Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
solo2 wrote:Eh ovako, kao prvo ja sam iz Sarajeva.
Reprezentacija najbolje igra u ZE, tamo su oni izabrali. Najbolji su od svih predhodnih generacija, da kazu da hoce da igraju na Vlasicu treba im ispuniti zelju i napraviti stadion. Zenica ulaze u Bilino Polje a savez u Zenicu, rezultati vidljivi, u cemu je problem?! Manite se rasprava kad' imamo dobitnu kombinaciju - uzivajte!
isto sve
gledamo mi tek mu i prije tek svu onu atmosferu kaže moj jaran ma mi u Sarajevu realno i ne zaslužujemo da reprezentacija igra ovdje...tamo su ljudi nalozeni ko da je pitanje Života i smrti a ovdje većinu libo tuki...i tako i jeste
zato Bilino polje još kad bi mi pametni bilo ko sto nismo da se malo kreira o mit Bilinog polja, historijski, od Sabora do repke, pa zovnut ovog novog papu na BP i od Zenice napraviti novo, fudbalsko Medjugorje...vjerujte ima sve predispozije za filmsku pricu
Možda je ljude bolio tuki kad je u reprezentaciji vladao haos, kad su bile aktuelne priče da se poziv dobija nakon što se iskešira novac, kad su u njoj igrali neki igrači da bi napredovali u karijeri a ne zato što im je svetinja... Ali ova reprezentacija ne da bi napunila Koševo nego dva takva stadiona, to garantujem... Ovo ne govorim jer mislim da bi ga samo Sarajlije napunile nego sad vlada interesovanje u čitavoj BiH, pa i šire... Ljudi s vana maksuz dolaze samo zbog utakmice... To kad ti jaran kaže da je atmosfera u Zenici dobra, jel on misli da tu atmosferu ne čine ljudi iz ostalih gradova i da je ne bi činili npr. u Sarajevu da se igra? Šta ima ne bi.
Pa jbt nisam jednom otišao u Zenicu i poderao grlo.
Murat Sabanovic wrote:da se ja pitam ,na kosevu se nikad nebi odrzale sportske ili muzicke priredbe . jednostavno ,jer je okruzeno grobljima. mrtvima nije potrebno psovanje i pjevanje !
bilino polje prosiriti za jos 10.000 mjesta i gotova prica ! ko hoce da dodje- bujrum,a ko nece - tv !
Čekaj samo malo, ovo ti ozbiljno??
Ozbiljan je ko i imenjak mu 90-tih... Nemoj brane Murate!
Neka i dalje igra u Ze, nikakav problem sto se mene licno tice, ali manite se ba tih mitova o atmosferi, jer sam na desetine tekmi dole pogledao. Zadnje su bile baraz protiv Portugala, pa prije toga Bjelorusija. Blizina tribina je jedina prednost, kakva crna atmosfera.
Dobro Libero rece, koliko se ne moze napraviti atmosfera na Kosevu, neka se pogleda derbi ili evropske utakmice FKS ili FKZ, dovoljno.
Neka se prosiri BP na 25-30 milja i ja sretan, sto se mene tice neka stalno dole igraju, no ovaj sadasnji kapacitet je porazavajuci. I to je poraz za Savez, ne za Zenicu. Ako vec repka igra na tom stadionu, neka ulete pola para za obnovu.
BHF_Manijak wrote:Neka i dalje igra u Ze, nikakav problem sto se mene licno tice, ali manite se ba tih mitova o atmosferi, jer sam na desetine tekmi dole pogledao. Zadnje su bile baraz protiv Portugala, pa prije toga Bjelorusija. Blizina tribina je jedina prednost, kakva crna atmosfera.
Dobro Libero rece, koliko se ne moze napraviti atmosfera na Kosevu, neka se pogleda derbi ili evropske utakmice FKS ili FKZ, dovoljno.
Neka se prosiri BP na 25-30 milja i ja sretan, sto se mene tice neka stalno dole igraju, no ovaj sadasnji kapacitet je porazavajuci. I to je poraz za Savez, ne za Zenicu. Ako vec repka igra na tom stadionu, neka ulete pola para za obnovu.
