IRAN

Post Reply
cikafe

#926 Re: IRAN

Post by cikafe »

protagora wrote:
cikafe wrote:
protagora wrote:ha ja, zar ti je toliko tesko rec da mrzis vjeru :lol:
ne uopste, samo vjerske vodje! :D najbespotrebnije zanimanje ikad, sto se lagano ne prozovu politicarima? :D

protagora, prosesres ti kad-kad ha? :D

samo citaj sta ti ljudi pisu, ne trazi skrivena znacenja! :D
jasta da nije tog poganog vjerskog siiskog pape, ajatolaha iran bi davno lizao dupe amerima :oops:
stas kad taj islam kojeg ti ne mrzis se nemoze razdvojit na duhovnu svjetovnu vlast i Poslanika a.s. halifa ili ajatolaha kroz koga je objedinjena svjetovna i duhovna vlast. mrzis Poslanika a.s. a ne mrzis islam, hmm djeluje mi kao ˝ja volim ljude ali ne volim nikako covjecanstvo˝ razluci za sta si, za oboje ili protiv

ovo nisu nikakva skrivena znacenja malo upuceniji musliman ce ti potvrdit ove stvari
HAHAHAAHAHAHAH strasna uporedba! :D

Duhovna vlast? Hmmm... Sto znaci predsjednik im je Allah ali je Ahmo samo posrednik? E dje se ja rodih...

NEVIDLJIVI ČIKO ZA PREDSJEDNIKA, NIKAD GA NE BIRAS, JER JE UVIJEK ODABRAN, NE MOŽEŠ MU SE ŽALITI JER SVE ZNA... Smijurija!
psydelija

#927 Re: IRAN

Post by psydelija »

tema je IRAN!!! hvala na razumevanju i dovidjenja.
simpozijum delirijum

#928 Re: IRAN

Post by simpozijum delirijum »

vratimo se ipak temi i zasto je Iran i njegov narod bez obzira na diktaturu njihova rezima mora biti unisten ?( ah ! kao da je jedina diktatura , koliko Juzno-Americkih i ostalih diktatora podrzava i USA i EU drzave samo zbog profita i jos im oruzje salju i treniraju odrede smrti , te policiju koja ubija disidente )
Egipat i njegov diktator Mubarak ( vec skoro 30 godina ) je ociti primjer kako i lazirani izbori nedavno zavrseni kojih se ne bi postidio niti pokojni Enver Hodza ali je i dalje veliiiki jaran i USA i EU i Izraela :wink:
vratimo se Iranu i jos jednoj manje poznatoj cinjenici ( uh sto volim brojke i statistike !)
85 % zaplijena svjetskoga opijuma, tacnije iz Afganistana, odradi Iran
uz zrtve od hiljada policijskih i sigurnosnih sluzbenika koji poginu u obracunu sa svercerima
sve se to desava otkada je 2001 "USA demokratija " stigla u Afganistan
150 000 USA i NATO vojnika "navodno" ne mogu zaustaviti proizvodnju oko 90% svjetskoga opijuma ?
a Iran i Rusija te okolne drzave placaju ogromnu cijenu pokusavajuci zaustaviti tu posast
ali Iranci rekordnim zaplijenama i dalje spasavaju ostatak planete koliko mogu i pod sakncijama od posasti opijuma i heroina
ali ? tesko se boriti protiv takvih narko - kartela koji imaju oznaki ISAF na svojim uniformama i najjacu vojnu armadu na planeti !
link;
http://www.globalresearch.ca/index.php? ... &aid=22579
poznanik

#929 Re: IRAN

Post by poznanik »

simpozijum delirijum wrote:...vratimo se Iranu i jos jednoj manje poznatoj cinjenici ...85 % zaplijena svjetskoga opijuma, tacnije iz Afganistana, odradi Iran...Iranci rekordnim zaplijenama i dalje spasavaju ostatak planete koliko mogu i pod sakncijama od posasti opijuma i heroina...
Ako su javni - dostupni podaci, pohvale vrijedni, o ogromnoj količini zaplijenjenog opijuma, da li su javni - svima dostupni, podaci o uništenju tog narkotika?

