U Sarajevu protest protiv queer festival
- uvjek dobar gost
#926 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Otkazan Queer Sarajevo Festival
Nakon sinoćnjeg nasilja na otvaranja Prvog Queer Sarajevo Festivala, organizatori su bili prinuđeni da otkažu manifestaciju
Organizatori Prvog Queer Sarajevo Festivala su odlučili da otkažu ovu manifestaciju nakon sinoćnjeg nasilja od strane protivnika QFS-a u kojem je povrijeđeno osam osoba.
Poslušajte razgovor sa jednim od organizatora QFS-a na Progaramu RadioSarajeva oko 15:45 sati.
radiosarajevo.ba
Nakon sinoćnjeg nasilja na otvaranja Prvog Queer Sarajevo Festivala, organizatori su bili prinuđeni da otkažu manifestaciju
Organizatori Prvog Queer Sarajevo Festivala su odlučili da otkažu ovu manifestaciju nakon sinoćnjeg nasilja od strane protivnika QFS-a u kojem je povrijeđeno osam osoba.
Poslušajte razgovor sa jednim od organizatora QFS-a na Progaramu RadioSarajeva oko 15:45 sati.
radiosarajevo.ba
-
homar
#927 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ja predlažem da se ove usijane glave, uključujći i Mircerku, malo odmore i prespavaju, pa da u nekoj normalnoj atmosferi raspravljamo o onome šta većinu građana tišti. Revolucije su prošlost, evolucija je sadašnjost.uvjek dobar gost wrote:.. O čemu ćemo sada palamuditi...?
- shuriken
#928 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
zatvoren je za javnost
je li javnost nesto drugo zasluzila?
kad u svakom gradu bude green zona kao u Bagdadu, onda ce javnosti biti zao sto nije ranije ustala
kad u svakom gradu bude green zona kao u Bagdadu, onda ce javnosti biti zao sto nije ranije ustala
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#929 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
ova usijana mircerka tebe nije vidjela u decembru 2005.godine da se bunis u mokrim cizmama stoga kad smo vec umlatili pedere hajmo sad o necemu drugome...homar wrote:Ja predlažem da se ove usijane glave, uključujći i Mircerku, malo odmore i prespavaju, pa da u nekoj normalnoj atmosferi raspravljamo o onome šta većinu građana tišti. Revolucije su prošlost, evolucija je sadašnjost.uvjek dobar gost wrote:.. O čemu ćemo sada palamuditi...?
kakvo licemjerstvo...
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#930 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
komeba wrote:U pravu ste i jedan i drugi.Ali zapamti-i mi smo Sarajevo! I ja i ti i vecina nas sto na forumu,sto na festivalu,pruzamo podrsku pravima homoseksualaca.Ne zelim da se stidim mog grada zbog stotinjak huligana,jer znam da nas je puno vise normalnih.Ne treba ici iz krajnosti u krajnost.Pojedini ljudi jedva docekaju da izgovore ovu recenicu "stidim se Sarajeva",koja je nevjerovatno prisutna na forumu.Ok,mozda je najbolji dokaz ljubavi osjecaj stida i da nesto nije u redu,jer samo se tako napreduje.Ako si zadovoljan situacijom,gdje god da zivis,ako ne primjecujes lose stvari,onda enma napretka.Ali mislim da je krajnje vrijeme da prestanemo sa katastroficnim izjavama "Sarajevo selendra","stidim se Sarajeva",barem mi koji namjeravamo i dalje ziviti ovdje i koji se zelimo boriti za bolji grad.uvjek dobar gost wrote:Mene si pitao , a sam si rekao da je ta pojava bila zakonom zabranjena.. znači o kakvoj toleranciji pričamo prije rata (agresije) onoj opštoj prema drugom i drugačijem il se fokusiramo na toleranciju prema homoseksualcima... ja se slažem sa tobom pri imenovanju krivca, ali kad me već pitaš odgovoriću ti, kriv sam i ja jer nisam bio na festivalu sinoć, kriv je onaj ko iz svog neznanja fura tuđe ideje i stavove bez da ima svoje, ukoliko je tebi današnje Sarajevo na ponos i diku meni nije, ne zbog ovog konkretnog slučaja već zbog mnogo drugih, ja ukoliko nekad zvučim pesimistično il pretjeram nekad u banalizaciji.. takav sam i jesam, ali nemoj molim te ti braniti Sarajevo od mene koji ga ispade ne volim.... hoću reći svi periodi u istoriji Sarajeva imaju svoje pozitivne i negativne strane i naše je danas da sudimo o trenu u kojem živimo, a istorija će suditi nama i vremenu u kojem u stvari životarimo.Stolac92 wrote:Cijelo vrijeme pratim dešavanja oko queer festivala i stalno se suzdržavam da reagujem, ali mi je jutros puko film...
