Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#926 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Pakice, javi jel ostaje, i nadam se da će biti tako. Onda jednu sliku sretnog Baste i da zaključimo tu brigu.
pakica_

#927 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

eh ljudi, katarini poslah PP, pa ne bih da duzim i ovdje.. uglavnom, naslusala sam se svega i svacega od nje, on (njen muz) je razuman i kaze da je na mom mjestu da ga ne bi ni on dao i kaze da me ne mrzi.. ona i njena mama me mrze, govore kako sam ovakva i onakva, ali nakon svih prolivenih suza, progutanih tableta, nerviranja i primanja raznih uvreda, sve je vrijedilo.. BASTA OSTAJE!!!
hvala svima sto ste me trpili, i aBd da se jednom sastanemo na kafici :D ja castim :D kod mene slatka hihihi :D
Cholina_Lokica

#928 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Odlicno, dovedi nam ga u mahalu da se vidi sa starom rajom :D :thumbup:
Pasiflora

#929 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

SUPER, nema spojma kako si me obradovala :thumbup:
Drago mi je zbog bebaca i tebe, sretno :!: :!: :!: :!: :!:
Karen

#930 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Hoću i ja, i ja sam na Dobrinji :) Hoću da ljubim malog smrada oko kojeg se ljudi svađaju :D
KatarinaKosaca

#931 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

:thumbup: Poljubi Bastu i uživajte. I od sad samo lijepe vijesti. Ima li kakve dobermanke i tako to :mrgreen:
pakica_

#932 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

mali smrad je zasluzio da se borim za njega.. mozda jesam najgora na svijetu, ali Boga mi razumijem i njihovu patnju i to da im fali i sve, ali jednostavno.. ne znam :D ne mogu i necu i ne dam! gad, ne-gad, s*pak, ne-s*pak, jbg, tako je :D
evo malaca (nemojte me trš sto ovdje sliku stavljam hihi)
Image

Uploaded with ImageShack.us
minjonja

#933 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by minjonja »

sad odmah ganjaj da ti budes vlasnik po zakonu.
Pasiflora

#934 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Ma vidi zlatnog i njuskice, mmmmmmmmmmmm, ma nema ljepse 8-) :-)
Dzaba lijepog Baste - zlatni je zlatni. Divi ga - velicine je Bastine glave :lol:
Ljubi ih obojicu od mene, pls :!:
Cholina_Lokica

#935 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

I ne daj ga, ako budu sta jos pricali javi se da ti dam jos neku informaciju za ucjene ;-)
brzica

#936 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by brzica »

Karen wrote:Ima Batmana, i cura koja je živi sa Huchom je Batman. Hvala, čekam da otvore okice pa da radimo photosession :D
Evo slikica, da vidite i mog ljepotana. Iako, sliku postavljam više zbog savjeta,
treba li ići na trimanje već ili ne. Neki kažu sa 6-7 mjeseci, neki kažu trebalo
je već. Meni je sad pravo sladak bez frizura i feniranja, i sa repom i sa klempavim
ušima :D Baš kao iz Dame i skitnice, po tome su mu djeca i dala ime Bero.

Image
Image
Pasiflora

#937 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Nemam ti pojma za trimanje, ali moram reci da je presladak :!:
Karen

#938 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Jao Bero nam treba doći na druženje obavezno. Broj za trimanje ti šaljem u PP (trimanje ovog momka će ti trajati, sa 2 mjeseca je trebao već krenuti).
pakica_

#939 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ja imam br. neke djevojke ivane sa ciglana koja shisha cucke i sredjuje im noktice i kupa ih i to, pa ne znam da li je neko imao iskustva sa tom djevojkom, ali ako neko zeli br. proslijedit cu :D
a rekla je da kupa i velike pse, samo da nisu agresivni, sto znaci da cu bastonju vodit na kupanjac jupi jupi je je.. ljetos sam to radila u avliji, ali sad ne mogu jer je brrrrr, a u tus kabinu gospodin ne moze stat haha :D
za njegovu frizuru nemam plaho briga hehehe :D
KatarinaKosaca

