bitno je da on radi kako trebaslobodni armirach wrote:ma znas njega hrsuza, slabo nesto pricaand wrote: ne treba slušati medije,već samo tatu osima.sve će to biti ok![]()
![]()
ebaiga svaka mu zlatna
Komitet za normalizaciju
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- and
#926 Re: Komitet za normalizaciju
- fosil
#927 Re: Komitet za normalizaciju
http://www.youtube.com/watch?v=WWeqpe9bPKsnellington wrote:FK Jug?and wrote:Gandalf wrote:@andta lova od raznoraznih štela i jeste razlog kuknjave džinda i ostalih šošona
sve će to doći na svoje
![]()
znaš li odgovor na nagradno pitanje?
- van Basten
#928 Re: Komitet za normalizaciju
mislim da ova priča oko delegata ispred sarajevskog kantona najbolje oslikava jad našeg saveza. Milsim, jasno mi je npr da iz recimo goraždanskog ili livanjskog kantona (bez uvrede tim kantonima) pošalju nekakvog čobana na skupštinu jer su to, fudbalski gledano, jako siromašna područja, ali da kanton koji ima dva najbolja kluba u državi, dva kluba koji su dali pregršt kvalitetnih igrača, dakle da takav jedan kanton na nekakvoj famoznoj Skupštini predstavljaju dva lika (Gracić i Džindo) koji mislim da ne mogu pimplati loptu više od 5 puta a da im ne padne na zemlju... jadno zaista
I oni se sada nešto kao pitaju... a čak ovom drugom ustanova čiji je direktor mislim još od prošlog vijeka uredno prokišnjava godinama već, toliko je sposoban...
sreća da Švabo to sve postroji gdje im je i mjesto, što neko reče da je kakav živac tipa Barbarez ili Hadžibegić na čelu Komiteta, već bismo imali ispade ala Mamić po medijima
I oni se sada nešto kao pitaju... a čak ovom drugom ustanova čiji je direktor mislim još od prošlog vijeka uredno prokišnjava godinama već, toliko je sposoban...
sreća da Švabo to sve postroji gdje im je i mjesto, što neko reče da je kakav živac tipa Barbarez ili Hadžibegić na čelu Komiteta, već bismo imali ispade ala Mamić po medijima
- jutarnji
#929 Re: Komitet za normalizaciju
Hoces, hoces...e sad jedino ako ti je dosadilo da dises, onda i ne morasLSD wrote: Džindo: Neću glasati za ovakav Statut...
- Obuca9
#930 Re: Komitet za normalizaciju
Evo da se ne sekirate bezveze. Info direktno iz Gracićevih usta (preciznije: tastature).ng wrote:Dobili smo materijale i nije lose u odnosu na info koje smo imali.
Statut nece i nije bio sporan.Nema prepreka za Evropu a ovi iz komiteta izgleda rade jako dobar posao.
Vama prva info.
-
upaljac01
#931 Re: Komitet za normalizaciju
hz__semir wrote:Evo da se ne sekirate bezveze. Info direktno iz Gracićevih usta (preciznije: tastature).ng wrote:Dobili smo materijale i nije lose u odnosu na info koje smo imali.
Statut nece i nije bio sporan.Nema prepreka za Evropu a ovi iz komiteta izgleda rade jako dobar posao.
Vama prva info.
smjesno je cekat da to nijaz gracic kaze da bi neko vjerovo... pogotovo ovi sto su odmah docekali da popljuju neciji trud i rad...
- ultima_palabra
#932 Re: Komitet za normalizaciju
Pa šta je koji klinac izjavljivao po novinama ako nije bio siguran?hz__semir wrote:Evo da se ne sekirate bezveze. Info direktno iz Gracićevih usta (preciznije: tastature).ng wrote:Dobili smo materijale i nije lose u odnosu na info koje smo imali.
Vama prva info.
