Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
Barrett

#926 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

PalaSa Marsa wrote:
Barrett wrote:
PalaSa Marsa wrote:
"ebli vam dasku entiteti, sad se gubite k'o pare. :D

Dobro, idemo dalje. Ne rekoste mi sta je joga, sta je meditacija? :zoka: :mrgreen:
Imaš wikipediu pa pogledaj :)
Image :D Dobro, jesil' kad jogir'o, jal' meditir'o? :lol: :D
Nisam, jesam probao meditirati i to po savjetima stručnjaka, ali previše misli mi se u svako doba mota po glavi da bih mogao reći da imam neke rezultate, plus ušao sam u to "biased" sa mišlju da je to čisti placebo i na kraju sam ležao 15-ak minuta bez ikakve svrhe i tako nekoliko puta. Jednostavno imam previše misli u glavi a pogotovo kada znam da ih trebam ignorisati, onda nastane hajka :D
The Nightwatchman

#927 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by The Nightwatchman »

memlija wrote:
zonbirile wrote:@memlija
drug moj treba ti pomoć,ali ne Mekkijeva,knjiga ti treba,puno knjiga.
imaš li druže koju za preporučiti... :D ...
pocni sa:
Image
zonbirile

#928 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

pa da ne pretjeraš uzmi nešto lake,do 100str.,meki povez,možda družina Pere Kvržice.Šteta nema više lastavice,stariji će se sjetiti,onda prođi srednješkolski program,pa po izboru.Dotle češ i izgraditi ukus i profilirati se kao ličnost,ovako brate,konektovan jesi,u trendu,ali nepismen do bola.
memlija

#929 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

The Nightwatchman wrote:
memlija wrote:
zonbirile wrote:@memlija
drug moj treba ti pomoć,ali ne Mekkijeva,knjiga ti treba,puno knjiga.
imaš li druže koju za preporučiti... :D ...
pocni sa:
Image
nisam tebe pitao, a i da jesam očekivao sam ovako nešto.. :-) .
vidim ti si je već prostudirao :dance: ...aferim buraz, ma pravo si me nasmijao, jesi uvijek ovako smiješan, mislim u društvu ili onako kad sam ostaneš pred monitorom pa umišlajš raznorazne stvari...ccccc
PalaSa Marsa

#930 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

Nisam, jesam probao meditirati i to po savjetima stručnjaka, ali previše misli mi se u svako doba mota po glavi da bih mogao reći da imam neke rezultate, plus ušao sam u to "biased" sa mišlju da je to čisti placebo i na kraju sam ležao 15-ak minuta bez ikakve svrhe i tako nekoliko puta. Jednostavno imam previše misli u glavi a pogotovo kada znam da ih trebam ignorisati, onda nastane hajka :D[/quote]

Ni's onda, podji se bavit' sportom, sta drugo da ti ka'em. :D

Ps: Ako budes igr'o hokej, navija'cu za tebe. :D
Chisum

#931 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Chisum »

memlija wrote:
Chisum wrote:Mislim da se ova marokanska seoska varalica udara nogom u guzicu od srece, trlja ruke, ali i zali sto mu neko ranije nije otkrio ovaj rudnik zlata zvani Bosna... Toliko glupana, toliko nepismenih i neobrazovanih, toliko praznovjerja na jednom mjestu - i nema promasaja.

Ovo je takva bruka i takva sramota, da je to tesko opisati, a svaki ce normalan covjek osjetiti i stid i tugu prolazeci pored kolona onih zaludjenih nesretnika. Ovdje namjerno necu uzeti u obzir one tesko bolesne, koji u ocaju, izgubljenosti, siromastvu i nemoci da si obezbjede adekvatno lijecenje, na kraju posezaju i za necim ovako sramnim kao sto je ova masovna prevara zvana Torabi. Govorim, dakle, prije svega o hiljadama onih zdravih, barem fizicki zdravih, koji bauljaju oko Zetre, tegle neku "carobnu" vodu i prave budale od sebe.

Ako neko jos uvijek gaji iluzije da ce ovoj zemlji i ovom narodu jednoga dana svanuti, da ce doci pameti, vjerujem da je, nakon ovog cirkusa, shvatio koliko se zajebao.