Ne mogu da izdržim više da ne odgovorim na ove što pljuju po Sarajevu, prizivaju Sarajevo od prije rata, govore kako je ovo dokaz da je Sarajevo radikalna, fašistička, konzervativna, ksenofobna i rasistička sredina. Sram vas i stid bilo! Nisam iz Sarajeva, ali neka vas je sram i stidite se zbog ovakvih riječi... vi tupani bez mozga i razuma. Ne možete da vidite da je Sarajevo sinoć pokazalo svoju toleranciju, svoju širokogrudnost, svoju tradiciju i to prema nečemu što je potpuno nove u ovakvom vidu ispoljavanja. Sinoć ispred Akademije nije bilo 5 000, 10 000 ili 100 000 Sarajlija koji poste i klanjaju, koji se Bogu mole i milostinju udjeluju. Sinoć je ispred Akademije bila šačica jada i grupica navijačkih huligana. Da je policija imala naređenje da profesionalno obavlja svoj posao sinoć ne bi bilo ni najmanjeg incidenta, jer je bilo više policajaca nego Vahabija i huligana... Problem je opet u tome što je policija u službi politke, koja sinoć nije naredila da policija djeluje kao što su naredili ispred nogometnog saveza. Samo da upitam Gosta da li se on to sjeća Sarajeva od prije rata kad je homoseksualizam bio zakonom zabranjen, kad su grupice mlatile pedere po ulicama i policija im pomagala, kad se uletalo u stanove na sumnjive derneke? Pričaš o tolerantnom Sarajevu od prije rata... Ja lično nisam ni podržao ni napao festival... Smatram da prava queer populacije nisu ugrožena kao što su ugrožena prava Roma, rudara, djece, žena, invalida... i prilično se dobro bore za svoja prava. Što se tiče Sarajeva... Ja sam ponosan na Sarajevo... ona ovo Sarajevo po kojem Sarajlije pljuju, na ovo Sarajevo zbog kojeg su mnogi izginuli i na ovo Sarajevo koje je sinoć opet pokazalo toleranciju. Ako vam treba odgovorni krivac za ono što se sinoć desilo onda je to policija i njihovi naredbodavci Hilmo Selimović, Tajo, Mama i ostali pravi pederi, koji nas sve do gole kože izje.aše.
Što se tiče usporedbe sa pravima queer populacije malo progooglajte pa ćete vidjeti da se oni još uvijek bore za svoja prava i u takozvanim civilizovanim sredinama kao što je "napredna" Evropa... Sram vas bilo... Gadite mi se...
Molio bih moderatora da me banuje sa ovog foruma, jer mi se toliko ogadio da ne želim više post kvariti komentarišuću preseravanje ove bagre ovdje...
Ovo govorim/tipkam a mislim na mali milion stvari o kojima sad i nije konkretno riječ, ne osporavam ti pravo da se ponosiš njime, ali nemoj ni ti meni da osporavaš da napadam nešto što se danas Sarajevom zove.. ti se zapitaj što "sarajlije" pljuju po nečemu što se tebi recimo ne gadi već to smatraš tolerantnim.... no opet da ponovim ovakvi ispadi ili ekscesi su meni lično samo jagoda na šlag, odnosno dođu mi kao biber po pilavu... kako to neki naši samozvani intelektualci kažu, ovakvi incidenti u meni samo povećavaju sumnju u ono što donosi sutra...
O samoj temi sam već tipkao i nemam više inspiracije mogao bih se samo ponoviti.... Za kraj te mogu samo retorički pitati zar policija koja nije uradila ništa nije Sarajevo, zar tajo i mama ne predstavljaju Sarajevo, zar razno-razni intelektualci i kvazi moralno - duhovne vertikale nisu sarajevo..... mislim na sve one koji su u stvari podgrijali vatru, odnosno dolili ulje na istu.
