F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BSn

#926 Re: F.K. Olimpic

Post by BSn »

@EUROBIH

Aj' se smiri. Sad nadji gdje je napadam njega i gdje ga osporavam? Gdje to ja njemu "ne halalim uspjeh"? Gdje to ja govorim da je broj navijaca bitniji od sponozra (ni blizu)?

A sad stavi njegovu firmu po strani i svoju nacionalnu opterecenost - kakve veze ima cije ja proizvode kupujem i treci entitet sa pricom o Olimpicu?

E sad, ajmo fino - Olimpic nema sponzora. Olimpic nije i nece nikada biti interesantan sponzorima. Gracic je izvalio lovu i od Olimpica napravio klub, al' se zahebo sto je uzeo Olimpic koji je neinteresantan sponzorima, tako da on mora proizvoditi lovu za klub, a sa strane ne dolazi nista.

Kakve veze ima sto Saponia posluje sa Gracicevom firmom, s sponzorisanjem Olimpica. Je l' to znaci ako su unajmili Gracica da im lijepi plakate po Sarajevu, da ce im dati love i za Olimpic?! Jest, al' u limburgu.

A Gracicu svaka cast za sve sto je uradio... Samo je uradio s limitiranim klubom - po pitanju buduceg i trenutnog priljeva love.
EUROBIH

#927 Re: F.K. Olimpic

Post by EUROBIH »

ti mi pričaš o čovjeku u koga znam mnoooooooooooogo godina a kojeg cijenim i volim kao brata

našo si mi pričat šuplju o čovjeku koga znam godinama.............evo ti jedan primjer kakvi smo i zašto nas se sve to vraća ko bumerag......ne govorim džaba o finansiranju..........oni dole moraju ulagat ...a pogledaj ovdje.......ne možeš izabrati sportistu godine,nego sada idol nacije?!!!!..jer para nema,a onaj ko hoće da nešto stvori,spočitavamu se stotine stvari koje nemaju veze sa realnošću,
...sjećam se kada je krenuo sa bordo pivom...sa kojim elanom i entuzijaznom....da pomogne sarajevu,....novina jeste bila tada na tržštu i lijepo osmišljena...al ovdje u bosni će da te unište pa na bilo kakav način........gledam svojim očima navijači kupuju u granapu jedno hrvatsko pivo koje je bilo skuplje 10-15% skuplje od bordo piva.......sav iziritan pitam oonog momka što kupuje što ne uzima bordo....velim jeftinije i naše...
...a on meni -neće se gracić bogatit sa mojih leđa

al fazon čitave priče svodi se na to da je u toj istoj punionici u hercegovini punilo isto pivo samo jedan je imao etiketu bordo piva a drugo žuju!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

nemam ništa protiv hercegovaca..dapače..dugo radim sa njima,cijenim ih jer su snalažljivi i promućurni od većine u ovim našim kasabama.......sami sebe glođemo u ovim malim barama....,samo znam da je nijazov dugogodišnji prijatelj bošnjak izradio za projekat stadion,da ga je jedan igrač-sada ohrdana kjlusina izradio na nekim utakmicama na grbavici a pomogo mu je kad ga uzeo u tim kad nije imo gdje..........pa sudije.... golać u travniku...pa kup sa slobodom na koševu.....pa stalno su neke opstrukcije,podmetanja,etiketiranje....imalo bi se toga nabrajat..i opet neumorno ide dalje...nekad je inat dobra stvar.................

čitam ovdje pojedince koji ga spominju u bivšoj jugi i neku lišticu.............čovjek je tada bio snalažljiv i promućuran pa otvori duty free shop kod studenskog doma....prodaja .panasonica i samsung je bil u njegovim rukama
p.s.
a nacionalista nisam...jer mzim nacionalizam više nego s :skoljka: ...... :lol: :lol: :lol:
GandalfSivi

#928 Re: F.K. Olimpic

Post by GandalfSivi »

EUROBIH wrote: ...sjećam se kada je krenuo sa bordo pivom...sa kojim elanom i entuzijaznom....da pomogne sarajevu,....novina jeste bila tada na tržštu i lijepo osmišljena...al ovdje u bosni će da te unište pa na bilo kakav način........gledam svojim očima navijači kupuju u granapu jedno hrvatsko pivo koje je bilo skuplje 10-15% skuplje od bordo piva.......sav iziritan pitam oonog momka što kupuje što ne uzima bordo....velim jeftinije i naše...

al fazon čitave priče svodi se na to da je u toj istoj punionici u hercegovini punilo isto pivo samo jedan je imao etiketu bordo piva a drugo žuju!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:
Jesi lud lik svega mi. Da ne spominjemo to sto se lozis k'o hepo kockica, nego sto jos vjerovatno i sam vjerujes u ove stvari o pivi. Svi smo se trovali odvratnim "Zujom" (btw, nikada mi nece biti jasni likovi koji mogu piti tu pivu), i nikome nije padalo na pamet da pare idu Nijazu, nego samo FKS-u. Pred svaku utakmicu si mogao od kafana do stadiona vidjeti 95% raje koja piju Bordo pivu. Ali hajde, kada si vec spomenuo Bordo projekat, de me molim te podsjeti na koga je registrovan patent???
Šibicar

#929 Re: F.K. Olimpic

Post by Šibicar »

GandalfSivi wrote:
EUROBIH wrote: ...sjećam se kada je krenuo sa bordo pivom...sa kojim elanom i entuzijaznom....da pomogne sarajevu,....novina jeste bila tada na tržštu i lijepo osmišljena...al ovdje u bosni će da te unište pa na bilo kakav način........gledam svojim očima navijači kupuju u granapu jedno hrvatsko pivo koje je bilo skuplje 10-15% skuplje od bordo piva.......sav iziritan pitam oonog momka što kupuje što ne uzima bordo....velim jeftinije i naše...

Jesi lud lik svega mi. Da ne spominjemo to sto se lozis k'o hepo kockica, nego sto jos vjerovatno i sam vjerujes u ove stvari o pivi. Svi smo se trovali odvratnim "Zujom" (btw, nikada mi nece biti jasni likovi koji mogu piti tu pivu), i nikome nije padalo na pamet da pare idu Nijazu, nego samo FKS-u. Pred svaku utakmicu si mogao od kafana do stadiona vidjeti 95% raje koja piju Bordo pivu. Ali hajde, kada si vec spomenuo Bordo projekat, de me molim te podsjeti na koga je registrovan patent???

Ni meni,jer iskreno,odvratnije pive od "Žuje" ja nisam probao.Jes da nije tema al' eto. :)
cyprus

#930 Re: F.K. Olimpic

Post by cyprus »

Ne znam zašto mislite da Olimpik neće moć privuć sponzore nikad... Sa velikim rezultatima bi došli i sponzori...

Da Olimpik (što je opet teško vjerovat za bilo koji naš klub) ostvari korak dalje od onoga što su naši klubovi dosad ostvarili i plasira se u grupnu fazu recimo Europa Lige, mislite da ne bi bilo sponzora?
Obuca9

#931 Re: F.K. Olimpic

Post by Obuca9 »

EUROBIH wrote:ti mi pričaš o čovjeku u koga znam mnoooooooooooogo godina a kojeg cijenim i volim kao brata

našo si mi pričat šuplju o čovjeku koga znam godinama.............evo ti jedan primjer kakvi smo i zašto nas se sve to vraća ko bumerag......ne govorim džaba o finansiranju..........oni dole moraju ulagat ...a pogledaj ovdje.......ne možeš izabrati sportistu godine,nego sada idol nacije?!!!!..jer para nema,a onaj ko hoće da nešto stvori,spočitavamu se stotine stvari koje nemaju veze sa realnošću,
...sjećam se kada je krenuo sa bordo pivom...sa kojim elanom i entuzijaznom....da pomogne sarajevu,....novina jeste bila tada na tržštu i lijepo osmišljena...al ovdje u bosni će da te unište pa na bilo kakav način........gledam svojim očima navijači kupuju u granapu jedno hrvatsko pivo koje je bilo skuplje 10-15% skuplje od bordo piva.......sav iziritan pitam oonog momka što kupuje što ne uzima bordo....velim jeftinije i naše...

nemam ništa protiv hercegovaca..dapače..dugo radim sa njima,cijenim ih jer su snalažljivi i promućurni od većine u ovim našim kasabama.......sami sebe glođemo u ovim malim barama....,samo znam da je nijazov dugogodišnji prijatelj bošnjak izradio za projekat stadion,da ga je jedan igrač-sada ohrdana kjlusina izradio na nekim utakmicama na grbavici a pomogo mu je kad ga uzeo u tim kad nije imo gdje..........pa sudije.... golać u travniku...pa kup sa slobodom na koševu.....pa stalno su neke opstrukcije,podmetanja,etiketiranje....imalo bi se toga nabrajat..i opet neumorno ide dalje...nekad je inat dobra stvar.................

čitam ovdje pojedince koji ga spominju u bivšoj jugi i neku lišticu.............čovjek je tada bio snalažljiv i promućuran pa otvori duty free shop kod studenskog doma....prodaja .panasonica i samsung je bil u njegovim rukama
p.s.
a nacionalista nisam...jer mzim nacionalizam više nego s :skoljka: ...... :lol: :lol: :lol:
A to kao Olimpic nije radio sa sudijama dok su ulazili iz Druge u Prvu, te iz Prve u Premijer ligu? Nećemo se praviti naivni.

Druga je priča što su sad uletili u veće društvo, gdje ima i drugih kojima sudije pomažu i gdje su još uvijek mali u odnosu na neke ostale klubove.
pOZz

#932 Re: F.K. Olimpic

Post by pOZz »

Radio je sa sudijama i ove polusezone. Travnik je bio krajnji rezultat tih igrica.

Gracić će ako bude imao strpljenja, volje, želje, sreće i znanja napraviti dobar klub. Za to se treba poklopiti dosta kockica, ali Bože moj. Mislim da je njegov problem ova prva nabrojana osobina.
extraordinary

#933 Re: F.K. Olimpic

Post by extraordinary »

Ima Olimpik sponzora u Graciću, samo je pitanje koliko je on ''težak'' i koliko je daleko spreman ići. Vidi se da postoji neki koncept i plan rada u Olimpiku, što je za naše klubove rijetkost. Nije problem sa finansijskog aspekta u našoj ligi napraviti konkurentnu ekipu, većinu ovih talentovanih fudbalera Gracić je doveo za siću a sad može profitirati na njima desetostruko. Sve u svemu, ako istraje, mogao bi Olimpik postati ozbiljan klub, ako Gracić ne bude gledao da kroz klub prvenstveno zarađuje i ako ne bude prodavao igrače za 200-300 hiljada eura.
aldinjo

#934 Re: F.K. Olimpic

Post by aldinjo »

Što je ovo neaktivna tema,da je aktiviram.Olimpic otisao na pripreme u Fojnicu 10 dana.Stigla nova oprema.
jeza u ledja

#935 Re: F.K. Olimpic

Post by jeza u ledja »

aldinjo wrote:Što je ovo neaktivna tema,da je aktiviram.Olimpic otisao na pripreme u Fojnicu 10 dana.Stigla nova oprema.
Da, stvarno bas cudno sto je ova tema neaktivna. :skoljka:
cico x

#936 Re: F.K. Olimpic

Post by cico x »

mirza sl. trener olimpika :)
p.s.
je li onih 10.000 mirzinih navijaca preslo sad navijati za olimpik?
jeza u ledja

#937 Re: F.K. Olimpic

Post by jeza u ledja »

cico x wrote:mirza sl. trener olimpika :)
p.s.
je li onih 10.000 mirzinih navijaca preslo sad navijati za olimpik?
Nije 10.000, vec 100.000. :!: :oops:
El_comadante

#938 Re: F.K. Olimpic

Post by El_comadante »

šta ima veze što Olimpik nema tradiciju i trenutno navijače. pa eto Jedinstvo Bihač i Iskra imaju tradiciju a u drugoj su ligi a Sloboda, Čelik i Velež se bore da nesipadnu. a vidječemo da li če Olimpik privuči sponzore kad se plasiraju u EUropu i ako ostvare neki rezultat.
aldinjo

#939 Re: F.K. Olimpic

Post by aldinjo »

El_comadante wrote:šta ima veze što Olimpik nema tradiciju i trenutno navijače. pa eto Jedinstvo Bihač i Iskra imaju tradiciju a u drugoj su ligi a Sloboda, Čelik i Velež se bore da nesipadnu. a vidječemo da li če Olimpik privuči sponzore kad se plasiraju u EUropu i ako ostvare neki rezultat.
Sve si u pravu!Koliko je navijača imala Modriča kad je postala prvak BiH?
Obuca9

#940 Re: F.K. Olimpic

Post by Obuca9 »

aldinjo wrote:
El_comadante wrote:šta ima veze što Olimpik nema tradiciju i trenutno navijače. pa eto Jedinstvo Bihač i Iskra imaju tradiciju a u drugoj su ligi a Sloboda, Čelik i Velež se bore da nesipadnu. a vidječemo da li če Olimpik privuči sponzore kad se plasiraju u EUropu i ako ostvare neki rezultat.
Image

Više nego Olimpic u cijeloj sezoni. Ne računajući gostujuće navijače, na duelima sa gradskim rivalima. ;)
El_comadante

#941 Re: F.K. Olimpic

Post by El_comadante »

hz__semir wrote:
aldinjo wrote:
Image

Više nego Olimpic u cijeloj sezoni. Ne računajući gostujuće navijače, na duelima sa gradskim rivalima. ;)
Sarajevo ima mnogo navijača. Sarajevo ima 1 titulu prvaka BiH. Sarajevo ima dug od preko 4 miliona. nažalost ali to Sarajevo ima, nemnogo više od Olimpika.
Obuca9

#942 Re: F.K. Olimpic

Post by Obuca9 »

Sarajevo ima dug od 4 miliona, Sarajevo ima najgoreg trenera u Ligi, Sarajevo ima bezbroj afera oko gladnih igrača i kašnjena plata, Sarajevo promjeni dvije različite uprave i sve to bude u jednoj sezoni, a opet uprkos svim tim problemima, ostavi 14 od 15 ekipa iza svojih leđa, uključujući i taj supersnažni i organizovani Olimpic, na minusu od 10 bodova.