- and
#933 Re: Komitet za normalizaciju
dobro bi bilo da se komitet pobrine o svim ovim likovima i njihovoj budućnosti i otvori tombolu.iljo vadi kugle,a suljo čita brojeve.ubili su se za takve funkcijevan Basten wrote:mislim da ova priča oko delegata ispred sarajevskog kantona najbolje oslikava jad našeg saveza. Milsim, jasno mi je npr da iz recimo goraždanskog ili livanjskog kantona (bez uvrede tim kantonima) pošalju nekakvog čobana na skupštinu jer su to, fudbalski gledano, jako siromašna područja, ali da kanton koji ima dva najbolja kluba u državi, dva kluba koji su dali pregršt kvalitetnih igrača, dakle da takav jedan kanton na nekakvoj famoznoj Skupštini predstavljaju dva lika (Gracić i Džindo) koji mislim da ne mogu pimplati loptu više od 5 puta a da im ne padne na zemlju... jadno zaista
-
upaljac01
#934 Re: Komitet za normalizaciju
ultima_palabra wrote:Pa šta je koji klinac izjavljivao po novinama ako nije bio siguran?hz__semir wrote:Evo da se ne sekirate bezveze. Info direktno iz Gracićevih usta (preciznije: tastature).ng wrote:Dobili smo materijale i nije lose u odnosu na info koje smo imali.
Vama prva info.Idiot... vazda ovako izlijeće, pa kasnije poliže što je popljuvao.
ovo je naslov u Sanu za sutra : Osim i članovi Komiteta gledaju svoj interes, žele samo fotelje... zamisli inteligencija od strane nijaza gracica Ako je ovo izjavio... Mislim on da spominje Osima i fotelje kretenluk... Osim koji je odbio fotelju reala i raznoraznih klubova se bori za fotelju u nasem fudbalu... ovaj gracic je fakat prolupo...
- ODVRATAN_i_GADAN
#935 Re: Komitet za normalizaciju
Ma ja samo cekam kada ce skrabala pokrenuti "pricu' o visini primanja Gospodina Ivice...
- Gandalf
#936 Re: Komitet za normalizaciju
Na kraju će neko piskaralo izvalit' da je sve ovo Osim i zakuh'o

- and
#937 Re: Komitet za normalizaciju
zna osim s kakvom stokom ima posla,ali sve će on njih staviti na mjesto koje zaslužuju
- Impavidus
#938 Re: Komitet za normalizaciju
Sema preduhitrio sam te samo bez citata
Ma šta vam je ne smije više niko ni spomenut neku priču o zakuhavanju ili nekim trzavicama Osimu na konferenciji, poklopi se zapiši šta ti kažu, i hajd kući.
Ma šta vam je ne smije više niko ni spomenut neku priču o zakuhavanju ili nekim trzavicama Osimu na konferenciji, poklopi se zapiši šta ti kažu, i hajd kući.
- Dammme
#939 Re: Komitet za normalizaciju
and wrote:dobro bi bilo da se komitet pobrine o svim ovim likovima i njihovoj budućnosti i otvori tombolu.iljo vadi kugle,a suljo čita brojeve.ubili su se za takve funkcije
E što me nasmija u ove sitne sate, svaka ti dala!
- cyprus
#940 Re: Komitet za normalizaciju
Majorizacijapotres_mozga wrote:Ja opet ne kontam sta je u novom statutu na stetu bosnjaka?
- Van Halen
#941 Re: Komitet za normalizaciju
To je zato što se mentalitet ljudi u Sarajevu i Livnu, Goraždu i ostalim ruralnijim krajevima ni po čemu ne razlikuje. Onaj koji se ko biva ušminka i sjedi nasred Ferhadije ispijajući kahve bi se mogao bez problema uklopiti razmišljanjima i htijenjem sa svakim čovjekom iz svakog ruralnog kraja BiH.van Basten wrote:mislim da ova priča oko delegata ispred sarajevskog kantona najbolje oslikava jad našeg saveza. Milsim, jasno mi je npr da iz recimo goraždanskog ili livanjskog kantona (bez uvrede tim kantonima) pošalju nekakvog čobana na skupštinu jer su to, fudbalski gledano, jako siromašna područja, ali da kanton koji ima dva najbolja kluba u državi, dva kluba koji su dali pregršt kvalitetnih igrača, dakle da takav jedan kanton na nekakvoj famoznoj Skupštini predstavljaju dva lika (Gracić i Džindo) koji mislim da ne mogu pimplati loptu više od 5 puta a da im ne padne na zemlju... jadno zaista
-
mikogoago
#942 Re: Komitet za normalizaciju
Ljudi ne gubite nerve i ne svadjajte se zbog kojekakvih anonimusa tipa,Gracic,Djindo i slicni.Znaju oni jako dobro o cemu se radi.Radi se o tome da je njihovom kretenluku i kriminalu(mislim na sve njih iz drage nam BiH)dosao kraj.Da ce klubovi preuzeti sudbinu u svoje ruke,a ne da neki anonimusi odlucuju o njima i da ce vjerojatno nestati iz fudbala.
