Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
-
ROGOPEK
#926 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nisi ti, valjda,studirala na Kembridžu?
I ja sam čuvao ovce u selu Gornja Lijeska,pa sam izabrao Ilidžu kao mjesto življenja.
Ona me najviše podsjećala na zavičaj.
I ja sam čuvao ovce u selu Gornja Lijeska,pa sam izabrao Ilidžu kao mjesto življenja.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#927 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nisam studirala na Kembridžu, što pitaš?ROGOPEK wrote:Nisi ti, valjda,studirala na Kembridžu?
-
ROGOPEK
#928 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nešto si puno nervozna na ove naše običaje.Očito,teško se privikavaš.
- KatarinaKosaca
#929 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Tačno, teško se privikavam na seljakluk, amaterizam, aljkavost, bezobrazluk, nerad i javašluk. A to nema veze sa Kembridžom. Ovo je moj grad.. po rođenju i po prebivalištuROGOPEK wrote:Nešto si puno nervozna na ove naše običaje.Očito,teško se privikavaš.
- fidoremilienko
#930 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nije to samo Ilidža, manje više sve je isto (u svim državnim institucijama)KatarinaKosaca wrote:Tačno, teško se privikavam na seljakluk, amaterizam, aljkavost, bezobrazluk, nerad i javašluk. A to nema veze sa Kembridžom. Ovo je moj grad.. po rođenju i po prebivalištuROGOPEK wrote:Nešto si puno nervozna na ove naše običaje.Očito,teško se privikavaš.
- KatarinaKosaca
#931 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Slažem se , naravno, nego je tema Ilidža i spomenuh dva svoja iskustva tamo, pa je tako vezano.fidoremilienko wrote:Nije to samo Ilidža, manje više sve je isto (u svim državnim institucijama)
Ali, evo kad @ROGOPEK dobije izbore i Budnjo bude savjetnik za privredu, proteći će med i mlijeko. Tad ću preseliti
- fidoremilienko
#932 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Imao sam ih i ja, ali neću da brukam svoju opštinuKatarinaKosaca wrote:Slažem se , naravno, nego je tema Ilidža i spomenuh dva svoja iskustva tamo, pa je tako vezano.fidoremilienko wrote:Nije to samo Ilidža, manje više sve je isto (u svim državnim institucijama)
Ali, evo kad @ROGOPEK dobije izbore i Budnjo bude savjetnik za privredu, proteći će med i mlijeko. Tad ću preseliti
Onda glasajmo za rogopeka
- KatarinaKosaca
#933 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Rogopeka za PreCednika...
Prodaće Budnji i okretaljku trojke
Prodaće Budnji i okretaljku trojke
- R2D2_SA
#934 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Izvini ali treba li se ugledati na ruglo ili na dobar primjer. I to sto ima problema sa davanjem dozvola, kontrolom postavljenih standova to je opet problem lokalnih vlasti. Da nisu samo sjedili vec ukazano povjerenje ili sta vec koristili da promijene propise da se sve to olaksa ne bi imali pobleme u provedbi.
Svaka cast na ideji za Sarajevo holliday market, bio sam u Berlinu prije dvije godine u ovo doba, tradicija je svake godine na najljepsim trgovima organizovati slicne stvari. I nije stvar u tome da se nesto uljepsa nego je stvar privuci turiste, upravo to radi i Zgareb. Eno na Otoci pored glavne ceste velika reklama tipa: Provedite zimske praznike u Zagrebu!. Zar pored nasih planina, ljepota da idem u Zagreb!?.
Koliko na Ilidzi sada ima hotela? Zar barem to ne bi trebao biti poticaj ovima iz Opstine da se malo potrude, uljepsaju sve, a meni muka svaki dan proci pored onih najlona, ne znas koji je standa najruzniji, pa ono nije primjereno ni za auto-pijace u Bacicima. Da je Opstina dala pare pa nabavila jednoobrazne standove, negdje ih spremila pa kad je Nova godina, 8. mart ili bilo koji drugi praznik i kada postoji potreba za standovima iste davala na koristenje i da sve lijepo izgleda zar to ne bi bilo suepr. Ja bih im halalio novac potrosen iz budzeta za to, pa makar i besplatno na koristenje ih dali!.
Ima ona dobra stara: Kada nesto zelis, nadjes način, kada nešto ne želiš nađeš izgovor!!!.
