VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
JanuaryJones

#926 VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote:
Smrcak15 wrote: kazes nije uzrokovano vakcinom, ok, ja netvrdim da i druge stvari ne mogu to prouzrokovati.

znaci tvoje dijete nikad nije dobile ni jedne jedine vakcine od svog rodjenja?
Tvrdiš i postavljaš raznorazna kvazi istraživanja i video klipove sumnjivih izvora kao relevantna naučna stajališta a ne komentarišeš stvarne, priznate biomedicinske studije od strane vodećih stručnjaka u tom polju?

Onda na kraju dodaš da bi, ukoliko ti Saudijska Arabija bude to tražila i insistirala, pristao na vakcinaciju (zbog svojih vjerskih ubjeđenja)? Ovdje možeš ugrožavati i ti i tvoje dijete imunokompromitiranu djecu i bebe ali zbog hadžija bi se vakcinisao. Vrlo moralno, nadasve.

I ne, nije dobilo vakcine do dijagnoze, 6 mj poslije smo stigli vakcinaciju i nema nuspojava i regresije. Kuc kuc u drvo.

jeli ovaj kvaziDoktor mozda???

https://www.amazon.com/Informed-Vaccine ... XC2W3ABFDB
Make an Informed Vaccine Decision for the Health of Your Child: A Parent's Guide to Childhood Shots
Image
Image
Samo zato što se prodaje na Amazonu ne znači da lik ima kredibilitet:
http://www.chicagotribune.com/news/chi- ... story.html
Eisenstein is not board-certified in any of the specialties relevant to autism and the use of Lupron, including pediatrics, endocrinology, neurology and psychiatry.
Smrcak15

#927 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote:
Niemand wrote:
Posto je rekao da bi gledao da zaobidje vakcinisanje, i tamo bi ugrozavao ljude, a najveci broj ljudi koji idu na hadz su stariji. Nije potrebno previse razmisljati da skontas kakav je njihov imuni sistem taman da su svi vakcinisani a jedno nije i sta u njihovim godinama i obicni virus znaci.
Ili da pokupi nešto pa donese svojoj djeci i ukućanima, kakve difterije ili tuberkuloze, ili zaušnjaka. A jbg moja Niemand, svega u Božijoj bašči.
dali znas da se moze tuberkuloza dobiti od vakcine?

dakli znas da se zausnjak moze dobiti od vakcine?

‘Moja curica je bolesna zbog opasnog cjepiva. To je suludo!’
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... 9/2313431/

ZADAR - Šestogodišnja djevojčica iz Zadra, koja uskoro kreće u prvi razred, prije dva tjedna primila je cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeola. Riječ je o obaveznom cjepivu MoPaRu, koje pred polazak u školu moraju primiti sva djeca predškolskog uzrasta. Međutim, 16. dan nakon cijepljenja djevojčica je dobila zaušnjake! Njezina majka, ogorčena i šokirana time što se dogodilo njezinoj djevojčici, razmišlja o tužbi.

- Zašto se predškolska djeca i dalje cijepe MoPaRu-om kad stručnjaci već godinama upozoravaju na štetnost tog cjepiva? Kako je moguće da cijepim dijete protiv zaušnjaka, a ono nakon dva tjedna dobije tu bolest? To je suludo! Ne želim niti pomisliti što bi bilo da je dobila meningitis, koji je isto nuspojava tog cjepiva.
Smrcak15

#928 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

stvari su jednostavne, nevjerujete ovim nevjerujete onim

dobro, sta cemo sad, moj savjet pogledajte one porodice koje su nastradale i sta one kazu, njihova iskustva pa tek onda donosi zakljucak sta i kako dalje.

a Ovako na suho predati dijete da ti kad neko roka toxinima i kad nesto bude , :-) onda aj kuku lele, nema onda kuku, nego trpi i suti, sam pao sam se ubio.

bit ce kao ovoj zeni
Last edited by Smrcak15 on 16/02/2017 14:04, edited 1 time in total.
Niemand

#929 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

Smrcak15 wrote:
Niemand wrote:
Posto je rekao da bi gledao da zaobidje vakcinisanje, i tamo bi ugrozavao ljude, a najveci broj ljudi koji idu na hadz su stariji. Nije potrebno previse razmisljati da skontas kakav je njihov imuni sistem taman da su svi vakcinisani a jedno nije i sta u njihovim godinama i obicni virus znaci.
kako cu ugroziti ako sam zdrav?
Ozbiljno? Zivis u evropi u kojoj se i neces sretati sa pola bolesti koje ce svijet donijeti sa sobom a ti bi gledao da se ne vakcinises. Oni traze obavezno vakcinisanje, al jel bas mislis da ce nekom oboljelom uskratiti hadz i da se uopste moze kontrolisati tolika masa na bas i najmanju bolest? Maske u danima hadza furaju iz mode, inace.

