Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
and

#926 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

slobodni armirach wrote:
and wrote: ne treba slušati medije,već samo tatu osima.sve će to biti ok ;-)
ma znas njega hrsuza, slabo nesto prica :D :D
ebaiga svaka mu zlatna
bitno je da on radi kako treba
fosil

#927 Re: Komitet za normalizaciju

Post by fosil »

nellington wrote:
and wrote:
Gandalf wrote:@and :thumbup: ta lova od raznoraznih štela i jeste razlog kuknjave džinda i ostalih šošona
:thumbup: sve će to doći na svoje ;-)
znaš li odgovor na nagradno pitanje?
FK Jug? :D
http://www.youtube.com/watch?v=WWeqpe9bPKs
:thumbup:
van Basten

#928 Re: Komitet za normalizaciju

Post by van Basten »

mislim da ova priča oko delegata ispred sarajevskog kantona najbolje oslikava jad našeg saveza. Milsim, jasno mi je npr da iz recimo goraždanskog ili livanjskog kantona (bez uvrede tim kantonima) pošalju nekakvog čobana na skupštinu jer su to, fudbalski gledano, jako siromašna područja, ali da kanton koji ima dva najbolja kluba u državi, dva kluba koji su dali pregršt kvalitetnih igrača, dakle da takav jedan kanton na nekakvoj famoznoj Skupštini predstavljaju dva lika (Gracić i Džindo) koji mislim da ne mogu pimplati loptu više od 5 puta a da im ne padne na zemlju... jadno zaista
I oni se sada nešto kao pitaju... a čak ovom drugom ustanova čiji je direktor mislim još od prošlog vijeka uredno prokišnjava godinama već, toliko je sposoban...
sreća da Švabo to sve postroji gdje im je i mjesto, što neko reče da je kakav živac tipa Barbarez ili Hadžibegić na čelu Komiteta, već bismo imali ispade ala Mamić po medijima
jutarnji

#929 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jutarnji »

LSD wrote: Džindo: Neću glasati za ovakav Statut...
Hoces, hoces...e sad jedino ako ti je dosadilo da dises, onda i ne moras :D :x
Obuca9

#930 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Obuca9 »

ng wrote:Dobili smo materijale i nije lose u odnosu na info koje smo imali.
Statut nece i nije bio sporan.Nema prepreka za Evropu a ovi iz komiteta izgleda rade jako dobar posao.
Vama prva info.
Evo da se ne sekirate bezveze. Info direktno iz Gracićevih usta (preciznije: tastature).
upaljac01

#931 Re: Komitet za normalizaciju

Post by upaljac01 »

hz__semir wrote:
Statut nece i nije bio sporan.Nema prepreka za Evropu a ovi iz komiteta izgleda rade jako dobar posao.
Vama prva info.
Evo da se ne sekirate bezveze. Info direktno iz Gracićevih usta (preciznije: tastature).

smjesno je cekat da to nijaz gracic kaze da bi neko vjerovo... pogotovo ovi sto su odmah docekali da popljuju neciji trud i rad...
ultima_palabra

#932 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:
Vama prva info.
Pa šta je koji klinac izjavljivao po novinama ako nije bio siguran? :-) Idiot... vazda ovako izlijeće, pa kasnije poliže što je popljuvao.
and

#933 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

van Basten wrote:mislim da ova priča oko delegata ispred sarajevskog kantona najbolje oslikava jad našeg saveza. Milsim, jasno mi je npr da iz recimo goraždanskog ili livanjskog kantona (bez uvrede tim kantonima) pošalju nekakvog čobana na skupštinu jer su to, fudbalski gledano, jako siromašna područja, ali da kanton koji ima dva najbolja kluba u državi, dva kluba koji su dali pregršt kvalitetnih igrača, dakle da takav jedan kanton na nekakvoj famoznoj Skupštini predstavljaju dva lika (Gracić i Džindo) koji mislim da ne mogu pimplati loptu više od 5 puta a da im ne padne na zemlju... jadno zaista
I oni se sada nešto kao pitaju... a čak ovom drugom ustanova čiji je direktor mislim još od prošlog vijeka uredno prokišnjava godinama već, toliko je sposoban...
sreća da Švabo to sve postroji gdje im je i mjesto, što neko reče da je kakav živac tipa Barbarez ili Hadžibegić na čelu Komiteta, već bismo imali ispade ala Mamić po medijima
dobro bi bilo da se komitet pobrine o svim ovim likovima i njihovoj budućnosti i otvori tombolu.iljo vadi kugle,a suljo čita brojeve.ubili su se za takve funkcije
upaljac01

