Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
pure_love

#926 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pure_love »

evo bas gledam snimak s obn-a,fakat ljudi treba biti objektivan,prica ONO STO TREBA

nemoj da vas mrznja prema njemu cini nekorektnim
The Silent Man

#927 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by The Silent Man »

pure_love wrote:evo bas gledam snimak s obn-a,fakat ljudi treba biti objektivan,prica ONO STO TREBA

iskreno pozitivno me iznenadio...vecina stvari je na mjestu,odmjereno...
ocekivao sam sad ce lupati o sanu,zavjerama... kao onda kod Senada H. (onaj interviju mu je bio stvarno stvarno los) , eto malo se skonto , sabrao spiku...
Hajd u medjuvremenu ce valjda skontat i to da ljudi ne vole da prica o sebi isvojim spratovima nego - o ljudima!
Uglavnom ... objektivno - ok je.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#928 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

pure_love wrote:evo bas gledam snimak s obn-a,fakat ljudi treba biti objektivan,prica ONO STO TREBA

prica...

prica...

prica...

:zjev:
pure_love

#930 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pure_love »

Chmoljo wrote:

prica...

prica...

prica...

i iznosi konkretne stvari,ima mogucnosti da sve to ispuni,sto je znatno vise nego sto se moze reci za ostale politicare
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#931 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Chmoljo »

pure_love wrote:
i iznosi konkretne stvari,ima mogucnosti da sve to ispuni,sto je znatno vise nego sto se moze reci za ostale politicare
Haris.ba

#932 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Haris.ba »

spokojan wrote:Fahro ce imati sljedece poteskoce u politici:
1. Slab je u usmenoj komunikaciji. Puno mu bolje ide izricaj pisanom rjecju, a za politiku je veoma vazna usmena komunikacija.
2. Nije televizican. Ne ostavlja dojam pozitivne osobe nego upravo loseg covjeka ruralnog backgrounda veoma tankih zivaca.
3. On je prototip ratnog profitera i do sada gotovo da nikome nije morao odgovarati na pitanja iz svoje proslosti. Sad ce to morati, a svakakvih ce se tu pitanja izroditi.

To ce ga sigurno jako kostati.
1. A Tihic je jak u usmenoj komunikaciji?

2. A Tihic televizican? Kakav Tihic dojam ostavlja?

3. A Tihic je bio poslovno i politicki ostvarena osoba prije rata?

(Tihic je slucajno odabran :) )

Ne sekiram se ja. I gluplji i netelevizicniji ( gluho bilo ne napisem sta gore) i mucaviji su imali vlast (napisao bih npr. Bicakcic, al necu da ga vrijedjam :) ). Nije to neka prepreka.
Nismo mi Amerika pa da pobjedjuje najkomunikativniji, najljepsi, najposteniji. Recimo mogao si to reci za Harisa S., pa malo - malo neki njegovi aferimi isplivavaju. :D
Ili, eto Lagumdzije. I lijep ( :shock: ), i pametan, i prica li prica. A nidje vlasti.

Tihic je obecao 200.000 novih radnih mjesta.
Siladzic je obecao 2 milijarda stranih investicija i 100% BH.
Lagumdzija je najmanje obecao, ali i izgubio. :lol:

Ja se sekiram za drustvo gdje je Mirnes Ajanovic neki politicki faktor, Fatmir Alispahic priznati intelektualac, onaj sto hoda ulicom ofarbanih noktiju priznati umjetnik(nisu problem nokti :) ), Terzic priznati ekonomski vizionar...
spokojan

#933 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

vidjet cemo sve skupa sta ce biti, ali ne mogu se oteti dojmu da on ostavlja dojam osobe koji ima zlo u sebi sto bi mu moglo odnemoci, u najmanju ruku ... + zivcanost, bahatost i kratak fitilj ... veoma losa kombinacija za njegov imidz ...
pure_love

#934 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pure_love »

spokojan wrote:vidjet cemo sve skupa sta ce biti, ali ne mogu se oteti dojmu da on ostavlja dojam osobe koji ima zlo u sebi sto bi mu moglo odnemoci, u najmanju ruku ... + zivcanost, bahatost i kratak fitilj ... veoma losa kombinacija za njegov imidz ...
on ostavlja dojam inteligentne osobe,osobe koja govori o konkretnim stvarima i zna o cemu prica itd itd
nenadd