Jedan donese, ti nevakcinisani pokupis, vec ste dvojica, i prenosite dalje.
JanuaryJones

#930 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote:
Niemand wrote:
Ili da pokupi nešto pa donese svojoj djeci i ukućanima, kakve difterije ili tuberkuloze, ili zaušnjaka. A jbg moja Niemand, svega u Božijoj bašči.
dali znas da se moze tuberkuloza dobiti od vakcine?

dakli znas da se zausnjak moze dobiti od vakcine?

‘Moja curica je bolesna zbog opasnog cjepiva. To je suludo!’
http://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska ... 9/2313431/

ZADAR - Šestogodišnja djevojčica iz Zadra, koja uskoro kreće u prvi razred, prije dva tjedna primila je cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeola. Riječ je o obaveznom cjepivu MoPaRu, koje pred polazak u školu moraju primiti sva djeca predškolskog uzrasta. Međutim, 16. dan nakon cijepljenja djevojčica je dobila zaušnjake! Njezina majka, ogorčena i šokirana time što se dogodilo njezinoj djevojčici, razmišlja o tužbi.

- Zašto se predškolska djeca i dalje cijepe MoPaRu-om kad stručnjaci već godinama upozoravaju na štetnost tog cjepiva? Kako je moguće da cijepim dijete protiv zaušnjaka, a ono nakon dva tjedna dobije tu bolest? To je suludo! Ne želim niti pomisliti što bi bilo da je dobila meningitis, koji je isto nuspojava tog cjepiva.
Znam, ako se cijepi imunokompromitovano dijete i zato je bitno da na cijepljenje dovedeš zdravo dijete, da su u kući svi zdravi (da nikome ne curi nos i da se ne shvataju olako doktorska pitanja o medicinskoj istoriji) a i da doktori odrade svoj dio posla kako treba i temeljito. To nije razlog protiv cijepljenja.
Smrcak15

#931 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Niemand wrote:
Smrcak15 wrote:
Niemand wrote:
kako cu ugroziti ako sam zdrav?
Ozbiljno? Zivis u evropi u kojoj se i neces sretati sa pola bolesti koje ce svijet donijeti sa sobom a ti bi gledao da se ne vakcinises. Oni traze obavezno vakcinisanje, al jel bas mislis da ce nekom oboljelom uskratiti hadz i da se uopste moze kontrolisati tolika masa na bas i najmanju bolest? Maske u danima hadza furaju iz mode, inace.

Jedan donese, ti nevakcinisani pokupis, vec ste dvojica, i prenosite dalje.
jeli ti stvarno mislis da vakcinacija tek tako cuva od tih bolesti , pa covjce vakcina moze da ti da upravu tu bolest na sto se se vakcinisao

a zasto zato sto mrtvi virusi nisu bas bili mrtvi u toj vakcini pa su se samo rasuli u krvi i to zivi virusi.
Smrcak15

#932 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote: Znam, ako se cijepi imunokompromitovano dijete i zato je bitno da na cijepljenje dovedeš zdravo dijete, da su u kući svi zdravi (da nikome ne curi nos i da se ne shvataju olako doktorska pitanja o medicinskoj istoriji) a i da doktori odrade svoj dio posla kako treba i temeljito. To nije razlog protiv cijepljenja.
kad tako zagovaras cijepljenje, dali znas sadrzaje tih vakcina, i kako ti razni sadrzaju utjecu na covjeka?
Niemand

#933 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

Smrcak15 wrote:
jeli ti stvarno mislis da vakcinacija tek tako cuva od tih bolesti , pa covjce vakcina moze da ti da upravu tu bolest na sto se se vakcinisao

a zasto zato sto mrtvi virusi nisu bas bili mrtvi u toj vakcini pa su se samo rasuli u krvi i to zivi virusi.
Po drugi put, nebitno je sta ja ili ti il neko deseti mislimo o vakcinama, bitna je sigurnost veceg broja ljudi. S.arabija pored obaveznih vakcina, ima jos i nekoliko koje preporucuje, razne upute kako izbjeci zarazu i za te vakcinisane, zamisli. Sta je tek onda sa nevakcinisanima ne samo neposredno prije ulazka u zemlju, vec nikad vakcinisanim.

Opet kazem, zelje su jedno, procedure o sigurnosti ljudi u jednoj zemlji drugo. To sto bi ti il neko drugi volio je ovdje nebitno. I pored svega sto zahtjevaju, nemoguce je kontrolisati toliki broj ljudi. Zamisli sta bi tek bilo da ne rade nista.