#934 Re: Komitet za normalizaciju

Post by upaljac01 »

ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:
Vama prva info.
Pa šta je koji klinac izjavljivao po novinama ako nije bio siguran? :-) Idiot... vazda ovako izlijeće, pa kasnije poliže što je popljuvao.

ovo je naslov u Sanu za sutra : Osim i čla­no­vi Ko­mi­te­ta gle­da­ju svoj in­te­res, že­le sa­mo fo­te­lje... zamisli inteligencija od strane nijaza gracica Ako je ovo izjavio... Mislim on da spominje Osima i fotelje kretenluk... Osim koji je odbio fotelju reala i raznoraznih klubova se bori za fotelju u nasem fudbalu... ovaj gracic je fakat prolupo...
ODVRATAN_i_GADAN

#935 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Ma ja samo cekam kada ce skrabala pokrenuti "pricu' o visini primanja Gospodina Ivice...
Gandalf

#936 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Gandalf »

Na kraju će neko piskaralo izvalit' da je sve ovo Osim i zakuh'o :-) :-)
and

#937 Re: Komitet za normalizaciju

Post by and »

zna osim s kakvom stokom ima posla,ali sve će on njih staviti na mjesto koje zaslužuju
Impavidus

#938 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Impavidus »

Sema preduhitrio sam te samo bez citata :D
Ma šta vam je ne smije više niko ni spomenut neku priču o zakuhavanju ili nekim trzavicama Osimu na konferenciji, poklopi se zapiši šta ti kažu, i hajd kući. :D
Dammme

#939 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Dammme »

and wrote:dobro bi bilo da se komitet pobrine o svim ovim likovima i njihovoj budućnosti i otvori tombolu.iljo vadi kugle,a suljo čita brojeve.ubili su se za takve funkcije
:lol: :lol: :lol:
E što me nasmija u ove sitne sate, svaka ti dala!
cyprus

#940 Re: Komitet za normalizaciju

Post by cyprus »

potres_mozga wrote:Ja opet ne kontam sta je u novom statutu na stetu bosnjaka?
Majorizacija :mrgreen: :run:
Van Halen

#941 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Van Halen »

van Basten wrote:mislim da ova priča oko delegata ispred sarajevskog kantona najbolje oslikava jad našeg saveza. Milsim, jasno mi je npr da iz recimo goraždanskog ili livanjskog kantona (bez uvrede tim kantonima) pošalju nekakvog čobana na skupštinu jer su to, fudbalski gledano, jako siromašna područja, ali da kanton koji ima dva najbolja kluba u državi, dva kluba koji su dali pregršt kvalitetnih igrača, dakle da takav jedan kanton na nekakvoj famoznoj Skupštini predstavljaju dva lika (Gracić i Džindo) koji mislim da ne mogu pimplati loptu više od 5 puta a da im ne padne na zemlju... jadno zaista
To je zato što se mentalitet ljudi u Sarajevu i Livnu, Goraždu i ostalim ruralnijim krajevima ni po čemu ne razlikuje. Onaj koji se ko biva ušminka i sjedi nasred Ferhadije ispijajući kahve bi se mogao bez problema uklopiti razmišljanjima i htijenjem sa svakim čovjekom iz svakog ruralnog kraja BiH.
mikogoago

#942 Re: Komitet za normalizaciju

Post by mikogoago »

