Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
- cellisto
#926 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
A to si to bio!!
mislim da mi je samo jednom u zivotu neko tu stao
ma mislim, vidio se pjesacki prelaz ili ne, vidi se da je ulaz u zgradu, svi znaju da je tu skola, vazda ima djece, pa nije mi jasno kako neko nece da stane djetetu da predje cestu, ali eto... i onda ce sutra ta ista djeca negdje drugo pretrcavati. svi smo u skoli ucili za sta sluzi pjesacki, ali onda na ulici vidis da to nije tako, pa se ljudi naviknu da prelaze gdje stignu. to naravno ne opravdava pretrcavanje, samo objasnjava.
- NekoIzMase
#927 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Pa ne znam da li prolaziš ispred muzičke svaki dan da vidiš kakva je situacija i dok ne iskočiš pred auto niko ne namjerava da se zaustavi 
- atko
#928 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Cekajuci djevojku danas na parkingu pred jednom zgradom ... doveze se covjek u ford ka ... sa bebom u krilu...
... ja gledam ne mogu da vjerujem... stade i on nekoga ceka ... zapali cigaru djeteu 20 cm od glave u ford ka ... autic nema ni metar kubni prostora
... ispred zgrade neki radnici izasli da zapale ... ja stojim blizu njih ... i nikome ama bas nikome nije zasmetao prizor ... niko nije primjetio nista neobicno ... svi gledaju u bebu i komentarisu sto je slatka ... dje mi zivimo jebo te
ili je do mene majkemi vise ne kontam 
- cellisto
#929 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
@neko iz mase
ne prolazim sad cesto, ali dovoljno sam isla prije. znam da je bilo, kad ti neko stane, ono prvo ne kontas, pa ti stanes, gledas hoce li on nastaviti, on usporava, ti krenes jednom nogom, pa nazad, pa onda on jadan skoro zakoci dok ti ne skontas da treba preci, i onda onako u cudu jedva klimnes glavom kao hvala i bjezis preko ulice
@atko
nisi ti
ne prolazim sad cesto, ali dovoljno sam isla prije. znam da je bilo, kad ti neko stane, ono prvo ne kontas, pa ti stanes, gledas hoce li on nastaviti, on usporava, ti krenes jednom nogom, pa nazad, pa onda on jadan skoro zakoci dok ti ne skontas da treba preci, i onda onako u cudu jedva klimnes glavom kao hvala i bjezis preko ulice
@atko
nisi ti
- mayab
#930 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ETO, OVI PRIMJERI PRIJE SU ODLIČNA PRILIKA ZA POLICIJU, PRVO DA NAPUNE BUDŽET LOVOM, A DRUGO DA NAUČE KAKO VOZAČE TAKO I PJEŠAKE PAMETI I KULTURI U PROMETU.SAMO PAR MJESECI INTENZIVNE AKCIJE I SVI BI SE NAUCILI PONASATI, JEDNOM ZA UVIJEK!
ALI DŽABA.....
ALI DŽABA.....
- stochar
#931 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
i pored svih ovih primjera, policajci se 'natakare' pored onog semafora kod BBI (i to ovaj u mis irbinoj kod sabica) gdje od svih auta koji prodju svako 20-to skrene, i tu cekaju raju kojoj je bezze stajat' 10 minuta pred crvenim svjetlom dok nijedno auto ne prolazi... svaka cast...

(sarajevo-x)

(sarajevo-x)
-
Wind
#932 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Da, to su dobri primjeri (ne)ponasanja ucesnika u saobracaju....
Bilo bi dobro da, kao sto to rade u Omisu, HR, svake sezone....dakle, djeca, ucenici, vjerovatno saobracajne skole, fino se obuku u bijele uniforme i pomazu policiji u regulisanju saobracaja....
prvo, eto im prakse, drugo, lijepo je vidjeti omladinu da radi, trece, bio bi zanimljiviji grad, cetvrto, obuka nekulturnih pjesaka na licu mjesta, peto....
...i onda se probudih....
Bilo bi dobro da, kao sto to rade u Omisu, HR, svake sezone....dakle, djeca, ucenici, vjerovatno saobracajne skole, fino se obuku u bijele uniforme i pomazu policiji u regulisanju saobracaja....
prvo, eto im prakse, drugo, lijepo je vidjeti omladinu da radi, trece, bio bi zanimljiviji grad, cetvrto, obuka nekulturnih pjesaka na licu mjesta, peto....
