Mnogo je izgleda mocan Dodik.....jedinstven uticaj na teritoriju cijele BiH .... kako on navodno odluci na RTRS-u, odmah isti efekat ima na FTV. hahahah.....Kada se to jednom dogodi ovo ce biti sretna zemlja, bilo da je to Dodik ili bilo ko drugi. Nekako mislim da cemo jos dugo cekati to.....da li ce to cekanje proci u stalnom gledanju na Dodika kao jedinog i neprikosnovenog krivca....hocemo jer bi u protivnom morali traziti stvarnog, a svi se boje toga.OD NEKIH KOLEGA SA FTV MI SE POVRAĆA!
Neka sada "vedete" sa RTRS-a i FTV-a komentarišu utakmice
Nakon što je za vrijeme prijenosa utakmice Južna Afrika - Meksiko u ulozi komentatora na RTRS-u Marjana Mijajlovića na poluvremenu zamijenio Dragiša Ćorsović, digla se velika prašina. Podsjećamo, bilo je predviđeno da Mijajlović komentira susret za sva tri javna emitera, ali su na RTRS-u sasvim neočekivano odlučili da na poluvremenu promijene komentatora pravdajući taj potez brojnim žalbama gledalaca na "iritantni Mijajlovićev glas".
Epilog priče o nesvakidašnjoj odluci emitera iz Republike Srpske, prema svemu sudeći, neće ponuditi sretan kraj za fanove Marjana Mijajlovića. Sportski komentator FTV-a, naime, tvrdi da je to bila kap koja je prelila čašu te da se više ne želi baviti tim pozivom.
Iritantan glas
- Odustajem. Ne trebaju mi ovakvi stresovi. Znam da je bilo raznih komentara poslije cijelog slučaja, zato sam i isključio telefon tokom vikenda. Neka sada "vedete" sa RTRS-a i FTV-a komentarišu utakmice, ja to više ne želim raditi ni za jednu televiziju. Evo, baš sam trebao prenositi Holandija - Danska. Bavit ću se nečim drugim, ima još poslova. Uredno sam direktora FTV-a Džemala Šabića obavijestio o svojoj odluci - kaže Mijajlović u razgovoru za "Dnevni avaz".
Kako komentirate potez RTRS-a?
- Kažu, iritantan mi je glas. Valjda ne mogu ništa drugo da mi nađu. Također, mana mi je, navodno, to što plasiram višak informacija. Prvi put čujem tu vrstu zamjerke.
Mnogi ipak smatraju da ste najbolji sportski komentator u BiH, što potvrđuju i brojni komentari posjetilaca bh. internet-portala. Zar ih želite razočarati i tek tako napustiti posao?
- Trenutno sam u takvom psihičkom stanju da ne mogu raditi prijenose. Kao profesionalac, ne mogu sebi dopustiti da polovično radim bilo šta. Utakmicu Južna Afrika - Meksiko uradio sam kako treba iako sam bio uznemiren kada sam saznao šta se desilo, ali meni se poslije toliko razvalila koncentracija da nisam znao ni koje su grupe na Mundijalu.
Teško se oteti dojmu da niste imali adekvatnu podršku Federalne TV, koja je prilično nezainteresirano i hladno primila informaciju o RTRS-ovoj promjeni komentatora, čime je prekršen dogovor?
- Za to je krivac urednik sportske rubrike FTV-a Fahrudin Bečić, a ne direktor Džemal Šabić. Kompletna Sportska redakcija me "načepila" od prvog dana. Naprimjer, sat i po prije prijenosa mi dolazi Mustafa Radončić i kaže: "Nismo mi tvoj servis, šta se praviš zvijezda", zato što sam dobio neki laptop. Dakle, od Sportske redakcije FTV-a nisam ni očekivao podršku. Nekim kolegama sa Federalne ne bih ni imena spominjao da ne bih povraćao.
Bilo je i ljubomornih kolega?
- Za prijenose sam se morao pripremati u kancelariji Bakira Hadžiomerovića, jer sa kolegama iz Sportske uopće nisam imao komunikaciju. Kada dođem, kažem „dobar dan“ i zavučem se u tu kancelariju. Uvijek se uredno javim, a oni zauzmu neki gard. Kompleksi su čudna stvar. To što neko hoće da bude u Wikipediji kao ja ili da reprezentaciji da nadimak, kao što sam ja učinio, pa ne može, to je njegov problem. Lično, nikada nisam bio zavidan, čak ću otvoreno reći da je za mene Velid Spaho najbolji komentator u BiH.
Zanimljivo je da ste naprasno napustili i Hayat TV?
- Baš mi je djevojka rekla da će sada ispasti kako sam konfliktna ličnost. Ja znam da nije tako, ali šta da radim? Inače, osim sa dvojicom bivših kolega sa Hayata, uvijek se srdačno pozdravim i ispričam sa ostalim članovima te TV kuće.
Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Moderator: anex
-
kameni spavac
#926 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
-
Rookie
#927 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Evo i Sanja se odlučila registrovati... Marjan nije uklonjen s prenosa na FTV-u
A to što je imao loš tretman na pomenutoj televiziji nije nikada objašnjavao Dodikovim uticajem, kako slaga autorica!
hahahaha hohoohhoh hiihihihi hehehehehehe
A to što je imao loš tretman na pomenutoj televiziji nije nikada objašnjavao Dodikovim uticajem, kako slaga autorica!
hahahaha hohoohhoh hiihihihi hehehehehehe
- Better Man
#928 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Sanja bi rodjenu mater prodala i popljuvala za saku Dollara.
-
Armen
#929 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ova nepismena i netalentirana zena je zaista pretjerala sa glupostima, a i dalje pise nezaustavljivo o temama o kojima nema pojma!
Blago nam svima sa ovolikom kolicinom neznanja i gluposti
Говор мржње на интернету и шире
Datum: 09.07.2010 22:00
Autor: Сања Влаисављевић
О говору мржње на овом мјесту већ је много тога речено, али нажалост чини се никада довољно. Говор мржње, мање или више опипљив, готово да је подједнако велика опасност за грађане ове земље као и отворени позиви на рат.
Истина, изљеви реторичке мржње требају бити толико опипљиви, "да се најежите", да би могли бити сврстани у категорију "говор мржње", поручивала нам је недавно бивша директорица сектора за емитирање у РAК-у. О сијању мржње са интернета готово да се није смјело ни проговорити, а уколико би се нетко одважио да то учини био је или исмијан или проглашен необразованим или још горе: проглашен некаквим конзервативцем који захтијева цензуру тамо гдје јој никако није мјесто. И данас нам на питање "ко и како може одлучити шта је дозвољено, односно шта је пожељно, а шта не пласирати на интернет?", сада више не директорица Одјела за емитирање, него представница OSCE-а за слободу медија поручује: "нет дозвољава грађанима да критикују своје владе, као и да дистрибуирају вијести и информације без репресалија од стране државе. Пружаоци интернет услуга су сигурно погрешна адреса за одлуку о томе шта се може, а шта не може пласирати на интернет. Постоји већ превише контроле ове нове технологије од стране великих бизниса која их, притом, не прави поротом и судијама свог садржаја на интернету." Дакле, интернет је ничија земља у којој сваки становник може да ради како и што жели. Неки Велики брат то све прати, али не суди, и сваки захтјев за мало већом контролом тих активности је готово немогућ. A неријетко је и непотребан, јер осликава стање слободе говора.
Но ипак је, успркос свој демагогији о технологији без граница у којој је присуство слободе говора и мисли неприкосновено, SIPA (Државна агенција за истраге и заштиту) ових дана покренула активности да идентифицира чланова групе "Нож, жица, Сребреница", дакако због њиховог застрашујућег језика мржње. Прије извјесног времена свједочили смо још једној сличној акцији. Дакле, и ове службе, сходно својим законским овластима, могу покренути "без претходних пријава грађана" активности на праћењу садржаја и проналажењу прекршитеља како кодекса тако и закона".
