Dolazi zima - zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- beco
#926 Re: Dolazi zima - zimske gume
Prvo hvala na odgovoru, a drugo felge su 15"
- respo
#927 Re: Dolazi zima - zimske gume
prvo koliko skontah vasi motori su 1.2 ili se varam
da vam nije previse 15 na tu masinu ja mislim da jeste
drugo nabavite celicne 14 i samo mjenjate plus sto celicne su mnogo bolje po zimi nego alu felge ako su vam alu trenutne
da vam nije previse 15 na tu masinu ja mislim da jeste
drugo nabavite celicne 14 i samo mjenjate plus sto celicne su mnogo bolje po zimi nego alu felge ako su vam alu trenutne
- beco
#928 Re: Dolazi zima - zimske gume
Jeste motor 1.2 16v, a orginalno su 15" 
- respo
#929 Re: Dolazi zima - zimske gume
pa orginalno si dobio i ljetne gume a ne zimske
- Control panel
#930 Re: Dolazi zima - zimske gume
gdje ima vredestain guma u dimenziji 185 65 14 i koliko kostaju sa montazom.
- beco
#931 Re: Dolazi zima - zimske gume
SavaControl panel wrote:gdje ima vredestain guma u dimenziji 185 65 14 i koliko kostaju sa montazom.
-
whow
#932 Re: Dolazi zima - zimske gume
Prije cetri dana pao prvi snjeg a danas jos 6 centimetara bijelog pokrivaca se spustilo na ceste tako da sam imao priliku da vozim po prilicno neociscenim i zaledenim cestama Edmontona .Moram da kazem da su svi komentari o tome kako BMW ima problema sa voznjom po snjegu /ledu i upoce zimskim uvjetima glupost . Naime auto je izuzetno izbalansirano i cak sta vise bolje se ponasa na ledu i snjegu nego mnoga vozila sa prednjom vucom , naravno treba znati voziti . Gume su all season continental contipro 225/45/17 run flat M+S i ja sam potpuno zadovoljan kako se ponasaju u zimskim uvjetima. Jucer dok sam se vracao sa posla bilo je i malo mecave tako da sam putem vidio i dvije nesrece prva je bio pick- up truck sa pogonom na cetri tocka zena sa dvoje djeca je nastradala , varogasci su morali rezati traka da ih izvade . druga nesreca je ponovo bio terenac SUV-Ford Explorer sa pogonom na cetri tocka koji je zavrsio u jarku na krovu
. Dakle dzaba gume dzaba pogoni na cetri tocka , dzaba dzipovi ako se nema znanja i sabura .
PS
Sta ono bi u Lisabonu ja snimio utakmicu al' kad sam cuo rezultat nema sanse da je pogledam. Bas nam se nesto neda.
PS
Sta ono bi u Lisabonu ja snimio utakmicu al' kad sam cuo rezultat nema sanse da je pogledam. Bas nam se nesto neda.
-
AdnanSA
#933 Re: Dolazi zima - zimske gume
Najbolja zimska opreme poredana po važnosti:
1. hladna glava
2. vruće noge
3. dobre zimske gume ( ne all season sranja itd. ok mogu gdje je ravnica i bez previše snjega ali samo u kombinaciji sa stavkama 1 i 2 sa moje liste)
4. lanci
5. pogon na četiri točka.
1. hladna glava
2. vruće noge
3. dobre zimske gume ( ne all season sranja itd. ok mogu gdje je ravnica i bez previše snjega ali samo u kombinaciji sa stavkama 1 i 2 sa moje liste)
4. lanci
5. pogon na četiri točka.
- Better Man
#934 Re: Dolazi zima - zimske gume
Da, imamo isti auto i iste felge i gume su nam došlle na autu, samo što je kod mene Dynamic oprema, a kod tebe stepenicu niže. Moje gume su još dosta dobre i nisu se nešto specijalno istrošile. Vožnja juće kući i danas na posao i gume se odlično drže i ponašaju na cesti.