Svaka cast na ideji za Sarajevo holliday market, bio sam u Berlinu prije dvije godine u ovo doba, tradicija je svake godine na najljepsim trgovima organizovati slicne stvari. I nije stvar u tome da se nesto uljepsa nego je stvar privuci turiste, upravo to radi i Zgareb. Eno na Otoci pored glavne ceste velika reklama tipa: Provedite zimske praznike u Zagrebu!. Zar pored nasih planina, ljepota da idem u Zagreb!?.
Koliko na Ilidzi sada ima hotela? Zar barem to ne bi trebao biti poticaj ovima iz Opstine da se malo potrude, uljepsaju sve, a meni muka svaki dan proci pored onih najlona, ne znas koji je standa najruzniji, pa ono nije primjereno ni za auto-pijace u Bacicima. Da je Opstina dala pare pa nabavila jednoobrazne standove, negdje ih spremila pa kad je Nova godina, 8. mart ili bilo koji drugi praznik i kada postoji potreba za standovima iste davala na koristenje i da sve lijepo izgleda zar to ne bi bilo suepr. Ja bih im halalio novac potrosen iz budzeta za to, pa makar i besplatno na koristenje ih dali!.
Ima ona dobra stara: Kada nesto zelis, nadjes način, kada nešto ne želiš nađeš izgovor!!!.
- KatarinaKosaca
#935 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nisam ni davala zaključak, nego prenijela svoje iskustvo. Po njemu, ni zaključak ne bi bio puno boljigolfista wrote:Kako samo jednostran prikaz stanja ili opis činjenica i tok događaja..Pa u općini Ilidža, pored takvih imaju i drugi službenici, generalizirati stanje u jednom javnom servisu na osnovu jednog iskustva i susreta sa jednim službenikom od njih 60-tak ili namještenikom od njih 180-tak, nije mjerodavno kao ni dovoljno za bilo kakav zaključak.
Šalterski posao kao šalterski posao, svugdje je isti. Međutim daje prvi utisak o cijeloj općinskoj administraciji da ne kažem cijeloj općini, pa će odgovorni u svakoj i te kako voditi računa o tom segmentu.golfista wrote: No u svakom slucaju u toj istoj šalter sali, radi dvadesetak šalterskih radnika, i svakodnevno pružaju usluge hiljadama zadovolnih građana, i rijetko se desi da neko povisi ton, i to u pravilu budu neopravdano nezadovoljni građani, jer šalterskiposao u biti je vrlo nezahvalan i pozicija je postavljena vrlo nisko..A sve i da se desila takva situacija, nadam se da ste uredno zatražili knjigu u koju možete upisati sve pohvale ili kritike na račun usluge koju ste ili niste primili, ali da, niste je morali ni tražiti istaknuta je na vidnom mjestu tako da je niste mogli zaobići..
A što nije.. Kao prvo vi ne znate da li su ili nisu "forumaši dokoni" Jako drska kvalifikacija. Dalje, zašto da ja šutim, kad plaćam svoje poreze? Navedite mi jedan primjer...golfista wrote:Ne, vi ste ipak pretrpjeli takvu neugodnost i odlučili vaše iskustvo podijeliti sa dokonim forumašima...vrlo uzorno i odgovorno građansko ponašanje...
Ljepota je stvar ukusa, meni nije, ali nebitno sasvim. Ja sam dovoljno učinila što sam kupila stan i platila porez za početak da mi se bar kaže dobar dan ili merhaba ljubazno na šalterugolfista wrote:Mislim da je naša općina Ilidža ljepša i od Centra kao i Starog grada, samo joj treba pružiti malo više pažnje i ljubavi, a ne pljuvati i suditi na osnovu incidenta malograđanske kulture..ako ništa učinite vi nešto za nju čega se nećete stidjeti...pozdrav.
Nego, vi te svoje službenike umjesto što "dokono branite na forumu" obučite i kontrolirajte. Bez paranoje.
- KatarinaKosaca
#936 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Naravno da je subjektivno. Na osnovu iskusta... A za poreze i šaltere, .. pa nisam ni očekivala drugačiji odgovor od nekoga ko brani javašluk i nerad. Ne, ti ljudi ne rade svoj posao, o tome se i radi. To administarciji pare padaju sa neba? Odakle se financiraju? Čiji su servis? Puno toga vi ne znategolfista wrote:Ne branim ja nikoga.