Можда ћемо се лако сложити да је све веће кориштење нових комуникација "веома позитивно", као и да су "потенцијали директног обраћања грађанима и двосмјерне комуникације, какве нуде разни интернет форуми, па чак и Фацебоок групе, непроцјењиви". Сложит ћемо се такођер да је "евидентно је да се полако почињу користити и код нас". Међутим, наше одушевљење брзином слања и добивања информација, досада незамисливо успјешним повезивањем људи и идеја, нипошто не умањује него управо појачава наша очекивања за ефикасним регулирањем такве размјене, с обзиром на безграничну слободу која укључује и најекстремније облике исказивања језика мржње. Наравно, при томе нипошто не би повјеровали у чаробно рјешење које нам нуди представница OSCE-а: "Свеукупно најбољи технички начин да се зауставе нежељени подаци јесте добровољно кориштење софтњеара за блокирање и етикетирање. То је, уједно и најдемократскија алтернатива." Треба ли над овом изјавом плакати или се смијати? Па осврнимо се само на споменути примјер групе због које је покренута активност SIPA. Изгледа да никакву активност није ни требало покретати, него да су сви они који су били незадовољни електронским садржајем требали инсталирати софтњеаре у своје рачунаре и ријешити проблем. До њих више не би долазили садржаји који изазивају националну, вјерску, расну нетрпељивост и раздор, а и говор мржње би постао невидљив или би остао доступан само најиздржљивијим. Уједно, тиме бисмо показали и властиту демократичност.
Упућена суговорница напомиње да постоји још један начин да се спријече недозвољени или непожељни садржаји на интернету. Увјерава нас да "познавање интернета мора бити првенствени образовни циљ у школама, док за одрасле треба организовати курсеве обуке" (сиц!). Дакле, учењем о информацијским технологијама и услугама које оне пружају спријечит ће се говор мржње и грађани ће научити што јесте а што није пожељно пласирати путем интернета.
Језик мржње се не регулира мање или више успјешним кориштењем рачунара и рачунарских програма него стварањем климе у јавности у којој ће такав језик, одакле год долазио и кому год био упућен, бити најоштрије осуђен. Док год невладин сектор, разна медијска регулацијска тијела, медији и бројни критичари и колумнисти, политички филозофи, дежурни грађански моралисти и друге јавне личности језик мржње препознају само код својих неистомишљеника, до тада ће језик мржње бити и те како присутан у јавном и медијском простору и, што је још горе, бити ће од једних слављен као слобода говора, а од других осуђиван као најгори облик национализма! Но, нажалост док год само SIPA у својим спорадичним акцијама буде водила рачуна о оваквим појавама и док год оне нису проблем за читавог друштва, језик мржње ће полако, али сигурно заузимати мјеста уобичајене комуникације у јавном и медијском простору. A разна неовисна медијска и регулацијска тијела ће се и даље склањати из фраза како они нису цензори или како немају мандат да кажњавају и суспендирају новинаре, одузимају им дозволе и слично. Па ето, да знате, када вам нетко у неком медију каже да сте шизофрени бандит ви њему сасвим слободно одговорите да је он параноидни криминалац. У складу са увријеженим новинарским методама и кодексима који јамче ваше право на одговор.
Говор мржње на интернету и шире
Datum: 09.07.2010 22:00
Autor: Сања Влаисављевић
О говору мржње на овом мјесту већ је много тога речено, али нажалост чини се никада довољно. Говор мржње, мање или више опипљив, готово да је подједнако велика опасност за грађане ове земље као и отворени позиви на рат.
Истина, изљеви реторичке мржње требају бити толико опипљиви, "да се најежите", да би могли бити сврстани у категорију "говор мржње", поручивала нам је недавно бивша директорица сектора за емитирање у РAК-у. О сијању мржње са интернета готово да се није смјело ни проговорити, а уколико би се нетко одважио да то учини био је или исмијан или проглашен необразованим или још горе: проглашен некаквим конзервативцем који захтијева цензуру тамо гдје јој никако није мјесто. И данас нам на питање "ко и како може одлучити шта је дозвољено, односно шта је пожељно, а шта не пласирати на интернет?", сада више не директорица Одјела за емитирање, него представница OSCE-а за слободу медија поручује: "нет дозвољава грађанима да критикују своје владе, као и да дистрибуирају вијести и информације без репресалија од стране државе. Пружаоци интернет услуга су сигурно погрешна адреса за одлуку о томе шта се може, а шта не може пласирати на интернет. Постоји већ превише контроле ове нове технологије од стране великих бизниса која их, притом, не прави поротом и судијама свог садржаја на интернету." Дакле, интернет је ничија земља у којој сваки становник може да ради како и што жели. Неки Велики брат то све прати, али не суди, и сваки захтјев за мало већом контролом тих активности је готово немогућ. A неријетко је и непотребан, јер осликава стање слободе говора.
Но ипак је, успркос свој демагогији о технологији без граница у којој је присуство слободе говора и мисли неприкосновено, SIPA (Државна агенција за истраге и заштиту) ових дана покренула активности да идентифицира чланова групе "Нож, жица, Сребреница", дакако због њиховог застрашујућег језика мржње. Прије извјесног времена свједочили смо још једној сличној акцији. Дакле, и ове службе, сходно својим законским овластима, могу покренути "без претходних пријава грађана" активности на праћењу садржаја и проналажењу прекршитеља како кодекса тако и закона".
Можда ћемо се лако сложити да је све веће кориштење нових комуникација "веома позитивно", као и да су "потенцијали директног обраћања грађанима и двосмјерне комуникације, какве нуде разни интернет форуми, па чак и Фацебоок групе, непроцјењиви". Сложит ћемо се такођер да је "евидентно је да се полако почињу користити и код нас". Међутим, наше одушевљење брзином слања и добивања информација, досада незамисливо успјешним повезивањем људи и идеја, нипошто не умањује него управо појачава наша очекивања за ефикасним регулирањем такве размјене, с обзиром на безграничну слободу која укључује и најекстремније облике исказивања језика мржње. Наравно, при томе нипошто не би повјеровали у чаробно рјешење које нам нуди представница OSCE-а: "Свеукупно најбољи технички начин да се зауставе нежељени подаци јесте добровољно кориштење софтњеара за блокирање и етикетирање. То је, уједно и најдемократскија алтернатива." Треба ли над овом изјавом плакати или се смијати? Па осврнимо се само на споменути примјер групе због које је покренута активност SIPA. Изгледа да никакву активност није ни требало покретати, него да су сви они који су били незадовољни електронским садржајем требали инсталирати софтњеаре у своје рачунаре и ријешити проблем. До њих више не би долазили садржаји који изазивају националну, вјерску, расну нетрпељивост и раздор, а и говор мржње би постао невидљив или би остао доступан само најиздржљивијим. Уједно, тиме бисмо показали и властиту демократичност.
Упућена суговорница напомиње да постоји још један начин да се спријече недозвољени или непожељни садржаји на интернету. Увјерава нас да "познавање интернета мора бити првенствени образовни циљ у школама, док за одрасле треба организовати курсеве обуке" (сиц!). Дакле, учењем о информацијским технологијама и услугама које оне пружају спријечит ће се говор мржње и грађани ће научити што јесте а што није пожељно пласирати путем интернета.
Језик мржње се не регулира мање или више успјешним кориштењем рачунара и рачунарских програма него стварањем климе у јавности у којој ће такав језик, одакле год долазио и кому год био упућен, бити најоштрије осуђен. Док год невладин сектор, разна медијска регулацијска тијела, медији и бројни критичари и колумнисти, политички филозофи, дежурни грађански моралисти и друге јавне личности језик мржње препознају само код својих неистомишљеника, до тада ће језик мржње бити и те како присутан у јавном и медијском простору и, што је још горе, бити ће од једних слављен као слобода говора, а од других осуђиван као најгори облик национализма! Но, нажалост док год само SIPA у својим спорадичним акцијама буде водила рачуна о оваквим појавама и док год оне нису проблем за читавог друштва, језик мржње ће полако, али сигурно заузимати мјеста уобичајене комуникације у јавном и медијском простору. A разна неовисна медијска и регулацијска тијела ће се и даље склањати из фраза како они нису цензори или како немају мандат да кажњавају и суспендирају новинаре, одузимају им дозволе и слично. Па ето, да знате, када вам нетко у неком медију каже да сте шизофрени бандит ви њему сасвим слободно одговорите да је он параноидни криминалац. У складу са увријеженим новинарским методама и кодексима који јамче ваше право на одговор.
