Cipelice, cipelice..

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Zanaaa

#926 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Zanaaa »

Nadinka wrote:
Partizzanka wrote:nadinka ti mene samo citira ... imas li rjesenje ???
svasta, ja se ziva nakucala, nemoj zamjerit :)
nego reko da probas sa onim uloscima za cipele, ja imam nekih koje us mi siroke ili tvrde,pa kupim u bati ulozak koji je kozni,anatomski i mekan pravo i stavim i onda bude bolje, pa da probas isto? ima sigurno u radnjama s boljom obucom, a mozda cak i ono tipa DM-a
Takodje predlazem uloske, ali u kozmu ili dm, imaju shollovi gumeni providni i super su za sandale jer ne klizi noga. :)
Partizzanka

#927 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Partizzanka »

ALI PAZITE CURE
nije fazon da one zuljaju nego da se njima dzon ne moze ni ono medju rukama saviti
znaci kao da je drveno dole!

kako da vam objasnim ... nije meni tvrdo kada hodam
ja u tome ne mogu hodati jer ne mogu nogu saviti uopste u pregibu peta prsti
uopceeeeeee znaci ono kao da sam zakovala dasku za nogu
ono uzmes sandalicu tj cipelicu medju ruke da je ono malo savijes prema unutra - to ne mozeeeee!
:(

isto kao da su napravljene za lutki iz izloga :(
eluna

#928 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

Nadinka wrote:
Gospoda Ministarka wrote:http://www.aldoshoes.com/uk/trends/endless-summer/women

Evo da i vi malo patite kao ja citavo jutro.

:D
Najtuznije sto i Hr i Srbija imaju ovaj aldo
ijaooooooooooooooooooooo ..... da mi dragi za rođendan neće kupiti torbu koju sam gledala neki dan, odmah bi se zaletila za onu jadnu u aldu......... ma vraga mu, toliko rijetko kupujem te stvari da si mogu priuštiti te cijene (torbe kupujem po jednu svakih cca 10 godina, cipele malo rijeđe - svakih 5-6 godina)
zamzija

#929 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

Partizzanka wrote:ALI PAZITE CURE
nije fazon da one zuljaju nego da se njima dzon ne moze ni ono medju rukama saviti
znaci kao da je drveno dole!

kako da vam objasnim ... nije meni tvrdo kada hodam
ja u tome ne mogu hodati jer ne mogu nogu saviti uopste u pregibu peta prsti
uopceeeeeee znaci ono kao da sam zakovala dasku za nogu
ono uzmes sandalicu tj cipelicu medju ruke da je ono malo savijes prema unutra - to ne mozeeeee!
:(

isto kao da su napravljene za lutki iz izloga :(
Onda mijenjaj đon :) kao što si sama predložila, :)
Ako može svaki obućar da cipelu produži za cijeli broj, mijenja kalup, onda može i da đon od cipele zamijeni. Imaju oni onih gumenih savitljivih đoneva, samo ti dobro zalijepe :)
E sad je pitanje kakav ti je spoj gornjeg dijela cipele s tim nesavitljivim đonom, to moraš vidjeti s obućarom...
Moja ti je preporuka kad budeš u SA, da odneseš obućaru odmah iza uniticovih nebodera ima jedna mala radnjica, čovjek je super, meni spasio nekoliko cipela :)
Gospoda Ministarka

#930 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

eluna wrote:
Nadinka wrote:
Gospoda Ministarka wrote:http://www.aldoshoes.com/uk/trends/endless-summer/women

ijaooooooooooooooooooooo ..... da mi dragi za rođendan neće kupiti torbu koju sam gledala neki dan, odmah bi se zaletila za onu jadnu u aldu......... ma vraga mu, toliko rijetko kupujem te stvari da si mogu priuštiti te cijene (torbe kupujem po jednu svakih cca 10 godina, cipele malo rijeđe - svakih 5-6 godina)
Citav dan sam odsutna sa foruma jer sam bila u virtualnom raju za zene, ne znam sta bih prije narucila sa jedne druge stranice :evil: :lol: :lol: :D
eluna

#931 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

Gospoda Ministarka wrote:
eluna wrote:
Nadinka wrote:http://www.aldoshoes.com/uk/trends/endless-summer/women

Citav dan sam odsutna sa foruma jer sam bila u virtualnom raju za zene, ne znam sta bih prije narucila sa jedne druge stranice :evil: :lol: :lol: :D

ali zato kod njih nađoh super ogrlicu koju ću sebi pravit čim prije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sorrow

#932 Re: Cipelice, cipelice..