Neozbiljno vala. Al dobro. Svakom njegovo na dusu.

Lijep pozdrav.
JanuaryJones

#934 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote: Znam, ako se cijepi imunokompromitovano dijete i zato je bitno da na cijepljenje dovedeš zdravo dijete, da su u kući svi zdravi (da nikome ne curi nos i da se ne shvataju olako doktorska pitanja o medicinskoj istoriji) a i da doktori odrade svoj dio posla kako treba i temeljito. To nije razlog protiv cijepljenja.
kad tako zagovaras cijepljenje, dali znas sadrzaje tih vakcina, i kako ti razni sadrzaju utjecu na covjeka?
Pretpostavljam da ti znaš jer si doktor biomedicinske hemije. Da ti postave video guščije jetre i kako enzimi iz kukuruza utječu na razvoj toksičnosti guščijeg perja i da ti to postave kao video utjecaja vakcina na ljude ti bi povjerovao jer nemaš pojma. Mikroskop nikad u životu vidio nisi a kamoli gledao kroz njega a da ne pričam o nekoj organskoj i anorganskoj hemiji. Uzimaš za relevantno knjigu lika koji je tušio vitamin D i probiotike da liječi svinjsku gripu i autizam, kojeg su tužili toliko puta da je bankrotirao u više navrata. I da te shvatim ozbiljno? Sorry but jebi ga, ne mogu.
Smrcak15

#935 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

Niemand wrote:
Smrcak15 wrote:

Po drugi put, nebitno je sta ja ili ti il neko deseti mislimo o vakcinama, bitna je sigurnost veceg broja ljudi. S.arabija pored obaveznih vakcina, ima jos i nekoliko koje preporucuje, razne upute kako izbjeci zarazu i za te vakcinisane, zamisli. Sta je tek onda sa nevakcinisanima ne samo neposredno prije ulazka u zemlju, vec nikad vakcinisanim.

Opet kazem, zelje su jedno, procedure o sigurnosti ljudi u jednoj zemlji drugo. To sto bi ti il neko drugi volio je ovdje nebitno. I pored svega sto zahtjevaju, nemoguce je kontrolisati toliki broj ljudi. Zamisli sta bi tek bilo da ne rade nista.

Neozbiljno vala. Al dobro. Svakom njegovo na dusu.

Lijep pozdrav.
ali to ide protiv nauke, jer se kosi sa stvarnoscu

naprimjer

Officials Covered Up “Massive” UK Measles Outbreak in Highly MMR Vaccinated Children & Adults – Officials Withheld The Evidence – Parents Not Warned – Children Unprotected – BBC Directly Implicated
https://childhealthsafety.wordpress.com ... y-implica/

kako to da su u engleskoj vakcinisana djeca i odrasli dobili male boginje? ako ih toliko stiti ta ista vakcina, sta mislis dali vakcinaa to probudi u njima?
Smrcak15

#936 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote:
Smrcak15 wrote:
Pretpostavljam da ti znaš jer si doktor biomedicinske hemije. Da ti postave video guščije jetre i kako enzimi iz kukuruza utječu na razvoj toksičnosti guščijeg perja i da ti to postave kao video utjecaja vakcina na ljude ti bi povjerovao jer nemaš pojma. Mikroskop nikad u životu vidio nisi a kamoli gledao kroz njega a da ne pričam o nekoj organskoj i anorganskoj hemiji. Uzimaš za relevantno knjigu lika koji je tušio vitamin D i probiotike da liječi svinjsku gripu i autizam, kojeg su tužili toliko puta da je bankrotirao u više navrata. I da te shvatim ozbiljno? Sorry but jebi ga, ne mogu.
postavio sam ti pitanje, jeli ti dijete dobilo i jednu vakcinu u zivotu, ako jeste protiv cega?
JanuaryJones

#937 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Ja sam ti odgovorila, pročitaj ponovo moje odgovore.
Smrcak15

#938 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Smrcak15 »

JanuaryJones wrote:
Smrcak15 wrote:
JanuaryJones wrote:
Korelacija ne znači uzrok. Evo moje dijete ima razvojni poremećaj a nije uzrokovano vakcinom, šta ćemo sad? Koga da krivim? Vodovod što nam isporučuje vodu zagađenu teškim metalima ili velepekaru koja stavlja aditive u hljeb?
kazes nije uzrokovano vakcinom, ok, ja netvrdim da i druge stvari ne mogu to prouzrokovati.

znaci tvoje dijete nikad nije dobile ni jedne jedine vakcine od svog rodjenja?
Tvrdiš i postavljaš raznorazna kvazi istraživanja i video klipove sumnjivih izvora kao relevantna naučna stajališta a ne komentarišeš stvarne, priznate biomedicinske studije od strane vodećih stručnjaka u tom polju?

