The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tribeka

#926 Re: The Walking Dead - serija

Post by Tribeka »

Eborg wrote:Nije loša epizoda. :) Sviđa mi se kraj. :)
Pi, kraj... Pa nadao sam se barem jos dvije/tri.

"Citamo" se veceras da komentarisemo taj kraj. :mrgreen:
Eborg

#927 Re: The Walking Dead - serija

Post by Eborg »

Ma kraj epizode, ima ih još, bez brige. :mrgreen:
DON_eARL

#928 Re: The Walking Dead - serija

Post by DON_eARL »

Moraš li spamati svaki put? Stavi sve u isti post, napiši šta konkretno, nije niko došao da gleda tvoje smjliće preko pola stranice...

Epizoda 7 će biti zanimljiva, baš me zanima kako će se ono dvoje ponašati prilikom ispitivanja, i kakav će konačni razultat biti. :D Ko zna, možda Rick i družina prvi udare na Guvernera.

Zanimljive će biti i reakcije Daryla i Merlea prema svojim skupinama i međusobno, ako dođe do sukoba.
Eborg

#929 Re: The Walking Dead - serija

Post by Eborg »

Kao što smo i pretpostavili, Carol je živa! :mrgreen:
alexz

#930 Re: The Walking Dead - serija

Post by alexz »

Eborg, hvala na spamu. Ima nekih koji će tek gledati novu epizodu :-?

By the way, čitam temu, ali evo tek komentarišem, pa da zumiram iz svoje perspektive: 1.sezona mi je bila super, 2.podosadna a ova sad jako interesantna.
Nervira me čekanje po 7 dana, haman zaboravim šta se izdešavalo. Najviše volim pregledati cijelu sezonu odjednom, ali nisam dovoljno strpljiva da čekam sve epizode da izađu :-D .

Našla sam online sve stripove, ali nisam čitala, osim malo ispočetka.
Ne znam šta mi je gore, čitati strip nakon gledanja serije ili gledati seriju nakon čitanja stripa :-) .
muhanata

#931 Re: The Walking Dead - serija

Post by muhanata »

Partijaner wrote: Ja sve cekam kad ce onaj Guverner onu Andreu. :dance:
Al haman cu se nacekati. :lol: :lol:
Ko čeka dočeka :lol: al' se i načeka :D

Zovem se Zelena wrote: Ok je, riješila se misterija "poziva"
Ja ne kontam poziv :-) Mislim sve ok, ali opet ne kontam :roll: anyone :?
SaPnA

#932 Re: The Walking Dead - serija

Post by SaPnA »

dobra epizoda :D
jacke

#933 Re: The Walking Dead - serija

Post by jacke »

ma jest glupa ona Andrea
Magarece_godine

#934 Re: The Walking Dead - serija

Post by Magarece_godine »

muhanata wrote:
Ja ne kontam poziv :-) Mislim sve ok, ali opet ne kontam :roll: anyone :?
Umislio lik ....
vazna

#935 Re: The Walking Dead - serija

Post by vazna »

Blokira li kod vas ovo govno od Fox dok traje serija ili je to samo kod mene
dječak sa šibicama

#936 Re: The Walking Dead - serija

Post by dječak sa šibicama »

muhanata wrote: Ja ne kontam poziv :-) Mislim sve ok, ali opet ne kontam :roll: anyone :?
Halucinacije, mozda i zgodna dosjetka scenarista, da Rick prodje obaveznu fazu "savjetovanja i prihvatanja", ali da to ne rade clanovi njegove grupe nego eto, pokojnici preko telefona.

Dobro je ono "tu smo sigurni, daleko od njih". Ja se ubio razmisljajuci gdje bi to moglo biti, mozda neko ostrvo, kad ono drugi svijet :D

Kad sam vec kod ostrva, jos jedna teorija, zar nije pametno preci sa kopna na neko ostrvo, pokokati sve zombije na ostrvu, i onda tamo zivjeti, uzgajati voce povrce, stoku, loviti ribu... usput pitanje, mogu li se zombiji utopiti? ili mogu preci na ostrvo hodajuci po dnu okeana?