#935 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nenadd »

Bojim se samo da ga zbog njegovog sandzačkog porijekla bošnjački korpus ne prihvati kao ideju. Ja bih mu osobno dao šansu. Vjerujem da bi bio sposoban kompromirati sa predstavnicima Srpskog i Hrvatskog naroda.
spokojan

#936 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

pure_love wrote:
spokojan wrote:vidjet cemo sve skupa sta ce biti, ali ne mogu se oteti dojmu da on ostavlja dojam osobe koji ima zlo u sebi sto bi mu moglo odnemoci, u najmanju ruku ... + zivcanost, bahatost i kratak fitilj ... veoma losa kombinacija za njegov imidz ...
on ostavlja dojam inteligentne osobe,osobe koja govori o konkretnim stvarima i zna o cemu prica itd itd
Kako bolan (ili bona, nick ti zvuci vise zenski)???

Inteligentan jeste definitivno. Medjutim zna se da su vecina poznatih zlotvora bili inteligentni ljudi.

Mi ovdje govorimo o covjeku koji u prvim politickim tv nastupima daje izjave:
1. "mi u novoj stranci cemo se boriti za naklonost avaza" (halooo ...)
2. "ja sam napravio neboder od 40 spratova, a dodik od 17, cime sam ja pobijedio dodika" (majko mila ...)
3. "avaz je omogucio mladim generacijama bosnjaka i muslimana da odrastu u ljude koji se ne srame toga sto jesu" (ako ovo nije gaf, ne znam sta jeste?)
pure_love

#937 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pure_love »

nenadd wrote:Bojim se samo da ga zbog njegovog sandzačkog porijekla bošnjački korpus ne prihvati kao ideju. Ja bih mu osobno dao šansu. Vjerujem da bi bio sposoban kompromirati sa predstavnicima Srpskog i Hrvatskog naroda.

nece to biti problem,ne vjerujem,pa i Sefer Halilovic je sandzaklija,pa to nikome ne smeta
pure_love

#938 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by pure_love »

spokojan wrote:
pure_love wrote:

Inteligentan jeste definitivno. Medjutim zna se da su vecina poznatih zlotvora bili inteligentni ljudi.

2. "ja sam napravio neboder od 40 spratova, a dodik od 17, cime sam ja pobijedio dodika" (majko mila ...)
3. "avaz je omogucio mladim generacijama bosnjaka i muslimana da odrastu u ljude koji se ne srame toga sto jesu" (ako ovo nije gaf, ne znam sta jeste?)

ne vidim nista lose u tome sto je rekao,osim to pod broj jedan,,to je vise smijesno
nenadd

#939 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nenadd »

pure_love wrote:
nenadd wrote:Bojim se samo da ga zbog njegovog sandzačkog porijekla bošnjački korpus ne prihvati kao ideju. Ja bih mu osobno dao šansu. Vjerujem da bi bio sposoban kompromirati sa predstavnicima Srpskog i Hrvatskog naroda.

nece to biti problem,ne vjerujem,pa i Sefer Halilovic je sandzaklija,pa to nikome ne smeta
A šta je to Sefer ozbiljno uradio?
spokojan

#940 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

@pure love
(digresija, u mom kraju ima izreka: "ljubav nije pura". Podsjetio me na nju tvoj nick)

Tvoj zadnji post me upucuje da si ti veliki protivnik fahre towera.
respo

#941 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by respo »

pure_love wrote:
spokojan wrote:

ne vidim nista lose u tome sto je rekao,osim to pod broj jedan,,to je vise smijesno
a on ce kad dodje na vlast izgraditi drzavnim neboder od 80 da ga niko ne stigne?
Risto Kuglarić

#942 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Risto Kuglarić »

1. Slab je u usmenoj komunikaciji. Puno mu bolje ide izricaj pisanom rjecju, a za politiku je veoma vazna usmena komunikacija.
2. Nije televizican. Ne ostavlja dojam pozitivne osobe nego upravo loseg covjeka ruralnog backgrounda veoma tankih zivaca.
3. On je prototip ratnog profitera i do sada gotovo da nikome nije morao odgovarati na pitanja iz svoje proslosti. Sad ce to morati, a svakakvih ce se tu pitanja izroditi.

