il punicu da uvrce one kablove, al bez osiguranjamade_in_sarajevo wrote: da bar imam kakvih veza sa Skakom pa da zenu uvalim u ovu firmu sto ce odrzavati zicaru
Sarajevska zicara?
- thekupus
#926 Re: Sarajevska zicara?
-
made_in_sarajevo
#927 Re: Sarajevska zicara?
necemo biti radikalnithekupus wrote:il punicu da uvrce one kablove, al bez osiguranjamade_in_sarajevo wrote: da bar imam kakvih veza sa Skakom pa da zenu uvalim u ovu firmu sto ce odrzavati zicaru![]()
- drndalo
#928 Re: Sarajevska zicara?
Cekaj, jel tvoja firma nesto radila/radi ili hipoteticki pricas? Malo ovo, malo ono pricas...made_in_sarajevo wrote:salio ili ne krenut ce rasprava bezveze. Skaku nikad u zivotu nisam vidio i ovako da ga vidim ne bi skontao da je on. taj sto sam blizak je odrastao sa likom koji radi sa Skakom ili u Gradu veze nemam otkad je tacno tu uposlen,a ja to jest moja firma nikad u zivotu za stranke nismo radili kao sto rade njihove firmethekupus wrote:Ma ja, nisi ti blizak sa Skakom, vec si blizak s nekim ko je blizak s njim. Al inace ga ne podnosis.![]()
![]()
![]()
Salu na stranu, svaka mu cast za ovo, i par drugih poteza koji su me pozitivno iznenadili.. mi svoje ponudimo pa ako prodje,a i to treba da nam se bruku stvari poklopi pored cijene
![]()
da bar imam kakvih veza sa Skakom pa da zenu uvalim u ovu firmu sto ce odrzavati zicaru
- So What!
#929 Re: Sarajevska zicara?
Nije istina, ali jednostavno da li neko može navesti neke izakulisne radnje. Otkako je žičara najavljena, ništa nije kasnilo.Prpa.ba wrote:Jedno je pljuvati projekat cisto zbog pljuvanja, drugo je propitivati troskove, kasnjenja i zakulisne radnje oko njegove implementacije. Prvo je obicno forumsko zgubidanjenje, drugo je osnova demokratije. Stav "mislimo pozitivno, prezivjeli smo, neka institucije rade svoj posao, u inat dusmanima" uz mahanje zastavicama je i razlog spore obnove infrastrukture i ekonomije, rastuceg urbicida i dramaticnog zaostajanja za ostatkom razvijenog svijeta.
Smije se ono izraziti nezadvoljstvo, ali nema nikakvih argumenata, već ono kad djeca izgube, smiješno ispadne uglavnom.
Sve lijepo argumentovano, ja ću prvi uvažiti, a ne moram se složiti. A ja ovdje konstantno postavljam neki sadržaj, argumentujem stvari, a vi se pjenite, jer ne daj Bože da nismo na ovom nivou multimedijalnih sadržaja, ja garantujem da bi nas ljudi uvjeravali da se ništa ne radi.
- karanana
#930 Re: Sarajevska zicara?
pa kako bola? pa dovoljno ti je pogledati anketno pitanje na temi pa zakljuciti je li kasnila ili nije.So What! wrote:Nije istina, ali jednostavno da li neko može navesti neke izakulisne radnje. Otkako je žičara najavljena, ništa nije kasnilo.Prpa.ba wrote:Jedno je pljuvati projekat cisto zbog pljuvanja, drugo je propitivati troskove, kasnjenja i zakulisne radnje oko njegove implementacije. Prvo je obicno forumsko zgubidanjenje, drugo je osnova demokratije. Stav "mislimo pozitivno, prezivjeli smo, neka institucije rade svoj posao, u inat dusmanima" uz mahanje zastavicama je i razlog spore obnove infrastrukture i ekonomije, rastuceg urbicida i dramaticnog zaostajanja za ostatkom razvijenog svijeta.