Mislio sam da su sihre i slicne budalastine, koje se u ostatku svijeta nalaze samo jos u bajkama za djecu uzrasta do 3-4 godine, vrhunac ludila, ali vidim da ovaj narod moze ici i nize od dna na kojem se davno ugnijezdio.
Fino je vidjeti kako neko ko je odavde ima ovako mišljenje o svojoj zemlji pa kakva god bila. Svako 50 godina je razvale do temelja i ona se opet digne uprkos ovakvima kao što si ti...znaš onu: keep moving forward...
a za ostatak svijeta pogledaj malo, sve se nadje ako ima interesa, a ti ga izgleda imaš samo za negativu..

a za ove zdrave nisi možda pomislio da su tu da budu pri ruci tim bolesnim koje tako snishodljivo 'kao braniš'... :roll:

vozdra
I... fulio si kompletan gol.

Ne cudi.
memlija

#932 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

zonbirile wrote:pa da ne pretjeraš uzmi nešto lake,do 100str.,meki povez,možda družina Pere Kvržice.Šteta nema više lastavice,stariji će se sjetiti,onda prođi srednješkolski program,pa po izboru.Dotle češ i izgraditi ukus i profilirati se kao ličnost,ovako brate,konektovan jesi,u trendu,ali nepismen do bola.
u većini slučajeva samo ujedate, ujedate.....zašto?
zonbirile

#933 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

nego kažu mufljuz radi do duboko u noć.Da Hilmi ne presuši izvor,jer sada ljude savjetuju da zalijevaju oko kuće da se vrađbina bolje primi.
felichi

#934 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by felichi »

Chisum wrote:Mislim da se ova marokanska seoska varalica udara nogom u guzicu od srece, trlja ruke, ali i zali sto mu neko ranije nije otkrio ovaj rudnik zlata zvani Bosna... Toliko glupana, toliko nepismenih i neobrazovanih, toliko praznovjerja na jednom mjestu - i nema promasaja.

Ovo je takva bruka i takva sramota, da je to tesko opisati, a svaki ce normalan covjek osjetiti i stid i tugu prolazeci pored kolona onih zaludjenih nesretnika. Ovdje namjerno necu uzeti u obzir one tesko bolesne, koji u ocaju, izgubljenosti, siromastvu i nemoci da si obezbjede adekvatno lijecenje, na kraju posezaju i za necim ovako sramnim kao sto je ova masovna prevara zvana Torabi. Govorim, dakle, prije svega o hiljadama onih zdravih, barem fizicki zdravih, koji bauljaju oko Zetre, tegle neku "carobnu" vodu i prave budale od sebe.

Ako neko jos uvijek gaji iluzije da ce ovoj zemlji i ovom narodu jednoga dana svanuti, da ce doci pameti, vjerujem da je, nakon ovog cirkusa, shvatio koliko se zajebao.

Mislio sam da su sihre i slicne budalastine, koje se u ostatku svijeta nalaze samo jos u bajkama za djecu uzrasta do 3-4 godine, vrhunac ludila, ali vidim da ovaj narod moze ici i nize od dna na kojem se davno ugnijezdio.
ovo kao da sam ja napisao.
potpisujem 100%. ali, mislim da ovo nije dno, moze i nize!
zonbirile

#935 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

memlija wrote:
zonbirile wrote:pa da ne pretjeraš uzmi nešto lake,do 100str.,meki povez,možda družina Pere Kvržice.Šteta nema više lastavice,stariji će se sjetiti,onda prođi srednješkolski program,pa po izboru.Dotle češ i izgraditi ukus i profilirati se kao ličnost,ovako brate,konektovan jesi,u trendu,ali nepismen do bola.
-------------------------------
pa čovječe ljudi ne mogu da se pomire sa tolikim hajvanizmom.S druge strane žao ti tog svijeta, treće imaš nelagodu s kim dijeliš život,grad,susjedstvo,četvrto pitaš sanjaš li,peto počinješ da sumnjaš u sebe,šesto na kraju skontaš da je najbolje da vam Meki utjera dobro da zlo izađe.
PalaSa Marsa