Po meni sto vise ovih tipa Gracic & co. sere to bolje,vec vidim Osima kako se namjesta da ih stavi gdje im je mjesto to jeste u proslost.Mi ne znamo jos sve i saznavacemo kako sta bude sazrijevalo.Sto je po meni ispravna taktika komiteta za normalizaciju.Jedno je sigurno,a to je da imaju punu podrsku UEFA i FIFA i sigurno imaju spremne i instrumennte da urazume ove koji ne zele dalje da prate ozdravljenje fudbala.UEFA i FIFA se nece odreci BiH i do sada su pokazali da im je stalo do naseg fudbalskog saveza i fudbala nazalost vise nego onima koji tu trenutno sjede.Prema tome mirno i pratite sta ce dalje biti.No sikiriki!
Po meni sto vise ovih tipa Gracic & co. sere to bolje,vec vidim Osima kako se namjesta da ih stavi gdje im je mjesto to jeste u proslost.Mi ne znamo jos sve i saznavacemo kako sta bude sazrijevalo.Sto je po meni ispravna taktika komiteta za normalizaciju.Jedno je sigurno,a to je da imaju punu podrsku UEFA i FIFA i sigurno imaju spremne i instrumennte da urazume ove koji ne zele dalje da prate ozdravljenje fudbala.UEFA i FIFA se nece odreci BiH i do sada su pokazali da im je stalo do naseg fudbalskog saveza i fudbala nazalost vise nego onima koji tu trenutno sjede.Prema tome mirno i pratite sta ce dalje biti.No sikiriki!
- Edin H.
#943 Re: Komitet za normalizaciju
Osim i članovi Komiteta gledaju svoj interes, žele samo fotelje
Još se nisu slegli utisci nakon sastanka članova Komiteta za normalizaciju sa čelnim ljudima Fife i Uefe, a čuju se prve reakcije. Dok se u medijima mogu pročitati komentari o tome kako će sada biti ukinuta suspenzija NSBiH, postoje i oni koji smatraju da u Cirihu nije napravljen dobar posao.
Nijaz Gracić član Skupštine NSBiH i predsjednik FK Olimpic, ogorčen je na članove Komiteta za normalizaciju jer prema njegovom mišljenju ‘‘rade samo za svoje interese‘‘. Gracić nemilice udara na članove Komiteta, ne štedeći nikoga...
- Nemam ništa protiv što su Uefa i Fifa prihvatili amandmane, ali imam protiv ovoga što radi Komitet. Ne sviđa mi se ni princip na kojem rade Fifa i Uefa. Očigledno su ove dvije organizacije odstupile od svojih dosadašnjih principa koji vrijede za ostalih 209 članica, ali ne i za nas. Uefa i Fifa ponovo čine neke stvari koje nisu primjerene u drugim zemljama. Što se tiče Komiteta, još uvijek nisu obavili razgovor sa bošnjačkim korpusom. Jesu, imali su razgovor sa predsjednikom NSFBiH (Dominković op.aut.) koji je suspendovan i sa ostalima koji nemaju nadležnosti. Moj uticaj, kao Nijaza Gracića, predsjednika FK Olimpica, među bošnjačkim klubovima je veliki. Pitaju iz klubova za mišljenje šta i kako dalje. Ako je bošnjački dio kooperativan i ako je prihvatao onakav statut koji su Fifa i Uefa nametali, ne znači da ćemo prihvatiti ovakav statut kakav jeste, sa amandmanima koji su predloženi - govori Gracić za «San», te dodaje:
- Jer, ovakvo ustupanje predstavnicima Srba i Hrvata, nema smisla, a ide nauštrb Bošnjaka i daljnjih blokada u radu Saveza. Komitetu zamjeram zato što istupaju u naše ime, u ime Bošnjaka, bez ikakvog odobrenja. Našli su za shodno da hodaju po Banja Luci i Mostaru, a niko se nama nije obratio. Uopće ne vidim razloge za hvalospjeve na račun Komiteta za normalizaciju nakon ovakve odluke Fife i Uefe - kaže Gracić.
