MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Champion

#926 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

Hemera wrote:mnogi mogu proci i test fizicke sposobnosti i jos taj intervju i da roknu na ljekarskom
npr.ako su preniski,imaju neke bolescuge i sl.
Ti svaki post nesto lupis, npr. morfoloski status nece provjeravati, za razliku od fmup a i mozda nekih drugih kantona, znaci nebitan je odnos tezine i visine i sl. A na ljekarskom provjeravaju osnovne stvari plus test na droge, a ko dodje do ljekarskog taj je i primljen. Dosad niko nije otpao na ljekarskom, koliko ja znam. Znaci moras provjeriti informaciju koju imas prije nego bubnes na forum. A intervju takodjer ne mora da se odrzi, po potrebi ide.
Hemera

#927 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

:lol: :lol:

dovoljno si ti nalupao ovdje
cuj ko dodje do ljekarskog taj je i primljen :lol: :lol: :lol:
ma samo uzivaj dug ti je zivot... :lol:
Champion

#928 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

Hemera wrote::lol: :lol:

Ma nemoj, sta sam to ja lupio, ljudima govorim tacne informacije ti isto kakva raspustena domacica kad naglaba sa komsinicom, samo nek se nesto prica jelde nebitno sta. Dovoljno sam nalupao, ovdje bi neke i trebalo nalupat mahaluso polupismena
Chischo

#929 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

halo curke koje ste se prijavile, probajte trcati 100 metara za 18 sekundi, samo probajte... :D

... to vam je eliminatorno :dance:
emir225

#930 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by emir225 »

Champion wrote:

Ma nemoj, sta sam to ja lupio, ljudima govorim tacne informacije ti isto kakva raspustena domacica kad naglaba sa komsinicom, samo nek se nesto prica jelde nebitno sta. Dovoljno sam nalupao, ovdje bi neke i trebalo nalupat mahaluso polupismena
champ u pravu si nego reci ti meni ovo za tezinu visinu,ali ako znas ono iz prve kontas jer ovo sto kazes za ljekarski je tacno 100% ne znam nikoga ko je ili da zna nekoga da su ga vratili s ljekarskog
dien

#931 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dien »

Da nam je doci do ljekarskog :run:
Champion

#932 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

emir225 wrote:
Champion wrote:

champ u pravu si nego reci ti meni ovo za tezinu visinu,ali ako znas ono iz prve kontas jer ovo sto kazes za ljekarski je tacno 100% ne znam nikoga ko je ili da zna nekoga da su ga vratili s ljekarskog
Ma visina i tezina nema veze, to je bilo bitno u f mupu mislim da je kod njih bilo npr. visok si 185 mozes imati 85 kila tolerancija je +5 ili - 10, vjerovatno ima u njihovom pravilniku nisam citao. Ako je iko procitao pravilnik mupa ks onda je vidio da se tamo nigdje ne spominje visina i tezina. Ovi koji su prosli bi se trebali brinuti oko predstojeceg testa, meni se cini da ljudi nisu svjesni koliko je to tesko pa cak i za dugogodisnje sportiste. Vjerujem da od ovih mozda 150 muskaraca koji su prosli, 40 % ih ne moze trcati na 100 metara ispod 15 sekundi, dakle tu padaju.
Nego ne brini za tezinu visinu, s tim sto bi volio reci da ljudi koji se spremaju 2 mjeseca nece imati problema sa tezinom, iz licnog iskustva.
emir225

#933 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by emir225 »

vidjecemo kako ce inspektori proci,mozda se i ovaj prag od 15 malo spusti ono npr ako istrcis 15.3 onaj kaze haj evo ti 15 da te ja ne obaram:D
to je jedino sto me brine od ove fizicke spreme jbg ne znam koliko mogu trcati na 100 m,moracu dok stane kisa tamo vamo otici na atletski testirati se da znam na cemu sam
Chischo

#934 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

I mene je to zabrinulo, 100 metara, probao sam i jedva 16,5, a ne znam ja kakav ce mi namćor tamo to mjeriti...
mislim da je to prestroga granica od ovih svih 5 testova, ali eto sansa za onoga ko to mogne - 80% je primljen... sumnjam ja da ce raja to moci...

a cure 18 sekundi da trce, hmm mozda ako je neka poluprofi sportista... bolje bi bilo da i ne dolaze na testiranje...
korumpiran

#935 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by korumpiran »

Champion wrote:

