Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Ovaj Dnevni list ispada SDP-ovski, a po mojoj procjeni je u stvari samo anti-HDZ-ovski, jos od predizborne kampanje.
Banksy

#927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Da li je istina da je ovaj "momcilo" imena Nebojsa Malic ( http://original.antiwar.com/malic/2010/ ... acred-lie/ ), negator genocida, sin Mirjane Malic- trenutne predsjedavajuce skupstine Kantona Sarajevo (SDP) ? :x
Mirjana Malić ima sinu ''Nešu'', ali teško je povjerovati da je to ovaj.

Ako jeste, to je prvoklasan skandal.

Inače, Nebojša Malić Discredited Racist And Genocide Denier je rasni četnik, ali i vrlo uticajan kolumnista, posebno u američkim velikosrpskim krugovima.

http://srebrenica-genocide.blogspot.com ... enier.html

njegov blog

http://sivisoko.blogspot.com/
Alfons Kauders

#928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Prpa.ba wrote:Da li je istina da je ovaj "momcilo" imena Nebojsa Malic ( http://original.antiwar.com/malic/2010/ ... acred-lie/ ), negator genocida, sin Mirjane Malic- trenutne predsjedavajuce skupstine Kantona Sarajevo (SDP) ? :x

Inače, Nebojša Malić Discredited Racist And Genocide Denier je rasni četnik, ali i vrlo uticajan kolumnista, posebno u američkim velikosrpskim krugovima.

njegov blog

interesting...

tesko je povjerovati, ali ako jeste sdp ce da najebe i to kvalitetno...
vektor68

#929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vektor68 »

Negdje 2009 sam cuo za ovog "historicara" i cito sam njegove nebuloze , najinteresantnija je ona kad je reko da se prica o genocidu u srebrenici zasniva samo na jednom svjedoku Erdemovicu.
a dali ima slicnosti izmedju njega i zubarice prosudite sami

Image
Image
Image

http://img98.imageshack.us/i/nebojsamalic.jpg/
http://img190.imageshack.us/i/mirjanamalic.jpg/
http://img62.imageshack.us/i/nebojsamalic2.jpg/
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

pa nek opet kazu da je SDP bosnjacka stranka :D
vektor68

#931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vektor68 »

plain vanilla wrote:pa nek opet kazu da je SDP bosnjacka stranka :D

i ja kazem , vidi se da je multi multi :) nedaj boze nikom :)
Nass

#932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Da, jako lice na osnovu slika..... To vjerovatno jeste njen sin... Moze li se raditi o odmetnutom sinu? Ako nije, onda je ovo zaista skandal.
vektor68

#933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vektor68 »

Nass wrote:Da, jako lice na osnovu slika..... To vjerovatno jeste njen sin... Moze li se raditi o odmetnutom sinu? Ako nije, onda je ovo zaista skandal.
a sta znas ko se je odmetnuo mama ili sin ovisi s koje strane gledas ?
Nass

#934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

vektor68 wrote:
Nass wrote:Da, jako lice na osnovu slika..... To vjerovatno jeste njen sin... Moze li se raditi o odmetnutom sinu? Ako nije, onda je ovo zaista skandal.
a sta znas ko se je odmetnuo mama ili sin ?
Hehe, tacno. Ali ako je neko od njih odmetnut, onda mozda njen angazman u SDP-u ima nekog smisla...
ultima_palabra

#935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

Ako jeste sin... pa ne bi trebalo nikoga osuđivati na osnovu postupaka članova porodice, svako odgovara za svoje postupke... ali gospođa je dužna da javnosti kaže istinu i zauzme stav o djelovanju svog sina.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:Ako jeste sin... pa ne bi trebalo nikoga osuđivati na osnovu postupaka članova porodice,
Istina. Počni da primjenjuješ deklarirano globalno, a ne selektivno.
ultima_palabra

#937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
ultima_palabra wrote:Ako jeste sin... pa ne bi trebalo nikoga osuđivati na osnovu postupaka članova porodice,
Istina. Počni da primjenjuješ deklarirano globalno, a ne selektivno.
:?
vektor68

