BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Neelix

#926 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Neelix »

Lud i ponosan wrote:
Neelix wrote:ne znam kako je sa mojatv uslugom, ali i kod adsl i kod bhmobile, mogao bi preci na veci paket besplatno u toku ugovora, a na manji ne...nemam pojma sta je vece od tog tvog :)
Ti jos na BHT-u? Nije ti lako nikako... :D

rece lik sa logosofta :lol:
alibaba_i_30_godina

#927 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by alibaba_i_30_godina »

A sto me nerviraju ovi sa Logosofta ... k'o da vecina ljudi ne bi bili njihovi korisnici, ali djaba kad pokrivaju 5 zgrada! :roll: :-) :-)

I ko zna dal' bi vecom pokrivenosc uopce kvalitet bio zadovoljavajuci.
Neelix

#928 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Neelix »

naravno da ne bi, iovako nemaju neta jel kisa padne :D
amar007

#929 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by amar007 »

NeyDan wrote: I ko zna dal' bi vecom pokrivenosc uopce kvalitet bio zadovoljavajuci.
Ni sada kvalitet nije zadovoljavajuci a kako ce biti tek kada pokriju vise od 5 ulica... :cry:
amar007

#930 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by amar007 »

Ne smijes vise ni reci sta mislis od ovih uposlenika logosofta koji vrebaju dan noc samo da neko nesto ne napise protiv njih :cry:
manki

#931 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by manki »

NeyDan wrote:A sto me nerviraju ovi sa Logosofta ... k'o da vecina ljudi ne bi bili njihovi korisnici, ali djaba kad pokrivaju 5 zgrada! :roll: :-) :-)

I ko zna dal' bi vecom pokrivenosc uopce kvalitet bio zadovoljavajuci.
.... Za sve ostalo tu je Telemach.. :D
Lud i ponosan wrote:A sad Trio paket... ;-)

Image

No, Neelix, ti si odavno moj jaran, pa ti vise necu na muku prisjedati :D
Eto vidiš, da imaš Telemach ne bi morao skidati Spartacus uopće, imaš ga na HBO koji je besplatan u Telemachu do marta. :razz:
neki

#932 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:
Neelix wrote:

rece lik sa logosofta :lol:
Naravno, ne bih znao sta je internet (i TV) da ne koristim njihove usluge - dugo vremena biiih u zabludi... :D

A sad Trio paket... ;-)
e tugo moja :-) :lol: u kojoj mi vukojebini zivimo :lol:
kurty

#933 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kurty »

link wrote:
kurty wrote:Raja...Ako sam potpisao ugovor na dvije godine za MojaTV full... jel moguce nakon godinu recimo da se prebacima na MojaTV premi
prelasci sa jeftinijih na skuplje pakete su do sada uvijek bili moguci bez ikakvih problema. Hajde kad si ti vec zapoceo proceduru, raspitaj se za mobitel, tj da li mogu zadrzati svoj broj koji vec koristim. 500MB interneta na telefonu zvuci jako primamljivo, ali ne znam bas da li bih mijenjao broj zbog toga.
Sad sam zvao... Prelazak je moguc, bez obzira sto mi ovaj ugovor nije istekao... A isto tako mogu i zadrzati ovaj broj koji koristim (btv. koristim ga vec 10godina na postpaidu)...

Sad cu jos sacketi mjesec ili dva da vidim hocel biti sta od ove price oko pojeftinjenja kakvih...
BarbaDue

#934 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

Image
Image
Image

ovaj bhtelekom je stvarno prevara!!! :x i kazu mi nebi trebao imati problema da bez štopanja gledas klip preko jutuba...mogao sam kad sam imao adsl, od kako sam uveo mojutv nemam tu "privilegiju" :evil:
nevzad

#935 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by nevzad »

kurty wrote:
link wrote:
kurty wrote:Raja...Ako sam potpisao ugovor na dvije godine za MojaTV full... jel moguce nakon godinu recimo da se prebacima na MojaTV premi
prelasci sa jeftinijih na skuplje pakete su do sada uvijek bili moguci bez ikakvih problema. Hajde kad si ti vec zapoceo proceduru, raspitaj se za mobitel, tj da li mogu zadrzati svoj broj koji vec koristim. 500MB interneta na telefonu zvuci jako primamljivo, ali ne znam bas da li bih mijenjao broj zbog toga.
Sad sam zvao... Prelazak je moguc, bez obzira sto mi ovaj ugovor nije istekao... A isto tako mogu i zadrzati ovaj broj koji koristim (btv. koristim ga vec 10godina na postpaidu)...

