Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#926 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by alibaba_i_30_godina »

ladyblue18 wrote:Ma ne, mogu ja svasta pogledati, ali avatar me nimalo nije privukao da ga pogledam, nit me sada privlaci.
Ne znam cemu tolika pomama za crticem. :roll:

Stvarno, nisam nasla ni jedan dobar razlog da bih sebi rekla "e ides gledati i ti to cudo"-
Pa meni su crtici svakako najbolji 'filmovi'. :mrgreen: :mrgreen:

U 3D ce sigurno biti Clash of Titans, Prince of Persia, Avatar ce ponoviti ... taman, ionako nisam odavno bio u kinu :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#927 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

NeyDan wrote: Pa meni su crtici svakako najbolji 'filmovi'. :mrgreen: :mrgreen:

U 3D ce sigurno biti Clash of Titans, Prince of Persia, Avatar ce ponoviti ... taman, ionako nisam odavno bio u kinu :D
Ma volim i ja crtice, ali prave crtice. :D :skoljka: :D

Nisi jedini :roll: ja planim u cetvrtak ako uspijem nagovoriti koga. :-)
Invictus me jako zanima, a i Lovac na glave ne bi bilo lose pogledati.
*lunatic*

#928 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by *lunatic* »

Ljudi iz Cinema City-a su davno rekli na svom forumu da nemaju veze sa grupama na fb, tako da je to obicna dezinformacija.

Registrovah se mahsuz da vam to kazem :) Vidim vi se vec raspricali koliko ce biti karte i koje cete filmove gledati :D
ladyblue18

#929 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

*lunatic* wrote:Ljudi iz Cinema City-a su davno rekli na svom forumu da nemaju veze sa grupama na fb, tako da je to obicna dezinformacija.

Registrovah se mahsuz da vam to kazem :) Vidim vi se vec raspricali koliko ce biti karte i koje cete filmove gledati :D
:roll: pa stoji da je to njihova zvanicna fb fan page.
Svako malo izbacuju neke novosti, filmovi koji dolaze isl.
Sumnjam da to zna neko osim samih zaposlenika.

Vidjet cemo uostalom, hvala tebi sto si se maksuz registrovala da nam to kazes. :oops: :-)
*lunatic*

#930 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by *lunatic* »

ladyblue18 wrote:
*lunatic* wrote:Ljudi iz Cinema City-a su davno rekli na svom forumu da nemaju veze sa grupama na fb, tako da je to obicna dezinformacija.

:roll: pa stoji da je to njihova zvanicna fb fan page.
Svako malo izbacuju neke novosti, filmovi koji dolaze isl.
Sumnjam da to zna neko osim samih zaposlenika.

Vidjet cemo uostalom, hvala tebi sto si se maksuz registrovala da nam to kazes. :oops: :-)
Ma voljela bih i ja da dodje vise 3D, stvarno bih :D

Ali do sad nisu bili tako neozbiljni da tako bitnu stvar objave preko fb-a, i to kao da je pisao neki pubertetlija :) A mogu i ja napravit stranicu Fate Orlovic, i napisati da je njena zvanicna :D

Evo, potrudih se da nadjem.. :zjev:
http://www.cinemacity.ba/forum/viewtopic.php?id=5&p=43
Posljedji post na stranici veli: ''Pozdrav Harise,

Trenutni fanpage Cinema City na facebooku, nije zvaničan.
''
alibaba_i_30_godina

#931 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

*lunatic* wrote: Ma voljela bih i ja da dodje vise 3D, stvarno bih :D

Ali do sad nisu bili tako neozbiljni da tako bitnu stvar objave preko fb-a, i to kao da je pisao neki pubertetlija :) A mogu i ja napravit stranicu Fate Orlovic, i napisati da je njena zvanicna :D

''
Ti Luna tek dosla na forum i odmah pocela da kvari snove glavne forumasice a i nama sitnoj buraniji. :lol:

Ma bit ce 3D ... kad-tad. A ovo se mi ovdje samo pripremamo za to. :mrgreen:
*lunatic*

#932 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by *lunatic* »

NeyDan wrote:

''
Ti Luna tek dosla na forum i odmah pocela da kvari snove glavne forumasice a i nama sitnoj buraniji. :lol:

pa grehota mi vas gledati kako se radujete bezveze :lol:

nek bude kad god.. samo da nam ponovo prikazu Avatar :)
alibaba_i_30_godina

#933 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

*lunatic* wrote:
NeyDan wrote:

