Na posao.ba nemaRicken wrote:Današnji Avaz ili Oslobođenje nisam siguran te posao.ba
Vidjet cu u Avazu,hvala ti
Moderator: anex
Na posao.ba nemaRicken wrote:Današnji Avaz ili Oslobođenje nisam siguran te posao.ba
pwn wrote:Kod ovoga za sipu su izasli kriteriji za ocjenjivanje :/ U pm ima popis koliko trebas imat kila koliko trebas bit visok i sto sve moras moci uradit da bi prosao
za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Probaj u Telecomu. Ovdje sad nova vlast, sukladno izbornom rezultatu "haman pripravnike" imenuje na direktorske pozicije...
Loool, ma daj, mislio sam da ce makar kod ovih biti 3-4 mjesta bez stele...mislim, valjda bi to trebala biti neovisna organizacija na razini drzava i trebala bi procesuirati sviju, no ocito sipa nicemu ni ne sluzi cim se ovako može dobiti posao (a vjerovatno i sve ostalo sto treba) :// Zalosno i tuznozli_hordas wrote:Kazu ovo mi poznanik koji radi u Sipi za ovaj konkurs da su sve mrtve stele,kaze za cistacicu dole Dodik interveniso.
I ja sam konkurisala. Ali do sada niko još nije zvao.blondina wrote:Da li ima neko,da je konkurisao u Ministarstvo odbrane BiH.Sta li se desava,davno je konkurs zavrsen a niko ne zove na testiranje.
mozes raditi jer si bio prijavljen kao SSS,tesko da te je gazda prijavio na biro kao VSSwinnie wrote:imam pitanje.
ako sam prije radio kao konobar i to mi zavedeno u radnu knjižicu kao staz, mogu li dobiti pripravnicki vss ugovor i odraditi taj pripravnicki u svojoj vss struci?
ispada po kantonalnom zavodu za zaposljavanje, ako imas samo dan staza u knjizici, bez obzira sta si radio, da ne mozes dobiti ugovor za pripravnika!?
problem je jer neko u kantonalnom zavodu nece da odobri moj pripravnicki ugovor. za razlog navodi da vec imam staz u knjizici.djes_ba wrote:mozes raditi jer si bio prijavljen kao SSS,tesko da te je gazda prijavio na biro kao VSSwinnie wrote:imam pitanje.
ako sam prije radio kao konobar i to mi zavedeno u radnu knjižicu kao staz, mogu li dobiti pripravnicki vss ugovor i odraditi taj pripravnicki u svojoj vss struci?
ispada po kantonalnom zavodu za zaposljavanje, ako imas samo dan staza u knjizici, bez obzira sta si radio, da ne mozes dobiti ugovor za pripravnika!?![]()
i radio si sa tom strukom
u knjizici nemas ni radnog dana evidentiranog kao VSS,samo SSS tako da ti to nepredstavlja problem
sretno
nema to logike nikakve... na stranici kantonalnog zavoda za zaposljavanje stoji da je program i za pripravnike koji nemaju iskustva u struci.L@BuD wrote:Mislim da ne smiješ imati radnog staža godinu dana bez obzira koje stručne spreme.Znači ako si radio kao SSS to ti dođe kao odrađen pripravnički iako si sad VSS.
Zakonu o radu ("Službene novine Federacije BiH", br. 43/99 i 32/00) član 26. mijenja se i glasi:winnie wrote:nema to logike nikakve... na stranici kantonalnog zavoda za zaposljavanje stoji da je program i za pripravnike koji nemaju iskustva u struci.L@BuD wrote:Mislim da ne smiješ imati radnog staža godinu dana bez obzira koje stručne spreme.Znači ako si radio kao SSS to ti dođe kao odrađen pripravnički iako si sad VSS.
Evo šta su meni odgovorili kad sam ih pitala za pripravnike i nove konkurse.lerdi wrote:Zna li se kad bi mogao biti kantonalni konkurs za pripravnike?
nema daljedjes_ba wrote:Pripravnikom se smatra lice sa završenom srednjom ili višom školom, odnosno fakultetom koje prvi put zasniva radni odnos u tom zanimanju, a koje je, prema Zakonu, obavezno položiti stručni ispit ili mu je za rad u zanimanju potrebno prethodno radno iskustvo.
![]()
![]()
![]()
Ja sam dobio, ne znam ni sam sto se sve treba znati i kakav je test, nisu napisali nigdje o cemu ce bit, ako nadjes nesto javi :/Asmara wrote:Ljudi ima li ko na ovom forumu da je dobio poziv na testiranje u PWC? Šta bude na tom testiranju za pripravnike, šta se mora znati, odakle početi? itd?
odgovara mnogima ,al vjerujemd a je nastimanopama wrote:na konkursi.ba ima za tri pripravnika u ministarstvo komunikacija i prometa BiH,pa kome odgovara...