...i onda se probudih....
- Rauber
#933 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Sinoc oko 18 i 30 idem iza policijske petice iz pravca grada prema ilidzi, ne semaforu u pofalicima guzva u traci za skretanje lijevo, petica laganini bez ikakvog zmigavca ( mislim i da su ga dali opet je prekrsaj ) skrenu u lijevu i to ispred sve raje i natakari se ispred semafora. Mislim ovo nije vise nisa cudno, vecina nas je ovo vidjela vise puta, ali sta vise ocekivati od balavaca kad ljudi koji bi nam trebali biti primjer ponasanja u saobracaju mozda i najvise krse saobracajne zakone, niko od njih ne daje zmigavac, niko se ne veze,prolaze kroz crvena, parkiraju gdje im je k. ceif...
- Cholina_Lokica
#934 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
samo da obavjestim ove iz b faze... sljedeci put kad papcina odluci da se voza trotoarom i naleti na mene sa cukom i odluci da zakoci na pola metra od nas i jos bibice, nece se dobro zavrsiti po njega i njegovo auto

-
Mr. Meho
#935 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ma jock ba, sljedeci put ukljuci velika slova kad mu se budes obracala preko foruma. To ce ga nauciti pameti!
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#936 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Jao tuge, svi vide dva drota i dvije cure, a niko ne reaguje na pogrešno parkiranog audija i dva drota koje zaboli za to.stochar wrote:i pored svih ovih primjera, policajci se 'natakare' pored onog semafora kod BBI (i to ovaj u mis irbinoj kod sabica) gdje od svih auta koji prodju svako 20-to skrene, i tu cekaju raju kojoj je bezze stajat' 10 minuta pred crvenim svjetlom dok nijedno auto ne prolazi... svaka cast...
(sarajevo-x)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#937 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
semafor na malti ondje gdje drotovi hvataju pješake
ravno 2 sekunde pušta pješake mjerio sam jutros
i za to vrijeme moraš se paziti auta iz dvoje trake od tramvaja i od mosta

ravno 2 sekunde pušta pješake mjerio sam jutros
i za to vrijeme moraš se paziti auta iz dvoje trake od tramvaja i od mosta
-
rukfas22
#938 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Neki dan, vozim kuci preko Dolac Malte, ispred mene vozilo Yugo 45, teget plava, ne znam za ostale ali čini mi se da ga nisam prvi put primjetio...Ako je isti lik, nije normalan u svakom slucaju, samo "ovaj" put kada je vozio ispred mene, prvo sto je mene pretekao, primjetio sam kako pretice sve zivo ispred sebe i ulazi u krivinu kao da vozi neko rally auto, yugo drifter, svasta vala...
- Troll_Happens
#939 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
ja ne kontam kako neki ne kontaju da ono sto policija radi ne moze vaziti i za obicne gradjane.. ako on prolazi kroz crveno ne znaci da i mi mozemo prolaziti ocito on ima neki razlog, druga je sad stvar ako to drotovi zloupotrijebljavaju pa i kad ne zure prestizu i prolaze... ali po pravilu oni imaju pravo i proci kroz crveno i voziti brze od dozvoljenog ako je akcija u pitanju ali eto ocito nekima to nikada nece biti jasno valjda mentalitet takav nas zaostao da svi moramo biti jednaki i da sve vazi isto za sve.Rauber wrote:Sinoc oko 18 i 30 idem iza policijske petice iz pravca grada prema ilidzi, ne semaforu u pofalicima guzva u traci za skretanje lijevo, petica laganini bez ikakvog zmigavca ( mislim i da su ga dali opet je prekrsaj ) skrenu u lijevu i to ispred sve raje i natakari se ispred semafora. Mislim ovo nije vise nisa cudno, vecina nas je ovo vidjela vise puta, ali sta vise ocekivati od balavaca kad ljudi koji bi nam trebali biti primjer ponasanja u saobracaju mozda i najvise krse saobracajne zakone, niko od njih ne daje zmigavac, niko se ne veze,prolaze kroz crvena, parkiraju gdje im je k. ceif...
stochar wrote:i pored svih ovih primjera, policajci se 'natakare' pored onog semafora kod BBI (i to ovaj u mis irbinoj kod sabica) gdje od svih auta koji prodju svako 20-to skrene, i tu cekaju raju kojoj je bezze stajat' 10 minuta pred crvenim svjetlom dok nijedno auto ne prolazi... svaka cast...
