Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Globus

#926 Re: Teretana

Post by Globus »

sitna.buranija

#927 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Prethodnih dana sam bio malo "down" sa motivacijom, ali danas sam odradio dobar trening i fino sam jeo :) back on the track :)

Sto se tice muzike, uz metal se izgori 8-) Globus :thumbup: :lol:
callmethebreeeze

#928 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

ja sam danas otisao po prvi put nakon dvije sedmice. odradio sam citavo tijelo. ne znam ni sto, ali je prijalo.
B34R

#929 Re: Teretana

Post by B34R »

trenirao 11 godina od toga zadnjih 5 igrao profesionalno kosarku, povreda jebena i od tad nula...bio sam strasno gradjen iz razloga sto sam na dnevnoj bazi trenirao...a sad par godina kasnije zelim da se vratim u formu.... nisam nezadovoljan 186cm 88kg, ramena i ruke su u formi al stomak se pomalo opustio (nista posebno mnogo, jednostavno hocu opet trbusne).... sta i kako da pocnem..... volio bih da teretana dodje tek nakon prvog mjeseca priprema..... dakle fazon kreni u teretanu necu odmah.....hvala unaprijed....
applejuice

#930 Re: Teretana

Post by applejuice »

B34R wrote:trenirao 11 godina od toga zadnjih 5 igrao profesionalno kosarku, povreda jebena i od tad nula...bio sam strasno gradjen iz razloga sto sam na dnevnoj bazi trenirao...a sad par godina kasnije zelim da se vratim u formu.... nisam nezadovoljan 186cm 88kg, ramena i ruke su u formi al stomak se pomalo opustio (nista posebno mnogo, jednostavno hocu opet trbusne).... sta i kako da pocnem..... volio bih da teretana dodje tek nakon prvog mjeseca priprema..... dakle fazon kreni u teretanu necu odmah.....hvala unaprijed....
trcanje :)
suspect_zero

#931 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

Neku noć pokušam ono mrtvo dizanje :roll: :oops: :x :x :x :x .......ma da vam ne lajem :angry: :angry:
callmethebreeeze

#932 Re: Teretana

Post by callmethebreeeze »

suspect_zero wrote:Neku noć pokušam ono mrtvo dizanje :roll: :oops: :x :x :x :x .......ma da vam ne lajem :angry: :angry:
de lani.
:D
applejuice

#933 Re: Teretana

Post by applejuice »

suspect_zero wrote:Neku noć pokušam ono mrtvo dizanje :roll: :oops: :x :x :x :x .......ma da vam ne lajem :angry: :angry:
Zar ima neko da to ne radi :))))))))
suspect_zero

#934 Re: Teretana

Post by suspect_zero »

applejuice wrote:
Zar ima neko da to ne radi :))))))))

Vala žene rijetko, ne znam koji baksuz mene natjera :roll: :oops:
kone

#935 Re: Teretana

Post by kone »

Ko od vas pije onaj grozdjani secer???Ja danas kupio u dm-u(pakovanje 500gr.---2,95KM).Sadrzi i 10 vitamina,ali samo ne znam sa cim da pijem i u kojim kolicinama.
Eto,ako neko koristi ovaj secer,neka napise kako i u kojim kolicinama :)
sitna.buranija

#936 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

kone wrote:Ko od vas pije onaj grozdjani secer???Ja danas kupio u dm-u(pakovanje 500gr.---2,95KM).Sadrzi i 10 vitamina,ali samo ne znam sa cim da pijem i u kojim kolicinama.
Grozdjani ili vocni? Ja jutros bio u DM-u u Ferhadiji, nije bilo grozdjanog. Dekstrozu (traubenzucker/grozdjani/d-glukozu) pijes sa whey proteinom u 2:1 (na 30g wheya stavis 60-ak grama dekstroze) da bi nadoknadio glikogenske rezerve i napravio "inzulinski siljak", prilikom kojeg se ubrza sinteza proteina. Ja kupih jucer u Tušu 1,6KG (4x400g) za 8,5 maraka. :D
kone