E to je paša moj veličina ;)

Drugi klubovi kad su u krizi ispadaju iz Lige ili se bore za opstanak u istoj, a nekad čak i za goli opstanak samog kluba, dok Sarajevo kad je u krizi, bori se za izlazak na evropsku scenu.

I zato bih te zamolio da više ne uzimaš Sarajevo u usta, pogotovo kada ga porediš sa ovom igračkom lokanog moćnika, kojem je jedini cilj da se osveti Sarajevu, za vlastiti neuspjeh u njegovim redovima. Samo je pitanje vremena kad će lokalnom moćniku igračka dosaditi, kao i svakom djetetu svaka igračka, te kad će je razmontirati i baciti u smeće.
aldinjo

#943 Re: F.K. Olimpic

Post by aldinjo »

hz__semir wrote:
aldinjo wrote:
Image

Postavio si sliku kada su se promovisali u prvaka,na ranijim tekmama nisu imali više 200-300 gledalaca.
El_comadante

#944 Re: F.K. Olimpic

Post by El_comadante »

hz__semir wrote:Sarajevo ima dug od 4 miliona, Sarajevo ima najgoreg trenera u Ligi, Sarajevo ima bezbroj afera oko gladnih igrača i kašnjena plata, Sarajevo promjeni dvije različite uprave i sve to bude u jednoj sezoni, a opet uprkos svim tim problemima, ostavi 14 od 15 ekipa iza svojih leđa, uključujući i taj supersnažni i organizovani Olimpic, na minusu od 10 bodova.

E to je paša moj veličina ;)

Drugi klubovi kad su u krizi ispadaju iz Lige ili se bore za opstanak u istoj, a nekad čak i za goli opstanak samog kluba, dok Sarajevo kad je u krizi, bori se za izlazak na evropsku scenu.

I zato bih te zamolio da više ne uzimaš Sarajevo u usta, pogotovo kada ga porediš sa ovom igračkom lokanog moćnika, kojem je jedini cilj da se osveti Sarajevu, za vlastiti neuspjeh u njegovim redovima. Samo je pitanje vremena kad će lokalnom moćniku igračka dosaditi, kao i svakom djetetu svaka igračka, te kad će je razmontirati i baciti u smeće.
neporedim ja Sarajevo i Olimpik nego kažem da je Sarajevo NAŽALOST uz ogromnu podršku navijača ipak "prosječan" klub, a po pravilima bi trebao barem svake 2-3 sezone osvajati titulu prvaka. a ovo naravno isto vrijedi i za Željezničar. i nije samo ova sezona u pitanju nego ih ima još...
Obuca9

#945 Re: F.K. Olimpic

Post by Obuca9 »

aldinjo wrote:Postavio si sliku kada su se promovisali u prvaka,na ranijim tekmama nisu imali više 200-300 gledalaca.
Što je i dalje 10 do 15 puta više nego na utakmicama Olimpica.
smoki_choko

#946 Re: F.K. Olimpic

Post by smoki_choko »

bice vise kad se presele na otoku. bar ce izgledati da je popunjenije :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#947 Re: F.K. Olimpic

Post by -LIBERO- »

Sta ovi pricaju da je savez dao dozvolu da i OlimpiC igra na Otoci.
Je l' iko iz saveza vidio o kakvom se "stadionu" radi :shock:

I kao jedino stadion u Gabeli ima neke ultimatume i sl. ,a kao Otoka je dobila dozvolu..svasta
aldinjo

#948 Re: F.K. Olimpic

Post by aldinjo »

hz__semir wrote:
aldinjo wrote:Postavio si sliku kada su se promovisali u prvaka,na ranijim tekmama nisu imali više 200-300 gledalaca.
Nije 10 do 15 puta više!
jeza u ledja

#949 Re: F.K. Olimpic

Post by jeza u ledja »

aldinjo wrote:
hz__semir wrote:
Nije 10 do 15 puta više!
Reci ti njemu!

Samo je 9 do 14 puta vise.
aldinjo

#950 Re: F.K. Olimpic

Post by aldinjo »

-LIBERO- wrote:Sta ovi pricaju da je savez dao dozvolu da i OlimpiC igra na Otoci.
Je l' iko iz saveza vidio o kakvom se "stadionu" radi :shock:

I kao jedino stadion u Gabeli ima neke ultimatume i sl. ,a kao Otoka je dobila dozvolu..svasta
Vjerovatno pod uslovom da promjene travnjak i postave onih 2400 stolica,onda ce morati postaviti i ostale.
Post Reply