Ljudi ne gubite nerve i ne svadjajte se zbog kojekakvih anonimusa tipa,Gracic,Djindo i slicni.Znaju oni jako dobro o cemu se radi.Radi se o tome da je njihovom kretenluku i kriminalu(mislim na sve njih iz drage nam BiH)dosao kraj.Da ce klubovi preuzeti sudbinu u svoje ruke,a ne da neki anonimusi odlucuju o njima i da ce vjerojatno nestati iz fudbala.
Po meni sto vise ovih tipa Gracic & co. sere to bolje,vec vidim Osima kako se namjesta da ih stavi gdje im je mjesto to jeste u proslost.Mi ne znamo jos sve i saznavacemo kako sta bude sazrijevalo.Sto je po meni ispravna taktika komiteta za normalizaciju.Jedno je sigurno,a to je da imaju punu podrsku UEFA i FIFA i sigurno imaju spremne i instrumennte da urazume ove koji ne zele dalje da prate ozdravljenje fudbala.UEFA i FIFA se nece odreci BiH i do sada su pokazali da im je stalo do naseg fudbalskog saveza i fudbala nazalost vise nego onima koji tu trenutno sjede.Prema tome mirno i pratite sta ce dalje biti.No sikiriki!
Edin H.

#943 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

Osim i čla­no­vi Ko­mi­te­ta gle­da­ju svoj in­te­res, že­le sa­mo fo­te­lje

Još se ni­su sle­gli utis­ci na­kon sas­tan­ka čla­no­va Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju sa čel­nim lju­di­ma Fi­fe i Uefe, a ču­ju se prve rea­kci­je. Dok se u me­di­ji­ma mo­gu pro­či­ta­ti ko­men­ta­ri o to­me ka­ko će sa­da bi­ti uki­nu­ta su­spen­zi­ja NSBiH, pos­to­je i oni ko­ji sma­tra­ju da u Ci­ri­hu ni­je na­prav­ljen do­bar po­sao.
Ni­jaz Gra­cić član Skup­šti­ne NSBiH i pred­sje­dnik FK Olim­pic, ogor­čen je na čla­no­ve Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju jer pre­ma nje­go­vom miš­lje­nju ‘‘ra­de sa­mo za svo­je in­te­re­se‘‘. Gra­cić ne­mi­li­ce uda­ra na čla­no­ve Ko­mi­te­ta, ne šte­de­ći ni­ko­ga...
- Ne­mam ni­šta pro­tiv što su Uefa i Fi­fa pri­hva­ti­li aman­dma­ne, ali imam pro­tiv ovo­ga što ra­di Ko­mi­tet. Ne svi­đa mi se ni prin­cip na ko­jem ra­de Fi­fa i Uefa. Oči­gle­dno su ove dvi­je or­ga­ni­za­ci­je od­stu­pi­le od svo­jih do­sa­daš­njih prin­ci­pa ko­ji vri­je­de za os­ta­lih 209 čla­ni­ca, ali ne i za nas. Uefa i Fi­fa po­no­vo či­ne ne­ke stva­ri ko­je ni­su pri­mje­re­ne u dru­gim ze­mlja­ma. Što se ti­če Ko­mi­te­ta, još uvi­jek ni­su oba­vi­li raz­go­vor sa boš­nja­čkim kor­pu­som. Je­su, ima­li su raz­go­vor sa pred­sje­dni­kom NSFBiH (Do­min­ko­vić op.aut.) ko­ji je su­spen­do­van i sa os­ta­li­ma ko­ji ne­ma­ju na­dle­žnos­ti. Moj uti­caj, kao Ni­ja­za Gra­ci­ća, pred­sje­dni­ka FK Olim­pi­ca, me­đu boš­nja­čkim klu­bo­vi­ma je ve­li­ki. Pi­ta­ju iz klu­bo­va za miš­lje­nje šta i ka­ko da­lje. Ako je boš­nja­čki dio ko­ope­ra­ti­van i ako je pri­hva­tao ona­kav sta­tut ko­ji su Fi­fa i Uefa na­me­ta­li, ne zna­či da će­mo pri­hva­ti­ti ova­kav sta­tut ka­kav jes­te, sa aman­dma­ni­ma ko­ji su pre­dlo­že­ni - go­vo­ri Gra­cić za «San», te do­da­je:
- Jer, ova­kvo us­tu­pa­nje pred­sta­vni­ci­ma Srba i Hrva­ta, ne­ma smi­sla, a ide na­uš­trb Boš­nja­ka i dalj­njih blo­ka­da u ra­du Sa­ve­za. Ko­mi­te­tu za­mje­ram za­to što is­tu­pa­ju u na­še ime, u ime Boš­nja­ka, bez ika­kvog odo­bre­nja. Na­šli su za sho­dno da ho­da­ju po Ba­nja Lu­ci i Mos­ta­ru, a ni­ko se na­ma ni­je obra­tio. Uo­pće ne vi­dim ra­zlo­ge za hva­los­pje­ve na ra­čun Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju na­kon ova­kve odlu­ke Fi­fe i Uefe - ka­že Gra­cić.
On sma­tra da ni­je ko­rek­tno da Boš­nja­ci uvi­jek pra­ve us­tup­ke. Tvrdi da je do­go­vor u Ci­ri­hu pos­ti­gnut na šte­tu boš­nja­čkih klu­bo­va.
Mi smo, či­ni mi se, kao ‘'ma­li od pa­lu­be'' u ci­je­loj pri­či. Po­ene na na­ma ne mo­že ni­ko uzi­ma­ti, bez ob­zi­ra ko bio i ka­ko se zvao. Ne mo­že se za­pos­tav­lja­ti ve­ći broj boš­nja­čkih klu­bo­va u Pre­mi­jer li­gi. To ni­je ure­du. Fi­fa i Uefa je od­stu­pi­la od svo­jih prin­ci­pa. Bez ika­kvog uvje­to­va­nja, mi, boš­nja­čki čla­no­vi Skup­šti­ne, že­lje­li smo da pre­va­zi­đe­mo pro­ble­me i za­to smo gla­sa­li za Sta­tut. Ov­dje se sa­da do­ga­đa slje­de­će: us­tu­pa se oni­ma ko­ji su bi­li ne­ko­ope­ra­ti­vni i oni­ma ko­ji ni­su že­lje­li Sta­tut. A, mi ko­ji smo bi­li ko­ope­ra­ti­vni, stav­lja­mo se na mar­gi­nu sve­ga to­ga. U sve­mu to­me učes­tvu­je i Ko­mi­tet, či­ji čla­no­vi ne­ma­ju pra­vo da pred­stav­lja­ju klu­bo­ve. Mi že­li­mo da ima­mo is­ta pra­va kao i ovi iz Her­ce­go­vi­ne i pred­sta­vni­ci iz RS-a. Ovaj na­čin ra­da je uža­san, ovo je blo­ka­da Sa­ve­za, uki­nut će nam san­kci­je, a ni­šta ni­smo ri­je­ši­li. Ne mo­že to ta­ko, na­uš­trb Boš­nja­ka.
Prvi čo­vjek Olim­pi­ca je na­ja­vio sas­ta­nak u Sa­ra­je­vu gdje će se prei­spi­ta­ti ulo­ga Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju.
- Na­kon sas­tan­ka u Ci­ri­hu, oku­pit će­mo se, mi­slim na boš­nja­čke klu­bo­ve, ko­ji su u sve­mu ovo­me lo­še pro­šli. Imao sam pu­no po­vje­re­nje u Ko­mi­tet, me­đu­tim, ti lju­di ta­mo se su­vi­še ko­mo­tno po­na­ša­ju. Tre­ba­li su da sa­slu­ša­ju ma­lo i boš­nja­čke pred­sta­vni­ke. Ov­dje je pro­blem što su se svi ‘'za­češ­lja­li'', prvi Ivi­ca Osim! Spre­mni su kao za­pe­te pu­ške su da zau­zmu fun­kci­je u Sa­ve­zu. Ne­ma smi­sla. Mi smo pri­hva­ti­li onaj sta­tut, ali sa­da je dru­ga pri­ča. Sa­da se mo­že blo­ki­ra­ti do bes­vjes­ti. Me­ne svi Boš­nja­ci po­drža­va­ju, od Če­li­ka, Slo­bo­de, Tra­vni­ka... Po­je­di­ni čla­no­vi Ko­mi­te­ta vi­še vo­de ra­ču­na o to­me da li će do­bi­ti fun­kci­je i fo­te­lje, ne­go boš­nja­čki in­te­res. Oni ne mo­gu bra­ni­ti mo­je in­te­re­se - re­kao je Gra­cić i na kra­ju do­dao:
- Mi Boš­nja­ci ne smi­je­mo do­pus­ti­ti da smo za­do­vo­ljni jer nam se uki­da su­spen­zi­ja, a svi os­ta­li su bo­lje pro­šli od nas. Ne smi­je­mo opet da se po­na­ša­mo po prin­ci­pu ‘'po­tpi­ši Ali­ja, pa ma­kar bi­la avli­ja''. Ne­ma vi­še to­ga. Ne­će ni­ko pro­da­va­ti boš­nja­čke klu­bo­ve za­rad svo­jih fo­te­lja. A, čla­no­vi Ko­mi­te­ta to ra­de. Ja ne znam ni­šta­šta se de­ša­va, ko­ji su to aman­dma­ni, ni­ko nas ni­je upo­znao. Ko­mi­tet ni­je ura­dio ni­šta da se Boš­nja­ci­ma pred­sta­ve stva­ri ka­kve je­su, kao što su pred­stav­lje­ni Hrva­ti­ma i Srbi­ma. Ne­ću da bu­dem iz­da­ji­ca svo­ga na­ro­da. Ne­ću da gle­dam sa­mo svoj in­te­res, kao čla­no­vi Ko­mi­te­ta - za­klju­čio je Gra­cić u raz­go­vo­ru za «San».
E. De­lić
Re­zul­ta­ti u tri tačke
Re­zul­ta­ti po­slje­dnjeg sas­tan­ka u Ci­ri­hu kao i do­sa­daš­njeg ra­da Ko­mi­te­ta za nor­ma­li­za­ci­ju mo­gu se pri­ka­za­ti u tri tačke: 1. - sve odlu­ke u No­go­me­tnom sa­ve­zu ubu­du­će će se do­no­si­ti tro­čet­vrtin­skom ve­ći­nom; 2. - pri­hva­ćen je i aman­dman na gla­sa­nje u Iz­vršnom odbo­ru NSBiH, pa će ta­ko za sve odlu­ke ovog ti­je­la ubu­du­će bi­ti po­tre­bno 12 gla­so­va i 3. - ka­da se bu­du bi­ra­li čla­no­vi Iz­vršnog odbo­ra NSBiH kan­to­nal­ni sa­ve­zi će pre­dla­ga­ti po dva kan­di­da­ta za sva­ko mjes­to u IO, a oni ko­ji ne bu­du pro­šli na gla­sa­nju za izbor bi­će ime­no­va­ni za­mjen­skim čla­no­vi­ma.

