Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
popajic

#926 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

:D :D
SDP , SDP , nema teme gdje nisu u glavnoj ulozi ,
a tema je : Bakir Izetbegovic Predsjednik, onaj kome je " vlastiti " narod aminovao sve aferime i jos uvijek brani i neodbranjivo jer - Narod Zna :-)... How yes no !
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#927 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by PipiDugaDevetka »

Bosanska Krajina wrote:Sto ne volim ove sinove i kceri funkcionera SDP-a nikako.Ima ih na svakom forumu po 100,dobro su ih roditelji rasporedili,svaka im cast.Silajdzic bio predsjednik 4 godine,i sta je napravio??? Komsic bio predsjednik 4 godine i dobio novi mandat,a za svoje 4 godine nije napravio nista osim sto je pricao u prazno.Sad sto vi mrzite SDA i sto na svaki moguci nacin pokusavate da popljujete covjeka pa makar on i ne bio kriv je vas kompleks. Svi znaju reci SDA ovaka,SDA onaka, 20 godina su na vlasti i nisu nista napravili. Mozda to i jeste istina, ali sta su vasi pedercici Zlaja i Zeljko napravili??
Postrojio OS BiH u Banja Luci. U odijelu mu bio zakačen Zlatni ljiljan. Ne treba ništa više uraditi-Dosta od njega!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#928 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

PipiDugaDevetka wrote:Postrojio OS BiH u Banja Luci. U odijelu mu bio zakačen Zlatni ljiljan. Ne treba ništa više uraditi-Dosta od njega!
Pokrenuo je i slučaj Gaši. (Iako mislim i dalje da Gaši nije dao redovni reket kome je davao, pa se moglo pokrenuti, jer se dalje od njega nije ni išlo), priznao slučaj auta Oruča i rekao "Pogriješio sam". E, meni je ovo "Pogriješio sam" veličina Komšića ne samo kao dokaz njegovog morala, nego i presedan u našoj politici. Učinio je Komšić u okviru ovlaštenja dosta.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#929 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by PipiDugaDevetka »

Bosanska Krajina wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Bosanska Krajina wrote:Sto ne volim ove sinove i kceri funkcionera SDP-a nikako.Ima ih na svakom forumu po 100,dobro su ih roditelji rasporedili,svaka im cast.Silajdzic bio predsjednik 4 godine,i sta je napravio??? Komsic bio predsjednik 4 godine i dobio novi mandat,a za svoje 4 godine nije napravio nista osim sto je pricao u prazno.Sad sto vi mrzite SDA i sto na svaki moguci nacin pokusavate da popljujete covjeka pa makar on i ne bio kriv je vas kompleks. Svi znaju reci SDA ovaka,SDA onaka, 20 godina su na vlasti i nisu nista napravili. Mozda to i jeste istina, ali sta su vasi pedercici Zlaja i Zeljko napravili??
Postrojio OS BiH u Banja Luci. U odijelu mu bio zakačen Zlatni ljiljan. Ne treba ništa više uraditi-Dosta od njega!
I u Bakira je otac u ratu nosao zelenu kapu na glavi i na njoj ljiljan,je li to dovoljno???Ne pricaj gluposti,mozes braniti Komsica,Lagumdziju i ostalu bagru,ali su i oni nesposobni kao i Bakir.Ovi SDP-ovci pljuju sve odreda,osim svoje stranke,ona je zlatna :roll: .
Vrati se na temu jer ovdje nije riječ o SDP, Komšiću, Lagumdžiji,...Hoće li Bakir I. preuzeti stranku s obzirom na Suljinu bolest?
ultima_palabra

#930 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Bio Bake neku noć kod Mate "analnog" Đakovića... kaže Bake o formiranju vlasti: "vidite, svi su optuživali nacionalne stranke, a sad su na vlasti dvije socijaldemokratske stranke pa ne mogu da se dogovore" :-)

E Bakire, Bakire... jel to fakat vrhunac tvoje mudrosti? Otac ti je govorio da narod nije blećak, a ti izgleda misliš suprotno :oops:
Skijaš

#931 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Skijaš »

ultima_palabra wrote:Bio Bake neku noć kod Mate "analnog" Đakovića... kaže Bake o formiranju vlasti: "vidite, svi su optuživali nacionalne stranke, a sad su na vlasti dvije socijaldemokratske stranke pa ne mogu da se dogovore" :-)

E Bakire, Bakire... jel to fakat vrhunac tvoje mudrosti? Otac ti je govorio da narod nije blećak, a ti izgleda misliš suprotno :oops:
Ako Izetbegović preuzme SDA, sasvim je vjerovatno da će sa ovih riječi preći na djelo i pokušati razvaliti Platformu. U tom slučaju, ma koliko mi Radončić bio ljigav, SDP mora izvršiti rokadu i umjesto SDA, ubaciti SBB. A poslije, nakon ustavne reforme kojom bi se ograničilo entitetsko glasanje, neka u vlast uđe i onaj klaun Mirnes, biće svejedno. Prag će biti pređen i ovaj brod će preći u neke mirnije vode bez opasnih hridi.

