Sto se tice muzike, uz metal se izgori
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
sitna.buranija
#927 Re: Teretana
Prethodnih dana sam bio malo "down" sa motivacijom, ali danas sam odradio dobar trening i fino sam jeo
back on the track
Globus

-
callmethebreeeze
#928 Re: Teretana
ja sam danas otisao po prvi put nakon dvije sedmice. odradio sam citavo tijelo. ne znam ni sto, ali je prijalo.
- B34R
#929 Re: Teretana
trenirao 11 godina od toga zadnjih 5 igrao profesionalno kosarku, povreda jebena i od tad nula...bio sam strasno gradjen iz razloga sto sam na dnevnoj bazi trenirao...a sad par godina kasnije zelim da se vratim u formu.... nisam nezadovoljan 186cm 88kg, ramena i ruke su u formi al stomak se pomalo opustio (nista posebno mnogo, jednostavno hocu opet trbusne).... sta i kako da pocnem..... volio bih da teretana dodje tek nakon prvog mjeseca priprema..... dakle fazon kreni u teretanu necu odmah.....hvala unaprijed....
-
applejuice
#930 Re: Teretana
trcanjeB34R wrote:trenirao 11 godina od toga zadnjih 5 igrao profesionalno kosarku, povreda jebena i od tad nula...bio sam strasno gradjen iz razloga sto sam na dnevnoj bazi trenirao...a sad par godina kasnije zelim da se vratim u formu.... nisam nezadovoljan 186cm 88kg, ramena i ruke su u formi al stomak se pomalo opustio (nista posebno mnogo, jednostavno hocu opet trbusne).... sta i kako da pocnem..... volio bih da teretana dodje tek nakon prvog mjeseca priprema..... dakle fazon kreni u teretanu necu odmah.....hvala unaprijed....
-
suspect_zero
#931 Re: Teretana
Neku noć pokušam ono mrtvo dizanje
.......ma da vam ne lajem