#936 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

zonbirile wrote:
memlija wrote:
pa čovječe ljudi ne mogu da se pomire sa tolikim hajvanizmom.S druge strane žao ti tog svijeta, treće imaš nelagodu s kim dijeliš život,grad,susjedstvo,četvrto pitaš sanjaš li,peto počinješ da sumnjaš u sebe,šesto na kraju skontaš da je najbolje da vam Meki utjera dobro da zlo izađe.
Kako si se pomirio s' tim da ti otimaju zemlju, da je parcaju na paramparcad? Ljute rane, na sta trosite energiju, na jednog Torabija koji danas sutra ode, a sta ima jos? :zoka: :mrgreen:
The Nightwatchman

#937 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

memlija wrote:nisam tebe pitao, a i da jesam očekivao sam ovako nešto.. .
vidim ti si je već prostudirao ...aferim buraz, ma pravo si me nasmijao, jesi uvijek ovako smiješan, mislim u društvu ili onako kad sam ostaneš pred monitorom pa umišlajš raznorazne stvari...ccccc
samo ti procitaj. samo lagano, stranicu po stranicu. ne moras zurit. ja sam anu karenjinu procito na wc solji, nije sramota...

trazio si preporuku, pa evo ti. iz svega sto pises, cini se da ti je zivot najveca misterija. od toga kreni. nauci prvo zivjeti.
Barrett

#938 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Barrett »

PalaSa Marsa wrote: Kako si se pomirio s' tim da ti otimaju zemlju, da je parcaju na paramparcad? Ljute rane, na sta trosite energiju, na jednog Torabija koji danas sutra ode, a sta ima jos? :zoka: :mrgreen:
TAKO JE!

Torabi je samo dobar reality check za sve nas, pa bili mi ili ne bili jedna nacija :D dijelimo životni prostor i možemo se zvati barem "mi". Ako ništa gledajte to tako da je Zetra zaradila, gradski saobraćaj i ostali privatnici :D
memlija

#939 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

zonbirile wrote:
memlija wrote:

:-) :roll: :-) :roll: ti sve svezao i uvezao pod jedno...a tako se to radi druze ha?
PalaSa Marsa

#940 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

The Nightwatchman wrote:
vidim ti si je već prostudirao ...aferim buraz, ma pravo si me nasmijao, jesi uvijek ovako smiješan, mislim u društvu ili onako kad sam ostaneš pred monitorom pa umišlajš raznorazne stvari...ccccc
samo ti procitaj. samo lagano, stranicu po stranicu. ne moras zurit. ja sam anu karenjinu procito na wc solji, nije sramota...

trazio si preporuku, pa evo ti. iz svega sto pises, cini se da ti je zivot najveca misterija. od toga kreni. nauci prvo zivjeti.
Zivot na Wc skoljki i nije tako los, kad ti 'vako utjecajni ljudi jos to kazu otvoreno, bez da se mrste od smrada koji su ostavili :D . Ne znam sta vam smeta Torabi, ode co'jk z akoji dan, sta cete sa onim lokalnim gatarima sto vam pare uzese i u crno vas zavise? A? :-? :zoka: :mrgreen:
PalaSa Marsa

#941 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

Barrett wrote:
PalaSa Marsa wrote: Kako si se pomirio s' tim da ti otimaju zemlju, da je parcaju na paramparcad? Ljute rane, na sta trosite energiju, na jednog Torabija koji danas sutra ode, a sta ima jos? :zoka: :mrgreen:
TAKO JE!

Torabi je samo dobar reality check za sve nas, pa bili mi ili ne bili jedna nacija :D dijelimo životni prostor i možemo se zvati barem "mi". Ako ništa gledajte to tako da je Zetra zaradila, gradski saobraćaj i ostali privatnici :D
Tako je prijatelju TI, nemoj se bunit' za nesto sto nit' imas, a nit' mozes/mo imat'. :D

Haj'mo dalje. :D
memlija

#942 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

The Nightwatchman wrote:

ma ja, ujedate, ujedate....nema veze...
nek' si ti meni rekao...
čitaj i dalje...
zonbirile

#943 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

PalaSa Marsa wrote:
The Nightwatchman wrote:

