Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sadmire wrote:mislio sam da je Peru od velike pomoci!?
Pisac je nobelovac a prica se proteze kroz period od nekih 40 godina!
naslov se sastoji od tri rijeci!
Kad reče da je Peru od pomoći odmah ja odem na Ljosu i onda ti das novi hint "tri riječi",a ja , nemam pojma zasto, procitam "tri slova" I ostanem zbunjena
"Sad tek nastade prepirka, pravi haos.
Svaki govori i niko nikog niti sluša, niti može čuti.
Zatim se počeše odvajati u grupice; svaka šuška nešto za se, pa i grupice prskoše i uzeše se za ruke sve dva i dva, te jedan drugom govori i dokazuje, vuče jedan drugog za rukave i meće ruku na usta.
Opet se sastanu svi, i opet svi govore."
John Cleese wrote:"Sad tek nastade prepirka, pravi haos.
Svaki govori i niko nikog niti sluša, niti može čuti.
Zatim se počeše odvajati u grupice; svaka šuška nešto za se, pa i grupice prskoše i uzeše se za ruke sve dva i dva, te jedan drugom govori i dokazuje, vuče jedan drugog za rukave i meće ruku na usta.
Opet se sastanu svi, i opet svi govore."
'Kad su usli, nasli su na zidu divnu sliku svoga gospodara, kao sto su ga poslednji put vidjeli,
u svoj divoti njegove sjajne mladosti i ljepote.
Na podu je lezao mrtav covjek u svecanom odijelu, sa nozem u srcu.
Lice mu je bilo uvelo, smezurano, i odvratno.
Tek posto su pogledali prstenje, poznali su ko je.'
'Kad su usli, nasli su na zidu divnu sliku svoga gospodara, kao sto su ga poslednji put vidjeli,
Radnja romana čiji naziv pogađamo, odvija se za vrijeme Američkog građanskog rata. Pratimo sudbinu jednog generala i njegove supruge. Cijelu priču nam pripovjeda još jedan jako bitan lik u romanu.
ova knjiga je nastavak jednako uspješnog romana Irskog pisca - kojeg? (koji je bdw brat poznate pjevačice).
Nije Zvijezda mora, nego knjiga koju je Joseph napisao nakon toga, dakle nastavak Zvijezde.
Predpostavljam da ćeš znati o kom naslovu je riječ pa ne čekaj potvrdu (mozda ne stignem virnuti na forum) nego pitaj dalje!
Knjiga je prica o iskustvu iz djetinjstva dvojajacnih blizanaca koji su razdvojeni kad su imali sedam godina.
Inace je jedini roman ove Indijske spisateljice.[/quote]
Jedan od mojih omiljenih romana Bog malih stvari, Arundhati Roy.
![/quote]
Novo pitanje
Ova knjiga je skup ironicnih i zanimljivih biljeski iz dnevnika koje jedan veliki pisac vodi od 1964. godine
i stalno dopisuje.
"Parodija mi najvise odgovara, ne moram da strepim da cu pretjerati", rekao je autor o svom dnevniku.