KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ibizza

#926 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

Ricken wrote:Današnji Avaz ili Oslobođenje nisam siguran te posao.ba
Na posao.ba nema :?
Vidjet cu u Avazu,hvala ti ;)
Ricken

#927 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Ricken »

Ima na posao.ba od 13.9.2011. Sad sam provjerio prijave primaju do 18.9.2011, a prijava se podnosi na stranici www.pwc.com/ba. Uvjet je da si tek završio ili da si zadnja godina studija te znanje engleskog jezika.
pwn

#928 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by pwn »

Kod ovoga za sipu su izasli kriteriji za ocjenjivanje :/ U pm ima popis koliko trebas imat kila koliko trebas bit visok i sto sve moras moci uradit da bi prosao :o
Shacii

#929 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Shacii »

pwn wrote:Kod ovoga za sipu su izasli kriteriji za ocjenjivanje :/ U pm ima popis koliko trebas imat kila koliko trebas bit visok i sto sve moras moci uradit da bi prosao :o
:lol: :lol: meni nije jasno jel ovo važi samo za kriminaliste ili sve vss-ove koje traže..zna li iko?
za_sada_bez_dobrog_nicka

#930 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Probaj u Telecomu. Ovdje sad nova vlast, sukladno izbornom rezultatu "haman pripravnike" imenuje na direktorske pozicije... :D
zli_hordas

#931 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by zli_hordas »

Kazu ovo mi poznanik koji radi u Sipi za ovaj konkurs da su sve mrtve stele,kaze za cistacicu dole Dodik interveniso.
dinoEL

#932 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dinoEL »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Probaj u Telecomu. Ovdje sad nova vlast, sukladno izbornom rezultatu "haman pripravnike" imenuje na direktorske pozicije... :D
:thumbup: :-D
pwn

#933 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by pwn »

zli_hordas wrote:Kazu ovo mi poznanik koji radi u Sipi za ovaj konkurs da su sve mrtve stele,kaze za cistacicu dole Dodik interveniso.
Loool, ma daj, mislio sam da ce makar kod ovih biti 3-4 mjesta bez stele...mislim, valjda bi to trebala biti neovisna organizacija na razini drzava i trebala bi procesuirati sviju, no ocito sipa nicemu ni ne sluzi cim se ovako može dobiti posao (a vjerovatno i sve ostalo sto treba) :// Zalosno i tuzno
blondina

#934 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by blondina »

Da li ima neko,da je konkurisao u Ministarstvo odbrane BiH.Sta li se desava,davno je konkurs zavrsen a niko ne zove na testiranje. :-)
Salinea

#935 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Salinea »

blondina wrote:Da li ima neko,da je konkurisao u Ministarstvo odbrane BiH.Sta li se desava,davno je konkurs zavrsen a niko ne zove na testiranje. :-)
I ja sam konkurisala. Ali do sada niko još nije zvao.
winnie

#936 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by winnie »

imam pitanje.
ako sam prije radio kao konobar i to mi zavedeno u radnu knjižicu kao staz, mogu li dobiti pripravnicki vss ugovor i odraditi taj pripravnicki u svojoj vss struci?
ispada po kantonalnom zavodu za zaposljavanje, ako imas samo dan staza u knjizici, bez obzira sta si radio, da ne mozes dobiti ugovor za pripravnika!?
djes_ba

#937 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by djes_ba »

winnie wrote:imam pitanje.
ako sam prije radio kao konobar i to mi zavedeno u radnu knjižicu kao staz, mogu li dobiti pripravnicki vss ugovor i odraditi taj pripravnicki u svojoj vss struci?
ispada po kantonalnom zavodu za zaposljavanje, ako imas samo dan staza u knjizici, bez obzira sta si radio, da ne mozes dobiti ugovor za pripravnika!?
mozes raditi jer si bio prijavljen kao SSS,tesko da te je gazda prijavio na biro kao VSS :mrgreen:
i radio si sa tom strukom
u knjizici nemas ni radnog dana evidentiranog kao VSS,samo SSS tako da ti to nepredstavlja problem
sretno
winnie

#938 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by winnie »

djes_ba wrote:
winnie wrote:imam pitanje.
mozes raditi jer si bio prijavljen kao SSS,tesko da te je gazda prijavio na biro kao VSS :mrgreen:
i radio si sa tom strukom
u knjizici nemas ni radnog dana evidentiranog kao VSS,samo SSS tako da ti to nepredstavlja problem
sretno
problem je jer neko u kantonalnom zavodu nece da odobri moj pripravnicki ugovor. za razlog navodi da vec imam staz u knjizici.
kome da se obratim da ovo rijesim?
djes_ba

#939 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by djes_ba »

najbolje bi boilo da se obratis lokalnom birou za zaposljavanje i objasnis situaciju
jer tipa radio kao SSS a u medjuvremenu si zavrsio VSS i zelis da odradis pripravnicki u okviru struke
jer i njima je i cilju da skinu jos jednog sa spiska nezaposlenih
nisi valjda toliki peh da te neko prijavio sa VSS

mada postoji sansa posto imaju kvote oko zaposljavanja pripravnika
a ti si na granici da pokusava neko da te skine da bi uvalio nekog drugog u okviru te kvote
zato da te i zezaju oko ugovora
bori se :thumbup:
L@BuD

