Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
2407

#926 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by 2407 »

zaratustra wrote:
VR6 wrote:
alanskoda wrote:ja ovdje sam samo od par ljudi procitao osudu hamasa.kako slusam na vijestima,hamas je prvi prekrsio primirje i gadjao sa raketama izraelske gradove.
Potpisujem. Poceli su sami to, narod u Gazi stoji uz Hamas, pa nek onda i osjete posljedice toga. Najlakse je napasti, pa onda reci nisam kriv kad uzvrati napadnuti. Ovi su tri dana prije napada pokusali mirnim putem rijesiti stvari, oni opet prijete "mi cemo i dalje napadati", pa nek se sad prave vazni.
Znam da nije vrijeme za pjesmu, ali ne znam kako da ti drugačije odgovorim. Nema ovo veze sa Palestinom al' ima sa ratom, ma gdje on bio. Il' nisi bio il' si zaboravio:

Prerano se zaboravilo :cry:
omar little

#927 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

zaratustra wrote:RAZVODNI SE TEMAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
NEKO OTVORIO NOVU POČEO KOPNENI NAPAD NA GAZU.

pa, zar to nije funkcija moderacije da ne dozvole razvodnjavanje ako ne zele?
ragib

#928 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by ragib »

VR6 wrote:Nije bitno jel neko zidov ili ne, taj dio price o vjeri, nacionalnosti i slicno me apsolutno ne zanima. Ja gledam stvari crno-bijelo u ovim slucajevima, bez ikakvih emocija i slicnoga. Ako neko stalno prijeti da ce napasti, ni gradjani te drzave se ne mogu osjecati sigurno. Ako nece da se stvari rijese na civilizovan nacin, vojna akcija je po meni jedini logican sljed dogadjaja. Osude javnosti nikoga ne zanimaju, i USA je napala Irak zbog slicnih stvari - il pod slicnim izgovorom. USA, Evropska Unija i jos mnoge zemlje Hamas smatraju teroristickom organizacijom. Vjerovatno imaju dobar razlog za to...
evo kad hoces sve crno na bijelo

Image
brinetta

#929 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by brinetta »

VR6 wrote:Nije bitno jel neko zidov ili ne, taj dio price o vjeri, nacionalnosti i slicno me apsolutno ne zanima. Ja gledam stvari crno-bijelo u ovim slucajevima, bez ikakvih emocija i slicnoga. Ako neko stalno prijeti da ce napasti, ni gradjani te drzave se ne mogu osjecati sigurno. Ako nece da se stvari rijese na civilizovan nacin, vojna akcija je po meni jedini logican sljed dogadjaja. Osude javnosti nikoga ne zanimaju, i USA je napala Irak zbog slicnih stvari - il pod slicnim izgovorom. USA, Evropska Unija i jos mnoge zemlje Hamas smatraju teroristickom organizacijom. Vjerovatno imaju dobar razlog za to...
Aha, logicko razmisljanje za 10! Jesu li mozda i djeca i zene i svi oni jadni pobijeni ljudi bili teroristi!
Gledaj ti stvari crno na bijelo, i bez emocija, blago tebi kad mozes!
Znas kako se kaze, danas kod mene, sutra kod tebe!
Last edited by brinetta on 04/01/2009 02:31, edited 1 time in total.
Vozdra raja :-)

#930 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Vozdra raja :-) »

Sjecam se ovog spota! :cry: :cry:

Prebrzo smo zaboravili nasu nesrecu!

Bojim se da nam se sve ne ponovi!
pOZz

#931 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by pOZz »

ragib wrote:evo kad hoces sve crno na bijelo
:thumbup:
Josip

#932 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Josip »

ne vade se preko Biblije. nije njihova sveta knjiga Biblija već Tora. Na to se vade isto samo dio ekstremista, ne svi.
i da te podsjetim, nisu oni oteli baš teritorii koji nije njihov. oni na taj teritori imaju prava isto kao i Palestinci jer su oni potomci istih predaka. semiti su i jedni i drugi
omar little

#933 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by omar little »

Josip wrote:ne vade se preko Biblije. nije njihova sveta knjiga Biblija već Tora. Na to se vade isto samo dio ekstremista, ne svi.
i da te podsjetim, nisu oni oteli baš teritorii koji nije njihov. oni na taj teritori imaju prava isto kao i Palestinci jer su oni potomci istih predaka. semiti su i jedni i drugi
otkud ruskom ili marokanskom ili madjarskom jevreju pravo na kucu i dvoriste palestinca koji je tu zivio desetljecima (da ne kazem sta vise) a koje su oni oteli nakon okupacije teritorija?!?!? ovdje se ne govori o apstraktnim stvarima i pravima nego fizickim. zemlja, kuca, avlija, ulica....bilo palestinsko vise nije zato sto je oteto. gdje se tu uklapaju gorespomenuti jevreji?
Point.

