Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Locked
bogumil-8

#926 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Na čiju sve žalost će SDP napraviti pravu stvar ne mogu pobrojati, ali kako stvari forsiraš meni se čini da bi ti volio da SDP nije dobio najveći procenat glasova u Federaciji. Volili bi to i drugi, ali se narod u BiH sve više okreće pravim vrijednostima i suštinskim pitanjima. Nacionalizam se mora postepeno prevazilaziti i nikako mu ne treba "podilaziti" niti mu se "dodvoravati" ( ali se mora uvažiti u datom trenutku kao realna opasnost za nezdrave međuljudske odnose i kao faktor koji inicira i neodgovarajuća politička, pravna, ekonomska i druga uređenja u našoj državi).
Treba biti dovoljno mudar pa u kritičnim vremenima povlačiti prave i dobro osmišljene poteze ( misliti na budućnost, a raditi u sadašnjosti).
Last edited by bogumil-8 on 20/11/2010 23:06, edited 1 time in total.
spokojan

#927 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

bogumil-8 wrote:Na čiju sve žalost će SDP napraviti pravu stvar ne mogu pobrojati, ali kako stvari forsiraš meni se čini da bi ti volio da SDP nije dobio najveći procenat glasova u Federaciji. Volili bi to i drugi, ali se narod u BiH sve više okreće pravim vrijednostima i suštinskim pitanjima.
Odmah bih potpisao da je SDP u FBiH dobio 51% ili vise glasova ... odmah ...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#928 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

spokojan wrote:
bogumil-8 wrote:Na čiju sve žalost će SDP napraviti pravu stvar ne mogu pobrojati, ali kako stvari forsiraš meni se čini da bi ti volio da SDP nije dobio najveći procenat glasova u Federaciji. Volili bi to i drugi, ali se narod u BiH sve više okreće pravim vrijednostima i suštinskim pitanjima.
pa sto nisi glasao za sdp, ti i tebi slicni, pa bi sdp imao preko 51 posto

jesi neki kokuz :D
spokojan

#929 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

plain vanilla wrote:
spokojan wrote:
pa sto nisi glasao za sdp, ti i tebi slicni, pa bi sdp imao preko 51 posto

jesi neki kokuz :D
Glasao za kokuze, pa sta ... vise bih volio da su kokuzi dobili 51% nego SDP ...
1gorstak

#930 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1gorstak »

spokojan wrote:
vee-jay wrote: e pa momcino BiH je starija od tebe i bit ce nje i nakon tebe. prosla je kroz mnoge situacije i bila u centru mnogih ratova. ne tako davno Banja Luka je trebala da postane glavni grad Nezavisne Drzave Hrvatske. realnost jucerasnja nije realnost danasnja.
Super mi je kad netko ima tako siroke poglede i dugorocne vremenske horizonte ... ali ja polazim od dvije pretpostavke:
- da bih bio jako sretan da vise rata ne bude
- da bih volio da se vidljiv pomak nabolje desi i za vrijeme mog zivota
Vidljiv pomak se desio, prije 15 godina se desila Srebrenica, danas BiH ima svoju vojsku koja djeluje na podrucju citave drzave, njeni gradjani imaju bezvizni rezim za zemlje EU a plate su vece nego u Srbiji i Makedoniji gdje rata i razaranja nije bilo. Ne znam sta ti tacno ocekujes, ali sa obzirom na napore velikosrba da potkopaju drzavu gdje god i kad god mogu, mene cudi da smo i ovako daleko stigli.
plain vanilla

#931 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

pa jer neki dan neko rece da pravi hrvati navijaju za hrvatsku i glasaju za HDZ (to je rekao hrvat)
tako da ti nisi kompetentan za ovaj razgovor :oops:
bogumil-8

#932 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

spokojan wrote:
Prejaka je propaganda protiv SDP-a, nacionalizmi potpomognuti i stručno i materijalno imaju velike mogućnosti da utiču na formiranje "javnog mnenja", te u datim okolnostima i ovako malen "relativni" rezultat je uspjeh za zdrave i napredne snage u BiH.
Neka se bune koliko god hoće, ali organizovanje države na nacionalnim ili vjerskim odrednicama nije ni napredno ni civilizacijsko ( bez obzira na sve nacionalne države u Evropi ili svijetu).
Last edited by bogumil-8 on 20/11/2010 23:14, edited 1 time in total.
plain vanilla

#933 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

Dogovorili se u Parlamentu BiH da se podjele u dvije grupe: lijepe i pametne.
Podjelili se oni tako, a u sredini Tihić, onako zbunjen obraća se kolegama.
"Pa, ne možete me sad razguliti,... :lol: :lol:
spokojan

#934 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

plain vanilla wrote:pa jer neki dan neko rece da pravi hrvati navijaju za hrvatsku i glasaju za HDZ (to je rekao hrvat)
Znas, sad mi pade na pamet ... kad se rijesi ova tema "Sejdic - Finci" i kad dobijemo cetvrtoga clana predsjednistva u BiH ... idemo se kladiti da ce i njega Bosnjaci odabrati kao i Komsica ... pa ce predsjenistvo BiH imati 3 bosnjacka i 1 srpskog clana ...