#940 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by L@BuD »

Mislim da ne smiješ imati radnog staža godinu dana bez obzira koje stručne spreme.Znači ako si radio kao SSS to ti dođe kao odrađen pripravnički iako si sad VSS.
winnie

#941 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by winnie »

L@BuD wrote:Mislim da ne smiješ imati radnog staža godinu dana bez obzira koje stručne spreme.Znači ako si radio kao SSS to ti dođe kao odrađen pripravnički iako si sad VSS.
nema to logike nikakve... na stranici kantonalnog zavoda za zaposljavanje stoji da je program i za pripravnike koji nemaju iskustva u struci.
AF81

#942 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by AF81 »

I ja mislim da ti možeš odraditi pripravnički staž ako nemaš upisanog radnog staža nakon sticanja diplome VSS
lerdi

#943 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by lerdi »

Zna li se kad bi mogao biti kantonalni konkurs za pripravnike?
djes_ba

#944 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by djes_ba »

winnie wrote:
L@BuD wrote:Mislim da ne smiješ imati radnog staža godinu dana bez obzira koje stručne spreme.Znači ako si radio kao SSS to ti dođe kao odrađen pripravnički iako si sad VSS.
nema to logike nikakve... na stranici kantonalnog zavoda za zaposljavanje stoji da je program i za pripravnike koji nemaju iskustva u struci.
Zakonu o radu ("Službene novine Federacije BiH", br. 43/99 i 32/00) član 26. mijenja se i glasi:

"Poslodavac može zaključiti ugovor o obavljanju pripravničkog staža sa pripravnikom na onoliko vremena koliko traje pripravnički staž propisan za zanimanje na koje se odnosi. Ugovor se zaključuje u pisanoj formi.
Kopiju ugovora poslodavac dostavlja nadležnoj službi za zapošljavanje u roku od pet dana od dana njegovog zaključivanja radi evidencije i kontrole.

Pripravnikom se smatra lice sa završenom srednjom ili višom školom, odnosno fakultetom koje prvi put zasniva radni odnos u tom zanimanju, a koje je, prema Zakonu, obavezno položiti stručni ispit ili mu je za rad u zanimanju potrebno prethodno radno iskustvo.

U toku obavljanja pripravničkog staža pripravnik ima pravo na novčanu naknadu u iznosu najmanje 80% od najniže plaće. Poslodavac i pripravnik mogu se dogovoriti i o većem iznosu novčane naknade, ovisno od stručne spreme pripravnika.

Poslodavac osigurava pripravnika za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti, a zdravstveno osiguranje osigurava nadležna služba za zapošljavanje.

Pripravnik ima pravo na odmor u toku radnog dana, dnevni odmor između dva uzastopna radna dana i sedmični odmor."
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :bih:
neuočljiva

#945 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by neuočljiva »

lerdi wrote:Zna li se kad bi mogao biti kantonalni konkurs za pripravnike?
Evo šta su meni odgovorili kad sam ih pitala za pripravnike i nove konkurse.
''Federalni zavod za zapošljavanje je u maju raspisao Javni poziv na učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja mladih bez radnog iskustva “400+”, tako da ove godine više neće biti javnih poziva. Programom rada za 2012. godinu će biti predviđen novi program za mlade.''
winnie

#946 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by winnie »

djes_ba wrote:Pripravnikom se smatra lice sa završenom srednjom ili višom školom, odnosno fakultetom koje prvi put zasniva radni odnos u tom zanimanju, a koje je, prema Zakonu, obavezno položiti stručni ispit ili mu je za rad u zanimanju potrebno prethodno radno iskustvo.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :bih:
nema dalje :D

hvala puno!
Asmara

#947 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Asmara »

Ljudi ima li ko na ovom forumu da je dobio poziv na testiranje u PWC? Šta bude na tom testiranju za pripravnike, šta se mora znati, odakle početi? itd?
pama

#948 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by pama »

na konkursi.ba ima za tri pripravnika u ministarstvo komunikacija i prometa BiH,pa kome odgovara... :run:
pwn

#949 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by pwn »

Asmara wrote:Ljudi ima li ko na ovom forumu da je dobio poziv na testiranje u PWC? Šta bude na tom testiranju za pripravnike, šta se mora znati, odakle početi? itd?
Ja sam dobio, ne znam ni sam sto se sve treba znati i kakav je test, nisu napisali nigdje o cemu ce bit, ako nadjes nesto javi :/
ibizza

#950 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ibizza »

pama wrote:na konkursi.ba ima za tri pripravnika u ministarstvo komunikacija i prometa BiH,pa kome odgovara... :run:
odgovara mnogima ,al vjerujemd a je nastimano :(
Post Reply