Glupo je porediti atmosferu koju prave klupski i reprezentativni navijaci jer se u vecini slucajeva ne radi o istom tipu navijaca.To nema veze sa tim gdje se igra.I na Kosevu i da je puno bila bi slabija atmosfera kad igra reprezentacija tamo nego kad se igra gradski derbi ili slicno.Jednostavno vecina navijaca koji dodju gledati reprezentaciju nisu oni zadrti fanatici nego raja iz dijaspore koji jedino i prate repku i to im je jedan od nacina da odrzavaju vezu sa domovinom,to je njihov nacin ispoljavanja patriotizma i imaju i nije im zao dati po nekoliko stotina maraka za kartu na crno plus platiti sebi put dok klupske tekme prate lokalni momci koji u dzepu nemaju para da sebi plate put nazad kuci kad ih izrade Zeljeznice FBiH.Prvi se umore i napiju jos i prije utakmice i kad tekma pocne vec dok se intoniranje himni zavrsi oni su mrtvi umorni i imaju snage jos jedino da naprave par fotki koje ce stavit na FB dok drugi mogu navijati do zore.To je tako na kojem god da se stadionu igra,isto bi bilo i na Kosevu jedino sto bi se takvih jos vise moglo nagurat na tribine ali to ne bi bitnije utjecalo na atmosferu.
Naravno,ne mogu se svi strpati u prvu ili drugu grupu,uvijek tu ima raznih nijansi ali namjerno generalizujem da bih lakse istakao razliku u atmosferi na klupskim i reprezentativnim utakmicama na koju ne utjece toliko ni velicina stadiona ni udaljenost tribina od terena koliko razlika u sastavu navijaca.Troduplo vise navijaca na Kosevu ne bi sto se tice atmosfere nista bitnije promjenilo u odnosu na Bilino Polje i sto bi se dobilo vecim brojem gledalaca izgubilo bi se na neakusticnosti stadiona i udaljenosti tribina od staze tako da je tu i dalje najbolje rjesenje povecanje kapaciteta Bilinog Polja.
BHF_Manijak wrote:Neka i dalje igra u Ze, nikakav problem sto se mene licno tice, ali manite se ba tih mitova o atmosferi, jer sam na desetine tekmi dole pogledao. Zadnje su bile baraz protiv Portugala, pa prije toga Bjelorusija. Blizina tribina je jedina prednost, kakva crna atmosfera.
Glupo je porediti atmosferu koju prave klupski i reprezentativni navijaci jer se u vecini slucajeva ne radi o istom tipu navijaca.To nema veze sa tim gdje se igra.I na Kosevu i da je puno bila bi slabija atmosfera kad igra reprezentacija tamo nego kad se igra gradski derbi ili slicno.Jednostavno vecina navijaca koji dodju gledati reprezentaciju nisu oni zadrti fanatici nego raja iz dijaspore koji jedino i prate repku i to im je jedan od nacina da odrzavaju vezu sa domovinom,to je njihov nacin ispoljavanja patriotizma i imaju i nije im zao dati po nekoliko stotina maraka za kartu na crno plus platiti sebi put dok klupske tekme prate lokalni momci koji u dzepu nemaju para da sebi plate put nazad kuci kad ih izrade Zeljeznice FBiH.Prvi se umore i napiju jos i prije utakmice i kad tekma pocne vec dok se intoniranje himni zavrsi oni su mrtvi umorni i imaju snage jos jedino da naprave par fotki koje ce stavit na FB dok drugi mogu navijati do zore.To je tako na kojem god da se stadionu igra,isto bi bilo i na Kosevu jedino sto bi se takvih jos vise moglo nagurat na tribine ali to ne bi bitnije utjecalo na atmosferu.