SDP treba biti nedvosmislen, u ustavnu reformu se ulazi bez pardona i kalkulacija, a poslije, kad država postane funkcionalna, SDP će bez problema moći ganjati ideološke principe u odabiru svojih koalicionih partnera. Sad još uvijek nemaju taj luksuz.
ultima_palabra

#932 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Skijaš wrote:
ultima_palabra wrote:Bio Bake neku noć kod Mate "analnog" Đakovića... kaže Bake o formiranju vlasti: "vidite, svi su optuživali nacionalne stranke, a sad su na vlasti dvije socijaldemokratske stranke pa ne mogu da se dogovore" :-)

Ako Izetbegović preuzme SDA, sasvim je vjerovatno da će sa ovih riječi preći na djelo i pokušati razvaliti Platformu. U tom slučaju, ma koliko mi Radončić bio ljigav, SDP mora izvršiti rokadu i umjesto SDA, ubaciti SBB. A poslije, nakon ustavne reforme kojom bi se ograničilo entitetsko glasanje, neka u vlast uđe i onaj klaun Mirnes, biće svejedno. Prag će biti pređen i ovaj brod će preći u neke mirnije vode bez opasnih hridi.

SDP treba biti nedvosmislen, u ustavnu reformu se ulazi bez pardona i kalkulacija, a poslije, kad država postane funkcionalna, SDP će bez problema moći ganjati ideološke principe u odabiru svojih koalicionih partnera. Sad još uvijek nemaju taj luksuz.
Ne znam, nadam se da će Tihić zadržati kontrolu nad SDA do 2014... a dotad bi im se glasovi mogli i prepoloviti.
Korisničkoime

#933 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Korisničkoime »

KatarinaKosaca wrote:
Korisničkoime wrote:Jel ti to ozbiljno kao zagovornik SDA govoriš o zapošljavanju rodbine tzv.nepotizmu, druže SDA je to izmislila ma perfekcionirala. Od opštinskog sve do državnog nivoa. Evo u mojoj opštini ako nisi SDA nemoj se džabe trudit..
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Dakle, ako je to radio SDA (ipak mislim ne ovako ofirno, drsko i otvoreno, ali jeste radio) sasvim je normalno i opće prihvatljivo da to nastavi da radi i SDP :?
Kako sam napisala prije izbora, stalna asocijacija mi je film "Maratonci trče..." i kad Kristina treba da svira

"E, sad malo ona"

Dakle, nije ni do pravde ni ispravljanja lošeg, ni do poboljšanja, nego "sad malo ona da zbrine svoju familiju"
I najtužnije je što se to brani.
Uopšte nisam na to mislio, niti je normalno niti je opće prihvatljivo da to nastavi raditi SDP, ali SDA to radi 20 godina ako itko po tom pitanju treba da šuti onda je to SDA jer su oni ti koji su taj sistem uopšte i uveli u BH budući da su na vlasti od 1992, ne realno je stavljati 20 godina nepotizma i korupcije SDA s djelovanjem SDP-a koje nije staro još ni godinu u isto mjerilo. Šta da su 1996 rekli nema toga, oni su ti koji su bili prvi na vlasti, koji su uspostavljali novi sistem poslije rata koji se morao uvesti bez sumnje, ali su oni tada imali vlast na samom početku i bili odgovorni za postavljenje temelja novog sistema upravljanja, oni su imali priliku na samom početku da uspostave ispravna pravila igre i da ih zacementiraju u svojih slijedećih 14 godina. I šta su uradili, kakav su nam temelj postavili, kakva pravila uveli i zacementirali, NEPOTIZAM I KORUPCIJA. I sad se svi čude zašto te stvari ne nestanu preko noći, ne mogu nestati zao što nisu neka sporadična pojava one su u nas u samoj srži sistema, na njima se gradi i temelji naš sistem kojeg je upravo ta SDA gradila. Da ne počinjem o privatizaciji gdje se najbolje vidi djelovanje SDA po tom sistemu.
Bit je u tome ako SDP samo nastavi raditi što je radio i SDA onda i njega treba otjerat s vlasti i tako svaki put sa svakom strankom dok se jednom ne opamete, bit je upravo u tome da se ne držimo jedne stranke ko pijani plota. Moramo biti svjesni da zapravo moramo mijenjati cjeli sistem našeg upravljanja i razmišljanja i da u ime toga moramo oboriti svakog s vlasti sutra i ovaj SDP koji se bude ponašao u skladu s već izgrađenim sistemom umjesto pokušavao da ga promjeni. Zato će nam trebati decenije hvala ti SDA, hvala ti Bakire ako bude trebalo sutra hvala ti SDP, hvala ti Lagumdžija uopšte nije bitno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#934 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

