Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pustopoljina

#926 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by pustopoljina »

nego?
manki

#927 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by manki »

Darkest Hour - Najmracniji Sati, nesto najgore i najgluplje sto sam pogledao u zadnje vrijeme! Znaci ZNJ! :-x
Korisničkoime

#928 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Korisničkoime »

pustopoljina wrote:...filmovi se ne gledaju po spisku, pa da ih "prekucas"... ono - sad si ti si pogledao 250 naj filmova...wow.
ljudi imaju glumce koje vole, redatelje koje vole, zanr koji vole...
taksist je odlican film. a tada (nekima i sada) pravo aktuelan- demobilisan, izgubljen i sam u njujorku, hej- u njujorku je sam- ne u ognjenoj zemlji...film je tada vec pokazivao kuda idemo- u otudjenje i dehumanizaciju.
ono sto je super je sto ti ne soli pamet, ne daje ti sta da mislis...daje ti samo da vidis- isjecak iz takvog stanja, takvog zivota, te usamljenosti i praznine- ostatak zakljuci sam.
ono sto meni "ne pase" kod tog filma je da poslije njega nisam happy i ne grlim sve oko sebe i ne kontam- ma zivot je bas super, uprkos tome sto shit happenz...film je bas stvaran, a ta stvarnost je ruzna. ali upravo to cini taj film odlicnim.
glupo mi je sto ja sad solim pamet...ali kad neki nadobudni filmofil uzvicnicima podebljava "smece", onda prosto moram.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sve rečeno. Međutim ukusi su različiti nekom su filmovi kao "Univerzalni vojnik", "Rambo", "Transformersi" sila i zakon nekome ne.
Korisničkoime

#929 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Korisničkoime »

Ateista wrote:Kad vidim kako se nikom ne svidja Super 8 i kako su raja u vrijeme kada je Avatar tek snimljen pljuvali po njemu, kontam da bih na ovoj temi mogao traziti upravo ideje za dobre filmove. :D :D
Ne znam ako je "Super 8" ispunio tvoja očekivanja moja nije možda zato što su moja od početka bila prevelika, film je prosječan a ja sam očekivao da će biti super.
dok je super 8 prava posveta jednom vremenu koje se nikad neće vratiti
Složio bi se sa tobom da tu nema ogromnog vanzemaljca koji je pravo nadrk... jer mu Ameri ne daju kući. Da njega nema te da se priča u suštini razvija o prvoj ljubavi onih malaca koju pokušavaju ostvariti u malom američkom gradiću neumoljivo se predajući svojoj drugoj ljubavi onoj prema filmu. Zatim sve to pomješano sa okolnostima nesretne pogibije njegove majke te konzervativnih očeva u konzervativnoj maloj zajednici tadašnje Amerike kojoj ovi pokušavaju u svojoj mladalačkoj i nadolazećoj slobodi novog vremena pobjeći upravo kroz film. Međutim tu je već navedeni vanzemaljac koji jede ljude te je sve ostalo potonulo u insceniranju njega a i to u suštini nije u potpunosti uspjelo. U film se pokušalo barem po meni uplesti dvije priče iz dva žanra SF i drama ali upravo zbog toga ni jedna priča ni žanr nije došao do izražaja tako da bi se od ovog mogla zapravo napraviti dva dobra filma. Ali to je samo moje mišljenje kome se taj miks pri čemu ništa ne dolazi u potpunosti do izražaja sviđa njemu se film treba preporučiti.
pirmin

#930 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by pirmin »

Yahel wrote: Taxi Driver (1976).... isti glumac... film SMECE
Nemoj ,kao druga te molim, nista vise pisati na ovom forumu. :)
Better Man

#931 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Better Man »