Od 100 tona - Iranci zaplijene 85 tona... godišnje samo :-)
simpozijum delirijum

#930 Re: IRAN

poznanik wrote:
simpozijum delirijum wrote:...vratimo se Iranu i jos jednoj manje poznatoj cinjenici ...85 % zaplijena svjetskoga opijuma, tacnije iz Afganistana, odradi Iran...Iranci rekordnim zaplijenama i dalje spasavaju ostatak planete koliko mogu i pod sakncijama od posasti opijuma i heroina...
Ako su javni - dostupni podaci, pohvale vrijedni, o ogromnoj količini zaplijenjenog opijuma, da li su javni - svima dostupni, podaci o uništenju tog narkotika?

zbujunjuje te brojke, ovdje se navodi o kolicini zaplijenjene droge a ne o kolicini ( mozda hiljadu puta vecoj ) koja se uspjesno i proizvede i prosverca
inace podatak od 50 milijardi $ godisnje prihoda od Afganistanskoga opijuma u cistome keshu dovoljno govori koliko opijuma tek nadje put do preradjivaca u heroin i potrosaca i tek ce se tajna otkriti ( mozda Wikileaks ?) ko pere te silne pare i u kojima svjetskim bankama ? i koje drzave najvise profitiraju i koriste heroin kao vrstu hemijskoga oruzja za pokoravanje neposlusnih
poenta je da je Iran na zeznutom mjestu na geografskoj karti i po tome pitanju i da mnogima smeta uz velike rezerve nafte i gasa te geostrateski polozaj na Kaspijskome moru jos boze sacuvaj prodaje gas i naftu Kinezima u milijardama dolara ( ispravka ! ne za dolare vise :lol: )
ne valja im politika nikako i jos nece da se predaju bez borbe
opasni su ti Iranci
napokon kontate li sada , ako se napadne Iran III svjetski rat je !
poznanik

#931 Re: IRAN

Post by poznanik »

simpozijum delirijum wrote:
poznanik wrote:

zbujunjuje te brojke, ovdje se navodi o kolicini zaplijenjene droge a ne o kolicini ( mozda hiljadu puta vecoj ) koja se uspjesno i proizvede i prosverca...
Mene jedino zbunjuje tvoj zbunjeni odgovor... Evo, pitam te na tvom jeziku: "Đe je droga"

Da li je iko vidio ev. uništenje tih ogromnih količina zaplijenjenog opijuma, ili su i tamo uigrane "šeme" kao u nas. Nemoj samo napamet tvrditi da su Iranci pošteni i prepošteni, kako oni ne bi...ako si znao postaviti hvalospjevan link o sposobnosti pronalaska krijumčara onda ćeš znati postaviti i neki dokaz kao odgovor na moje pitanje.
simpozijum delirijum

#932 Re: IRAN

Mene jedino zbunjuje tvoj zbunjeni odgovor... Evo, pitam te na tvom jeziku: "Đe je droga"

Da li je iko vidio ev. uništenje tih ogromnih količina zaplijenjenog opijuma, ili su i tamo uigrane "šeme" kao u nas. Nemoj samo napamet tvrditi da su Iranci pošteni i prepošteni, kako oni ne bi...ako si znao postaviti hvalospjevan link o sposobnosti pronalaska krijumčara onda ćeš znati postaviti i neki dokaz kao odgovor na moje pitanje.
e moj care ako iko zna osim velikih igraca gdje ta silna droga ? i dje' se vrte te silne milijarde ( ne godisnje vec mjesecno !)
oduprijeti se takvoj moci i snazi korupcije ne mogu niti jedni Svicarski policajci a kamoli Iran ili Balkanci
pa ili bi bio hrana za ribe na dnu mora ili dobio 100 nobelovih nagrada za mir ako znas odgovor
da ne idemo u OFF
ali svjetski bankarski sistem po nekim tvrdnjama uglednih analiticara trenutno u ovoj ekonomskoj krizi i opstaje jedino od kesh love od kokaina i heroina i ostalih opijata
i ti moj care trazis odgovor zbog kojega upucavaju i predsjednike drzava ? :run:
Bodkin