Naravno,ne mogu se svi strpati u prvu ili drugu grupu,uvijek tu ima raznih nijansi ali namjerno generalizujem da bih lakse istakao razliku u atmosferi na klupskim i reprezentativnim utakmicama na koju ne utjece toliko ni velicina stadiona ni udaljenost tribina od terena koliko razlika u sastavu navijaca.Troduplo vise navijaca na Kosevu ne bi sto se tice atmosfere nista bitnije promjenilo u odnosu na Bilino Polje i sto bi se dobilo vecim brojem gledalaca izgubilo bi se na neakusticnosti stadiona i udaljenosti tribina od staze tako da je tu i dalje najbolje rjesenje povecanje kapaciteta Bilinog Polja.
Po tvom postu ispade da vecina ljudi sto dodu su dijaspora sto nije istina.Bude mozda 30% dijaspore a ostalo su nasi ljudi.BHF nije samo dijaspora,i ja klada dodem na utakmicu budem medu njima ali nisam njihov clan i mogu reci da su to sve dobra raja,budel judi iz Sarajeva,Zenice,Bugojna,Zepca,Tuzle,Doboja,Krajine... ali bude i iz dijaspore,vecinom Austrija,Njemacka,Holandija,Belgija...ali morate shvatiti da ni njima nije lako,vi mislite oni su dijaspora mogu zaraditi lagano,pa i oni moraju biti skolavani za posao koji rade a ne kao sto vecina misli da nemaju nimalo skole a dobro zaraduju... Bolje da ti ljudi se sjecaju svog porijekla i dolaze u Bosnu nego da je zaborave,vi u isti koš stvaljate one Svicarce sto ne igraju za nas i jos neke i ljude koje svake godine dolaze u Bosnu.
Slazem se da nije ista klupska i reprezentativna atmosfera,bolja je ona klupska ali moze se dignuti na veci nivo i reprezentativna...A na stadion se ne moze uci pijan kao sto ste ste vi naveli,na klupsku moze ali na reprezentativnu ne moze.
Murat Sabanovic wrote:da se ja pitam ,na kosevu se nikad nebi odrzale sportske ili muzicke priredbe . jednostavno ,jer je okruzeno grobljima. mrtvima nije potrebno psovanje i pjevanje !
[/b]
koji kreten moras biti da ovako nesto napises?! nisu se grobovi oko koseva sadili tu jer nam je merak bio, nego je u sarajevu tih dana toliko ljudi ubijano da ih nismo imali vise gdje kopati pa se i pomocni teren stadiona kosevo pretvorio u groblje!!! duboko si me uvrijedio kao covjeka koji je danas mogao da lezi tu uz teren koseva, ali evo srecom jos uvijek zivi u blizini istoga. nekad ne bi bilo lose malo mozak koristit prije nego se nesto izlaprda, jer neke stvari je nekad bolje presutiti, pa makar bilo i u najboljoj namjeri, mada ovdje uz maksimalan trud ne vidim ikakve dobre namjere nego samo nek se nesto mlati jezicinom.
Haj'mo realno, BHF su ti 150-200 ljudi. Ovo ostalo se sabere iz svakog dijela BiH (kako se ko dočepa karte) i tu neće nikada biti nekog organizovanog navijanja (osim Bosna je šampion WTF i Bosnom behar). Tako da je poređenje klupske i reperezentativne publike besmisleno, kada je u pitanju atmosfera. Tu neće pomoći ne znam ti kakav stadion. Al' evo čitam i kod Hrvata isto, kod njih egzistira neka skupina ''Uvijek vjerni'' koja fura tu neku reperezentativnu navijačku furku, a ostalo kao i kod nas. Jedino što znaju pjevati je ''U boj u boj''.
@1bosna
De ne lamentiraj sad o tuznom i teskom zivotu dijaspore nisam ni jednom rjecju kritikovao ih sto dolaze,taman posla,pa kome bi to palo na pamet i nije to bila poenta mog posta nego da nema veze gdje se igra utakmica,atmosfera ce uvijek biti bolja na klupskim nego na reprezentativnim utakmicama.Jer na prve dolaze redovni navijaci dok na druge dolaze oni vikend-navijaci (pri tome ne mislim samo na ljude iz dijaspore).I naravno da nisu svi koji gledaju reprezentaciju iz dijaspore,fino sam na kraju rekao da sam namjerno generalizovao i uporedio dva osnovna tipa navijaca kod nas samo da lakse istaknem razliku i jer sam znao da ce se odmah naci neko kao ti da moj post bukvalno shvati i pomisli da sam to rekao.