On smatra da nije korektno da Bošnjaci uvijek prave ustupke. Tvrdi da je dogovor u Cirihu postignut na štetu bošnjačkih klubova.
Mi smo, čini mi se, kao ‘'mali od palube'' u cijeloj priči. Poene na nama ne može niko uzimati, bez obzira ko bio i kako se zvao. Ne može se zapostavljati veći broj bošnjačkih klubova u Premijer ligi. To nije uredu. Fifa i Uefa je odstupila od svojih principa. Bez ikakvog uvjetovanja, mi, bošnjački članovi Skupštine, željeli smo da prevaziđemo probleme i zato smo glasali za Statut. Ovdje se sada događa sljedeće: ustupa se onima koji su bili nekooperativni i onima koji nisu željeli Statut. A, mi koji smo bili kooperativni, stavljamo se na marginu svega toga. U svemu tome učestvuje i Komitet, čiji članovi nemaju pravo da predstavljaju klubove. Mi želimo da imamo ista prava kao i ovi iz Hercegovine i predstavnici iz RS-a. Ovaj način rada je užasan, ovo je blokada Saveza, ukinut će nam sankcije, a ništa nismo riješili. Ne može to tako, nauštrb Bošnjaka.
Prvi čovjek Olimpica je najavio sastanak u Sarajevu gdje će se preispitati uloga Komiteta za normalizaciju.
- Nakon sastanka u Cirihu, okupit ćemo se, mislim na bošnjačke klubove, koji su u svemu ovome loše prošli. Imao sam puno povjerenje u Komitet, međutim, ti ljudi tamo se suviše komotno ponašaju. Trebali su da saslušaju malo i bošnjačke predstavnike. Ovdje je problem što su se svi ‘'začešljali'', prvi Ivica Osim! Spremni su kao zapete puške su da zauzmu funkcije u Savezu. Nema smisla. Mi smo prihvatili onaj statut, ali sada je druga priča. Sada se može blokirati do besvjesti. Mene svi Bošnjaci podržavaju, od Čelika, Slobode, Travnika... Pojedini članovi Komiteta više vode računa o tome da li će dobiti funkcije i fotelje, nego bošnjački interes. Oni ne mogu braniti moje interese - rekao je Gracić i na kraju dodao:
- Mi Bošnjaci ne smijemo dopustiti da smo zadovoljni jer nam se ukida suspenzija, a svi ostali su bolje prošli od nas. Ne smijemo opet da se ponašamo po principu ‘'potpiši Alija, pa makar bila avlija''. Nema više toga. Neće niko prodavati bošnjačke klubove zarad svojih fotelja. A, članovi Komiteta to rade. Ja ne znam ništašta se dešava, koji su to amandmani, niko nas nije upoznao. Komitet nije uradio ništa da se Bošnjacima predstave stvari kakve jesu, kao što su predstavljeni Hrvatima i Srbima. Neću da budem izdajica svoga naroda. Neću da gledam samo svoj interes, kao članovi Komiteta - zaključio je Gracić u razgovoru za «San».
E. Delić
Rezultati u tri tačke
Rezultati posljednjeg sastanka u Cirihu kao i dosadašnjeg rada Komiteta za normalizaciju mogu se prikazati u tri tačke: 1. - sve odluke u Nogometnom savezu ubuduće će se donositi tročetvrtinskom većinom; 2. - prihvaćen je i amandman na glasanje u Izvršnom odboru NSBiH, pa će tako za sve odluke ovog tijela ubuduće biti potrebno 12 glasova i 3. - kada se budu birali članovi Izvršnog odbora NSBiH kantonalni savezi će predlagati po dva kandidata za svako mjesto u IO, a oni koji ne budu prošli na glasanju za izbor biće imenovani zamjenskim članovima.