Forumaši jesu dokoni.
To što plaćate poreze vam ne daje za pravo da omalovažavate ljude koji rade svoj posao, već samo pravo da ukažete na na nešto što bi moglo biti bolje, jer primjedba može pomoći, vrijeđanje sigurno ne.
Paušalni odgovori na pojedine segmente posta potvrđuju vaše subjektivno mišljenje.
U svojstvu koga ili čega ti meni želiš dobrodošlicu u moj gradgolfista wrote:No u svakom slucaju, želim vam dobrodošlicu u našu općinu u kojoj ćete imati priliku promijeniti mišljenje, zbog činjenice da ćete imati priliku upoznati ono što niste imali priliku vidjeti, siguran sam, mnogo više od slabo plaćenog, prezaposlenog službenika..
-
ROGOPEK
#937 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Poštovana KATARINA KOSAČA,
Ti iz istorije i ovi iz budućnosti nećete se još zadugo sresti,nego da te malo razonodim ovom zavičajnom pjesmom
TAMO GDJE ME ČEKA NEKA MEKA JUGOVINA
TIHE LASTE
TALASASTE KOSE DANA
UZORANA RODNA NJIVA
TAMO GDJE SE DIVNO SNIVA
GDJE RIJEKA IMA NEBO
GDE DJETINJSTVO IMA KRILA...
...TAMO HOĆU
DA ODMORIM
DA OZRAVIM
DA PRESVUČEM SUZNE NADE
DA POZDRAVIM MODRE GORE...
Ti iz istorije i ovi iz budućnosti nećete se još zadugo sresti,nego da te malo razonodim ovom zavičajnom pjesmom
TAMO GDJE ME ČEKA NEKA MEKA JUGOVINA
TIHE LASTE
TALASASTE KOSE DANA
UZORANA RODNA NJIVA
TAMO GDJE SE DIVNO SNIVA
GDJE RIJEKA IMA NEBO
GDE DJETINJSTVO IMA KRILA...
...TAMO HOĆU
DA ODMORIM
DA OZRAVIM
DA PRESVUČEM SUZNE NADE
DA POZDRAVIM MODRE GORE...
- junkers
#938 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
daj čovječe zar ima neko ko može pohvaliti bilo šta u ilidžanskoj opštini,od uposlenika,njihovih rođaka privatnika,policije,divlje gradnje...koliko je ulica poslije padavina očišćeno(osim glavnih)na ilidži?golfista wrote:Ne branim ja nikoga.
Forumaši jesu dokoni.
To što plaćate poreze vam ne daje za pravo da omalovažavate ljude koji rade svoj posao, već samo pravo da ukažete na na nešto što bi moglo biti bolje, jer primjedba može pomoći, vrijeđanje sigurno ne.
Paušalni odgovori na pojedine segmente posta potvrđuju vaše subjektivno mišljenje.
No u svakom slucaju, želim vam dobrodošlicu u našu općinu u kojoj ćete imati priliku promijeniti mišljenje, zbog činjenice da ćete imati priliku upoznati ono što niste imali priliku vidjeti, siguran sam, mnogo više od slabo plaćenog, prezaposlenog službenika..
- JohnnyS.
#939 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Sad me interesuje samo jedna stvar! Je li radis gore na spratu ili bas dole na salteru?golfista wrote:Kako samo jednostran prikaz stanja ili opis činjenica i tok događaja..Pa u općini Ilidža, pored takvih imaju i drugi službenici, generalizirati stanje u jednom javnom servisu na osnovu jednog iskustva i susreta sa jednim službenikom od njih 60-tak ili namještenikom od njih 180-tak, nije mjerodavno kao ni dovoljno za bilo kakav zaključak. No u svakom slucaju u toj istoj šalter sali, radi dvadesetak šalterskih radnika, i svakodnevno pružaju usluge hiljadama zadovolnih građana, i rijetko se desi da neko povisi ton, i to u pravilu budu neopravdano nezadovoljni građani, jer šalterskiposao u biti je vrlo nezahvalan i pozicija je postavljena vrlo nisko..A sve i da se desila takva situacija, nadam se da ste uredno zatražili knjigu u koju možete upisati sve pohvale ili kritike na račun usluge koju ste ili niste primili, ali da, niste je morali ni tražiti istaknuta je na vidnom mjestu tako da je niste mogli zaobići..KatarinaKosaca wrote:Pratim temu, jer mi je ovo buduća općina stanovanja. Prvi susret sa općinskom administracijom bio je![]()
![]()
Sa porte me uputio na šelter x, na šelteru x nije bilo nikoga, pa je onda teta sa šaltera y drsko pitala ko me tu poslao, ja rekla.. portir, onda se izderala kako samo njoj šalju i kako samo ona radi![]()
Bilo je toliko nevjerovatno da sam u jednom momentu pomislila da sam u skrivenoj kameri..
