Ma težak je van Gaal.darius_maximus wrote:Pa dobro, ne mogu vazda ni med i mlijeko teci. Istina je da je Barca imala tezih i boljih perioda, ali su znali u kojem smjeru zele da se razvijaju...Od Cruyffa pa do dan danas ova Barcelona se razvijala, bas kao sto kaze Guardiola, nista slagao nije...
P.S. Koliko god bio tezak, Rivaldo je meni uvijek bio jako drag igrac...
el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
#926 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
- darius_maximus
#927 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ne znam sta da ti kazem, vjerujem da je u nekom svom svijetu... 
Krivim ga za nastanak Mourinha...

Krivim ga za nastanak Mourinha...
-
5 0 5
#928 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Haha. Ma Mourinho je bio arogantan još dok je igr'o lopte. Gledao sam interview iz tog doba. A istina je da je naučio parkirati autobuse od van Gaal-adarius_maximus wrote:Ne znam sta da ti kazem, vjerujem da je u nekom svom svijetu...
Krivim ga za nastanak Mourinha...![]()
-
LSD
#929 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Pa dobro, za te 3 godine koliko je proveo u Barsi Van Gaal je ipak osvojio dvije titule La Lige (97/98, 98/99) i jedan španski kup kralja (97/98)...ne može se reci da je bio toliko loš u Barsi.
- respo
#930 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
malo da ispravim vrsne poznavaoce fudbala i poznavaoce barcelone koji znaju izgleda samo za eru od cruyff-a pa do danas
ovaj fubal se u barceloni igra malo duze od cruyff-a i nije ga on donio u barcu nego stvarni tvorac istog michels
ovaj fubal se u barceloni igra malo duze od cruyff-a i nije ga on donio u barcu nego stvarni tvorac istog michels
- smoki_choko
#931 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
a vi niste se nag.ivali protiv basela. de matere ti drzi se temeemigrazione wrote: Valjda si mislio reci protiv zelje, samo ste vi jos u stanju onako da se naguzite, ali za 28min...
Last edited by smoki_choko on 30/11/2010 02:14, edited 1 time in total.
-
LSD
#932 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Pa naravno da je Michels, samo je pitanje jeli taj totalni fudbal Michels usavršio i patentirao u Ajaxu ili Barsi...pošto sam cuo obje verzije, a nisam ni u mudima bio kad je vodio te kluboverespo wrote:malo da ispravim vrsne poznavaoce fudbala i poznavaoce barcelone koji znaju izgleda samo za eru od cruyff-a pa do danas
- ratata
#933 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
ne znam sta se petljaju ovi navijaci Torinske Dame koja nije dotakla Italijanski trofej godinama,vjerovatno zbog onog ZERO TITULI
onda bi podjelio misljenje s Burekom, i dodao da Guardiola moze biti uspjesan samo u Barceloni,
dok je Mourinho osvojio pored Portugala i dvije od pet najjacih liga a to su Italija i Engleska.
ne kontam sto se Guardiola boji da ode iz Barcelone, vjerovatno je svjestan svojih ogranicenih trenerskih sposobnosti pa ostaje u timu koji je trenutno superioran u odnosu na ostale i Ligi koju po kvalitetu,snazi, velicini i ulozi favorita cine zapravo samo dva tima(Barcelona i Real Madrid), sto je mogao i Mourinho da napravi nakon sto je osvojio Ligu Prvaka sa Portom i da zauvijek ostane u portugalskoj ligi i bude ono sto je Guardiola u Spaniji.
takodje bi volio da vidim kako bi Guardiola sa jednim Portom uspio da osvoji Ligu Prvaka ? sa igracima koji su vrijedili ko kikiriki i banane ?
ovo je pobjeda Barcelone koja ih dijeli od Reala samo dva boda a ne dvadeset,
i na tome cestitam njihovim simpatizerima na ovom forumu jer su pravi navijaci su u Spaniji.