Yahel wrote:
dzemmo wrote:
Yahel wrote:The Deer Hunter (1978) - Ne kontam kako je ovaj film u top 250
:-) :lol:
Pa 3 sata gledam film i cekam da se nesto desi.... Jedan od najdosadnijih filmova!!
Taxi Driver (1976).... isti glumac... film SMECE
Nemas ti pojma o filmu kad za jedan od najboljih filmova ikada snimljenih mozes reci da je dosadan! Meni licno The Deer Hunter je jedan od 5 najdrazih i najboljih filmova sa glumackim ikonama, legendama i svecima. Sta reci za tvoj komentar na Taxi driver i jos jednu briljantnu ulogu legendarnog Roberta De Nira? Svako misli da moze davati komentare o filmovima i reci sta je dosadno, a sta nije. Zato bolje ti je idi se malo filmski obrazuj pa dase javi sa komentarima!
alibaba_i_30_godina

#932 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by alibaba_i_30_godina »

Sto napadose covjeka, nit' kriv, nit' duzan. :-)
BHF_Manijak

#933 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by BHF_Manijak »

A ti ces mu reci da se filmski obrazuje? Ko to tebi diplomu dade, filmsku, ma sta to znacilo... :oops: Sam u komentaru kazes "MENI" , dakle po tvom ukusu je film i jedan je od najboljih svih vremena po tebi, momku nije i sta sad, ti ces mu kao zabraniti da ovdje komentarise? Hajd malo smiri se Bogati... :roll: I naravno da SVAKO SMIJE komentarisati i govoriti sta mu je dosadno a sta nije, jer ovo nije nicija babovina i prcija pa da moze zabranjivati/dozvoljavati sta ce se a sta ne komentarisati.

Meni licno je npr Forrest Gump jedan od najdosadnijih koje sam gledo, a raja svrsava na njega, sta sad i meni ces zabraniti da komentarisem jel ili mi reci da "nemam pojma o filmovima"?? E nek mi ti i slicno filmski "kriticari" imate! :lol: :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#934 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Velkoski »

BHF_Manijak wrote:A ti ces mu reci da se filmski obrazuje? Ko to tebi diplomu dade, filmsku, ma sta to znacilo... :oops: Sam u komentaru kazes "MENI" , dakle po tvom ukusu je film i jedan je od najboljih svih vremena po tebi, momku nije i sta sad, ti ces mu kao zabraniti da ovdje komentarise? Hajd malo smiri se Bogati... :roll: I naravno da SVAKO SMIJE komentarisati i govoriti sta mu je dosadno a sta nije, jer ovo nije nicija babovina i prcija pa da moze zabranjivati/dozvoljavati sta ce se a sta ne komentarisati.

Meni licno je npr Forrest Gump jedan od najdosadnijih koje sam gledo, a raja svrsava na njega, sta sad i meni ces zabraniti da komentarisem jel ili mi reci da "nemam pojma o filmovima"?? E nek mi ti i slicno filmski "kriticari" imate! :lol: :roll:
:thumbup:

I inace mi kriticari idu na neku stvar. Jesil' rek'o da ti se ne svidja nesto sto je njima "svetinja", odmah te razapnu :roll:
Frooteky

#935 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Frooteky »

BHF_Manijak wrote:A ti ces mu reci da se filmski obrazuje? Ko to tebi diplomu dade, filmsku, ma sta to znacilo... :oops: Sam u komentaru kazes "MENI" , dakle po tvom ukusu je film i jedan je od najboljih svih vremena po tebi, momku nije i sta sad, ti ces mu kao zabraniti da ovdje komentarise? Hajd malo smiri se Bogati... :roll: I naravno da SVAKO SMIJE komentarisati i govoriti sta mu je dosadno a sta nije, jer ovo nije nicija babovina i prcija pa da moze zabranjivati/dozvoljavati sta ce se a sta ne komentarisati.

:shock: jesi ti normalan đeš to tako reć :shock:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#936 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by I am Happy »

NeyDan wrote:Sto napadose covjeka, nit' kriv, nit' duzan. :-)
Ma nema smisla sa ovim likovima raspravljati, jer se ponasaju kao amerikanci ( citaj ovce ), koji su culi od XXX da je ovo dobar film, i sada ga namjeravaju svim silama braniti, i sve nas koji se ne slazemo sa njima, nazivati papcima,filmski neobrazovanim itd...
Ja za razliku od vas ne ocjenjujem filmove po tome ko glumi,ko je pisac i koja mu je ocjena, vec po onome sto vidim...

