- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ridjobrki

#926 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Ridjobrki »

nepoznato1 wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ja mislim da to retroaktivno vazi ... jer kad se ulogujes tamo na stete.ba izbaci ti zadnju godinu da li si imao udes , cak i zadnje 3 provjeri .
E sadddd...druga je stvar da li su oni podatke sve ubacili/apdejtovali.
Odakle mi login za stete.ba? :D
Pa uloguješ se registracijom sa tablica ili brojem saobraćajne.
Emx

#927 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Emx »

Ridjobrki wrote:
nepoznato1 wrote:
skafiskafsnjak wrote:Ja mislim da to retroaktivno vazi ... jer kad se ulogujes tamo na stete.ba izbaci ti zadnju godinu da li si imao udes , cak i zadnje 3 provjeri .
E sadddd...druga je stvar da li su oni podatke sve ubacili/apdejtovali.
Odakle mi login za stete.ba? :D
Pa uloguješ se registracijom sa tablica ili brojem saobraćajne.
Sama stranica nije napravljena za javnost vec za "ovlastena lica"
Ridjobrki

#928 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Ridjobrki »

Nemam pojma, prvi put čujem za tu stranicu...
skafiskafsnjak

#929 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Pa kazem, oni sto rade u osiguranju :P
te neces ti sebi provjeravati :P

ODes u osiguranje i provjere ti prije nego ti polisu izdaju :D
mahalas505

#930 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by mahalas505 »

Ridjobrki wrote:Pa uloguješ se registracijom sa tablica ili brojem saobraćajne.
Ridjobrki wrote:Nemam pojma, prvi put čujem za tu stranicu...
Oplakah :lol: .
zrakomlat

#931 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by zrakomlat »

mahalas505 wrote:
Ridjobrki wrote:Pa uloguješ se registracijom sa tablica ili brojem saobraćajne.
Ridjobrki wrote:Nemam pojma, prvi put čujem za tu stranicu...
Oplakah :lol: .
:lol:
Danguba

#932 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Danguba »

basicm wrote:Ovo ce samo povecati broj neregistrovanih auta na cestama, i praviti dodatno veselje sa naplatom stete.
istekao tehnicki pa i mogu da shvatim ali voziti auto bez osiguranja :shock: nikada ne mogu shvatiti.
mislim da taj nije svjestan posljedica.

jedna od najvecih kazni na zapadu. auta koja stoje na parkingu moraju biti osigurana a tek u saobracaju.
530i

#933 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Ma mi smo istočnije od istoka...
basicm

#934 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by basicm »

Danguba wrote:
basicm wrote:Ovo ce samo povecati broj neregistrovanih auta na cestama, i praviti dodatno veselje sa naplatom stete.
istekao tehnicki pa i mogu da shvatim ali voziti auto bez osiguranja :shock: nikada ne mogu shvatiti.
mislim da taj nije svjestan posljedica.

jedna od najvecih kazni na zapadu. auta koja stoje na parkingu moraju biti osigurana a tek u saobracaju.
Pa i sada imas more auta koja se voze sa isteklom registracijom, u slucaju udesa ostavis auto i odes. Vracanje tablica nije problem, skines necije tablice, ili od auta koja leze po dvoristima, i udri misko.
art vandeley

#935 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by art vandeley »

kakva je situacija sa registracijom teretnog vozila tipa caddy, vagon ili slicno...za vlastite potrebe, jel izađe dosta skuplje nego za obicni putnički automobile?
skafiskafsnjak

#936 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Iz mog iskustva , u 50km , nista strasno. Uglavnom su male nosivosti, a polica na njih se odredjuje prema nosivosti . Porez na teretna ne placas ali platis vodu malo vise i tu negdje to dodje .
Registarska oznaka

#937 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Registarska oznaka »

Ukoliko si imao stetu u 2014 godine i ako je ta steta islacena u istoj godini, dakle ti ces bez problema u 2015 registrovati vozilo po 50% bonusa.
Takodje, ako si napravio stetu u 2015 i trebas registrovati auto u istoj godini, moci ces registrovati po 50% popusta.
DaffyDuck