Sad cu jos sacketi mjesec ili dva da vidim hocel biti sta od ove price oko pojeftinjenja kakvih...
Buraz nemoj uvlačiti mobitel u taj paket ni za živu glavu. Govorim ti iz vlastitog iskustva. I ja sam to uradio kada sam u aprilu prošle godine uveo moja tv upravo radi tih 500MB koji su tada koštali 25KM kao odvojen paket. Nakon 2 mjeseca cijena tog paketa spada na 12KM plus PDV. U Novembru pođem da odjavim Moja TV jer sam uveo xDSL od logosofta i riješio se stalnog pucanja linija, tel i sl. i na šalteru naravno problem.
Kaže meni ona na šalteru "možete odjaviti uslugu samo u cijelosti". Reko jesi normalna, ja 13 godina koristim mobitel i nemam namjeru mjenjati broj a uz to još hoću da ponovo obnovim ugovor za GSM plus GPRS 500mb. Zove ona tamo vamo, ibreti se na telefon, čujem kako pita "i šta ja sad da kažem koisniku?". Na kraju ispade da nemaju uopšte predviđenu mogućnost da odjaviš moja tv a da zadržiš samo neku komponentu (ADSL, Tel, Mob). uglavnom da ne dužim pisao reklamaciju pa onda dolazili oni, išao ja jedno 5 puta da bi me ove sedmice nazvala osoba iz telecoma i rekla da treba otići na šalter i dovršiti odjavu. Ja danas ponovo odem poslije posla i frajer me prvo ubjeđuje da to nemože, pa onda skonta da može al nezna kako da prenese rate za mob koji sam uzeo na 2 god. i ostade opet da se to riješi u ponedjeljak. Cijelo vrijeme uredno dobijam račun za moja TV koji ako ne platim isključe mob jer je i on dio paketa.
Znači onaj paket od 500MB me košta samo za ova 2 mjeseca 220KM pretplate za moja TV koju uopšte ne koristim.
Ali kad završim odjavu slijedi prijava inspekciji a zatim i tužba. Usput kako se bavim IT tehnologijom i imam firme kojima održavam računare u skoro svima sam uspio naći alternativu BiHnetu tako da su zbog svoje nesposobnosti izgubili mnogo više od mojih 200KM.
kone

#936 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Znaci ne treba ni za zivu glavu uopste prelaziti na moju tv...Jer cim se zakacis,ne otkacio te ni Bog dragi od njih :D ..Drzi se odvojenih paketa i bice sve ok :D ..Nego mene zanima jedna stvar.Zna li neko koliko se ima free Mb na paketu midi 30?I koliko se onda nakon tih x Mb,naplacuje 1Mb na netu?
kurty

#937 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kurty »