Zivot na Wc skoljki i nije tako los, kad ti 'vako utjecajni ljudi jos to kazu otvoreno, bez da se mrste od smrada koji su ostavili :D . Ne znam sta vam smeta Torabi, ode co'jk z akoji dan, sta cete sa onim lokalnim gatarima sto vam pare uzese i u crno vas zavise? A? :-? :zoka: :mrgreen:
----------------------------------------------------
ova zemlja je i dotakla dno zahvaljujući takvom kodeksu i misli.Ako ne vidiš razliku između gatare na granici zakona u vlastitoj sobi i državnog podupiranja i ohrabrivanja vračanja sa reklamama na TV,aferim.Hrvatska je spasila obraz,protjeravši mufljuza,do kada će nama trebati isto sačekaćemo.
PalaSa Marsa

#944 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

Koja je razlika, jel' to sto mozda onoj naivnoj nani, koja ne zna gdje goni od bolesti uzme recimo tri'jes maraka po senasi, jel to to o cemu ti meni drzis pridiku ovdje? A? Nemoj molim te.

Edit" Ovaj TOrabi makar k'o proleter, kako dos'o, tako otis'o, nije co'jk uzimo para od raje. E sad druga je stvar sto u Torabijevci uzimali 'nako s' coska. :evil:
The Nightwatchman

#945 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

PalaSa Marsa wrote:Zivot na Wc skoljki i nije tako los, kad ti 'vako utjecajni ljudi jos to kazu otvoreno, bez da se mrste od smrada koji su ostavili . Ne znam sta vam smeta Torabi, ode co'jk z akoji dan, sta cete sa onim lokalnim gatarima sto vam pare uzese i u crno vas zavise? A?
kolektivna svijest jednako je vazna kao svijest pojedinca. citali ste ericha fromma, pretpostavljam.

ako ja (hipoteticki) imam izgradjenu svijest do zavidnog nivoa, to ne znaci da ne pripadam beskrajno tromoj i besvjesnoj gomili ameba i atrofiranih moždanih mišića.

dakle, smeta mi torabi zato sto sam citav zivot aktivno radio na svojoj svijesti i pameti, a onda dodje taj torabi i dokaze da zivim o toj hrpi neobrazovanih, praznovjernih, lakovjernih, diletantskih jedinki.

dzaba sve. ja sam dio toga i ma koliko se trudio, pripadam tom beznadežnom kolektivu. participiram i socijaliziram se s tim ljudima. moja doktorica je bila kod torabija. slusa mi pluca na stetoskop, i polozila je hipokratovu zakletvu, a ide kod torabija.

zemljo otvori se.

ljudi su po mjesecu hodali. halooooooo, po mjesecu, jos malo se na mars spremaju. a ono ide kod šarlatana. e svašta....
zonbirile

#946 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by zonbirile »

PalaSa Marsa wrote:Koja je razlika, jel' to sto mozda onoj naivnoj nani, koja ne zna gdje goni od bolesti uzme recimo tri'jes maraka po senasi, jel to to o cemu ti meni drzis pridiku ovdje? A? Nemoj molim te.

Edit" Ovaj TOrabi makar k'o proleter, kako dos'o, tako otis'o, nije co'jk uzimo para od raje. E sad druga je stvar sto u Torabijevci uzimali 'nako s' coska. :evil:
------------------------------------
ne provaljuj,protjeran je zbog uzimanja.A naivne nane su ovakvo poslušno i glasale 20g za iste te koji im ova čudesa priređuju,pa neće valjda ići na koncert Vivaldijev,za Čevljanoviće i koridu su stare.Poslije doline piramida i žešče provale,sada su na redu cirkusanti.Hajde proći će i ovo,šta li je sljedeće.
dinoxy

#947 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by dinoxy »

zar on ne lijeci energijom, odkud sad nepoznati minerali u prici?? zar nisu nepoznate planete ?[/quote]

Ih jaranice ti izgleda nisi procitala cijeli post, koji si kopirala...minerali se spominju u kontekstu vode koja je tretirana kod Torabija...dakle u toj vodi je nađeno (ustvari tako je receno) preko 20 nepoznatih supstanci i minerala...[/quote]
koji su to minerali?[/quote]

Vec sam negdje napisao da je tako voditeljica rekla...mozda je ona u neznaanju (nepoznavanju) dodala minerali...
memlija

#948 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by memlija »

