Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

makkaj

#926 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by makkaj »

ma,ukoliko odemo na SP,pliiiiiz god, LEGEA će ako treba dić kredit da plati ovoj bagri iz saveza jer bi njima to bila najveća investicija za budućnost...zamislite da za tako relativno malu firmu čuje čitav svijet, to ti nešt dođe ko da Bosna uđe u EU :-) :lol: :bih:
A1fa

#927 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by A1fa »

makkaj wrote:ma,ukoliko odemo na SP,pliiiiiz god, LEGEA će ako treba dić kredit da plati ovoj bagri iz saveza jer bi njima to bila najveća investicija za budućnost...zamislite da za tako relativno malu firmu čuje čitav svijet, to ti nešt dođe ko da Bosna uđe u EU :-) :lol: :bih:
To sam i ja rekao, jedino ako se ne nadaju da ce ostale dvije reprezentacije kojima su sponzor, Kosovo i Zimbabve (Crna Gora ih je nogirala) ikada se plasirati na neko znacajno takmicenje :D
ins

#928 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by ins »

mousstapha wrote:Veceras kod Mime na OBN-u bio gost Munib i izmedju ostalih, dotakao se i pitanja vezanog za opremu reprezentacije BIH.
Koliko sam dobro razumio stvari stoje ovako. Ugovor izmedju Legeae i Saveza je spreman, ovi iz saveza su bili i u Italiji u sjedistu te firme i Legea je potpisala onaj dio koji se tice njih. Dakle, jos treba nas zavez da stavi potpis i Legea je i dalje nas spozor, sto se tice opreme. :sad:
Ali, uvijek ima ali :) , iz sveza nisu htjeli potpisuju ugovor jos, dakle zele sacekati i jos jednom provjeriti i neke druge ponude koje su imali, pa bi se tako vrlo lahko moglo desiti da u Afriku idemo i u nekoj drugoj opremi.
Dakle, trenutno nastupamo u Legeainoj opremi bez ugovora sa njima, sto njima i ne smeta, jedino smeta FIFI i UEFI jer oni traze da se ugovori potpisuju na vrijeme.
O kakvim se ponudama radi i koliko su zagrijani ostali ponudjaci, detaljnije nije govorio, ali ja nekako, licno, mislim da ukoliko se plasiramo na prvenstvo da ce interes jako porasti i Munibu i kompaniji nece biti problem odabrati nejpovoljnijeg medju ponudjacima.
Pazi, ako oni u ovom trenutku nemaju konkretne ponude od "velikih" za ugovor u dvije varijante (sa odlaskom na SP i bez odlaska), onda nek se ubiju od svoje nesposobnosti. :run:

Koliko god Legea moze iskesirati ispod stola, Adidas ili Puma ili Umbro moze pet puta vise!
cekpi

#929 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by cekpi »

ins wrote:
mousstapha wrote:Veceras kod Mime na OBN-u bio gost Munib i izmedju ostalih, dotakao se i pitanja vezanog za opremu reprezentacije BIH.
Koliko sam dobro razumio stvari stoje ovako. Ugovor izmedju Legeae i Saveza je spreman, ovi iz saveza su bili i u Italiji u sjedistu te firme i Legea je potpisala onaj dio koji se tice njih. Dakle, jos treba nas zavez da stavi potpis i Legea je i dalje nas spozor, sto se tice opreme. :sad:
Ali, uvijek ima ali :) , iz sveza nisu htjeli potpisuju ugovor jos, dakle zele sacekati i jos jednom provjeriti i neke druge ponude koje su imali, pa bi se tako vrlo lahko moglo desiti da u Afriku idemo i u nekoj drugoj opremi.
Dakle, trenutno nastupamo u Legeainoj opremi bez ugovora sa njima, sto njima i ne smeta, jedino smeta FIFI i UEFI jer oni traze da se ugovori potpisuju na vrijeme.
O kakvim se ponudama radi i koliko su zagrijani ostali ponudjaci, detaljnije nije govorio, ali ja nekako, licno, mislim da ukoliko se plasiramo na prvenstvo da ce interes jako porasti i Munibu i kompaniji nece biti problem odabrati nejpovoljnijeg medju ponudjacima.
Pazi, ako oni u ovom trenutku nemaju konkretne ponude od "velikih" za ugovor u dvije varijante (sa odlaskom na SP i bez odlaska), onda nek se ubiju od svoje nesposobnosti. :run:

Koliko god Legea moze iskesirati ispod stola, Adidas ili Puma ili Umbro moze pet puta vise!
Jest, samo sto ozbiljne firme poput Adidasa i Pume ne zele imat posla s bagrom poput Muniba & co.