The Deer Hunter - 3 uzaludno potrosena sata... Ne mogu se sjetiti svega u detalje, ali znam da je vecina scena bezveze razvucena i jednostavno umrtvi covjeka, tipa ono vjenacanje...A ruski rulet, treba li to komentarisati ? Lik igra i igra, sreca je na njegovoj strani, pa se cak i obogatio...ali nazalost... kada je De Niro dosao da ga "spasi" sam je sebi presudio...
Pa dajte ljudi sa kojeg ste vi planeta pa ovaj film braniti i smatrate ga cudom....

Sto se tice Taxi Drivera - fakat me zaintersovao, uzivao sam gledajuci taj film, i da bi na kraju De Niro ( obicni taxista ) pobio par dilera ( ilegalnim oruzjem ), "popio" par metaka, i ispao JUNAK !!!
Bajke su na drugom spratu...

@BHF_Manijak
Ipak ima i normalnih ovdje :) svako ima pravo na svoje misljenje... I siguran sam da nema osobe na ovom svijetu koja ce sjesti i pregledati IMDB listu od top 250 filmova i reci da je svaki odlican...

I jos nesto ovim "filmski obrazovanim" likovima...ja imam account na imdb sa 1345 ocijenjenih filmova, ne radim to da bi se kurcio... vec jednostavno kako vrijeme ide zaboravis da si neki film gledao, lijepo je otvoriti tu stranicu i znati na cemu si, a njihove ocjene i lista su smijesne...
Koliko treba filmova pregledati da se obrazujes, i ima li kakva knjiga... pa da mogu i ja kao ovca sjediti i gledati nekave ( nama obicnim smrtnicima ) nebitne detalje, kako bi film ocijenio onako kako treba...
Korisničkoime

#937 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Korisničkoime »

Znaš li situaciju kada od 1000 ljudi 999 za neku stvar kaže da je super samo jedan lik viče na sav glas da je sranje. E ovo je takva situacija a ti si taj lik. Da stvar bude još čudnija naše gore si list pa odmah kreneš u pravcu ja sam ja ( u tvom slučaju ja imam account na imdb / usput wooow zaista account - iđi biži :-D ) šta drugi znaju. Da svi imaju ovdje pravo reći svoje mišljenje tako ti možeš reći da su ta dva filma dosadna i glupa ali i drugi mogu reći da ne znaš o čemu pričaš. Na kraju se složimo da se ne slažemo i idemo dalje evo hajde reci iako nije tema koji ti se film sviđa - unaprijed ako kažeš Rambo znaj da se ne slažemo pa čak i ako imaš account na imdb / još jednom wooow account ma daj muntaš nas :D .
BHF_Manijak

#938 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by BHF_Manijak »

Kakve to veze ima sto on jedan od hiljadu tvrdi da je film sranje??? Nije po njegovom ukusu i cao, na kraju krajeva ne gleda covjek filmove da bi ekog zadovoljio i slozio se s nekim vec za svoj cejf, bar ja! Tako isto sam i ja imao iskustvo sa Forrestom, eno gore se vec neko javlja kao cudno mu sto mi je dosadan film, ma brate dosadan uzasno, nit ima kakvog zapleta, niti neke napetosti koja te veze za film, a neko ko preferira trilere i horore onda rijetko koji film koji je ala Forrest me moze vezati za sebe tri sata, dzaba sto je mene sto ljudi ubjedjivalo da je on beton meni je film prosjek, i moze me jos sto ubjedjivati meni se opet nece svidjeti!
Zato mi je bezze sto momka osudjujete, jer mozete vi ovdje pedeset jos stranica ispisati, njemu opet film isti ostaje, ok ne razumijete ga, ali bar postujte misljenje i kako neko vidi taj i taj film, i naravno da neko nema pravo da mu kaze "da ne zna o cemu prica" jer ovdje niko nije profesionalac pa da daje kvalifikacije nekome i oderduje zna li ista o filmu ili ne, cak i da jeste opet je stvar ukusa, eto Titanik je jedan od najvecih svih vremena, nagrada i nagrada dobio pa ga opet mnogi ovdje na forumu preziru, sta sad treba, svima reci "joj vi ste papci ba, cuj ne svidja vam se Titanic..."! :shock: Kada shvatite da su ukusi razliciti, da ona ocjena na imdb-u nekome nista ne znaci, onda ce te mozda i skontati zasto moze neko remek djelo nekome da se ne svidi...Pogledo sam bruku filmova koji su ili niskobudjetni ii jako slabo cojenjeni, a meni su npr dobri pravo bili a isto tako imam i suprotne primjere kao sto je bilo za Forresta! Te remek djelo, te najbolji svih vremena itd, no meni licno u kategoriju "najbolji svih vremena" moze ici samo film(ovi) koji su po mom ukusu i u mom zanru, trileri, misterije, psihotrileri itd...Ali opet ce ti neko doci i reci ma nemas ti pojma, no isto tako mu mogu uzvratiti, jer univerzalno dobar film ne postoji, pa pogledajte samo temu "5 najboljih svih vremena" i shvatiti ce te koliko ljudi razlicito razmisljaju i gledaju na "najbolji film"! :wink:
SpiritCrusher