Nije za uzoran primjer ni općina Centar ni Stari Grad gdje idem češće, ali za ove na Ilidži su pojam službenika i odnosa prema strankama.
Ne, vi ste ipak pretrpjeli takvu neugodnost i odlučili vaše iskustvo podijeliti sa dokonim forumašima...vrlo uzorno i odgovorno građansko ponašanje...
Mislim da je naša općina Ilidža ljepša i od Centra kao i Starog grada, samo joj treba pružiti malo više pažnje i ljubavi, a ne pljuvati i suditi na osnovu incidenta malograđanske kulture..ako ništa učinite vi nešto za nju čega se nećete stidjeti...pozdrav.
-
ROGOPEK
#940 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Hvala na glasovima,ali ja se držim svoga mota:
IĆI DALEKO NISAM SMIO ČESTO
PRITAJENE ŽELJE MOGUĆNOSTI STEŽU
U SVIJETU BEZ REDA ZNADEM SVOJE MJESTO
I DOKLE SKROMNE GRANICE DOSEŽU
IĆI DALEKO NISAM SMIO ČESTO
PRITAJENE ŽELJE MOGUĆNOSTI STEŽU
U SVIJETU BEZ REDA ZNADEM SVOJE MJESTO
I DOKLE SKROMNE GRANICE DOSEŽU
- chuchumbamayumbe
#941 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Nisam bio u šalter sali, ali mi supruga kaže da je plaho napucana.
Elem, imala je veoma neugodno iskustvo sa papankom iza stakla, iskoristila je knjigu kju golfista spominje, tako je sročila primjedbu da su je sutra zvali i zahvaljivali joj se na tome. Uglavnom, alapača ne radi svoj posao, odjebe ljude, važniji joj je mobilni od klijenta, pravi se mnogo pametna.
Elem, imala je veoma neugodno iskustvo sa papankom iza stakla, iskoristila je knjigu kju golfista spominje, tako je sročila primjedbu da su je sutra zvali i zahvaljivali joj se na tome. Uglavnom, alapača ne radi svoj posao, odjebe ljude, važniji joj je mobilni od klijenta, pravi se mnogo pametna.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#942 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Vjerujem @Pčelici Maji da je sve tako kako ti kažeš. Izgleda da su se ''oteli'' službenici jer su u početku kada je momački napucana šalter-sala bila otvorena bili super usluužni. Dok su u drugim opštinama u gradu bile ogromne gužvne na ovjerama kopija i ostalim šalterima, ilidžanska šalter-sala je bila bez gužvi. Čak šta više moglo se besplatno iskopirati ponešto što je hitno trebalo. Možda je tako i sada. Nisam odavno bio.chuchumbamayumbe wrote:Nisam bio u šalter sali, ali mi supruga kaže da je plaho napucana.
Helem, za razliku od stare opštinske zgrade, ovo je perfektno k'o švicarska. Žao mi je što se @Pčelica nasekirala da je morala tražiti Knjigu utisaka. Sve u svemu, šalter-sala je bolji dio opštine što ne znači da ne mogu još bolje.
-
sorei
#943 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Šalterski radnici su generalno mrzovoljni, nekulturni i neprofesionalni, pored nabrojanog referenti Općine Ilidža su mnogo lijeni. Kaže meni djevojka na šalteru:"pa što baš meni"
, nakon malo duže rasprave sa istom i mahalušama sa susjednih šaltera pozovem rukovodioca i ova je jedva natjera da radi
.
Obzirom da sam obišla par službi i susrela se sa različitim uposlenicima Općine, načekala se dok gospođe završe sa kafom, puš pauzom, telefonom, mahalanjem, pa dok skontaju jesu ili oni ovlašteni za to
, mogu reći da su samo gospoda portiri ti koji obavljaju svoj posao kako treba.
