Internet kupovina iz inostranstva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
švicarska

#926 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by švicarska »

marketleader wrote:
švicarska wrote:
alica.k wrote:
snizenje bilo prethodne 3 sedmice, vecina stvari snizena na 10tak i manje funti. sad sto je ostalo, na clearance je.
E hvala puno , a da li možda znaš kad će biti naredno sniženje , tj.da li objave na stranici na vrijeme

Evo imas ovdje. http://www.kursna-lista.com/konvertor-valuta A mozes i na stranici bilo koje banke ima konvertor valuta.
Hvala
alica.k

#927 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by alica.k »

znaci ovako, kad je snizenje oni posalju mail sa velikim SALE :D napisanim. a u svakom slucaju oni to objave na svojoj stranici (ja svaki dan odem jednom, cist da vidim sta ima novo pa....)

sad je ovo bilo mid-season sale, i naslo se i ljetnih i jesenskih stvari, ali vise ljetnih.
pretpostavljam da bi sljedece moglo biti nekad u decembru.

a funta se racuna po kursu vase banke. oni tamo imaju to preracunato u eure (mozes platiti funtama, eurima ili dolarima) ali redovno izadje dosta skuplje, barem 5-10 eura, ili $3-$10 jer im je cudan neki kurs funta-euro, funta-dolar. puno jeftinije izadje platiti funtom. danas je funta 2.2 (tj 2.19367) ali opet sve zavisi od banke do banke+konverzija sto uzmu.
poznanik

#928 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by poznanik »

zeko071 wrote:...Da li osnova za carinu je cijena kupljenih proivoda, odnosno da li u osnovu za carinjenje ulaze i troskovi dostave (cijena kupljene robe + dostava)?
Otvorena je tema za pitanja carine http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 38&t=80533

U carinsku osnovicu, koja je osnov za određivanje stope po kojoj se vrši naplata - carina (taksa na uvoz...), uračunava se:
- vrijednost robe po računu i svi troškovi i naknade za uslugu koje snosi kupac, a nisu uključeni (prikazani) u vrijednosti robe na računu:
- troškovi transporta nastali do bih granice ukoliko nisu plaćeni od strane pošiljaoca i sadržani u vrijednosti robe,
- troškovi osiguranja,
- troškovi pakovanja,
- troškovi ambalaže,
- naknada za utovar-istovar,
- provizija posrednika, itd.

a svi nastali do mjesta ulaska robe u carinsko područje BiH (granica)
A-R-N-I

#929 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by A-R-N-I »

Rauber wrote:Kupio sam nesto preko ebay-a , lik od kojeg sam kupio je imao preko 2000 prodanih proizvoda a samo taj proizvod sto sam ja kupio je prodao skoro 300 puta, feedback mu bio 98 %
Nakon sto sam kupio pise da mi je poslao i evo vec 30 i kusur dana nista mi nije stiglo, dobio sam od njega mail u kojem pise:
Hi ***** *****

friend
I am sorry to inconvience to you,i know you have got message from ebay,you
are told my item link has been removed and you have a high risk for this
deal.as the technical problem,ebay remove my list,i have contacted them to
fix the problem.i am sorry again for this,but i need to say i have sent out
your item,the same time i have contact with ebay safety policy center to
follow up this case until it is ok,i think it is a misunderstand,you can
check my many feedback for crocs and converse,i have sell many shoes and
many buyers satisfacted this,i mean i am a trustful seller not a cheater,so
pls dont worry about your deal,i am sure you can get your item as the normal
shipping time,now i am further following up your business until you can get
your item,BTW if you dont receive your item on time i can refund your money
soon,now pls understand me and pls wait in patient some days as the normal
shipping time,thanks for your support and understanding,you have open a case
on ebay,i know it is no your fault,it is my problem,i have done the best
to rescue this case to let you satisfacted it,pls give me a chance for you.
thanks and best regards
Pogledam na ebay-u i tamo lik uopste vise ne postoji, a na mom profilu na ebay-u vise nema zabiljezena ova kupovina tako da ne mogu ni otvoriti slucaj :roll:
Sta da radim, mogu li kako preko paypal-a traziti povrat novca ako mi ne stigne proizvod nakon 40 dana?
otvori slucaj na paypal-u, u resolution centru,,ne obracaj paznju sta ti ovaj kinez kaze, nisu ga bezzze uklonili sa e-bay-a.
marketleader