Sve u svemu svi smo mi u pravu na svoj način jer svako od nas unosi nešto subjektivno u samu diskusiju..
Jedini problem u svemu ovome jeste da mi realno postajemo sve nazadnija sredina i sve čudnije društvo u kojem sa jedne strane sve prolazi nekažnjeno i bez odgovornosti, dok sa druge strane mi o jednom festivalu i reperkusijama ispisasmo barem 100 stranica ....
Sve u svemu ja nemam ništa protiv nikoga jer niko ovdje ne zna šta mi u stvari hoćemo od sebe, od života pa onda sve ostalo... ali zato znamo kakiti po svemu i o svemu suditi... takvi smo kao ljudi valjda i to bi nam valjda trebalo mnogo toga reći.
Svaka cast to je ono sto pricam fakat me idu na neku stvar ovi sto odmah pisu stidim se naseg grada ili dodje mi da odmah idem odavde..Pa jeli vi fakat mislite da u Londonu ili Berlinu ili ostalim velikim gradovima ne postoje grupe ljudi koji ce ovako izaci na ulice i prepadati homice ili psovati protiv njih..Izgleda da dosta nasih ljudi ne vidi vise od kucnog praga pa im je lakse samo pljuvati po nasem gradu itd..Gdje god postoje homosexualci tu i postoje ljudi koji su protiv njih i uvjek ce tako biti..I jos nesto da budem iskren odrastao sam vani druzio se sa homosexualcima i nemam nista protiv njih naprotiv mislim da bi uvjek vise volio da mi je komsija homic nego narkoman ili kriminalac ali ipak organizatori su ovaj fest trebali organizovati recimo preko ljeta ili mozda uz film festival gdje bi vise dobili medijske paznje u pozitivnom smislu nego pred bajram.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#931 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
i neš se bradoliki bune protv pedera a vid njiha nabili se jedan na drugogVjecitiStudent wrote:Evo kolega forumasa
ANIMAL je
- shuriken
#932 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
lijepo je da se pozivas na Darwina, ali posve neprikladnohomar wrote:Ja predlažem da se ove usijane glave, uključujći i Mircerku, malo odmore i prespavaju, pa da u nekoj normalnoj atmosferi raspravljamo o onome šta većinu građana tišti. Revolucije su prošlost, evolucija je sadašnjost.uvjek dobar gost wrote:.. O čemu ćemo sada palamuditi...?
obzirom da islam ne priznaje Darwinovu teoriju evolucije
predlazem da se nakon jucerasnjih uspjeha
mlate ucitelji koji predaju evoluciju
i ucenici koji je uce
predlazem za pocetak ucenice, one se slabije znaju tuci
- suncica24
#933 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
definitivno!shuriken wrote:zatvoren je za javnost
- ZZZlica
#934 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Kad mi bradonja na ulici kroz zube promrsi: "zakopčaj tu suknju, kako te nije stid?" (pritom se nazire malo noga iznad koljena)shalaedin wrote:navedi primjer nasilnog misionarstva ... znas li ti uopste sta govoris? jel tebe neko uhvati na ulici pod prijetnjom smrti i tjera te da klanjas, dajes zekat , postis... ili ako si druge vjere tjera da musliman budes. Znas li ti uopste sta je nasilno misionarstvo?
Kad mi neki tamo Abu nešto, raskošne briljantirane brade, kaže da sam ćafir i komunističko smeće, jer ne praktikujem ili bar ne na isti način kao on
Kad cijela (tradicionalno) vjernička populacija Alipašinog polja ide u onu (nedovršenu) džamiju, pa ljudi klanjaju napolju, umjesto u džamiji Kralja Fahda
O prijevodu Kur'ana kojeg besplatno dijele saudijci i vehabije (dijele u Kralja Fahda, pogledaj i sam); ja, vidiš arapski ZNAM, jer sam ga studirala i živjela skoro polovinu života u arapskom svijetu, pa opet imam teškoća da ga čitam (jer je napisan staro-arapskim). U Saudijskoj Arabiji, pošto misle da imaju ekskluzivno pravo na Islam (zbog Meke i Medine) + velike novce, vjerski poglavari koji su vrhovni tumači (!!!) Kur'ana "zgodno" umeću, npr. moderno oružje kao sredstvo odbrane Islama...O kakvom slobodnom prijevodu pricas... Ko to brani samoubice i nepravdu... Oni sigurno, jeli? Pa da takvo sto brane imali bi milijun i jedan razlog da krenu rusiti sve po Bosni
neko pomenu Alžir... plače mi se kad se sjetim Alžira prije islamskih fundamentalista... ili Libana... nemojte se zavaravati... i ovdje se to može dogoditi
- Babayaro
#935 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ma dragi forumasi koji podrzavate i tolerisete ove gay partye i ostale nakaradne cirkuse pokakim vam se na toleranciju i prenosim citat sa druge teme
"Dabogda vam sin kuci zeta doveo"
-
PITARKA_SA
#936 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
bolje zeta nego fasistuBabayaro wrote:Ma dragi forumasi koji podrzavate i tolerisete ove gay partye i ostale nakaradne cirkuse pokakim vam se na toleranciju i prenosim citat sa druge teme
- Edin H.
