Pomozite da se monstrumi kazne

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
blackberry

#926 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by blackberry »

liči na neku hrenovku...
duboka_misao

#927 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by duboka_misao »

blackberry wrote:liči na neku hrenovku...
da, lici na zatrovanu hrenovku jer psi bash ne vole otrov naživo.
ajde_vise

#928 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by ajde_vise »

SanskiBiser wrote:Ovo lici na trovanje pesticidom Kreozanom, ako jeste treba tu Policija izaci na teren i upozoriti gradjane , moze se neko dijete otrovati lako s stim a i ljudi tu. Zena koju sam upoznao na izlozbi pasa a inace iz Hrvatske ispricala mi je da su joj otrovali kuju s tim, i na putu do veterinara je uginula, a u autu vlasnica pokupila otrov sa psa... Zena jadva zivu glavu izvukla, par sedmica u Zagrebu u Bolnici i tri mjeseca oporavka. Taj kreozan se preko sluzokoze resorbuje za 4-5 minuta, i eto trovanja, dovoljno u nos i oci da udje... Prah je zute boje i obicno to izgleda ovako kao na slici.U Evropi je zabranjen a kod nas se moze u poljoprivrednim apotekama uzeti, toliko je opasan da po 2 mjeseca vlasnici vocnjaka ne smiju ulaziti nakon prskanja.. :x :(

pa moguce je da ima neki zapisnik u poljoprivrednoj apoteci - ako je vec tako toxicno - ne moze se tek tako uzet
- u toku zadnjih mjesec dana - mozda cak i neki dan da je kupljno - a nema 100 poljoprivrednih apoteka
SanskiBiser

#929 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SanskiBiser »

Pikaboo wrote:Sta je ovo na slici? Ne mislim na ovo zuto vec na ovo drugo sto lici na jezik?
SanskiBiser wrote:Ovo lici na trovanje pesticidom Kreozanom, ako jeste treba tu Policija izaci na teren i upozoriti gradjane , moze se neko dijete otrovati lako s stim a i ljudi tu. Zena koju sam upoznao na izlozbi pasa a inace iz Hrvatske ispricala mi je da su joj otrovali kuju s tim, i na putu do veterinara je uginula, a u autu vlasnica pokupila otrov sa psa... Zena jadva zivu glavu izvukla, par sedmica u Zagrebu u Bolnici i tri mjeseca oporavka. Taj kreozan se preko sluzokoze resorbuje za 4-5 minuta, i eto trovanja, dovoljno u nos i oci da udje... Prah je zute boje i obicno to izgleda ovako kao na slici.U Evropi je zabranjen a kod nas se moze u poljoprivrednim apotekama uzeti, toliko je opasan da po 2 mjeseca vlasnici vocnjaka ne smiju ulaziti nakon prskanja.. :x :(

Image
Da to je tipicno na hrenovku stave, ova slika je iz Srbije, tamo su cak nalazili komade hrenovke zatrovane sa ovim otrovom u skolskim dvoristima! Sjecam se da je ZOV pisao o tom problemu davno jos ima vec 5-6 godina...Prepoznaje se trovanje lako sa ovim otrovom, smrt nastupa brzo nakon par sati a obilno pjene na usta i psi i macke, bas kao na fotografijama a isto vrijedi i za ljude, dijete koje bi doslo u kontakt sa ovim sto se kaze NEKA MU JE BOG U POMOCI. :( :x UGLAVNOM AKO KO VIDI OVAKAV ZUTI PRAH NA zemlji ili na hrani oko kontejnera i u tom naselju gdje su potrovani ovi psi, bolje da ne dira bez rukavica i maske. :-x
Pikaboo

#930 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

Smrt nastupa nakon par sati? To nije brzo nikako,zamisli koja je to bol i agonija,satima! :shock:
Jadne zivotinje sa ljudima.Mi smo tvorevina necije zeznute zajebancije
aerosa

#931 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by aerosa »

Majko mila dijele nas po svim mogućim osnovama ali još niko nije napravio pravu podjelu na ljude-ljude i ljude-gore od bilo koje životinje... Ne mogu da vjerujem kakvih sve idiota ima da dijelim isti vazduh sa njima, pa se onda čudimo kad rat počne ko to može praviti zločine ...
minjonja

#932 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by minjonja »

da li je istina da je ovo na sipu djelo sintora? je li potvrdila vet inspekcija?
leki_20