nevzad wrote:
Buraz nemoj uvlačiti mobitel u taj paket ni za živu glavu. Govorim ti iz vlastitog iskustva. I ja sam to uradio kada sam u aprilu prošle godine uveo moja tv upravo radi tih 500MB koji su tada koštali 25KM kao odvojen paket. Nakon 2 mjeseca cijena tog paketa spada na 12KM plus PDV. U Novembru pođem da odjavim Moja TV jer sam uveo xDSL od logosofta i riješio se stalnog pucanja linija, tel i sl. i na šalteru naravno problem.
Kaže meni ona na šalteru "možete odjaviti uslugu samo u cijelosti". Reko jesi normalna, ja 13 godina koristim mobitel i nemam namjeru mjenjati broj a uz to još hoću da ponovo obnovim ugovor za GSM plus GPRS 500mb. Zove ona tamo vamo, ibreti se na telefon, čujem kako pita "i šta ja sad da kažem koisniku?". Na kraju ispade da nemaju uopšte predviđenu mogućnost da odjaviš moja tv a da zadržiš samo neku komponentu (ADSL, Tel, Mob). uglavnom da ne dužim pisao reklamaciju pa onda dolazili oni, išao ja jedno 5 puta da bi me ove sedmice nazvala osoba iz telecoma i rekla da treba otići na šalter i dovršiti odjavu. Ja danas ponovo odem poslije posla i frajer me prvo ubjeđuje da to nemože, pa onda skonta da može al nezna kako da prenese rate za mob koji sam uzeo na 2 god. i ostade opet da se to riješi u ponedjeljak. Cijelo vrijeme uredno dobijam račun za moja TV koji ako ne platim isključe mob jer je i on dio paketa.
Znači onaj paket od 500MB me košta samo za ova 2 mjeseca 220KM pretplate za moja TV koju uopšte ne koristim.
Ali kad završim odjavu slijedi prijava inspekciji a zatim i tužba. Usput kako se bavim IT tehnologijom i imam firme kojima održavam računare u skoro svima sam uspio naći alternativu BiHnetu tako da su zbog svoje nesposobnosti izgubili mnogo više od mojih 200KM.
Buraz... Sve je to super... Inace sto se mobilnog interneta tice... Koristim ga ili u busu da gledam TV (dok je jos besplatno), ili koristim WiFi...
Znaci, trenutno placam mojaTV 77km + mobitela (midi30) oko 50maraka (ima i rata za mobitel).... Kontam da kada predjem na MojaTV premi da mi to dodje oko 120-130 maraka mjesecno maximalno... Ono sto mi je privlacno u svemu tome jesu mobiteli na rate... Ne zbog mene, nego zbog ostalih ukucana... Recimo nokiuN8 mogu dobiti za 330maraka ili 13,7KM mjesecno... Ili nokiu e72 za 100maraka ili 4.21marka mjesecno... ili nokiu E71 za 45 maraka ili 1,8maraka mjesecno...
A napelo im se mjenjati mobitel :roll: :lol: :lol:

Sada bi te mobitele bruku skuplje placao da ostane ovako kako jeste....
A vidis i sam da se sve moze...

Sto se tice neta, nemam namjeru da ga mjenjam dok ne dodje logososf u Brezu, a to ce biti za par godina, minimalno :D ... TV ukucani zadovoljni sa ovim sto ima... Jedino mobitel... Ali i njega se da rjesiti kao sto vidis na svom primjeru...
Fozgen

#938 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by Fozgen »

Sta se zalis :D et ti upload presisao download :D pa to nema nigdje ;)
kone

#939 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

kurty wrote: Znaci, trenutno placam mojaTV 77km + mobitela (midi30) oko 50maraka (ima i rata za mobitel).... Kontam da kada predjem na MojaTV premi da mi to dodje oko 120-130 maraka mjesecno maximalno... Ono sto mi je privlacno u svemu tome jesu mobiteli na rate... Ne zbog mene, nego zbog ostalih ukucana... Recimo nokiuN8 mogu dobiti za 330maraka ili 13,7KM mjesecno... Ili nokiu e72 za 100maraka ili 4.21marka mjesecno... ili nokiu E71 za 45 maraka ili 1,8maraka mjesecno...

Sto se tice neta, nemam namjeru da ga mjenjam dok ne dodje logososf u Brezu, a to ce biti za par godina, minimalno :D ... TV ukucani zadovoljni sa ovim sto ima... Jedino mobitel... Ali i njega se da rjesiti kao sto vidis na svom primjeru...
Pitanje je hoces li moci kupiti telefon,jer si preko svog broja vec kupio jedan i jos uvijek ga otplacujes...
A pogotovo to sto govoris za ukucane :) .Vidim govoris u mnozini,pa ako ti i dopuste da kupis telefon(posto jedan vec otplacujes sa istog broja),to ce biti samo jedan,a ne vise.Zato ti je najbolje da ti to fino sve ispitas u posti,da se ne zaletis bezveze ;-)
kurty

#940 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kurty »

kone wrote:
kurty wrote: Znaci, trenutno placam mojaTV 77km + mobitela (midi30) oko 50maraka (ima i rata za mobitel).... Kontam da kada predjem na MojaTV premi da mi to dodje oko 120-130 maraka mjesecno maximalno... Ono sto mi je privlacno u svemu tome jesu mobiteli na rate... Ne zbog mene, nego zbog ostalih ukucana... Recimo nokiuN8 mogu dobiti za 330maraka ili 13,7KM mjesecno... Ili nokiu e72 za 100maraka ili 4.21marka mjesecno... ili nokiu E71 za 45 maraka ili 1,8maraka mjesecno...