#940 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

pakica_ wrote:a rekla je da kupa i velike pse, samo da nisu agresivni, sto znaci da cu bastonju vodit na kupanjac jupi jupi je je.. ljetos sam to radila u avliji, ali sad ne mogu jer je brrrrr, a u tus kabinu gospodin ne moze stat haha :D
za njegovu frizuru nemam plaho briga hehehe :D
Ne može ni moja više u tuš kadu, prošli smo je put kupali na pločicama u kupatilu, teško je, ali ne mislim da bi se prepustila nepoznatoj ženi da je kupa... :roll:
zengi

#941 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

@Pakice,
Nemoj pretjerati sa tim kupanjem. Maksimalno dva puta godisnje i to specijalnim psecim samponom. Inace ode dlaka i nema vise sjaja.
Ja svoje pustim da se valjaju po potoku i setaju po kisi sto je mislim prirodno, ali ih nikad nisam kupao.
Doduse, ja svoje ne drzim u stanu nego napolju.
BTW, bas mi je drago da je Bastonja ostao kod tebe. Sad cete se jos vise voljeti. :-D
KatarinaKosaca

#942 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

I meni je tako rekao veterinar za kupanje. Ipak, moja je takva svinja i toliko voli blato i da se uvalja u njemu, da je moramo puno češeće kupati. Ok, ljeti jezero, rijeka , ili kad je snijeg, ali ovaj period jeseni i proljeća kad ima blata je najgori. Opet ne volim ni ono trljanje sirćetom, srmdi kao tvor poslije :D
pakica_

#943 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

@zengi, bastonju sam okupala jednom otkako je kod mene :D ali sta cu kad voli da se valja po parku, pa se uvalja u kojesta i onda danfa :D kupovala sam one neke rukavice za jednokratnu upotrebu.. fazon vlaznih maramica, samo s nekim losionom za pese.. mirise na baby puder poslije i sav se šajti :D hihi :D ali mislim da je doslo vrijeme da se okupa kako Bog zapovijeda :D mada, sve se nesto neckam i sircetim ga, odgadjam to kupanje jer valja ga s ciglana dovest na bjelave, iako se ne boji fena i uredno se da osushit.. al' me sve strah da se ne prehladi :D pa zato odgadjam.. al' ja kakva sam naopaka, odlucit cu se na to bas onda kad upeknu minusi i zapada snjezina bagava haha :D
a Boga mi i meni je drago sto je ostao, a kao sto vidim, ni on se ne buni.. suti, bila sam se sva o jadu zabavila.. sreca sto kazu jutro je pametnije od noci i sto sam imala toliko glasova razuma oko mene da mi kazu da ga ne dam, jer sam bila haman digla ruke od svega i sad bih se grrrrrrdno pokajala :D neka sam i ovakva i onakva kakvom su me nazvali, ma najgora sam, al' ne dam ovog malog smrdu neokupanog haha :D
i jedva cekam da i ja s ovom zvjerkom iskusim i snijeg i tunele u snijegu i pogancer kad pokisne i uvalja se u blato i kupanje u jezeru/rijeci/moru.. ajooooooooooooj.. ne dam ja svoje malo garavo :D
@katarina, mogu mislit tebi muke s tvojom cupom, kad i moj smrdi nekih po' sata dok mu ne ispari sirce iz one kratke dlake :D mada mi je to najbezbolnije rjesenje, hem mu je dobro za dlaku, hem smrdi eto samo po' sata :D i onda kad ga iscesljam bude k'o prelakiran kol'ko se sjaji hihi :D (tako moja mama kaze :D i jos jedna hepi vijest sto se tice mame: malo, malo, otvori mi vrata od sobe, obrati mu se, dadne mu keksic, 'vako, 'nako :D pa mu onda opet j.. sve zbog dlaka, al' prihvata ga meni se cini, polako ali sigurno :evil: haha :D svi kazu da joj dam vremena, da ce ga voljeti ako ne vise nego ja, onda k'o i ja.. pa sve cekam da to vrijeme dodje i ne forsiram je da se druzi s njim, sve ona to sama :evil: MOZDA cak dogodine uspijem da je nagovorim da kupimo jos jednog.. mozda pinčicu da bude k'o mali bastonja, a opet ne'a puno trvora oko nje :D da se ima s kim igrat ovaj glavozija i kad je kuci hehe uglavnom, dosta razmisljam o tome da zbavim jos jedno, doduse curicu, ali tu misao uredno drzim za sebe da mami ne bude malo puno jer nije pristajala na bastonju uopste, a sad kako rekoh, malo malo nesto mu kaze hehe sta vi mislite hocel' diibidus popustit iako je OVOLIKO tvrdoglava? :evil: )
zengi