- johntra
#931 Re: Sarajevska zicara?
da, atomska je pala, pa ništa nije ostalo...So What! wrote:
Prijatelju, naručen mehanizam iz Italije, došli njihovi inžinjeri, razvukli i postavili mehanizme, bez ikakavih pratećih sadržaja, uz jedno brdo, gdje je vlasnik bez problema dobio dozvole.
To možeš i ti, ako imaš koji milion i slobodne zemlje, Leitner će ti to bez ikakvih problema uraditi.
Na drugoj strani, polazna i dolazna stanica su u potpunosti demolirane i od 0 napravljeni objekti, jedina prednost je što smo naslijedili te lokacije, ali trebalo je platiti i troškove demoliranja, onda mnogo je teže ubaciti mehanizam u zgradu, nego ga ostaviti na ledini.
i sviđa mi se kako si minimizirao ovo na Ravnoj, kao da je neko pravio bebi lift, a ne žičaru sa gondolama..šta, gore nema strmina, nema brda, nema kamena i krša da se kopaju temelji za stubove?
sam si sebi odgovorio na čemu cijelo vrijeme insistiram i pričam, a to je pitanje dozvola koje su se promptno desile kad je Skaka znao da će zajahati na gradonačelničko mjesto...jer, sve ovo je moglo biti završeno i kad je čovjek došao i dao pare 2009. godine, ali GRAS, ovo onio, zemlja, ma teško ba rušiti kuće na trasi, ko će to...čekalo se dok to bude SDA išlo u prilog...i šta će sad biti okosnica predizborne kampanje SDA u Kantonu, to misliš da žičara neće biti? onda si fakat naivan...
ne pljujem ja ništa, samo ne volim da me neko sad ubjeđuje kako je ovo neko došao i upalio svjetlo...tako baš se ovo trude neki predstaviti, ko da je Sarajevo prije 1992. bila samo vukojebina i došla SDA i napravila nam sve živo...
evo jedna zastavica, da ne ispadne da nisam patriJota...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#932 Re: Sarajevska zicara?
jeste i zute stubove su cetnici odnijeli i sajle i one velike uznice zeljezne i konstrukciju krova zeljeznu na dolaznoj...dosli poslije rata i sve pokupili ...johntra wrote:
da, atomska je pala, pa ništa nije ostalo...![]()
- johntra
#933 Re: Sarajevska zicara?
Da, i sve gondole koje su bile na Bistriku u garaži, odnijeli četnici...po noći akcija bila sa kamionina, ušli duboko u neprijateljsku teritoriju...bitanga_sa_otesa wrote:jeste i zute stubove su cetnici odnijeli i sajle i one velike uznice zeljezne i konstrukciju krova zeljeznu na dolaznoj...dosli poslije rata i sve pokupili ...johntra wrote:
- bitanga_sa_otesa
#934 Re: Sarajevska zicara?
nisu sve,bimo im je pokupio dvije sto su spale s kamiona,eno ih u remizi...johntra wrote:
Da, i sve gondole koje su bile na Bistriku u garaži, odnijeli četnici...po noći akcija bila sa kamionina, ušli duboko u neprijateljsku teritoriju...
- johntra
#935 Re: Sarajevska zicara?
jednu stavio u muzej GRAS-a, a drugu stavio kod sebe kući u holu...umjetničko djelo, moderna kleptomanska...bitanga_sa_otesa wrote: nisu sve,bimo im je pokupio dvije sto su spale s kamiona,eno ih u remizi...
- drndalo
#936 Re: Sarajevska zicara?