Iako je sada sve to nebitno, Michoooo je otkrila krucijalnu stvar, sa onim iznutricama po sebi.
KPNCTNJAH

#937 Re: The Walking Dead - serija

Post by KPNCTNJAH »

dječak sa šibicama wrote: Iako je sada sve to nebitno, Michoooo je otkrila krucijalnu stvar, sa onim iznutricama po sebi
To su oni znali jos u prvoj sezoni, kad su mali Kinez i Rick neki kamion pokusavali pokrenuti, pa ih kisa sjebala... nesto na taj fazon, ne sjecam se tacno, ali znam da su vec ovo radili... a crnkinja je toliko dugo bila sama u "divljini", pa me cudi da je tek sad ovo skontala...
Last edited by KPNCTNJAH on 20/11/2012 00:21, edited 2 times in total.
jasko_ba

#938 Re: The Walking Dead - serija

Post by jasko_ba »

KPNCTNJAH wrote:
dječak sa šibicama wrote: Iako je sada sve to nebitno, Michoooo je otkrila krucijalnu stvar, sa onim iznutricama po sebi
To su oni znali jos u prvoj sezoni, kad su mali Kinez i Rick neki kamion pokusavali pokrenuti, pa ih kisa sjebala... nesto na taj fazon, ne sjecam se tacno, ali znam da su vec ovo radili...
da :thumbup:
Harry Tuttle

#939 Re: The Walking Dead - serija

Post by Harry Tuttle »

dječak sa šibicama wrote:
muhanata wrote: Ja ne kontam poziv :-) Mislim sve ok, ali opet ne kontam :roll: anyone :?
Halucinacije, mozda i zgodna dosjetka scenarista, da Rick prodje obaveznu fazu "savjetovanja i prihvatanja", ali da to ne rade clanovi njegove grupe nego eto, pokojnici preko telefona.

Dobro je ono "tu smo sigurni, daleko od njih". Ja se ubio razmisljajuci gdje bi to moglo biti, mozda neko ostrvo, kad ono drugi svijet :D

Kad sam vec kod ostrva, jos jedna teorija, zar nije pametno preci sa kopna na neko ostrvo, pokokati sve zombije na ostrvu, i onda tamo zivjeti, uzgajati voce povrce, stoku, loviti ribu... usput pitanje, mogu li se zombiji utopiti? ili mogu preci na ostrvo hodajuci po dnu okeana?

Iako je sada sve to nebitno, Michoooo je otkrila krucijalnu stvar, sa onim iznutricama po sebi.
pa michone je otkrila ono sto rick i kompanija znaju vec od prve sezone ... sto se tice ostrva, najbolja ideja, nek odu do hvara :D ... btw. zaboravio sam, da li moze neko reci kako dawn of the dead zavrsava? tu su htjeli na ostrvo...
dale cooper

#940 Re: The Walking Dead - serija

Post by dale cooper »

Dobra epizoda, izgleda da se lagano priprema teren za konfrontaciju između Ricka i
njegove grupe sa jedne i Guvernera i njegovih sa druge strane. Vjerovatno će to
biti finale, iako moram priznati da su ubrzali protok radnje u trećoj sezoni pa bi čak
to moglo biti i ranije. Rickova grupa sa gubitkom Glen i Megie i dolaskom Miccone je u
svakom slučaju u plusu. Miccone je stroj! 8-)
Gandalf

#941 Re: The Walking Dead - serija

Post by Gandalf »

u dawn of the dead, kada stignu na ostrvo, već na kraju snaga, tamo ih sačeka novih milion zombija :D
poenta priče je idi na nenaseljeno ostrvo, mojne na Ibizu :D
Tribeka

#942 Re: The Walking Dead - serija

Post by Tribeka »

Dobra epizoda, mada ne kao prve tri.

Od kako ide serija, samo cekam kako ce jadnicak Glenn zbog svog velikog srca, najeb.ati. Mada jos uvijek prezivljava. Andrea paglu, standardno.
U 1. sezoni je bio fazon sa ovim iznutricama, mada mi je ova zavrsna scena malo ofrina, ali eto gledajuci sve bilo je i ofirnijih i onda mogu slobodno reci, da mi se svidja kraj - epizode :mrgreen:

Volio bih nesto da Michonka skine glavicu guverneru. Mada bi onda cijela "nastanba" bila u problemima, a puno je tu ljudi, da ih tek tako otpisu.