#938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vektor68 »

ultima_palabra wrote:Ako jeste sin... pa ne bi trebalo nikoga osuđivati na osnovu postupaka članova porodice, svako odgovara za svoje postupke... ali gospođa je dužna da javnosti kaže istinu i zauzme stav o djelovanju svog sina.
Neso je zauzeo stav ,ima na youtube nekoliko njegovih govora, a mama (ako je njegova mama da neogrjesim dusu) ona je samo zauzela stolicu :)
ljudi ja neznam bil' se smijao ili bi' plak'o
Alfons Kauders

#939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:Ako jeste sin... pa ne bi trebalo nikoga osuđivati na osnovu postupaka članova porodice, svako odgovara za svoje postupke... ali gospođa je dužna da javnosti kaže istinu i zauzme stav o djelovanju svog sina.
jbg, zamisli sad da se nadje kako je sin neke face iz sda ultra radikalni vehabija koji drzi govore i visi po tv-u... ili da je malac nekog iz hrvatskih stranaka crnokosuljas koji se pojavljuje po bleiburgu i prica kako su srbi i jevreji ubijali same sebe u jasenovcu...

ako je ovo mirjanin sin, nek podnese ostavku - ako ne zna vlastitu djecu dovesti u red, onda ne vidim zasto bi joj pruzali priliku da bude jedna od glavnih licnosti u cijelom kantonu...

ja se nadam da ovaj kreten nije njen i iskreno me cudi da niko jos nije skotao je li ovo njen mali ili ne...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:
jbg, zamisli sad da se nadje kako je sin neke face iz sda ultra radikalni vehabija koji drzi govore i visi po tv-u... ili da je malac nekog iz hrvatskih stranaka crnokosuljas koji se pojavljuje po bleiburgu i prica kako su srbi i jevreji ubijali same sebe u jasenovcu... .
Zato sam mu i napisala da to što je proklamovao, primjeni globalno, jer kad se radi o esdepeovki, onda je jako tolerantan i ne treba mijenjati, kad se radi o sinovima drugih, obiteljima, nema milosti.
Bez obzira na sve, i ako joj jeste sin, nije maloljetan i ne mislim da je ona odgovorna.
Alfons Kauders

#941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:
jbg, zamisli sad da se nadje kako je sin neke face iz sda ultra radikalni vehabija koji drzi govore i visi po tv-u... ili da je malac nekog iz hrvatskih stranaka crnokosuljas koji se pojavljuje po bleiburgu i prica kako su srbi i jevreji ubijali same sebe u jasenovcu... .
Zato sam mu i napisala da to što je proklamovao, primjeni globalno, jer kad se radi o esdepeovki, onda je jako tolerantan i ne treba mijenjati, kad se radi o sinovima drugih, obiteljima, nema milosti.
Bez obzira na sve, i ako joj jeste sin, nije maloljetan i ne mislim da je ona odgovorna.
ne radi se o tome da li je odgovorna ili ne... ako je ovo njen sin, onda ni ona nema sta traziti u politici i cao
vektor68

#942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vektor68 »

nadati se da Neso nece dobiti posao u zavodu za skolstvo fedaracije , i na svu srecu njegova HISTORIJA pisana na VOŠINGTONSKOJ wc solji zavrsava u ravnogorskim septickim jamama
ultima_palabra

#943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote:
Mogla si to i meni pojasniti kada sam te pitao... kad je to bio neki sličan slučaj u kojem sam ja imao drukčije aršine?
Paper

#944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Paper »

Alfons Kauders wrote:
ako je ovo mirjanin sin, nek podnese ostavku - ako ne zna vlastitu djecu dovesti u red, onda ne vidim zasto bi joj pruzali priliku da bude jedna od glavnih licnosti u cijelom kantonu...
Ovo zvuči brutalno i nepošteno, ali samo onako na prvi pogled. U suštini je do bola istinito :thumbup: Treba ovo malo podrobnije ispitati. Pa ne radimo svi na TV1 pa da tako olako prelazimo preko nekih stvari.
Nass

#945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Jedno misljenje o HDZ-u iz Posavine:
Laža kojoj ne vjerujem!
„Stop majorizaciji Hrvata!“, nova je šarena laža koju je izmislio HDZ kako bi ponovo izmanipulirao narod, i po ko zna koji put „braneći“ narad obranio svoje fotelje. A kako su oni „snaga kojoj se vjeruje“, oni koji im vjeruju, potpisuju. I ne pitaju na što to stavljaju potpis, jer „snaga kojoj vjeruju“ zna umjesto njih.