-
callmethebreeeze
#932 Re: Teretana
de lani.suspect_zero wrote:Neku noć pokušam ono mrtvo dizanje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
applejuice
#933 Re: Teretana
Zar ima neko da to ne radisuspect_zero wrote:Neku noć pokušam ono mrtvo dizanje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
suspect_zero
#934 Re: Teretana
applejuice wrote:Zar ima neko da to ne radisuspect_zero wrote:Neku noć pokušam ono mrtvo dizanje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
)))))))
Vala žene rijetko, ne znam koji baksuz mene natjera
-
kone
#935 Re: Teretana
Ko od vas pije onaj grozdjani secer???Ja danas kupio u dm-u(pakovanje 500gr.---2,95KM).Sadrzi i 10 vitamina,ali samo ne znam sa cim da pijem i u kojim kolicinama.
Eto,ako neko koristi ovaj secer,neka napise kako i u kojim kolicinama
-
sitna.buranija
#936 Re: Teretana
Grozdjani ili vocni? Ja jutros bio u DM-u u Ferhadiji, nije bilo grozdjanog. Dekstrozu (traubenzucker/grozdjani/d-glukozu) pijes sa whey proteinom u 2:1 (na 30g wheya stavis 60-ak grama dekstroze) da bi nadoknadio glikogenske rezerve i napravio "inzulinski siljak", prilikom kojeg se ubrza sinteza proteina. Ja kupih jucer u Tušu 1,6KG (4x400g) za 8,5 maraka.kone wrote:Ko od vas pije onaj grozdjani secer???Ja danas kupio u dm-u(pakovanje 500gr.---2,95KM).Sadrzi i 10 vitamina,ali samo ne znam sa cim da pijem i u kojim kolicinama.
-
kone
#937 Re: Teretana
Kupio grozdjani secer+10vitamina....Ne pijem whey,nego trenutno pijem Zell Volumen,a mislim da u njemu vec ima dextroze i pijem BCAA.Kad zavrsim sa Zellom,onda se vracam na protein 80 i bcaa....I sta sadsitna.buranija wrote:Grozdjani ili vocni? Ja jutros bio u DM-u u Ferhadiji, nije bilo grozdjanog. Dekstrozu (traubenzucker/grozdjani/d-glukozu) pijes sa whey proteinom u 2:1 (na 30g wheya stavis 60-ak grama dekstroze) da bi nadoknadio glikogenske rezerve i napravio "inzulinski siljak", prilikom kojeg se ubrza sinteza proteina. Ja kupih jucer u Tušu 1,6KG (4x400g) za 8,5 maraka.kone wrote:Ko od vas pije onaj grozdjani secer???Ja danas kupio u dm-u(pakovanje 500gr.---2,95KM).Sadrzi i 10 vitamina,ali samo ne znam sa cim da pijem i u kojim kolicinama.
-
kEN0
#938 Re: Teretana
sitna.buranija wrote:Grozdjani ili vocni? Ja jutros bio u DM-u u Ferhadiji, nije bilo grozdjanog. Dekstrozu (traubenzucker/grozdjani/d-glukozu) pijes sa whey proteinom u 2:1 (na 30g wheya stavis 60-ak grama dekstroze) da bi nadoknadio glikogenske rezerve i napravio "inzulinski siljak", prilikom kojeg se ubrza sinteza proteina. Ja kupih jucer u Tušu 1,6KG (4x400g) za 8,5 maraka.kone wrote:Ko od vas pije onaj grozdjani secer???Ja danas kupio u dm-u(pakovanje 500gr.---2,95KM).Sadrzi i 10 vitamina,ali samo ne znam sa cim da pijem i u kojim kolicinama.
ja poslije treninga to radim i stavim 30gr wheya i 30gr dextroze...
znaci 1:1 ... tkao ja radim
pozdrav!
-
sitna.buranija
#939 Re: Teretana
Ok, ako ste na nekom programu skidanja kila, ali ja krham dosta jer imam intenzivne treninge i treba mi vise ugljikohidrata zbog gradje 
-
kEN0
#940 Re: Teretana
ma nisam uopste na takvom 'programu' , vec jednostavno tako radim jer osjetim da je toliko potrebno mom organizmu da se 'vrati' u ok stanje poslije treninga...sitna.buranija wrote:Ok, ako ste na nekom programu skidanja kila, ali ja krham dosta jer imam intenzivne treninge i treba mi vise ugljikohidrata zbog gradje
ja uglavnom pazim koliko mogu na hranu, naravno pojedem i sto ne bih trebao, ali jednostavno smatram da ukoliko se necu takmniciti , nema potrebe da uskracujem sebi nesto sto volim bar jednom sedmicno (palacinke sa nutellom recimo...)
a o mom programu , jednostavno , uglavnom treniram i hranim se koliko mi finansije dozvoljavaju nekom kvalitetnom hranom i to je to...
- illuminated
#941 Re: Teretana
ovo je zakon....enisss wrote:pa ovako...prije neke 4 godine sam intenzivno trenirao odbojku i uz to povremeno isao u teretanu...znaci nije to bilo ono klasicno forsiranje teretane nego cisto da ostanem u formi i da zadrzim to sto imam...no...druge obaveze su me udaljile od sporta tako da nisam imao nikako vremena za to...naravno nakon otprilike pola godine netreniranja izgubilo se sve ono sto sam prije imao...e sad...ima vec neka 3 mjeseca kako sam se ponovo aktivirao i super mi ide...vec sam tu negdje da ponovo dodjem u onu formu u kojoj sam nekad bio....uglavnom...dobio sam dosta misicne mase a salo se umnogome istopilo...posto je misic tezi od sala vaga i nije pokazala neku razliku ali zato garderoba itekako jeste....sve pantole u struku su mi sad velike a kosulje male hahaha
pozdrav svima
onda odes maloj i kazes..vidi..vece mi sise nego tebi ..
-
applejuice
#942 Re: Teretana