#930 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

Sta bi ja trebao uraditi. Kupio sam neki sat jos 10.septembra i sad mi nije stigao za mjesec ili tako, a ostali jesu,i ovaj se meni izvinjavao i rekao da ce ponovo poslati, i rekao da je ponovo poslao 7. oktobra Sad ne znam jel im to samo fora poslao sam opet, ili je fkt poslao. Ne znam bil otvorio onaj "case" na ebayu ili bi cekao mjesec, tj do 6-7.novembra? Lik ima 9359 transakcija i 99,3% positive feedback.
gaius

#931 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by gaius »

ja kupujem samo na ebay.co.uk i iznimno u pouzdani a dostava brza.. kupujem sam od top rated sellera...
A-R-N-I

#932 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by A-R-N-I »

marketleader wrote:Sta bi ja trebao uraditi. Kupio sam neki sat jos 10.septembra i sad mi nije stigao za mjesec ili tako, a ostali jesu,i ovaj se meni izvinjavao i rekao da ce ponovo poslati, i rekao da je ponovo poslao 7. oktobra Sad ne znam jel im to samo fora poslao sam opet, ili je fkt poslao. Ne znam bil otvorio onaj "case" na ebayu ili bi cekao mjesec, tj do 6-7.novembra? Lik ima 9359 transakcija i 99,3% positive feedback.
otvori case dok jos mozes, ako dobijes sat, zatvori case i sve ok.
marketleader

#933 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by marketleader »

A-R-N-I wrote:
marketleader wrote:Sta bi ja trebao uraditi. Kupio sam neki sat jos 10.septembra i sad mi nije stigao za mjesec ili tako, a ostali jesu,i ovaj se meni izvinjavao i rekao da ce ponovo poslati, i rekao da je ponovo poslao 7. oktobra Sad ne znam jel im to samo fora poslao sam opet, ili je fkt poslao. Ne znam bil otvorio onaj "case" na ebayu ili bi cekao mjesec, tj do 6-7.novembra? Lik ima 9359 transakcija i 99,3% positive feedback.
otvori case dok jos mozes, ako dobijes sat, zatvori case i sve ok.
Evo juce sam mogao otvoriti case,a danas nemogu vise,juce zadnji dan bio. Sad mi je jel cekati da dodje ili ne dodje i ostavim onaj negative feedback i ne dobijem sat. Sad mi valja samo cekati,valjda ce doci. A juce sam htio otvoriti i haj da mu posaljem poruku,i on je meni odgovorio da je poslao 6.novembra sat opet i da se strpim da ce stici. A krivo mi danas nemogu otvoriti case.
Gorštak

#934 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Gorštak »

Dugo nisam svraćao na ovu temu.
Neko je pitao za jjbsports. Nažalost, više NE ISPORUČUJU u BiH. Ja bio nešto naručio ne znajući za to. Dugo sam čekao, ali vratili su mi pare, do posljednjeg penija.
Rauber

#935 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Rauber »

A-R-N-I wrote:
Rauber wrote:Kupio sam nesto preko ebay-a , lik od kojeg sam kupio je imao preko 2000 prodanih proizvoda a samo taj proizvod sto sam ja kupio je prodao skoro 300 puta, feedback mu bio 98 %
Nakon sto sam kupio pise da mi je poslao i evo vec 30 i kusur dana nista mi nije stiglo, dobio sam od njega mail u kojem pise:
Hi ***** *****

friend
I am sorry to inconvience to you,i know you have got message from ebay,you
are told my item link has been removed and you have a high risk for this
deal.as the technical problem,ebay remove my list,i have contacted them to
fix the problem.i am sorry again for this,but i need to say i have sent out
your item,the same time i have contact with ebay safety policy center to
follow up this case until it is ok,i think it is a misunderstand,you can
check my many feedback for crocs and converse,i have sell many shoes and
many buyers satisfacted this,i mean i am a trustful seller not a cheater,so
pls dont worry about your deal,i am sure you can get your item as the normal
shipping time,now i am further following up your business until you can get
your item,BTW if you dont receive your item on time i can refund your money
soon,now pls understand me and pls wait in patient some days as the normal
shipping time,thanks for your support and understanding,you have open a case
on ebay,i know it is no your fault,it is my problem,i have done the best
to rescue this case to let you satisfacted it,pls give me a chance for you.
thanks and best regards
Pogledam na ebay-u i tamo lik uopste vise ne postoji, a na mom profilu na ebay-u vise nema zabiljezena ova kupovina tako da ne mogu ni otvoriti slucaj :roll:
Sta da radim, mogu li kako preko paypal-a traziti povrat novca ako mi ne stigne proizvod nakon 40 dana?
otvori slucaj na paypal-u, u resolution centru,,ne obracaj paznju sta ti ovaj kinez kaze, nisu ga bezzze uklonili sa e-bay-a.
Ok hvala ti, otvorio sam slucaj, e sad pise da je prodavac kontaktiran i treba da se oglasi do 07.11.2010.
Sta sad ako oni njega uopste ne mogu nafatati, posto vidim da ga nema na ebay-u, kako ja u tom slucaju mogu dobiti svoje pare nazad :roll:
A-R-N-I