Zalosno je da je Spanska liga spala na nivo Skotske u kojoj igraju samo Rangers i Celtic a ostalima sta ugrabe.
i da, sezona nije gotova, a sa Barcelonom se igra samo dva puta u sezoni, a poznato je da Mourinho nije izgubio kao domacin vec preko osam godina.
i ne bi volio biti u kozi igraca Reala,nakon ovog poraza ce biti opasnog ribanja od strane aktuelnog sampiona Evrope, i siguran sam, ali apsolutno siguran da nece vise slusati fanove te da ce se vratiti svom sistemu igre i dovesti Real Madrid do trofeja sampiona Spanije i Evrope vec ove sezone.
onda bi podjelio misljenje s Burekom, i dodao da Guardiola moze biti uspjesan samo u Barceloni,
dok je Mourinho osvojio pored Portugala i dvije od pet najjacih liga a to su Italija i Engleska.
ne kontam sto se Guardiola boji da ode iz Barcelone, vjerovatno je svjestan svojih ogranicenih trenerskih sposobnosti pa ostaje u timu koji je trenutno superioran u odnosu na ostale i Ligi koju po kvalitetu,snazi, velicini i ulozi favorita cine zapravo samo dva tima(Barcelona i Real Madrid), sto je mogao i Mourinho da napravi nakon sto je osvojio Ligu Prvaka sa Portom i da zauvijek ostane u portugalskoj ligi i bude ono sto je Guardiola u Spaniji.
takodje bi volio da vidim kako bi Guardiola sa jednim Portom uspio da osvoji Ligu Prvaka ? sa igracima koji su vrijedili ko kikiriki i banane ?
i na tome cestitam njihovim simpatizerima na ovom forumu jer su pravi navijaci su u Spaniji.
Zalosno je da je Spanska liga spala na nivo Skotske u kojoj igraju samo Rangers i Celtic a ostalima sta ugrabe.
i da, sezona nije gotova, a sa Barcelonom se igra samo dva puta u sezoni, a poznato je da Mourinho nije izgubio kao domacin vec preko osam godina.
i ne bi volio biti u kozi igraca Reala,nakon ovog poraza ce biti opasnog ribanja od strane aktuelnog sampiona Evrope, i siguran sam, ali apsolutno siguran da nece vise slusati fanove te da ce se vratiti svom sistemu igre i dovesti Real Madrid do trofeja sampiona Spanije i Evrope vec ove sezone.
- darius_maximus
#934 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ne bih se bas pravdao zbog svoje godine rodjenja. Takva je kakva je...
Cruyff je imao veliku ulogu u razvoju danasnje Barcelone, ako nista zbog La Masiae i načina igranja fudbala koji je gajio. Istina je da ne znam sve sto desavalo prije Cruyffa, ali da sam tek juce cuo za Barcelonu, nisam...
Ko god bio "kriv" za ovakvu igru Barcelone, zapoceo je nesto sto nece stati na Messiu, Xaviu i Iniesti, sto je najbitnije od svega...
Cruyff je imao veliku ulogu u razvoju danasnje Barcelone, ako nista zbog La Masiae i načina igranja fudbala koji je gajio. Istina je da ne znam sve sto desavalo prije Cruyffa, ali da sam tek juce cuo za Barcelonu, nisam...
Ko god bio "kriv" za ovakvu igru Barcelone, zapoceo je nesto sto nece stati na Messiu, Xaviu i Iniesti, sto je najbitnije od svega...
- smoki_choko
#935 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
5-0 SPECIAL FUNFratata wrote:ne znam sta se petljaju ovi navijaci Torinske Dame koja nije dotakla Italijanski trofej godinama,vjerovatno zbog onog ZERO TITULI
- cyprus
#936 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Definitivno najnezanimljivija liga...
-
5 0 5
#937 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Ne razumijem zašto si toliko gorak?ratata wrote:ne znam sta se petljaju ovi navijaci Torinske Dame koja nije dotakla Italijanski trofej godinama,vjerovatno zbog onog ZERO TITULI
Samo ću Ti reći da je Barcelona do sad odigrala utakmice sa svih 5 timova sa vrha tabele i sve pobjedila sa mas o menos 5 golova. RM je odigrao samo jednu. Danas. I izgubio. Sam zaključi.
Mourinho nikad nije izgubio (u životu) više od 3:0 pa eto, za sve ima prvi put.
A to o šampionskom timu i igračima Porta:
PORTO:
GK 99 Vítor Baía
RB 22 Paulo Ferreira
CB 2 Jorge Costa (c) '
CB 4 Ricardo Carvalho
LB 8 Nuno Valente
DM 6 Costinha
RM 23 Pedro Mendes
LM 18 Maniche
AM 10 Deco
CF 11 Derlei
CF 19 Carlos Alberto
Substitutes:
GK 1 Nuno
DF 5 Ricardo Costa
DF 17 José Bosingwa
MF 3 Pedro Emanuel
MF 15 Dmitri Alenichev '
FW 9 Edgaras Jankauskas
FW 77 Benni McCarthy
Manager:
José Mourinho
Ovo su za tebe igrači "koji su vrijedili ko kikiriki i banane"?