Ma kakvi...grudi su mi najslabije na cijelom tijelu...vec sam promijenio program tako da je sad veci akcenat na grudi i noge....ledja su mi najvise napredovala tako da cu ih zapostaviti jedno vrijemeilluminated wrote:ovo je zakon....enisss wrote:pa ovako...prije neke 4 godine sam intenzivno trenirao odbojku i uz to povremeno isao u teretanu...znaci nije to bilo ono klasicno forsiranje teretane nego cisto da ostanem u formi i da zadrzim to sto imam...no...druge obaveze su me udaljile od sporta tako da nisam imao nikako vremena za to...naravno nakon otprilike pola godine netreniranja izgubilo se sve ono sto sam prije imao...e sad...ima vec neka 3 mjeseca kako sam se ponovo aktivirao i super mi ide...vec sam tu negdje da ponovo dodjem u onu formu u kojoj sam nekad bio....uglavnom...dobio sam dosta misicne mase a salo se umnogome istopilo...posto je misic tezi od sala vaga i nije pokazala neku razliku ali zato garderoba itekako jeste....sve pantole u struku su mi sad velike a kosulje male hahaha
pozdrav svima
poz
-
kone
#943 Re: Teretana
Meni moja odavno to govoriilluminated wrote:ovo je zakon....
Nego niko da da kakav konstruktivan savjet u vezi grozdjanog secera.Znaci pijem Zell Vollume i BCAA...Kako da tu sad ubacim grozdjani secer i kad.Da li prije ili poslije treninga,sa cim da ga mijesam i koliko grama secera...
-
sitna.buranija
#944 Re: Teretana
Ostavi se tih proizvoda tipa Zell Volume i Mega mass mixeva. Ocito nesto na fazon 1000 u 1 deterdzenata, ali nista ne radi kako treba. Evo vidim, u tom Zell Volumeu ima 27g UH i samo 4g bjelancevina po mjerici
A i ti UH su sve brzi dekstroza i maltodekstroza, dakle samu dekstrozu ne trebas uzimati. Dovrsi kantu koju imas, onda kupi normalan whey protein i sam ga mijesaj sa grozdjanim secerom. Ta "jack of all trades" rjesenja nisu nesto.
- iceman ze
#945 Re: Teretana
ako nisam zadovoljan sa recimo bicepsom i tricepsom, odnosno zelim bolje rezultate, sta u tom slucaju, da li trebam pojacati serije, ili ih vjezbati cesce......imam dilemu.....sorry ako je vec neko o tome govorio..... 
-
sitna.buranija
#946 Re: Teretana
Ruke su mala skupina misica, raditi vise od dvaput sedmicno je suludo. Radi do 10 ponavljanja, propovjednikova klupa, bench sa uskim hvatom, razboj, skull crushere, wrist roller da ne zapostavis podlaktice... Ako radis po nekom programu gdje izoliras misicne grupe, znas da si zavrsio kad ne mozes skinuti potkosulju kako trebaiceman ze wrote:ako nisam zadovoljan sa recimo bicepsom i tricepsom, odnosno zelim bolje rezultate, sta u tom slucaju, da li trebam pojacati serije, ili ih vjezbati cesce......imam dilemu.....sorry ako je vec neko o tome govorio.....
- iceman ze
#947 Re: Teretana
sitna.buranija wrote:Ruke su mala skupina misica, raditi vise od dvaput sedmicno je suludo. Radi do 10 ponavljanja, propovjednikova klupa, bench sa uskim hvatom, razboj, skull crushere, wrist roller da ne zapostavis podlaktice... Ako radis po nekom programu gdje izoliras misicne grupe, znas da si zavrsio kad ne mozes skinuti potkosulju kako trebaiceman ze wrote:ako nisam zadovoljan sa recimo bicepsom i tricepsom, odnosno zelim bolje rezultate, sta u tom slucaju, da li trebam pojacati serije, ili ih vjezbati cesce......imam dilemu.....sorry ako je vec neko o tome govorio.....
da u principu nisam zadovoljan ni sa masom niti sa definicijom, mada radim ih koliko toliko redovno, naravno ja sam rekreativac, bez ambicija za nesto vise, ali eto zelim samo da sam utreniram i da sam u kondiciji, gledacu malo iskombinovati vec postojece vjezbe, s nekim novim vjezbama.....
-
applejuice
#948 Re: Teretana
probaj da radis ledja-biceps.....grudi-triceps...tako ces vise da opteretis ruke na jednom treningu i siguran sam da ce ruke vise i da napredujuiceman ze wrote:sitna.buranija wrote:Ruke su mala skupina misica, raditi vise od dvaput sedmicno je suludo. Radi do 10 ponavljanja, propovjednikova klupa, bench sa uskim hvatom, razboj, skull crushere, wrist roller da ne zapostavis podlaktice... Ako radis po nekom programu gdje izoliras misicne grupe, znas da si zavrsio kad ne mozes skinuti potkosulju kako trebaiceman ze wrote:ako nisam zadovoljan sa recimo bicepsom i tricepsom, odnosno zelim bolje rezultate, sta u tom slucaju, da li trebam pojacati serije, ili ih vjezbati cesce......imam dilemu.....sorry ako je vec neko o tome govorio.....
da u principu nisam zadovoljan ni sa masom niti sa definicijom, mada radim ih koliko toliko redovno, naravno ja sam rekreativac, bez ambicija za nesto vise, ali eto zelim samo da sam utreniram i da sam u kondiciji, gledacu malo iskombinovati vec postojece vjezbe, s nekim novim vjezbama.....
- Bullet Tooth Tony
#949 Re: Teretana
ja imam jedno pitanje ... posto slabo ko zna a ovdje vidim ima ljudi koji nesto znaju
, mene interesuje gdje se u Sarajevu ima kupiti tkz. Weight Belt koji mogu koristiti u vodi

inace treniram vaterpolo svaki radni dan (nekad po dva puta dnevno) , ovo mi treba kad samostalno plivam vikendom a u predahu sibam teretanu

non stop da treniram

inace treniram vaterpolo svaki radni dan (nekad po dva puta dnevno) , ovo mi treba kad samostalno plivam vikendom a u predahu sibam teretanu
non stop da treniram
- burek_in_space
#950 Re: Teretana
@Babicu, bilo u Intersportu u Mercatoru nekad, sada ne znam.
Mozhda bi moglo biti u sportskoj robnoj kuci ( i dalje ne znam kako se zove
) preko puta Trzhnice, vidio sam da imaju svashta neshto za teretanu, pa nije iskljucheno da bi se mogao naci i taj pojas sa tegovima.
Mozhda bi moglo biti u sportskoj robnoj kuci ( i dalje ne znam kako se zove