"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Gray

#926 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Gray »

mayab wrote:Na stranu parkiranje lika iz Volva, nego on je tipicni primjerak bosanske seljacine koji ima jedan od najsigurnijih auta na svijetu, ali mu se tesko vezati, a da ga auto ne bi opominjao vezao je pojaseve fiksno.
Da Bog sačuva...strašno!! :-)

Baš tako :-)
Vragolan

#927 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Vragolan »

Cafe Camargue wrote:fol kod paralelnog parkiranja (kada je tjeskoba) je da se što više približite autu ali sa strane suvozača, tako da mu se ni teoretski ne može prići i nema čiza ni ogrebotina (osim ako ne vozi neki kloc pa vam ne ostavi ogrebotinu već udubljenje :) )

tako je ovaj gore u volvu komotno mogao ući pravo a ne u rikverc, fino se pribiti uz opela i izbjegao bi ovo ofiranje
to sto kazes je ok, ali rizikujes ovo boldirano, zato da ne bi rizikovao fino odradis posao kao sto je ovaj sa volvom uradio, ili ako ima mjesta parkiras komotno na dnu garaze

@mayab
ja u imam onaj iritirajuci alarm ako ne stavis pojas, kada sam preuzimao auto meni onaj servisni savjetnik hoce da proda fol i skopac pojas iza sjedista, pitam ga ja sto to radite, kaze on pa alarm ce vam svirati ako se ne svezete, jos gap itam je li to svima tako radi, kaze svima, mislim si u sebi jadan ti i firma ti u tebe, pitam ga ja a mislite li da nije mozda zatezanje pojasa, pri naglom kocenju ili udaru, povezano sa aktivacijom airbegova, mozda jeste, ne bi da testiram, on me tupo gleda
ja mu kazem de ti to meni otkopcaj, taj alarm je tu s razlogom, i Bogami evo vec dvije godine vozam tako, sad kad sjednen u golafa 2 ja se vezem

malo odo sa teme

ali et lola vozi volva najsigurnije atuo na svijetu, mozda ga treba pitati da li se kod njega aktiviraju airbagovi na trzaj pojasa, treba tako raju prepadati
Control panel

#928 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Vragolan wrote:
to sto kazes je ok, ali rizikujes ovo boldirano, zato da ne bi rizikovao fino odradis posao kao sto je ovaj sa volvom uradio, ili ako ima mjesta parkiras komotno na dnu garaze

@mayab
ja u imam onaj iritirajuci alarm ako ne stavis pojas, kada sam preuzimao auto meni onaj servisni savjetnik hoce da proda fol i skopac pojas iza sjedista, pitam ga ja sto to radite, kaze on pa alarm ce vam svirati ako se ne svezete, jos gap itam je li to svima tako radi, kaze svima, mislim si u sebi jadan ti i firma ti u tebe, pitam ga ja a mislite li da nije mozda zatezanje pojasa, pri naglom kocenju ili udaru, povezano sa aktivacijom airbegova, mozda jeste, ne bi da testiram, on me tupo gleda
ja mu kazem de ti to meni otkopcaj, taj alarm je tu s razlogom, i Bogami evo vec dvije godine vozam tako, sad kad sjednen u golafa 2 ja se vezem

malo odo sa teme

ali et lola vozi volva najsigurnije atuo na svijetu, mozda ga treba pitati da li se kod njega aktiviraju airbagovi na trzaj pojasa, treba tako raju prepadati
sta seljak zna. misli ako ima para da je svu pamet svijeta popio. on misli ako ima sigurno auto ne mora se vezati. a to sto ce u volvu prilikom sudara nevezan proletiti kroz sajbu to nema veze. bitno je da on ima sigurno auto. :-)
Control panel

#929 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Image

ako ste se zabrinuli sta je sa papcinom iz sveCke , evo ga tu je.

Image

ovaj od neki dan opet po starom. fali seljaku livada. naviklo staces.
Hendrix

#930 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hendrix »

Pola moje raje kad se vozi sa mnom veže pojas iza sjedišta, a ja jedva čekam kad zapišti alarm, da slušam bosansku priču o pojasu,te šta on meni pišti, ja ako se skršim do mene je, ko će meni garantovati da će me spasit pojas....genijalno i bosanski.
kockica_kockica

#931 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Control panel wrote:
campa_xxx wrote:04.01.2009. Mercator na Socijalnom
Vozac zena....