Hahahaha.....Champ sto si me kvalitetno nasmijao , svaka cast :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...upravu si u potpunosti, postoji pravilnik o testiranju koji je objavljen kad i ove informacije za prijavljivanje tamo negdje uz one prijave. U njemu je jasno navedeno sve sto treba , ovdje neki jos malo pa ce u pravilnik ubaciti i ''grlo stoke'' koje moras posjedovati. Koje su cifre koje mozete postici prema onom pravilniku ?? Ja mogu sklekove i trbusne na maximalu, trcanje negdje oko 2300 skok u dalj 2,20 trcanje 100m za nekih 13-14 sec ....
Hemera

#936 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

Champion wrote:

raspustena si domacica...idiote retardirani
ma doci ces do ljekarskog....imaces vremena da lupetas dotada...pa kad se usutis vidjecemo te... :lol:
Champion

#937 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Champion »

Hamera zdraoo...

Sto se tice disciplina situacija je sljedeca
Sprint 14 s
kuper 2900 na traci 3200
sklek 50
trbusni 45
skok 2,30 2,40
kokuz_sa

#938 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by kokuz_sa »

ovo bi trebalo da je jos vazece

http://mup.ks.gov.ba/sites/mup.ks.gov.b ... ovanju.pdf

pa se orijentisite
MUP_KS

#939 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

To ste upravu imam i ja jarana koji je 2009 bio na konursu,tada su imali 30 pitanja i to na fazon koji je glavni grad bih koje nivoe vlasti u BiH imamo i tako to,a test jeste formiran da padne više ljudi i ja se slažem ako ostane 500 ljudi na fizičkom dobro će biti!!!
MUP_KS

#940 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Griješiš klađenje nije prekršaj protiv javnog reda i mira.Odgovor ti je netacno ovo je regulisano drugim zakonom ;)
Hemera

#941 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Hemera »

Pa navedi nam taj zakon kad to nije istina.
POGLAVLJE II. PREKRŠAJI PROTIV JAVNOG REDA I
MIRA I PREKRŠAJNE SANKCIJE
Član 8.
(Prekršaji i novčane kazne za fizička lica)
(1) Novčanom kaznom od 100,00 KM će se kazniti za prekršaj:
a) ko na javnom mjestu narušava javni red i mir svañom, vikom, nepristojnim ili drskim ponašanjem,
b) čija životinja svojim glasanjem narušava javi red i mir
(2) Novčanom kaznom od 200,00 do 600,00 KM će se kazniti za prekršaj:
a) ko na javnom mjestu narušava javni red i mir naročito drskim ponašanjem, grubim vrijeñanjem drugog
lica ili drugim bezobzirnim ponašanjem ugrožava sigurnost ljudi ili izaziva osjećanje fizičke
ugroženosti, uznemirenosti ili negodovanja lica,
b) ko se odaje skitnji,
c) ko se odaje prostituciji i ko koristi usluge prostitucije,
d) ko neopravdano zalazi ili se neopravdano zadržava u zajedničkim prostorijama (stubište, tavan, podrum,
šupa, ograñeno dvorište i sl.) stambene zgrade u kojoj ne stanuje, kao i zajedničkim prostorijama
obrazovne ili druge javne ustanove i
e) ko na javnom mjestu vrši fiziološku potrebu ili izloži intimne dijelove tijela pogledu drugih.
(3) Novčanom kaznom od 300,00 do 900,00 KM će se kazniti za prekršaj:
a) ko ugrožava sigurnost ili izaziva osjećanje ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na njegov
život ili tijelo,
b) ko prosjači,
c) ko neovlašteno na javnom mjestu prodaje, kupuje ili nudi domaći ili strani novac ili papire od vrijednosti
ili karte za prijevoz,
d) ko na javnom mjestu, bez odobrenja nadležnog organa, prodaje ili nudi na prodaju ulaznice za sportske i
druge priredbe u većoj količini ili po cijenama višim od označenih,
e) ko pod vidom zastave ili grba Bosne i Hercegovine ili Federacije Bosne i Hercegovine ili Kantona ističe
zastavu ili grb koji ne sadrže obilježja propisana Ustavom i zakonom Bosne i Hercegovine ili Federacije
Bosne i Hercegovine ili Kantona,
f) ko na javnom mjestu pocijepa ili na drugi način uništi ili ošteti novac Bosne i Hercegovine,
g) ko neovlašteno ukloni, pocijepa ili na drugi način ošteti javno istaknute objave, oglase ili predmete koje
su postavili državni organi, preduzeća i druga pravna lica ili izborne oglase istaknute u skladu sa
propisima ili ko spriječi njihovo isticanje ili ih ističe suprotno propisima,
h) ko igra hazardnu ili drugu sličnu igru za novac ili drugu korist tako da igra gubidruštveno zabavni
karakter ili ko ustupi ili iznajmi u tu svrhu prostorije, osim u slučajevima igranja hazardne ili druge
slične igre koja se odvija u za to namijenjenim prostorijama koje su registrovane za tu vrstu djelatnosti,
ili ko omogućava licu mlañem od 18 godina da igra hazardnu ili drugu sličnu igru ili da se kladi u
objektima koji su registrovani za tu vrstu djelatnosti,

