Ja sam musliman i islam poznajem koliko-toliko. Ne želim da pričam o kršćanstvu ili judaizmu ili budizmu jer ih ne poznajem toliko kao islam. Time ne negiram ništa, ali branim ono što znam.Kupalo wrote:
Ako se malo počneš baviti dugim religijskim pravcima vidjet ćeš da nema razlike, sve o čemu govoriš super zvuči na papiru, ali u praksi još ne vidjeh. SVE obuhvata i država, i čini mi se da je religija dio kulture , a ne obrnuto. U prošlosti je ova priča rezultirala krstaškim ratovima i inkvizicijom.
I zašto mi stavljaš u usta ono što nisam rekao ili napisao, bez islamske kulture u Europi ne bi bilo ni medicine ni filozofije ni napredka. Iskreno kad svi ljudi ovog svijeta budu siti , kad nastane bezklasno društvo i prestane dominacija jednih nad drugima onda ti i ja možemo ponovo razgovarat. Do tad ne prosipaj šuplju.
Ja sam samo naveo šta islam JEST i ne volim kad ga se ograničava nečim, bilo individualnim prohtjevima bilo nekim današnjim vrijednostima. Treba reći stvari onakvima kakve one jesu.
Ja tebi ništa nisam stavljao u usta već sam govorio uopćeno, kako već neki govore i promišljaju