#937 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ma treba odmah krenuti na (starije) ucitelje i ucenice (za svaki slucaj).shuriken wrote:lijepo je da se pozivas na Darwina, ali posve neprikladnohomar wrote:Ja predlažem da se ove usijane glave, uključujći i Mircerku, malo odmore i prespavaju, pa da u nekoj normalnoj atmosferi raspravljamo o onome šta većinu građana tišti. Revolucije su prošlost, evolucija je sadašnjost.uvjek dobar gost wrote:.. O čemu ćemo sada palamuditi...?
i ucenici koji je uce
Takodje predlazem da pobijemo sve cuke po gradu i udarimo na njihove vlasnike posto Islam psa smatra prljavom zivotinjom.
-
luciferino
#938 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
pa i ne znas nista drugo sem sratBabayaro wrote:Ma dragi forumasi koji podrzavate i tolerisete ove gay partye i ostale nakaradne cirkuse pokakim vam se na toleranciju i prenosim citat sa druge teme
(po cijenu bana)
-
klixober
#939 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Ja bih to isto porucio onima koji bi da brane queer festival.Babayaro wrote:Ma dragi forumasi koji podrzavate i tolerisete ove gay partye i ostale nakaradne cirkuse pokakim vam se na toleranciju i prenosim citat sa druge teme
- uvjek dobar gost
#940 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
vjesticanametli wrote:ziku alise
Na moju žalost ovo jeste Alisa....
-
neshto
#941 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
u to ime da uzvratim "dabogda tebi sin bradatu braću sa pojasom oko struka kući doveo"Babayaro wrote:Ma dragi forumasi koji podrzavate i tolerisete ove gay partye i ostale nakaradne cirkuse pokakim vam se na toleranciju i prenosim citat sa druge teme
- vjesticanametli
#942 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
i zabavljo se s njima 
-
homar
#943 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
Moram priznati da ne razumijem šta si htio/htjela reci, ovo boldirano mislio sam u političko-ekonomskom smislu. Nemam fobiju od bilo koje religije ili ateizma, svako neka vjeruje u što želi.shuriken wrote:lijepo je da se pozivas na Darwina, ali posve neprikladnohomar wrote:Ja predlažem da se ove usijane glave, uključujći i Mircerku, malo odmore i prespavaju, pa da u nekoj normalnoj atmosferi raspravljamo o onome šta većinu građana tišti. Revolucije su prošlost, evolucija je sadašnjost.uvjek dobar gost wrote:.. O čemu ćemo sada palamuditi...?
i ucenici koji je uce
-
mIRCerka
#944 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
nasa alisa?uvjek dobar gost wrote:vjesticanametli wrote:ziku alise
Na moju žalost ovo jeste Alisa....
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
-
mIRCerka
#946 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
meni lik sa ANIMAL na majici lici na onog forumasha sto je dobio batine kad je isporucivana alyirska grupa, bila je slika u danima meScini...
Kao i da je bitno, zna policija ko su i sta su...

Kao i da je bitno, zna policija ko su i sta su...
- Edin H.
-
PITARKA_SA
#948 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
tako se provode dani svetog mjeseca ramazana.u miru i rahatluku.i nadasve toleranciji i svemu onome sto taj mjesec predstavlja.ANIMAL je to slikovito docarao.
- suncica24
#949 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
goste, kako je?
- Skyfox
#950 Re: U Sarajevu protest protiv queer festival
a danas na poslu kometntara.... sve redom mrtvi homofobi...