#933 Re: IRAN

Post by Bodkin »

simpozijum delirijum wrote:

e moj care ako iko zna osim velikih igraca gdje ta silna droga ? i dje' se vrte te silne milijarde ( ne godisnje vec mjesecno !)
oduprijeti se takvoj moci i snazi korupcije ne mogu niti jedni Svicarski policajci a kamoli Iran ili Balkanci
pa ili bi bio hrana za ribe na dnu mora ili dobio 100 nobelovih nagrada za mir ako znas odgovor
da ne idemo u OFF
ali svjetski bankarski sistem po nekim tvrdnjama uglednih analiticara trenutno u ovoj ekonomskoj krizi i opstaje jedino od kesh love od kokaina i heroina i ostalih opijata
i ti moj care trazis odgovor zbog kojega upucavaju i predsjednike drzava ? :run:
ovo je tacno, i to ne samo droge nego ukupno nelegalnog novca od kriminala. procitao sam negdje da je svjetski finansijski sistem totalnog kraha spasila ogromna kolicina kriminalnog novca :)
kojeime

#934 Re: IRAN

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 14:55, edited 1 time in total.
mepac

#935 Re: IRAN

Post by mepac »

Hahaha haman tako...

NEGO, poAnta je da je svaki politicki sistem u svojoj sustini isti i svaki politicki sistem tezi da ima sto vece ovlasti nad ljudima... Ploiticke sisteme ne mozemo dijeliti na lose i dobre nego na losije i bolje! :D

U odnosu na americki, iranski politicki sistem je LOSIJI! :D Kraj price, sve receno... :run:[/quote]

kome ce amerikanci biti primjer?
to su obicni kriminalci koje je europa protjerala( da su valjali ostali bi ) pa su naselili ameriku i fol uvode demokratiju
a ta ista demokratija lopovluk i licemjerna da ne moze biti vise ko i sami amerikanci
iran koji je medju naj starijim civilizacijama na svjetu da mu jedna moze se reci naspram njega novopecena amerika diktira
amerika propada kao sto je propala svaka imperija do sada jedini spas je da otima kao sto to radi sada sta ce jadni pumpaju je svako malo bezvrjednim papirima samo je ratovi cupaju iz krize
psydelija

#936 Re: IRAN

Post by psydelija »

tragicna vest o samoubistvu sina saha muahmed reze u bostonu... :sad:

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/glob ... istvo.html

i druga vest koja je danas bila aktuelna u svim svetskim medijima.., rec je o ponudi IRAN-a zapadnim diplomatama i ambasadorima, kao i clanicama stalnog saveta veca sigurnosti un-a (5+nemacka) da posete iranska nuklearna postrojenja. :thumbup:

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14 ... 2-xml-mrss

bice zanimljiva reakcija sa zapada...
theTruePath

#937 Re: IRAN

Post by theTruePath »

tragicna vest o samoubistvu sina saha muahmed reze u bostonu... :sad:
jesu prokleta porodica,nije ovo prvo samoubistvo u porodici..i kcerka Leila Pahlavi se ubila 2001 godine,a nisu mi ni dragi

al lijepa je bila princeza Soraya,to jedino:

Image

:D
HTI

#938 Re: IRAN

Post by HTI »

mepac wrote:Hahaha haman tako...

NEGO, poAnta je da je svaki politicki sistem u svojoj sustini isti i svaki politicki sistem tezi da ima sto vece ovlasti nad ljudima... Ploiticke sisteme ne mozemo dijeliti na lose i dobre nego na losije i bolje! :D

U odnosu na americki, iranski politicki sistem je LOSIJI! :D Kraj price, sve receno... :run:
to su obicni kriminalci koje je europa protjerala( da su valjali ostali bi ) pa su naselili ameriku i fol uvode demokratiju
a ta ista demokratija lopovluk i licemjerna da ne moze biti vise ko i sami amerikanci
iran koji je medju naj starijim civilizacijama na svjetu da mu jedna moze se reci naspram njega novopecena amerika diktira
amerika propada kao sto je propala svaka imperija do sada jedini spas je da otima kao sto to radi sada sta ce jadni pumpaju je svako malo bezvrjednim papirima samo je ratovi cupaju iz krize[/quote]