- beco
#935 Re: Dolazi zima - zimske gume
Ok malo ponavljanje znanja, jesi kupovao gume druge osim orginalne dimenzijeBetter Man wrote:Da, imamo isti auto i iste felge i gume su nam došlle na autu, samo što je kod mene Dynamic oprema, a kod tebe stepenicu niže. Moje gume su još dosta dobre i nisu se nešto specijalno istrošile. Vožnja juće kući i danas na posao i gume se odlično drže i ponašaju na cesti.
- Better Man
#936 Re: Dolazi zima - zimske gume
Nisam! Orginalne ljetne Bridgestone koje su dosle na autu sam prosle godine zamjenio sa Fulda Ecco Control (jedine bile u orginalnoj dimenziji da valjaju) i pokazale su se i vise nego odlicno.beco wrote:Ok malo ponavljanje znanja, jesi kupovao gume druge osim orginalne dimenzijeBetter Man wrote:Da, imamo isti auto i iste felge i gume su nam došlle na autu, samo što je kod mene Dynamic oprema, a kod tebe stepenicu niže. Moje gume su još dosta dobre i nisu se nešto specijalno istrošile. Vožnja juće kući i danas na posao i gume se odlično drže i ponašaju na cesti.
- vukojebina
#937 Re: Dolazi zima - zimske gume
whow wrote:Prije cetri dana pao prvi snjeg a danas jos 6 centimetara bijelog pokrivaca se spustilo na ceste tako da sam imao priliku da vozim po prilicno neociscenim i zaledenim cestama Edmontona .Moram da kazem da su svi komentari o tome kako BMW ima problema sa voznjom po snjegu /ledu i upoce zimskim uvjetima glupost . Naime auto je izuzetno izbalansirano i cak sta vise bolje se ponasa na ledu i snjegu nego mnoga vozila sa prednjom vucom , naravno treba znati voziti . Gume su all season continental contipro 225/45/17 run flat M+S i ja sam potpuno zadovoljan kako se ponasaju u zimskim uvjetima. Jucer dok sam se vracao sa posla bilo je i malo mecave tako da sam putem vidio i dvije nesrece prva je bio pick- up truck sa pogonom na cetri tocka zena sa dvoje djeca je nastradala , varogasci su morali rezati traka da ih izvade . druga nesreca je ponovo bio terenac SUV-Ford Explorer sa pogonom na cetri tocka koji je zavrsio u jarku na krovu. Dakle dzaba gume dzaba pogoni na cetri tocka , dzaba dzipovi ako se nema znanja i sabura .
PS
:smajlikojipovraca:
-
jefferson
#938 Re: Dolazi zima - zimske gume
whow wrote:Prije cetri dana pao prvi snjeg a danas jos 6 centimetara bijelog pokrivaca se spustilo na ceste tako da sam imao priliku da vozim po prilicno neociscenim i zaledenim cestama Edmontona .Moram da kazem da su svi komentari o tome kako BMW ima problema sa voznjom po snjegu /ledu i upoce zimskim uvjetima glupost . Naime auto je izuzetno izbalansirano i cak sta vise bolje se ponasa na ledu i snjegu nego mnoga vozila sa prednjom vucom , naravno treba znati voziti . Gume su all season continental contipro 225/45/17 run flat M+S i ja sam potpuno zadovoljan kako se ponasaju u zimskim uvjetima. Jucer dok sam se vracao sa posla bilo je i malo mecave tako da sam putem vidio i dvije nesrece prva je bio pick- up truck sa pogonom na cetri tocka zena sa dvoje djeca je nastradala , varogasci su morali rezati traka da ih izvade . druga nesreca je ponovo bio terenac SUV-Ford Explorer sa pogonom na cetri tocka koji je zavrsio u jarku na krovu. Dakle dzaba gume dzaba pogoni na cetri tocka , dzaba dzipovi ako se nema znanja i sabura .