#939 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by SpiritCrusher »

mamurluk 2

imao sam podnosljivije mamurluke od ovog sranja
I am Happy

#940 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by I am Happy »

Korisničkoime wrote:Znaš li situaciju kada od 1000 ljudi 999 za neku stvar kaže da je super samo jedan lik viče na sav glas da je sranje. E ovo je takva situacija a ti si taj lik. Da stvar bude još čudnija naše gore si list pa odmah kreneš u pravcu ja sam ja ( u tvom slučaju ja imam account na imdb / usput wooow zaista account - iđi biži :-D ) šta drugi znaju. Da svi imaju ovdje pravo reći svoje mišljenje tako ti možeš reći da su ta dva filma dosadna i glupa ali i drugi mogu reći da ne znaš o čemu pričaš. Na kraju se složimo da se ne slažemo i idemo dalje evo hajde reci iako nije tema koji ti se film sviđa - unaprijed ako kažeš Rambo znaj da se ne slažemo pa čak i ako imaš account na imdb / još jednom wooow account ma daj muntaš nas :D .

Nisi shvatio poentu "Accounta"... kada sam napisao da ta 2 filma ne preporucujem, svi posjetioci ove teme su poceli pjuvati po meni, kao osobi koja smatra da su Rambo i terminator najbolji filmovi svih vremena...i kako sam ja filmski ne obrazovan i sta vec...
A ako hoces dobre filmove iako je off-topic evo par naziva
It's a Wonderful Life (1946)
Schindler's List (1993)
The Godfather (1972)
The Lives of Others (2006)
12 Angry Men (1957)
Leon: The Professional (1994)
The Shining (1980)
The Pianist (2002)
Cinderella Man (2005)
All About Eve (1950)
Iako su to vecinom nazivi koje smo svi mi gledali...ali eto..nemogu se sada sjetiti boljih

Prosle godine mi je prijatelj kopirao nekih 200-300 filmova na HDD, a moju veliku zalost... nagledao sam se svega..pa evo filmova koje zaista niko ne bi trebao gledati....
Legend of the Bog (2009)
War of the Worlds 2: The Next Wave (2008 Video)
Pauly Shore Is Dead (2003)
Highlander: The Source (2007)
Dance Flick (2009)
Undercover Brother (2002)
Torque (2004)
Goal II: Living the Dream (2007)
Black Water (2007)
Easy A (2010)
Sublime (2007 Video)
Tropic Thunder (2008)
Pan's Labyrinth (2006)
Step Up (2006)
The Descent (2005)
The Unborn (2009)
Funny Games (2007)
Into the Blue (2005)
Dark Water (2005)
Little Nicky (2000)
Mutant Chronicles (2008)
MedenoSrce

#941 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by MedenoSrce »

Yahel wrote:
Prosle godine mi je prijatelj kopirao nekih 200-300 filmova na HDD, a moju veliku zalost... nagledao sam se svega..pa evo filmova koje zaista niko ne bi trebao gledati....
Legend of the Bog (2009)
War of the Worlds 2: The Next Wave (2008 Video)
Pauly Shore Is Dead (2003)
Highlander: The Source (2007)
Dance Flick (2009)
Undercover Brother (2002)
Torque (2004)
Goal II: Living the Dream (2007)
Black Water (2007)
Easy A (2010)
Sublime (2007 Video)
Tropic Thunder (2008)
Pan's Labyrinth (2006)

