nevzad wrote:
Buraz nemoj uvlačiti mobitel u taj paket ni za živu glavu. Govorim ti iz vlastitog iskustva. I ja sam to uradio kada sam u aprilu prošle godine uveo moja tv upravo radi tih 500MB koji su tada koštali 25KM kao odvojen paket. Nakon 2 mjeseca cijena tog paketa spada na 12KM plus PDV. U Novembru pođem da odjavim Moja TV jer sam uveo xDSL od logosofta i riješio se stalnog pucanja linija, tel i sl. i na šalteru naravno problem.
Kaže meni ona na šalteru "možete odjaviti uslugu samo u cijelosti". Reko jesi normalna, ja 13 godina koristim mobitel i nemam namjeru mjenjati broj a uz to još hoću da ponovo obnovim ugovor za GSM plus GPRS 500mb. Zove ona tamo vamo, ibreti se na telefon, čujem kako pita "i šta ja sad da kažem koisniku?". Na kraju ispade da nemaju uopšte predviđenu mogućnost da odjaviš moja tv a da zadržiš samo neku komponentu (ADSL, Tel, Mob). uglavnom da ne dužim pisao reklamaciju pa onda dolazili oni, išao ja jedno 5 puta da bi me ove sedmice nazvala osoba iz telecoma i rekla da treba otići na šalter i dovršiti odjavu. Ja danas ponovo odem poslije posla i frajer me prvo ubjeđuje da to nemože, pa onda skonta da može al nezna kako da prenese rate za mob koji sam uzeo na 2 god. i ostade opet da se to riješi u ponedjeljak. Cijelo vrijeme uredno dobijam račun za moja TV koji ako ne platim isključe mob jer je i on dio paketa.
Znači onaj paket od 500MB me košta samo za ova 2 mjeseca 220KM pretplate za moja TV koju uopšte ne koristim.
Ali kad završim odjavu slijedi prijava inspekciji a zatim i tužba. Usput kako se bavim IT tehnologijom i imam firme kojima održavam računare u skoro svima sam uspio naći alternativu BiHnetu tako da su zbog svoje nesposobnosti izgubili mnogo više od mojih 200KM.
Buraz... Sve je to super... Inace sto se mobilnog interneta tice... Koristim ga ili u busu da gledam TV (dok je jos besplatno), ili koristim WiFi...
Znaci, trenutno placam mojaTV 77km + mobitela (midi30) oko 50maraka (ima i rata za mobitel).... Kontam da kada predjem na MojaTV premi da mi to dodje oko 120-130 maraka mjesecno maximalno... Ono sto mi je privlacno u svemu tome jesu mobiteli na rate... Ne zbog mene, nego zbog ostalih ukucana... Recimo nokiuN8 mogu dobiti za 330maraka ili 13,7KM mjesecno... Ili nokiu e72 za 100maraka ili 4.21marka mjesecno... ili nokiu E71 za 45 maraka ili 1,8maraka mjesecno...
A napelo im se mjenjati mobitel
Sada bi te mobitele bruku skuplje placao da ostane ovako kako jeste....
A vidis i sam da se sve moze...
Sto se tice neta, nemam namjeru da ga mjenjam dok ne dodje logososf u Brezu, a to ce biti za par godina, minimalno

... TV ukucani zadovoljni sa ovim sto ima... Jedino mobitel... Ali i njega se da rjesiti kao sto vidis na svom primjeru...