Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
LSD wrote:Sad svi forumaši bolje postavljaju i sebe i živi zid od samog Begovića, smiješno jbt.
Ima toliko snimaka slobodnjaka na youtube, pa pogledaj gdje stoji golmani, a gdje je naša svjetska klasa stajala.
Hajd nemoj zayebavati sad , živi zid se postavlja u jednu stranu, golman u drugu - vazda bilo i ostalo.
Ronaldo se nazabijao na desetine golova i to u golmanov ugao jer to su projektili covjece koji se vrlo teško brane.
Njegova tehnika šuta je jedinstvena, lopta koja leluja i naglo pada, to nije normalan šut gdje se može procijeniti let lopte...pa i mnogo vece klase od Begovića su primale golove u svoje uglove i to sa vecih udaljenosti.
convict wrote:U ovim kvalifikacijama smo dobili Begovića, Mujdžu, Lulića, Zahirovića i vratili Papca. Sad bi trebali do početka kvalifikacija odigrati nekoliko prijateljskih isključivo sa ciljem pronalaženja novih igrača prije početka idućih kvalifikacija i to bar po jednog u svakoj liniji.
U odbrani kad fale dvojica standardnih to je ravno katastrofi, a uvijek će faliti bar neko, što zbog povreda, što zbog kartona. Tu je već Bešić kao nada za budućnost, ali treba razmišljati i korak naprijed.
U vezi imamo nasljednike za Rahimića (Zahirović) i Misimovića (Pjanić) ali bi trebalo naći bar još nekog novog da može uskočiti kad zatreba ili sa klupe ili u slučaju izostanka nekog od standardnih. Na Maletića ne bih ozbiljno računao u sljedećem ciklusu jer je već na zalasku karijere, a po meni i nije kalibar za reprezentaciju. Pitanje je i kako će se Štilić dalje razvijati.
U napadu također treba pronaći trećeg igrača uz Džeku i Ibiševića, jer je pitanje šta će biti dalje s Muslimovićem. Ako ne nađe klub sad u zimskom prelaznom roku može se reći i da je gotovo s njegovom karijerom, a Zec realno nije taj kalibar i ja bih ga zvao samo u slučaju nužde.
Nadam se da Pape i ljudi oko njega već razmišljaju o nekim imenima jer ima dosta momaka koji igraju po Evropi, često i za mlade reprezentacije drugih država, samo ih treba na vrijeme pridobiti i računati da svakom treba nekoliko utakmica uigravanja.
Kako bi samo dobro bilo naći neku "jegulju" napadača kao što je Olić. Brz, dosadan, uvijek se stvori gdje treba. Neko drugačijeg profila od Džeke.
Pricati sta je golman pogresno uradio kada Ronaldo izvodi slobodnjak je suplja prica. Ja da sam golman, ja bi radije branio Ronaldov penal nego slobodnjak
LSD wrote:Njegova tehnika šuta je jedinstvena, lopta koja leluja i naglo pada, to nije normalan šut gdje se može procijeniti let lopte...pa i mnogo vece klase od Begovića su primale golove u svoje uglove i to sa vecih udaljenosti.
Ja bih reko da je Begović dobro procjenio let lopte (dakle nije stvar u tome), samo je nije mogo stić, jer je stajao na manje od metar od svoje lijeve stative...
DaysleepeR wrote:halo ba ljudi, dao je gol Danskoj u golmanov čošak sa 30 metara...
ne brane se ti udarci
Da je Begovic stajao blize sredini, gadjao bi u njegovu stranu. Neodbranjivo.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Spominjani Cocalic je prirodna zamjena za Rahimica (ako se povuce) kad vec nismo toliko deficitarni na stoperima. Fizicki je jak a nije trom. Zahirovic mi svojom konstitucijom ne ulijeva povjerenje. Na zalost, vrlo je moguce da ostane u drugoj ruskoj ligi. Spaha i Papac, mogu izgurati jos jedan ciklus. I Simunic igra za Hrvatsku s 33g. Da ne pominjem da je Niko Kovac s 37 g., bio najborbenije igrac u dresu Hrvatske na zadnjem Euru - prema njihovim ocjenama. (Ovo govorim u kontekstu Rahimica. Mada tu zavisi i da li ce Rahimic igrati u svom klubu)
Plasman na Euro bi pomogao mnogim nasim reprezentativcima da promjenu sredinu. Vjerovatno ce i Mujdza preselit u nizi rang. Steta. Na Euru bi imao odlicnu reklamu i sigurno nasao solidan klub u ligi petice. Posjeduje kvalitet, to je sigurno.
Vidjecemo kako ce se kretat forma nasih dogodine. Npr, ukoliko Misimovic nastavi s neigranjem za klub, nema tu puno price - Pjanic treba zauzeti njegovo mjesto, ionako nikakve koristi od njega na krilu. (protiv jakih)
Vidjecemo sta ce se desavat s ovim Stevanovicem. Cudno je da ga, makar, Zvezda i Partizan ne uzimaju. Ako ne moze igrat za ta dva kluba, ne moze ni za Mediterensku selekciju BiH. Kraj price.
Takodjer se ne uzdam previse u nase koji igraju po Turskoj. Zao mi je Visca, kad jednom odes u Tursku, nema izlaza iz nje. Mozda ako popravis igru 1 na 1, onda se mozes oprobati u nekoj prijateljskoj. I Salihovic ima top u nozi, ali dzaba mu kad nema niti brzinu, niti prodornost, sto zahtjeva njegova pozicija.
Nadalje, treba traziti drugog spica, jer Ibisevic nije pouzdan...Vidjecemo hoce li biti sta od Seferovica, i da li ce on uopste igrati za BiH. Drugih kandidata nema na vidiku. Osim ako Adilovic ne poludi.
Puno je posla pred selektorom, nije da ce hladit muda do septembra. Susic, iako nije neki strucnjak, imace moju podrsku. (mada sam od onih koji su ga tjerali vec poslije Katara ) Medjutim, ako se u prvim prijateljskim utakmicama vidi da on nema viziju i nista novo ne uvodi, treba ga skinut. (pod uslovom da ga dokazan trener zamjeni)
Fakat ne shvatam šta je problem priznati neke stvari. Begović se generalno loše postavljao kod slobodnjaka. Ne zamjeram mu naravno, izgubili bi ovako ili onako, ali nemojmo pričati da je sve ekstra bilo odrađeno kad nije.
LSD wrote:Njegova tehnika šuta je jedinstvena, lopta koja leluja i naglo pada, to nije normalan šut gdje se može procijeniti let lopte...pa i mnogo vece klase od Begovića su primale golove u svoje uglove i to sa vecih udaljenosti.
Ja bih reko da je Begović dobro procjenio let lopte (dakle nije stvar u tome), samo je nije mogo stić, jer je stajao na manje od metar od svoje lijeve stative...
A gdje je to trebao stajati?? u u kontra strani gdje i postavio živi zid, jel iza gola, možda.
Gol skoro 7,5 metara. jedan strana golman, druga strana živi zid koji brani gol - i to je sva mudrost....nemojte ljudi uciti Begovića koji brani u engleskoj ligi kako se postavlja živi zid, ispadamo presmiješni.
Forumaši iz stolica bi bolje postavljali živi zid od profesionalnog golmana kojem je to svakodnevni posao....mislim ,komedija urnebesna.
Dobro LSD, ali nisu li isti ovi koji kažu da je Begović Tito na golu i slično pljuvali Hasagića za gol protiv Albanije? Slobodnjak Ronalda je gori nego gol protiv Albanije, to je realno.
A gdje je to trebao stajati?? u u kontra strani gdje i postavio živi zid, jel iza gola, možda.
Gol skoro 7,5 metara. jedan strana golman, druga strana živi zid koji brani gol - i to je sva mudrost....nemojte ljudi uciti Begovića koji brani u engleskoj ligi kako se postavlja živi zid, ispadamo presmiješni.
Forumaši iz stolica bi bolje postavljali živi zid od profesionalnog golmana kojem je to svakodnevni posao....mislim ,komedija urnebesna.
Gol 7.5 metara. Golman stane tako da mu živi zid čuva 4.5 metra, on 3. Tako može reagovati i lijevo i desno. Begović je sa desne strane ostavio 6 metara. To se ne brani!
cyprus wrote:Hasagić umalo nije obješen za muda zbog onog Durinog gola, a taj isti šut je bilo mnogo teže procjenit gdje će završit, nego ove portugalske... Ovdje se i prije šuta vidjelo kuda Ronaldo i Veloso trebaju uputit udarac... Pa jbt lik im je ostavio 6 METARA praznog gola... Zar je tako teško priznat tako očiglednu stvar?
Duro je pucao skoro po sredini. Velosov gol je nedobranjiv.
Baudelaire wrote:Dobro LSD, ali nisu li isti ovi koji kažu da je Begović Tito na golu i slično pljuvali Hasagića za gol protiv Albanije? Slobodnjak Ronalda je gori nego gol protiv Albanije, to je realno.
Ma pusti sad Hasagića, ako cete zbog događaja iz Albanije sad pljuvati po Begoviću onda se zapitajte jel to normalno....kakva je sad to prica Keno je primio gol u svoj ugao i nije se pomakao sa mjesta...a nije ni mogao jer ga pršljenovi jebu, zato je i zamjenjen na poluvremenu
Dajte da onda apelujemo da u ovako jakim utakmicama brani Avdukić ili Šehić, ha ja....vjerovatno bi oni skinuli te šuteve i onda bi pobjedili Portugal...jbg, nije se rodio ko bi nama ugodio, i Messiju bi našli mane.
Baudelaire wrote:Dobro LSD, ali nisu li isti ovi koji kažu da je Begović Tito na golu i slično pljuvali Hasagića za gol protiv Albanije? Slobodnjak Ronalda je gori nego gol protiv Albanije, to je realno.
Ma pusti sad Hasagića, ako cete zbog događaja iz Albanije sad pljuvati po Begoviću onda se zapitajte jel to normalno....kakva je sad to prica Keno je primio gol u svoj ugao i nije se pomakao sa mjesta...a nije ni mogao jer ga pršljenovi jebu, zato je i zamjenjen na poluvremenu
Dajte da onda apelujemo da u ovako jakim utakmicama brani Avdukić ili Šehić, ha ja....vjerovatno bi oni skinuli te šuteve i onda bi pobjedili Portugal...jbg, nije se rodio ko bi nama ugodio, i Messiju bi našli mane.
Nije u tome stvar... nego, nije pošteno nekoga kritikovat za sve i svašta, a nekome opravdavati i teže greške...
I ponavljam, za razliku od onoga prema Hasagiću ovo nije pljuvačina, nego jednostavno ukazivanje na greške... Stvarno ne vidiš razliku u odnosu prema jednom i drugom? Nego fazon je što sad mnogi moraju progutat onu silnu pljuvačku upućenu Kenanu, a to nije lako
Last edited by cyprus on 17/11/2011 17:13, edited 1 time in total.
Evo sad sam provjerio. Hasagic protiv Albanije nije pokrio nijednu stranu. Stao je, kako strucnjaci za rostilj misle da treba - na sredinu gola. I onda ga uhvatio onaj Duran Duran na 'pogresnoj nozi'.
Nije u tome stvar... nego, nije pošteno nekoga kritikovat za sve i svašta, a nekome opravdavati i teže greške...
Pa dobro Cyprus, onda je logicno da ubuduce brane Avdukić ili Šehić, da ne bi bilo tih "težih grešaka" i da ne bi sad neki morali gutati pljuvacke i šta ti ja znam....njih treba forsirati odsad, oni bar znaju postaviti i sebe i živi zid ko pravi profesionalci a ne ko onaj amater iz Stokea.
LSD wrote:Pa dobro Cyprus, onda je logicno da ubuduce brane Avdukić ili Šehić, da ne bi bilo tih "težih grešaka"
Kad dokaze teze greske, onda se moze pricat. Cuj 'teze'.
Teža je greska primit gol od najboljeg igraca svijeta, nego dozvolit da te neki Durex uhvati na pogresnoj nozi dok ti blejis na sredini gola.
Bolje mu je da provjeri jel Burkina Faso fasovala od Bangladesa, ili je utakmica prekinuta jer je igrac Burkine umro od gladi, nego da se drzi strucnog aspekta.
Acheron wrote:Evo sad sam provjerio. Hasagic protiv Albanije nije pokrio nijednu stranu. Stao je, kako strucnjaci za rostilj misle da treba - na sredinu gola. I onda ga uhvatio onaj Duran Duran na 'pogresnoj nozi'.
Kao što se vidi ovaj Durin šut je bio nešto između šuta i centaršuta... Da je Hasagić stao uz svoju lijevu stativu, Duro bi izveo vjerovatno isto što i Veloso. Ovako, vidiš ovu gomilu igrača... Tu je bilo vrlo teško procjenit hoće li neko zakačit loptu i promjenit joj smjer... Hasagić istina jeste mogao bolje intervenisat (makar pokušat) i snosi dio krivice, za razliku od Begovića koji nosi čitavu krivicu za ove slobodnjake Portugalaca...
LSD wrote:Pa dobro Cyprus, onda je logicno da ubuduce brane Avdukić ili Šehić, da ne bi bilo tih "težih grešaka" i da ne bi sad neki morali gutati pljuvacke i šta ti ja znam....njih treba forsirati odsad, oni bar znaju postaviti i sebe i živi zid ko pravi profesionalci a ne ko onaj amater iz Stokea.
Svašta, ama ko o tome govori ... Asmir Begović treba da brani jer je trenutno naš najbolji golman (neki ga proglašavaju najboljim što smo ikad imali, ali je isuviše rano za takve konstatacije). Samo ukazujem - ako se Hasagiću gledala dlaka u jajetu, zašto se mora Begoviću žmiriti na očigledne greške?