A da su je sredili - jesu
Obzirom da sam obišla par službi i susrela se sa različitim uposlenicima Općine, načekala se dok gospođe završe sa kafom, puš pauzom, telefonom, mahalanjem, pa dok skontaju jesu ili oni ovlašteni za to
A da su je sredili - jesu
- I naravno Dzej
#944 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ne dirajte mi Zijadu šeficu šalter sale. Nije lako završiti srednju skolu, da vas Mahmutović posle rata zaposli u opštinu, i na kraju postanete šefica. Velike su to turbulencije, dok žena malo obvikne.
- fidoremilienko
#945 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
I naravno Dzej wrote:Ne dirajte mi Zijadu šeficu šalter sale. Nije lako završiti srednju skolu, da vas Mahmutović posle rata zaposli u opštinu, i na kraju postanete šefica. Velike su to turbulencije, dok žena malo obvikne.
-
ROGOPEK
#946 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Naravno da ne znamo,
sadnja voćnjaka ,svakako jeste.
sadnja voćnjaka ,svakako jeste.
- fidoremilienko
#947 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
IliĐa
http://www.youtube.com/watch?v=yYVTz8QT ... re=related
Ilidža, ko entitet Bosne
takav epitet nosi
prosti mentalitet ide i nosi
da vide i gosti
gnjide i prosti ljudi ove naravi tobejarabi
da im daš sve živo na svijetu
oni opet para bi...
Illidža
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#948 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Meni su odgovorili iz nadležnog opštinskog organa. Zapravo neku vrstu Rješenja poslali u vezi sa sječom drveća (dva drveta) koja su pogrešno posađena iznad vodovodnih i ptt instalacija, pa mi sada zaklanjaju pogled i sunce. Spavaća soba mi usred ljeta previše mračna.
Nedavno umrla komšinica mi se žalila na vrane koje su se skupljale na ogromnoj brezi, pa sam u istom zahtjevu tražio potkresivanje krošnje breze. Brezu i još neko drveće radnici Parka kresnuli, ali ona dva moja drveta nisu uklonili uprkos Rješenju.
Komšija to radi na uobičajeni način, ako mu koje drvo smeta, on mu sjekirom oguli koru i tako ubije drvo. Šehidska je porodica i ne mora plaćati taksu za sječu drveta, ali eto, on po starinski. Ne poštuje državu za koju su ti njegovi šehidi živote dali.
Ja se pridržavam propisa, pa sam ''izvisio''.
Nedavno umrla komšinica mi se žalila na vrane koje su se skupljale na ogromnoj brezi, pa sam u istom zahtjevu tražio potkresivanje krošnje breze. Brezu i još neko drveće radnici Parka kresnuli, ali ona dva moja drveta nisu uklonili uprkos Rješenju.
Komšija to radi na uobičajeni način, ako mu koje drvo smeta, on mu sjekirom oguli koru i tako ubije drvo. Šehidska je porodica i ne mora plaćati taksu za sječu drveta, ali eto, on po starinski. Ne poštuje državu za koju su ti njegovi šehidi živote dali.
Ja se pridržavam propisa, pa sam ''izvisio''.
- PipiDugaDevetka
#949 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Ovakav ton diskusije na mojoj temi neću dozvoliti. Isto to si mogao/la reći na ljepši način.micki125 wrote:ti si se uhljebio tu negdje pa nama prosipaš mudroserine, misliš neko pase travu.
-
irconbih
#950 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
Mislim na ovaj Grad:golfista wrote: Mislite na ovaj Grad i ovu Ferhadiju
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/ ... /111221106
...najlakše je kritikovati i pljuvati po svemu,ali kada se dohvatite malo detaljnije date problematike shvatit ćete da je problem ipak malkice kompleksniji od onog što vaš mozak može pojmiti..
Zakupci jedva plaćaju i osnovne troškove...ekonomija je čudo, ima u sarajevu i jedan fakultet koji izučava ovakve pojave, i prosječnom čovjeku treba 4/5 godina da savlada predmetno gradivo, a neko bi to samo pogrešnom logikom...nije to materija koja se može obraditi po ilidžanskim kafićima...
http://www.sarajevo-x.com/teme/sarajevo-holiday-market
A zaboli me za zakupce! Oni iskoristavaju ono sto im opstina dopusti. Nacelniku su bitne pare, ostalo cemo rjesavati u hodu, kad rode one vocke sto je posadio