(sarajevo-x)
Samo po dzepu opaliti ovako samo sumnjam da su ove dvije prosle sa kaznom sudeci po opustenim facama i osmijesima.. drotovi jedva docekali da malo flirtaju sa zenskima. Umjesto da su slozili kaznu ko sto se na zapadu radi a ne kod nas ljudi sa drotom bolji nego sa blizom rodbinom... djes jarane hajmo na kafu drot jedva doceka
- Dozer
#940 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
@jedan001
Fino si ti to skont'o, ali ne ide to bas tako
.
Policija smije krsiti saobracajne propise samo i jedino ako ima ukljucenu sirenu i/ili rotaciona svjetla. Ako nista od ovoga ne radi, oni na cesti ne pretstavljaju nista vise nego ti, ja ili bilo koji drugi ucesnik u saobracaju, dakle - obicno vozilo koje se MORA pridrzavati svih saobracajnih propisa.
Zakon u rucice, pa tek onda na forum
Fino si ti to skont'o, ali ne ide to bas tako
Policija smije krsiti saobracajne propise samo i jedino ako ima ukljucenu sirenu i/ili rotaciona svjetla. Ako nista od ovoga ne radi, oni na cesti ne pretstavljaju nista vise nego ti, ja ili bilo koji drugi ucesnik u saobracaju, dakle - obicno vozilo koje se MORA pridrzavati svih saobracajnih propisa.
- BSn
#941 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Ja ne kontam ove koji misle da policija moze raditi sto zeli bez upaljene rotacije. I ja sam ih vidio bruku puta da prolete kroz crveno, doduse kad je cesta prazna. Kada ne bi palili rotaciono svjetlo, kako ti znas kad se pirblizavas raskrsnici da li ce on stati na semforu, ili proletiti kroz njega? Tako se fino moze zabiti u tebe, pa te i ubiti, a ti ni kriv ni duzan, tj. on je kriv. Kako moze voziti brze od ogranicenja, ako nije upalio rotaciju? Bez rotacije je on obicno vozilo. Kada je upali, svi ce mu se skloniti. Da je to tako k'o sto vi zamisljate, tj. da policija moze da divlja i bez rotacije, onda bi se svi sklanjali kada ih god vide i to bi bii takvi cepovi (shodno broju patrola koje se kotrljaju konstantno cestama) da ne bi ni pjesaci mogli proci. Kada ga parkira na pola ceste, ili k'o onaj na okretaljki, normalno je da upali rotaciju, jer se nalazi na cesti i smeta prometu. Kao takav mora dati neki znak upozorenja. I tebi kad stane auto, duzan si obiljeziti trokutom i upozoriti nadolazece vozace. Upravo to sto kontate da su oni iznad zakona oni i koriste i bahato se ponasaju, a da se zabije u tebe bez rotacije, bio bi manji od makova zrna (doduse, stela bi tu radila, pa ako ti nisi dovoljno pametan da insistiras do kraja, lik bi proso bez ikakve kazne).
- Troll_Happens
#942 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
u svakoj normalnoj zemlji kad je nesto hitno ljudi upale sirene i rotaciju.. ocito nasim prasinarima to ne dolazi do glave... ali eto kad shpira treba da prodje onda se sjete da ih upale nabijem gaDozer wrote:@jedan001
Fino si ti to skont'o, ali ne ide to bas tako.
to stoji i u pravu si ali sam mislio da se to podrazumijeva da se upali
- Dozer
#943 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Pa, podrazumijeva ako su zaista u nekoj zurbi radi posla. I tada MORAJU popaliti sve.
Ali, kada im nista od svega nije upaljeno, onda nemaju pravo raditi nista sto ne smije raditi bilo koji drugi obicni vozac ili vozilo.
Isto tako, ne smiju ni paliti signlizacije bez razloga, recimo, samo kako bi se uvalili negdje na nekoj raskrsnici preko reda, jer ako bi im neko slucajno poslao prijavu, lako bi im se moglo desiti da ostanu bez posla, ili najblaze da odu na suspenziju.
Dovoljno je samo poslati prijavu, ali u dva primjerka na kojima bi se vidjelo da je prijava otisla u neku PU, ali i i u EUPM
.
Kako danas svi imaju mobitele sa kamerom, nije nikakav problem cak ni snimiti ove policijske bahanalije po cesti.