#934 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Point. »

VR6 wrote:
alanskoda wrote:ja ovdje sam samo od par ljudi procitao osudu hamasa.kako slusam na vijestima,hamas je prvi prekrsio primirje i gadjao sa raketama izraelske gradove.
Potpisujem. Poceli su sami to, narod u Gazi stoji uz Hamas, pa nek onda i osjete posljedice toga. Najlakse je napasti, pa onda reci nisam kriv kad uzvrati napadnuti. Ovi su tri dana prije napada pokusali mirnim putem rijesiti stvari, oni opet prijete "mi cemo i dalje napadati", pa nek se sad prave vazni.
Poceli su zidovi to sve prvi sa okupacijom Palestine, ne pravi se pametan kad nisi. ;-)
Josip

#935 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Josip »

omar little wrote:
Josip wrote:ne vade se preko Biblije. nije njihova sveta knjiga Biblija već Tora. Na to se vade isto samo dio ekstremista, ne svi.
otkud ruskom ili marokanskom ili madjarskom jevreju pravo na kucu i dvoriste palestinca koji je tu zivio desetljecima (da ne kazem sta vise) a koje su oni oteli nakon okupacije teritorija?!?!? ovdje se ne govori o apstraktnim stvarima i pravima nego fizickim. zemlja, kuca, avlija, ulica....bilo palestinsko vise nije zato sto je oteto. gdje se tu uklapaju gorespomenuti jevreji?

ne kažem ja da Palestinci nemaju pravo na povrat otetoga i da bi svatko trebao imati pravo da se vrati na svoje ognjište.
ja govorim o teritoru Palestine koji je jednako Židovski koliko i Arapski jer Palestinci su i jedni i drugi
Topla voda

#936 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Topla voda »

nije mi jasno kako ti palestinci sami kroz istoriju nisu shvatili da moraju biti jedinstveni i da moraju imati realne ciljeve.

sve teorije o nestanku izraela,samo stete palestinskom interesu.

moraju imati svoj prijedlog podjele i dobiti komad zemlje kompromisom i razgraniciti se sa izraelom,njih ocito svi koriste za svoje interese i izivljava se na njima ko god hoce.

gaza,zapadna obala,pola jerusalema i gotovo,zaboravi na ostalo
Point.

#937 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Point. »

Nek se zove i Bukvar, boli me briga. Na tu pricu su i dobili drzavu. Otkud pravo, recimo, poljskom zidovu da ode u Ramallah i polaze pravo na zemlju? Prema kojoj logici? Toj sto je jevrej? Ne budi lud, oni to podrucje vide kao svoju obecanu zemlju i tu vec nastaje problem oko religije. Problem je i u tome sto su se jevreji zagrijali za CITAVU teritoriju, ne davajuci pravo Palestincima na sopstvenu drzavu.
revolver amidza

#938 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by revolver amidza »

izgleda da je počeo izraleski napad na gazu,mada sam prije a i (sada) kritikujem hamas,--želim im svaki uspjeh i sreću protiv izraelaca,..i ostalim palestincima!
Point.

#939 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Point. »

Stara taktika, neke odredjene sile su umojesale svoje prste oko podjele Hamasa i Fataha. Sjeti se nase situacije i Fikreta Abdica i pokusaja podijele medju Bosnjacima.
Topla voda

#940 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Topla voda »

ma jeste i to sa hamasom i fatahom...al njih citav zivot prati neka kletva da su kusur za talove arapa,rusa,iranaca,evrope,amerike.

pa covjece oni 60 godina nemaju drzavu nikakvu,da imaju bilo kakvu regularnu vojsku i uredjenje,ko da su se svi njima naklatili na kosti....i sto je najgore svi im se predstavljaju prijateljima,a kad bi ih nestalo,vecini bi laknulo.
stvarno mi je zao tog naroda....pa i sad je ovo sukob israela i hamasa,a ne palestinske drzave.toliko vremena je proslo,a oni se identificiraju kroz politicke frakcije,a ne kroz palestinsku drzavu.
ne vidim mogucnost uopce da im bude bolje dok ne budu imali definirane granice svoje drzave,kakve god
priroda