#937 Re: Teretana

Post by kone »

sitna.buranija wrote:
kone wrote:Ko od vas pije onaj grozdjani secer???Ja danas kupio u dm-u(pakovanje 500gr.---2,95KM).Sadrzi i 10 vitamina,ali samo ne znam sa cim da pijem i u kojim kolicinama.
Grozdjani ili vocni? Ja jutros bio u DM-u u Ferhadiji, nije bilo grozdjanog. Dekstrozu (traubenzucker/grozdjani/d-glukozu) pijes sa whey proteinom u 2:1 (na 30g wheya stavis 60-ak grama dekstroze) da bi nadoknadio glikogenske rezerve i napravio "inzulinski siljak", prilikom kojeg se ubrza sinteza proteina. Ja kupih jucer u Tušu 1,6KG (4x400g) za 8,5 maraka. :D
Kupio grozdjani secer+10vitamina....Ne pijem whey,nego trenutno pijem Zell Volumen,a mislim da u njemu vec ima dextroze i pijem BCAA.Kad zavrsim sa Zellom,onda se vracam na protein 80 i bcaa....I sta sad :)?
kEN0

#938 Re: Teretana

Post by kEN0 »

sitna.buranija wrote:

ja poslije treninga to radim i stavim 30gr wheya i 30gr dextroze...

znaci 1:1 ... tkao ja radim ;)

pozdrav!
sitna.buranija

#939 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Ok, ako ste na nekom programu skidanja kila, ali ja krham dosta jer imam intenzivne treninge i treba mi vise ugljikohidrata zbog gradje :oops:
kEN0

#940 Re: Teretana

Post by kEN0 »

sitna.buranija wrote:Ok, ako ste na nekom programu skidanja kila, ali ja krham dosta jer imam intenzivne treninge i treba mi vise ugljikohidrata zbog gradje :oops:
ma nisam uopste na takvom 'programu' , vec jednostavno tako radim jer osjetim da je toliko potrebno mom organizmu da se 'vrati' u ok stanje poslije treninga...

ja uglavnom pazim koliko mogu na hranu, naravno pojedem i sto ne bih trebao, ali jednostavno smatram da ukoliko se necu takmniciti , nema potrebe da uskracujem sebi nesto sto volim bar jednom sedmicno (palacinke sa nutellom recimo...)

a o mom programu , jednostavno , uglavnom treniram i hranim se koliko mi finansije dozvoljavaju nekom kvalitetnom hranom i to je to... ;-)
illuminated

#941 Re: Teretana

Post by illuminated »

enisss wrote:pa ovako...prije neke 4 godine sam intenzivno trenirao odbojku i uz to povremeno isao u teretanu...znaci nije to bilo ono klasicno forsiranje teretane nego cisto da ostanem u formi i da zadrzim to sto imam...no...druge obaveze su me udaljile od sporta tako da nisam imao nikako vremena za to...naravno nakon otprilike pola godine netreniranja izgubilo se sve ono sto sam prije imao...e sad...ima vec neka 3 mjeseca kako sam se ponovo aktivirao i super mi ide...vec sam tu negdje da ponovo dodjem u onu formu u kojoj sam nekad bio....uglavnom...dobio sam dosta misicne mase a salo se umnogome istopilo...posto je misic tezi od sala vaga i nije pokazala neku razliku ali zato garderoba itekako jeste :)....sve pantole u struku su mi sad velike a kosulje male hahaha :)
pozdrav svima :)
ovo je zakon.... :)
onda odes maloj i kazes..vidi..vece mi sise nego tebi .. :D
applejuice

#942 Re: Teretana

Post by applejuice »

illuminated wrote:
enisss wrote:pa ovako...prije neke 4 godine sam intenzivno trenirao odbojku i uz to povremeno isao u teretanu...znaci nije to bilo ono klasicno forsiranje teretane nego cisto da ostanem u formi i da zadrzim to sto imam...no...druge obaveze su me udaljile od sporta tako da nisam imao nikako vremena za to...naravno nakon otprilike pola godine netreniranja izgubilo se sve ono sto sam prije imao...e sad...ima vec neka 3 mjeseca kako sam se ponovo aktivirao i super mi ide...vec sam tu negdje da ponovo dodjem u onu formu u kojoj sam nekad bio....uglavnom...dobio sam dosta misicne mase a salo se umnogome istopilo...posto je misic tezi od sala vaga i nije pokazala neku razliku ali zato garderoba itekako jeste :)....sve pantole u struku su mi sad velike a kosulje male hahaha :)
pozdrav svima :)
ovo je zakon.... :)
Ma kakvi...grudi su mi najslabije na cijelom tijelu...vec sam promijenio program tako da je sad veci akcenat na grudi i noge....ledja su mi najvise napredovala tako da cu ih zapostaviti jedno vrijeme :)
poz
kone

#943 Re: Teretana

Post by kone »

illuminated wrote:ovo je zakon.... :)
Meni moja odavno to govori :)
Nego niko da da kakav konstruktivan savjet u vezi grozdjanog secera.Znaci pijem Zell Vollume i BCAA...Kako da tu sad ubacim grozdjani secer i kad.Da li prije ili poslije treninga,sa cim da ga mijesam i koliko grama secera...
sitna.buranija