Step Up (2006)
The Descent (2005)
The Unborn (2009)
Funny Games (2007)
Into the Blue (2005)
Dark Water (2005)
Little Nicky (2000)
Mutant Chronicles (2008)
Ova dva nisu zaslužila da budu na ovoj listi.
nellington

#942 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nellington »

Yahel wrote:[
Funny Games (2007)
Nadam se da se ovaj film našao na listi nakon što si odgledao verziju na njemačkom i zaključio da je Hanekeova američka reciklaža lošija :)
sumirprimus

#943 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by sumirprimus »

imortals,kako vec besmtrni,ja koje sranje kroz gusto granje...sreca njihova sto nadjoh lijep snimak...inace :roll:

p.s lovac na jelene je malo je rec antologijski ,to ko nije gledo,ne znam sta gleda onda???
sumirprimus

#944 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by sumirprimus »

oj jebem ti minutu sudite jednom robertu jebenom de niru,
cannot stand this hell i feel!!!
onom gore ne valja forrest,tito dragi,ovo je za banovica,jes isusa mi i boga :evil:
madFlava

#945 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by madFlava »

ako je film dosadan,ne mora znacit da je nekvalitetan.

(al' opet, ne mozes izjavit da su lovac na jelene i taxi driver smece od filmova,a forrest gump najdosadniji film ) :roll:
I am Happy

#946 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by I am Happy »

@MedenoSrce
Tropic Thunder (2008) je jedan od rijetkih filmova koje sam gledao max 30minuta, jednostavno ne mogu onakav "humor"
Kada malo bolje razmislim upravu si za Pan's Labyrinth (2006) solidan je film i nije los kao ovi ostali, tj. moze se pregledati, to sto ja ne volim fantazije ne mora znaciti da je los film :)

@nellington
Nisam gledao njemacku verziju, nakon ovoga... nemam ni namjeru :D

@madFlava
Pa tema je "ne preporucujete" nije rasprava o kvalitetu filma... Ja nisam rekao da je Forrest Gump dosadan, to mi je jedan od najboljih
ultima_palabra

#947 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ultima_palabra »

madFlava wrote:ako je film dosadan,ne mora znacit da je nekvalitetan.

(al' opet, ne mozes izjavit da su lovac na jelene i taxi driver smece od filmova,a forrest gump najdosadniji film ) :roll:
Meni je Lovac blago, a Forrest podobro precijenjen film (mislim na status koji imaju u filmskoj istoriji)... ali ipak se radi o vrlo dobrim filmovima. Taksista je fucking A, udara u glavu svaki put kad ga gledaš :thumbup:
BHF_Manijak

#948 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by BHF_Manijak »

sumirprimus wrote:oj jebem ti minutu sudite jednom robertu jebenom de niru,
cannot stand this hell i feel!!!
onom gore ne valja forrest,tito dragi,ovo je za banovica,jes isusa mi i boga :evil:
Ma ubij Boze film pa se ti moli koliko hoces, za moj ukus i ono sto ja gledam naravno da je dosadan! :oops: I niko ne sudi De Niru, pricam o Forrestu, a na kraju krajeva sta ako je De Niro, to ne moze imati los film ako je on u pitanju je li? :oops: Da se razumijemo, meni uz Al PAcina jedan od najdrazih glumaca, ali reci samo zato sto je jedan od najboljih da ne moze imati losu ulogu je smijesno!

@MadFlava, nisam ni reko da je nekvalitetan, Hanks je fantasticno odglumio no meni na tj fazon drame idu na zivce, daj ba malo kakve napetosti i dinamike...
sumirprimus

#949 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: :lol:
doduse,jes da je bob de niro slab sa ovim srednjovjekovnim i historijskim,al :lol: :lol:
nije bas za ne preporucit...jos malo pa je u rangu adam sandlera :evil:
nihil_

#950 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by nihil_ »

Moju zenu :D
Post Reply