i) ko na javnom mjestu posjeduje, pali, ustupa, prodaje, kupuje ili nudi petarde i druga pirotehnička
sredstva bez odobrenja nadležnog organa,
j) ko priredi bakljadu, vatromet ili sličnu priredbu bez propisane najave ili mimo zabrane nadležnog organa
ili ko ne preduzme mjere osiguranja koje je dužan preduzeti i
k) ko stavi ili drži ispred zgrade ili ograde, odnosno na zgradu ili ogradu, ureñaj ili predmet koji može
ugroziti prolaznika ili mu nanijeti štetu ili ko takve predmete stavi ili izbaci na ulicu.
macmac

#942 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

Kakva je prosli put bila prolaznost na fizickom zna li neko? Je li bilo kakvih manipulacija kod mjerenja vremena na sprintu ili je bilo sve regularno?
Chischo

#943 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by Chischo »

macmac wrote:Kakva je prosli put bila prolaznost na fizickom zna li neko? Je li bilo kakvih manipulacija kod mjerenja vremena na sprintu ili je bilo sve regularno?
Bio sam ja prosli put, s tim da je sprint bio odgodjen nekoliko dana zbog hladnoce.
Tada mi je izmjereno 16,2 sekunde, iako sam kada sam vjezbao sam sebi mjerio na stazi ispod 15. Vecina raje nije mogla ispod 15, a zene pogotovo ispod 18. Bilo je i povreda. Tu ce biti pomor ribe, ko istrci ispod 15 skoro da je i primljen. Raja misli da je to lako, kontaju lako cu ja 13-14 sekundi, ali to je cifra kojom baratuju profesionalni fudbaleri npr.

Tada rezultati nisu nikada izasli jer je konkurs ponisten, a mislim da tada nije bilo eliminatorno ako na jednom testu postignes o bodova, medjutim sada jest... :( Ja imam jos tih desetak dana da probam malo tehniku usavrsiti da skinem tu jednu, dvije sekunde koliko mi treba...
macmac

#944 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by macmac »

I ja pokusavam popraviti sprint al slabo napredujem, ovih 10 dana sto je ostalo mi ne znaci nista. Treba godina dana vjezbanja da se nesto postigne, sta je tu je, gotovo je sad.
adnan944

#945 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnan944 »

Pitanje osoba koja se nalazi u kladionici pocinila je krivicno djelo ? Cini mi se da je tako glasilo pitanje , ako nije neka me neko ispravi . Kladjenje spada u narusavanje javnog reda i mira to znam e sad koji je odg bio stavio sam pod B) da nije tacno ono sto su oni naveli ? ako neko zna nek odg
MUP_KS

#946 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

ODgovor je nije to je odrjedeno drugim zakonom,a zna li neko bilo je pitanje kako se staz određuje pol sluzbenika 14,15,16 mj godisnje
1990

#947 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by 1990 »

h) ko igra hazardnu ili drugu sličnu igru za novac ili drugu korist tako da igra gubidruštveno zabavni
karakter ili ko ustupi ili iznajmi u tu svrhu prostorije, osim u slučajevima igranja hazardne ili druge
slične igre koja se odvija u za to namijenjenim prostorijama koje su registrovane za tu vrstu djelatnosti,
ili ko omogućava licu mlañem od 18 godina da igra hazardnu ili drugu sličnu igru ili da se kladi u
objektima koji su registrovani za tu vrstu djelatnosti, ZNACI POD A.) TAČNO
adnan944

#948 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by adnan944 »

MUP_KS wrote:ODgovor je nije to je odrjedeno drugim zakonom,a zna li neko bilo je pitanje kako se staz određuje pol sluzbenika 14,15,16 mj godisnje
Benificarani radni staz za svakih 12 mjeseci broji se kao 16 mjeseci :)
1990

#949 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by 1990 »

16 mjeseci, beneficirani radni staz
MUP_KS

#950 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Maloljetnik se moze odrediti pritvor 1 mjesec jel to tačan odg
Post Reply