#936 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by A-R-N-I »

Rauber wrote: Ok hvala ti, otvorio sam slucaj, e sad pise da je prodavac kontaktiran i treba da se oglasi do 07.11.2010.
Sta sad ako oni njega uopste ne mogu nafatati, posto vidim da ga nema na ebay-u, kako ja u tom slucaju mogu dobiti svoje pare nazad :roll:
odmori i ne brini, ne trebaju ga oni nista hvatati, pare mu jos nisu prebacene,, procitaj na paypal buyer protection.
Chivas1

#937 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Chivas1 »

Gorštak wrote:Dugo nisam svraćao na ovu temu.
Neko je pitao za jjbsports. Nažalost, više NE ISPORUČUJU u BiH. Ja bio nešto naručio ne znajući za to. Dugo sam čekao, ali vratili su mi pare, do posljednjeg penija.
A majku im a sad ce ono bozicno mega snizenje i ludnica :D ajd nek barem kitbag isporucuje jos uvijek .. cekam bozic da sebi kupim kapu i rukavice :D :lol:
Rauber

#938 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Rauber »

A-R-N-I wrote:
Rauber wrote: Ok hvala ti, otvorio sam slucaj, e sad pise da je prodavac kontaktiran i treba da se oglasi do 07.11.2010.
odmori i ne brini, ne trebaju ga oni nista hvatati, pare mu jos nisu prebacene,, procitaj na paypal buyer protection.
Ok, hvala ;) cekam onda povrat bez brige ;)
Cibra

#939 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Cibra »

Prilicno sam nov sa paypalom i ebayom i ostalim stranicama za kupovinu. Verifikavao sam cash&Pay karticu na paypal accountu, a sada kada zelim nesto da kupim na ebayu, na koji nacin cu platiti, posto mi pise * PayPal balance: $0.00.USD; Tj. Na koji nacin cu dodati određenu sumu novca na Paypal kako bih mogao kupovati?
dark side of the moon

#940 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by dark side of the moon »

Qler wrote:Gdje ima povoljno odjece kupiti? Ne mislim sad ono od 10€, ali da nije ni 100€ :)
Muska odjeca uglavnom.
Svi dostavljaju u BiH 8)
Ne moze se reci da su povoljni ali ovu odjecu uglavnom ne mozete kupiti u BiH, i ako mozete sigurno je skuplje 30-50%.
www.asos.com
www.stand-out.net
www.themenswearsite.com
www.davicoreclothing.com
www.uniquemenswear.co.uk
www.reemclothing.com
www.mandmdirect.com (mora se naructi faxom ili tel.pozivom)
www.schuh.co.uk (obuca)
www.haburi.com (malo skuplja odjeca i postarina ali odbijaju porez)
www.hughharrisshop.co.uk

Ako vas zanima specificna marka odjece idite na englesku stranicu tog proizvodjaca, uglavnom dostavljaju u BiH.
PS: cekajte SALE, sad ide bozic, nova godina...ASOS ima najveci izbor odjece, najbolje cijene(kad je na SALE) i najnizu cijenu dostave (oko 4,50 GBP za BiH bez obzira koliko artikala narucili)
zovemsecrveni

#941 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by zovemsecrveni »

:sax:
Last edited by zovemsecrveni on 09/11/2011 23:56, edited 1 time in total.
respo

#942 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by respo »