1. Adnan Terzić. Ja većeg mutavca na našoj političkoj sceni nisam zapamtio, pa mu to nije smetalo da odradi mandat predsjedavajućeg vijeća ministara.
2. Dodik. Ako taj mazgov ostavlja dojam pozitivne osobe urbanog bekgraunda i debelih živaca...
3. Čović. Krimos par ekselans...

I nikog ništa nije koštalo. Ovaj sad objedinjuje sva tri pobrojana kvaliteta sve trojice navedenih endema. Nebo je granica. U ovoj zemlji, kako u politici tako i u drugim sferama života, važe neka druga pravila, a društvo se temelji na nekim drugim vrijednostima.
spokojan

#943 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

Bez koaliranja s sda, sdp ili sbih ... fahro nece moci oformiti vlast na razini federacije ...

S druge strane, nakon visegodisnjeg avazovog blacenja zlatka i harisa, koliko je uopce moguce da bi se fahro zblizio s harisom ili zlatkom.

Sto se tice zblizavanja s sda u ovom trenu ne zvuci kao nemoguca misija, medjutim vjerojatno ce u fahrinu stranku uci nekoliko prebjega iz sda (terzic, obhodjas ...) pa ce biti malo moguce i logicno da ce fahro s sda koalirati.

Bice interesting.
rota_laz

#944 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by rota_laz »

spokojan wrote:Bez koaliranja s sda, sdp ili sbih ... fahro nece moci oformiti vlast na razini federacije ...

S druge strane, nakon visegodisnjeg avazovog blacenja zlatka i harisa, koliko je uopce moguce da bi se fahro zblizio s harisom ili zlatkom.

Sto se tice zblizavanja s sda u ovom trenu ne zvuci kao nemoguca misija, medjutim vjerojatno ce u fahrinu stranku uci nekoliko prebjega iz sda (terzic, obhodjas ...) pa ce biti malo moguce i logicno da ce fahro s sda koalirati.

Bice interesting.
Reko' bi čovjek da se razumiješ u politku. No prevario bi se. Ovo u zagradi boldirano je više nego smješno. Halo Obhodžaš?? i Fahro :? :-? :shock: Mada nije i jedino. (ne bi se petljao, ali ovo nisam mogao prešutit) Ako ćemo pravo, svi mahom političari na sceni, zlatko, haris, suljo, ivanić, dodik čovič i ostali su mahom svi makar jednom bili ljuti protivnici i prvi partneri i međusobom i sa Avazom. To je apsolutno nebitno.

Bio za Fahru ili ne, on ima realne, velike šanse da bude jedina prava alternativa. Ima puno toga što drugi nemaju. Al mi mrsko sad pobrajat.... :D
spokojan

#945 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

Risto Kuglarić wrote:

1. Adnan Terzić. Ja većeg mutavca na našoj političkoj sceni nisam zapamtio, pa mu to nije smetalo da odradi mandat predsjedavajućeg vijeća ministara.
2. Dodik. Ako taj mazgov ostavlja dojam pozitivne osobe urbanog bekgraunda i debelih živaca...
3. Čović. Krimos par ekselans...

I nikog ništa nije koštalo. Ovaj sad objedinjuje sva tri pobrojana kvaliteta sve trojice navedenih endema. Nebo je granica. U ovoj zemlji, kako u politici tako i u drugim sferama života, važe neka druga pravila, a društvo se temelji na nekim drugim vrijednostima.
Terzic je za fahru ciceron.

Dodik je nesto posebno. On je fenomen sam za sebe. On svoj uspjeh temelji na strahu srpskog naroda od gubitka RS. Kljucno pitanje je hoce li fahro uspjeti isploviti na strahu bosnjaka od raspada BiH?! Bumo vidli.

Covica nosi samo inercija i ime stranke. Kad bi on formirao svoju stranku, praga ne bi presao.
avicena

#946 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by avicena »

spokojan wrote: Terzic je za fahru ciceron.
Jeste, ali dosta nam je ovih sto znaju puno i lijepo pricati. Treba neko da pocne nesto raditi. Meni je njegovo danasnje gostovanje u Teleringu bilo zanimljivo jer polazi od real politike. Ponadah se, ali pred nama je...ima jos do izbora.

http://www.dnevniavaz.ba/multimedija/vi ... i-telering
spokojan

#947 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

rota_laz wrote:
spokojan wrote:Bez koaliranja s sda, sdp ili sbih ... fahro nece moci oformiti vlast na razini federacije ...