Jedan od potencijalnih potpisnika bio je radoznao i pitao onog koji mu je nudio papir na koji se treba potpisati, što to znači majorizacija, a ovaj mu je odgovorio da ne zna, ali će potražiti odgovor u rječniku i javiti mu kasnije. Ali nije važno što ne znaju niti što nude na potpisivanje, niti što potpisuju, važno je da se potpisuje i da bude dovoljno potpisa.

A kako ne potpisati onome kome vjeruješ?! Naprosto znaš na čemu si. Kad HDZ nešto obeća, to je – samo potpiši! Obećali su nas za dok kažeš keks uvesti u Europu. Pa su nas obećali obraniti od agresije, i čak govorili da bi oni bili zločinačka organiazcija kad bi i jedan pedalj Posavine pao i ostao u tuđim rukama. Pa su obećali pravdu, poštenje, bolji životni standard, slobodu i ljudska prava. Onda samoupravu i treći entitet. Ma, tko bi sve nabrojao što su obećali, ali važno je da su uvijek – slagali.

I mi tako znamo na čemu smo, što god nam HDZ obeća, bit će suprotno od obećanog, a ne kao kod nekih – sad je ovako, sad je onako!

Boreći se za prava svoga naroda, HDZ ne bira sredstva.

Ne može se tu voditi računa o formi, kad su u pitanju životne odluke. Zar samo zbog toga što u tamo nekom zakonu piše drukčije, da ne postave svoje ljude na ključna mjesta?

Pa, da su se držali zakona, i sada bi im se po Eronetu šepurio neki Prlić koji nije iz njihove stranke, i kako onda doći do love koje tamo itekako ima? Da Borjana nije postavila onog svog u Sud, tko zna tko bi sutra sudio Čoviću i ostalim čovićima, a zna se kakva bi onda presuda bila? Da nisu na silu progurali svog Miškovića u Županiji posavskoj da vodi sjednicu, bez obzira što nema zakonskog temelja za to, tko zna kakvi bi rezultati glasanja bili?! Nema kompromisa kad su ugroženi vitalni narodni interesi!

I narod to zna, i vjeruje svojoj snazi. Pusti ti zakon!

Zato i sada ovo sa potpisima mora biti kako treba. Mora se sakupiti potpisa bar malo više nego što je HDZ dobio glasova na prethodnim izborima, jer to će biti najbolji dokaz da je vođa nepogrješiv. Dragan Inocent!

Računali su oni i na to da u stvarnosti neće biti dovoljno potpisa, ali zato će ići od kuće do kuće. Od radnog mjesta do radnog mjesta. Ako treba, i u crkvama će potpis biti uvjet za ispovijed, za prisustvo misi, pa ti stisni i nemoj potpisati! Molit će, kumiti, ali i priprijetiti kad zagusti, samo cilj se mora postići. Opet će se, po uhodanim metodima, upisivati i mrtvi, i oni kojih nema tu, čak i ljuti protivnici. Lako će biti doći do njihovih podataka, jer na najodgovornijim mjestima u državnim organima su samo njihovi ljudi, zna se.

A ovaj put nema nikakve opasnosti da će biti otkriveni, jer nitko neće kontrolirati. Nisu ovo izbori da netko provjerava, pa ako bude potrebe mogu i izmišljati imena i podatke, samo da ih bude dovoljno. Uostalom, nisu toliko glupi da na kraju objave podatke na internetu ili drukčije, da javnost može provjeriti istinitost! Pa, nisu baš toliki magarci! Samo će ispisati imena koliko im treba i pokazati javnosti hrpu papira, a i otvoriti poneki od ispravnih listova da se vidi. Kome je – dobro je, od koga je – još bolje je!

