Prošle godine prijemni ispit se plaćao 40 KM.mRva_4 wrote:Placa li se prijemni?
Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- Vipera berus
#926 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
-
Mmuummii
#927 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
caes wrote:Mmuummii wrote:hmm .. jesi li siguran da to organizuje fakultet, a ne UMLIP? http://www.lingvisti.ba/sunshine_AK wrote:zaboravih pitati, zna li neko kad pocinju pripreme za prijemni?
nisam ni rekla da oraganizuje fakultet, al je navedeno da je za ff sarajevo odsjek engleski jezik i književnost tako da vjerujem da će te pripreme dobro doći za prijemni, a uostalom nebi džabe spominjali fakultet da su bezveze...kome trebaju nek izvoli, neće mu štetit
-
glista
#928 Re: filozofski fakultet sarajevo
:::::..... moze li mi neko odgovoriti na ova pitanja? uglavnom zanima me odsjek za historiju opci smijer jer je dosta ne jasno ovo na oficialnoj stranici ,zelim upisati historiju ,prijemni ispit sta sadrzi? da li neko studira historiju ,ako da neka se javi molim vas ,jer ja nista ne kontam sto su napisali na oficialnoj stranici fakulteta ,...::::: unaprijed hvala
hocu da budem profa historije =) 
- thinkexist
#929 Re: filozofski fakultet sarajevo
Jesi li siguran da je moguce upisati Historiju umjetnosti zajedno sa Bibliotekarstvom?charrrmed wrote:Molim vas da mi ispisete sve sto znate o Historiji Umjetnosti! I sta je za prijemni, i sjeca li se ko kakvih pitanja.
Kako sam ja saznao prvo se polaze Bosanski jezik tj. onaj pravopis, koji kako kazu, uopste nije tezak i 99% ljudi ga polozi, onda neki test opceg znanja, pa esej iz Historije Umjetnosti i na kraju, posto Historija Umjetnosti mora biti u kombinaciji, "test" iz tog drugog smejra koji se odabere. ja sam mislio bibliotekarstvo, svi mi preporucuju, ali ne znam nista o tom smjeru. Molim vas da mi napisete bilo kakve informacije i potvrdite ovo gore navedeno, ako je tacno.
Hvala unaprijed.
P.S. Zna li ko kada izlazi konkurs?
- insolite
#930 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zanima me da li su te pripreme (mislim prvenstveno za anglistiku) zaista toliko potrebne? Ja nisam planirala ići, ali me zanima da li se gleda na to ko je išao, a ko ne.. Ja ću svoje pripreme obaviti sama, kod kuće 
-
somethings
#931 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja sam vježbala po ljubičastoj Opportunities. Nikakve pripreme.
- alica.k
#932 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
ma bespotrebno skroz. prijemni je s m i j e s a n. to se u osnovnoj radi.insolite wrote:Zanima me da li su te pripreme (mislim prvenstveno za anglistiku) zaista toliko potrebne? Ja nisam planirala ići, ali me zanima da li se gleda na to ko je išao, a ko ne.. Ja ću svoje pripreme obaviti sama, kod kuće
-
dalmosica89
#933 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
evo vako HELP ljudi..
zanima me slavistika i romanistika-latinski jezik.
pa sad sta se trazi na prijemnom,sta triba sve strancima za upis i slicno..
koliko ljudi uopce upise ovo,dali je tezak faks
sve sta znate...

BILO KO???????????
zanima me slavistika i romanistika-latinski jezik.
pa sad sta se trazi na prijemnom,sta triba sve strancima za upis i slicno..
koliko ljudi uopce upise ovo,dali je tezak faks
sve sta znate...
BILO KO???????????
Last edited by dalmosica89 on 10/06/2010 21:40, edited 1 time in total.
-
caes
#934 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
kakve crne pripreme za anglistiku, jedino ako ste imali trojku u srednjoj ili tako nesto .. ne znam kakvi su sad prijemni, od cega se sastoje, ali meni je svojevremeno bio samo test, gramatika klasika koji je mozda u nekim segmentima bio za nijansu tezi nego sto sam tad znala, ostalo je bilo ok. sjecam se da je bilo 2-3 pitanja koja su mi bila bas teska, nidje veze, ali ostalo sam uradila lako.
tako da, moja preporuka je da ne bacate pare na te pripreme
tako da, moja preporuka je da ne bacate pare na te pripreme
-
Sarajevski_Marlboro
#935 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 18:05, edited 1 time in total.
-
Sarajevski_Marlboro
#936 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 18:05, edited 1 time in total.
- alica.k
#937 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
hajde ne pretjeruj. dobra je to skola, jedna od najboljih. sretno s molbom...Sarajevski_Marlboro wrote:Pa baš je to fazon,što nisam ni g od guzonjinih sinova s kojima sam išla ove 4 godine...