Onda na kraju dodaš da bi, ukoliko ti Saudijska Arabija bude to tražila i insistirala, pristao na vakcinaciju (zbog svojih vjerskih ubjeđenja)? Ovdje možeš ugrožavati i ti i tvoje dijete imunokompromitiranu djecu i bebe ali zbog hadžija bi se vakcinisao. Vrlo moralno, nadasve.

I ne, nije dobilo vakcine do dijagnoze, 6 mj poslije smo stigli vakcinaciju i nema nuspojava i regresije. Kuc kuc u drvo.
a jesi li ti u trudnoci dobila i jednu vakcinu?
JanuaryJones

#939 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by JanuaryJones »

Nisam niti sam pila ikakve tablete. Uzimala folnu, minerale i vitamine, hranila se zdravo i često hodala.
Niemand

#940 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Niemand »

@smrcak,

:D

Dzaba, ti pricas o deset nekakvih tema o kojima ja ne pricam, vec o jednoj konkretnoj koju iz nekog razloga izbjegavas. Jedino sto je pozitivno u svemu, nije ni s.arabija toliko budalasta, pa srecom svake godine sve strozije procedure.

A ti vidi jel fin nijet s muljazom krenuti na hadz.

Toliko.

:cao:
sadie_forever

#941 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

JanuaryJones wrote:
Smrcak15 wrote:

nemam, referenca mi je sva svjedocanstva nastradalih. plus ova naucna istrazivanja.
A šta je sa onom djecom koja nisu vakcinisana a imaju razvojne poremećaje?
bez vakcinacije 1 od 10 000 ima autizam

danas kad se 99% vakcinise 1 od 50

(amerika)

malo drasticna razlika ne?
LolaLola

#942 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by LolaLola »

Sadie, netacne podatke postavljas.
Ako cemo mak na konac, znam curicu koja ima autizam a ni jedne vakcine nije primila.
U kojem gradu u Americi zivis pa vidis toliko autisticne djece?
Filter

#943 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Filter »

:zoka:
sadie_forever

#944 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

to su javni podatci nisu moji

i nije svaki autizam ocit,neko ima povremene probleme,neko jedva primjetljive,,,ali je autizam i dalje
LolaLola

#945 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by LolaLola »

sadie_forever wrote:to su javni podatci nisu moji

i nije svaki autizam ocit,neko ima povremene probleme,neko jedva primjetljive,,,ali je autizam i dalje

Posto vidim da si medicinske struke, a medicinari i te kako mogu vidjeti znakove autizma, pitam te u kojem gradu u Americi zivis gdje vidis toliko autisticne djece?
I o kakvim povremenim promjenama pricas u autizmu?
sadie_forever

#946 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sadie_forever »

LolaLola wrote:
sadie_forever wrote:to su javni podatci nisu moji

Posto vidim da si medicinske struke, a medicinari i te kako mogu vidjeti znakove autizma, pitam te u kojem gradu u Americi zivis gdje vidis toliko autisticne djece?
I o kakvim povremenim promjenama pricas u autizmu?

ne zivim u americi navodim ti izvore
CherryLips

#947 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by CherryLips »

Tacno bi sevap bio nekima ukinuti internet
sha_ba

#948 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by sha_ba »

CherryLips wrote:Tacno bi sevap bio nekima ukinuti internet
:thumbup:
ja71

#949 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by ja71 »

prije nekih 15-tak godina su pricali kako upotreba pesticida uzrokuje autizam
jer upravo se pocetak upotrebe pesticida poklapa sa porastom slucajeva autizma.

Ja vjerujem u onu teoriju da je danasnji "porast" broja autista uzrokovan
redovnijim kontrolama a samim time i boljim prepoznavanjem autizma.
Hocu reci , stvaran broj autista se nije promijenio nego samo broj prepoznatih autista.
prije su samo tezi slucajevi zavrsavali kod ljekara a ostali su bili ljudi "na svoju ruku" i "cudaci".
autizam se u pocetku zvao "djecije ludilo"

Koja bi bila motivacija medicine da se zna da vakcinacija uzrokuje autizam a da se ne radi nista protiv toga ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#950 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Truba »

to se kaze da je dijagnostika napredovala :D

i prije su ljudi masovno umirali
samo se nije znalo od cega
a danas sve statistike imamo
Post Reply