- respo
#938 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
i la masia je napravljena kao dom talentovanih igraca tamo negdje 79-edarius_maximus wrote:Ne bih se bas pravdao zbog svoje godine rodjenja. Takva je kakva je...![]()
nisam rekao konkretno za tebe da si cuo juce
ako nisi juce onda jesi prije 10-15 godina
ps da pogresno ne shvatis ne umanjujem cruyff-ov uspjeh
Last edited by respo on 30/11/2010 03:02, edited 1 time in total.
- ratata
#939 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
da, u to vrijeme da, u tom vremenskom okviru, i da ih on nije doveo na tron Evrope ne bi bili ti igraci danas gdje jesu i ne bi danas bili to sto jesu, kapito ?505sCrtom wrote:
PORTO:
GK 99 Vítor Baía
RB 22 Paulo Ferreira
CB 2 Jorge Costa (c) '
CB 4 Ricardo Carvalho
LB 8 Nuno Valente
DM 6 Costinha
RM 23 Pedro Mendes
LM 18 Maniche
AM 10 Deco
CF 11 Derlei
CF 19 Carlos Alberto
Substitutes:
GK 1 Nuno
DF 5 Ricardo Costa
DF 17 José Bosingwa
MF 3 Pedro Emanuel
MF 15 Dmitri Alenichev '
FW 9 Edgaras Jankauskas
FW 77 Benni McCarthy
Manager:
José Mourinho
-
LSD
#940 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Taj Mourinhov Porto je bio prejak tim, derali sve redom (sjecam se kad su Man.Utd pobjedili u gostima).A to o šampionskom timu i igračima Porta:
PORTO:
GK 99 Vítor Baía
RB 22 Paulo Ferreira
CB 2 Jorge Costa (c) '
CB 4 Ricardo Carvalho
LB 8 Nuno Valente
DM 6 Costinha
RM 23 Pedro Mendes
LM 18 Maniche
AM 10 Deco
CF 11 Derlei
CF 19 Carlos Alberto
Substitutes:
GK 1 Nuno
DF 5 Ricardo Costa
DF 17 José Bosingwa
MF 3 Pedro Emanuel
MF 15 Dmitri Alenichev '
FW 9 Edgaras Jankauskas
FW 77 Benni McCarthy
Manager:
José Mourinho
Pa ne može se uzeti LP sa lošim timom, ne može ni uz pomoc filmskih trikova.
-
5 0 5
#941 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
ratata wrote:da, u to vrijeme da, u tom vremenskom okviru, i da ih on nije doveo na tron Evrope ne bi bili ti igraci danas gdje jesu i ne bi danas bili to sto jesu, kapito ?505sCrtom wrote:
PORTO:
GK 99 Vítor Baía
RB 22 Paulo Ferreira
CB 2 Jorge Costa (c) '
CB 4 Ricardo Carvalho
LB 8 Nuno Valente
DM 6 Costinha
RM 23 Pedro Mendes
LM 18 Maniche
AM 10 Deco
CF 11 Derlei
CF 19 Carlos Alberto
Substitutes:
GK 1 Nuno
DF 5 Ricardo Costa
DF 17 José Bosingwa
MF 3 Pedro Emanuel
MF 15 Dmitri Alenichev '
FW 9 Edgaras Jankauskas
FW 77 Benni McCarthy
Manager:
José Mourinho
E moj Ti. Znači osvojili su CL kao prosječni igrači, Mourinho ih je napustio već iduće godine, rasuli su se po svijetu i postali veliki igrači. To pokušavaš reći? Pa da je to sastav NK Rijeka, onda bih rekao ok, ali ovako. Pročitaj imena ponovo, pliz. Mourinho je u Chelsea-ju doveo koga je htio. Abramović nije pitao za cijenu. U Interu isto tako. Sad u RM je potrošio pola milijarde eura! Ali nema veze. On jeste osvojio puno u Interu i u Engleskoj, dva puta CL. To je za svako poštovanje. Osvajao je i Benitez, i mnogi drugi. Što se mene tiče Guardiola ga je večeras nadigrao, u onome što mu je posao. Sve ostalo, do iduće utakmice...