#938 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by DaffyDuck »

jel ova odredba ima ikakvog odraza na kasko osiguranja?
Registarska oznaka

#939 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Registarska oznaka »

Ovaj zakon je donesen i odnosi se samo na AO
Rossonero86

#940 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Rossonero86 »

Da ne otvaram novu temu,za 10 dana mi istice registracija pa me zanima gdje najpovoljnije mogu registrovati vozilo? Cuo sam da je odnedavno uveden zakon da ako prvi put na svoje ime registrujes automobil,placas sve kao da je potpuno prva registracija znaci nekih dodatnih 200km.E sad ne znam da li taj zakon vazi i za RS,da li je neko upucen?
nightvision

#941 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by nightvision »

Rossonero86 wrote:Da ne otvaram novu temu,za 10 dana mi istice registracija pa me zanima gdje najpovoljnije mogu registrovati vozilo? Cuo sam da je odnedavno uveden zakon da ako prvi put na svoje ime registrujes automobil,placas sve kao da je potpuno prva registracija znaci nekih dodatnih 200km.E sad ne znam da li taj zakon vazi i za RS,da li je neko upucen?
Kazu da je "drina" najpovoljnija. Ne znam, ja sam zadnji put registrovao u triglavu, oni daju polon bon za gorivo na petrolu u vrijednosti od 40km i startnu clansku karticu bihamk-a. A imaju i akcijsko kasko osiguranje stakala za nekih 28-30KM sto nije losa ponuda.
Glede teme, dobio sam informaciju da ako neko vozi tvoje auto na punomoc u slucaju udesa placas 15% stete.
skafiskafsnjak

#942 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Registarska oznaka wrote:Ukoliko si imao stetu u 2014 godine i ako je ta steta islacena u istoj godini, dakle ti ces bez problema u 2015 registrovati vozilo po 50% bonusa.
Takodje, ako si napravio stetu u 2015 i trebas registrovati auto u istoj godini, moci ces registrovati po 50% popusta.
Znaci, kad god udes napravis, imas 50% hahahahaha.

Ako je skrivio udes od 1.1.2014 do 31.12.2014 , bonus mu je 35% umjesto 50%
Rossonero86

#943 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Rossonero86 »

Zna li neko nesto o ovom zakonu da placas registraciju kao prvu ako ti registrujes prvi put auto na svoje ime?
drndalo

#944 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by drndalo »

Pa ako registrujes auto PRVI put na svoje ime, to i jeste TVOJA PRVA registracija...

Prelistaj malo zadnjih par stranica ove teme, bilo je dosta price o tome...
zrakomlat

#945 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by zrakomlat »

Rossonero86 wrote:Zna li neko nesto o ovom zakonu da placas registraciju kao prvu ako ti registrujes prvi put auto na svoje ime?
Kao što reče @drndalo, odgovor imaš u svom pitanju. Ako nisi imao auto registrovano na sebe prije, tj u posljednje tri (mislim) godine, plaćaš puni iznos premije, bez popusta, dakle 100 %. Pogledaj na polici koju već imaš, taj iznos koji ti je naveden kao -50 %, uduplaj, i dobićeš iznos za koji će ti biti veća polica nego tom na kome je prije auto bilo.
Svaku narednu godinu ti se taj iznos umanjuje, pa ćeš nakon par godina dostići tih famoznih 50 %, naravno, ako ne imao šteta u kojima si kriv. U tom slučaju, možeš imati policu i veću od 100 %, a teoretski i 150 % :D
Ako hoćeš, daj kw, ccm i god.proizv., okvirno ti mogu reći cifru koju ćeš nastradati
Rossonero86