#944 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

Ostavi se tih proizvoda tipa Zell Volume i Mega mass mixeva. Ocito nesto na fazon 1000 u 1 deterdzenata, ali nista ne radi kako treba. Evo vidim, u tom Zell Volumeu ima 27g UH i samo 4g bjelancevina po mjerici :-) A i ti UH su sve brzi dekstroza i maltodekstroza, dakle samu dekstrozu ne trebas uzimati. Dovrsi kantu koju imas, onda kupi normalan whey protein i sam ga mijesaj sa grozdjanim secerom. Ta "jack of all trades" rjesenja nisu nesto.
iceman ze

#945 Re: Teretana

Post by iceman ze »

ako nisam zadovoljan sa recimo bicepsom i tricepsom, odnosno zelim bolje rezultate, sta u tom slucaju, da li trebam pojacati serije, ili ih vjezbati cesce......imam dilemu.....sorry ako je vec neko o tome govorio..... :-)
sitna.buranija

#946 Re: Teretana

Post by sitna.buranija »

iceman ze wrote:ako nisam zadovoljan sa recimo bicepsom i tricepsom, odnosno zelim bolje rezultate, sta u tom slucaju, da li trebam pojacati serije, ili ih vjezbati cesce......imam dilemu.....sorry ako je vec neko o tome govorio..... :-)
Ruke su mala skupina misica, raditi vise od dvaput sedmicno je suludo. Radi do 10 ponavljanja, propovjednikova klupa, bench sa uskim hvatom, razboj, skull crushere, wrist roller da ne zapostavis podlaktice... Ako radis po nekom programu gdje izoliras misicne grupe, znas da si zavrsio kad ne mozes skinuti potkosulju kako treba :-D
iceman ze

#947 Re: Teretana

Post by iceman ze »

sitna.buranija wrote:
iceman ze wrote:ako nisam zadovoljan sa recimo bicepsom i tricepsom, odnosno zelim bolje rezultate, sta u tom slucaju, da li trebam pojacati serije, ili ih vjezbati cesce......imam dilemu.....sorry ako je vec neko o tome govorio..... :-)
Ruke su mala skupina misica, raditi vise od dvaput sedmicno je suludo. Radi do 10 ponavljanja, propovjednikova klupa, bench sa uskim hvatom, razboj, skull crushere, wrist roller da ne zapostavis podlaktice... Ako radis po nekom programu gdje izoliras misicne grupe, znas da si zavrsio kad ne mozes skinuti potkosulju kako treba :-D

da u principu nisam zadovoljan ni sa masom niti sa definicijom, mada radim ih koliko toliko redovno, naravno ja sam rekreativac, bez ambicija za nesto vise, ali eto zelim samo da sam utreniram i da sam u kondiciji, gledacu malo iskombinovati vec postojece vjezbe, s nekim novim vjezbama..... :)
applejuice

#948 Re: Teretana

Post by applejuice »

iceman ze wrote:
sitna.buranija wrote:

da u principu nisam zadovoljan ni sa masom niti sa definicijom, mada radim ih koliko toliko redovno, naravno ja sam rekreativac, bez ambicija za nesto vise, ali eto zelim samo da sam utreniram i da sam u kondiciji, gledacu malo iskombinovati vec postojece vjezbe, s nekim novim vjezbama..... :)
probaj da radis ledja-biceps.....grudi-triceps...tako ces vise da opteretis ruke na jednom treningu i siguran sam da ce ruke vise i da napreduju :)
Bullet Tooth Tony

#949 Re: Teretana

Post by Bullet Tooth Tony »

ja imam jedno pitanje ... posto slabo ko zna a ovdje vidim ima ljudi koji nesto znaju :) :) , mene interesuje gdje se u Sarajevu ima kupiti tkz. Weight Belt koji mogu koristiti u vodi

Image

inace treniram vaterpolo svaki radni dan (nekad po dva puta dnevno) , ovo mi treba kad samostalno plivam vikendom a u predahu sibam teretanu :) :)

non stop da treniram :dance: :dance:

burek_in_space

#950 Re: Teretana

Post by burek_in_space »

@Babicu, bilo u Intersportu u Mercatoru nekad, sada ne znam.
Mozhda bi moglo biti u sportskoj robnoj kuci ( i dalje ne znam kako se zove :D ) preko puta Trzhnice, vidio sam da imaju svashta neshto za teretanu, pa nije iskljucheno da bi se mogao naci i taj pojas sa tegovima.
Post Reply