Provali Gracic Svabu da mu je samo stalo do fotelje
Ne mogu vjerovati da su razgovarali sa Platinijem i Blatterom, bez da su pitali Gracica, koji je prema svojim rjecima nevidjeno utjecajan i ne gleda sopstveni interes
Hocemo bosanske sportske legende u Komitetu za normalizaciju! Hocemo Gracica!

Još se nisu slegli utisci nakon sastanka članova Komiteta za normalizaciju sa čelnim ljudima Fife i Uefe, a čuju se prve reakcije. Dok se u medijima mogu pročitati komentari o tome kako će sada biti ukinuta suspenzija NSBiH, postoje i oni koji smatraju da u Cirihu nije napravljen dobar posao.
Nijaz Gracić član Skupštine NSBiH i predsjednik FK Olimpic, ogorčen je na članove Komiteta za normalizaciju jer prema njegovom mišljenju ‘‘rade samo za svoje interese‘‘. Gracić nemilice udara na članove Komiteta, ne štedeći nikoga...
- Nemam ništa protiv što su Uefa i Fifa prihvatili amandmane, ali imam protiv ovoga što radi Komitet. Ne sviđa mi se ni princip na kojem rade Fifa i Uefa. Očigledno su ove dvije organizacije odstupile od svojih dosadašnjih principa koji vrijede za ostalih 209 članica, ali ne i za nas. Uefa i Fifa ponovo čine neke stvari koje nisu primjerene u drugim zemljama. Što se tiče Komiteta, još uvijek nisu obavili razgovor sa bošnjačkim korpusom. Jesu, imali su razgovor sa predsjednikom NSFBiH (Dominković op.aut.) koji je suspendovan i sa ostalima koji nemaju nadležnosti. Moj uticaj, kao Nijaza Gracića, predsjednika FK Olimpica, među bošnjačkim klubovima je veliki. Pitaju iz klubova za mišljenje šta i kako dalje. Ako je bošnjački dio kooperativan i ako je prihvatao onakav statut koji su Fifa i Uefa nametali, ne znači da ćemo prihvatiti ovakav statut kakav jeste, sa amandmanima koji su predloženi - govori Gracić za «San», te dodaje:
- Jer, ovakvo ustupanje predstavnicima Srba i Hrvata, nema smisla, a ide nauštrb Bošnjaka i daljnjih blokada u radu Saveza. Komitetu zamjeram zato što istupaju u naše ime, u ime Bošnjaka, bez ikakvog odobrenja. Našli su za shodno da hodaju po Banja Luci i Mostaru, a niko se nama nije obratio. Uopće ne vidim razloge za hvalospjeve na račun Komiteta za normalizaciju nakon ovakve odluke Fife i Uefe - kaže Gracić.
On smatra da nije korektno da Bošnjaci uvijek prave ustupke. Tvrdi da je dogovor u Cirihu postignut na štetu bošnjačkih klubova.
Mi smo, čini mi se, kao ‘'mali od palube'' u cijeloj priči. Poene na nama ne može niko uzimati, bez obzira ko bio i kako se zvao. Ne može se zapostavljati veći broj bošnjačkih klubova u Premijer ligi. To nije uredu. Fifa i Uefa je odstupila od svojih principa. Bez ikakvog uvjetovanja, mi, bošnjački članovi Skupštine, željeli smo da prevaziđemo probleme i zato smo glasali za Statut. Ovdje se sada događa sljedeće: ustupa se onima koji su bili nekooperativni i onima koji nisu željeli Statut. A, mi koji smo bili kooperativni, stavljamo se na marginu svega toga. U svemu tome učestvuje i Komitet, čiji članovi nemaju pravo da predstavljaju klubove. Mi želimo da imamo ista prava kao i ovi iz Hercegovine i predstavnici iz RS-a. Ovaj način rada je užasan, ovo je blokada Saveza, ukinut će nam sankcije, a ništa nismo riješili. Ne može to tako, nauštrb Bošnjaka.
Prvi čovjek Olimpica je najavio sastanak u Sarajevu gdje će se preispitati uloga Komiteta za normalizaciju.
