BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#926 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:Naravno da nema igra smisla kad nemamo nijednog igrača koji igra tu poziciju kao svoju prirodnu sem njih dvojice (iako ovo ne važi čak ni za Murata) što nas dovodi ponovno do pitanja ne pozivanja nijednog prirodnog defanzivnog veznog...
Ili možda nepostojanja istog, kojeg to mi zadnjeg vezno još imamo osim Samira i Elvira?

Koliko se sjećam i Coca je u Željezničaru igrao stopera, a ne u vezi, ili se varam? Željezničar sam gledao samo na derbijima i na gotovo svakom, ako ne i svakom, Coca je igrao stopera.
elSaik

#927 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by elSaik »

Ali mu je prirodna pozicija zadnji vezni i to igra u Grčkoj, makar prema tri slike postavke koju sam gledao na netu nakon što je tek otišao tamo. U krajnjem slučaju, neko igra defanzivnog veznog u mladoj repki.
Obuca9

#928 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

elSaik wrote:Ali mu je prirodna pozicija zadnji vezni i to igra u Grčkoj, makar prema tri slike postavke koju sam gledao na netu nakon što je tek otišao tamo. U krajnjem slučaju, neko igra defanzivnog veznog u mladoj repki.
Šta znači prirodna pozicija, ako to nikad ne igra?

Šta je uopšte pojam "prirodna pozicija", ono što mu je Bog ugravirao pod kožu kad se rađao ili ono kad mu je na PES-u ili FM-u namješteno da je DMF i to znaci da mu je to prirodna pozicija?

Ja ti kazem da internet nije mjerilo, ja sam na tri razlicita portala citao razlicite informacije o njegovoj poziciji i to na istoj utakmici. Jedni napisaše da je bio zadnji vezni, jedni da je bek, a jedni da je stoper.
Last edited by Obuca9 on 30/05/2010 18:24, edited 1 time in total.
nihoniho

#929 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nihoniho »

hz__semir wrote:
A eto vidiš ja jedan od dva razloga jučerašnjeg poraza upravo vidim u vađenju tog Muratovića (drugi je vađenje Spahića), bez obzira što je ex-željovac. Jer bez njega ili Rahimića, ma kako stari bili i kako vi po njima pljuvali igra ove repke nema smisla. Švedi su se sinoć u drugom poluvremenu zajebavali s našom vezom i kad god su htjeli da dođu do našeg 16-erca to im je i uspjelo, a sve to jer nismo imali zadnjeg veznog na terenu (Medunjanin to nije, nit' može biti).
nije ni muratovic zadnji vezni, barem nije bio dok ga u reprezentaciji nisu stavili na tu poziciju. on je ofanzivni vezni.
nije mi jasno sto na tu poziciju nije stavio jahica koji u aeku to i igra, a , pored njega i rahimica, tu su ljevakovic i cocalic koji vec jesu reprezentativni potencijal.medunjanin je i ispao iz prvog tima valladolida jer se nije mogao snaci na toj poziciji. pape mora poraditi na ofanzivnom lijevom beku, pa bio to i igrac iz pl. i igrace postavljati na prirodne pozicije
LSD

#930 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by LSD »

hz__semir wrote:
LSD wrote:Eto Muratović je isto ex-željovac ali za njega cu uvijek reci da mu je vrijeme da se oprosti od državnog dresa.
Meni je drag igrac uvijek bio, ali ne ide više buraz...ne može covjek više i to je to.
Nek se proba neki mlađi igrac koji može trcati i imati neki ritam.
A eto vidiš ja jedan od dva razloga jučerašnjeg poraza upravo vidim u vađenju tog Muratovića (drugi je vađenje Spahića), bez obzira što je ex-željovac. Jer bez njega ili Rahimića, ma kako stari bili i kako vi po njima pljuvali igra ove repke nema smisla. Švedi su se sinoć u drugom poluvremenu zajebavali s našom vezom i kad god su htjeli da dođu do našeg 16-erca to im je i uspjelo, a sve to jer nismo imali zadnjeg veznog na terenu (Medunjanin to nije, nit' može biti).
Sušić može komotno tu staviti Bekrića koji može 3 puta više trcati od Muratovića i reprezentacija ce imati bolji ucinak sigurno (opet ja po željovcima :-) :lol: haha)
Lik trci ubjedljivo najviše u našoj ligi, i bolji je u svakom slucaju od Muratovića
Obuca9