- amrica
#930 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ja fakat ne kontam koliki IQ imaju ljudi koji ovo "pustaju" u novine i oni koji ovo citaju. Cinjenica je da bar 50% ljudi ovdje nikad rukom nije pomilkilo kompjuter, i jos par desetina % ima sporadicne, prisline kontakte sa tom strasnom spravom, i ne znaju je koristiti, osim mozda kao malo pametniju pisacu masinu, internet je nesto slijetanje na Veneru, ali ovoliko nebuloza, nepoznavanja materije, nespominjanja planetranih zlocina, pedofilije, ostalih uzasa.... nastalih na netu, upravo zbog nemogucnosti apsolutne kontrole svakog posta... je taman na nivou S.V.
I OVIH NOVINA U KOJIMA SE KORISTE SOFTNJEARI
I OVIH NOVINA U KOJIMA SE KORISTE SOFTNJEARI
- Erzsebet
#931 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
e-balkan portalBez Dodika i Sanjice
25. februar 2010.
Autor/ka: Mirza Softić
Mile je porekao da je izjavio kako se na Markalama i Kapiji nisu desili zločini, Jana Zlatana Kulenovića je indirektno nazvao kretenom, i još opovrgnuo utiecaj vjerskih struktura u kreiranju politike, iako je reforma policije dogovorena upravo u manastiru
Ponukan izvještajem sa nadrealistično humorističnog događaja, nazvanog debatom «Otvorenog dijaloga u otvorenom društvu», zapitah se šta želi postići Centar za kulturu dijaloga, kako ga je, tada još realno, nazvala Avazova kolumnistica i moja nekadašnja profesorica, Sanja Vlaisavljević. Ona i njen muž Ugo odlučili su, kako kažu, ne biti više dio klana ljevičara, pa su se prebacili u ekipu koju predvode osumnjičenik za najveći kriminal u poslijeratnoj BiH, Mile Dodik, te medijski tajkun Fahro Radončić, čije novine su unesrećile, uplakale i oblatile mnoge ljude koji to nisu zaslužili.
Hajdemo redom... Sanjica je najprije TV prava za ovu «debatu» poklonila režimskoj TV kući zvanoj Alfa. Zatim je u pravila uvela ceduljice kojima se može postaviti samo jedno pitanje, bez da novinar postavi potpitanje ili da replicira lažovu Dodiku. Pritom je slagala gospodina Valentina Inzka da će biti uvodničar u debati, pa ga je postavila na stranu suprotnu od Mileta. Nakon što je to ovaj obznanio, ostala je nijema, a kasnije je kritikovala i čudila se novinaru koji je pitao Dodika insistira li ovaj da ga Inzko povuče za onu stvar. Sličnu stvar je uradio i Adis Arapović, isključujući mikrofon Emiru Suljagiću, prilikom još jedne montipajtonovske epizode Sanje Vlaisavljević i njenog «Centra za kulturu dijaloga». Ovi navodnici ne stoje tu slučajno, niti da bi označili ime ove nadrealne institucije.
A onda je Dodik stao odgovarati na pitanja. Debate, naravno, nije ni bilo, jer je većina pitanja bila upućena ovom laktaškom lažovu i zavijaču, prvenstveno srpskog naroda, u crno. Niz koji se uglavnom odnosio na Miletove fašističke izjave, bio je dočekivan podsmijesima, lažima, krivim interpretacijama ranije rečenih stavova i insinuacijama. Mile je tako, porekao da je izjavio kako se na Markalama i Kapiji nisu desili zločini, Jana Zlatana Kulenovića je indirektno nazvao kretenom, opovrgnuo utjecaj vjerskih struktura u kreiranju politike (iako se reforma policije dogovorila upravo u manastiru), itd. Smiješno i žalosno, u isto vrijeme, je bilo i prisustvovati ovom idiotskom događaju, koji je organizovala osoba, koja javno za sebe kaže, kako upravo ona i njen centar pozivaju na kulturu dijaloga, a radi za novine koje su prikazivale mrtvu i polumrtvu djecu na naslovnicama; lagale o samoubistvima maloljetnih i uopšte mladih ljudi, te ih uglavnom povezivale sa ljubavlju; Senada Avdića nazvale silovateljem, ubicom i pomagateljem četnika; Sinana Alića vezale za Arkana; Vlastimira Mijovića nazvale pijanicom i prljavcem; Marka Vešovića nazivale neprijateljem Bošnjaka; razapele Dušku Jurišić, ženu koja je cijeli rat pod granatama trčala na posao i izvještavala tokom najstrašnijih ratnih godina, dok se Radončić bogatio zahvaljujući Aliji Izetbegoviću, i podmetale joj razne laži, od tjeranja Bošnjaka sa radnih mjesta, do nekih drugih bljuvotina. Za takav medij radi Sanja Vlaisavljević. A sve i da zanemarimo pritisak na druge medijske ličnosti i političare, od kojih su neki koketirali upravo s Avazom i lizali se javno s njima, nikad neću moći zaboraviti i oprostiti avazovštine o mom prijatelju, koji je počinio samoubistvo, iz samo njemu znanih razloga. Tada je Avaz napisao da se «dvadesetjednogodišnjak objesio zbog ljubavi», iako im je izrazito rečeno da ne objave ni redak o tom događaju. Oni su uzeli sliku sa smrtovnice i na naslovnicu je zalijepili. Sanjice, to je bio tvoj učenik, i to jedan od omiljenih. A Sanjica nam, iz takvog medija, poručuje da kulturno komuniciramo.
Ista ta Sanja je proglašena novinarkom godine, iako nikad nijedan novinarski tekst nije napisala, nikad nije navodila izvore, istraživala i pozivala drugu stranu. Upravo je, na gorepomenutoj kvazidebati, ismijala web magazin Žurnal i njihovo pitanje, uz opasku, «kakve novine, takvo i pitanje».
Nakon što uzme ogromne pare od klerikalaca koji vonjaju na fašizam, baš se pitam šta će onda Sanja raditi, nakon što ovi u oktobru, ili nekad nakon toga, dožive izborni fijasko?! Hoće li se onda vratiti, i ona i Ugo, u stari klan, gdje su važili za istaknute profesore i intelektualce? Ili će nastaviti da podržavaju trulo – nepismeno – lažovsko – obmanjivačko – fašističku politiku Mileta Dodika i Fahra Radončića? U svakom slučaju, neće joj biti lako. Po mom skromnom mišljenju, Vlaisavljevići su se precijenili. Ipak oni nisu Goran Milić, niti bilo ko drugi, ko pliva u svakom sistemu.
A Dodiku poručujem da se otcijepi već jednom. Pa da konačno napravimo normalnu državu. Da ne bude zabune, u AVNOJ-evskim granicama i kako Inzko reče, na pitanje kako vidi BiH za dvije godine, «bez Dodika».
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#932 Re: Vlaisavljevići - ALL the f*** ABOUT
Dobro Softiću, isecirao si je kao i njeno druženje sa dr.Radovanom Karadžićem i nemuštim austrijskim namjesnikom za BiH prije par mjeseci na teheranskom Marijindvoru..Mislim da je dobro napisano i sasvim podloženo činjenicama-zanatski čisto.
Ovo što je M.S. napisao je i odraz raslojavanja medijske i političke scene u koje polako upadaju svi koji su radili ili rade za medije, kao radnici ili plaćenici, kulturno rečeno frilenseri
,jel...Nama je to novo i neobično, jer kao i za svim drugim, kasnimo desetljeće i po i za novinarskim prljavim i bolesnim besmislenim obračunima i tekstovima napisanim da ne kažu baš ništa.A vjerujte da nema većih licemjera i foliranata sa duplim dnom od te kaste samoprozvanih analitičara društva...Ali zna to i autor citiranog članka sasvim dobro
..
Ono što je bolesno u svemu ovome je da čitava trakavica postaje svrha samoj sebi, bez utjecaja na zbivanja i razmišljanja u društvu, tako da autorima nalik Mirzi preostaje samo nakupljanje žuči i povremeno istresanje iste, pa makar i na nesretne čitaoce koji novine kupe iz sasvim banalnih razloga- smrtovnice susjedove, pregleda programa,ili površnog listanja uz kafu uz obavezno preskakanje gluposti tzv.Fadila Mandala kojima se i on sam vjerovatno,šizofreno smije.