Cesto oni upale rotacije samo kako bi se negdje uvalili preko reda, i onda cim prodju tu neku raskrsnicu, odmah ih i ugase, a to je jasan znak da se radi o zajebanciji. I ovo upravo i urade kako im neko ne bi poslao prijavu.
Semafor kod muzeja revolucije je najcesce mjesto gdje ovo rade, i to na polukruznom okretanju koje je zabranjeno (ima cak i znak). Svaki dan se tamo moze vidjeti vozilo policije kako ovo radi, sa ili bez rotacija, i to minimalno 10 puta.
Ja sam se jednom napravio budala i smotao isto tako za njima, bili su bez ikakve signalizacije, i oni me odmah skrenu na ono prosirenje pored marsalke. Nisam htjeo izvaditi ni dokumente, samo sam pitao - sta sam uradio? Odgovor je slijedio - napravili ste polukruzno okretanje iako postoji znak zabrane. Reko': pa i vi ste, a ne vidim da su vam upaljene ni rotacije, ni sirene.
Odgovor slijedi - mi smo policija, ali dobro, nemojte to vise raditi (?!)
Ali, kada im nista od svega nije upaljeno, onda nemaju pravo raditi nista sto ne smije raditi bilo koji drugi obicni vozac ili vozilo.
Isto tako, ne smiju ni paliti signlizacije bez razloga, recimo, samo kako bi se uvalili negdje na nekoj raskrsnici preko reda, jer ako bi im neko slucajno poslao prijavu, lako bi im se moglo desiti da ostanu bez posla, ili najblaze da odu na suspenziju.
Dovoljno je samo poslati prijavu, ali u dva primjerka na kojima bi se vidjelo da je prijava otisla u neku PU, ali i i u EUPM
Kako danas svi imaju mobitele sa kamerom, nije nikakav problem cak ni snimiti ove policijske bahanalije po cesti.
Cesto oni upale rotacije samo kako bi se negdje uvalili preko reda, i onda cim prodju tu neku raskrsnicu, odmah ih i ugase, a to je jasan znak da se radi o zajebanciji. I ovo upravo i urade kako im neko ne bi poslao prijavu.
Semafor kod muzeja revolucije je najcesce mjesto gdje ovo rade, i to na polukruznom okretanju koje je zabranjeno (ima cak i znak). Svaki dan se tamo moze vidjeti vozilo policije kako ovo radi, sa ili bez rotacija, i to minimalno 10 puta.
Ja sam se jednom napravio budala i smotao isto tako za njima, bili su bez ikakve signalizacije, i oni me odmah skrenu na ono prosirenje pored marsalke. Nisam htjeo izvaditi ni dokumente, samo sam pitao - sta sam uradio? Odgovor je slijedio - napravili ste polukruzno okretanje iako postoji znak zabrane. Reko': pa i vi ste, a ne vidim da su vam upaljene ni rotacije, ni sirene.
Odgovor slijedi - mi smo policija, ali dobro, nemojte to vise raditi (?!)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#944 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
kako imate živaca s njima se raspravljati
valjda je cilj izbjeći policiju
valjda je cilj izbjeći policiju
- kockica_kockica
#945 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
jutros u ulici Josipa Vancasa koja je inace jednosmjerna neki lik vozi u suprotnom smjeru, taxi-ista ide u pravom smjeru, lik ide u rikverc i stao na raskrsnicu
ja mu pokazujem da je ulica jednosmjerna, a taxi-ista trubi da se skloni u stranu, do njega pajdo nesto mase rukama
... umjesto da sidje niz malu ulicu u kosevo ulicu i onda se popne kroz ulicu pored francuske ambasade lik se ponovo vratio u fazu konstrukcije i opet suprotnim pravcem pići
... ide novo auto u pravom smjeru ali se ovaj ne zbunjuje vec jos ubrzao da prije stigne do manje raskrsnice prema francuskoj amabasadi ... ja pogledam slovo P nazad zaljepljeno...
i onda kazu zene smotane za volanom...

i onda kazu zene smotane za volanom...