Provali Gracic Svabu da mu je samo stalo do fotelje :thumbup:

Ne mogu vjerovati da su razgovarali sa Platinijem i Blatterom, bez da su pitali Gracica, koji je prema svojim rjecima nevidjeno utjecajan i ne gleda sopstveni interes :oops:

Hocemo bosanske sportske legende u Komitetu za normalizaciju! Hocemo Gracica! :thumbup: :dance:
Impavidus

#944 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Impavidus »

Ja sam počeo čitat dok nisam vidio "san"...
Timotije

#945 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Timotije »

Muka i "huja" mi na samog sebe sto citam ovakve idiote! "Bosnjacki" klubovi!? Pa jebem mu majku, Zeljovac sam zadnjih najmanje 30 godina, ako mi neko podastre certificat gdje stoji da je to, od sada i u buduce, i zvanicno "bosnjacki" klub, javno se ispisujem iz familije! :x Zao mi je sto za reprezentaciju uglavnom navijaju oni koji vec navijaju, i na tome treba svakodnevno raditi, ali nikad necu pristati nazvati je reprezentacijom jednog naroda.
Area_51

#946 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Area_51 »

Hvala ti Ivica Osime sto si nas tako hladno prodao.

Sjeti se Osime, da je FIFA i UEFA rekla da ce Skupstinu ciniti klubovi Premijer lige po dva i druge lige po jedan predstavnik svakog kluba. Ko moze u njihovo ime odlucivati i raditi poslove na organizaciji niza takmicenja od pionira do seniorskih timova, ko moze u njihovo ime odlucivati o normativnim aktima koji se ticu recimo kotizacija, organizacije saveza i i svega na sta oni ucesvujuci u Premijer ligi trose milione maraka, a hocete da neko drugi odlucuje.