''

pa grehota mi vas gledati kako se radujete bezveze :lol:

nek bude kad god.. samo da nam ponovo prikazu Avatar :)
A sta ako bas bude do kraja mjeseca?! :)
Onda idemo da gledamo opet Avatar na tvoj racun?! :lol:
ladyblue18

#934 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

NeyDan wrote: Ti Luna tek dosla na forum i odmah pocela da kvari snove glavne forumasice a i nama sitnoj buraniji. :lol:

Cuj glavne :D

A ako bude do kraja mjeseca mi idemo gledati na njen racun. 8-) :oops: Pa i Avatar ako treba :oops:
*lunatic*

#935 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by *lunatic* »

auu, postaje opasno :lol: ako bude karta ispod cenera, vazi - ja vodim :D
alibaba_i_30_godina

#936 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

*lunatic* wrote:auu, postaje opasno :lol: ako bude karta ispod cenera, vazi - ja vodim :D
:lol: :lol: Moze! Nemoj sad da se uspavas il' da nestanes sa foruma ... :lol:
ladyblue18

#937 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by ladyblue18 »

NeyDan wrote:
*lunatic* wrote:auu, postaje opasno :lol: ako bude karta ispod cenera, vazi - ja vodim :D
:lol: :lol: Moze! Nemoj sad da se uspavas il' da nestanes sa foruma ... :lol:
Pazi da nece. :D
chengaba

#938 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by chengaba »

Neelix wrote:odgledah i ja shutter...nako vala :-) prva stvar koja upada u oci je da je film mogao makar pola sata biti kraci, ima tonu nepotrebnih stvari, ko da su ih mahsuz izmisljali da bi "nabili" na minutazi (primjer, scena s pacovima). kraj sam u neka doba predvidio. imaju jednu strasnu nelogicnost na pocetku, ali o tome nakon sto ga vise forumasa pogleda, da ne kvarim nikom :-)

6,5/10 od mene

Koju nelogicnost, proslo je dosta vremena! :D
alibaba_i_30_godina

#939 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

chengaba wrote:
Neelix wrote:odgledah i ja shutter...nako vala :-) prva stvar koja upada u oci je da je film mogao makar pola sata biti kraci, ima tonu nepotrebnih stvari, ko da su ih mahsuz izmisljali da bi "nabili" na minutazi (primjer, scena s pacovima). kraj sam u neka doba predvidio. imaju jednu strasnu nelogicnost na pocetku, ali o tome nakon sto ga vise forumasa pogleda, da ne kvarim nikom :-)

6,5/10 od mene

Koju nelogicnost, proslo je dosta vremena! :D
Ja tek u nedjelju pregledao film i to jedva. Nikako mi se nije gledao. :roll:

Sto se tice te nelogicnosti, da ne mislis na pocetnu scenu na onom nekom brodu?!
manki

#940 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by manki »

Ja pitao tetu za kasom u CC preksinoc, ona mi rekla da nece Titani biti u 3d :(
alibaba_i_30_godina

#941 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

manki wrote:Ja pitao tetu za kasom u CC preksinoc, ona mi rekla da nece Titani biti u 3d :(
Ma sta one znaju, ne znaju tacno ni kad ce biti omoguceno gledanje filmova u 3D a osobe koje vrse prodaju karti svakako nemaju nikakav uticaj na kreiranje programa :roll:
Neelix

#942 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Neelix »

NeyDan wrote:
Sto se tice te nelogicnosti, da ne mislis na pocetnu scenu na onom nekom brodu?!
bas na tu :) kako su doktori znali kad ce se njemu "resetovati" pamcenje, pa da ga bas to vece stave na brod? :-) koliko upratih, prije "resetovanja" na kraju filma, to se desilo samo jednom, znaci nisu postojali nekakvi intervali.
Eweleen

#943 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Eweleen »

a može bit da je on stvarno tu došao da istražuje i oni ga napravili ludim jer je previše stvari shvatio?
Alkos

#944 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Alkos »

Neelix wrote:
NeyDan wrote:
bas na tu :) kako su doktori znali kad ce se njemu "resetovati" pamcenje, pa da ga bas to vece stave na brod? :-) koliko upratih, prije "resetovanja" na kraju filma, to se desilo samo jednom, znaci nisu postojali nekakvi intervali.
A mozda je on toliko lud da je utripovo da je na brodu, isto kao sto je kroz cijeli film pricao sa zenom i grlio je... :mrgreen: Film mozda ima nelogicnosti, ali mislim da je cijeli film njegova masta i neki njegov trip, tj sta se desava u njegovoj glavi, zato i ima nelogicnih scena.