Zbog svega ovoga i najglupljem čovjeku na ovome svijetu je jasno jedno: ovo mora uspjeti!

Možete li zamisliti Čovića da izađe pred narod i kaže: „Žao mi je, ali nismo uspjeli nakupiti dovoljno potpisa, jer narod ne misli kao mi!“ Hej, da hrvatski narod misli drukčije od Čovića!? To bi bilo opasno, jer bi se moglo protumačiti da narod i o njegovim brojnim krivičnim prijavama misli drukčije od njega. A od toga do odlaska u zatvor je samo jedan korak.

Ne, to je nemoguće! Prije bi mogao doći smak svijeta! U to sam toliko uvjeren da javno obećavam da ću se objesiti, i to zastavom HDZ-a, ako nisam u pravu!

Ivo Serader | domaljevac.com, Link
AliceInChains

#946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Tihić nakon razgovora s Lajčakom
EU ponovo razmišlja o metodi "mrkve i štapa"
Visoki funkcioner EU Miroslav Lajčak i predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić konstatovali su danas u Sarajevu da BiH mora što prije konstituisati vlast na svim niovima da bi, konačno, započela reforme koje je vode ka EU.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)

Lajčak, koji je u BiH prvi put nakon preuzimanja funkcije izvršnog direktora za Evropu i centralnu Aziju pri zajedničkoj Službi vanjskih poslova EU, i Tihić razgovarali su i o modalitetima što bržeg ispunjavanja obaveza BiH iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

"Razgovarali smo o svemu što BiH treba da učini da bi do kraja godine podnijela aplikaciju za kandidatski status u EU, kao i o procesu 'berlinskih razgovora', budućoj ustavnoj reformi u BiH, a na određeni način dotakli smo se i provođenja izbornih rezuiltata", rekao je Tihić novinarima nakon sastanka.

On je konstatovao da u EU postoji zabrinutost zbog nedopustivo sporog formiranja vlasti u Federaciji BiH i BiH, kao i potreba da se to što prije realizuje, odnosno prije roka za usvajanje budžeta.

"Prisjetili smo se i prudskog procesa i ponovio sam žaljenje što ti politički razgovori nisu nastavljeni, jer danas su neki naši stavovi još više udaljeni nego tada", istakao je Tihić.

On smatra da bi se do određenih političkih rješenja još moglo doći upravo na tragu prudskog, ali i butmirskog procesa.

Prema njegovim riječima, na današnjem sastanku sa Lajčakom razgovarano je i o budućoj funkciji specijalnog predstavnika EU u BiH koji bi trebalo da ima jači mandat i veći uticaj u rješavanju problema u BiH.

Tihić je pomenuo da se u EU, kada je BiH u pitanju, ponovo razmišlja i o metodu "mrkve i štapa", što je poznata evropska praksa prema nekim zemljama.

On je dodao da je Lajčak istakao da želi da pomogne BiH, ali ne i da nameće rješenja domaćim političarima.

Komentarišući poziv koji je predsjedavajuća Komiteta za kulturu Evropskog parlamenta Doris Pak juče uputila studentima da izađu na ulice i traže bolje obrazovanje, Tihić je rekao da se problemi moraju rješavati u institucijama, a ne na ulici.

Lajčak bi danas trebalo da se, u odvojenim susretima, sastane i sa liderima HDZ-a 1990, SDP-a BiH i HDZ-a BiH, a za sutra je u planu njegova posjeta Banjoj Luci.
Slobodno pojedite mrkvu i zapalite stap, jer sa sadasnjim stavom BH Srba vidim crno za napredak BIH prema EU :mrgreen: Cetnici su vec puno prije podnijeli aplikaciju za prijem u Srbiju, pa zbog toga nisu bas zagrijani na EU :mrgreen:
Komrad

#947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:

njegov blog

interesting...

tesko je povjerovati, ali ako jeste sdp ce da najebe i to kvalitetno...
Zasto bi SDP najebao? Pa jel on clan SDPa? Nek se ograde i od njega a nju nek smijene sa pozicije i zdravo...
Komrad