Hvala Osime sto tako hladno betoniras situaciju da, za rad jednog predsjednik,a dobijemo sistem sa mogucnostima jos vecih blokada.

Tvoje znanje kao nogometnog trenera je fantasticno, ali kao sportski radnik jako si los. Samo se sjeti da ces snositi teret historijske nepravde koju cinis ovome sportu, koristeci svome ime za dostizanje »visih« ciljeva.

Novi, ovaj preradjeni statut, bar po onome sto se moze citati je cirkus i nije na stetu Bosnjaka, Hrvata ili Srba, on je na stetu nogometnog sporta.

FIFA i UEFA, molim Vas odgovorite mi na pitanje, kako osoba koja je Jevrej moze biti predsjednik saveza, za sada nikako. Pa kako onda dozvoljavate DISKRIMINACIJU u Bosni i Hercegovini. Sramota.
Edin H.

#947 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

Timotije wrote:Muka i "huja" mi na samog sebe sto citam ovakve idiote! "Bosnjacki" klubovi!? Pa jebem mu majku, Zeljovac sam zadnjih najmanje 30 godina, ako mi neko podastre certificat gdje stoji da je to, od sada i u buduce, i zvanicno "bosnjacki" klub, javno se ispisujem iz familije! :x Zao mi je sto za reprezentaciju uglavnom navijaju oni koji vec navijaju, i na tome treba svakodnevno raditi, ali nikad necu pristati nazvati je reprezentacijom jednog naroda.
:thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#948 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Chmoljo »

Željo je, dakle, bošnjački klub... Mladen Vojičić, poznatiji kao Tifa, je valjda Bošnjak, jer pjeva o Grbavici, leglu bošnjačkog kluba.

ako je Tifa Bošnjak, valjda je i član IZ-a, a ako je član IZ-a, jel' on islamofob ako kritikuje reisa?

Nijaze, opali si šamar Allaha ti, i bošnjačkih klubova ti.
LSD

#949 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Eto i to smo saznali i naucili sad...Željo je bošnjacki klub :lol: :lol: :-) ako Gracić to kaže, onda mora da je tako 8-)

Chmoljo, Tifa ti je naredni naibu-Reis .
Edin H.

#950 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Edin H. »

Area_51 wrote:Hvala ti Ivica Osime sto si nas tako hladno prodao.

Sjeti se Osime, da je FIFA i UEFA rekla da ce Skupstinu ciniti klubovi Premijer lige po dva i druge lige po jedan predstavnik svakog kluba. Ko moze u njihovo ime odlucivati i raditi poslove na organizaciji niza takmicenja od pionira do seniorskih timova, ko moze u njihovo ime odlucivati o normativnim aktima koji se ticu recimo kotizacija, organizacije saveza i i svega na sta oni ucesvujuci u Premijer ligi trose milione maraka, a hocete da neko drugi odlucuje.

Hvala Osime sto tako hladno betoniras situaciju da, za rad jednog predsjednik,a dobijemo sistem sa mogucnostima jos vecih blokada.

Tvoje znanje kao nogometnog trenera je fantasticno, ali kao sportski radnik jako si los. Samo se sjeti da ces snositi teret historijske nepravde koju cinis ovome sportu, koristeci svome ime za dostizanje »visih« ciljeva.

Novi, ovaj preradjeni statut, bar po onome sto se moze citati je cirkus i nije na stetu Bosnjaka, Hrvata ili Srba, on je na stetu nogometnog sporta.

FIFA i UEFA, molim Vas odgovorite mi na pitanje, kako osoba koja je Jevrej moze biti predsjednik saveza, za sada nikako. Pa kako onda dozvoljavate DISKRIMINACIJU u Bosni i Hercegovini. Sramota.
Da, Blatter, Platini i naravno Ivica, koji zivi u mijesanom braku i ciji sin se zove Amar je stvorio diskriminaciju u ovoj drzavi koja se reflektira na sport i ne dozvoljava participaciju u vlasti onima koji se nisu svrstali u torove, a ne Alija, Radovan i Mate :-) .

Tome naravno nije kumovalo preko 80% gradjana ove zemlje koji su prije i poslije rata glasali za nacionalne stranke.

Hajmo se sada malo vratiti u realnost :dance:
Locked