A to je i poenta filma, na kraju je ostavljeno gledaocima da razmisljaju i da odluce da li je on fakat dalabu, a oni mu pomazu ili su ga oni izludili. :mrgreen:
Eweleen

#945 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Eweleen »

ma ja mislim da je on tu došao zdrav čitav i da oni njega čitavo vrijeme drogiraju, daju mu viski cigare itd i na kraju lik puko ko kokica :-)
Neelix

#946 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Neelix »

bogami ja ne vidjoh nista sta je "gledaocima ostavljeno da razmisljaju" :? kraj je sasvim jasan - sve je savrseno logicno objasnjeno tokom scene u svjetioniku (osim tog sto sam naveo). jedina misterija one zadnje scene je bila hoce li ozdraviti ili ce mu se pamet ponovo "resetovati", a desilo se ovo drugo :)
Dasi

#947 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Dasi »

Neelix wrote:bogami ja ne vidjoh nista sta je "gledaocima ostavljeno da razmisljaju" :? kraj je sasvim jasan - sve je savrseno logicno objasnjeno tokom scene u svjetioniku (osim tog sto sam naveo). jedina misterija one zadnje scene je bila hoce li ozdraviti ili ce mu se pamet ponovo "resetovati", a desilo se ovo drugo :)
Nije se desilo to drugo nego je lik ozdravio :)
Evo post nekog liga s jednog drugog foruma posto mi je mrsko pisati :)
Evo moje mišljenje o svemu ovome LOL
On je užasno volio svoju ženu i djecu, ali je zbog svoje "patnje" kroz koju je prolazio (posao, slike užasa koje je vidio u ratu) malo zanemario ženu (što i sam kaže u jednom dijelu filma). Njegova žena je uvijek bila ta koja je bila malo luda, a ne on. Nakon što je ona ubila djecu, a on nju, svu krivicu za to što se desilo on je prebacio na sebe. U toj svojoj krivnji on je izmislio cijeli svijet oko sebe. Svoj stari identitet je odbacio i zamrzio (čak je isprebijao jednog od zatvorenika koji ga je nazvao pravim imenom), a izmislio je potpuno novi koji je trebao pronaći "spas" za njega. Izmislio je i novi identitet za ženu. Više je volio ženu što se vidi u njegovim vizijama: nema djece, potpuno ih je izbacio. Jedina slika njegove djece je ona koju vidi u logoru, a i tada je samo viđao curicu. Za njega, jedini spas od grižnje savjesti je bio izmišljanje svega onoga jer istinu nije mogao podnijeti. Za njega, njegovo pravo JA (Laeddis) je bio monstrum jer je zanemario svoju ženu koja je pobila njihovu djecu, dok je njegov alter ego (Teddy) bio dobar čovjek. Doktori su mu rekli da će ga morati lobotomizirati ukoliko se ne osvijesti. Njemu je to jasno i odlučuje se i dalje pretvarati da je lud (jutro kada dolaze po njega). Lobotomijom će postati biljka, koja neće misliti ni na šta. Neće se sjećati ničega. Njegovoj patnji će doći kraj. Posljednja rečenica kaže sve ono što je mislio.
Da li je gore da živi kao monstrum (što će biti ukoliko ostane "normalan", sjećanja će ga uvijek progoniti) ili umrijeti kao dobar čovjek (izmišljeni dobri čovjek, njegov alter ego, koji odbija priznati pravu istinu)

Valjda sam bio jasan sa ovim. Kad ovo pročitam ni sam ne znam šta je pisac htio da kaže LOL
Last edited by Dasi on 14/04/2010 19:17, edited 1 time in total.
drekalica28

#948 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by drekalica28 »

Ahmm........vi ste svjesni toga da ima nas ovdje koji još uvijek nisu gledali film. 8-)
Eweleen

#949 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Eweleen »

ma dajte ljudi, scena u svjetioniku je samo dio scenarija, sve je odglumljeno da bi se njega ubjedilo da je lud. čitavo vrijeme ga drogiraju, daju mu viski i njihove cigare, partner mu je dodijeljen i on isto radi protiv njega, na kraju čovjek normalno pukne i ubijede ga da je lud ko i vas ostale :-)

nastavljaju se vršiti eksperimenti na ljudima,odstranjen je onaj koji je to shvatio i idemo dalje ...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#950 Re: Napokon multiplex kino u Sarajevu - Cinema City

Post by Truba »

vrijednost filma je u više tumačenja
Post Reply