I na Forumu se istom trakavicom bavi šaka ljudi već dvije godine, nekome je to fakat bizarna opsjednutost gdje se jave tek da ostali znaju da su i dalje opsjednuti, neko pokuša da doda novo poglavlje priče o najdosadnijem autoru političkih tekstova.
Na osnovu čitanosti to Sanja V. zasigurno jeste, jer je u suštini čita ponižavajuće malo ljudi.
Na Avazu kojeg pominjete u svakodnevnom death matchu na lokalnoj pričaonici, od nje je po dosadnosti tekstu odmakao samo jedan od urednika, dok je iza njih baksuzni Šoba(ali Šoba je pametan pa se ne bavi previše medijima kako bi ostao onakav kakvim ga raja pamti).
off:
*U priču ponekad upadne Karadžić(koji više nije Dabić već M.Dodik, samo to onaj kosooki sudija u Holandiji još ne zna).I o njemu priča na milion forumskih stranica kao o Miletu D. a ne namjesniku četničkog dijela Republike Srbije za pokrajinu BiH, što on i jeste, uz austrijskog "diplomatu" Inzka.Samo su mu prćiji dali ime Republike da se i on osjeti važnim, a nama čak Federacije: Ne znam samo jel zbog Star Treka, ili činjenice da su "naši" u Amerikancima vidjeli Mesije naroda, kao što RS-ovci dolaze svom Mesiji Ruskom Ambasadoru svakih sedam dana redovito.*
Trošite forumsku municiju na kolumniste koji naplate honorar a da nikad i ne pogledaju komentare na vlastite kolumne, niti imaju želju da saznaju kako je kolumna primljena.Kratko rečeno, više tih besmislenih kolumni pročitate vi u pokušaju da napravite štivo za seciranje, nego bilo koji drugi posjetilac tog ili drugih sajtova gdje pišu pomenuti iz naslova teme.Možda se varam u pogledu užeg kruga njihovih saradnika ili prijatelja, jer je *ebi ga, red da pročitaš kolumnu od jaranice il' jarana
, taman ti najdosadnija bila.
I o čemu pričate, da prostite? Kome je bitna jedna prosvjetna radnica neospornog obrazovanja, ali očajno napornog stila pisanja koje većina čitateljstva preskače, ne jer ne razumiju-nisu debili, već jer u dvije trećine rečenica ponavlja stavove iz prethodnih kolumni?
Liebe Softiću, precjenjuješ Sanjicu više i od našeg notornog Abacije
, a to je uspjeh
.
Nejse, srećom se naš mili @kakavdanakneiskustvu nije ozbiljno pozabavio Ženom od Uga, da besmisao dotjeramo na nivo "kad je dernek nek i hala gori..".
Ima likova koje će u paklu mučiti samo istaknutim logoom Avaza sa duplericom Sanje V., jer su đavla zamišljali baš u toj novini, a njegovog najistaknutijeg demona u liku pomenute profesorice.
No za života su se pravili kao da sa istom ne žive na istom mjestu, kao da nikome od snajpera te novine niko ne može prići, kao da nema nijednog sredstva za "poklapanje" tih nebuloza osim forumskih trakavica i jednako suhoparnih i dosadnih tekstova u tzv. liberalnim und građanskim medijima...
*ebi ga, najteže je izaći u čaršiju pa sasuti budali u lice istinu.Lakše je 'vako, jelde?
Opet da ponovim, ako ima pakla, za novinare u njemu ima zasigurno posebno neugodan kutak.
@dr.gog
Ovo što je M.S. napisao je i odraz raslojavanja medijske i političke scene u koje polako upadaju svi koji su radili ili rade za medije, kao radnici ili plaćenici, kulturno rečeno frilenseri
Ono što je bolesno u svemu ovome je da čitava trakavica postaje svrha samoj sebi, bez utjecaja na zbivanja i razmišljanja u društvu, tako da autorima nalik Mirzi preostaje samo nakupljanje žuči i povremeno istresanje iste, pa makar i na nesretne čitaoce koji novine kupe iz sasvim banalnih razloga- smrtovnice susjedove, pregleda programa,ili površnog listanja uz kafu uz obavezno preskakanje gluposti tzv.Fadila Mandala kojima se i on sam vjerovatno,šizofreno smije.
I na Forumu se istom trakavicom bavi šaka ljudi već dvije godine, nekome je to fakat bizarna opsjednutost gdje se jave tek da ostali znaju da su i dalje opsjednuti, neko pokuša da doda novo poglavlje priče o najdosadnijem autoru političkih tekstova.
Na osnovu čitanosti to Sanja V. zasigurno jeste, jer je u suštini čita ponižavajuće malo ljudi.
Na Avazu kojeg pominjete u svakodnevnom death matchu na lokalnoj pričaonici, od nje je po dosadnosti tekstu odmakao samo jedan od urednika, dok je iza njih baksuzni Šoba(ali Šoba je pametan pa se ne bavi previše medijima kako bi ostao onakav kakvim ga raja pamti).
off:
*U priču ponekad upadne Karadžić(koji više nije Dabić već M.Dodik, samo to onaj kosooki sudija u Holandiji još ne zna).I o njemu priča na milion forumskih stranica kao o Miletu D. a ne namjesniku četničkog dijela Republike Srbije za pokrajinu BiH, što on i jeste, uz austrijskog "diplomatu" Inzka.Samo su mu prćiji dali ime Republike da se i on osjeti važnim, a nama čak Federacije: Ne znam samo jel zbog Star Treka, ili činjenice da su "naši" u Amerikancima vidjeli Mesije naroda, kao što RS-ovci dolaze svom Mesiji Ruskom Ambasadoru svakih sedam dana redovito.*
Trošite forumsku municiju na kolumniste koji naplate honorar a da nikad i ne pogledaju komentare na vlastite kolumne, niti imaju želju da saznaju kako je kolumna primljena.Kratko rečeno, više tih besmislenih kolumni pročitate vi u pokušaju da napravite štivo za seciranje, nego bilo koji drugi posjetilac tog ili drugih sajtova gdje pišu pomenuti iz naslova teme.Možda se varam u pogledu užeg kruga njihovih saradnika ili prijatelja, jer je *ebi ga, red da pročitaš kolumnu od jaranice il' jarana
I o čemu pričate, da prostite? Kome je bitna jedna prosvjetna radnica neospornog obrazovanja, ali očajno napornog stila pisanja koje većina čitateljstva preskače, ne jer ne razumiju-nisu debili, već jer u dvije trećine rečenica ponavlja stavove iz prethodnih kolumni?
Liebe Softiću, precjenjuješ Sanjicu više i od našeg notornog Abacije
Nejse, srećom se naš mili @kakavdanakneiskustvu nije ozbiljno pozabavio Ženom od Uga, da besmisao dotjeramo na nivo "kad je dernek nek i hala gori..".
Ima likova koje će u paklu mučiti samo istaknutim logoom Avaza sa duplericom Sanje V., jer su đavla zamišljali baš u toj novini, a njegovog najistaknutijeg demona u liku pomenute profesorice.
No za života su se pravili kao da sa istom ne žive na istom mjestu, kao da nikome od snajpera te novine niko ne može prići, kao da nema nijednog sredstva za "poklapanje" tih nebuloza osim forumskih trakavica i jednako suhoparnih i dosadnih tekstova u tzv. liberalnim und građanskim medijima...
*ebi ga, najteže je izaći u čaršiju pa sasuti budali u lice istinu.Lakše je 'vako, jelde?
Opet da ponovim, ako ima pakla, za novinare u njemu ima zasigurno posebno neugodan kutak.