Razumljivo je da se ljudi ne slazu u misljenjima. Ja mogu razumijeti da se tebi ne svidja americka politika. Da budem iskren, ni meni se puno toga ne svidja, ali ne razumijem kako mozes nazvati kriminalcem nekoga koga nikada u zivotu nisi vidio. (npr. jedan obicni Amerikanac, njegova zena ili djeca). Nazivati kriminalcem nekog koga uopste ne poznajes je ne shvatljivo. Uz to jos reci da ga je Europa protjerala i da je valjao ostao bi, eh to ti je licemjerstvo. Kad nekog mrzis, a nikad ga nisi u zivotu vidio. Kad si spreman da sam sebe spustis na nivo jednog osnovca koji je skolske dane uglavnom provodio u magarecijoj klupi. :skoljka: E to ti je licemjerstvo.
jefferson

#939 Re: IRAN

Post by jefferson »

U odnosu na americki, iranski politicki sistem je LOSIJI! :D Kraj price, sve receno... :run:
amerika propada kao sto je propala svaka imperija do sada jedini spas je da otima kao sto to radi sada sta ce jadni pumpaju je svako malo bezvrjednim papirima samo je ratovi cupaju iz krize[/quote]

Sve go kriminalac, ali barem znaju tačku i zarez staviti, pa čitaoc ne mora da razmišlja gdje počinje a gdje završava rečenica.
theTruePath

#940 Re: IRAN

Post by theTruePath »

Sve go kriminalac, ali barem znaju tačku i zarez staviti, pa čitaoc ne mora da razmišlja gdje počinje a gdje završava rečenica.

jes to jak argument,ala "vidi ti glave"

rodila majka
cikafe

#941 Re: IRAN

Post by cikafe »

Amerika propada? :lol: Nagledacemo ih se jos!

Opet fulas poantu... Svaki sistem je izrabljivacki, ali nekako ovaj u kojem izrabljuju u ime Allaha je malo gadniji zar ne? 8-)
mepac

#942 Re: IRAN

Post by mepac »

Razumljivo je da se ljudi ne slazu u misljenjima. Ja mogu razumijeti da se tebi ne svidja americka politika. Da budem iskren, ni meni se puno toga ne svidja, ali ne razumijem kako mozes nazvati kriminalcem nekoga koga nikada u zivotu nisi vidio. (npr. jedan obicni Amerikanac, njegova zena ili djeca). Nazivati kriminalcem nekog koga uopste ne poznajes je ne shvatljivo. Uz to jos reci da ga je Europa protjerala i da je valjao ostao bi, eh to ti je licemjerstvo. Kad nekog mrzis, a nikad ga nisi u zivotu vidio. Kad si spreman da sam sebe spustis na nivo jednog osnovca koji je skolske dane uglavnom provodio u magarecijoj klupi. :skoljka: E to ti je licemjerstvo.[/quote]

fini su pravo kolko su se radovali svi zajedno kad su bacili atomsku bombu na hiroshimu i nagasaki ako ne vjerujes pogledaj snimak i pogledaj kolko je ljudi izginulo od bombi....
mepac

#943 Re: IRAN

Post by mepac »

Amerika propada? :lol: Nagledacemo ih se jos!

Opet fulas poantu... Svaki sistem je izrabljivacki, ali nekako ovaj u kojem izrabljuju u ime Allaha je malo gadniji zar ne? 8-)[/quote]

kolko vidim danas sve vise ljudi prelazi na islam da je tolko los kolko pricas nebi se desavalo
i reci mi kad su to u iranu trovati narod( svinjska gripa.pticija gripa,kravlja ...mozda ukoro i riblja..) pa im prodavati ljekove? :lol: :lol: :lol:
cikafe

#944 Re: IRAN

Post by cikafe »

mepac wrote:kolko vidim danas sve vise ljudi prelazi na islam da je tolko los kolko pricas nebi se desavalo
i reci mi kad su to u iranu trovati narod( svinjska gripa.pticija gripa,kravlja ...mozda ukoro i riblja..) pa im prodavati ljekove? :lol: :lol: :lol:
Oni vjesaju i kamenuju, dio sa trovanjem su preskocili! :lol:

Zasto ljudi biraju zapad kad mogu da se sele u Iran dje teku med i mlijeko? :lol:

Dosta, odjava...
jefferson

#945 Re: IRAN

Post by jefferson »

theTruePath wrote:

jes to jak argument,ala "vidi ti glave"

rodila majka
Nista slabiji od onoga: sve go kriminalac!
psydelija

#946 Re: IRAN

Post by psydelija »

jako zanimljiv video (analiza) u vezi irana. naslov je: Iran-fakti protiv zapadne propagande" sa promocije knjige "iran".