Image
neka prica ko sta hoce ja sam se uvjerio hiljadu puta da zene i nisu bas tako ''dobri i pazljivi'' vozaci kao sto ih se predstavlja. jeza me prodje na neke njihove poteze koji se granice sa vjreovali ili ne. od ukljucivanja, skretanja, voznje u suportonom smijeru, prestrojavanja i kada joj sviras vidis joj onaj tupi pogled kao sta mi sviras. sve sam uradila ispravno.

ah da ne zaboravim Q7 iz sveCke na istom mjestu i policija nista. hebote ja bih angazovao tog pauka iz cijele BiH digao ga i onda bi taj lik to sve lijepo platio. ili bi stavio policijsku patrolu da dezura i dan i noc. pa mora ga jednom pomjeriti. a onda bih lijepo napunio budzet KS.

zene se sada na cesti ponasaju kao i muskarci.. bahato... zasto je to tako.. jednostavno jer vide da na finjaka vise nigdje ne pali... i da ono vjerovali ili ne nemaju samo zene vec i muskarci.. voze u suprtonom smjeru... prestrojavaju se bez gledanja pa sam ja napravila citavu studiju o tome ... tacno osjetim kad debil za volanom pocne da okrece onaj volan na moju stranu prije zmigavca prije gledanja ... naravno trebas razbaciti grah ili pogledati u kasike i znati kad se nekom debilu toliko zuri da neme kad ni zmigavac dati... i kad mu sviras onda ti pokazuje srednji prst, koci ispred tebe da ga udaris... ruku na srce od kako vozim mislim da sam samo jednu zenu vidjela da je imala sudar, sve ostalo su bili nadobudni seljacici ... gledam u Nedzaricima neki dan.. cetri auta se nabila jedno na drugo.. seljacic mislio da ce ga pustiti i zabio se u njega jer je ovaj iz iskustva poznavajuci udario jace po gasu... zbog njih dvojice jos dva lika neprilagodjenih brzina zabila se u njih...
Control panel

#932 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

kockica_kockica wrote: zene se sada na cesti ponasaju kao i muskarci.. bahato... zasto je to tako.. jednostavno jer vide da na finjaka vise nigdje ne pali... i da ono vjerovali ili ne nemaju samo zene vec i muskarci.. voze u suprtonom smjeru... prestrojavaju se bez gledanja pa sam ja napravila citavu studiju o tome ... tacno osjetim kad debil za volanom pocne da okrece onaj volan na moju stranu prije zmigavca prije gledanja ... naravno trebas razbaciti grah ili pogledati u kasike i znati kad se nekom debilu toliko zuri da neme kad ni zmigavac dati... i kad mu sviras onda ti pokazuje srednji prst, koci ispred tebe da ga udaris... ruku na srce od kako vozim mislim da sam samo jednu zenu vidjela da je imala sudar, sve ostalo su bili nadobudni seljacici ... gledam u Nedzaricima neki dan.. cetri auta se nabila jedno na drugo.. seljacic mislio da ce ga pustiti i zabio se u njega jer je ovaj iz iskustva poznavajuci udario jace po gasu... zbog njih dvojice jos dva lika neprilagodjenih brzina zabila se u njih...
bas smo se svi poseljacili, pobahatili, osilili, promangupisali...
a policije nema da trenira strogocu. kad se sjetim prije nisi u onaj zuti znak zabrane i onaj minu smio da pogledas a sada se moram sklanjati takvima koji idu u spurotnom smijeru jer ne znas hoce li ljakse trznuti pistolj.
kockica_kockica

#933 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kockica_kockica »

