Potpuno si upravu. I ne samo za to glede ovih terenace nego i je to tacno i za citav SUV segment koji generalno je napravljen ne iz potrebe nego zbog qurcenja. Ja eto imam AWD na RAV koji mi jos nije zatrebao a nevjerujem da ce mi ikada i trebati znaci to je sve cista propaganda i jedan od nacina da auto kompanije dobro zarade. Moderni automobili imaju toliko nepotrebnih, komponenti , djelova i sistema da to nije normalno. Ispade da svi vozimo off road po makadamu , pustinji , dzungli , trkamo se po autobanovima ili svaki dan prevezemo po koji kauc , regal a bogami i dusek. U stvarnom zivotu vecina vozaca jedva da je ikada stisla gas do metala i vozi prosjecnom brzinom od 40-60 km/sat.Gost1515 wrote:Sve je to super, ne sumnjam ja da su svi ti 4.0+ jeepovi i drugi jako sposobni terenci ... itd, ali ...
Ja u svojih 14 godina vozačkog iskustva nisam imao potrebe da izvlačim autobus niti bilo šta slično ovome sa slika gore. Tako da mi je argument "zašto kupiti nešto takvo - zato što taj terenac može sve ovo " - niđe veze. Dobro vi imate ta svoja okupljanja, takmičenja, vozite po gudurama itd ... i za takvo nešto ok.
U nekom normalnom korištenju automobila (sigurno preko 95% vozača) - stvarno ne vidim potrebu.
@Corolla taj FJ je nalosiji Tyotin proizvod EVER. Ovdje je na velikim snizenjima a i ocjene su mu slabije. Al eto ljepo izgleda a i bija nije losa