Post by sorrow »

eluna wrote:
sorrow wrote:hvala za info :) kad se nadje viska novca, znam gdje da se uputim :D
to mi i ne bi bila tako strasna cijena za obucu koju bih mogla bas iznosati, ali posto su njihove cipele malo 'neobicne' mislim da ih ne bih bas mogla nositi na svaku kombinaciju i u svakoj prilici. posto volim obucu koja vise lici na muske modele, prije tri godine sam kupila duboke cipele kod ede za 250 km i tada mi se to cinilo skupo, ali su mi se vec uveliko isplatile jer ih nosam vec tri godine u proljece/jesen/blagu zimu i nista se nisu izmjenile tako da ce moci jos koju godinu. i najbitnije od svega, ustedile su mi vrijeme i srklet oko trazenja novog para cipela svake godine :D
za ovo boldano se ne slažem ...... naime, ove koje ja imam super pašu i na suknje klasičnog kroja, ali i na lepršavije suknjice ako su jednobojne, ali i na pantalone svih boja i krojeva ......... pa čak i na vunene ranozimske haljinice - i tu su strava

http://www.unitednude.com/products/the- ... 4400649EC4

sa svojom kartricom sam ih platila cca 260 KM i već su se isplatile ....... planiram još koje da kupim kad mi se poslože boje na jesen :)
ne znam da li da ti zahvalim za komentar jer sto ih vise gledam i citam vase komentare, to sam bliza odluci da ih kupim :) hvala u svakom slucaju i imala bih jos samo jedno pitanje - kakav je materijal od kojeg su napravljene ove tvoje? (ja gledam slicne samo ravne npr. ove http://www.unitednude.com/products/the- ... -khaki-344 i nikako mi nije jasno da li je to platno, koza ili sta vec, i kako se ponasa na kisi, ili kako se odrzava?)
vjerujem da se ove tvoje super kombinuju jer su i same po sebi efektne, ali ja sam vise sportski tip pa bih ravne i vec ih zamisljam samo na farmerke...ali mislim da bi se mogle iskombinovat kad bi ih vec imala :D
ps. kakva je to kartica koju spominjes? :)
hvala i nadam se da ne 'peglam' puno :) znam da bi sada vec bilo lakse otici i pogledati, ali ipak mi je bitniji komentar nekoga ko vec nosi nego prodavacice koja ce ih sigurno nahvaliti.
AkashaSa

#933 Re: Cipelice, cipelice..

Post by AkashaSa »

one su napravljene od neke vrste nepropusnog materijala
nemam pojma kako se čiste :S meni se nikada nisu ni uprljale, a održavam ih onim sprejom za brušenu kožu aqua stop kada hoću da budem sigurna da ne propuštaju
eluna

#934 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

@sorrow .... a i ostale zainteresirane

UNITED NUDE cipele koje imam ustvari su kožne :-D alil je koža ispod ovih "šara" koje su od nekih posebnih materijala ...... zato i jesu užasno tople pa je jedini problem da ne oblačite deblje štrample zimi jer će vam se stopala znojiti ...... već sada mi je pretoplo u njima ako nosim pantalone, ali tanke štramplice i suknja - i nema zime

ja svoje za sada samo četkam suhom četkom za cipele a nikada nisu propustile čak ni po našoj čuvenoj bljuzgi, samo sam ih jednom poslije "bljuzgavog tretrmana" obrisala vlažnom krpicom (savjet prodavača) i to je sve...

sorrow .... kartica VIP kluba 8-)
sorrow

#935 Re: Cipelice, cipelice..