- Better Man
#946 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Nije prvi put da neko bivišom Skerlićevom, sada Josipa Vancaša vozi u zabrani, obzirom da se znam u tom djelu parkirati s autom često viđam takvu situaciju. Jednom sam s posla otišao po auto i spuštam se niz Hadži Idrizovu i treba da se spustim u Kralja Tomislava. Čim sam presjekao ulicu Josipa Vancaša i krenuo da se spuštam zadnjim djelom Hadži Idrizove pojavi se hairlija u zabrani i ja ga natjeram da se vrati u rikverc. Vrati se lik u rikverc i ukljući u Kralja Tomislava i ode (vjerovatno do dozvoljenog skretanja tj. penjanja za Josipa Vancaša). Jadnik se sav izgubio, ali neka je, jer nemam namjeru da se ljudima u zabrani pomjeram ni za milimetra. Jednom sam ženu natjerao u Rizaha Štetića da se vrati u rikvrec, jer je bila u zabrani i još me žena ubjeđivala da nije zabrana, da je ulica dvosmjerna i da je ona tu rođena i odrasla i da dobro zna, a fino ima znak zabrane skretanja iz Hadži Idrizove u Rizaha Štetića.kockica_kockica wrote:jutros u ulici Josipa Vancasa koja je inace jednosmjerna neki lik vozi u suprotnom smjeru, taxi-ista ide u pravom smjeru, lik ide u rikverc i stao na raskrsnicuja mu pokazujem da je ulica jednosmjerna, a taxi-ista trubi da se skloni u stranu, do njega pajdo nesto mase rukama
... umjesto da sidje niz malu ulicu u kosevo ulicu i onda se popne kroz ulicu pored francuske ambasade lik se ponovo vratio u fazu konstrukcije i opet suprotnim pravcem pići
... ide novo auto u pravom smjeru ali se ovaj ne zbunjuje vec jos ubrzao da prije stigne do manje raskrsnice prema francuskoj amabasadi ... ja pogledam slovo P nazad zaljepljeno...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
i onda kazu zene smotane za volanom...![]()
![]()
- kockica_kockica
#947 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
U ulici Rizaha Š. me zena udarila jer je isla unatrag da se skloni nekom papku sa crnim dzipom, on krenuo uzbrdo uz Hadzi Idrizovu ... nije me huja tresla zbog njenog udarca zadnjim djelom vec sto je glupa pa mu se sklanjala....Better Man wrote:Nije prvi put da neko bivišom Skerlićevom, sada Josipa Vancaša vozi u zabrani, obzirom da se znam u tom djelu parkirati s autom često viđam takvu situaciju. Jednom sam s posla otišao po auto i spuštam se niz Hadži Idrizovu i treba da se spustim u Kralja Tomislava. Čim sam presjekao ulicu Josipa Vancaša i krenuo da se spuštam zadnjim djelom Hadži Idrizove pojavi se hairlija u zabrani i ja ga natjeram da se vrati u rikverc. Vrati se lik u rikverc i ukljući u Kralja Tomislava i ode (vjerovatno do dozvoljenog skretanja tj. penjanja za Josipa Vancaša). Jadnik se sav izgubio, ali neka je, jer nemam namjeru da se ljudima u zabrani pomjeram ni za milimetra. Jednom sam ženu natjerao u Rizaha Štetića da se vrati u rikvrec, jer je bila u zabrani i još me žena ubjeđivala da nije zabrana, da je ulica dvosmjerna i da je ona tu rođena i odrasla i da dobro zna, a fino ima znak zabrane skretanja iz Hadži Idrizove u Rizaha Štetića.kockica_kockica wrote:jutros u ulici Josipa Vancasa koja je inace jednosmjerna neki lik vozi u suprotnom smjeru, taxi-ista ide u pravom smjeru, lik ide u rikverc i stao na raskrsnicuja mu pokazujem da je ulica jednosmjerna, a taxi-ista trubi da se skloni u stranu, do njega pajdo nesto mase rukama
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vancaseva je jednosmjerna i ne mogu da vjerujem ( ali fakat ne mogu) kako neko moze ici u suprotnom smjeru jer je ulica pravo dugacka cijelom duzinom su auta parkirana, pa zar mu nije lakse, ako vec ne zna da je jednosmjerna, pogledati te aute i sve mu se samo kaze...
I naravno svako jutro sam u toj ulici i svako jutro imam neko novo kino kojem se smijem...
P.S. Jeli se tebi ikad desilo da ti onaj pjesnik neda da se parkiras???