... pa ti pravi Hrvati ce poludjeti, a i nama krivima nece biti svejedno ...
vee-jay

#935 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by vee-jay »

spokojan wrote:
vee-jay wrote: e pa momcino BiH je starija od tebe i bit ce nje i nakon tebe. prosla je kroz mnoge situacije i bila u centru mnogih ratova. ne tako davno Banja Luka je trebala da postane glavni grad Nezavisne Drzave Hrvatske. realnost jucerasnja nije realnost danasnja.
Super mi je kad netko ima tako siroke poglede i dugorocne vremenske horizonte ... ali ja polazim od dvije pretpostavke:
- da bih bio jako sretan da vise rata ne bude
- da bih volio da se vidljiv pomak nabolje desi i za vrijeme mog zivota
pa za to ima lijek: ne glasaj za nacionaliste i ostavi se vlaznih snova o trecim entitetima. eno procitao si nadam se izjavu Covica koja nije stara ni 5 godina. trazimo jednakost naroda na svakom pedlju BiH i ustav, zakone i drzavne institucije koje ce to izvrsavati i za to se boriti. ako hoces ravnopravnost, budi castan i posten pa da zelis i drugima i svojima istu ravnopravnost svugdje u BiH. premalena je BiH zemlja da ima toliko podjela. velika, ogromna vecina ljudi koja trazi treci entitet, ima u sustini druge planove. retrogradne.
plain vanilla

#936 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

spokojan wrote:
plain vanilla wrote:pa jer neki dan neko rece da pravi hrvati navijaju za hrvatsku i glasaju za HDZ (to je rekao hrvat)
Znas, sad mi pade na pamet ... kad se rijesi ova tema "Sejdic - Finci" i kad dobijemo cetvrtoga clana predsjednistva u BiH ... idemo se kladiti da ce i njega Bosnjaci odabrati kao i Komsica ... pa ce predsjenistvo BiH imati 3 bosnjacka i 1 srpskog clana ...

... pa ti pravi Hrvati ce poludjeti, a i nama krivima nece biti svejedno ...
ne
iduci put sdp kandidira bosnjaka
a hrvati ce izabrati sebi kristu, ili covica, ako mu ukinu zabranu
i tad ce nam svima procvjetati cvijece
jer kad kristo bude zastupala hrvate, nijedan vise nece biti ugrozen :oops:
bogumil-8

#937 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Naravno da ti neće biti svejedno, jer ti se "nacion" uvukao pod kožu i neda ti da normalno dišeš. Gledaj kakav je ko čovjek ( pa ako ti odgovara prihvati ga) a ne gledaj kakve je ko nacionalnosti ili vjere.
Meni ni ovog trenutka ništa ne bi smetalo da su mi članovi predsjedništva: Bogić Bogićević, Svetlana Broz i Svetlana Cenić. A tebi?
Last edited by bogumil-8 on 20/11/2010 23:21, edited 1 time in total.
spokojan

#938 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

plain vanilla wrote: ne
Nek si ti Hrvatima odabrala Zeljka ... hvala gdje cula i ne cula ...

Glasala za Zeljka, a znala da je jedan od trojice (Bakir, Fahro ili Hare) svakako siguran u predsjednistvu ... hajde reci da nisi?
spokojan

#939 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

bogumil-8 wrote:Naravno da ti neće biti svejedno, jer ti se "nacion" uvukao pod kožu i neda ti da normalno dišeš. Gledaj kakav je ko čovjek ( pa ako ti odgovara prihvati ga) a ne gledaj kakve je ko nacionalnosti ili vjere.
Jes' vala ja bas prvo pitam ljude jesu li Hrvati i ako jesu tek onda su mi interesantni, a ako nisu Hrvati ni pogledat ih necu ...
1mustra

#940 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

plain vanilla wrote: iduci put sdp kandidira bosnjaka
Iduci put ce valjda izborni zakon bit poboljsan pa da ne bude vazno koga ce SDP kandidirat. Da je zakon malo bolji sad bi u predsjednistvu bili Komsic, Radmanovic i Kristo.
plain vanilla

#941 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

spokojan wrote:
plain vanilla wrote: ne
Nek si ti Hrvatima odabrala Zeljka ... hvala gdje cula i ne cula ...

Glasala za Zeljka, a znala da je jedan od trojice (Bakir, Fahro ili Hare) svakako siguran u predsjednistvu ... hajde reci da nisi?
bakir, fahro ili haris niti me kad mogu predsavljati, niti ce. Nikad nisam zaokruzila ni nacionalnu stranku niti kandidata nacionalne stranke.
Kad sam glasala za Ivu Komsica, niko se nije bunio :oops:
a za zeljka komsica nisam glasala na ovim izborima :dance:
jer nisam htjela naskoditi bh hrvatima

de sad ti meni reci, da je pobijedila kristo, procvjetalo bi cvijece? hrvati bi zavoljeli federaciju? sipak
komsic nije uzrok, komsic je povod
spokojan

#942 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

bogumil-8 wrote:Naravno da ti neće biti svejedno, jer ti se "nacion" uvukao pod kožu i neda ti da normalno dišeš. Gledaj kakav je ko čovjek ( pa ako ti odgovara prihvati ga) a ne gledaj kakve je ko nacionalnosti ili vjere.
Meni ni ovog trenutka ništa ne bi smetalo da su mi članovi predsjedništva: Bogić Bogićević, Svetlana Broz i Svetlana Cenić. A tebi?
Bi mi smetalo jer je to umjetna tvorevina koja ne oslikava realnu volju naroda ...

P.S.
Za Bogicevica imam poseban respekt ...
bogumil-8

#943 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

"spokojan", što si mi se "naklatio" na komšinicu. Pusti djevojku, nije ona izabrala već većina glasača je izabrala. I koje to interese hrvata BiH neće ostvariti Ž. Komšić, a koje bi to interese ostvario neki drugi ( hrvat iz HDZ-a "zna se")?
plain vanilla

#944 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by plain vanilla »

1mustra wrote:
Iduci put ce valjda izborni zakon bit poboljsan pa da ne bude vazno koga ce SDP kandidirat. Da je zakon malo bolji sad bi u predsjednistvu bili Komsic, Radmanovic i Kristo.
kristo :-)
pa zar nema niko drugi? :D
bogumil-8

#945 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by bogumil-8 »

Ja, "a narod zna" ili narod ne zna? Samo iz HDZ-a hrvat će predstavljati i zastupati hrvatske interese u BiH?!
spokojan

#946 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

plain vanilla wrote: bakir, fahro ili haris niti me kad mogu predsavljati, niti ce. Nikad nisam zaokruzila ni nacionalnu stranku niti kandidata nacionalne stranke.
Kad sam glasala za Ivu Komsica, niko se nije bunio :oops:
a za zeljka komsica nisam glasala na ovim izborima :dance:
jer nisam htjela naskoditi bh hrvatima

de sad ti meni reci, da je pobijedila kristo, procvjetalo bi cvijece? hrvati bi zavoljeli federaciju? sipak
komsic nije uzrok, komsic je povod
Bona, neki dan mi rece da jesi glasala za Zeljka Komsica, a sad odjednom nisi ... ma dobro lahko covjek zaboravi za koga je glasao ...

Nisam ja glasao za Kristo pa bih toliko o njoj ...

Komsica smatram obicnim ulicarem koji ni sam ne zna kako to da je dosao do predsjednika drzave ... i njemu kao njemu ne pridajem veliku vaznost ... ali cinjenici da je 300.000 Bosnjaka glasalo za njega vec dajem puno na znacenju ...
vee-jay

#947 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by vee-jay »

meni bi, moj king se zove Pudaric :D :bih:
Image
spokojan

#948 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by spokojan »

bogumil-8 wrote:"spokojan", što si mi se "naklatio" na komšinicu. Pusti djevojku, nije ona izabrala već većina glasača je izabrala. I koje to interese hrvata BiH neće ostvariti Ž. Komšić, a koje bi to interese ostvario neki drugi ( hrvat iz HDZ-a "zna se")?
majke mi svidja mi se zenska ...
vee-jay

#949 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by vee-jay »

1mustra wrote:
a da je jos bolji sad bi u predsjednistvu sjedio samo Komsic :bih:
1mustra

#950 Re: Ne potcjenjujte Hrvate u BiH

Post by 1mustra »

bogumil-8 wrote:Ja, "a narod zna" ili narod ne zna? Samo iz HDZ-a hrvat će predstavljati i zastupati hrvatske interese u BiH?!
Zasto samo HDZ, moze bilo ko. Jedino ne moze onaj ko ne osvoji glasove Hrvata.

Sto se tice Kristo, sta god mislili o njoj (ja ne mislim nista), ona je najbolja po jedinom kriteriju koji je bitan, a to je broj glasova.
Locked