#931 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Zadatak zadnjeg veznog nije da trči ko muha bez glave, nego da presjeca protivničke napade. A koliko ja pratim ovu Ligu, Bekrić ne igra ni blizu te pozicije nit' ima takve zadatke u ekipi uopšte, nego suprotne da stvara napade, namješta i zabija golove, a takvih već imamo na kamaru (Misimović, Pjanić, od potencijalnih Alispahić, Štilić...)
zecko_kupuz

#932 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by zecko_kupuz »

Ove rasprave samo pokazuju koliko su neki ljudi nestrpljivi. I nerazumni. Medunjanin je pokazao da ima kvalitetu sa nekoliko sjajnih pogodaka u Valladolidu. I skoro svi su ga "gurali" u reprezentaciju. Da nije neki trkač, to smo od ranije znali. Da ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, i to smo znali. Ali da je vukao povredu pri kraju španskog prvenstva, to mnogi zaboravljaju izgleda.

Ja samo imam osjećaj da je protiv Šveda došlo do "gužve" na sredini. Misimović, Pjanić, Medunjanin, pa i Alispahić...previše sličnih igrača na malom prostoru. Ali, ovo su pripremni mečevi, eksperimenti su dozvoljeni.
palermo

#933 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by palermo »

zecko_kupuz wrote:Ove rasprave samo pokazuju koliko su neki ljudi nestrpljivi. I nerazumni. Medunjanin je pokazao da ima kvalitetu sa nekoliko sjajnih pogodaka u Valladolidu. I skoro svi su ga "gurali" u reprezentaciju. Da nije neki trkač, to smo od ranije znali. Da ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, i to smo znali. Ali da je vukao povredu pri kraju španskog prvenstva, to mnogi zaboravljaju izgleda.

Ja samo imam osjećaj da je protiv Šveda došlo do "gužve" na sredini. Misimović, Pjanić, Medunjanin, pa i Alispahić...previše sličnih igrača na malom prostoru. Ali, ovo su pripremni mečevi, eksperimenti su dozvoljeni.
Ljudi su ga gurali u reprezenatciju zato što nis uopšte znali kako igra. sada znaju, i prema ovome što je pokazao, njegov maksimum je klupa reprezentacije, naravno ako popravi formu.
Hoću reći, ne treba insistirati na nečemu ako se vidi da se pogriješilo. I ja sam bio radostan kada je Medunjanin počeo igrati za nas. Al jebaji ga, ovo dosad je nula.
LSD

#934 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by LSD »

Evo kako Najveci to objašnjava o trcanju,fizickoj spremi,kombinatorici itd (ovdje je popljuvao hrvate na njihovoj televiziji samo tako ,ali samo realno i ništa više)

Rookie

#935 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Rookie »

lerdi wrote: 1 Nisam ja drug bukvalan, a još manje zao nego mi nije jasno šta si htio da kažeš sa ovom nebulozom. Pročitaj par puta šta piše pa češ i ti skonati šta si napisao.
Sad si me već zaintrigirao. Dakle, ja rekoh da je Džeko idol svim napadačima na svijetu. Ti nisi bukvalan. No ipak, taj komentar ti je nebulozan i nisi ga mogao shvatiti kao veličanje Džeke, koji je realno možda među prvih 5 napadača na svijetu. A i tim iz vrha bi mogao biti idol po načinu na koji igra(i glavom i desnom i lijevom, nesebično, haman da ne zna izgubiti duel, a o realizaciji da ne govorim). Džeko mi izgleda kao sa djecom da igra, kad vidim da se i Pepe od njega odbija.
Opet, kažeš da je nebulozan komentar za Šehića u usporedbi sa Asmirom. Obrazloži! Samo nemoj na način da ironično ustvrđuješ da su Stoke i ŽELJO u pet deka. Isto tako ni Guadalajara i Man UTD nisu u pet deka, pa isti igrač danas nastupa za ove prve, a doslovno sutra za druge. Je li prespavavši noć postao toliko bolji???
Realnosti, realnosti, realnosti... Ironijom i cinizmom se i Messi može lako popljuvati(npr. da išta valja, ne bi ga cijela Argentina pljuvala...).
Obuca9

#936 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p2118993
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1#p3156581
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p3157953
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p3157975

Samo da vidim jel' pricamo o istom Šehiću ili sam ja nešto pomiješao?