A iskreno,jako postujem BHF,i svaka im cast na tome sto svugdje prate sve nase reprezentacije kao i svakome ko to radi,identifikovao se on sa BHF ili ne,ali oni se ne mogu ni porediti sa nekoliko najpoznatijih domacih navijackih skupina kad je atmosfera u pitanju,o tome je iluzorno i raspravljati.
[/b]
koji kreten moras biti da ovako nesto napises?! nisu se grobovi oko koseva sadili tu jer nam je merak bio, nego je u sarajevu tih dana toliko ljudi ubijano da ih nismo imali vise gdje kopati pa se i pomocni teren stadiona kosevo pretvorio u groblje!!! duboko si me uvrijedio kao covjeka koji je danas mogao da lezi tu uz teren koseva, ali evo srecom jos uvijek zivi u blizini istoga. nekad ne bi bilo lose malo mozak koristit prije nego se nesto izlaprda, jer neke stvari je nekad bolje presutiti, pa makar bilo i u najboljoj namjeri, mada ovdje uz maksimalan trud ne vidim ikakve dobre namjere nego samo nek se nesto mlati jezicinom.
Vjeruj mi bolje je da je izlaprdao, jer je pokazao svoje pravo lice. Da se ja pitam, dobio bi ban za onu glupost.
Ja ne znam zasto savez ne rjeseva pitanje kapaciteta,pa njima je u interesu da imamo sto veci stadion,nisu to neke velike pare da se kapacitet poveca za 10-15 milja
nemojte Boga vam opet da se pocne s istom pricom, pa cemo se podjeliti oni koji pljuju po kosevu, sarajevu, sarajlijicama i onima koji pljuju po zenici, bilinom i necemo stici ni dokle, ko i svaki put dosad. sto se mene tice nek se igra u zenici i narednih 2000 godina, al smijesno je to sa stadionom od 15000 il koliko vec stane na bilino. jos kad se pocne sa mitom o atmosferi, grotlu, kako se protivniku oduzmu noge, ma smijesno. eto samaras nikad nije igrao pred 15000 ni u seltiku, ni u grckoj. pa grcki klubovi i navijaci izmislili atmosferu. il kristijano - ma huk 100.000 na nou kampu je nista za 15000 bošnji u nicaZe. grčku smo razbili jer smo bili bolji, portugal nas je digo jer su bili bolji, tu navijaci nisu tolika prevaga. na kraju krajeva veci šou bude na evropskim utakmicama fks i fkž ili na derbiju nego na tekmama repke. bio, licno se uvjerio. atmosfera je malo zvizdanja himnoj, pjevanje nase, malo "bosna 'e ša'pion", "bosnom behar probeharo ja se razocaro" i bhf skakuce i nesto svoje pjeva. dakle, treba nam veci stadion, hocel to bit zenica, mostar, bihac, neum il bilo gdje drugo nebitno.
