Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Moderator: anex
- samrichakk
#926 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Najlakase se prepucavati i vrijedjati tj biti uvredjiv dok nevini stradaju....Vi ste udruzenje,mi nismo,zato vas MOLIMO da poduzmete nesto a mi cemo svi stati uz vas...ALi hajde da se na trenutak okanimo teorije i pocnemo makar u ovom slucaju ddjelovati u praksi?
- Dogman
#927 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Nitko nije mislio da nas zamarate s tom dokumentacijom, nego vas apeliramo da nesto ucinite, uz nasu pomoc ako hocete u nekadasnjem sinteraju. Vi ste registrirano udruzenje za zastitu zivotinja i vasa je zadaca da to i ucinite. Ne mozete kao predstavnik takvog udruzenja prepustati drugima takve stvari, koji uz to nemaju iskustva s takvim stvarima.VeljaPas wrote: taj papir je sprijecio ubijanje hiljada pasa i trebale su godine da se do njega dodje. ubuduce vas necu zamarati mojim povremenim komentarima.
Last edited by Dogman on 29/10/2009 23:04, edited 1 time in total.
- Dogman
-
n.nadija
#929 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Nismo se izgleda shvatili, mi zelimo da vise saradjujete sa ljubiteljima zivotinja, da prihvatate kritike i mi vase a i vi nase. Ovdje je komunikacija izmedju tog udruzenja i ovih forumasa na nuli, kako ja vidim. Svi mi volimo zivotinje, cinjenica je, ne bismo se javljali, ali da smo zajedno, bili bi jaci a i rezultati bi bili daleko bolji. Vi ste za mene ozbiljan covjek, koji ste mnogo uradili za dobrobit zivotinja, ali ako zakon samo stoji na papiru i ne idete dalje u njegovom provodjenju i zastiti ovih zivotinja, onda to nema puno razlike u proslom i sadasnjem vremenu. Ja vas jos jednom molim da uzmete kontakt sa ovim forumasima, pokusate direktno i sa jasnim zahtjevima, da se stane sa zlostavljanjem ovih neduznih bica. Psi nisu mnogo dobili ako su ostavljeni na milost i nemilost na ulicama, oni ne znaju citati novi zakon i boriti se za svoja prava. MI SMO TI KOJI TREBA DA SE OGLASIMO I BORIMO ZA NJIH, JER IH MI PREDSTAVLJAMO. Vas komentar "moraju da se naviknu itd", su mlake price koje ne dopiru ni do cijih usiju, buditi direktni i konkretni, otidjite sa nekim u taj azil, provjerite sta rade i sta imaju u planu sa tim zivotinjama, javite nama forumasima, bicemo vam zahvalni, nemojte uvijek da zavrsavate vase komentare sarkasticno, to nije nikome od koristi. Vidite kakve se okrutne stvari desavaju, pokucajte na sva vrata tve stanica i novina, prikupite ovaj materijal od sinoc i danas, neka se animira situacija sa zivotinjama, nesto se moze sa ovim i uspjeti, a od nekuda se mora i krenuti i prisiliti vlasti da se ozbiljno pozabave, ali i vi morate tu sudjelovati i mozda par veterinara, naci i predlagati rjesenja, pa nesto ce se uspjeti. Molim vas ne ljutite se, vi ste osoba koja treba da pokene svaku incijativu za bolji status ovih zivotinja, a ova djeca ce vas podrzati.
- SenSen
#930 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ja mislim da je suludo ocekivati od jucerasnjih dzelata da budu danasnji staratelji. Ovdje naravno mislim na uposlene u sinteraju tj "azilu".. Valjda KJP Rad ima dovoljno zaposlenih da bi moglo da ih se rotira, tako da na mjesta u sinteraju dodju ljudi koji nemaju proslost punu okrutnosti prema zivotinjama (necu da ulazim u pricu o tome da im je to bio "samo posao").. Ovako se jako brinem za cuke koji su tamo. Bilo bi dobro kada bi zaposleni znali da ih neko posmatra, i da ne mogu raditi sta hoce bez poslijedica..