A tek elektromotori, trafoi... To je na Palama sad garant ugradjeno u Ravnoj planini...johntra wrote:Da, i sve gondole koje su bile na Bistriku u garaži, odnijeli četnici...po noći akcija bila sa kamionina, ušli duboko u neprijateljsku teritoriju...bitanga_sa_otesa wrote:jeste i zute stubove su cetnici odnijeli i sajle i one velike uznice zeljezne i konstrukciju krova zeljeznu na dolaznoj...dosli poslije rata i sve pokupili ...johntra wrote:
- bitanga_sa_otesa
#937 Re: Sarajevska zicara?
trafo je bio 1999, u dolaznoj ,samo bakar izvadjen,garant su ga kasnije odvukli pa naviklovali ,tako i motore...drndalo wrote: A tek elektromotori, trafoi... To je na Palama sad garant ugradjeno u Ravnoj planini...
- johntra
#938 Re: Sarajevska zicara?
e jesam glup...zato je ovaj gore na Ravnoj sve brzo i završio, ustvari ono je naša žičara...Skaka jadan sve morao otpočetka, kamen na kamenu nije bio...muka teška..drndalo wrote: A tek elektromotori, trafoi... To je na Palama sad garant ugradjeno u Ravnoj planini...
- drndalo
#939 Re: Sarajevska zicara?
Sunet po sunet, i zicara...johntra wrote:e jesam glup...zato je ovaj gore na Ravnoj sve brzo i završio, ustvari ono je naša žičara...Skaka jadan sve morao otpočetka, kamen na kamenu nije bio...muka teška..drndalo wrote: A tek elektromotori, trafoi... To je na Palama sad garant ugradjeno u Ravnoj planini...
- Banksy
#940 Re: Sarajevska zicara?
Mušić, Mašić, kako se zvao onaj referent iz mjesne zajednice, što ga je SDP postavio za premijera kantona 2010?johntra wrote:
..priča o donaciji krenula 2009. ili malo kasnije, Behmen bio gradonačelnik...ko je bio u Kantonu vlast tada, ko drži Kanton 20 godina, ko jsamo jedna obična ikebana i biti gradonačelnik je samo pitanje lutke...
- johntra
#941 Re: Sarajevska zicara?
Da, SDP je poznat kao prvak u vladavini u Kantonu Sarajevo, čitava godina i po...Banksy wrote:Mušić, Mašić, kako se zvao onaj referent iz mjesne zajednice, što ga je SDP postavio za premijera kantona 2010?johntra wrote:
..priča o donaciji krenula 2009. ili malo kasnije, Behmen bio gradonačelnik...ko je bio u Kantonu vlast tada, ko drži Kanton 20 godina, ko jsamo jedna obična ikebana i biti gradonačelnik je samo pitanje lutke...
mada, ni njih ne opravdavam, ali sumnjam da se za godinu i po može odraditi što neko nije htio 15 godina ranije..ali kad je u pitanju SDA i izbori 2018. godine, sve je moguće i sve se može...
- Banksy
#942 Re: Sarajevska zicara?
Kojih 15 godina ranije? Čiji je gradonačelnik bio Hamamdžić?johntra wrote:Da, SDP je poznat kao prvak u vladavini u Kantonu Sarajevo, čitava godina i po...Banksy wrote:Mušić, Mašić, kako se zvao onaj referent iz mjesne zajednice, što ga je SDP postavio za premijera kantona 2010?johntra wrote:
![]()
mada, ni njih ne opravdavam, ali sumnjam da se za godinu i po može odraditi što neko nije htio 15 godina ranije..ali kad je u pitanju SDA i izbori 2018. godine, sve je moguće i sve se može...
Imali ste gradsku vlast 12 godina NIŠTA niste uradili.
Sad čestitajte SDA.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#943 Re: Sarajevska zicara?
SDP je crvena SDA
ilitiga ista karina, samo drugačije obojena 

vidi prelijepe zelene kabine

vidi prelijepe zelene kabine
- johntra
#944 Re: Sarajevska zicara?
Kad naučiš ovlaštenja Grada, onda mi se javi...do tada, poyy za tebe...Banksy wrote:
Kojih 15 godina ranije? Čiji je gradonačelnik bio Hamamdžić?
Sad čestitajte SDA.