- Nakon sastanka u Cirihu, okupit ćemo se, mislim na bošnjačke klubove, koji su u svemu ovome loše prošli. Imao sam puno povjerenje u Komitet, međutim, ti ljudi tamo se suviše komotno ponašaju. Trebali su da saslušaju malo i bošnjačke predstavnike. Ovdje je problem što su se svi ‘'začešljali'', prvi Ivica Osim! Spremni su kao zapete puške su da zauzmu funkcije u Savezu. Nema smisla. Mi smo prihvatili onaj statut, ali sada je druga priča. Sada se može blokirati do besvjesti. Mene svi Bošnjaci podržavaju, od Čelika, Slobode, Travnika... Pojedini članovi Komiteta više vode računa o tome da li će dobiti funkcije i fotelje, nego bošnjački interes. Oni ne mogu braniti moje interese - rekao je Gracić i na kraju dodao:
- Mi Bošnjaci ne smijemo dopustiti da smo zadovoljni jer nam se ukida suspenzija, a svi ostali su bolje prošli od nas. Ne smijemo opet da se ponašamo po principu ‘'potpiši Alija, pa makar bila avlija''. Nema više toga. Neće niko prodavati bošnjačke klubove zarad svojih fotelja. A, članovi Komiteta to rade. Ja ne znam ništašta se dešava, koji su to amandmani, niko nas nije upoznao. Komitet nije uradio ništa da se Bošnjacima predstave stvari kakve jesu, kao što su predstavljeni Hrvatima i Srbima. Neću da budem izdajica svoga naroda. Neću da gledam samo svoj interes, kao članovi Komiteta - zaključio je Gracić u razgovoru za «San».
E. Delić
Rezultati u tri tačke
Rezultati posljednjeg sastanka u Cirihu kao i dosadašnjeg rada Komiteta za normalizaciju mogu se prikazati u tri tačke: 1. - sve odluke u Nogometnom savezu ubuduće će se donositi tročetvrtinskom većinom; 2. - prihvaćen je i amandman na glasanje u Izvršnom odboru NSBiH, pa će tako za sve odluke ovog tijela ubuduće biti potrebno 12 glasova i 3. - kada se budu birali članovi Izvršnog odbora NSBiH kantonalni savezi će predlagati po dva kandidata za svako mjesto u IO, a oni koji ne budu prošli na glasanju za izbor biće imenovani zamjenskim članovima.
Provali Gracic Svabu da mu je samo stalo do fotelje
Ne mogu vjerovati da su razgovarali sa Platinijem i Blatterom, bez da su pitali Gracica, koji je prema svojim rjecima nevidjeno utjecajan i ne gleda sopstveni interes
Hocemo bosanske sportske legende u Komitetu za normalizaciju! Hocemo Gracica!
- Impavidus
#944 Re: Komitet za normalizaciju
Ja sam počeo čitat dok nisam vidio "san"...
-
Timotije
#945 Re: Komitet za normalizaciju
Muka i "huja" mi na samog sebe sto citam ovakve idiote! "Bosnjacki" klubovi!? Pa jebem mu majku, Zeljovac sam zadnjih najmanje 30 godina, ako mi neko podastre certificat gdje stoji da je to, od sada i u buduce, i zvanicno "bosnjacki" klub, javno se ispisujem iz familije!
Zao mi je sto za reprezentaciju uglavnom navijaju oni koji vec navijaju, i na tome treba svakodnevno raditi, ali nikad necu pristati nazvati je reprezentacijom jednog naroda.
-
Area_51
#946 Re: Komitet za normalizaciju
Hvala ti Ivica Osime sto si nas tako hladno prodao.
Sjeti se Osime, da je FIFA i UEFA rekla da ce Skupstinu ciniti klubovi Premijer lige po dva i druge lige po jedan predstavnik svakog kluba. Ko moze u njihovo ime odlucivati i raditi poslove na organizaciji niza takmicenja od pionira do seniorskih timova, ko moze u njihovo ime odlucivati o normativnim aktima koji se ticu recimo kotizacija, organizacije saveza i i svega na sta oni ucesvujuci u Premijer ligi trose milione maraka, a hocete da neko drugi odlucuje.
Hvala Osime sto tako hladno betoniras situaciju da, za rad jednog predsjednik,a dobijemo sistem sa mogucnostima jos vecih blokada.
Tvoje znanje kao nogometnog trenera je fantasticno, ali kao sportski radnik jako si los. Samo se sjeti da ces snositi teret historijske nepravde koju cinis ovome sportu, koristeci svome ime za dostizanje »visih« ciljeva.