Pošto mi nema logike, da su ovo dva ista čovjeka. Ovaj kojeg na gornjim linkovima spominjete da je manje koristan od drveta, te da je tu samo jer je dijete kluba i ovaj kojeg sad spominjete kao golmana podjednakih kvaliteta kao i golman Stokea, te koji je danas u bosanskoj, a već bi sutra mogao biti u engleskoj Premijer ligi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#937 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by -LIBERO- »

Ivica Osim je u ovom klipu iznad sve objesnio. Kao da je covjek analizirao ovu nasu utakmicu protiv Svedske,identicno.
greys

#938 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by greys »

Medunjanin jeste inace za reprezentaciju,ali obzirom da dva mjeseca nije igrao zbog povrede,neshvatljivo je da ga je Pape gurnuo u prvih 11.
Muratovic definitivno nije ni za siri kadar vise.
Novi pozvani trebaju biti Cocalic,za poziciju zadnjeg veznog ili stopera i Stilic koji bi u neka doba mijenjao Misketa ili Pjanica.
Rookie

#939 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Rookie »

hz__semir wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p2118993

Pošto mi nema logike, da su ovo dva ista čovjeka. Ovaj kojeg na gornjim linkovima spominjete da je manje koristan od drveta, te da je tu samo jer je dijete kluba i ovaj kojeg sad spominjete kao golmana podjednakih kvaliteta kao i golman Stokea, te koji je danas u bosanskoj, a već bi sutra mogao biti u engleskoj Premijer ligi.
Igrači evoluiraju, napreduju, propadaju... I to ti je kao nepoznato?! Ne pričamo o istom Šehiću ;-)
Ibrahim je u ovoj polusezoni doživio renesansu i konačno napredovao od statusa talenat, izvadivši ŽELJU u dosta utakmica i ima ogromne zasluge za titulu. U Vrapčićima je doslovno čuda činio.
Molim te, ne pravi se nevješt, jer samo dodatno gubimo vrijeme ovakvom "argumentacijom".
misteriozni_klon

#940 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by misteriozni_klon »

-LIBERO- wrote:Ivica Osim je u ovom klipu iznad sve objesnio. Kao da je covjek analizirao ovu nasu utakmicu protiv Svedske,identicno.
Samo sto ovi nasi nisu trcali jer nisu htjeli a ne sto ne mogu. Bar ovi neki sto su zakazali. :roll:
LSD

#941 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by LSD »

Na onom klipu Osim jasno kaže : Trcanje je najprimarnija stvar u današnjem fudbalu, onaj ko ne može da trci - ne može ni da igra...pada i taktika i sve u vodu.

E pa može li Muratović trcati?? ne može , on ne može više da trci- to je ocito.
Ne može ni Medunjanin nešto puno da trci- to se juce jasno vidjelo.
A ta dvojica su vrlo bitni igraci u veznom redu...to je automatski dva igraca manjaka na terenu.
jeza u ledja

#942 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Vidjecemo na sta ce liciti igra protiv Njemacke.

No ja stvarno nisam zadovoljan ovim u Stockholmu, sto rekose iznad tacno ko da je Osim opisivao nasu igru.

Kontam, za Svedsku hajd mogu kriviti i igrace zbog nezainteresovane igre. No ako ovako budu igrali i u Njemackoj, onda ne mogu nikog drugog kriviti do Susica.
The 51st State

#943 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by The 51st State »

-LIBERO- wrote:Ivica Osim je u ovom klipu iznad sve objesnio. Kao da je covjek analizirao ovu nasu utakmicu protiv Svedske,identicno.
tacno tako, ljud zanose muda u krivinama, a dole na terenu imas hodajuce stubove javne rasvjete.
Obuca9

#944 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Rookie wrote:
hz__semir wrote:http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p2118993

Igrači evoluiraju, napreduju, propadaju... I to ti je kao nepoznato?! Ne pričamo o istom Šehiću ;-)
Ibrahim je u ovoj polusezoni doživio renesansu i konačno napredovao od statusa talenat, izvadivši ŽELJU u dosta utakmica i ima ogromne zasluge za titulu. U Vrapčićima je doslovno čuda činio.
Molim te, ne pravi se nevješt, jer samo dodatno gubimo vrijeme ovakvom "argumentacijom".
Slažem se da evaluiraju i sa njim to jeste slučaj, napredovao je dosta, ali i vi morate priznati da malo pretjerujete, u novembru ste ga htjeli tjerati iz ekipe, a sad je odjednom golman za Premiershipa. Pa nije Pokemon pa da se za šest mjeseci pretvori iz kloca u Buffona...
LSD

#945 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by LSD »

