Chmoljo wrote:1946 wrote:Policajac je taj koji prolazi kroz raznorazne obuke da bi znao reagovati u raznim situacijama, a ne da ga iznenadi i najmanja sitnica. U radu policije ne bi smjela postojati kolateralna šteta, jer je ona više produkt anarhije i nepoštovanja zakona nego puke slučajnosti.
To oko prijavljivanja i sam znaš da možeš okačiti mačku o rep, jer ne pije vode

pije vode kad je opravdano

dobro to znam
NE!!! Prijava Unutrasnjoj kontroli ne rjesava NISTA i svaki policajac je zasticen kao domaca zivotinja, osim ako se ne radi o nekom velikom slucaju, koji je jos uz to medijski propracen.
Npr. imao sam neku saobracajnu prekrsajnu prijavu na pravdi Boga (sitna je lova u pitanju), potpuno sam u pravu i obzirom da sam imao svjedoka, osobu koja je prolazila ulicom u tom trenutku i koja je bila voljna da svjedoci, obratio sam se pismenim putem na Unutrasnju kontrolu.
Rezultati:
1. Nisu prihvatili prolaznika kao svjedoka
2. Nisu prihvatili moje navode kao relevantne
3. Upozorili su me da NECE podizati KRIVICNU prijavu protiv mene!!! Pitam ja "A zasto krivicnu prijavu protiv mene?", odgovor "Pa zato sto nemamo svjedoka, pa ne znamo da li ste vi podnjeli stvarnu ili laznu prijavu protiv radnika policije!!!!". Ovim su mi jasno dali do znanja da se okanim corava posla ili ce me oderati. Naravno, povukao sam se, platio kaznu i usutio kao mali mis jer je jasno da mi mogu napakovati prijave kakve god hoce za stvari koje nisam uradio i o kojima pojma nemam. Samo da pojasnim, ja nisam kriminalac, sasvim sam regularan gradjanin.
No, ja sam kapriciozan i obzirom da imam novu saobracajnu prekrsajnu prijavu na 50 KM, a na osnovu potpuno pogresnog i neispravnog rada policije sto dokazujem PISANIM procedurama policije (neprimjerena i pogresna upotreba tehnologije), iako se radi o samo 50 KM, podnosim prijavu Internoj kontroli pa cemo vidjeti za jedno sest mjeseci kakav ce biti rezultat.