Korisničkoime wrote:Uopšte nisam na to mislio, niti je normalno niti je opće prihvatljivo da to nastavi raditi SDP, ali SDA to radi 20 godina ako itko po tom pitanju treba da šuti onda je to SDA jer su oni ti koji su taj sistem uopšte i uveli u BH budući da su na vlasti od 1992, ne realno je stavljati 20 godina nepotizma i korupcije SDA s djelovanjem SDP-a koje nije staro još ni godinu u isto mjerilo. Šta da su 1996 rekli nema toga, oni su ti koji su bili prvi na vlasti, koji su uspostavljali novi sistem poslije rata koji se morao uvesti bez sumnje, ali su oni tada imali vlast na samom početku i bili odgovorni za postavljenje temelja novog sistema upravljanja, oni su imali priliku na samom početku da uspostave ispravna pravila igre i da ih zacementiraju u svojih slijedećih 14 godina. I šta su uradili, kakav su nam temelj postavili, kakva pravila uveli i zacementirali, NEPOTIZAM I KORUPCIJA. I sad se svi čude zašto te stvari ne nestanu preko noći, ne mogu nestati zao što nisu neka sporadična pojava one su u nas u samoj srži sistema, na njima se gradi i temelji naš sistem kojeg je upravo ta SDA gradila. Da ne počinjem o privatizaciji gdje se najbolje vidi djelovanje SDA po tom sistemu.
Bit je u tome ako SDP samo nastavi raditi što je radio i SDA onda i njega treba otjerat s vlasti i tako svaki put sa svakom strankom dok se jednom ne opamete, bit je upravo u tome da se ne držimo jedne stranke ko pijani plota. Moramo biti svjesni da zapravo moramo mijenjati cjeli sistem našeg upravljanja i razmišljanja i da u ime toga moramo oboriti svakog s vlasti sutra i ovaj SDP koji se bude ponašao u skladu s već izgrađenim sistemom umjesto pokušavao da ga promjeni. Zato će nam trebati decenije hvala ti SDA, hvala ti Bakire ako bude trebalo sutra hvala ti SDP, hvala ti Lagumdžija uopšte nije bitno.
Što se nepotizma tiče moramo prvo mjenjati vlastiti mentalni sklop. Jer i kao narod smo skloni korupciji, štelama, nepoštivanju zakona, skoro pa svatko u svojim mogućnostima i to je ono što je zabrinjavajuće.
Dalje, znači SDP (bar tako opet razumijem tvoj post) treba to raditi 20 godina da se izjednači sa SDA da bi se reagiralo. SDP na ovim izborima nije na vlast donio tradicionalni glas. Nego baš oni koji su prije glasali SDA i SBiH, pa su dobro ogladnili i presušili. Dakle, ti isti nemaju i neće još 20 godina da bi se reklo..
Korisničkoime

#935 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Korisničkoime »