Ooooooj Boze, pogodi ga gromom. Unisti ga - sjeme mu se zatrlo. :x

Mi ni svjesni nismo kolika je sramota sto nasi momci igraju u toj smecarskoj opremi.
A1fa

#931 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by A1fa »

cekpi wrote:
ins wrote:

Jest, samo sto ozbiljne firme poput Adidasa i Pume ne zele imat posla s bagrom poput Muniba & co.

Ooooooj Boze, pogodi ga gromom. Unisti ga - sjeme mu se zatrlo. :x

Mi ni svjesni nismo kolika je sramota sto nasi momci igraju u toj smecarskoj opremi.
Upravo tako, oni ,,ganjaju'' velike reprezentacije i prestiz im se nece znatno dignuti niti ce ko spomenuti van BIH to sto ce nam oni biti sponzor. A ako se plasiramo sa legeom na svjetsko, u analizama i predstavljanju nase reprezentacije svjetskoj javnosti ce i taj detalj da nas oblaci Legea biti takodjer svima interesantan, jer je malo ko i cuo za tu marku ;)
ins

#932 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by ins »

cekpi wrote:

A zar stvarno mislis da u jos nekom savezu na kugli zemaljskoj nema barem jedan Munib? U Cileu? Kolumbiji? Nigeriji? Egiptu? Indiji?

Get real... Tako se to radi...
bez_ideje

#933 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by bez_ideje »

Kako je lijep dres Maroka :(
Meni nije ni ovaj nas plavi Legea toliko los,fino mi stoji :mrgreen:
(al bi ljepse djelovala jedna puma na njemu )
A1fa

#934 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by A1fa »

ins wrote:
cekpi wrote:

A zar stvarno mislis da u jos nekom savezu na kugli zemaljskoj nema barem jedan Munib? U Cileu? Kolumbiji? Nigeriji? Egiptu? Indiji?

Ne, nema, u tim zemljama te zbog autogola ubiju na cesti kao sto je to bio slucaj u Kolumbiji, a kamoli da se ko usudi krasti na racun svetinje svakog navijaca, a pogotovo jos ovako ofirno to raditi. Iako su i to vecinom banana drzave, tamo ipak ima neka kriticka javnost i moras nesto i ljudima dati i udovoljiti ako zelis opstati na funkciji. Kod nas i kad bi neko na ne znam vise koji nacin otjerao i tog muniba i sve njegove kadrove, sutra bi se poteglo pitanje vitalnog nacionalnog interesa :D
bijelo_dugme

#935 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by bijelo_dugme »

A1fa wrote:
makkaj wrote:ma,ukoliko odemo na SP,pliiiiiz god, LEGEA će ako treba dić kredit da plati ovoj bagri iz saveza jer bi njima to bila najveća investicija za budućnost...zamislite da za tako relativno malu firmu čuje čitav svijet, to ti nešt dođe ko da Bosna uđe u EU :-) :lol: :bih:
To sam i ja rekao, jedino ako se ne nadaju da ce ostale dvije reprezentacije kojima su sponzor, Kosovo i Zimbabve (Crna Gora ih je nogirala) ikada se plasirati na neko znacajno takmicenje :D
Sta, i Crna Gora prestala nositi Legeu?
cekpi

#936 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by cekpi »

ins wrote:
cekpi wrote:

Sigurno da ima, al taj nije pijacar poput Muniba, nego je neko poznato ime iz svjeta sporta, koji govori par jezika i zna ukrast al zna dat i raji.
Munib ne zna sta je e-mail. Jos uvjek misli da treba poslat Fax u UEFU i FIFU. Sklapa dogovore na stetu naseg saveza sa cetnicima, za par stotina eura.
Smrad da ga nema veceg.
Narucuje u Bazenima pice i govori konobarici "uzmi sebi bocu CHivasa" (racun zna se odakle je placen)....

SMRAD i GOTOVO

I on i oni oko njega

uffffffffffffffffffff
cekpi

#937 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by cekpi »

ins wrote: A zar stvarno mislis da u jos nekom savezu na kugli zemaljskoj nema barem jedan Munib? U Cileu? Kolumbiji? Nigeriji? Egiptu? Indiji?

Slusaj, Legea je u nasu svetinju sto rece postovani Alfa, usla preko skutorsko-ratno profiterskog-mafijaskog-ustase nekog iz Sirokog (koji je sad kao neki gospodin). Taj je za male pare zavrsio (citaj potkupio) Muniba, Sulju, Ilju i ostale "zasluzne" kadrove u NSBIH itd tako da od tada nosimo to smece. Dresovi koje su nam uvalili izazivaju podsmjeh kod suparnickih igraca, a i navijaca, da ne pricamo o komsisusjedima koji uzivaju u cjelol prici.
Razmisli malo... Poznato je da uspjeh nase reprezentacije ne ide na ruku ni HDZ-u ni Dodiku, jer ne daj Boze moze dovesti do toga da mladi Srbin iz Bjeljine ili Hrvatic iz Stoca pocne gluho bilo navijat za BiH i nosit dres Dzeke. Naravno da im to ne pase jer sve rade da nas opet zajebu i sjebu nam zemlju do kraja, tako da Srbi - predstavnici u NSBiH ce glasat za Legeu i bit ce im draze da imamo negotivne nego prave dresove.
Mi trenutno vjerujem placamo LEGEA-i da nosimo njihovu opremu posto nemamo nikakav dogovor s njima. Koja ubleha!
Fol, cekaju prolaz.... pa da dobijemo ponude od drugih sponzora... NETACNO....
Da Muniba i ostalih nema i da zemlju vodi Barbarez, Mesa, Halilhodzic, molile bi nas sve svjetske kompanije da nam budu sponzori
U tome je poenta