@dr.gog
- Toffee karamela
#933 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Dragi ljudi ja vjerovati ne mogu da se oko to dvoje profesorskih poluanonimusa napisalo ovoliko stranica! Pa više nego o Titu i Harisu zajedno
...Pa šta je tako nevjerovatno u činjenici da su ljudi stavili svoje pero i dosad napabirčeno znanje u službu nekoga ko im dobro plaća ? To su intelektualci radili od kad je svijeta i vijeka...većina njih. Zašlo se u srednje godine, a obično negdje tada ljudi koji su veći dio dotadašnjeg života utrošili na intelektualnu djelatnost a ne mlaćenje materijalnog postaju bolno svjesni činjenice DA OD SUHOG PAMETOVANJA NEMA PARA! A svi smo mi ljudi, svi volimo neke stvari, djeca rastu, hoće se lijepo auto s klimom, skupe cipele iz Gemme, pa malo bi se i svijeta vidjelo dok se ne umre...Ali odakle? Od njihove plaće na univerzi? Aha, mo'š mislit!
Biti pravi intelektualac podrazumijeva i asketizam, dobranu nezainteresovanost za šarene džidže ovosvjetskog bitisanja...ja ih znam nekoliko, što s faxa što iz stvarnog života, oni se neće prodati havazu niti Dodu, možda i ne zato što su im principi od granita nego jer ne žude za onim što im njihov primarni dohodak ne može obezbijediti. Pomirili su se da su takav život odabrali (ili da ih je priroda odabrala i ne pitajući ih kada ih je oblikovala drugačije od Fahre R. ili reisa).
Neka Vlaisavljevići pišu, samo što neko od novinara reče negdje: neka se ne čude što izazivaju gađenje kod kolega, studenata i javnosti. Intelektualna prostitucija za razliku od one tjelesne ne da se sakriti, a što je još pogubnije ostaje i zatefterena na papiru.
Biti pravi intelektualac podrazumijeva i asketizam, dobranu nezainteresovanost za šarene džidže ovosvjetskog bitisanja...ja ih znam nekoliko, što s faxa što iz stvarnog života, oni se neće prodati havazu niti Dodu, možda i ne zato što su im principi od granita nego jer ne žude za onim što im njihov primarni dohodak ne može obezbijediti. Pomirili su se da su takav život odabrali (ili da ih je priroda odabrala i ne pitajući ih kada ih je oblikovala drugačije od Fahre R. ili reisa).
Neka Vlaisavljevići pišu, samo što neko od novinara reče negdje: neka se ne čude što izazivaju gađenje kod kolega, studenata i javnosti. Intelektualna prostitucija za razliku od one tjelesne ne da se sakriti, a što je još pogubnije ostaje i zatefterena na papiru.
- ultima_palabra
#934 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Pa dobri doktore, ne može se sve baš tako lako relativizovati, premda naš Y(ugo) predano radi na tome
Kažeš treba ignorisati...pa nije tako jednostavno, ignorišemo mi 20 godina neke stvari, pravimo se da ne postoje, pa nam na kraju dođu glave.
Stvar je u tome da su Dodik i njegov sarajevsko-gusinjski pandan Radončić simboli propadanja ovog društva koje nikako da dotakne to jebeno dno, a uvaženi profesor je postao simbol čovjeka kojem ne smeta deponija govana na spratu iznad njega, samo dok ne smrdi iza njegovih vrata...nakon što je 15ak revno ignorisao tu deponiju, sada je počeo i da je relativizuje...kao, ne smrdi baš to toliko kao što govore, ima toga i u drugim zgradama...
Srednjoškolska profesorica je nebitna, slažem se, ali i preko nje možemo vidjeti dokle može dogurati osoba ispodprosječnih znanja i sposobnosti, ali visokih ambicija i savitljive kičme
Što se tiče forumaša koje pominješ, pa svako ima drukčiji prag tolerancije, neko će izraziti svoju šokiranost nečijim lažima i prevrtljivošću, neko će to preskočiti pa otići na LJ&S, ima nas svakakvih... naravno ima i ljudi koji perverzno uživaju u seciranju svakog Sanjinog teksta - iako se tu nema bogznašta secirati.
I zašto bi neko nekoga zaustavljao na ulici i sasipao istinu u lice - takve usluge se na Zapadu plaćaju
Naravno i u "građanskim" medijima ima dosadnih tekstova, glupavih autora, prelivoda i plaćenika... i to se odražava na njihov tiraž.
Ali ima razlike između toga i fabrika laži i gadosti kao što su Avaz i Dodikovi mediji...izraziti neslaganje s njima je postalo dio opšte kulture i pristojnosti. Neko ima dara da ih ogoli u potpunosti, kao Šestan ili Berić, a neko ne može to izraziti drukčije nego jebanjem majke na forumu. Ja kažem: bolje i to nego ništa
Kažeš treba ignorisati...pa nije tako jednostavno, ignorišemo mi 20 godina neke stvari, pravimo se da ne postoje, pa nam na kraju dođu glave.
Stvar je u tome da su Dodik i njegov sarajevsko-gusinjski pandan Radončić simboli propadanja ovog društva koje nikako da dotakne to jebeno dno, a uvaženi profesor je postao simbol čovjeka kojem ne smeta deponija govana na spratu iznad njega, samo dok ne smrdi iza njegovih vrata...nakon što je 15ak revno ignorisao tu deponiju, sada je počeo i da je relativizuje...kao, ne smrdi baš to toliko kao što govore, ima toga i u drugim zgradama...
Srednjoškolska profesorica je nebitna, slažem se, ali i preko nje možemo vidjeti dokle može dogurati osoba ispodprosječnih znanja i sposobnosti, ali visokih ambicija i savitljive kičme
Što se tiče forumaša koje pominješ, pa svako ima drukčiji prag tolerancije, neko će izraziti svoju šokiranost nečijim lažima i prevrtljivošću, neko će to preskočiti pa otići na LJ&S, ima nas svakakvih... naravno ima i ljudi koji perverzno uživaju u seciranju svakog Sanjinog teksta - iako se tu nema bogznašta secirati.
I zašto bi neko nekoga zaustavljao na ulici i sasipao istinu u lice - takve usluge se na Zapadu plaćaju
Naravno i u "građanskim" medijima ima dosadnih tekstova, glupavih autora, prelivoda i plaćenika... i to se odražava na njihov tiraž.
Ali ima razlike između toga i fabrika laži i gadosti kao što su Avaz i Dodikovi mediji...izraziti neslaganje s njima je postalo dio opšte kulture i pristojnosti. Neko ima dara da ih ogoli u potpunosti, kao Šestan ili Berić, a neko ne može to izraziti drukčije nego jebanjem majke na forumu. Ja kažem: bolje i to nego ništa
-
Armen
#935 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
RESPECT
ultima_palabra wrote:Pa dobri doktore, ne može se sve baš tako lako relativizovati, premda naš Y(ugo) predano radi na tome![]()
Srednjoškolska profesorica je nebitna, slažem se, ali i preko nje možemo vidjeti dokle može dogurati osoba ispodprosječnih znanja i sposobnosti, ali visokih ambicija i savitljive kičme![]()
I zašto bi neko nekoga zaustavljao na ulici i sasipao istinu u lice - takve usluge se na Zapadu plaćaju![]()
- ultima_palabra
#936 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
http://www.dnevniavaz.ba/izdvojene-kolu ... i-dio.html
Fahra niko ne sme da bije, dok je Jugine i Sanjine milicije 
-
doktor78
#937 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Iz Avaza kritikovati Oslobodjenje je isto kao iz komande Ausvica osudjivati ratne zlocine Crvene armijeultima_palabra wrote:http://www.dnevniavaz.ba/izdvojene-kolu ... i-dio.html
Fahra niko ne sme da bije, dok je Jugine i Sanjine milicije
- tranquil
#938 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Ranije na ovoj temi sam pisao samo o profesoru Ugi, nisam pominjao Sanju jer njeno pisanje ne nalazim relevantnim, ali moram reagirati na onu grozotu objavljenu u "Glasu Srpske" prije nekoliko dana.
Kratak uvod - Vitomir Popović, bivši ombudsman za ljudska prava i član Vrhovnog suda BiH, je novinaru Damiru Kaletoviću, kada ga je ovaj pokušao intervjuisati, rekao da zaslužuje "metak u čelo". Nakon što je ovaj to objavio, Vitomir ga je tužio zbog neovlaštenog snimanja. Ne zajebajem se, niti je u pitanju epizoda "Crnog Guje", fakat se desilo.
Evo šta o tom događaju kaže Sanja:
Kakav je ovo poremećeni sistem vrijednosti?