PS
-
skaka
#939 Re: Dolazi zima - zimske gume
Moze li mi ko preporuciti zimske gume po solidnoj cijeni, ako ih je kupovao ovih dana? Dimenzije su 205 55 16
-
otsam
#940 Re: Dolazi zima - zimske gume
Riket d.o.o.skaka wrote:Moze li mi ko preporuciti zimske gume po solidnoj cijeni, ako ih je kupovao ovih dana? Dimenzije su 205 55 16
Džamijska 6
71 000 Sarajevo, BiH
Tel.: +387 33 711 910
Fax: +387 33 711 920
Mob: +387 61 156 475
Mob: +387 61 187 197
-
frngla
#941 Re: Dolazi zima - zimske gume
Dvije rijeci koje sacinjavaju prosto nemogucu recenicuBetter Man wrote:Nisam! Orginalne ljetne Bridgestone koje su dosle na autu sam prosle godine zamjenio sa Fulda Ecco Control (jedine bile u orginalnoj dimenziji da valjaju) i pokazale su se i vise nego odlicno.
-
luka78
#942 Re: Dolazi zima - zimske gume
U petak sam prolazio kraj SINTEX-a u Sijama, Doboj jug. Hajde reko da pogledam te protektirane gume, i vidim izgledaju ok. Medjutim, meni nude za moju dimenziju samo model H, http://www.phenixgume.com/web_images/putnicki_e-h.jpg[/img] i na njemu uopste nema pahuljice, ne izgleda mi da je zimska guma. Kazu oni da jeste, ali nigdje nema oznake da je zimska, niti M+S niti pahuljice.
Model O http://www.phenixgume.com/web_images/putnicki_l-o.jpg ce biti dostupan za par dana. Na ovom modelu sve to ima.
Model O http://www.phenixgume.com/web_images/putnicki_l-o.jpg ce biti dostupan za par dana. Na ovom modelu sve to ima.
-
Oxygenn
#943 Re: Dolazi zima - zimske gume
A da ima oznake, pahuljice i planine onda bi ti licila na zimsku ?! valjda znas da je osnovna vizuelna razlika izmedju ljetnih i zimskih guma u lamelama, koje imaju sve gume na ovim tvojim slikamaluka78 wrote:U petak sam prolazio kraj SINTEX-a u Sijama, Doboj jug. Hajde reko da pogledam te protektirane gume, i vidim izgledaju ok. Medjutim, meni nude za moju dimenziju samo model H, http://www.phenixgume.com/web_images/putnicki_e-h.jpg[/img] i na njemu uopste nema pahuljice, ne izgleda mi da je zimska guma. Kazu oni da jeste, ali nigdje nema oznake da je zimska, niti M+S niti pahuljice.
-
luka78
#944 Re: Dolazi zima - zimske gume
To je isto kao ono sto je na tarabi nacrtanoOxygenn wrote:A da ima oznake, pahuljice i planine onda bi ti licila na zimsku ?! valjda znas da je osnovna vizuelna razlika izmedju ljetnih i zimskih guma u lamelama, koje imaju sve gume na ovim tvojim slikamaluka78 wrote:U petak sam prolazio kraj SINTEX-a u Sijama, Doboj jug. Hajde reko da pogledam te protektirane gume, i vidim izgledaju ok. Medjutim, meni nude za moju dimenziju samo model H, http://www.phenixgume.com/web_images/putnicki_e-h.jpg[/img] i na njemu uopste nema pahuljice, ne izgleda mi da je zimska guma. Kazu oni da jeste, ali nigdje nema oznake da je zimska, niti M+S niti pahuljice.
-
whow
#945 Re: Dolazi zima - zimske gume
Pa ovdje i budala vidi da se radi o zimskim gumama. Cuvaj racun u slucaju da te neki nepismeni drot pokusa levatiti. Mene su u maju bas negdje oko Doboja zaustavili jer sam " vozio po propisima" .Objasnjenje je bilo da se stvara kolona i da sam trebao stati sa strane i pustiti ove iza mene da jure da bi ih valjda oni mogli uhvatiti sa radarom i uzimati 20 maraka po komadu. Saobracajna policija u BiH je sramota za drzavu i vecinu tih idiota bi trebalo sto odpustiti sto pohapsiti zbog korupcije.luka78 wrote:To je isto kao ono sto je na tarabi nacrtanoOxygenn wrote:A da ima oznake, pahuljice i planine onda bi ti licila na zimsku ?! valjda znas da je osnovna vizuelna razlika izmedju ljetnih i zimskih guma u lamelama, koje imaju sve gume na ovim tvojim slikamaluka78 wrote:U petak sam prolazio kraj SINTEX-a u Sijama, Doboj jug. Hajde reko da pogledam te protektirane gume, i vidim izgledaju ok. Medjutim, meni nude za moju dimenziju samo model H, http://www.phenixgume.com/web_images/putnicki_e-h.jpg[/img] i na njemu uopste nema pahuljice, ne izgleda mi da je zimska guma. Kazu oni da jeste, ali nigdje nema oznake da je zimska, niti M+S niti pahuljice.