Zivot na Wc skoljki i nije tako los, kad ti 'vako utjecajni ljudi jos to kazu otvoreno, bez da se mrste od smrada koji su ostavili :D . Ne znam sta vam smeta Torabi, ode co'jk z akoji dan, sta cete sa onim lokalnim gatarima sto vam pare uzese i u crno vas zavise? A? :-? :zoka: :mrgreen:[/quote]
----------------------------------------------------
ova zemlja je i dotakla dno zahvaljujući takvom kodeksu i misli.Ako ne vidiš razliku između gatare na granici zakona u vlastitoj sobi i državnog podupiranja i ohrabrivanja vračanja sa reklamama na TV,aferim.Hrvatska je spasila obraz,protjeravši mufljuza,do kada će nama trebati isto sačekaćemo.[/quote]

kažem ja maloprije o PATRIOTAMA I onim rezervistima....koji si ti....
PalaSa Marsa

#949 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

The Nightwatchman wrote:
PalaSa Marsa wrote:Zivot na Wc skoljki i nije tako los, kad ti 'vako utjecajni ljudi jos to kazu otvoreno, bez da se mrste od smrada koji su ostavili . Ne znam sta vam smeta Torabi, ode co'jk z akoji dan, sta cete sa onim lokalnim gatarima sto vam pare uzese i u crno vas zavise? A?
kolektivna svijest jednako je vazna kao svijest pojedinca. citali ste ericha fromma, pretpostavljam.

ako ja (hipoteticki) imam izgradjenu svijest do zavidnog nivoa, to ne znaci da ne pripadam beskrajno tromoj i besvjesnoj gomili ameba i atrofiranih moždanih mišića.

dakle, smeta mi torabi zato sto sam citav zivot aktivno radio na svojoj svijesti i pameti, a onda dodje taj torabi i dokaze da zivim o toj hrpi neobrazovanih, praznovjernih, lakovjernih, diletantskih jedinki.

dzaba sve. ja sam dio toga i ma koliko se trudio, pripadam tom beznadežnom kolektivu. participiram i socijaliziram se s tim ljudima. moja doktorica je bila kod torabija. slusa mi pluca na stetoskop, i polozila je hipokratovu zakletvu, a ide kod torabija.

zemljo otvori se.

ljudi su po mjesecu hodali. halooooooo, po mjesecu, jos malo se na mars spremaju. a ono ide kod šarlatana. e svašta....
E djaba ti sve ovo sto si napis'o kad Dzemile pare ubrase. Nego sve to stoji, svakom izaziva oderedjenu vrstu emocija. Nekom 'vaku, nekom 'pak 'naku. Al' nije nase Po Bogu da mi sudino o nekome. Zar ne mislis da bi bolje bilo da se one nane sa sedzde zastite zdravstveno zdravstvenim osiguranjem, nego li recimo sto malo one svoje penzijice daju za hodze i popove? Mislim ovo laicki pisano, kako ce otic ljekaru ako nema zdravstveno osiguranje, pa sta ce jadna nana i sl., njoj nego otic kak'oj gatari da joj baci suplju. Mislim, slazes li se da se raja treba trosit' na korisnije stvari a ne na to kako i koliko je neko zaradio ili ce da zaradi po Bogu,? Men' se cini raja vise ljubomorna kol'ko je Torabi zaradio, nego to sto recimo on ima ili nema neku energiju, kol'ko ja to mogu zakljucit' iz postova. :lol: :lol: :D Sega mi skroz (Smijem se evo). :lol: :D
PalaSa Marsa

#950 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

zonbirile wrote:
PalaSa Marsa wrote:Koja je razlika, jel' to sto mozda onoj naivnoj nani, koja ne zna gdje goni od bolesti uzme recimo tri'jes maraka po senasi, jel to to o cemu ti meni drzis pridiku ovdje? A? Nemoj molim te.

------------------------------------
ne provaljuj,protjeran je zbog uzimanja.A naivne nane su ovakvo poslušno i glasale 20g za iste te koji im ova čudesa priređuju,pa neće valjda ići na koncert Vivaldijev,za Čevljanoviće i koridu su stare.Poslije doline piramida i žešče provale,sada su na redu cirkusanti.Hajde proći će i ovo,šta li je sljedeće.
MA ti si meni sav u stilu energadzije. Dzaba ti sve vidim da si vidovit'. :shock: :lol: :D
Locked