Spoiler: Gledao sam najavu iduce epizode i definitivno Rick i Deryl idu po Glenna i zeMsku mu.

Je li ikome palo na pamet, da ako zombiji ne konzumiraju (ljudsko) meso, mogu i istruhnuti (kroz prve dvije sezone se jasno moze vidjeti ta osobina), a jos uvijek naviru sa svih strana.
irac300

#943 Re: The Walking Dead - serija

Post by irac300 »

Ne znam, meni su s onim telefonom pravo usrali. Očekuješ cijelu sedmicu ko se krije iza misterioznog poziva, kad ono Rick i njegove halucinacije. Malo je reć' bRezveze! Al' zato mi je Michonne k'o terminator. :D Definitivno mi je unijela osvježenje u seriju i baš me zanima kako će se uklopiti u ovu standardnu ekipu.
DON_eARL

#944 Re: The Walking Dead - serija

Post by DON_eARL »

Image
BadBoy

#945 Re: The Walking Dead - serija

Post by BadBoy »

dječak sa šibicama wrote:

Zanimljivo, u svojim knjigama The Zombie Survival Handbook i Warld War Z (koja će se adaptirati u film naredne godine) Max Brooks je koncipirao tako da zombiji hodaju po dnu okeana bez problema i redovno izlaze na plažu. Također, u sjevernim hladnijim predjelima oni se zimi zalede, tako da su zime realativno lakše za preživjeti - moraš se brinuti samo za namirnice i kako ćeš se ti ugrijati, zombija ima manje. Na proljeće se počnu otapati i onda nanovo kreće klanica.

Što se tiče ove epizode konkretno, meni je bila dosta spora u odnosu na par prethodnih, ali dobro ne mogu sve biti onako jake kao ona pretprošla. Ima par glupih situacija opet. Na primjer, Merle je postao jebeni ninja - dva pištolja su bila uperena u njega, kako ih je onako levatski savladao. Drugo, Andrea mi toliko na živac ide sa svojim pilećim ispranim mozgom da to nije normalno. I na kraju, žao mi Maggie neće je valjda silovavati tamo i mučiti :D
SaPnA

#946 Re: The Walking Dead - serija

Post by SaPnA »

jos jedna :D
Image
Platformas

#947 Re: The Walking Dead - serija

Post by Platformas »

Počeli su otezat k'o špansku seriju. Onaj guverner mi se toliko gadi da zamal' nisam povratio kad se zažvalji sa onom dobrom plavušom, još je i jeba :x
dječak sa šibicama

#948 Re: The Walking Dead - serija

ako je mali rekao da joj je pucao u glavu, onda je to to.

btw, sjrtio sam se onog mazanja sa iznutricama, kad ih je kisa zeznula.. pa sto to ne rade i dalje? ne kontam, da se namazu crijevima i iznutricama zombija, mogu ici gdje ih je volja, nece im se nista desiti. A novih zombija uvijek ima, ako se iznutrice speru kisom ili osuse.

Malo mi je sad to glupo... znaju za fazon, a i dalje se naganjaju sa zombijima. Pa Rick zenu izgubio zbog toga.
Last edited by dječak sa šibicama on 20/11/2012 23:32, edited 1 time in total.
leo_bonucci_19

#949 Re: The Walking Dead - serija

Post by leo_bonucci_19 »

dječak sa šibicama wrote:ako je mali rekao da joj je pucao u glavu, onda je to to.

btw, sjrtio sam se onog mazanja sa iznutricama, kad ih je kisa zeznula.. pa sto to ne rade i dalje? ne kontam, da se namazu crijevima i iznutricama zombija, mogu ici gdje ih je volja, nece im se nista desiti. A novih zombija uvijek ima, ako se iznutrice speru kisom ili osuse.

Malo mi je sad to glupo... znaju za fazon, a i dalje se naganjaju sa zombijima. Pa Rick zenu izgubio zbog toga.
Pa nije eurokrem.
dječak sa šibicama

#950 Re: The Walking Dead - serija

eurokrem ili ne, Michone setka medju zombijima ko po Vilsonovom.
Post Reply