Model O http://www.phenixgume.com/web_images/putnicki_l-o.jpg ce biti dostupan za par dana. Na ovom modelu sve to ima.]. Ma ne radi se o tome, pitam iz dva razloga. Prvi je da li je usitinu zimska guma dezen H, za razliku od dezena O koja je ocigledna, a pretpostavljam da jeste i kako da ja murjaku objasnim kada me zaustavi gdje su mi pahuljice. A bulje svaki dan na putu u gume, vidim ih...
-
vnm
#946 Re: Dolazi zima - zimske gume
ne znam sad na pamet te zakone i regulacije, ali ako pise da mora imati pahuljicu onda ti nista drugo ne pije vode, jer na sudu nece proci nikakva zalba.
a da su ovo zimske gume se vidi iz aviona...
a da su ovo zimske gume se vidi iz aviona...
- Honda NSX
#947 Re: Dolazi zima - zimske gume
Michelin Alipin A4. 150 KM komad u Unionkomercu, ima i 10% popusta na gotovinu. Ja vozim michelin zimi zadnje 3 godine, stvarno traju duže i strašno su dobre. nisam ništa drugo vozio osim sava-e tako da sam i subjektivan, al su mene iznendaile u nekim situacijama količinom gripa.Qler wrote:E vakat mi je da kupim nove zimske gume. Dimenzije su 195/60 R15. Meni se cini da je Vredestain Snowtrac trenutno najbolji izbor. Na testovima se pokazala odlicna. Ima li jos kakav konkretan prijedlog, i gdje ih sve ima uzeti. Znam za Savu sa Stupu i za Makbel u Halilovicima.
- GAU8
#948 Re: Dolazi zima - zimske gume
Danas sam kupio 4 zimske Sportiva Winter 175/65/R14 sa montiranjem 330KM.
-
Fitovac
#949 Re: Dolazi zima - zimske gume
i ja sam u potrazi za gumama dimenzija 185/65/R14 i raspametio sam se...
prosle godine vozio na debica gumama i nikad vise...odlicne na snijegu grozne na vlaznom putu
ranije dvije sezone vozio na pirelli zimskim, pojma nemam koja oznaka i definitivno su bolje od debica sto je i za ocekivati ali niti njima nisam bio aman ocaran
sad ziv ne znam sta da kupim..drug me nagovara na savu ali ja i nisam bas neki ljubitelj save
sad da razmisljam o nekim ekstremno mocnim i skupim gumama - ne razmisljam , cisto iz finansijskih razloga, dakle trazim neki kompromis izmedju cijene i kvalitete...ako neko ima neku preporuku za ovu dimenziju bio bih vise nego zahvalan.
pozz
prosle godine vozio na debica gumama i nikad vise...odlicne na snijegu grozne na vlaznom putu
ranije dvije sezone vozio na pirelli zimskim, pojma nemam koja oznaka i definitivno su bolje od debica sto je i za ocekivati ali niti njima nisam bio aman ocaran
sad ziv ne znam sta da kupim..drug me nagovara na savu ali ja i nisam bas neki ljubitelj save
sad da razmisljam o nekim ekstremno mocnim i skupim gumama - ne razmisljam , cisto iz finansijskih razloga, dakle trazim neki kompromis izmedju cijene i kvalitete...ako neko ima neku preporuku za ovu dimenziju bio bih vise nego zahvalan.
pozz
- slobodni armirach
#950 Re: Dolazi zima - zimske gume
vidi kak ti odgovara cijena Semperita (master grip) i Baruma (polaris3) a mozda nadjes i klebra (krisalp), sve su jeftinije od poljske save