Acheron wrote:Evo sad sam provjerio. Hasagic protiv Albanije nije pokrio nijednu stranu. Stao je, kako strucnjaci za rostilj misle da treba - na sredinu gola. I onda ga uhvatio onaj Duran Duran na 'pogresnoj nozi'.
Kao što se vidi ovaj Durin šut je bio nešto između šuta i centaršuta... Da je Hasagić stao uz svoju lijevu stativu, Duro bi izveo vjerovatno isto što i Veloso. Ovako, vidiš ovu gomilu igrača... Tu je bilo vrlo teško procjenit hoće li neko zakačit loptu i promjenit joj smjer... Hasagić istina jeste mogao bolje intervenisat (makar pokušat) i snosi dio krivice, za razliku od Begovića koji nosi čitavu krivicu za ove slobodnjake Portugalaca...
Znaci, Hasagic nije pokrio nijednu stranu. Tako i izgleda. Konto je da ce sutat desno, ali ipak ostao na sredini.
Kriviti Begovic sto smo izgubili od ekipe koja nam je mogla zabit 10 golova da je htjela, nema smisla. Da je Begovic branio povrijedjen, tek bi onda snosio odgovornost.
LSD wrote:Pa dobro Cyprus, onda je logicno da ubuduce brane Avdukić ili Šehić, da ne bi bilo tih "težih grešaka" i da ne bi sad neki morali gutati pljuvacke i šta ti ja znam....njih treba forsirati odsad, oni bar znaju postaviti i sebe i živi zid ko pravi profesionalci a ne ko onaj amater iz Stokea.
Svašta, ama ko o tome govori ... Asmir Begović treba da brani jer je trenutno naš najbolji golman (neki ga proglašavaju najboljim što smo ikad imali, ali je isuviše rano za takve konstatacije). Samo ukazujem - ako se Hasagiću gledala dlaka u jajetu, zašto se mora Begoviću žmiriti na očigledne greške?
Pa šta pominješ greške NAJBOLJEG golmana?? kakva svraha toga?? cemu sva ova prica ,dokazivanje tim sličicama kako on stoji ko kreten u jednoj strani i slicno cemu sad to??' u pitanju je elementarna logika...on nam je najbolji sa svim svojim manama i vrlinama, i nije nepogriješiv.... imamo li boljeg golmana koji nece tako "teško griješiti" ...ako ima kakav odmah sad reci, da ga predložimo Papetu i Piplici....da bezveze dalje ne spamamo temu.
Samo nemoj vaditi iz šteka golove iz Albanije i ta prica kao komparacija se Kenom, to je nidje veze i gubljenje vremena.
Acheron wrote:Znaci, Hasagic nije pokrio nijednu stranu. Tako i izgleda. Konto je da ce sutat desno, ali ipak ostao na sredini.
Kriviti Begovic sto smo izgubili od ekipe koja nam je mogla zabit 10 golova da je htjela, nema smisla. Da je Begovic branio povrijedjen, tek bi onda snosio odgovornost.
Ko da zidu govorim jebote
Ja fino, lijepo, čitko, jasno napisao:
cyprus wrote:...Dakle, Begović je prvi BH golman koji je u reprezentativnom dresu primio 6 golova u jednoj utakmici. Opet, daleko od toga da ga trebamo kriviti za poraz ili većinu golova, ipak bio je kao na streljani... Ali golovi iz slobodnih udaraca zasigurno idu na njegovu dušu... Dakle, evo slika, može li mi stvarno neko reći da je ovo normalno postavljanje pri slobodnim udarcima (možda jedan metar od stative)...
Al yok, ono svoje pa svoje... Ništa jebo ovo, odoh analizirat afričke kvalifikacije, tamo mi bar niko neće kenjat samo zato da bi kontriro
Last edited by cyprus on 17/11/2011 17:35, edited 1 time in total.
LSD wrote:Pa šta pominješ greške NAJBOLJEG golmana?? kakva svraha toga?? cemu sva ova prica ,dokazivanje tim sličicama kako on stoji ko kreten u jednoj strani i slicno cemu sad to??' u pitanju je elementarna logika...on nam je najbolji sa svim svojim manama i vrlinama, i nije nepogriješiv.... imamo li boljeg golmana koji nece tako "teško griješiti" ...ako ima kakav odmah sad reci, da ga predložimo Papetu i Piplici....da bezveze dalje ne spamamo temu.
Samo nemoj vaditi iz šteka golove iz Albanije i ta prica kao komparacija se Kenom, to je nidje veze i gubljenje vremena.
Pa i ovih 20-tak fudbalera su ono NAJBOLJE što imamo... Koji kurac onda o ičemu razglabamo?
Čuj logike - on je najbolji pa ga se ne smije kritikovat... na ništa, kao što rekoh jebo ovo... over & out