Post by sorrow »

@eluna i akashaSa
hvala puno na izdvojenom vremenu za odgovaranje na svako pitanje...informacije ce meni sigurno koristiti, a nadam se i drugima ;-) :sax:
Envy

#936 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 09:11, edited 1 time in total.
inspire_me

#937 Re: Cipelice, cipelice..

Post by inspire_me »

Envy wrote:Ja danas nemogodoh odoliti jednim sandalama.(Kao da ih nisam imala).. :D
Legose juce i cetvrte brogsice :run: :run:
*mima*

#938 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

ja cekam ove da dodju....... :-)

Image
yellow cat

#939 Re: Cipelice, cipelice..

Post by yellow cat »

jao mimo jao....divne su... gdje, koliko?
Gospoda Ministarka

#940 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Gospoda Ministarka »

Preslatke su.... Cak imaju i skrivenu stiklicu, izgleda. :-D

BTW, mrzim zene s minijaturnim nogicama, osim sto za njih uvijek ima brojeva, uvijek su im i snizene :x :D
*mima*

#941 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

Ne znam koliko su......tek treba da dodju......a rekla sam da ne dam preko 200 km..... :-)

http://www.facebook.com/pages/Metaphysi ... 7974688129
eluna

#942 Re: Cipelice, cipelice..

Post by eluna »

jooojj žene nikako da uslikam opančiće od 99 kuna da vidite :-) :-) :-) nešto me zeza aparat
bez_ideje

#943 Re: Cipelice, cipelice..

Post by bez_ideje »

Ljudi,moze li se slapat u onim baletankicama iz Nju Jorkera......treba mi nesto brzopotezno,jedostavno.....mrsko mi hodat
zamzija

#944 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

a šo ne bi mogloooo ? :D
samo ne znam kakvi su im kalupi, jesu li zdravi za nogu, uostalom ispod uložak pa piči gdje hoćeš :)

mima - preeeediiiivneee suuuuu !
*mima*

#945 Re: Cipelice, cipelice..

Post by *mima* »

ma ja uopste ne znam ni kakve ...jesu li udobne......znam samo da mi se dopadaju i cekam da ih probam..... :-D
bez_ideje

#946 Re: Cipelice, cipelice..

Post by bez_ideje »

Ma zato i pitam.......ja sam iz svakih cipela krvava,meni bi trebao ulozak na peti,sa strana,na prstima i ispod stopala :lol: :lol: :lol: :lol:
Nadinka

#947 Re: Cipelice, cipelice..

Post by Nadinka »

Ja sam pripremila vam par novih baletankica iz adija, objavicu ovih dana kad kompletiram temu baletanke.
Ministarko, ima ih kazu u svim brojevima, a provjerila sam ti one na petu, kazu da imaju 39 ljubicaste i roze :D

Bez_ideje, meni su djelovaje skroz slatke one iz new yorkera baletanke, a kolko su udobne to vec ne znam :D
AkashaSa

#948 Re: Cipelice, cipelice..

Post by AkashaSa »

bez_ideje wrote:Ljudi,moze li se slapat u onim baletankicama iz Nju Jorkera......treba mi nesto brzopotezno,jedostavno.....mrsko mi hodat
ja imam troje, dvije su one klasične platnene sa malom mašnicom a druge su lafo lakane
jedne su žive čak tri godine :D
za 20 maraka su više nego isplative, i udobne su prrrrrrrrrravo
bez_ideje

#949 Re: Cipelice, cipelice..

Post by bez_ideje »

Znaci necu krvava hodat......to me samo zanima
Hvala,sutra kupim neke :mrgreen:
zamzija

#950 Re: Cipelice, cipelice..

Post by zamzija »

:lol: Kao što imaju Louboutinke crveni đon, tako ove ostavljaju krvavi trag iza sebe, da se zna šta je marka! :lol:
Jao morbidnosti :D
Post Reply