Pitanje je hoces li moci kupiti telefon,jer si preko svog broja vec kupio jedan i jos uvijek ga otplacujes...
A pogotovo to sto govoris za ukucane :) .Vidim govoris u mnozini,pa ako ti i dopuste da kupis telefon(posto jedan vec otplacujes sa istog broja),to ce biti samo jedan,a ne vise.Zato ti je najbolje da ti to fino sve ispitas u posti,da se ne zaletis bezveze ;-)

Ovaj koji otplacujem, ostala je s danasnjim racunom jos jedna rata... znaci ako gledaMO po ugovoru 23 ovog mjeseca ja vac mogu uzeti drugi mobitel...
art vandeley

#941 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by art vandeley »

eh ovako...imam pitanje u vezi ovog adsl max paketa. Zbunjuje me ova fer osnova? Zna li se konkretno sta predstavlja fer osnovu odnosno gdje je tu granica fer i nefer osnove? tj. zbunjuje me ova recenica koja se nalazi u njihovom online cjenovniku a koja spada pod napomenu : Neograničeno korištenje na fer osnovi podrazumijeva da pretplatnik u toku obračunskog perioda ukupni propusni opseg ne koristi iznad 60% raspoloživih kapaciteta.?????
neki

#942 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

art vandeley wrote:eh ovako...imam pitanje u vezi ovog adsl max paketa. Zbunjuje me ova fer osnova? Zna li se konkretno sta predstavlja fer osnovu odnosno gdje je tu granica fer i nefer osnove? tj. zbunjuje me ova recenica koja se nalazi u njihovom online cjenovniku a koja spada pod napomenu : Neograničeno korištenje na fer osnovi podrazumijeva da pretplatnik u toku obračunskog perioda ukupni propusni opseg ne koristi iznad 60% raspoloživih kapaciteta.?????
Znaci da smijes mjesecno skinuti 60% onoga sto dozvoljava maksimalna propusnost tvoje veze. U tvom slucaju to je oko 190 GB mjesecno.
hubke

#943 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by hubke »

To ti je 150 GB limita
neki

#944 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

hubke wrote:To ti je 150 GB limita
jest na lol-u :lol:
uzmi digitron nije tesko..
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#945 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by suad-sarajevo »

Imam jedno pitanje koje je u stavri vezano za telefon ali eto. Da li postoji opcija da se blokriaju pozivi sa fixnog telefona svih brojeva koji počinju sa 0 (nulom) ali da pri tome ostavim samo recimo neka dva koje bih ja mogao da zovem?
frndo

#946 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by frndo »

suad-sarajevo wrote:Imam jedno pitanje koje je u stavri vezano za telefon ali eto. Da li postoji opcija da se blokriaju pozivi sa fixnog telefona svih brojeva koji počinju sa 0 (nulom) ali da pri tome ostavim samo recimo neka dva koje bih ja mogao da zovem?
Možeš u telecomu blokirati nulu i to ti košta mislim da je 10KM mjesečno,a ako blokiraš nulu ne možeš pozivati ni jedan broj sa početnom nulom.Znači isključenje nule ti je cener MJESEČNO.
BarbaDue

#947 Re: PREVARA MOJA TV BH TELEKOM

Post by BarbaDue »

Fozgen wrote:Sta se zalis :D et ti upload presisao download :D pa to nema nigdje ;)
ne preostaje mi ništa no naci nekoga da mi skida a ja njemu da stavljam :D
Skream

#948 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

Ma nemereš bilivit! 8-)
neki

#949 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

Lud i ponosan wrote:
neki wrote:
hubke wrote:To ti je 150 GB limita
jest na lol-u :lol: