Ko je smjestio Deda Mrazu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Zelimo li Deda Mraza u zivotima nase djece i djece drugih?

Da, definitivno, idemo zajedno po poklone ( ho!ho!ho! )
196
71%
Ne, niposto, smrt crvenom potkupljivcu i njegovim jatacima!
14
5%
Ne u zivotu mog djeteta, ali ne zabranjujem drugima
45
16%
Svejedno mi je
20
7%

Total votes: 275

seln

#926 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

nosara wrote:travar, vjera je za kuce i svoja cetiri zida ili crkve i dzamije, a ne za vrtica, skole, ulice, medija...
Ako ti treba neko pojacalo da bi bio vjernik, onda ti je vjera tanka.
Njemu treba MARSHAL... :D
minci

#927 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by minci »

Zox wrote:
Kazala si da su ti isti silovali djevojcice. Sarajeva na mapi nisi vidjela.
:x Ti si eto vidio i vi svi znate od kada sam ja otisla iz svoje zemlje i zbog cega i na koji nacin. :twisted:
to sam ja

#928 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

Ma sta me briga za ostale, meni je uvjek dolazio Deda Mraz a dolazit ce i mom djetetu :thumbup:
nosara

#929 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by nosara »

Minci, ne igra ulogu. Tu si gdje si, tisu-misu. Djeluj lokalno (ako smijes)...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#930 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

minci wrote:
Zox wrote:
:x Ti si eto vidio i vi svi znate od kada sam ja otisla iz svoje zemlje i zbog cega i na koji nacin. :twisted:
Nista od svega toga navedenog ti ne daje za pravo proglasavati raju na ovom forumu cetnicima. Ako ne kontas da si to fakat napisala, onda procitaj svoje postove i nemoj ih naknadno editovati.
Mi pricamo o Deda Mrazu u sarajevskim obdanistima, poklon paketicima za malu raju, ti pises o cetnicima i silovanju. Zapitaj se malo ko je fulio temu i do koga je.
Zox

#931 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Zox »

minci wrote:
Zox wrote:
Ja sam vidio Sarajevo. Boli me briga kako si i zasto otisla, nemam pravo pricati o tome jer ne znam, kao i ti sto nemas pravo pricati o stvarima koje ne znas i nisi vidjela.
to sam ja

#932 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

minci wrote:
Mozda bi trebala s nekim ozbiljno porazgovarati...mislim na nekog profesionalca....a i temu si fulila :(
kockica_kockica

#933 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by kockica_kockica »

minci wrote:Nikome nisam direktno rekla da je cetnik a oni koji kazu da nisu nista takvo cinili niti koga istjerivali da li su preuzeli nesto da to sprijece tada? Ne! Nisu nego su gledali mirno sta se radi.
I da li je stid cetnika sto smo mi mnoge eto kao dijete silovane i sto se na nama muslimankama izivljavalo gore nego da smo zivotinje i sto nas cetnik tada za novu godinu nije pitao hocete li djeco paketice za novu godinu nego nam ni koru hljeba nije dao? :x :x
Zasto se vi koji se osjecate uvrijedjeni niste pitali da li je to moralno kada su neki zlostavljali one koji su i samo ime imali muslimansko a da nista o vjeri nisu znali, kada su mnoge majke plakale i molile da bar njihovu djecu ostave na miru ako sa njima rade to sto su radili.

I Boze sacuvaj da ja od nekoga pare uzimam niti sam vehabija niti ikada bila u blizini nekog vehabije. Ali ima Boga za svakoga!!!

Djed mraz nije produkt cetnika ni nihovih postupaka.. Djed mraz je nesto sto je od pamtivjeka prisutno kod nas, i nije obojen nikakvom bojom nacionalizma mrznje itd... Prozvala si odreda sve svojim postom koji nisu muslimani i koji podrzavaju u djecijim zivotima Djeda mraza... Ne znas i ne mozes suditi ljudima koji su na forumu gdje su bili ili gdje su sada, ko su sta su itd... Nisi sama koja si prezivjela torturu u ratu ima jos ljudi koji imaju istu ili slicnu sudbinu ( svi bi ovdje mogli ispricati svoju pricu o tome sta su prozivjeli u ratu ali nas to ne vodi nikuda)... Trebamo poceti zivjeti sadasnjost, a ne proslost, jer od proslosti koja je bila ruzna nemamo mnogo koristi... I ovdje nije rijec o cetnicima niti o tome ko je sto radio u ratu vec o Djedu mrazu kao simbolu radosti za djecu koja su bila dobra cijelu godinu. Djed mraz je jedna izmisljotina koja nikome ne skodi a djeca su sretna jer dobiju paketice, Djed mraz ne bira djecu po tome ko su i sta su vec je dovoljno da bude dijete...
Doda37

#934 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Doda37 »

minci wrote:
Zox wrote:
@minci sretna ti Nova godina
zonbirile

#935 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

dr gog

ako sam ja banovan zbog psovke,mislim da je minci zrela ko kruška
seln

#936 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by seln »

minci wrote:
Zox wrote:
Jesi li protjerana? Jos milion drugih je protjeran. Jesi li silovana? Jos 30.000 zena je.
Ali niko, ama bas niko od njih nije pokrenuo polumjesecarski rat protiv Djeda Mraza.
Na ovom forumu ima dovoljno tema o ratnim zlocinima, zlocincima i sudbinama zrtava. Slobodno otvori jos jednu ako hoces, ali zapamti: sta god ti se desilo, nije ti to uradio Djed Mraz. Dakle, ne razumijem ociglednu mrznju koja izbija iz tvojih rijeci.
travar

#937 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by travar »

nosara wrote:travar, vjera je za kuce i svoja cetiri zida ili crkve i dzamije, a ne za vrtica, skole, ulice, medija...
To nije upitno, ali govorio sam u kontextu toga da su danas svi spremni nekoga osuđivati i nazivati modernim ili turbo ako se striktno želi držati svoje vjere!
Nemam ja ništa protiv ni božića ni uskrsa, hanuke...nek se slavi, i treba da se slavi moje je da to poštujem i čestitam, ali nema niko pravo da mene, petog i desetog osuđuje jer ja ne pratim te običaje, niti ja osuđujem ako pripadnici druge religije ne slave bajrame, jer nemam pravo na to!
Ko želi djeda mraza, niko mu to nema pravo oduzeti, ali govoriti da je tobože djed mraz protjeran iz sarajeva (prvo je bilo iz vrtića) je notorna glupost, a 30 i kusur stranica na ovoj temi je dokaz šta medijska propaganda može učiniti!
homo_sapiens

#938 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by homo_sapiens »

Doda37 wrote:
minci wrote:
Zox wrote:
@minci sretna ti Nova godina
545-ta :D
mIRCerka

#939 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

travar wrote:
To nije upitno, ali govorio sam u kontextu toga da su danas svi spremni nekoga osuđivati i nazivati modernim ili turbo ako se striktno želi držati svoje vjere!
Nemam ja ništa protiv ni božića ni uskrsa, hanuke...nek se slavi, i treba da se slavi moje je da to poštujem i čestitam, ali nema niko pravo da mene, petog i desetog osuđuje jer ja ne pratim te običaje, niti ja osuđujem ako pripadnici druge religije ne slave bajrame, jer nemam pravo na to!
Ko želi djeda mraza, niko mu to nema pravo oduzeti, ali govoriti da je tobože djed mraz protjeran iz sarajeva (prvo je bilo iz vrtića) je notorna glupost, a 30 i kusur stranica na ovoj temi je dokaz šta medijska propaganda može učiniti!
medijskom propagandom ii jos bolje receno hajkom mozemo postici da nam ga Arzija proba "shuknut" pa se ipak organizuju paketici za raju u obdanistima, i time usreci 2.600 malishana.
Fair Life

#940 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Fair Life »

to sam ja wrote:
minci wrote: :x Ti si eto vidio i vi svi znate od kada sam ja otisla iz svoje zemlje i zbog cega i na koji nacin. :twisted:
Mozda bi trebala s nekim ozbiljno porazgovarati...mislim na nekog profesionalca....a i temu si fulila :(
Evo profesionalca...

http://shoba.lesliefratkin.com/pictures4/djedamraz.jpg
Zox

#941 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Zox »

Bilo je dovoljno razloga da SVAKO od nas napusti Sarajevo u ratu.Vjerovatno ni vise ni manje nego u tvom slucaju. Znas, minci, PADALE SU GRANATE. Zamisli! I rodjaci su nam ginuli. Medjutim, neki, a upravo na ovoj temi mnogi su takvi, su ostali da odbrane sto se odbraniti moze. Vjernici i kjafiri. Zato ti koja NITI SI U SARAJEVU NITI SI IZ SARAJEVA nemas NIKAKVO pravo prisvajati grad i reci NAMA da ga pustimo vise.
mIRCerka

#942 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

zivota ti fair, ne stavljaj gada u img tagove, izvrnuh se sa stolice...
to sam ja

#943 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

Ja se pitam gdje ste vi neki odrastali :? Koliko moje pamcenje mene sluzi svi smo dobijali paketice... kako u vrticu tako i u firmama roditelja....tako da se cudom cudim kad neko pise da toga nikad nije bilo :shock:
nosara

#944 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by nosara »

To sam ja, to se zove virtuelna lobotomija. Nista nije postojalo do gasenja svjetla...
Zox

#945 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by Zox »

to sam ja wrote:Ja se pitam gdje ste vi neki odrastali :? Koliko moje pamcenje mene sluzi svi smo dobijali paketice... kako u vrticu tako i u firmama roditelja....tako da se cudom cudim kad neko pise da toga nikad nije bilo :shock:
Cude se oni koji Sarajeva na razglednici nisu vidjeli!
SL67

#946 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by SL67 »

Fair Life wrote:
to sam ja wrote:
minci wrote: :x Ti si eto vidio i vi svi znate od kada sam ja otisla iz svoje zemlje i zbog cega i na koji nacin. :twisted:
Evo profesionalca...

http://shoba.lesliefratkin.com/pictures4/djedamraz.jpg
sta pozeli masta, tehnika moze svasta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
to sam ja

#947 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by to sam ja »

Zox wrote:
to sam ja wrote:Ja se pitam gdje ste vi neki odrastali :? Koliko moje pamcenje mene sluzi svi smo dobijali paketice... kako u vrticu tako i u firmama roditelja....tako da se cudom cudim kad neko pise da toga nikad nije bilo :shock:
Cude se oni koji Sarajeva na razglednici nisu vidjeli!
Saraj sta????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#948 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by zonbirile »

svima sretno Silvestrovo
mIRCerka

#949 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by mIRCerka »

zonbirile wrote:svima sretno Silvestrovo
Svima sretan i ugodan svaki dan zelim.
arzuhal

#950 Re: Ko je smjestio Deda Mrazu

Post by arzuhal »

Locked