Meni je smiješna ta priča o atmosferi, pa danas svaki navijač iz lige petice igra redovno pred 30000 minimalno, neki čak do 95000 ljudi na stadionima i oni da podlegnu atmosferi koju pravi 12000 p'janih ljudi koji u Zenici ili 32000 u Sarajevu koji pjevaju Bosnom behar probeharao... Je ste li vi fakat ozbiljni? To su sve profesionalni igrači koji kao što rekoh redovno igraju pred 5-6 puta više navijača... Jedina bitna razlika između Zenice, odnosno Bilinog polja i Koševa je ta što je trenutno Bilino polje bolje uređeno, tj. bolje svlačionice, bolji sam teren... Drugo, ama baš ništa... Meni nije jasno zašto ljudi u savezu ne rade ništa po pitanju povećanja Bilinog polja, odnosno renoviranja Koševa. Račun je čist, 2 i pol puta više po utakmici (kada bi se rasprodale sve ulaznice, u što uopšte ne sumnjam da bi) bi se zarađivalo na Koševu u odnosu na trenutni kapacitet Bilinog polja, automatski bi se smanjio broj tapkaroša jer bi veći broj ulaznica bio u prometu, čak i kada bi tapkaroši radili kao i do sada cijena kod njih bi bila manja, savez bi recimo duplo više bio na dobitku... Idealno rješenje bi bila 2 stadiona, veći i manji, odnosno Zenica i neki drugi grad, ne mora to biti Koševo (mada nemamo para za gradnju drugog pa se Koševo samo nameće) koji će imati kapacitet 30+ milja. Na jednom bi se igrale "manje" utakmice, odnosno utakmice za koje ne vlada baš veliko interesovanje, dok bi se drugi koristio za "veće" utakmice, tipa Grčke, Portugala itd... Bilo kako bilo, Bilino polje je trenutno naš najbolji stadion i svaki vid rasprave o tome je smiješan
Stvar je jednostavna, il nek prosire kapacitet Bilinog il nek repku vrate na Kosevo...ovako ne ide vise fakat, sramota da 12000 ljudi moze prisustvovati tekmi...u tome je poenta, ja licno nemam nista protiv Zenice ili Zenicana....
Morales wrote:Stvar je jednostavna, il nek prosire kapacitet Bilinog il nek repku vrate na Kosevo...ovako ne ide vise fakat, sramota da 12000 ljudi moze prisustvovati tekmi...u tome je poenta, ja licno nemam nista protiv Zenice ili Zenicana....
kosevo ne ispunjava uslove trenutno tako da jedino ostaje bilino..drugi razlog je ako igraci zele igrati na bilinom onda se njihovo pika vise nego nase, mi moramo imati rezultate i da odemo na to sp a za stadion ce se naci rijesenje..mozemo i zadnju u kvalifikacijama odigrati na kosevu, u slucaju da smo vec kvalifikovani prije te utakmice..inace se moze mjenjati zenica i sarajevo, kada svabe mogu igrati na 10-15 razlicitih stadiona mozemo i mi na 2..
Od laprdanja nema ništa, da ne bude zabune, i sebe tu uključujem.........
O čemu mi pričamo, ne možemo peticiju napraviti za bilo šta, država u kurcu, a mi šutimo, Sarajevo šuti, Zenica šuti itd, tako bi bilo i za stadion, bosanci smo kakvih nema na ovom dunjaluku.
Možemo se samo moliti da neko nešto uradi, novi ljudi u savezu nešto i pokušavaju, al to ide sporo jer smo iznutra kao država pokradeni, nema love ni u jednom resoru.......
I kako je već neko naveo da li na ovoj temi ili BiH-Grčka, ukoliko se plasiramo (suvišno je ovo ukoliko ), biće neke love i za bolju infrastrukturu.
[/b]
nevjerovatno !!! a i izgleda da i ovaj dr. house(krkan)tvoje uvrede podrzava i poziva cak na ban ...hejjjj ban ... da ste stali i razmislili ,te se zapitali - zasto napisa?! nego jok...onda se ti nadjes meni objasnjavati kako i kada su groblja tu nastala i kretenom me nazivati .pa mi pocinjes lekciju ocitavati ... sta drugo reci nego - jadno ! jado.
ni ja nisam imao nista protiv loptanja na kosevu (cak mi je bilo drago sto kosevo docekuje fudbalere iz danske ,italije)... nisam imao nista protiv sve do prve utakmice protiv srbije,kada se je orilo sa gostujucih tribina .od tog momenta,prema meni, kosevo nije za odrzavanje utakmica. zasto ? pa sam si reakao ; ljudi su tu ukopani za vrijeme rata .tu mi lezi i jedan uzi clan familije ukopan '93-e, kao sto je i slucaj kod mnogih sarajlija ..postujmo ih !!! ako je vama normalno da se iznad njihovih mezarja urlice, te izgovaraju najgroznije rijeci, nek' vam je onda bog na pomoci.