#941 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by priroda »

090 292 005

pozivom na ovaj broj donirate 3,00 KM za pomoć Palestincima

Više informacija na http://www.islamic-relief.ba/gl_vijest
pOZz

#942 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by pOZz »

Gdje li će te pare završiti ?! :roll:
Topla voda

#943 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Topla voda »

ma dje god da zavrse...sto vise bude,vise ce do pravog mjesta doci...tako to gledaj
priroda

#944 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by priroda »

pOZz wrote:Gdje li će te pare završiti ?! :roll:
u Palestini?
pOZz

#945 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by pOZz »

Topla voda wrote:ma dje god da zavrse...sto vise bude,vise ce do pravog mjesta doci...tako to gledaj
Ma ne vjerujem ja više nikome...
priroda wrote:
u Palestini?
Teško. ;)
priroda

#946 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by priroda »

pOZz wrote:
Topla voda wrote:ma dje god da zavrse...sto vise bude,vise ce do pravog mjesta doci...tako to gledaj
Ma ne vjerujem ja više nikome...
priroda wrote:
u Palestini?
Teško. ;)
svakako da će biti teško, nije lahko doći do Palestine :wink:
scooter21ba

#947 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by scooter21ba »

ja bi se na trenutak udaljio od teme znaci i od palestine i od izraela
razmisljam da se ratovi vode s "razlogom"
ajd recimo da na svijetu prosjecno u isto vrijeme se vodi 4-5 ratova i tu gine dnevno ajd recimo 5000 ljudi
za 365 dana to je 1825000 ljudi za 50 godina to je 91250000 to je citava jedna drzava
i zamislite koliko bi jos bilo prenapuceno
to je samo za 50 godina a koliko je to za 2000 godina to je oko 3.5 milijardi znaci sada bi imali negdje oko 10-11 milijardi ljudi malo puno a ionako i sada ima ih gladuju

e da se vratim temi

ona kamenovanja i ti neredi sto su prije bili vjerujem da ni palestinci nisu cisti
a sada ovo koliko pratim na njihovoj sam strani jer izgleda ne smiju braniti sopstevnu drzavu koju su ovi okupirali prije 60 godina alo 60 pa to nema nigdje
neko pomenu ne dira se jaci
pa sta je bosna trebala pustiti JNA da fino udje u sarajevo jer su jaci jbg
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#948 Re: Poceo Kopneni napad na Gazu

Post by Latina »

scooter21ba wrote:ja bi se na trenutak udaljio od teme znaci i od palestine i od izraela
razmisljam da se ratovi vode s "razlogom"
ajd recimo da na svijetu prosjecno u isto vrijeme se vodi 4-5 ratova i tu gine dnevno ajd recimo 5000 ljudi
za 365 dana to je 1825000 ljudi za 50 godina to je 91250000 to je citava jedna drzava
i zamislite koliko bi jos bilo prenapuceno
to je samo za 50 godina a koliko je to za 2000 godina to je oko 3.5 milijardi znaci sada bi imali negdje oko 10-11 milijardi ljudi malo puno a ionako i sada ima ih gladuju

e da se vratim temi
E da sam slucajno administrator, dala bih ti trajni ban zbog manjka osnovnog uvazavanja cinjenice da se trenutno desava masakr nad tamo nekim Palestincima ( nije bitno jesu li Palestinci/Etiopljani/Zimbabveanci ili neko deseti ) , a ti proracunavas demografsku sliku ove bijedne planete.
scooter21ba

#949 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by scooter21ba »

ali slucajno nisi
zaboravljamo da se uvijek ama bas uvijek vode ratovi
znamo da ovaj najduze traje
a niko nije pricao o ruandi o sri lanki o kolumbiji o onim kmerima o pitaj boga ko sve jos ne ratuje

edit
i kao sto vidis nisam stao ni na stranu napadaca ni branilaca
uostalom sta se ja tebi imam pravdati ako ti se ne svidja ne citaj
Last edited by scooter21ba on 04/01/2009 03:41, edited 1 time in total.
Topla voda

#950 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by Topla voda »

i kako si prominjenila nick?
Locked