#933 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by leki_20 »

sve lutalice pse streljati...
ocistiti grad od lutalica.. pa onda nekakve zakone provoditi...
nema smisla stiti bijesnog psa koji moze u slucaju da nekoga ujede nanijeti velike posljedici zrtvi...
Pikaboo

#934 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Pikaboo »

leki_20 wrote:sve lutalice pse streljati...
nema smisla stiti bijesnog psa koji moze u slucaju da nekoga ujede nanijeti velike posljedici zrtvi...
Sta ces ti ovdje na ovoj temi? Hajd razligu odavde i ne vracaj se,nije ti mjesto ovdje!
aerosa

#935 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by aerosa »

Idi negdje liječi se svega ti...
minjonja

#936 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by minjonja »

:-) :-)

haj dobro, krenimo od ovoga. oni njih sve strijenjalju. nema lutalica vise. sta mislis dokad ce to tako ostati? zar ne mislis da ce za ih za par mjeseci biti isto toliko? sta si onda postigao? mislis da lovci to dzaba rade ili masno naplate? otkud ovi psi na ulicama?jesu li s neba pali? ili je tvoj komsija izbacio kucice na ulicu kad ih je njegova kuja okotila, ili ti svog psa pario sa ulicnom kujom? zbog tvog i komsijinog neznanja, nemara, bezobrazluka da umiru u agoniji ziva bica?

neke ljude treba u osnovnu skolu vratiti.
ajde_vise

#937 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by ajde_vise »

:lol:

mala pokondirena tikva iz ze-do kantona :lol:

edit: :D da se ko ne bi nasao uvredjen il nesto,
ze-do sam uvela u pricu - cisto da ukazem da je doticna "pridoslica" i sad bi na novom teritoriju da kroji po svom
hvala :lol:
SanskiBiser

#938 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by SanskiBiser »

moderator wrote:
SanskiBiser wrote:
Da to je tipicno na hrenovku stave, ova slika je iz Srbije, tamo su cak nalazili komade hrenovke zatrovane sa ovim otrovom u skolskim dvoristima! Sjecam se da je ZOV pisao o tom problemu davno jos ima vec 5-6 godina...Prepoznaje se trovanje lako sa ovim otrovom, smrt nastupa brzo nakon par sati a obilno pjene na usta i psi i macke, bas kao na fotografijama a isto vrijedi i za ljude, dijete koje bi doslo u kontakt sa ovim sto se kaze NEKA MU JE BOG U POMOCI. :( :x UGLAVNOM AKO KO VIDI OVAKAV ZUTI PRAH NA zemlji ili na hrani oko kontejnera i u tom naselju gdje su potrovani ovi psi, bolje da ne dira bez rukavica i maske. :-x
cime se lijeci trovanje od ovoga??
Da se nas par dobrovoljno otruje cisteci to podrucje pa da nekome JM.

Ne znam stvarno detalje sve sta i kako ali na lokaciji gdje uginu bude obilna kolicina sline i pjene, simptomi trovnja nastupaju brzo, tako da obicno psi ne odlutaju daleko od mjesta gdje su pojeli otrov.. Treba policija da izadje pa da napravi uvidjaj i naravno toksikoloski nalaz ako mogu, to im je posao a sad zbog zakona ne bi trebali ni imati izgovore da izbjegnu uvidjaj. Inace, treba samo na google search KREOZAN ukucati, rezultata puno a svi vezani sa Ex-Yu. Vidim u Srbiji je navodno zabranjen i u Crnoj Gori od ove godine, za nas ne znam, ali ljudi imaju zalihe od prije pa zloupotrebljavaju i danas kako vidim na po rezultatima na Google Search.. :x Inace bez licne karte i uzimanja podataka ne bi ga smjeli prodavati nikome u poljoprivrednim apotekama.

Na jednom drugom forumu sam procitao da se otrov gotovo momentalno reapsorbuje, kroz sluzokozu, prvi simtomi su dahtanje, drhtavica, povracanje pjene. Tjelesna temperatura rapidno raste i to je ono sto zapravo ubija psa - kada predje 42, gotovo je. Zato psa treba odmah staviti pod hladan tus, koristiti i led, sve sto moze da zadrzi rast temperature koju pritom treba pomno pratiti. Jedino sto jos vlasnik, pored hladjenja, moze da uradi je da da psu aktivni ugalj i to je sve. Sto hitnije pozvati veterinara, naravno.