Control panel wrote:
kockica_kockica wrote: zene se sada na cesti ponasaju kao i muskarci.. bahato... zasto je to tako.. jednostavno jer vide da na finjaka vise nigdje ne pali... i da ono vjerovali ili ne nemaju samo zene vec i muskarci.. voze u suprtonom smjeru... prestrojavaju se bez gledanja pa sam ja napravila citavu studiju o tome ... tacno osjetim kad debil za volanom pocne da okrece onaj volan na moju stranu prije zmigavca prije gledanja ... naravno trebas razbaciti grah ili pogledati u kasike i znati kad se nekom debilu toliko zuri da neme kad ni zmigavac dati... i kad mu sviras onda ti pokazuje srednji prst, koci ispred tebe da ga udaris... ruku na srce od kako vozim mislim da sam samo jednu zenu vidjela da je imala sudar, sve ostalo su bili nadobudni seljacici ... gledam u Nedzaricima neki dan.. cetri auta se nabila jedno na drugo.. seljacic mislio da ce ga pustiti i zabio se u njega jer je ovaj iz iskustva poznavajuci udario jace po gasu... zbog njih dvojice jos dva lika neprilagodjenih brzina zabila se u njih...
bas smo se svi poseljacili, pobahatili, osilili, promangupisali...
a policije nema da trenira strogocu. kad se sjetim prije nisi u onaj zuti znak zabrane i onaj minu smio da pogledas a sada se moram sklanjati takvima koji idu u spurotnom smijeru jer ne znas hoce li ljakse trznuti pistolj.
na zalost policija nema tu snagu, ovlast whatever da svemu tome stane u kraj... zato mi postavljamo slike kojekakvih bahatih seljackih krkana kojima je misaona imenica parking i prakiranje na dozvoljenim mjestima.... ja trebam u svom autu gledati i predvidjati radnje drugih vozaca... trebam svakom mangupu kojem se zuri voziti ispred njega 120 km/h iako je ogranicenje 40 km/h.. ali se njemu zuri i cijeli svijet treba da ispasta... jutros gledam red auta kod Masinske skole na skretanju.. pajdo se fino montirao ispred sviju... on je najvazniji svi su ispod njega.... iza mene lik blica... vozim samo pisljivih 70km/h a ogranicenje po gradu je 60 km/h ali je on u zurbi i kasni na posao.... neki dan na parkingu ne mogu izaci... lik se parkirao i otisao zagradio dva auta ... ali to njega ne sekira previse... i jos nakon 20 minuta cekanja ja sam kurva i rospija koja nema zivaca da ceka jer je on hitno morao zagraditi dva auta pored praznog parkinga i otici u banku gdje su ga iznervirali jer je morao 20 minuta cekati u redu... bas mi ga je zao... i sad mi dodje da placem kad se sjetim.... a tek oni sto kroz crveno prolaze... ne blinkajuce zuto vec crveno... i nikom nista... :oops:
boogy

#934 Re: "Majstori" parkiranja

Post by boogy »

Jučer sam svratio u merkator - ma to je svaki drugi auto nepravilno parkiran. Ona ocrtana zabra za pjesake i ne postoji, haos. Uveo bih ja za nepravilno parkiranje 30Km, pa dovela bi se i ta bahatost pod konac - kad dođe registracija svakako moraš platiti.
Što se tiče onih blokada za točkove, ne mogu se one baš tako svojevoljno skidati i razvaljivati. Svaka blokada ima svoj serijski broj koji se bilježi uz tablice vozila prilikom stavljanja iste, pa ako je lola otpila također ga uz plaćanje kazne za nepravilno parkiranje čeka i kazna za vandalizam, uništavanje policijske imovine + kupovina nove blokade - za sve imaju zakoni u civiliziranom društvu pa tako i za ovo.
A ovaj Clio što se parkirao na ulazu - stvarno mi nisu jasni likovi, gledam u merkatoru samo kruze da bi se parkirali što bliže ulazu. Ne mogu shvatiti da je teško prohodati 20 - 30m, kao da su sve sami invalidi.
amrica

#935 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amrica »

Asana wrote:jest, sve ove fotke prikazuju kako su se zene parkirale :lol:

Onda umjesto "vidi lole kako je parkiro" koristite barem izraz - lolita ... :lol:
i @kockica
:D
Zene u Bosni (na Balkanu) ne znaju voziti, imaju urodjeni hendikep, nemaju "onu stvar" :oops: koja je neohodna da bi znale voziti, a koju svaki macho balkanikus ima, uz to su glupe, smotane, ne gledaju, ne daju zmigavce, prave kolone, pogresno se parkiraju, pricaju na mob dok voze, krive su za sve sudare, voze presporo, ili prebrzo, zavisi od percepcije.... itd ima toga jos.

