Policija

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#926 Re: Policija

Post by 1946 »

Chmoljo wrote:pa da, pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu, ili kako se kaže *hit happens. i nije opravdanje, :roll: taman ću ja nekoga pravdati, nego stavljam u kontekst. nisi tu palicu dobio tek onako... zateko si se tu, drot bio kratke pameti i ispušio si... dešava se svugdje...

ovo drugo, ne košta ništa, ali sam o tim stvarima ranije pisao. ali sasvim sigurno nije razlog da nekoga mrzim...
Izvini ali ovo objašnjenje je malo "niđe veze". Znači i onaj policajac što ga onaj lik zamalo ne ubi iz kalašnjikova neki dan je "*hit happens". Nije on dobio metak tek onako, zatekao se tu, onaj s AK47 bio brz na obaraču...dešava se svugdje :roll: .
S tim što je policajac obučen kako da radi, ne bi trebalo da dijeli palice kako mu prahne već onima kojima to sleduje u situacijama propisanim zakonom.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#927 Re: Policija

Post by Chmoljo »

1946 wrote: Izvini ali ovo objašnjenje je malo "niđe veze". Znači i onaj policajac što ga onaj lik zamalo ne ubi iz kalašnjikova neki dan je "*hit happens". Nije on dobio metak tek onako, zatekao se tu, onaj s AK47 bio brz na obaraču...dešava se svugdje :roll: .
S tim što je policajac obučen kako da radi, ne bi trebalo da dijeli palice kako mu prahne već onima kojima to sleduje u situacijama propisanim zakonom.
i sam znaš da ti je ta analogija loša... nije valjda da to trebam objašnjavati?

nisam rekao da je policajac to trebao uraditi, niti želim pravdati nekog lika kog u životu nisam vidio, nego su to situacije kada treba gurnuti guzicu u kraj i pustiti ih da rade svoj posao. može biti milion razloga što je dobio taj pendrek...

a opet kažem, ako je to bila takva brutalnost, uvijek se može žaliti. imao je svjedoke.
1946

#928 Re: Policija

Post by 1946 »

Policajac je taj koji prolazi kroz raznorazne obuke da bi znao reagovati u raznim situacijama, a ne da ga iznenadi i najmanja sitnica. U radu policije ne bi smjela postojati kolateralna šteta, jer je ona više produkt anarhije i nepoštovanja zakona nego puke slučajnosti.
To oko prijavljivanja i sam znaš da možeš okačiti mačku o rep, jer ne pije vode :)
Chmoljo

#929 Re: Policija

Post by Chmoljo »

1946 wrote:Policajac je taj koji prolazi kroz raznorazne obuke da bi znao reagovati u raznim situacijama, a ne da ga iznenadi i najmanja sitnica. U radu policije ne bi smjela postojati kolateralna šteta, jer je ona više produkt anarhije i nepoštovanja zakona nego puke slučajnosti.
To oko prijavljivanja i sam znaš da možeš okačiti mačku o rep, jer ne pije vode :)
pije vode kad je opravdano :) dobro to znam :)

a što se tiče tih obuka, pogledaj malo prije šta sam pričao o selekciji kadrova... a to da ne bi smjela postojati kolateralna šteta, možda u zemlji Petra Pana... :roll: daj čovječe, ima snimak negdje kad u Kanadi ispaljuju onaj "teaser gun" u lika, koji je od toga preminuo... :roll:

marinci imaju paklenu obuku pa opet nisu mašine. :roll:
1946

#930 Re: Policija

Post by 1946 »

Chmoljo wrote:pije vode kad je opravdano :) dobro to znam :)

a što se tiče tih obuka, pogledaj malo prije šta sam pričao o selekciji kadrova... a to da ne bi smjela postojati kolateralna šteta, možda u zemlji Petra Pana... :roll: daj čovječe, ima snimak negdje kad u Kanadi ispaljuju onaj "teaser gun" u lika, koji je od toga preminuo... :roll:

Pa šta sad, ima snimak iz Kanade pa mogu i ovi naši :-) ? To su i učinili, doduše ne teaserom već iz pištolja, dole u Lištici, prouzrokovali su smrt drugog momka udarajući ga iako im je bilo rečeno da je srčani bolesnik.
A evo sa linka koji je @braca postavio, kad si ti doživio nešto od ovoga:
Policajac ima duznost

* Predstaviti se sluzbenom iskaznicom ili policijskom znackom

* Objasniti razlog(e] zbog kojih Vas zaustavlja

* Posupati prema Vama s postovanjem i dostojanstveno bez diskriminacije

* Objasniti razloge ukoliko Vam se namecu sankcije za saobracajni prekrsaj (npr novcane kazne, imobilizacija vozila)

* Dati Vam racun, ukoliko naplati novcanu kaznu na licu mjesta
?
Ja lično prvu stavku nikad nisam doživio, drugu isto tako, treća rekao bih 50-50, četvrtu i petu nisam imao prilike doživjeti.
Ako policija, kao vrhovni (uz sudstvo) predstavnik zakona, ne poštuje te iste zakone, šta da očekuješ od običnih ljudi?
Chmoljo

#931 Re: Policija

Post by Chmoljo »

1946 wrote:
Chmoljo wrote:pije vode kad je opravdano :) dobro to znam :)

Pa šta sad, ima snimak iz Kanade pa mogu i ovi naši :-) ? To su i učinili, doduše ne teaserom već iz pištolja, dole u Lištici, prouzrokovali su smrt drugog momka udarajući ga iako im je bilo rečeno da je srčani bolesnik.
pričali smo o "kolateralnoj", dakle, ja ti fino rekao da toga mora biti nakon što si ti ustvrdio da nekim superjakim treningom to nije moguće...
A evo sa linka koji je @braca postavio, kad si ti doživio nešto od ovoga:
Policajac ima duznost

* Predstaviti se sluzbenom iskaznicom ili policijskom znackom

* Objasniti razlog(e] zbog kojih Vas zaustavlja

* Posupati prema Vama s postovanjem i dostojanstveno bez diskriminacije

* Objasniti razloge ukoliko Vam se namecu sankcije za saobracajni prekrsaj (npr novcane kazne, imobilizacija vozila)

* Dati Vam racun, ukoliko naplati novcanu kaznu na licu mjesta
?
Ja lično prvu stavku nikad nisam doživio, drugu isto tako, treća rekao bih 50-50, četvrtu i petu nisam imao prilike doživjeti.
Ako policija, kao vrhovni (uz sudstvo) predstavnik zakona, ne poštuje te iste zakone, šta da očekuješ od običnih ljudi?
prva stavka obično nije potrebna, jer su na vidnom mjestu i ime i značka... šta ću kad sam zakeralo... :mrgreen: ovo ostalo, ne znam ljudi, vi kao da ste uplatili skup hotel i žalite se na uslugu... :roll:

ponovo ti kažem, pogledaj šta sam rekao za selekciju kadrova. spominješ narod? odakle dolaze ti drotovi? padaju sa neba? daj čovječe... :roll: neće se ništa promijeniti, niti treba, nekom novom zakonskom regulativom. potrebno je pod veću lupu staviti rad tužilaštva, sudova, a u muriju dovesti profesionalne rukovodeće kadrove...

kao i u zdravstvu... školstvu... upravi... :)
1946

#932 Re: Policija

Post by 1946 »

Chmoljo wrote:pričali smo o "kolateralnoj", dakle, ja ti fino rekao da toga mora biti nakon što si ti ustvrdio da nekim superjakim treningom to nije moguće...
Ma kakav superjaki trening. Njihova osnovna obuka sadržava upute kako da procijene razne situacije. Kolateralna šteta je @Lunizz koji je samo izlazio iz kafića dok se neko drugi tukao, ali nema veze daj da ga udare iako bi policajac trebao da procijeni situaciju i da djeluje u skladu s njom.
Chmoljo wrote:prva stavka obično nije potrebna, jer su na vidnom mjestu i ime i značka... šta ću kad sam zakeralo... :mrgreen: ovo ostalo, ne znam ljudi, vi kao da ste uplatili skup hotel i žalite se na uslugu... :roll:
Možda ja ne vidim ime, a očito je da mu je dužnost da mi se predstavi. Ako ja moram poštovati ono što piše u zakonu, onda on pogotovo mora. I da, plaćam skupo taj "hotel" njihovih plata, s obzirom na "uslugu" kakvu pružaju.
Chmoljo wrote: spominješ narod? odakle dolaze ti drotovi? padaju sa neba? daj čovječe... :roll: neće se ništa promijeniti, niti treba, nekom novom zakonskom regulativom. potrebno je pod veću lupu staviti rad tužilaštva, sudova, a u muriju dovesti profesionalne rukovodeće kadrove...

Ovdje si malo pobrkao stvari. Policajac prima pare da bi sankcionisao kršenje zakona. On je profesionalac i on se mora ravnati prema profesionalnim normama, a ne prema narodu, on narodu mora biti model kako poštovati zakon. Naša policija je model kako ne poštovati zakon i kako ga selektivno primjenjivati.
BSn

#933 Re: Policija

Post by BSn »

stipu ti rukovodeci kadar, treba uvesti unutrasnju kontrolu prasinarima...
kad bi barem imali zelju da rade, mnogo toga bi bilo drugacije...
madner

#934 Re: Policija

Post by madner »

Da se mi prvo dogovorimo hocemo li kulturnu muriju ili da odvaljuju bubrege? :D

Profil jednog i drugog nisu bas kombatibilni.

Ja sam za ove sto odvaljuju bubrege, lakse ih je naci :D
Chmoljo

#935 Re: Policija

Post by Chmoljo »

1946 wrote:...
zašto uvijek uletim u rasprave kad je kasno :roll:

ja u klin ti u ploču... kritkuješ gotov proizvod koji sjeban od mašine. e pa nije kriv proizvod nego mašina. jel ti sad jasnije moje stajalište? znam dobro kakvi likovi tamo rade, vjerovatno bolje nego ti, zato nema potrebe da mi 10 puta jedno te isto ponavljaš...

naša policija model? ama koja to čovječe institucija jeste model profesionalizma :roll: pobogu šta ja sve vrijeme govorim :roll:
BSn

#936 Re: Policija

Post by BSn »

madner wrote:Da se mi prvo dogovorimo hocemo li kulturnu muriju ili da odvaljuju bubrege? :D

Otprilike, Murgin profil :D :

Naš Murga nije obican drot
Njegove metode su modernije
On te prvo ponudi cigarom
Pa te poslije razbije

Murga nije obican drot
Zanimaju ga psiho-fenomeni
Svakom se unese u lice i kaže:
Zasvirat ceš ti klavir meni

:mrgreen:
Creasy

#937 Re: Policija

Post by Creasy »

Lunizz wrote:
Chmoljo wrote:
Lunizz wrote:Policajca mrzi svako ko je:
-Osjetio policijsku palicu na ledjima bez razloga
-Osjetio sikaniranje od istih pri pretresu auta
-Osjetio bahato ponasanje policije pri normalnoj kontroli licne karte

Evo ti gospon pametni objasnjenje za svaku situaciju

1.Palica na ledjima:Prije 4 godine neka tuca na Dobrinji dolazi policija,ja izlazim iz kafica pred vrata na izlazu pendrek.Hvala lijepa
2.Pretres auta: Kreno u grad,iza mene patrola koju sam primjetio na semaforu kod Mercatora na Dobrinji.Stigao do Ville Park tu me zaustavljaju znaci tacno ispred onih basta dok su radile.Rotacija upaljena,dolazi zemo do auta,sad ga citiram jer se dobro sejcam svake rijeci:Izlazi iz auta pratimo te od Dobrine.Gledam u njega i kontam se sta je kralju sada.
Izadjem iz auta,rasiri ruke rasiri noge,i pendrekom po krovu od auta.Prvo mene pretresko onako na granici ostrog i grubog.Otvori gepek,ono standardno,digni haubu,pa gleda ispod presvlaka u pepeljari,iza playera itd.Nista ne nadje.Na kraju pitam cemu ovo odgovor:Gledaj svoja posla.
3.Licna karta:prosle godine oko 3 ujutro u ulici.Halo momak licna,u stilu revizora i texaskog rendzera.sta radis gdjes poso,ako se sta desi ove noci u blizini imam tvoje podatke :lol:

Mozete mi pricati sta hocete,za mene nakon ovih iskustava je skoro pa svaki isti.Ako vi niste imali ovakvih dogadjaja sa njima blago se vama i nadam se da ih necete imati.
pendrek u leđa, kako rekoh, pogrešno vrijeme, pogrešno mjesto... zato ga nisi dobio pri tom pretresu, gdje je mensečini, najviše stradao tvoj ego (bašte)... šikaniranje? jesi se žalio ako je tao strašno bilo? imao si svjedoke... dvije pune bašte.

u čemu je problem sa situacijom 3.? to razlog mržnje? :?

Cuj pogresno vrijeme pogresno mjesto pa kakvo je to opravdanje majka mu stara?
Sto se tice pretresa i baste nema to veze sa egom mojim nikakve.Niko ne osporava da policija nesto radi,al ako vec rade pa daj radi kako valja,jebo ga koliko kosta lijepa rijec?
A za licnu je problem najveci kako da ti to sada opisem najbolje.Po glasu vidis jel to neko misli dobronamjerno ili se pravi faca.Razumijes njegov naglasak i ton govora nije nimalo bio dobronamjeran.

Hahaha, kuke lele, sta sve ovde necu procitati... :D Policajac se tebi pravi faca u 3 ujutru? :-) Znas koliko si ti njemu zanimljiv u 3 ujutru... Ti bas imas nekih problema (da ne kazem kompleksa), ako smastras da se policajac tebi pravi faca, glumi mangupa... :lol:
Chmoljo

#938 Re: Policija

Post by Chmoljo »

BSn wrote:stipu ti rukovodeci kadar, treba uvesti unutrasnju kontrolu prasinarima...
kad bi barem imali zelju da rade, mnogo toga bi bilo drugacije...
pa zato i treba dovesti takav rukovodeći kadar :roll: svi su u nebo dizali onog Jašarevića, a on je bio prototip drota kojeg madner spominje - odvaljivač bubrega...
1946

#939 Re: Policija

Post by 1946 »

madner wrote:Da se mi prvo dogovorimo hocemo li kulturnu muriju ili da odvaljuju bubrege? :D

Kulturnu dok ne utvrdi jesil' šta zgriješio. Ako utvrdi da jesi onda da te kulturno predaju sudiji. Ako sudija ne bude radio svoj posao, onda sudiji odvaliti bubrege, kulturno :D .
I da, Creasy je definitivno Mascherano :D
Chmoljo

#940 Re: Policija

Post by Chmoljo »

1946 wrote: Kulturnu dok ne utvrdi jesil' šta zgriješio. Ako utvrdi da jesi onda da te kulturno predaju sudiji. Ako sudija ne bude radio svoj posao, onda sudiji odvaliti bubrege, kulturno :D .
I da, Creasy je definitivno Mascherano :D
ali je ekonomičnije opaliti dva-tri šamara da se popraviš... :mrgreen: i to u svakom pogledu. štediš vrijeme drotu, štediš vrijeme policiji, ne zauzimaš zatvorski kapacitet, ne jedeš hranu od države... sijaset toga :mrgreen:
cappy_tempo

#941 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

Chmoljo stranicu prije (mislim da si ti :mrgreen: ) si rekao "imao si dvije baste pune" i jel fakat mislis da bi to proslo na sudu ili gdje vec? ti bi reko imam dvije baste pune od toga bi se mozda 5 ljudi javilo koji bi ti pomogli,ostali ne bi jer bi im se frizura pokvarila.ali hajd dovedes ti dvije baste i odgovor policajca bi bio "ja ga tako nisam majke mi jel tako kolege?" i komplet mup bi reko "upravu si kolega nisi ga pogledo,a ne tako" i tu bi bila zavrsena komplet prica oko zalbe.sudija ce vise policajcu vjerovati nego tebi kojeg je rovio.policija da ima neke kontrole i da se boje kazni ne bi se seljacki i idiotski u mnogo slucajeva ponasali,a ovako rade sta hoce jer zna da moze dobiti mjesec placene suspenzije.da im je tako lose i da su tako ugrozeni ne bi se svadjali i bunili sto moraju u penziju (licno znam u civilu policajca koji se godinu dana bunio i nije htio da ide u penziju,a morao je po zakonu).i chmoljo nije sve "krivo vrijeme i mjesto" jer danas nema toga,danas hodas ferhadijom sa djevojkom,rajom,mamom,tatom,sam... i iz cista mira mozes se zadesiti u pucnjavi,tuci,cakijanju ili biti napadnut i sta ces onda reci kad uleti murija i tebe slucajno ili namjerno udari? ja kad sam cuo od vikicevog specijalca ko su i sta su ovi iz jedinice za podrsku sasvim jasno mi je bilo s kim "imam posla".
braca