Bice interesting.
Reko' bi čovjek da se razumiješ u politku. No prevario bi se. Ovo u zagradi boldirano je više nego smješno. Halo Obhodžaš?? i Fahro :? :-? :shock: Mada nije i jedino. (ne bi se petljao, ali ovo nisam mogao prešutit) Ako ćemo pravo, svi mahom političari na sceni, zlatko, haris, suljo, ivanić, dodik čovič i ostali su mahom svi makar jednom bili ljuti protivnici i prvi partneri i međusobom i sa Avazom. To je apsolutno nebitno.

Bio za Fahru ili ne, on ima realne, velike šanse da bude jedina prava alternativa. Ima puno toga što drugi nemaju. Al mi mrsko sad pobrajat.... :D
@Rota.
Ok, priznajem da se slabo razumijem u politiku. Volio bih se bolje razumijeti pa je i to jedan od razloga da komuniciram na ovim forumima.

Sto se obhodjasa tice, o njemu nemam pojma, osim sto sam procitao par clanaka o njemu, a u jednom od tih clanaka se spekuliralo da bi on mogao biti jedan od prebjega iz sda kod fahra.

Sta bi ti znacilo to sto smatras da je fahro potencijalno dobra alternativa? Kome alternativa? Cemu alternativa?
rota_laz

#948 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by rota_laz »

Sama ti riječ govori :) što bi se reklo. Alternativa - ovome što sada imamo. A, to je mahom nesposobna i nezasita vlast već jako duuugo.

Da li bi bio drukčiji Fahro?

Jbg, ko može tvrditi 100% da hoće ili neće? Ali, može svako, pa i ja 100% tvrditi da Suljo Tihić neće nikad biti bolji nego je bio zadnjih koliko ono godina. Isto je i sa Harisom i Zlatkom.

To ti je ko lutrija. Meni je van pameti očekivat bingo. Ali eno budala vazdan uplaćuju po marku i po. Nadaju se.

Fahro, koliko sam ga slušao, a nije pretjerano, prodaje nadu...
spokojan

#949 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by spokojan »

u tome i jeste problem ... nije on nikakva alternativa postojecem stanju i garnituri politicara ... on je i do sada bio neformalno duboko u politici, slicno kao recimo reis ceric ...

... alternativa bi bili ljudi iz Nase stranke ...
Haris.ba

#950 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Haris.ba »

spokojan wrote:... alternativa bi bili ljudi iz Nase stranke ...
Nasa stranka moze samo biti alternativa Sdp -u. Postoji veliko glasacko tijelo koje glasa za desni centar. I ono je uglavnom monolitno. I Fahro puca na to.

Meni je najzanimljivije kakve su moguce koalicije.

1. Sda + SzBiH

Ako osvoje dovoljno glasova ova koalicija ce se nastaviti. A Fahro ce pokusati iskoristiti sve mogucnosti da ih obori.

2. Sda + Sdp (+Nasa stanka)

Posto se Tihic rijesio Izetbegovica koji je bio ostro protiv koalicije sa Zlatkom, postoji mogucnost ove koalicije. Jedino ne znam da li ce ovo moci proci kroz Sda stranku, jer jos postoji mnogo animoziteta prema "crvenima". Ali "zajednicki neprijatelj" ih moze ujediniti.

3. SzBiH + Fahro

Da li ce doci do koaliranja sa "energetskom mafijom"? Sumnjam. A i male su mogucnosti da skupe zajedno vise glasova od Sda i Sdp. A mislim da ce Fahro najvise glasova pokupiti od razocaranih SzBiH glasaca.

4. Fahro + Sdp (+Nasa stranka)

Postoji mogucnost samo ako Fahro do nogu potuce Sda i SzBiH. Mala mogucnost.

5. Sda + Fahro

Mislim da bi ovo bila prinudna koalicija. Nesta ko sadasnja sa SzBiH. Tihic bi to uradio ako ne bi mogao progurati dogovor za Zlajom kroz stranku. A Fahri svaka vlast manje - vise odgovara. A i Fahro bi se mogao prozvati "utemeljitelj Avaza i unistavatelj energetske mafije". :mrgreen:

6. Moze biti da i ne bude izbora. :sad:
Post Reply