Alijansa bila dvije godine na vlasti,i sta je napravila???Zasto Alijansa na sljedecim izborima nije dobila ponovo podrsku ako je bila tako dobra???Za svaki pogresan potez SDP-a vi imate izgovor,ali za bas svaki.Dajte malo iskrenosti,reci javno NI SDP NIJE BOLJI OD OSTALIH.Zlatko Lagumdzija je na protestnom skupu za vrijeme vlasti Alijanse borcima rekao da su GORI OD CETNIKA.To je taj Zlatko jel de,omalovazava i one koji su dali zivot,ruku,nogu,zivce za Bosnu.To je hvala borcima sto su branili Bosnu dok se je on krio u svom stanu u Sarajevu.Narod je malo zaboravio koliko je zla tada Alijansa napravila pa je ponovo glasao za SDP,ali na sljedecim izborima SDP ce popusiti.Znaci kad je SDA zaposljavala svoju rodbinu to nije bilo u redu,ali sad kad to radi SDP onda je u redu??Znaci izabrali ste SDP ne bi li donijeli kakve promijene,a oni nastavili kao i njihovi prethodnici,tacnije jos gore jer ovoliko skandala za nepunih godinu dana nije jos nijedna vlast uspijela napraviti.Sad treba Bakiru zabraniti da su druzi sa ljudima koje poznaje 20-30 godina??Isto kad bi neko koga ti poznajes jako dugo poceo praviti probleme,a ti se sa njim i dalje druzio,iako ono sto on cini ne utjece na tebe i ljudi tebi govorili da se ne druzis sa tom osobom,ti bi njih kao poslusao??Ja prvi ne bi da budem iskren.On ce za svoje odgovarati,a ne ja.Ovo je jako glup primjer,ali ne znam kako bih drugacije nesto objasnio.
Jel ti čitaš post na koji reaguješ, Alijansa za promjene nije imala faktičku vlast zbog blokiranja rada Predstavničkog doma FBiH kroz HDZ BiH u vidi nepostojanja kvoruma. Nije to nikakav izgovor to ti je činjenica, Predstavnički dom ti je zakonodavac FBiH on donosi Zakone, odobrava proračun, odobrava promjene u Upravnim i Nadzornim odborima, odobrava reforme upravnog i drugih sektora, bez njega ništa ne možeš ruke su ti svezane ako on ne radi mislim halo čovječe ko je sad nerealan. Lagumdžija to nije rekao nego Alija Behmen i to ne borcima nego grupi vehabija od kojih je većina bila i suviše mlada da je mogla učestvovati u ratu. Ali su mogli tekbirati, gađati se jajima i pozivati na klanje komunista, Srba i Hrvata. Sami borci kao i boračke organizacije su se ogradile od ovih ljudi. Ali to je bilo vrijeme kad je SDA imao Avaz na svojoj strani koji je posao u izvrćanju činjenica po zna koji put dobro odradio. Uostalom sad to radi i sa SDA izvrće njihov svaki postupak sam si kritizirao Avaz u svom prijašnjem postu, tada si vjerovao Avazu kada je pisao što je tebi lijepo zvučalo sad ga napadaš i ne vjeruješ mu, moj skromni savjet niti si mu tada niti mu trebaš sad vjerovat niti ikad više u budućnosti. Ti ljudi uglavnom veze s borcima nisu imali.
Eh sad Lagumdžija je bio prvi predsjednik ratne Vlade BiH, bio zajedno otet i u zarobljeništvu sa A.Izetbegovićom od strane JNA, proveo cijeli rat u Sarajevu i bio politički aktivan, Komšić je bio direktno na ratištu i na Igmanu za hrabrost stekao Zlatnog Ljiljana teško da se i jedan baš skrivao pogotovo Komšić al jbg.da je Mujo možda bi ti bio draži.
Koje je to zlo načinila Alijansa de navedi.
Iskreno ja se ne bi družio s ljudima koji rade ono što rade Šaja i radio Gaši pa da mi je rođeni otac. Ti i ja smo obični građani mi ne donosimo odluke koje imaju bilo kakav uticaj niti možemo da utičemo ni na šta a on je jbn. presjednik čovječe haloooooo. Kad se predsjednik javno na Tv-u založi za svog jarana Šaju šta misliš koji će tužilac naložit istragu a koji je inspektor sprovesti. Čovjek javno kaže: jest rekao da treba silovati kćerku inspektora MUP-a od 12 godina al hej Šaja je moj jaran i stoga je on ok.
Mislim očigledno ja i ti ne dijelimo isto poimanje morala i etičnosti, zato je tebi to sve možda ok, kao i Šaja i Gaši i Bake meni jednostavno nije.
Tiger 033

#936 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Tiger 033 »

NOVI SAVJETNICI BAKIRA IZEBEGOVIĆA SU: Novinar Fahrudin Đapo i supruga novinara Mate Đakovića

02.09.2011.

Kabinet člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, ovih dana je kadrovski pojačan. Naime mjesta savjetnika u njegovom kabinetu dobit će dvije nove osobe.

Fahrudin Đapo je dugogodišnji bh. novinar i urednik. Bio je glavni i odgovorni urednik Naših dana, Bosanskih pogleda, Ljiljana, Dnevnog avaza, urednik web odjela na Federalnoj televiziji i urednik informativnog programa na TV1.

Za razliku od Đape koji ima respektabilnu novinarsku karijeru, Sanja Đaković je potpuni anonimus u medijskom svijetu, jedino što može da obogati i pojača njen 'CV' je to da je supruga Mate Đakovića, urednika na televiziji OBN.