Koja sam budala...gdje odoh...baš me danas i doktorica narezili zbog odabira srednje školehah...
Nisam uprskala,samo mi profesori govore da sam se ponijela neozbiljno jer nisam nazvala školu taj dan i obavijestila.
Samo se zbog toga bojim da mi neće uvažiti molbu.
-
Henrik I
#938 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ima li bilo ko da napiše par informacija vezanih za prijemni na odsjeku za filozofiju??
Bila bih vam jako zahvalna.
Bila bih vam jako zahvalna.
-
M_agic
#939 ffsa / Odsjek za italijanski jezik i knjizevnost
Zamolila bih bilo koga, ko studira na ovom odsjeku, ili zna nekoga ko jest, da se javi.
Informations wanted
Informations wanted
-
Edin222
#940 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Mozete li mi reci nesto o upisu na arheologiju, da li bi se mogao upisati sa srednjom veterinarskom
-
Woman
#941 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
sve što ti ja mogu reći je da i ja to upisujemEdin222 wrote:Mozete li mi reci nesto o upisu na arheologiju, da li bi se mogao upisati sa srednjom veterinarskom
-
mRva_4
#942 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zna li itko ista za arhitekturu... kada je prijemni, kada se predaju papiri za prijemni ?
-
M_agic
#943 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Je l' ima ko da zna sta bude na prijemnom za italijanski jezik i knjizevnost, jednopredmetni studij ?
-
Zak d Fak
#944 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zak d Fak wrote:Zna li se išta o augustovskim terminima za bolonjce? Hoće li biti kao prošle godine?
-
Sarajevski_Marlboro
#945 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
.
Last edited by Sarajevski_Marlboro on 22/03/2011 18:06, edited 1 time in total.
-
shambho
#946 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
.
Last edited by shambho on 18/04/2011 00:04, edited 1 time in total.
-
enaa_
#947 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
razmisljala sam upisati dvopredmetno, engleski i turski i danas mi jedna djevojka sa kojom sam razgovarala rekla da mi ne bi preporucila da je stvarno pretesko da se predavanja poklapaju, da mnogi odustaju, profesori nisu tolerantni kao sto su bili pa me zanimaju vasa misljenja jer stvarno ne znam situaciju a i ne mogu da se odlucim.... hvala unaprijed
-
doticna
#948 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
somethings wrote:Ako ste imali 5 iz engleskog u srednjoj, i ako znate da ste zaslužili tu peticu, i ako su vam ostale ocjene bile solidne, 4 ili 5, onda se nemate čega bojat. Prijemni je prelagan.
A ako smo imali 5 iz Engleskog, a ostale ocjene nisu bile baš sjajne?
Pošto je prijemni prelagan, čula sam da prosjek ocjena ima veći utjecaj? Htjela sam ove godine pokušati Anglistiku, ali u srednjoj sam se jedva 'provlačila' odličnim... A upisala bih samo kao redovan, jer se već samofinansiram na jednom..
I interesuje me je li neko zna da li se mogu podići dupli papiri o završenoj srednjoj školi, i koliko to otprilike naplaćuju?
Ili bih mogla dići papire sa faxa, pa predati na drugi, pa naknadno donijeti nove dokumente?!
-
peterpig
#949 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ajde ljudi moji recite mi zar nama stvarno treba Filozofski fakultet ???
Pa to nam je bila PROPAST U PROSLOSTI !!!
Evo ispricam jedan vic pa procenite sami !
Tamo negde 70ih godina u jedno selo dosla neka visoka delegacija da objasni seljacima sve sto hoce.
Pa tako jedan seljak zapita ; Sta znace ta slova CSSR pa SSSR pa SFRJ ???
Objasnjenje: CSSR znaci 4 sede 7 rade
SSSR znaci 7 sedi 7 radi
SFRJ znaci 7 filozofirz a radi 1 !!!!!!
Pa zar nam treba jos vise filozofa ????
Da nema politicara - popova i drugih neradnika nikada rata ne bi bilo !
Da politicari i popovi idu u rat u prvim borbrnim redovima sta mislite koliko bi ratova bilo ???
Tamo negde 70ih godina u jedno selo dosla neka visoka delegacija da objasni seljacima sve sto hoce.
SSSR znaci 7 sedi 7 radi
Da politicari i popovi idu u rat u prvim borbrnim redovima sta mislite koliko bi ratova bilo ???
- DanteX
#950 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ma vic je vrh, moram zvati nekoga da me škakilja da se mogu nasmijatipeterpig wrote:Ajde ljudi moji recite mi zar nama stvarno treba Filozofski fakultet ???
SSSR znaci 7 sedi 7 radi