memlija wrote:
fulila si ovo u sredini..., al' priznaje se mada drugi put nema polovično, okej
![]()
Okej
Ako ima ko vec pripremljeno pitanje bujrum neka postavi,dok ja ne smislim
memlija wrote:
fulila si ovo u sredini..., al' priznaje se mada drugi put nema polovično, okej
![]()
Bitno je da se odgovori,memlija wrote:Ebu Jusuf .....
draga @wipe... moram priznati da ja ovo odgovaram copypitanje, pa onda paste
google....
halali, al' barem naučim nešto novo...
Poslanik a.s?memlija wrote:Tražio je da sluge jedu sa njim!
Da mi je vidjet danas ove nazovi ' u vrhu ' da sjedu i popiju kahvu il' odu na doručak, bubam sada sa cistacicom ili portirom....
p.s.
kako ja volim ovog insana
Tvrtko II Kotromanić wrote:Poslanik a.s?memlija wrote:Tražio je da sluge jedu sa njim!
Da mi je vidjet danas ove nazovi ' u vrhu ' da sjedu i popiju kahvu il' odu na doručak, bubam sada sa cistacicom ili portirom....
p.s.
kako ja volim ovog insana
Cecenija, Grozni?Tvrtko II Kotromanić wrote:http://img412.imageshack.us/i/dzamija.jpg/
Gdje se nalazi ova dzamija?
p.s nisam fkt imao ideju za neka "bolja" pitanja
Tvrtko II Kotromanić wrote:Malo sjevernije
Pa nije bas,Nele9 wrote:Način na koji su se predislamski Arapi razvodili od svojih žena. S obzirom da je incest bio odvratna stvar čak i u džahilijjetu oni bi svojim ženama govorili u ljutnji da su im one kao majke njihove, tj. ne mogu da žive s niima kao ni sa svojim majkama. Ovim ajetom se želi ukinuti ta praksa.
Jel´tako?
WipeOut wrote:Pa nije bas,Nele9 wrote:Način na koji su se predislamski Arapi razvodili od svojih žena. S obzirom da je incest bio odvratna stvar čak i u džahilijjetu oni bi svojim ženama govorili u ljutnji da su im one kao majke njihove, tj. ne mogu da žive s niima kao ni sa svojim majkama. Ovim ajetom se želi ukinuti ta praksa.
Jel´tako?
rijec je o jednoj zeni koja je otisla Poslaniku s.a.w.s i ispricala mu je kako je njen muz joj rekao 'Ti si meni kao leđa moje majke.' pa je onda objevljen taj ajet/i
bijela wrote:taj razvod je bio poznat pod nazivom "zihar", od riječi zahr (leđa)..
ako ovaj ajet kaže da supruge nisu kao majke,
ima jedan ajet koji kaže da jedan poslanik "nije otac nijednom od vaših ljudi"... nego da je on Allahov poslanik.
na kojeg poslanika se odnosi ajet?
šta mu je povod?