- respo
#942 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
ratata
sta je onda bio petrovic?
sta su bili jenei i jordanesku?
-
5 0 5
#943 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Evo još i golova i LN
- ratata
#944 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
tema je El Clasico: Barcelona - Real Madrid sezona 2010/2011respo wrote:ratata
-
5 0 5
- Trasimaco
#946 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
WTF? Ozbiljno... WTF? 5:0!!!
Ovo je vise kompleks nego bilo sta drugo. Ne znam kako drugacije objasniti. Real uopste nije licio na sebe i mislim da su u svlacionici izgubili utakmicu jos prije pocetka. Strasno. Ipak, bilo je zanimljivo vidjeti kako Mourinho dozivljava ovakav poraz (nezapamceno), a i Ronalda kako izgleda zacuđeno. Sine, poslije Uniteda postoji samo jedan put.
Ima u tom timu nekoliko igraca koje gotivim i najvise zbog toga sam naginjao na pobjedu Reala uz naravno sve razloge koje sam naveo juce. Ali bez obzira sta sam rekao, ipak jedan dobar dio mene uvijek voli vidjeti Real razmontiran. Stari je to osjecaj. 
Sto se tice Barcelone... strasan tim. Igrali su briljantno, i skroz su iskoristili ovu smusenost Reala. Nista im se ne moze oduzeti po tom pitanju. Ali i dalje se gotovo svi redom valjaju i okruzuju sudiju kao kakav copor na svaki njegov zvizduk. Jedan tako talentovan tim koji ovaj klub vjerovatno dugo nece imati, bar dok sam ja ziv, se ponasa tako odvratno u bezbroj situacija i potpuno oduzima sve simpatije koje inace prikupe briljantnom igrom. Ali valjda se moram pomiriti s tim da ne moze sve biti savrseno. Reprezentacija Spanije je isti slucaj, sto ne iznenađuje, jer im je vise od pola tima iz Barcelone uz nekoliko istih takvih papaka iz Reala.
I da... Special 1 TV ce biti jako zanimljiva emisija u narednih nekoliko sedmica.

Ovo je vise kompleks nego bilo sta drugo. Ne znam kako drugacije objasniti. Real uopste nije licio na sebe i mislim da su u svlacionici izgubili utakmicu jos prije pocetka. Strasno. Ipak, bilo je zanimljivo vidjeti kako Mourinho dozivljava ovakav poraz (nezapamceno), a i Ronalda kako izgleda zacuđeno. Sine, poslije Uniteda postoji samo jedan put.
Sto se tice Barcelone... strasan tim. Igrali su briljantno, i skroz su iskoristili ovu smusenost Reala. Nista im se ne moze oduzeti po tom pitanju. Ali i dalje se gotovo svi redom valjaju i okruzuju sudiju kao kakav copor na svaki njegov zvizduk. Jedan tako talentovan tim koji ovaj klub vjerovatno dugo nece imati, bar dok sam ja ziv, se ponasa tako odvratno u bezbroj situacija i potpuno oduzima sve simpatije koje inace prikupe briljantnom igrom. Ali valjda se moram pomiriti s tim da ne moze sve biti savrseno. Reprezentacija Spanije je isti slucaj, sto ne iznenađuje, jer im je vise od pola tima iz Barcelone uz nekoliko istih takvih papaka iz Reala.
I da... Special 1 TV ce biti jako zanimljiva emisija u narednih nekoliko sedmica.
- Chivas1
#947 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
-
leo karan
#948 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
upravo zato mi se gade igraci barseTrasimaco wrote:WTF? Ozbiljno... WTF? 5:0!!!![]()
i poptpuno razumijem ramosa, deru im guzove, 5 komada uvalili, al i dalje provociraju crveni, simuliraju, kuhaju, naguravaju se
pa kako da ne popizdis
- al_akhisari
#949 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
..."demonstracija sile, lekcija iz osnova fudbalske igre, deranje ..zova, djidja, igra macke i misa, sexualno izivljavanje",...bilo koji od ovih termina odgovarao bi, a u isto vrijeme nije u stanju da dovoljno opise stanje stvari u sinocnjem duelu
"malehni" klub iz madrida

"malehni" klub iz madrida
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#950 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid
Prezasluzena pobjeda Barcelone. Cestitke timu sa Camp Nou.