-
n.nadija
#931 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Na forumu sam registrovana od prije 4 mjeseca, svaki vas post, a bilo ih je na jednu ruku mogu izbrojati, zavrsava se s ovakvim komentarom. Uvijek ste nedoreceni, pa izgleda moramo bacati grah, sta ste htjeli da kazete. Ne trebate se ljutiti, konkretno vas molimo da poduzmete odredjene mjere uz pomoc par forumasa, vi se samo okrenete koda nam kazete od....te od mene. Pa imate li vi neki savjet ili uputstvo, sta bi trebalo, kome treba otici, kod koga se moze otici, sta bi pilo vode u ovom slucaju, lijepo vas molim, ucinite nesto kao SOS za ovo kuce koje je zgazeno, nadjite advokata koji bi prihvatio ovaj slucaj, mi cemo se organizovati i platiti troskove, ali da se ovaj kreten kazni, da se krene od primjene tog Zakona novog, da ne bude samo na papiru, pa kada drugi cuju da je neko kaznjen , mozda i on bude zaobisao zivotinju, a ne je gazio. Molim vas odgovorite i ne bjezite sa jednom recenicom kao odgovorom.
- Pikaboo
#932 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Bas tako,uvjek ne doreceno i uvjek ovako smugne uvrijednjen.Farsa obicna!
-
Mee
#933 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Molim vas da ne krivite jedni druge, svi mi imamo svoj nacin komunikacije i svoj nacin borbe protiv svega ovoga... U uslovima kada se situacija iz dana u dan pogorsava, trebamo svi djelovati jedinstveno, a ne prepucavati se, optuzivati i nabrajati svoje zasluge i tudje greske. Nemojte dozvoliti da zbog nasih nesuglasica izgubimo sansu da pokrenemo nesto dobro u momentu kada je nasilje nad zivotinjama i ljudima sve ucestalije, i kada s pravom mozemo ocekivati/nadati se da ce normalni ljudi uvidjeti sta se desava i podrzati nas. MOLIM VAS, nemojte se svadjati i prebacivati krivicu jedni na druge, hajdemo SVI nastupiti zajedno, nije bitno ko je koliko i sta uradio, u konacnici u svemu ovome ISKLJUCIVO je bitna dobrobit zivotinja. Nemojmo raditi protiv tog cilja!
Last edited by Mee on 30/10/2009 09:10, edited 1 time in total.
- Phia
#934 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Slažem se. Svako od nas može doprinijeti umjesto da svaljujemo krivicu na nekoga drugog..možda ne bi bilo loše zamoliti anjushu ako ona ima nekog utjecaja da se objavi jedan članak na sarajevo-x portalu u kom će biti priča o chupi i ovom pregaženom štenetu?Mee wrote:Molim vas da ne krivite jedni druge, svi mi imamo svoj nacin komunikacije i svoj nacin borbe protiv svega ovoga... U uslovima kada se situacija iz dana u dan pogorsava, trebamo svi djelovati jedinstveno, a ne prepucavati se, optuzivati i nabrajati svoje zasluge. Nemojte dozvoliti da zbog nasih nesuglasica izgubimo sansu da pokrenemo nesto dobro u momentu kada je nasilje nad zivotinjama i ljudima sve ucestalije, i kada s pravom mozemo ocekivati/nadati se da ce normalni ljudi uvidjeti sta se desava i podrzati nas. MOLIM VAS, nemojte se svadjati i prebacivati krivicu jedni na druge, hajdemo SVI nastupiti zajedno, nije bitno ko je koliko i sta uradio, u konacnici u svemu ovome ISKLJUCIVO je bitna dobrobit zivotinja. Nemojmo raditi protiv tog cilja!
-
Mee
#935 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Ja se slazem, ko god ima nekoga u medijima treba ovo pokusati staviti u program/novine...