#942 Re: Policija

Post by braca »

Chmoljo wrote:
1946 wrote:Policajac je taj koji prolazi kroz raznorazne obuke da bi znao reagovati u raznim situacijama, a ne da ga iznenadi i najmanja sitnica. U radu policije ne bi smjela postojati kolateralna šteta, jer je ona više produkt anarhije i nepoštovanja zakona nego puke slučajnosti.
pije vode kad je opravdano :) dobro to znam :)

NE!!! Prijava Unutrasnjoj kontroli ne rjesava NISTA i svaki policajac je zasticen kao domaca zivotinja, osim ako se ne radi o nekom velikom slucaju, koji je jos uz to medijski propracen.

Npr. imao sam neku saobracajnu prekrsajnu prijavu na pravdi Boga (sitna je lova u pitanju), potpuno sam u pravu i obzirom da sam imao svjedoka, osobu koja je prolazila ulicom u tom trenutku i koja je bila voljna da svjedoci, obratio sam se pismenim putem na Unutrasnju kontrolu.

Rezultati:

1. Nisu prihvatili prolaznika kao svjedoka
2. Nisu prihvatili moje navode kao relevantne
3. Upozorili su me da NECE podizati KRIVICNU prijavu protiv mene!!! Pitam ja "A zasto krivicnu prijavu protiv mene?", odgovor "Pa zato sto nemamo svjedoka, pa ne znamo da li ste vi podnjeli stvarnu ili laznu prijavu protiv radnika policije!!!!". Ovim su mi jasno dali do znanja da se okanim corava posla ili ce me oderati. Naravno, povukao sam se, platio kaznu i usutio kao mali mis jer je jasno da mi mogu napakovati prijave kakve god hoce za stvari koje nisam uradio i o kojima pojma nemam. Samo da pojasnim, ja nisam kriminalac, sasvim sam regularan gradjanin.

No, ja sam kapriciozan i obzirom da imam novu saobracajnu prekrsajnu prijavu na 50 KM, a na osnovu potpuno pogresnog i neispravnog rada policije sto dokazujem PISANIM procedurama policije (neprimjerena i pogresna upotreba tehnologije), iako se radi o samo 50 KM, podnosim prijavu Internoj kontroli pa cemo vidjeti za jedno sest mjeseci kakav ce biti rezultat.
potpuni stranac

#943 Re: Policija

Post by potpuni stranac »

braca wrote:[

1. Nisu prihvatili prolaznika kao svjedoka
.
čime su ovo opravdali? ako smatraš da su ga tek tako odbacili trebao si podnijeti prijavu tužilaštvu za zloupotrebu položaja, tako bi ja uradio.
braca

#944 Re: Policija

Post by braca »

Mali je prekrsaj u pitanju, tjeram inat do granice do koje to mogu podnijeti i do koje to ima smisla, sve preko toga je skuplja pita nego tepsija.
HaHaHa2

#945 Re: Policija

Post by HaHaHa2 »

Chmoljo wrote: ponovo ti kažem, pogledaj šta sam rekao za selekciju kadrova. spominješ narod? odakle dolaze ti drotovi? padaju sa neba? daj čovječe... :roll: neće se ništa promijeniti, niti treba, nekom novom zakonskom regulativom. potrebno je pod veću lupu staviti rad tužilaštva, sudova, a u muriju dovesti profesionalne rukovodeće kadrove...