- Better Man
#948 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
Pjesnik se zove Stanko i udovac je. Zena mu je poginula u ratu na Markalama. Rijetko sam imao priliku da tu stanem, ali mi nije pravio probleme jer ga znam. Jedino mi kaze da se parkiram tako da mu niko ne moze stati ispred ulaza u zgradu. Inace on tu neda nikom da se parkira izuzev par njegovih komsija koji stanuju ili u njegovom ulazu ili ulazu do njega i koji ga paze i pomazu. Ima jedna zena koja stanuje u Josipa Vancasa i vozi bijelog Punta jedinicu i svako jutro ide u rikverc do Santiceve ili Hadzi Idrizove (nema veze dali je blizu tih ulica ili je na kraju Vancasove) da se spusti u Kralja Tomislava, mrsko joj izgleda normalno napraviti krug.kockica_kockica wrote:U ulici Rizaha Š. me zena udarila jer je isla unatrag da se skloni nekom papku sa crnim dzipom, on krenuo uzbrdo uz Hadzi Idrizovu ... nije me huja tresla zbog njenog udarca zadnjim djelom vec sto je glupa pa mu se sklanjala....Better Man wrote:Nije prvi put da neko bivišom Skerlićevom, sada Josipa Vancaša vozi u zabrani, obzirom da se znam u tom djelu parkirati s autom često viđam takvu situaciju. Jednom sam s posla otišao po auto i spuštam se niz Hadži Idrizovu i treba da se spustim u Kralja Tomislava. Čim sam presjekao ulicu Josipa Vancaša i krenuo da se spuštam zadnjim djelom Hadži Idrizove pojavi se hairlija u zabrani i ja ga natjeram da se vrati u rikverc. Vrati se lik u rikverc i ukljući u Kralja Tomislava i ode (vjerovatno do dozvoljenog skretanja tj. penjanja za Josipa Vancaša). Jadnik se sav izgubio, ali neka je, jer nemam namjeru da se ljudima u zabrani pomjeram ni za milimetra. Jednom sam ženu natjerao u Rizaha Štetića da se vrati u rikvrec, jer je bila u zabrani i još me žena ubjeđivala da nije zabrana, da je ulica dvosmjerna i da je ona tu rođena i odrasla i da dobro zna, a fino ima znak zabrane skretanja iz Hadži Idrizove u Rizaha Štetića.kockica_kockica wrote:jutros u ulici Josipa Vancasa koja je inace jednosmjerna neki lik vozi u suprotnom smjeru, taxi-ista ide u pravom smjeru, lik ide u rikverc i stao na raskrsnicuja mu pokazujem da je ulica jednosmjerna, a taxi-ista trubi da se skloni u stranu, do njega pajdo nesto mase rukama
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vancaseva je jednosmjerna i ne mogu da vjerujem ( ali fakat ne mogu) kako neko moze ici u suprotnom smjeru jer je ulica pravo dugacka cijelom duzinom su auta parkirana, pa zar mu nije lakse, ako vec ne zna da je jednosmjerna, pogledati te aute i sve mu se samo kaze...
I naravno svako jutro sam u toj ulici i svako jutro imam neko novo kino kojem se smijem...
P.S. Jeli se tebi ikad desilo da ti onaj pjesnik neda da se parkiras???![]()
meni to stalno radi.. probala sam ga potkupiti i opet isto
- kockica_kockica
#949 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
znam da je pjesnik udovac i da mu je zena poginula u ratu.. pokazivao mi slike i pjesme koje je pisao....
meni je njega zao jer zivi u neuslovnom stanu, bez tople vode, grijanja, mi smo mu dali neke deke da mu bude toplije
ja necu da se svadjam s njim
ali meni neda a onda moj kolega malo podigne glas i dobije to isto mjesto
inace ispred vrata od firme imamo jedno mjesto na koje se nikada ne stignemo parkirati...
ne znam stvarno ko mi je gori.. ovi sto dolaze po vize i ne znaju za jednosmjerne ulice, ili ovi sto tu stanuju i znaju za jednosmjerne ulice...
ja necu da se svadjam s njim
inace ispred vrata od firme imamo jedno mjesto na koje se nikada ne stignemo parkirati...
ne znam stvarno ko mi je gori.. ovi sto dolaze po vize i ne znaju za jednosmjerne ulice, ili ovi sto tu stanuju i znaju za jednosmjerne ulice...
-
zonbirile
#950 Re: Sarajevo grad divljaka (seljaka) za volanom
šta tek reći za Kotromanićevu,pa tu od stare centrale voze do Vrbanje,a dozvoljeno je tek od pola ulice.Dok ne padne mrtva glava,neće niko reagovati,a i gdje će rođak na rođaka.