Novi, ovaj preradjeni statut, bar po onome sto se moze citati je cirkus i nije na stetu Bosnjaka, Hrvata ili Srba, on je na stetu nogometnog sporta.
FIFA i UEFA, molim Vas odgovorite mi na pitanje, kako osoba koja je Jevrej moze biti predsjednik saveza, za sada nikako. Pa kako onda dozvoljavate DISKRIMINACIJU u Bosni i Hercegovini. Sramota.
Sjeti se Osime, da je FIFA i UEFA rekla da ce Skupstinu ciniti klubovi Premijer lige po dva i druge lige po jedan predstavnik svakog kluba. Ko moze u njihovo ime odlucivati i raditi poslove na organizaciji niza takmicenja od pionira do seniorskih timova, ko moze u njihovo ime odlucivati o normativnim aktima koji se ticu recimo kotizacija, organizacije saveza i i svega na sta oni ucesvujuci u Premijer ligi trose milione maraka, a hocete da neko drugi odlucuje.
Hvala Osime sto tako hladno betoniras situaciju da, za rad jednog predsjednik,a dobijemo sistem sa mogucnostima jos vecih blokada.
Tvoje znanje kao nogometnog trenera je fantasticno, ali kao sportski radnik jako si los. Samo se sjeti da ces snositi teret historijske nepravde koju cinis ovome sportu, koristeci svome ime za dostizanje »visih« ciljeva.
Novi, ovaj preradjeni statut, bar po onome sto se moze citati je cirkus i nije na stetu Bosnjaka, Hrvata ili Srba, on je na stetu nogometnog sporta.
FIFA i UEFA, molim Vas odgovorite mi na pitanje, kako osoba koja je Jevrej moze biti predsjednik saveza, za sada nikako. Pa kako onda dozvoljavate DISKRIMINACIJU u Bosni i Hercegovini. Sramota.
- Edin H.
#947 Re: Komitet za normalizaciju
Timotije wrote:Muka i "huja" mi na samog sebe sto citam ovakve idiote! "Bosnjacki" klubovi!? Pa jebem mu majku, Zeljovac sam zadnjih najmanje 30 godina, ako mi neko podastre certificat gdje stoji da je to, od sada i u buduce, i zvanicno "bosnjacki" klub, javno se ispisujem iz familije!Zao mi je sto za reprezentaciju uglavnom navijaju oni koji vec navijaju, i na tome treba svakodnevno raditi, ali nikad necu pristati nazvati je reprezentacijom jednog naroda.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#948 Re: Komitet za normalizaciju
Željo je, dakle, bošnjački klub... Mladen Vojičić, poznatiji kao Tifa, je valjda Bošnjak, jer pjeva o Grbavici, leglu bošnjačkog kluba.
ako je Tifa Bošnjak, valjda je i član IZ-a, a ako je član IZ-a, jel' on islamofob ako kritikuje reisa?
Nijaze, opali si šamar Allaha ti, i bošnjačkih klubova ti.
ako je Tifa Bošnjak, valjda je i član IZ-a, a ako je član IZ-a, jel' on islamofob ako kritikuje reisa?
Nijaze, opali si šamar Allaha ti, i bošnjačkih klubova ti.
-
LSD
#949 Re: Komitet za normalizaciju
Eto i to smo saznali i naucili sad...Željo je bošnjacki klub
ako Gracić to kaže, onda mora da je tako 
Chmoljo, Tifa ti je naredni naibu-Reis .
Chmoljo, Tifa ti je naredni naibu-Reis .
- Edin H.
#950 Re: Komitet za normalizaciju
Da, Blatter, Platini i naravno Ivica, koji zivi u mijesanom braku i ciji sin se zove Amar je stvorio diskriminaciju u ovoj drzavi koja se reflektira na sport i ne dozvoljava participaciju u vlasti onima koji se nisu svrstali u torove, a ne Alija, Radovan i MateArea_51 wrote:Hvala ti Ivica Osime sto si nas tako hladno prodao.
Tome naravno nije kumovalo preko 80% gradjana ove zemlje koji su prije i poslije rata glasali za nacionalne stranke.
Hajmo se sada malo vratiti u realnost