-
darprirode
#936 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Mozemo li mi napisati redakciji sa-x mail s pricom o chupi a mislim da ce ga objaviti do sad su uvijek izlazili u susret ,imalo bi bas efekta jer rijetko ko ide na ovaj podforum kucni ljubimci..Phia wrote:Slažem se. Svako od nas može doprinijeti umjesto da svaljujemo krivicu na nekoga drugog..možda ne bi bilo loše zamoliti anjushu ako ona ima nekog utjecaja da se objavi jedan članak na sarajevo-x portalu u kom će biti priča o chupi i ovom pregaženom štenetu?Mee wrote:Molim vas da ne krivite jedni druge, svi mi imamo svoj nacin komunikacije i svoj nacin borbe protiv svega ovoga... U uslovima kada se situacija iz dana u dan pogorsava, trebamo svi djelovati jedinstveno, a ne prepucavati se, optuzivati i nabrajati svoje zasluge. Nemojte dozvoliti da zbog nasih nesuglasica izgubimo sansu da pokrenemo nesto dobro u momentu kada je nasilje nad zivotinjama i ljudima sve ucestalije, i kada s pravom mozemo ocekivati/nadati se da ce normalni ljudi uvidjeti sta se desava i podrzati nas. MOLIM VAS, nemojte se svadjati i prebacivati krivicu jedni na druge, hajdemo SVI nastupiti zajedno, nije bitno ko je koliko i sta uradio, u konacnici u svemu ovome ISKLJUCIVO je bitna dobrobit zivotinja. Nemojmo raditi protiv tog cilja!
-
jaca78
#937 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Maloprije bila kod naseg pacijenta. Jadničak, raduje se, a mogu mislit kako ga ono boli. Uglavnom izasli smo malo napolje, jeo je i obavio sve drugo što treba. Kad sam krenula od njega, on me gleda i plače 
-
ajsela
#938 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Dusa draga, ja jedva cekam 17,00 da idem da ga obidjem. Jaco treba li hrane nositi?
-
n.nadija
#939 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Jeste li uspostavili kontakt sa gospodinom Veljom i napravili dogovor da se nadjete za "okruglim" stolom i razgovarate sta vam je cinite.Prvo bi trebalo razgovarati sa njegovog ekselencijom, koja zastupa SOS, pokusati zajednickim snagama raditi, ako saradnja ne bude uspjesna i bude negirana, s bilo koje strane, molim vas da nas informisete o tome na ovome forumu. Forum je za mene informacija iz prve ruke. Nije problem osnovati novo udruzenje, nije problem ni novac, ali dajte molim vas kao prvu opciju, pokusajte uspostaviti kontakte i vidjeti kolike su sanse da se zajednicki radi. Ako SOS ima vec dodijeljenu zemlju, dobijte i informacije gdje, kakva je situacija za dalje, kakav je plan, na sta se ceka itd. Vi kao forumasi, a i kao obicni gradjani, imate pravo da znate i tu informaciju trazite. To nije nicija privatna stvar i treba da se oglasi i na ovom forumu, mozda je u nekim novinama, nisam citala, ali forum je prvo mjesto gdje ljudi traze ovakve informacije.Kada budu ove informacije, o svemu treba HITNO dalje razgovarati i napraviti plan , STA DALJE. Nemojte da na ovome ostaju, niko nije imao cilj da nekoga napadne, ne treba da je niko uvrijedjen, trazimo samo SARADNJU ljudi koji se bore za zivotinje. Ocekujem odgovor.
-
csejla
#940 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Nema potrebe da se raspravljate oko SOS-a i sta oni "rade". I pticama na grani je odgovor jasan!
Dajte da se mi fokusiramo na Chupu i ostale pse a rasprave ostavimo za pp
Dakle Chupo je malo bolje, herojski podnosi bolove i pravi al pravi je borac. Nakon oporavka slijedi udomljenje, a imamo vec gospodju koja se iz Slovenije ponudila da pomogne i hvala joj od srca! Sada je bito da se pobrinemo da bude dobro i sto prije ozdravi te da se ovo ne desi ostalim Butmircima.
Dajte da se mi fokusiramo na Chupu i ostale pse a rasprave ostavimo za pp
-
csejla
#941 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Zaboravila sam javiti da je Aldin jutros dobio dojavu da je neko hvatao pse po Butmiru. Amela je odmah otisla. Fali samo jedan cuko, ali nadamo se da nije uhvacen. Inace ga ujutru ne bude tako da se nadamo razlog njegova jutarnja skitnja. Amela ce javiti detalje
- Dogman
#942 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Mislis na gospodina koji je predsjednik virtualnog SOS udruzenja koje misli da pomaze zivotinjama?Pikaboo wrote:Bas tako,uvjek ne doreceno i uvjek ovako smugne uvrijednjen.Farsa obicna!