Pogledajte još jednom pažljivo šta Švabo govori...sve evo važi i za našu selekciju...nema tu nikakve razlike, zapravo za nas pogotovu to važi...evo još jednom.

lerdi

#946 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lerdi »

Rookie wrote:
lerdi wrote: 1 Nisam ja drug bukvalan, a još manje zao nego mi nije jasno šta si htio da kažeš sa ovom nebulozom. Pročitaj par puta šta piše pa češ i ti skonati šta si napisao.
Sad si me već zaintrigirao. Dakle, ja rekoh da je Džeko idol svim napadačima na svijetu. Ti nisi bukvalan. No ipak, taj komentar ti je nebulozan i nisi ga mogao shvatiti kao veličanje Džeke, koji je realno možda među prvih 5 napadača na svijetu. A i tim iz vrha bi mogao biti idol po načinu na koji igra(i glavom i desnom i lijevom, nesebično, haman da ne zna izgubiti duel, a o realizaciji da ne govorim). Džeko mi izgleda kao sa djecom da igra, kad vidim da se i Pepe od njega odbija.
Opet, kažeš da je nebulozan komentar za Šehića u usporedbi sa Asmirom. Obrazloži! Samo nemoj na način da ironično ustvrđuješ da su Stoke i ŽELJO u pet deka. Isto tako ni Guadalajara i Man UTD nisu u pet deka, pa isti igrač danas nastupa za ove prve, a doslovno sutra za druge. Je li prespavavši noć postao toliko bolji???
Realnosti, realnosti, realnosti... Ironijom i cinizmom se i Messi može lako popljuvati(npr. da išta valja, ne bi ga cijela Argentina pljuvala...).
Jel ti znaš značenje riječi idol? Jel kontaš ti šta pišeš? Džeko može biti idol nekom mladom napadaću koji se tek razvija i koje će se na njega ugledati, ali da bude idol Drogbi, Messiju, Torresu... je u najmanju ruku nebulozno izjaviti. Šta više Džeko je tek na putu da postane igrač svjetske klase i mora još mnogo pure pojesti da bi sustigao ove o kojima ti pričaš. Sreća to njemu jasno pa momak ima i želje i volje da postane svjetska klasa, a ako Bog da uskoro će i biti u samom vrhu. Samo trenutno to nije.

Samo poređenje golamana koji su po godinama tu negdje, a gdje jedan od njih igra u pravoj premier ligi dok drugi igrao u ovoj našoj premier ligi je nebulozno. Al haj da ti uzmeš i upoređuješ njihove učinke na jednoj utakmici u kojoj su obojica nastupala, nego upoređuješ onog koji je nastupao sa onim koji je grijao klupu. Kao Šehić bi to bolje. Šta bi čovjeće bolje? Asmir je sve što se moglo pokupiti, pokupio. Čak šta više u par navrata nas i izvadio. Nebulozno je upoređivati golmane od koji se jedan nalazio oći u oći sa jednim Drogbom, dok je drugi istog gledao na tv-u ili skupljao njegove sličice za mundijal. Ja se iskreno nadam da će Šehić i dalje napredovati i postati respektabilan europski golman u kakvom jačem klubu, pa da onda možeš upoređivati igrača koji igra u npr. Seriji A sa onim iz Premiershipa, ali ovo što ti radiš je upoređivanje nečega što je trenutno neuporedivo.
lerdi

#947 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by lerdi »

LSD wrote:Pogledajte još jednom pažljivo šta Švabo govori...sve evo važi i za našu selekciju...nema tu nikakve razlike, zapravo za nas pogotovu to važi...evo još jednom.

Ma Švabo je davno prekucao ovu igru :D
LSD

#948 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by LSD »

Jest im popljuvao selekciju na njihovoj televiziji...ovaj voditelj konta garant "što mi to radiš sad" :-) ocekivali da ce ih malo izvaditi sa komentarima, a ovaj u kontru :mrgreen:
cico x

#949 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cico x »

kad je sarajevo bilo prvak i mi smo govorili da alaim,torlak,maksumic.... mogu igrati u rep. :)

zato se sada vi ne zanosite sehicem,viscom,bekricem..... jer nisu oni kalibar za rep. oni jesu dobri za nase lige,ali nasa liga je 10000 svjetlosnih godina iza euro liga ;)
cyprus

#950 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Kaz'o ja :-)
cyprus wrote:Ja imam osjećaj da Džeko i naredne sezone ostaje u Wolfsburgu.
Post Reply