VIdim da je udareno novo dno BiH novinarstva - Avdić, Mandal, Pećanin i Numanović se Sanji već smiješe odozgo, a nova zvijezda bosanskohercegovačkog medijskog dna je dokazala da se uvijek može potonuti dublje, i opasno se približava dobro ukopanim AliSSpahiću i Davidoviću.
Ovo njeno grozno "ALI" i sve što je slijedilo iza njega je ono što ubija naše društvo, to je ono što nas uvjerava da ne samo da je sve loše, nego i nismo zaslužili bolje, to je ono što nas odbija od izbora jer ne valjaju ovi ALI i drugi su isti. Kada čujem to "ALI" tačno osjetim kada stomak počinje da mi se okreće, uvijek pomislim koliko neko može nisko pasti da za račun svog trenutnog poslodavca prodaje takvu priču.
A to nije prvi put ni njoj ni njenom mužu.
Mandal je grozan što piše kako je Avdić silovao i ubio romkinju ometenu u razvoju ALI i Avdić je grozan jer mu jer zbog toga opsovao mater. (parafraziram Ugu, svojevremeno u emisiji Duške Jurišić oko koje se ovdje dosta raspravljalo)
Numanović jeste grozan kada kaže kako za vrijeme mundijala žena služi samo da pristavi mezu, i da pusti muža da je zaskoči na poluvremenu ALI je Gojko Berić isto tako grozan kada kaže da su "dobro i zlo podjednako raspoređeni i u muškarcu i ženi". Očit primjer dva ujednačena seksizma
(Sanja je autor ovog predivnog izjednačavanja, ovaj put u Avazu)
Alispahić možda malo pretjeruje kada govori o smrdljivim Vlasima, i kada daje svoju najgoru uvredu Vešoviću: Marko ne samo da je durmitorski Vlah, on je jedna obična žena, ALI je Vešović mnogo puta gori jer je pomenutog Alispahića nazvao fašistom. (opet Sanja, mislim da je Avaz)
Radončić iznosi sasvim legitiman stav da je osobi srpske nacionalnosti nedopušteno dati komentar na javne istupe Islamske zajednice, ALI svako ko kritikuje taj Radončićev stav je neprincipijelan, narušava kulturu dijaloga i prema tome bi trebao, u ime kulture dijaloga, da zašuti. (Ugo, Global)
Takav način razmišljanja kojeg promovira ovaj dvojac vodi do onog ultimativnog defetizma - svi su oni isti, ili čak naopako: rat je mir, sloboda je ropstvo, neznanje je moć, a Radončić i Mandal, ili Kopanja i Davidović su promotori kulture dijaloga za razliku od zlih "sarajevskih građanskih medija". Niko ne valja, ista su to govna - uz par časnih izuzetaka od kojih sasvim slučajno primamo platu.
I onda se čudimo kada na izbore izađe onako malo glasača.
Drugačije rečeno, ovi što su na vlasti jesu grozni što nas kradu, zapošljavaju rodbinu, dižu sebi plate, nazivaju nas ruljom, prijete novinarima i prave nas budalama, ALI opozicija je još gora, imaju arogantnog predsjednika stranke. Ne valja im boja kravate. Nema zelenog vala u općinama gdje su na vlasti. Znam njegovog amidžića, 'ta će on - ili koji god hoćete razlog, samo da nas uvjeri kako su zapravo svi isti. Nema potrebe da bilo šta mijenjate, ostanite gdje jeste, situacija će se već nekako sama riješiti.
To je taktika: "čitalac bi mogao glasati protiv nas, bolje je da onda ne glasa nikako". I sudeći prema odzivu glasača, taktika je vrlo uspješna.
Ne jebem tu propagandu ni dva posto, i na izbore ću izaći, kao i uvijek, i glasaću za neke šupke, kao i uvijek, ali barem svjestan razlike između svih ponuđenih šupaka, i svjestan toga da upravljanje državom nije zajebancija, i da mi nije svejedno koji će šupak da ima tu odgovornost.
A kada je Sanja u pitanju, ako već ima namjeru da se uklučuje u medijske konflikte drugih i glumi djelitelja pravde i žutih kartona za kulturu dijaloga, neka čita i uči kako se brani čast žena:
http://www.e-novine.com/stav/38535-Kuli ... nizam.html
Od mene dosta o Sanji, previše sam i napisao koliko ova marginalna medijska pojava zaslužuje, i što se mene tiče, vraćam se ignorisanju iste.
Kratak uvod - Vitomir Popović, bivši ombudsman za ljudska prava i član Vrhovnog suda BiH, je novinaru Damiru Kaletoviću, kada ga je ovaj pokušao intervjuisati, rekao da zaslužuje "metak u čelo". Nakon što je ovaj to objavio, Vitomir ga je tužio zbog neovlaštenog snimanja. Ne zajebajem se, niti je u pitanju epizoda "Crnog Guje", fakat se desilo.
Evo šta o tom događaju kaže Sanja:
Uvijek to "ALI" poslije kojeg slijede najgora relativiziranja:Sanja Vlaisavljević wrote:Ne bih ovim povodom amnestirala Popovića od odgovornosti zbog ove izjave u ma kojim okolnostima da je izrekao, jer je nemoguće naći riječi opravdanja za takvu izjavu, ali bih ukazala na nekoliko aspekata distribuiranja ove informacije u javnosti.
Najgore tek slijedi:Sanja Vlaisavljević wrote:Dakle, za početak, Popović nije javno poručio "metak u čelo", nego u neformalnom razgovoru u svojoj kancelariji. To što je novinar naknadno učinio svoj tajni i nedopušteni snimak javnim, montirao ga i emitirao je nešto sasvim drugo. U ovo predizborno vrijeme veoma je važno posebnu pažnju obratiti na ulogu javnih servisa u informiranju građana itd itd
Čitajte to ovako: Popović jeste grozan zbog prijetnji metkom u čelo, ALI je novinar isti jer je neovlašteno ušao s uređajem za snimanje. ALI stranke koje se bune zbog ovoga su gore i od jednih i od drugih.Sanja Vlaisavljević wrote:Prijetnje novinarima trebaju biti više nego ozbiljno shvaćene, ali ništa manje i novinarske prijetnje svima sa kojima se ne slažu. A najozbiljnije treba shvatiti zahtjeve za uplitanjem u rad pravosudnih organa, kako od strane domaćih političara tako i međunarodne zajednice.
Kakav je ovo poremećeni sistem vrijednosti?
VIdim da je udareno novo dno BiH novinarstva - Avdić, Mandal, Pećanin i Numanović se Sanji već smiješe odozgo, a nova zvijezda bosanskohercegovačkog medijskog dna je dokazala da se uvijek može potonuti dublje, i opasno se približava dobro ukopanim AliSSpahiću i Davidoviću.
Ovo njeno grozno "ALI" i sve što je slijedilo iza njega je ono što ubija naše društvo, to je ono što nas uvjerava da ne samo da je sve loše, nego i nismo zaslužili bolje, to je ono što nas odbija od izbora jer ne valjaju ovi ALI i drugi su isti. Kada čujem to "ALI" tačno osjetim kada stomak počinje da mi se okreće, uvijek pomislim koliko neko može nisko pasti da za račun svog trenutnog poslodavca prodaje takvu priču.
A to nije prvi put ni njoj ni njenom mužu.
Mandal je grozan što piše kako je Avdić silovao i ubio romkinju ometenu u razvoju ALI i Avdić je grozan jer mu jer zbog toga opsovao mater. (parafraziram Ugu, svojevremeno u emisiji Duške Jurišić oko koje se ovdje dosta raspravljalo)
Numanović jeste grozan kada kaže kako za vrijeme mundijala žena služi samo da pristavi mezu, i da pusti muža da je zaskoči na poluvremenu ALI je Gojko Berić isto tako grozan kada kaže da su "dobro i zlo podjednako raspoređeni i u muškarcu i ženi". Očit primjer dva ujednačena seksizma
Alispahić možda malo pretjeruje kada govori o smrdljivim Vlasima, i kada daje svoju najgoru uvredu Vešoviću: Marko ne samo da je durmitorski Vlah, on je jedna obična žena, ALI je Vešović mnogo puta gori jer je pomenutog Alispahića nazvao fašistom. (opet Sanja, mislim da je Avaz)
Radončić iznosi sasvim legitiman stav da je osobi srpske nacionalnosti nedopušteno dati komentar na javne istupe Islamske zajednice, ALI svako ko kritikuje taj Radončićev stav je neprincipijelan, narušava kulturu dijaloga i prema tome bi trebao, u ime kulture dijaloga, da zašuti. (Ugo, Global)
Takav način razmišljanja kojeg promovira ovaj dvojac vodi do onog ultimativnog defetizma - svi su oni isti, ili čak naopako: rat je mir, sloboda je ropstvo, neznanje je moć, a Radončić i Mandal, ili Kopanja i Davidović su promotori kulture dijaloga za razliku od zlih "sarajevskih građanskih medija". Niko ne valja, ista su to govna - uz par časnih izuzetaka od kojih sasvim slučajno primamo platu.