A SDA mogu samo čestitati na lopovluku, koji je vrhunski odrađen, kako bi vama sad prodavali priču kako su oni veliki neimari i obnovitelji...a vi još povjerujete u to...
- Banksy
#945 Re: Sarajevska zicara?
Pa kako Skaka napravi kad nema ovlaštenja?johntra wrote:Kad naučiš ovlaštenja Grada, onda mi se javi...do tada, poyy za tebe...Banksy wrote:
Kojih 15 godina ranije? Čiji je gradonačelnik bio Hamamdžić?
Sad čestitajte SDA.
A SDA mogu samo čestitati na lopovluku, koji je vrhunski odrađen, kako bi vama sad prodavali priču kako su oni veliki neimari i obnovitelji...a vi još povjerujete u to...
- johntra
#946 Re: Sarajevska zicara?
Tako što mu je omogućeno da tako bude..u talu sa Kiflom koji je ekspresno prebacio zemlju i imovinu GRAS-a u vlasništvo Grada...a svih godina ranije nisu bili u stanju da to urade, jer nisu htjeli i jer im je žičara bila posljednji prioritet..apartmani na Bjelašnici su im bili bitniji....jbga, 2018. godina je došla valja pokušati opet pobijediti...Banksy wrote:
Pa kako Skaka napravi kad nema ovlaštenja?
kriviš SDP za to što nije obnovio žičaru kroz Grad, a žičara u vlasništvu GRAS-a, a vlasnik GRAS-a Kanton, a vlast u Kantonu SDA drži skoro 20 godina...u redu je, sve si rekla...
nego, haj otiđi malo do Gradske uprave i postavi pitanje šta je sa prvim doniranim gondolama, što su isječene u staro željezo...i tu je vjerovatno novac završio u novoj žičari...
Skaka-Beg Isakovic...
- Banksy
#947 Re: Sarajevska zicara?
Pa bilo je Lagumdžijinih dana kad je SDP držao i grad i Kanton i GRAS, sve, pa nisu prstom mrdnuli.
- johntra
#948 Re: Sarajevska zicara?
Da, to je baš bilo puno, za razliku od 20 godina SDA...idi čestitaj Skaki i ptaj ga gdje su prve gondole iz donacije...reći ću ti i ime firme koja ih je isjekla, nije frka...Banksy wrote:Pa bilo je Lagumdžijinih dana kad je SDP držao i grad i Kanton i GRAS, sve, pa nisu prstom mrdnuli.
- Banksy
#949 Re: Sarajevska zicara?
Pitam tebe zašto SDP koji je vlast u gradu držao 12 godina NIŠTA NIGDJE nije uradio. 0 bodova, bačenih 12 godina.
Zašto je sad problem pozdraviti dobar potez političkog protivnika?
Zašto je sad problem pozdraviti dobar potez političkog protivnika?
- shake69
#950 Re: Sarajevska zicara?
Ako sam dobro razumio koristene gondole iz donacije su isjecene u staro zeljezo od cega se uzela neka lova a to je uradjeno onog trenutka kada je Svicarac ipak pristao dati pare koje su dugo cekale pocetak radova pa on prijetio da ce ih povuci, a i zavrsena finansijska konstrukcija za preostalih 60% novca koje je Grad Sarajevo osigurao.johntra wrote:Da, to je baš bilo puno, za razliku od 20 godina SDA...idi čestitaj Skaki i ptaj ga gdje su prve gondole iz donacije...reći ću ti i ime firme koja ih je isjekla, nije frka...Banksy wrote:Pa bilo je Lagumdžijinih dana kad je SDP držao i grad i Kanton i GRAS, sve, pa nisu prstom mrdnuli.
Hvala Bogu pa nismo nasjeli da uradimo cijelu trasu i poredas stare gondole. To bi tek bilo ruglo i ogledalo sirotinjske zemlje koja zivi od sadake.
Ovako se imamo cime pohvaliti.