Cibra wrote:Prilicno sam nov sa paypalom i ebayom i ostalim stranicama za kupovinu. Verifikavao sam cash&Pay karticu na paypal accountu, a sada kada zelim nesto da kupim na ebayu, na koji nacin cu platiti, posto mi pise * PayPal balance: $0.00.USD; Tj. Na koji nacin cu dodati određenu sumu novca na Paypal kako bih mogao kupovati?
nemoj da te to zamara
uvijek ce ti pisati 0 koliko god ti imao na racunu

ako ti je prihvatio karticu i ako znas da mozes placati placaj dok imas love na tom racunu

savjetovao bi ti zasebnu karticu i racun samo za online trgovine
i uplacujes samo koliko ti treba
Cibra

#943 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Cibra »

respo wrote:
Cibra wrote:Prilicno sam nov sa paypalom i ebayom i ostalim stranicama za kupovinu. Verifikavao sam cash&Pay karticu na paypal accountu, a sada kada zelim nesto da kupim na ebayu, na koji nacin cu platiti, posto mi pise * PayPal balance: $0.00.USD; Tj. Na koji nacin cu dodati određenu sumu novca na Paypal kako bih mogao kupovati?
nemoj da te to zamara

ako ti je prihvatio karticu i ako znas da mozes placati placaj dok imas love na tom racunu

a kul, evo danas sam "kupio" tene sa ASOS.COM, rekoše da će 16og doći:) Pa ćemo vidjeti:) Joj cini mi se da ovo moze postati prava ovisnost, koliko samo dobrih stvari ima:)
somethings

#944 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by somethings »

Cibra wrote:
respo wrote:
nemoj da te to zamara

a kul, evo danas sam "kupio" tene sa ASOS.COM, rekoše da će 16og doći:) Pa ćemo vidjeti:) Joj cini mi se da ovo moze postati prava ovisnost, koliko samo dobrih stvari ima:)
javi koliko je carina bila :D
poznanik

#945 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by poznanik »

somethings wrote:javi koliko je carina bila :D
Javi šta si platio i koliko, pa ćemo ti odmah reći za visinu carine :oops:
Cibra

#946 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Cibra »

poznanik wrote:

"You submitted an order in the amount of 15.63 GBP to ASOS.COM Ltd"
poznanik

#947 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by poznanik »

Cibra wrote:
poznanik wrote:
"You submitted an order in the amount of 15.63 GBP to ASOS.COM Ltd"
15,63GBP = 35,22 KM ( http://www.cbbh.ba/index.php?id=4 )
...od plaćanja carine prilikom uvoza robe u poštanskom prometu oslobođeni su državljani BiH i strani državljani za predmete neznatne vrijednosti (roba nekomercijalnog karaktera) koje prime iz inostranstva u pismima i poštanskim paketima u vrijednosti do 50,00 KM isključujući alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duhan i duhanske prerađevine. Poštanske pošiljke koje ispunjavaju uslove za ovakvo oslobađanje od plaćanja carine, oslobođene su i od plaćanja PDV.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3&start=25
holowey

#948 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by holowey »

poznanik wrote:
Cibra wrote: "You submitted an order in the amount of 15.63 GBP to ASOS.COM Ltd"
...od plaćanja carine prilikom uvoza robe u poštanskom prometu oslobođeni su državljani BiH i strani državljani za predmete neznatne vrijednosti (roba nekomercijalnog karaktera) koje prime iz inostranstva u pismima i poštanskim paketima u vrijednosti do 50,00 KM isključujući alkoholne proizvode, parfeme i toaletne vode, duhan i duhanske prerađevine. Poštanske pošiljke koje ispunjavaju uslove za ovakvo oslobađanje od plaćanja carine, oslobođene su i od plaćanja PDV.
ali nije napisao kolika mu je postarina (koja je cesto skuplja od posiljke ovakvog iznosa) tako da mozda opet plati carinu...
Cibra

#949 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by Cibra »

holowey wrote:
poznanik wrote:
Cibra wrote: "You submitted an order in the amount of 15.63 GBP to ASOS.COM Ltd"
ali nije napisao kolika mu je postarina (koja je cesto skuplja od posiljke ovakvog iznosa) tako da mozda opet plati carinu...
Zajedno sa postarinom je 15,63. 10 su tene,yay! Proci cu bez carine! :)
BiH_mladi

#950 Re: Internet kupovina iz inostranstva

Post by BiH_mladi »

interesuje me da li je neko skoro dobio neku robu iz vana putem DHL-a a da je vrijednost paketa bila manja od 50 km,a da su mu paket ipak otvarali i naplacivali otvaranje i mozda carinu.hvala unaprijed
Post Reply