To si u pravu @Chmoljo za kadrove.Evo neki dan cujem pricu da treba vecina rukovodioca da ide u penziju (u koju su trebali odavno) iza Nove Godine al' se otimaju samo tako.Onaj iz stanice Centar, Harbinja ili tako nekako se zove kazu nema kome nije slao nekakvo pismo kako bi njegovim odlaskom u penziju bitno se narusila bezbjedonosna situacija u gradu :shock: i kako onda da mladji strucni kadrovi dodju do izrazaja kad ovakvi ne daju stolice ko da su se s njom rodili.Govorim tako prijateljici koja radi u PIO-u, kaze ona svaki dan pojedini dolaze i provjeravaju da li im je uplaceno penziono i kad im kazem da nije oni sretni ko da su dobili na lotu.
Creasy

#946 Re: Policija

Post by Creasy »

cappy_tempo wrote:Chmoljo stranicu prije (mislim da si ti :mrgreen: ) si rekao "imao si dvije baste pune" i jel fakat mislis da bi to proslo na sudu ili gdje vec? ti bi reko imam dvije baste pune od toga bi se mozda 5 ljudi javilo koji bi ti pomogli,ostali ne bi jer bi im se frizura pokvarila.ali hajd dovedes ti dvije baste i odgovor policajca bi bio "ja ga tako nisam majke mi jel tako kolege?" i komplet mup bi reko "upravu si kolega nisi ga pogledo,a ne tako" i tu bi bila zavrsena komplet prica oko zalbe.sudija ce vise policajcu vjerovati nego tebi kojeg je rovio.policija da ima neke kontrole i da se boje kazni ne bi se seljacki i idiotski u mnogo slucajeva ponasali,a ovako rade sta hoce jer zna da moze dobiti mjesec placene suspenzije.da im je tako lose i da su tako ugrozeni ne bi se svadjali i bunili sto moraju u penziju (licno znam u civilu policajca koji se godinu dana bunio i nije htio da ide u penziju,a morao je po zakonu).i chmoljo nije sve "krivo vrijeme i mjesto" jer danas nema toga,danas hodas ferhadijom sa djevojkom,rajom,mamom,tatom,sam... i iz cista mira mozes se zadesiti u pucnjavi,tuci,cakijanju ili biti napadnut i sta ces onda reci kad uleti murija i tebe slucajno ili namjerno udari? ja kad sam cuo od vikicevog specijalca ko su i sta su ovi iz jedinice za podrsku sasvim jasno mi je bilo s kim "imam posla".

Prvo da se grohotom nasmijem za ovu "placenu suspenziju"... :lol: :lol: :lol:

A sad pitanje: Ko su i sta su ovi iz Jedinice za podrsku? :)
cappy_tempo

#947 Re: Policija

Post by cappy_tempo »

creasy samo se ti smiji al necu vise da se raspravljam.znam kako je sa maskeranom bilo i imam osjecaj da ce i s tobom isto biti.policija je najbolja i oni su fakat ugrozeni.blago nama sa njima kad sve cine da odu u drugu smjenu jer moraju manje raditi,a i oni sto moraju da odrade to autima odu drugim rijecima vozikaju se.da se ne bi ko grohotom smijao ovo su rijeci policajca koji vec godinu odbija da ide u penziju,a imovinsko stanje mu nimalo nije lose,cak trenutno bolje nego kod vecine u gradu...
JThomas

#948 Re: Policija

Post by JThomas »

pa isto će biti, jer je isti lik.
respo

#949 Re: Policija

Post by respo »

mascerano presao u barcelonu ovaj creasey je sigurno neki drugi igrac liverpoola :D
Creasy

#950 Re: Policija

Post by Creasy »

Novo Sarajevo
Policajac pucao u napadača i okrznuo mu obraz
U ulici Behdžeta Mutevelića do broja 32, općina Novo Sarajevo, u subotu oko 03.30 sati fizički je napadnut policajac Druge policijske uprave koji je pokušao spriječiti pljačku. Policajac je u samoodbrani upotrijebio vatreno oružje i pogodio napadača u predjelu lica.
Vozilom Zavoda za hitnu pomoć Sarajevo on je prevezen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i konstatirano da je zadobio lakše povrede u vidu prostrijelne rane u predjelu obraza.

O svemu je obaviješten tužilac kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je rukovodio uviđajnim radnjama na mjestu događaja.

Službenici policije rade na identifikaciji počinioca i nepoznatog muškarca koji je bio s njim u društvu, a udaljio se s mjesta događaja, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Locked