#948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Kukić ponovno na čelu Nadzornog odbora HT-a? PDF Ispis E-mail
Četvrtak, 24 Veljača 2011 13:25

MOSTAR – Turbulencijama u HT-u Mostar čini se još neko vrijeme neće doći kraj, a nakon uspostave nove vlasti moglo bi doći i do smjena u Nadzornom odboru poduzeća na čije bi čelo ponovno mogao doći profesor Slavo Kukić.
Doznaje ovo Dnevni list iz izvora bliskih SDP-u koji navode da će nakon uspostave nove vlasti u Federaciji na čelu sa SDP-om lider ove stranke Zlatko Lagumdžija mjesto predsjednika Nadzornog odbora HT-a Mostar ponuditi upravo Kukiću.
U kratkom razgovoru za naš list Kukić nam je kazao da još uvijek nije dobio nikakvu ponudu. “Ako mi bude ponuđeno i ako budu prihvaćeni moji uvjeti, ja ću to sa zadovoljstvom preuzeti baš kao što sam nekada”, rekao nam je Kukić, koji je već bio na čelu Upravnog, odnosno Nadzornog odbora tadašnjeg HPT-a Mostar.

Nered u Nadzornom

Uvođenje reda u Nadzornom odboru HT-a bit će jedan od prvih zadataka nove Vlade jer stara nije uradila ništa kako bi spriječila samovolju Uprave i Nadzornog odbora prilikom imenovanja i smjena u poduzeću. Vlada koja je većinski vlasnik HT-a u zadnjih godinu dana skoro da nema nikakav utjecaj na odlučivanje, jer su neki članovi Nadzornog odbora koje je predložila Vlada konstantno radili suprotno Vladinim odlukama. Potvrđuju to pisma koja članovima Nadzornog odbora šalje federalni ministar prometa i veza Nail Šećkanović, a koja za njih, čini se, ipak nemaju nikakvu težinu. Tako je prije petnaestak dana Šećkanović uputio pismo članovima NO-a u kojem traži da se očituju po čijim ovlastima i uputama su donijeli “nezakonitu odluku o imenovanju Vilima Primorca na mjesto direktora tog poduzeća”. Od članova Nadzornog odbora zatraženo je i da se obustave svi nezakoniti postupci i radnje u tom poduzeću do konačnog rješenja problema nastalog oko imenovanja Uprave HT-a. U pismu se konstatira da je izbor Primorca na mjesto direktora Uprave nezakonit, te da
je netočna izjava predsjednika NO-a Žarka Pušića u kojoj navodi da su “za imenovanja pribavljene suglasnosti vlasnika”. U Šećkanovićevom pismu se potvrđuje da Nadzorni odbor, posebno članovi Nadzornog odbora ispred državnog kapitala, postupa protivno zakonu i pravilima koja se odnose na imenovanje uprave javnih poduzeća.
Treba podsjetiti i na to da je Ministarstvo prometa i veza u ime Vlade Federacije podnijelo žalbu na imenovanje Vilima Primorca za direktora HT-a Mostar.

Povratak Eroneta

Što se tiče Kukića, treba podsjetiti da je on 2003. godine smijenjen s mjesta predsjednika Nadzornog odbora HPT-a “dealom” tadašnjih koalicijskih partnera HDZ-a BiH i SDA. U vrijeme svog mandata u ovom poduzeću on je 2002. pokrenuo proces vraćanja otetih dionica Eroneta u okrilje državnog poduzeća. Presudom Županijskog suda u Mostaru od 15. listopada 2004. i Vrhovnog suda FBiH od 28. veljače 2005. prijenos dionica Eroneta s nekadašnjeg HPT-a na tri privatne tvrtke označen je protupravnim te je naložen povratak Eroneta stvarnom vlasniku.

Piše: Vanja Bjelica-Čabrilo

:bih: :thumbup:
Gandalf

#949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

:D Pa izgleda da ćemo čovića majorizirat' i u HT-u :D
Komrad

#950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Gandalf wrote::D Pa izgleda da ćemo čovića majorizirat' i u HT-u :D
A onda i u EPHZHB :D
Locked