I onda se čudimo kada na izbore izađe onako malo glasača.
Drugačije rečeno, ovi što su na vlasti jesu grozni što nas kradu, zapošljavaju rodbinu, dižu sebi plate, nazivaju nas ruljom, prijete novinarima i prave nas budalama, ALI opozicija je još gora, imaju arogantnog predsjednika stranke. Ne valja im boja kravate. Nema zelenog vala u općinama gdje su na vlasti. Znam njegovog amidžića, 'ta će on - ili koji god hoćete razlog, samo da nas uvjeri kako su zapravo svi isti. Nema potrebe da bilo šta mijenjate, ostanite gdje jeste, situacija će se već nekako sama riješiti.
To je taktika: "čitalac bi mogao glasati protiv nas, bolje je da onda ne glasa nikako". I sudeći prema odzivu glasača, taktika je vrlo uspješna.
Ne jebem tu propagandu ni dva posto, i na izbore ću izaći, kao i uvijek, i glasaću za neke šupke, kao i uvijek, ali barem svjestan razlike između svih ponuđenih šupaka, i svjestan toga da upravljanje državom nije zajebancija, i da mi nije svejedno koji će šupak da ima tu odgovornost.
A kada je Sanja u pitanju, ako već ima namjeru da se uklučuje u medijske konflikte drugih i glumi djelitelja pravde i žutih kartona za kulturu dijaloga, neka čita i uči kako se brani čast žena:
http://www.e-novine.com/stav/38535-Kuli ... nizam.html
Od mene dosta o Sanji, previše sam i napisao koliko ova marginalna medijska pojava zaslužuje, i što se mene tiče, vraćam se ignorisanju iste.
-
tabloid
#939 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
U cemu ti vidis problem u Sanjinoj kolumni?Ako nije u pravu,red bi bio da oboris njezine tvrdnje svojim argumentima,ali ti nam nisi nista ponudio.Spominjes neko relativiziranje!!
Evo sta Sanja pise:
...na dnevniku Federalnog javnog servisa poručuje/pita visokog predstavnika za BiH ambiciozni zastupnik u državnom parlamentu, SDP-ovac, Denis Bećirović, između ostaloga:
"Šta će učiniti da zaustavi sudski progon novinara Damira Kaletovića od Vitomira Popovića koji mu je javno prijetio metkom u čelo". "Konkretan slučaj predstavlja kulminaciju i zato pozivam visokog predstavnika u BiH, gospodina Valnetina Incka da iskoristi svoje nadležnosti jer su sloboda govora i sloboda izražavanja temelj svakog demokratskog društva, a takvo društvo želimo graditi i u BiH."
U Ustavu svih demokratskih zemalja,zagarantovano je neovisno Sudstvo.Svaki pritisak i uplitanje u rad Suda je sraman cin pojednica ili pratije i kao takav bi se trebao sankcionisati.Ovi postupci su odlike totalitarnih rezima(komunizam=SDP).U ovoj izjavi Becirevic laze da mu je javno prijetio metkom u celo.Taj razgovor je vodjen u kancelariji,izmedju njih dvojice.
Kvazinovinar Keletovic je pocinio krivicno djelo,i to:
Clan KZ FBiH:
Član 189.
Neovlašćeno optičko snimanje
(1) Ko fotografski, filmski ili na drugi način snimi drugu osobu bez njezinog pristanka u
njezinim prostorijama ili ko takav snimak direktno prenese trećem ili ko mu takav snimak
pokaže ili mu na koji drugi način omogući da se s njim direktno upozna,
kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.
(2) Službena osoba koja učini krivično djelo iz stava 1. ovog člana u vršenju službe,
kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
(3) Ko dijete ili maloljetnika snimi radi izrade fotografija, audiovizualnog materijala ili
drugih predmeta pornografskog sadržaja, ili posjeduje ili uvozi ili prodaje ili rasparčava ili
prikazuje takav materijal, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do pet godina.
(4) Predmeti koji su bili namijenjeni ili upotrijebljeni za učinjenje krivičnog djela iz st. 1. i 3.
ovog člana oduzet će se, a predmeti koji su učinjenjem krivičnog djela iz st. 1. i 3. ovog
člana nastali oduzet će se i uništiti.
Ovo isto krivicno djelo nalazi se u 174 i 175 clana zakona u RS.
Evo sta Sanja pise:
...na dnevniku Federalnog javnog servisa poručuje/pita visokog predstavnika za BiH ambiciozni zastupnik u državnom parlamentu, SDP-ovac, Denis Bećirović, između ostaloga:
"Šta će učiniti da zaustavi sudski progon novinara Damira Kaletovića od Vitomira Popovića koji mu je javno prijetio metkom u čelo". "Konkretan slučaj predstavlja kulminaciju i zato pozivam visokog predstavnika u BiH, gospodina Valnetina Incka da iskoristi svoje nadležnosti jer su sloboda govora i sloboda izražavanja temelj svakog demokratskog društva, a takvo društvo želimo graditi i u BiH."
U Ustavu svih demokratskih zemalja,zagarantovano je neovisno Sudstvo.Svaki pritisak i uplitanje u rad Suda je sraman cin pojednica ili pratije i kao takav bi se trebao sankcionisati.Ovi postupci su odlike totalitarnih rezima(komunizam=SDP).U ovoj izjavi Becirevic laze da mu je javno prijetio metkom u celo.Taj razgovor je vodjen u kancelariji,izmedju njih dvojice.
Clan KZ FBiH:
Član 189.
(1) Ko fotografski, filmski ili na drugi način snimi drugu osobu bez njezinog pristanka u
njezinim prostorijama ili ko takav snimak direktno prenese trećem ili ko mu takav snimak
(2) Službena osoba koja učini krivično djelo iz stava 1. ovog člana u vršenju službe,
(3) Ko dijete ili maloljetnika snimi radi izrade fotografija, audiovizualnog materijala ili
drugih predmeta pornografskog sadržaja, ili posjeduje ili uvozi ili prodaje ili rasparčava ili
(4) Predmeti koji su bili namijenjeni ili upotrijebljeni za učinjenje krivičnog djela iz st. 1. i 3.
ovog člana oduzet će se, a predmeti koji su učinjenjem krivičnog djela iz st. 1. i 3. ovog
- Banksy
#940 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
ALItranquil wrote:
ALI
Vlaisavljevići su odron, tu nema spora, ALI ko ih napada, dođe ti da ih braniš
Tako nekako je Senad Avdić govorio nakon emisije koju pominješ ...
I uglavnom je bio u pravu.
-
Energični leptir
#941 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
"Po zakonu", što bi rek'o Branković! Hebote, Kao da živimo u nekoj državi gdje se svako drži svih zakona, i gdje se ne kradu milioni pozivajući se na "zakone" i "zakonske propise", koji se najčešće primjenjuju samo onda kada to moćnicima i odgovara. E sad, treba progoniti nekoga jer nije poštovao "zakon" da otkrije šta i kako radi jedan etnički čistač i mafijaš Vitomir Popović, tj. jer je imao muda da izvrši svoju novinarsku dužnost i, rizikujući progon na "zakonskoj" osnovi, javnosti pokaže kakav monstrum i lopov sjedi u sudstvu RS-a, a da ga pri tome štiti isti taj "zakon"!tabloid wrote:U cemu ti vidis problem u Sanjinoj kolumni?Ako nije u pravu,red bi bio da oboris njezine tvrdnje svojim argumentima,ali ti nam nisi nista ponudio.Spominjes neko relativiziranje!!