#946 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Rossonero86 »

zrakomlat wrote:
Rossonero86 wrote:Zna li neko nesto o ovom zakonu da placas registraciju kao prvu ako ti registrujes prvi put auto na svoje ime?
Kao što reče @drndalo, odgovor imaš u svom pitanju. Ako nisi imao auto registrovano na sebe prije, tj u posljednje tri (mislim) godine, plaćaš puni iznos premije, bez popusta, dakle 100 %. Pogledaj na polici koju već imaš, taj iznos koji ti je naveden kao -50 %, uduplaj, i dobićeš iznos za koji će ti biti veća polica nego tom na kome je prije auto bilo.
Svaku narednu godinu ti se taj iznos umanjuje, pa ćeš nakon par godina dostići tih famoznih 50 %, naravno, ako ne imao šteta u kojima si kriv. U tom slučaju, možeš imati policu i veću od 100 %, a teoretski i 150 % :D
Ako hoćeš, daj kw, ccm i god.proizv., okvirno ti mogu reći cifru koju ćeš nastradati

Renault clio 2004 god , 44kw ,znacimo recimo ako ovaj put platim vise 200km naredne godine mi se nece opet vratiti na 50 % vec tek za nekoliko godina?
skafiskafsnjak

#947 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Rossonero86 wrote:
zrakomlat wrote:

Renault clio 2004 god , 44kw ,znacimo recimo ako ovaj put platim vise 200km naredne godine mi se nece opet vratiti na 50 % vec tek za nekoliko godina?
Na polisi ti stoji puna polisa, pa ispod 50% .... Mislim da je 396 KM puna polisa za 44kw . Svake godine se umanjuje ja mislim samo 5% .

Ako si u SA kantonu, registracija ti je oko 630 KM ako morao platiti punu polisu .

Kad umanjis polisu za 5%, to je nekih 20km .. Znaci dogodine 610 ..za dvije godine 590 .. i tako za 10 godina dodjes do 430 .

PS: naravno, podrazumijeva se da stete neces imati ...svaki udes koji skrivis ide 15% vise... Znaci jedan udes, 3 godine popusta.

Vala, mogli su bar dati 10% svake godine dole al eto ..
Rossonero86

#948 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Rossonero86 »

Znaci samo 5 % mi se smanjuje iako nije prva registracija vozila generalno nego je samo prvi put na moje ime?Mislim automobil je kod mene malo manje od godinu,kupio sam ga od druge osobe i dobio njegovu policu koja je bila 50 % . Kolegici su u cameliji rekli da je samo ove godine 100 % zbog novog zakona a da je vec sljedece 50 % jer joj je sadasnja polica 50 % ?
skafiskafsnjak

#949 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Rossonero86 wrote:Znaci samo 5 % mi se smanjuje iako nije prva registracija vozila generalno nego je samo prvi put na moje ime? Kolegici su u cameliji rekli da je samo ove godine 100 % zbog novog zakona a da je vec sljedece 50 % jer joj je sadasnja polica 50 % ?
Ja u Cameliji radim :P

Ne znam kad su joj to rekli...vjerovatno na pocetku dok se jos sve nije znalo.

Ako je na tvoje ime prvi put, onda placas 100% . Ako si imao auto na sebi u zadnje tri godine, onda mozes dobiti 50% .
Ja mislim da ide 5% dole svake godine
Rossonero86

#950 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Rossonero86 »

skafiskafsnjak wrote:
Rossonero86 wrote:Znaci samo 5 % mi se smanjuje iako nije prva registracija vozila generalno nego je samo prvi put na moje ime? Kolegici su u cameliji rekli da je samo ove godine 100 % zbog novog zakona a da je vec sljedece 50 % jer joj je sadasnja polica 50 % ?
Ja u Cameliji radim :P

Ne znam kad su joj to rekli...vjerovatno na pocetku dok se jos sve nije znalo.

Ako je na tvoje ime prvi put, onda placas 100% . Ako si imao auto na sebi u zadnje tri godine, onda mozes dobiti 50% .
Ja mislim da ide 5% dole svake godine
Hvala na odgovorima,sad mi je prijatelj rekao da ima mogucnost da se recimo otac odrekne mogucnosti drugog auta i da napise izjavu da meni daje bonus 50 % jer je kod njeg 50 % ,znas li nesto o tome? On tvrdi da je tako registrovao i da je nakon sto se njegov otac odrekao drugog auta uz tu izjavu je njegov bonus 50% iako prvi put registruje na svoje ime auto.
Post Reply