tribina je odrzana pre godinu dana u nemackoj na "II geopolitickim susretima", predavac je jurgen elseser-inace, novinar, strucnjak za nemacku vanjsku politiku i autor nekoliko knjiga... pomalo i srbofil, nazalost. :sad:

covek (na ovoj temi) govori jako realno i svaku svoju rec podkrepljuje argumetima....
iskreno,svaka cast na hrabrosti na ovako vrucoj temi! sve vaznije faktore nemira i nestabilnosti u persijskom zalivu je nazvao pravim imenom.

ps: video je poduzi i na nemackom je jeziku. toplo preporucujem!
mir-vama

#947 Re: IRAN

Post by mir-vama »

Lavrov: "Ukidanje sankcija Iranu treba biti na dnevnom redu u Istanbulu"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kazao je u četvrtak da ukidanje međunarodnih sankcija nametnutih Iranu "treba biti na dnevnom redu" razgovora predviđenih za petak i subotu u Istanbulu između velikih sila i Irana o njegovom nuklearnom programu.
Na pitanje postavljeno na zajedničkoj novinskoj konferenciji s turskim kolegom o njegovim očekivanjima u vezi s pregovorima u Istanbulu, Sergej Lavrov je odgovorio: "Ako se uspijemo dogovoriti o izgledima za naš rad i narednim susretima, bit će to dobar rezultat."

"Nuklearni program teba da bude u središtu razgovora, a problemi koji nisu još riješeni u vezi s ovim programom treba da se riješe. Ali ukidanje sankcija nametnutih Iranu treba također da bude na dnevnom redu", kazao je Lavrov.

Fena
MufljuzMali

#948 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

posto bi mnogi da odsele u iran mislim da je bitno da se i informisu o komparativnim razlikama

http://www.ifitweremyhome.com/compare/IR/BA
zonbirile

#949 Re: IRAN

Post by zonbirile »

mir-vama wrote:Lavrov: "Ukidanje sankcija Iranu treba biti na dnevnom redu u Istanbulu"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov kazao je u četvrtak da ukidanje međunarodnih sankcija nametnutih Iranu "treba biti na dnevnom redu" razgovora predviđenih za petak i subotu u Istanbulu između velikih sila i Irana o njegovom nuklearnom programu.
Na pitanje postavljeno na zajedničkoj novinskoj konferenciji s turskim kolegom o njegovim očekivanjima u vezi s pregovorima u Istanbulu, Sergej Lavrov je odgovorio: "Ako se uspijemo dogovoriti o izgledima za naš rad i narednim susretima, bit će to dobar rezultat."

"Nuklearni program teba da bude u središtu razgovora, a problemi koji nisu još riješeni u vezi s ovim programom treba da se riješe. Ali ukidanje sankcija nametnutih Iranu treba također da bude na dnevnom redu", kazao je Lavrov.

Fena
-------------------------------
dobar je i đavo crni,ako puše u našu tikvu,makar se na kraju razbila o glavu.
simpozijum delirijum

#950 Re: IRAN

koji nesposobni kreteni iz CIA :lol: :lol:
nova afera u USA , u propaloj operaciji 2000 godine nazvanoj "Merlin" Americki obavjestajci su angazirali prebjegloga Ruskoga naucnika da podmetne falsifikovanu dokumentaciju za upaljac za atomsku bombu kao sabotazu Irancima ali se Rus prepao i odao tajnu Irancima koji se tako docepase vaznoga elementa za dzaba za izradu atomske bombe od samih Amerikanaca ! lijep poklon

izgleda da su Americke osigurnosne sluzbe na koje se trosi milijarde dolara mjesecno , sposobne samo za maltretiranje neduznih putnika na aerodromima i za jeftine namjestaljke u hvatanju "opakih terorista " koji su vecinom neduzni pastiri i farmeri koje nemilosrdno masakriraju u svakodnevnim operacijama CIA i hvataju i bacaju u koncetracione logore pod Americkom kontrolom sirom planete a to nije smijesno ( vec je oko 12 000 ljudi progutao mrak i ne zna im se sudbina )
evo cijela prica o idiotluku nesposobnih i korumpiranih obavjestajaca
link;
http://www.informationclearinghouse.inf ... e27300.htm
Post Reply