Evo sta Sanja pise:
Clan KZ FBiH:
Član 189.
Draga Sanja, s obzirom da si odlučila da se javiš na ovaj forum, jer žudiš za pažnjom koju ti niko u medijima neće dati jer je , kao rijetko netalentirana autorica i poltron vladajućih kriminalaca, ne zaslužuješ, predlažem ti da napišeš članak o opravdanosti kažnjavanja ljudi, koji iznemogli od gladi, kradu hljeb - jer je tako "PO ZAKONU". Kako je hrabro raditi za moćnike, zar ne?
- Corto Maltese
#942 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
I, šta predlažeš? Na um mi pada nekoliko mogućih rješenje:Energični leptir wrote: E sad, treba progoniti nekoga jer nije poštovao "zakon" da otkrije šta i kako radi jedan etnički čistač i mafijaš Vitomir Popović, tj. jer je imao muda da izvrši svoju novinarsku dužnost i, rizikujući progon na "zakonskoj" osnovi, javnosti pokaže kakav monstrum i lopov sjedi u sudstvu RS-a, a da ga pri tome štiti isti taj "zakon"!
1. Da se izbaci odredba o neovlaštenom snimanju pa da svako svakog prisluškuje koliko mu duša ište i tehničke mogućnosti dozvoljavaju.
2. Da se ubaci amandman "Snimanje je ovlašteno samo uz odgovarajući sudski nalog. Ukoliko nema sudskog naloga, dovoljan je i putni nalog FTV"
3. Da Damir K. tokom procesa izjavi "Priznajem samo sud svoje partije!"
4. Da se poštuje zakon, pa šta košta da košta.
Last edited by Corto Maltese on 03/08/2010 13:14, edited 1 time in total.
-
Energični leptir
#943 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Kada se zakoni budu prmjenjivali na sve, pa i tranzicijske kriminalce što u velikom biznisu, što u foteljama državnih institucija, onda da! Do tada, baš me briga za takav zakon koji štiti lopove, a strada sitnež! A to što je novinar Kaletović, znajući da čini prestup, otkrio kakvo etno-čistačko đubre sjedi u sudstvu RS-a, neka je, svaka mu čast! Da je više takve hrabrosti, šta bi još isplivalo. U nekim situacijama, zakon je jednostavno moralno prekršiti, pogotovo kada je kršenje svih zakona i ljudskih prava norma državnog uređenja!Da se poštuje zakon, pa šta košta da košta.
- tranquil
#944 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Halo ba, kakvi argumenti, nije ovo debatni klub. Savršeno sam svjestan da je Kaletović prekršio zakon, ali dovoditi to u ravan sa "tebi treba metak u čelo" može samo osoba sa ozbiljnim poremećajem sistema vrijednosti. Kojim argumentima ćeš ti ili Vlaisavljevićka dokazati te tvrdnje - da se ta dva prekršaja trebaju "isto ozbiljno shvatiti", kada posljedica jednog od njih može biti mrtva glava?tabloid wrote:U cemu ti vidis problem u Sanjinoj kolumni?Ako nije u pravu,red bi bio da oboris njezine tvrdnje svojim argumentima,ali ti nam nisi nista ponudio.Spominjes neko relativiziranje!!
Evo sta Sanja pise:
Clan KZ FBiH:
Član 189.
Čak i pljačkaš koji je uhvaćen u pljački ima pravo da se nad njim ne sprovodi "nepotrebna sila", a kamoli novinar koji prilazi javnoj ličnosti sa namjerom da uzme izjavu za javni medij, pa makar mu je ovaj i ne dao.
Da se poštuje zakon, Kaletović bi platio globu, a Popović bi bio iza rešetaka. To se očito ne dešava, tj. dešava se ali selektivno, za neke važe zakoni a za neke ne. Ali to što mi živimo u šaradi od države koja krši vlastite zakone i dalje ne znači da nam profesorica debatnog kluba i njeni debatanti mogu prosipati pamet kako su njihovi prekršaji isti, i kako je skretanje pažnje na taj slučaj od strane jedne političke stranke još gora stvar od prijetnje metkom u čelo. Nisam tinte pio pobogu, mogu i sam izvagati šta je gore, i stranačka saopćenja i sakupljanje poena preko novinarskih leđa sasvim sigurno me manje uznemiravaju od prijetnji "metkom u čelo". Ovo je slučaj zbog kojeg su trebale reagirati ne jedna, nego sve stranke, ali izgleda da dijete koje prvo vikne "car je go", prvo i najebe, ovi poslije se ne javljaju.Corto Maltese wrote:4. Da se poštuje zakon, pa šta košta da košta.
-
Energični leptir
#945 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Mnogi novinari u SAD sjede u zatvoru jer su "prekršili zakon" radi svojih ideala da javnost ima pravo znati istinu! Mnogi sjede u zatvorima jer ne žele dovesti u životnu ili drugu opasnost svoje izvore. I sad bi tebalo davati za pravo korumpiranom sistemu i nekom kaparisanom Radončićevom i Dodikovom blebetalu! Strašno!
- tranquil
#946 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
To je to.Energični leptir wrote:Mnogi novinari u SAD sjede u zatvoru jer su "prekršili zakon" radi svojih ideala da javnost ima pravo znati istinu! Mnogi sjede u zatvorima jer ne žele dovesti u životnu ili drugu opasnost svoje izvore. I sad bi tebalo davati za pravo korumpiranom sistemu i nekom kaparisanom Radončićevom i Dodikovom blebetalu! Strašno!
Zna li afirmativna debatantska ekipa ko je William Mark Felt Senior? Ako ne znaju po imenu, možda im nešto znači pseudonim "Duboko grlo" (nije pornić)?
U pitanju je viši zvaničnik FBI-a od kojeg su curile informacije o umiješanosti Nixonove administracije u skandal Watergate. Informacije su proslijeđivane novinaru Bob Woodward-u, koji je poslije postao dobitnik Pulitzerove nagrade. "Duboko grlo" je ostao anoniman do 2005. godine.
U pitanju je čovjek koji je svjesno odavao tajne informacije iz državne službe, tajno se sastajući sa novinarom, dakle kršio je poslovnu tajnu, pravila službe i zakon i sve moguće odredbe.
Međutim kao posljedica njegovog djelovanja, korumpirani Nixon je postao prvi USA predsjednik koji je živ i zdrav odstupio sa položaja prije isteka mandata.
Ponekad je kršenje zakona patriotski čin, i dok je Kaletović prekršio zakon - što nije bilo sporno niti u jednom momentu - njegov postupak sigurno je više patriotski čin nego ono što rade sitne duše poput Popovića i njegovih "advokata" - sakrivanje iza zakonskih odredbi samo onda kada im to odgovara.
Sjetio sam se kako je jednog bivšeg Sa-X forumaša zbog uvijenih prijetnji o "crnom Bajramu" za neke naše političare svojevremeno privodio FBI u USA, a u ovom slučaju na snimljeni "tebi treba metak u čelo" niko se nije ni počešao, jedina pravna posljedica je ta da je ovaj što prijeti tužio svoju potencijalnu žrtvu.
Kao da smo u nekom fikcijskom svijetu Douglasa Adamsa. Jebem ti državu.
- tranquil
-
Abacija
#948 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Radovane Papovicu, jes' to ti?!tabloid wrote:U cemu ti vidis problem u Sanjinoj kolumni?Ako nije u pravu,red bi bio da oboris njezine tvrdnje svojim argumentima,ali ti nam nisi nista ponudio.Spominjes neko relativiziranje!!
Evo sta Sanja pise:
Clan KZ FBiH:
Član 189.
@zooooooomeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- ultima_palabra
#949 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
Nije, ovo je Mandal/Numanović 
-
Abacija
#950 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT
To je to!tranquil wrote:
Da se poštuje zakon, Kaletović bi platio globu, a Popović bi bio iza rešetaka.
Evo ja sam spreman javno uvrijediti Sanju da je psihicki bolesnik i spreman bi bio platiti novcanu kaznu za nanosenje dusevne boli ALI
pod uslovom da se tim novcem pokriju troskovi institucije u kojoj bi se doticna lijecila.