#944 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zengi »

Ma hoce sigurno. I mene moja jos uvjek (nakon toliko godina) pegla za pse ali to je vise da bi mene peglala nego sto ima nesto protiv njih. Da nije njih, peglala bi me za nesto drugo.
Ni slucajno ne govori da ces nabaviti drugog dok pravo Bastu ne zavoli, a onda kao slucajno, nisi imala drugu opciju nego da je uzmes jer su htjeli da je izbace napolje, uspavaju, nasla je, itd.
Nemoj nikad govoriti, mama odoh ja da kupim sebi novog psa. Tu ces sigurno imati problema.

Ja katarina bas sad pricali o prehladama. :lol: :lol: :lol:

Hej, nema ti puno fajde to kupanje jer cim ga prvi put izvedes on ce maksuz da se uvalja da izbije taj miris šampona tako da ta satisfakcija nikad ne traje duze od jednog dana i stoga, nema poente.
Pusti ga malo da se izvalja po travi. Zemlja crnica pravi cuda! Pas se naj bolje sjaji kad se posteno izvalja po crnici negdje u sumi. Kad dodje snijeg, onda ide kupanje snijegom. Zavalis ga malo, uhvatis i vuces po zemlji. Moja volusina to najvise voli.
Karen

#945 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Ma što čekati dogodine, ja imam tri cure koje se ne linjaju, samo izaberi, heheh :D
KatarinaKosaca

#946 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by KatarinaKosaca »

Karen wrote:Ma što čekati dogodine, ja imam tri cure koje se ne linjaju, samo izaberi, heheh :D
Ja ozbiljno razmišljam o jednoj tvojoj curi... Samo da skontam kako bi sa tornjakom išla u šetnju :D , pa se pišemo.

Jako su pametni i hrabri, to znam, zato mi se sviđa rasa.
Karen

#947 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Drago mi je da ti se sviđaju moji psi. Mali miševi još nisu progledali pa čekam za slikce. Napisala sam ti pp, da ne zachatavam ovdje.
brzica

#948 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by brzica »

Karen wrote:Jao Bero nam treba doći na druženje obavezno. Broj za trimanje ti šaljem u PP (trimanje ovog momka će ti trajati, sa 2 mjeseca je trebao već krenuti).
Dogovorit ćemo se, Bero vapi za igrom. Još je štene pa kad vidi
druge pse raskine se skačući :D . Trimovan je baš tako sa negdje oko
dva mjeseca, ja sam ga uzeo sa tri i malo čekam. Imaš PP

@sitno
Hvala :-D
Karen

#949 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Karen »

Samo ga trimaj redovito, i dlaka će biti bez premca. Jako su važni ciklusi dlake, jer ne opada i neophodno ju je vaditi. Gdje Bero živi da dogovorimo date?
brzica

#950 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by brzica »

Karen wrote:Samo ga trimaj redovito, i dlaka će biti bez premca. Jako su važni ciklusi dlake, jer ne opada i neophodno ju je vaditi. Gdje Bero živi da dogovorimo date?
Otići ću narednih dana do Damira, na dogovor.
Bero je na Koševskom brdu, ali mobilni smo :D
Post Reply