-
ajde_vise
#943 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
da stvarno
sta je s te zemlje??
ako je vec data udruzenju- za tacno odredjenu svrhu .. (ne da samo po njoj pada kisa)
kako je neki predstvanik udruzenja moze drzat neiskoristenu?
tu samo radi smjena vlasti
sta je s te zemlje??
ako je vec data udruzenju- za tacno odredjenu svrhu .. (ne da samo po njoj pada kisa)
kako je neki predstvanik udruzenja moze drzat neiskoristenu?
tu samo radi smjena vlasti
- Friesian
#944 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
bravo za Chupu! svaka cast svima... vjerujem da ce sa njim sve biti ok...
kao sto je neko spomenuo da i ptice znaju sta SOS radi... prema tome i ne treba nesto puno raspravljati o tome... mislim da svakako ovo nije mjesto za takvu raspravu ali je u neku ruku i dobro da se jednom razjasne neke stvari... ne bih rekao da se ovdje prebacuje krivnja s jednog na drugog vec da neki ljudi samo pokusavaju da se pokrene neki veci angazman... svi znamo da se SOS odavno finansira donacijama raznoraznim... koje nisu male.. prema tome trebalo se davno napraviti neko efikasnije rjesenje po pitanju samih pasa lutalica... i kao sto neko rece ne treba odmah bjezati i, kako bi se u narodu reklo, "dizati nos" cim se uoce neke greske... u tom slucaju treba "sjesti" i razjasniti te greske te se uraditi nesto kako bi se stvari poboljsale i sav trud kanalisao u pravom smjeru...
kao sto je neko spomenuo da i ptice znaju sta SOS radi... prema tome i ne treba nesto puno raspravljati o tome... mislim da svakako ovo nije mjesto za takvu raspravu ali je u neku ruku i dobro da se jednom razjasne neke stvari... ne bih rekao da se ovdje prebacuje krivnja s jednog na drugog vec da neki ljudi samo pokusavaju da se pokrene neki veci angazman... svi znamo da se SOS odavno finansira donacijama raznoraznim... koje nisu male.. prema tome trebalo se davno napraviti neko efikasnije rjesenje po pitanju samih pasa lutalica... i kao sto neko rece ne treba odmah bjezati i, kako bi se u narodu reklo, "dizati nos" cim se uoce neke greske... u tom slucaju treba "sjesti" i razjasniti te greske te se uraditi nesto kako bi se stvari poboljsale i sav trud kanalisao u pravom smjeru...
-
jaca78
#945 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Joj ne znam, bila sam u žurbi pa nisam obratila pažnju na toajsela wrote:Dusa draga, ja jedva cekam 17,00 da idem da ga obidjem. Jaco treba li hrane nositi?
-
duboka_misao
#946 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
ima kod mene par kesica a na stupu sam, treba li odnjeti?jaca78 wrote:Joj ne znam, bila sam u žurbi pa nisam obratila pažnju na toajsela wrote:Dusa draga, ja jedva cekam 17,00 da idem da ga obidjem. Jaco treba li hrane nositi?
-
ajsela
#947 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Amelino i ja cemo oko 17,00 prema dole da ga obidjemo. Ako ti odgovara mozemo mi to pokupiti, javi Ameli na mob.
-
duboka_misao
#948 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
@ajsela imas pp
- Dogman
#949 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Za tzv. Prijatelje zivotinja znam da su nezainteresirani, a jos manje sposobni da nesto ucine, ali malo znam o SOS-u. Javnost koju zanimaju problemi sa zivotinjama trebala bi da zna kako to udruzenje funkcionira, kako se financira, koliko ima aktivnih clanova, za koje se probleme oni zanimaju...
Molim predsjednika ovog udruzenja da odgovori na ova pitanja!
Molim predsjednika ovog udruzenja da odgovori na ova pitanja!
- SenSen
#950 Re: Dvadesetak pasa polumrtvi od gladi!!! Pomozite!!!
Evo sa facebooka kopirano o stanju na Butmiru:
A da ne zaboravimo da je to sto su uradili ilegalno tj kradja!
Ne mogu da vjerujem da "ljudi" mogu biti tako skrti i okrutni!Lopovi na Butmiru razvalili i odnijeli "krov nad glavom" butmirskih pasa, koje je amela uz pomoc raje sa foruma napravila, a novac za gradj. materijal donirala je gosp .iz Holandije. Eto,tako butmirci- em ih ubijaju,gaze autima,prze sonom kiselinom, tuku, rastjeruju i kradu! Posebno daske je amela kupila nove..mogu im posluziti za tabute!!