E jbg sad.
Zaista postujem mrtve, ali sta jel se sad treba odreci najveceg stadiona u BiH jer se silom prilika nedaleko od njega napravilo groblje.
Mogli bi onda i Zetru zatvoriti, tresti muzika kad su koncerti a jos je bliza groblju nego sto je stadion.
Neki dan se dva vozaca dobro popickarase na Stupskoj petlji, a u blizini je groblje... mogli bi sad i tu cestu zatvoriti, jbg bude nervoznih vozaca pa se psuje a groblje u blizini mislim meni je to nidze veze ali dobro...
Murat Sabanovic wrote:
nevjerovatno !!! a i izgleda da i ovaj dr. house(krkan)tvoje uvrede podrzava i poziva cak na ban ...hejjjj ban ... da ste stali i razmislili ,te se zapitali - zasto napisa?! nego jok...onda se ti nadjes meni objasnjavati kako i kada su groblja tu nastala i kretenom me nazivati .pa mi pocinjes lekciju ocitavati ... sta drugo reci nego - jadno ! jado.
ni ja nisam imao nista protiv loptanja na kosevu (cak mi je bilo drago sto kosevo docekuje fudbalere iz danske ,italije)... nisam imao nista protiv sve do prve utakmice protiv srbije,kada se je orilo sa gostujucih tribina .od tog momenta,prema meni, kosevo nije za odrzavanje utakmica. zasto ? pa sam si reakao ; ljudi su tu ukopani za vrijeme rata .tu mi lezi i jedan uzi clan familije ukopan '93-e, kao sto je i slucaj kod mnogih sarajlija ..postujmo ih !!! ako je vama normalno da se iznad njihovih mezarja urlice, te izgovaraju najgroznije rijeci, nek' vam je onda bog na pomoci.
To "krkan" meni više nemoj govoriti. Ti svojima tako govori, meni nemoj.
Za ovaj drugi dio posta......stvarno ne znam šta da kažem, ostavio si me bez riječi. Svašta Bog pošalje na Zemlju.
-LIBERO- wrote:Vise izlizana floskula je ta "teorija".
Mogao bih se sloziti da nije isto kada na Bilinom Polju bude 10 000 i na kosevu 10 000..ali samo radi blizine terenu. Ali ta prica da je 35 000 nedovoljno da se napravi ludilo i odlicna podrska na stadionu, to je cista glupost.
Pofgeldajte derbi na Kosevu. pogledajte evropske utakmice Sarajeva i Zeljeznicara...to je vasiona i dimenzija iznad bilo koje utakmice reprezentacije, pa i na Bilinom . Shvatam da klupski navijaci nsu isto kao vecinom simpatizeri koji podrzavaju reprezentaciju, cast izuzetcima..ali kako god okrenes 13000 ili 35000 jednostavno nije isto, bez obzira na atletsku stazu.
Ali nebitno. Zelim naglasiti, posto ce vjerovatno biti pojedinaca koji ce moj post protumaciti kao takav, ja ZAISTA nemam nista protiv toga da reprezentacija sve svoje utakmice igra u Zenici. Cisto da se razumijemo.
Deder da te repliciram
Atmosfera nije samo navijanje navijacke grupe, na sto ti aludiras. Atmosfera je i kada si udaljen od igraca 2 m i dizes ga furanjem, galamom, podrskom, ili mu pak sa 2 m *ebes mater, plus ga jos po naski i pljunes
To na Kosevu nemas niti ces imati.
Kada tome dodas da je repka u pitanju, onda na Kosevu gubis i taj plus sa nekim navijanjem navijackih grupa, sto u Zenici i sa BHF-om od 200 ljudi imas
Dakle, Kosevo je lavor i sva galama ode u havu. Zapad Bilinog polja ce stvoriti veci huk nego sve cetri strane Koseva.
Ja ZAISTA nemam nista protiv Sarajeva, ali ti je to tako.