Ukratko, zenama treba zabraniti da voze :x , cak i da sjede naprijed u autu, sta ce one blizu volana, nije to za njih, nek' se drze sporeta i kuhinje, a ako bas moraju voziti, onda da imaju svjetlosne zvucne signale: paznja, opasnost, i to da mogu voziti samo u odredjenim terminima na odredjenim dionicama, da ne bi ugrozavale dobre, mirne, stalozene vozace muskog roda koji nikad ne krse zakone, uvijek rade sve po prpoisu, nikad se ne sudaraju, a pogresno parkiranje - ni pod razno ... itd ima toga jos :D
___________________________________________-
Mislim., fakat, pa gdje jos ovo ima, podjela na muske i zenske vozace osim na ovom repu Europe?
U Skandinaviji si bez auta "mrtav" covjek, tamo svo voze, i domaci i useljenici, i mladi i stari, muski i zenski, pobuljenih hanuma sto vozaju karavane po ledu milion. I nema zivciranja niti uvreda.
A ovdje ako vidis auto parkiran na liniji ajoooj glupa koza, to samo zensko moze uraditi, ko joj dade vozacku...
duboka_misao

#936 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

da pomognem, nijedno auto nije u pokretu nego parkirano :D

Image
amrica

#937 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amrica »

:shock: :?

ova trojica na pjesackom :run:

sto nisi uslikao tablice pa mailom u policiju, ili ovdje, ima njih i kod nas?

:oops: sorry, nisu trojica, mora da su tri zeMske :zzzz:
duboka_misao

#938 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

amrica wrote::shock: :?

nemoj da te zavara i onaj sivi mislim da je bmw ,gore kod garaza je isto parkiran ali sa upaljenim sva 4 :D
i cini mi se da su sve cundashi ...
respo

#939 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

da kazem nesto na podtemu zene-muskarci vozaci
dokazano je da su zene slabije sa orijentacijom od muskaraca ne samo u saobracaju nego inace
tako da to vazi i za parking

ako cemo gledati samo zene isti je slucaj kao i sa muskarcima neke su extra vozaci neke su bahate neke se boje neke nemaju pojma dok su neke valjda pokupile od muzeva kontaju da je njihova ulica

jednom prilikom prestrojio se iz desne u srednju uz zmigavac i vec sam usao kad zenska ulijece meni bez zmigavca ja sviram ona nista kao da se bas nista ne desavakasnije ja je sustignem i pokazujem joj rukama gdje ti je zmigavac a ona ko panj gleda ko ono ko te jebe
da sam tad imao pistolj pucao bi pa makar zaglavio robije

da napomenem to nije slucaj samo sa ovom zenskom sa muskarcima je to cesce samo je kasnije reakcija drugacija sto ovaj hoce da se bije da ispolji silu valjda sto mu zena nije dala ili sta li

jebote za sta ljudima zmigavci sluze osim za sva 4 da stanu na sred ulice?
treba im sve zmigavce poskidati
respo

#940 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

duboka_misao wrote:

nemoj da te zavara i onaj sivi mislim da je bmw ,gore kod garaza je isto parkiran ali sa upaljenim sva 4 :D
jeli ovaj pasat stvarno parkiran?
ajd ovi sa strane nekako se i moze shvatiti osim ovoga sto je usao u zabranu i parkirao ali ovi na zebri!!!!!
ajd bmw ne znamo kad je tu stao jeli u autu i koliko ce se zadrzati pa njega necemo uzeti u obzir
duboka_misao

#941 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

meni uposte ne igra ulogu jel vozi zensko musko, kreten je kreten jedni neznaju parkirati drugi uopste voziti, imal sam okrsaja sa svima a los vozac je los vozac nema to veze sa spolom,a za sva 4 zmigavca moj respo nedo Bog da ti fkt auto stane niko se ne bi obazirao da pomogne vec bi kontali da si parkirao i da si ppk .
amrica

#942 Re: "Majstori" parkiranja

Post by amrica »

duboka_misao wrote:meni uposte ne igra ulogu jel vozi zensko musko, kreten je kreten jedni neznaju parkirati drugi uopste voziti, imal sam okrsaja sa svima a los vozac je los vozac nema to veze sa spolom,a za sva 4 zmigavca moj respo nedo Bog da ti fkt auto stane niko se ne bi obazirao da pomogne vec bi kontali da si parkirao i da si ppk .