Takodje sam nasao da je ista doza potrebna za smrtonosni ishod i kod zivotinja i ljudi a Kreozan nema protivotrova. tako npr. dijete od 2 god. nema sanse da prezivi... :(

KREOZAN JE INACE:

2-methyl-4,6-dinitrophenol
C7H6N2O5

Vise Detalja:
http://www.pesticideinfo.org/Detail_Che ... Id=PC34964
http://www.speclab.com/compound/c534521.htm
amel_tm

#939 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by amel_tm »

Ja ne znam ko je imao srca da pocini ovako gnusan akt ali ko god da je reci cu mu samo jedno, ima ovih cuka po hrasnom i aneksu dosta
ajde_vise

#940 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by ajde_vise »

amel_tm wrote:Ja ne znam ko je imao srca da pocini ovako gnusan akt ali ko god da je reci cu mu samo jedno, ima ovih cuka po hrasnom i aneksu dosta
a jel - a tvoja adresa je?
Baby

#941 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Baby »

minjonja wrote:da li je istina da je ovo na sipu djelo sintora? je li potvrdila vet inspekcija?
Ovo nije istina,maloprije sam pitala Mustafu nakon njegovog razgovora sa nekom ženom preko mobitela.Koliko znam leševi su uzeti na pregled.
teAMICA

#942 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by teAMICA »

amel_tm wrote:Ja ne znam ko je imao srca da pocini ovako gnusan akt ali ko god da je reci cu mu samo jedno, ima ovih cuka po hrasnom i aneksu dosta
:? :x
Cuke u Hrasnom ne diraj! Ja ih hranim, pitomi su, nikom ne smetaju
aerosa

#943 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by aerosa »

teAMICA wrote:
Ima jedan u Hrasnom što jutri u 6 bude pravo lud :D
Laje na auta ko da ih nikad nije vidio...A posle toga, ujutro i popodne normala ne javlja se nikako :D
zvrk

#944 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

bio je prilog na tvsa

a i na hayatu najava

budite ponosni svi koji su ucinili nesto po ovom pitanju
samo moramo ustrajati

polako ali sigurno
:bih: :bih:

svi vi koji ste za trovanje pasa:
bolje bi vam bilo da usmjerite snage na njihovo humano sklanjanje sa ulica i da se izvrsi pritisak na vlasti da urade svoj posao i sredstva iz budzeta usmjere gdje treba
a ne u ljubavnice i vlastite privatne firme
Flika

#945 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Flika »

Ne mogu da vjerujem da se neko ovim sluzi... evo su pocele ugibati i druge zivotinje, a pitanje je dokle ce sve taj otrov stici cirkulisuci...
LilBear

#946 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by LilBear »

aerosa wrote:
teAMICA wrote:
Ima jedan u Hrasnom što jutri u 6 bude pravo lud :D
Laje na auta ko da ih nikad nije vidio...A posle toga, ujutro i popodne normala ne javlja se nikako :D
ih, ordinira zuti i po noci, a sto je najgore navuk'o je i ostalu ekipu na zalijetanje u aute. rijec je o skroz pitomim i dragim psima o kojima se brine veci broj ljudi i nek samo neko proba i pomislit da ih "skloni". :x

@teAMICA :thumbup:
zlatiborka

#947 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zlatiborka »

Strasno, uginulo je jos zivotinja, 4 goluba i jedna macka......

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100412136

Ako je u pitanju taj otrov, moze i neko dijete nastradati, gluho bilo..... :x :x

Mora se sprovesti istraga da se ovo vise ne ponovi.....

Koliko samo primitivaca i neljudi zivi u ovom gradu, za ne povjerovati...... :evil:
Dogman

#948 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by Dogman »

Nevjerovatno je s kakvim ljudima zivimo!

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100412054
PeshtA

#949 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by PeshtA »

Uriniram Vam se na glavni grad.
Pricalo se onih ratnih godina da u Zepi zbog svog s*anja i rata i svega, bilo kanibalizma, pricalo kazem, ali nigdje niko nije makar pse i macke dirao ...
Eto Vam vase carsije u 21 vijeku ....

Uriniram Vam se na carsiju i glavni grad ...

Robinzone Kruso, nemoj u Saraj'vo ako Boga znas !
zvrk

#950 Re: pomozite da se monstrumi kazne

Post by zvrk »

pricalo se da su neki ljudi toliko glupi da su nastali polnim odnosom covjeka i bukve
al eto pricalo se...
a ja nisam vidjela :)
Post Reply