oooj al sam ljut na samu pomisao sta se radi....

Munib nije samo lopov, on je za mene i izdajnik... i jedini je covjek na planeti koga bi mogo komotno upucat u glavu
Jedini je covjek koga mrzim - iskreno....
Dodika i Karadzica ne mrzim jer oni rade za svoj narod!!!!

Svasta ja napisah, malo ljut a malo tuzan

Oprostite raja
ins

#938 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by ins »

@cekpi

Ma ne branim ja nikoga, Munib je dzukela kakve nema, a nije jedini tamo, vec su i ostali isti.

Vec kazem da sve firme itekako znaju kako da "posluju" sa takvima :skoljka:
A1fa

#939 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by A1fa »

bijelo_dugme wrote:
A1fa wrote:
Sta, i Crna Gora prestala nositi Legeu?
Koliko sam upratio, ili su prstali ili i njima brzo ugovor istice kojeg naravno Dejan Savicevic nece produziti.
cekpi

#940 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by cekpi »

ins wrote:@cekpi

Ma ne branim ja nikoga, Munib je dzukela kakve nema, a nije jedini tamo, vec su i ostali isti.

Vec kazem da sve firme itekako znaju kako da "posluju" sa takvima :skoljka:

Sorry nisam mislio na tebe, nego onako sam osjetljiv na ove teme.....
na dres, na lopovluk, na podrivanje drzave itd
BSn

#941 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by BSn »

Friska i 100% tacna informacija:

U dvomec baraza sa Portugalom BiH ulazi s ovom opremom:

http://4.bp.blogspot.com/_g-Ylxb54NUc/S ... +Match.png
Last edited by BSn on 13/11/2009 00:34, edited 1 time in total.
jasco

#942 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by jasco »

Socijalista wrote:jesu ovi svabski dresovi mocni u PM :x
to sam i ja pomislio kad sam vidio ovo Chudo od dresa. pa u PM jesu dobri!!!!!
:bih:
cekpi

#943 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by cekpi »

BSn wrote:Friska i 100% tacna informacija:

U dvomec baraza sa Portugalom BiH ulazi s ovom opremom:

http://4.bp.blogspot.com/_g-Ylxb54NUc/S ... +Match.png

Ko da smo u utrci za Svjetsko Prvenstvo u seljakluku :x
shalla

#944 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by shalla »

Majke mi ne znam jesam li ja moron ali meni ovi dresovi uopšte ne izgledaju loše :mrgreen:
makkaj

#945 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by makkaj »

nisu loši, al za FK Mjedenica. :x čoeče mi treba da se prezentujemo svijetu ko repka sa zakrpama na dresu...oj bože,pa da su bar iste boje ko dres :roll:
bijelo_dugme

#946 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by bijelo_dugme »

Evo i Iran pocinje nositi Legeu. Zimbabwe, Iran i Bejha :dance:
BSn

#947 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by BSn »

bijelo_dugme wrote:Evo i Iran pocinje nositi Legeu. Zimbabwe, Iran i Bejha :dance:

Znaju i oni sta valja. :D
Globus

#948 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by Globus »

bijelo_dugme wrote:Evo i Iran pocinje nositi Legeu. Zimbabwe, Iran i Bejha :dance:
Znaci uskoro prijateljska utakmica sa Iranom pod nazivom "Legea Teams" :lol: :lol: :D
Petit_Beurre

#949 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by Petit_Beurre »

Globus wrote:
Znaci uskoro prijateljska utakmica sa Iranom pod nazivom "Legea Teams" :lol: :lol: :D
Prije da će to biti kup :-)

http://www.footballshirtculture.com/ima ... -kit-6.jpg 8-) 8-) 8-)
scheph

#950 Re: Errea nas novi sponzor za BH dress?????

Post by scheph »

Globus wrote:
:D :lol: vala ja jedva cekam, nekako sam se pozelio, nismo odavno igrali sa nasim prijateljima Irancima a sad imamo i iste dresove, to mora da je islo preko Muniba, on je glasnogovornik Legea firme :)
Post Reply