:thumbup: :thumbup:
duboka_misao

#943 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

respo wrote:
duboka_misao wrote:

jeli ovaj pasat stvarno parkiran?
ajd ovi sa strane nekako se i moze shvatiti osim ovoga sto je usao u zabranu i parkirao ali ovi na zebri!!!!!
ajd bmw ne znamo kad je tu stao jeli u autu i koliko ce se zadrzati pa njega necemo uzeti u obzir
o
vi tatlane su tu ok parkirani ali ovi na zebri su lole i po , zabrana isto tako moj junak poslje superhika a bmw lola je bio oko 45 min cca jer ih vidim sve s prozora ,tuga und occaj i to svaki dan
respo

#944 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

duboka_misao wrote:meni uposte ne igra ulogu jel vozi zensko musko, kreten je kreten jedni neznaju parkirati drugi uopste voziti, imal sam okrsaja sa svima a los vozac je los vozac nema to veze sa spolom,a za sva 4 zmigavca moj respo nedo Bog da ti fkt auto stane niko se ne bi obazirao da pomogne vec bi kontali da si parkirao i da si ppk .
ma ne igra ulogu rekoh i ja ali kazem zapazih da je i medju zenskim vozacima kao da gledas samo muske
sto znaci da i tamo i ovamo ima svakakvih od losih do dobrih tako da se da dijeliti na dobre i lose
ako si me shvatio sta sam htio reci u prethodnom postu
respo

#945 Re: "Majstori" parkiranja

Post by respo »

ma kod mene je ulica jos gora kod merkura (komsija)
ako je kod tebe tako zamisli kako je ovdje :-)
duboka_misao

#946 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

@respo medju zhenama ima 0ocajnih vozaca ono fkt (izvini mama) ali vecinom iz razloga kao sto si rekao da su isprepadane,preoprezne pa voze 40 na sat,i neznaju ocjeniti udaljenost,muskarci na drugu stranu mislie da su polozili vozacki u majcinoj utrobi te da je preticanje slepera u nepreglednoj krivini sasvim normalno jer ON zna da vozi.Danas je stvarno tesko ostati normalan vozac,sa nekim minimumom kulture.
krusty

#947 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

respo wrote: jeli ovaj pasat stvarno parkiran?
ma dobro nije ova ulica uopste prometna... a i nece biti sve dok ne dodje sjeverna longitudinala od mercatora do vrha ove ulice i prodje dalje... tako da i nije toliko strasno jest da je cirkus sa autima al opet se moze normalno i pjeske i autom proci...

jedino sto me cudi je sto se ovolika auta parkiraju na cestu zar ove 4 zgrade koje su tu ne tako davno izgradjene nemaju podzemne garaze ???
duboka_misao

#948 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

krusty wrote:
jedino sto me cudi je sto se ovolika auta parkiraju na cestu zar ove 4 zgrade koje su tu ne tako davno izgradjene nemaju podzemne garaze ???
nemaju podzemne, ima parking iza svake zgrade i cca 10 garaza (bar kod mene) ali opet stanari nemogu naci mjesto za parkirati jer je uvijek puno, nesto smo se trebali taliti za rampu to je jedini nacin da im dohakamo da ne parkiraju
krusty

#949 Re: "Majstori" parkiranja

Post by krusty »

steta... te su meni zgrade inace ekstra, novije, lijepo izgledaju a tiho je, a opet jako blizu svega... bas glupo da su bez garaza, mislim imali su prostora da naprave podzemne koliko hoces...

eto kako se neplanski gradi, i kad jednog dana ova cesta bude morala biti prohodna sa sve 4 trake, gdje ce onda stanari parkirati auta ?
duboka_misao

#950 Re: "Majstori" parkiranja

Post by duboka_misao »

@krusty osh kupiti stan ? :D ionako nisu pune, jos se napravila novija zgrada iznad tu ce tek da nastane haos, a upravu si sto se tice garaza malo ih je fkt i nisu za neko vece auto, nabili su ih ko da svi voze juge
Locked