Obzirom da u porodici ima nekoliko akademskih slikara, Sanja za sebe tvrdi da je naslijedila umjetničku crtu. Također je izjavla da je velika ljubiteljica vina, za razliku od njenog supruga koji ne konzumira alkohol.

To Bakire :x :x :x
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#937 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by prljavi Hare »

Tiger 033 wrote:NOVI SAVJETNICI BAKIRA IZEBEGOVIĆA SU: Novinar Fahrudin Đapo i supruga novinara Mate Đakovića

02.09.2011.

Kabinet člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, ovih dana je kadrovski pojačan. Naime mjesta savjetnika u njegovom kabinetu dobit će dvije nove osobe.

Fahrudin Đapo je dugogodišnji bh. novinar i urednik. Bio je glavni i odgovorni urednik Naših dana, Bosanskih pogleda, Ljiljana, Dnevnog avaza, urednik web odjela na Federalnoj televiziji i urednik informativnog programa na TV1.

Za razliku od Đape koji ima respektabilnu novinarsku karijeru, Sanja Đaković je potpuni anonimus u medijskom svijetu, jedino što može da obogati i pojača njen 'CV' je to da je supruga Mate Đakovića, urednika na televiziji OBN.

Obzirom da u porodici ima nekoliko akademskih slikara, Sanja za sebe tvrdi da je naslijedila umjetničku crtu. Također je izjavla da je velika ljubiteljica vina, za razliku od njenog supruga koji ne konzumira alkohol.

To Bakire :x :x :x
Image

:lol: :lol: :lol: Samo nam još pijandure fale da nas savjetuju!Izetbegovići su nenadjebivi u svojim
potezima!Šteta što šaha nisu igrali,nego se politike uhvatiše! :D
Skijaš

#938 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Skijaš »

Tiger 033 wrote:NOVI SAVJETNICI BAKIRA IZEBEGOVIĆA SU: Novinar Fahrudin Đapo i supruga novinara Mate Đakovića
Pa Mato mu je titrao muda u predizbornoj kampanji, mora mu nekako vratiti dug. A i budžet to može podnijeti, nije to safun pa da se potroši :-D
ultima_palabra

#939 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Eki Mato ne konzumira alkohol... meni izgleda kao da izađe iz kafane samo da bi snimio emisiju :-)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#940 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by prljavi Hare »

ultima_palabra wrote:Eki Mato ne konzumira alkohol... meni izgleda kao da izađe iz kafane samo da bi snimio emisiju :-)
Supruga je ustvari htjela reći da Mato popije,ali da je to ku... šta je ona u stanju sručiti u sebe! :D
dzeno123

#941 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by dzeno123 »

Kazu da Mato ne pije od kako je izgubio sina.
donBeton

#942 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by donBeton »

Kako je ovo vrh. Ako je guglanje nečijeg imena neuspješno, onda to znači da je taj potpuni anonimus, a to je onda i apsolutni pokazatelj nesposobnosti. :-D
Bosnolog

#943 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bosnolog »

:thumbup: :bih: :bih: :bih:

Najbolja do sada izrecena kostatacija iz Bakirovih usta,kao da nadolazi,.... :mrgreen:
lelan

#944 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by lelan »

valjda ce i ovaj narod koji glasa za ( sda ) doci pameti vise ...allah im dao da ne glasaju za lopove ma ciji god sinovi bili...
ibizza

#945 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ibizza »

Bosnolog wrote:

Najbolja do sada izrecena kostatacija iz Bakirovih usta,kao da nadolazi,.... :mrgreen:
Ma ja,bice ljudi ovoga kova,branit ce REPUBLIKU,a ti ces da krades milijarde :x
Adriatic

#946 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Adriatic »

Pljunuti babo.
Neznalica i nesposobnjaković a tek što voli ukrasti.....
Tvrtko II Kotromanić

#947 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Bosnolog wrote:

ma ja ima Bosnjaka koji ce ginuti da bi ti mogao krasti pizdo jedna lopovska
popajic

#948 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

Bosnolog wrote:

Nadosao Bake da postoje nake probosanske snage ....cuj mu samo recenice : probosanske snage mogu POSIGURNO odbraniti BIH ...po kakvim li mahalama kupi ove predsjednicke izraze :roll:
Ne zamjeram mu da je tek sad otkrio za postojanje probosanskih snaga- gdje je to mogao znati dok je cucao u ezoru :lol:
Chisum

#949 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

Derpe iz podruma.

Mozes uvrtati te obrve, k'o babo ti, koliko god hoces - bio si i ostao ckapi.
ultima_palabra

#950 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Nema ništa loše u samoj izjavi... ali ima u govorniku :)
Post Reply