1001 Koristan Savjet
Moderator: anex
- valter.ba
#926 Re: 1001 Koristan Savjet
Problem, nove farmerke sam ko zna kako uspjeo ostetiti na koljenu
. Ima mali zarez kao da je ziletom zasjeceno I vlakna su se pocela pomalo razilaziti. Jos uvijek je to mali zarez ali postajace sve veci sigurno. Nekada su u topshopu ako se dobro sjecam imali neko ljepilo za tkaninu. Da li je neko to probao i znate li gdje se moze naci???
- Nisrin
#927 Re: 1001 Koristan Savjet
valter.ba wrote:Problem, nove farmerke sam ko zna kako uspjeo ostetiti na koljenu. Ima mali zarez kao da je ziletom zasjeceno I vlakna su se pocela pomalo razilaziti. Jos uvijek je to mali zarez ali postajace sve veci sigurno. Nekada su u topshopu ako se dobro sjecam imali neko ljepilo za tkaninu. Da li je neko to probao i znate li gdje se moze naci???
vise nemaju! odnesi krojacu, najbolje je...pa nek vidi da li da prostopa kao fazon ili nek uradi sta vec moze...
- RoastedPumpkin
#928 Re: 1001 Koristan Savjet
ljudi, ove godine mi je uzasna vlaga u stanu. u spavacoj sobi mi je u cosku zida pocela da se pojavljuje ona kao budj zelenkastosivkasta.
cime ocistiti? kako sprijeciti?
medjutim, mene je vise zabrinulo ono sto danas otkrih
imam jednu kutiju od cipela u kojoj drzim neke drage uspomene. danas sam vidjela da je i unutra pocela da se hvata budj i osjeti njen miris.
postoji li nesto sto se moze staviti unutra da zastitim te stvarcice?
medjutim, mene je vise zabrinulo ono sto danas otkrih
imam jednu kutiju od cipela u kojoj drzim neke drage uspomene. danas sam vidjela da je i unutra pocela da se hvata budj i osjeti njen miris.
- alkalna_baterija
#929 Re: 1001 Koristan Savjet
zidove peri varikinom, jest da se malo čuje ali nakon što prozračiš, bude boljeRoastedPumpkin wrote:ljudi, ove godine mi je uzasna vlaga u stanu. u spavacoj sobi mi je u cosku zida pocela da se pojavljuje ona kao budj zelenkastosivkasta.
medjutim, mene je vise zabrinulo ono sto danas otkrih![]()
a kutijicu stavi u neku kesu, ne bi trebalo onda da zahvata stvari unutra
- RoastedPumpkin
#930 Re: 1001 Koristan Savjet
u stanu sam. ove godine prvi put. sli samo u jednom cosku i dijelu zida. i siri se.alkalna_baterija wrote:zidove peri varikinom, jest da se malo čuje ali nakon što prozračiš, bude boljeRoastedPumpkin wrote:ljudi, ove godine mi je uzasna vlaga u stanu. u spavacoj sobi mi je u cosku zida pocela da se pojavljuje ona kao budj zelenkastosivkasta.
postoji li nesto sto se moze staviti unutra da zastitim te stvarcice?i nek ti bude redovno provjetrena prostorija... ako si u kući, ako ništa poredaj par komada stiropora s gornje strane ploče gdje se javlja vlaga, ako si u stanu a to se tek pojavilo, nek komšija provjeri cijevi
a kutijicu stavi u neku kesu, ne bi trebalo onda da zahvata stvari unutra
samo ne znam otkud u kutiji
- alkalna_baterija
#931 Re: 1001 Koristan Savjet
probaj očistiti varikinom... kakva je izolacija?
- Danguba
#932 Re: 1001 Koristan Savjet
treba otkloniti uzroke a varkina je zadnja.
budj ili plijesanj je nezdrav za ljudski organizam i treba traziti uzroke stvaranja tih gljivica.
kao sto neko rece, provjetravanje prostorije, prilikom kuhanja koristiti napu ili odskrinuti prozor. susiti ves u prostoriji gdje je prozor odskrinut. uglavnom, povecana vlaznost i razlika u temperaturi stvara te probleme.
kada to ocistis, ima u prodavnicama boja i lakova tekucina koja se dodaje u ''jupol'' i godinama se ne stvara budj.
ako imas nekoga vani ima posebna farba za kuhinje i kupatila koja sprecava nastajanje toga.

budj ili plijesanj je nezdrav za ljudski organizam i treba traziti uzroke stvaranja tih gljivica.
kao sto neko rece, provjetravanje prostorije, prilikom kuhanja koristiti napu ili odskrinuti prozor. susiti ves u prostoriji gdje je prozor odskrinut. uglavnom, povecana vlaznost i razlika u temperaturi stvara te probleme.
kada to ocistis, ima u prodavnicama boja i lakova tekucina koja se dodaje u ''jupol'' i godinama se ne stvara budj.
ako imas nekoga vani ima posebna farba za kuhinje i kupatila koja sprecava nastajanje toga.

- pink floydd
#933 Re: 1001 Koristan Savjet
RoastedPumpkin wrote:ljudi, ove godine mi je uzasna vlaga u stanu. u spavacoj sobi mi je u cosku zida pocela da se pojavljuje ona kao budj zelenkastosivkasta.
kupiš boju za čamce i ofarbaš. Nakon što to malo očistiš i po mogućnosti osušiš, ja "deveram" sa vlagom godinama i samo to mi je pomoglo.
- maybelline
#934 Re: 1001 Koristan Savjet
Neki savjet za herpes...?
- wewa
#935 Re: 1001 Koristan Savjet
etericno ulje cajevca, ima u dm-umaybelline wrote:Neki savjet za herpes...?
- Danguba
#936 Re: 1001 Koristan Savjet
meni dok se pojavi na usni(neki stres) stavim malo paste za zube i preko noci se umiri. nema razvijanja.maybelline wrote:Neki savjet za herpes...?
- supercali
#937 Re: 1001 Koristan Savjet
za herpes sam od nekoga cuo da pomaze ono iz uha
nisam probao niti sam vidio nekoga da to licno radi samo sam cuo tako da ne znam je li ucinkovito
nisam probao niti sam vidio nekoga da to licno radi samo sam cuo tako da ne znam je li ucinkovito
-
__Phoenix__
#938 Re: 1001 Koristan Savjet
Slomio sam mali dio što drži vratašca na kant u zamrzivaču, postoji li neki način ljepljena plastike i na tako malim temperaturama?
- alkalna_baterija
#939 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako da se riješim uhalaža na balkonu? Nema apsolutno nikakve hrane tamo, a one kolo vode. Unesem ih bar 3, 4 kad unosim odjeću sa štrika. Krajnje su mi gadne i odvratne s onim njihovim antenama, da ne spominjem koliko ih se bojim...
Neki efikasan prah, postupak, nešto...? 
- supercali
#940 Re: 1001 Koristan Savjet
fino ti precisti vlazna i mracna mjesta na balkonu ili ako imas neku biljku takodjer
fino uzmi konzervu od tune i stavi preko nje kutiju i odskrini je malo da mogu uci i cekaj dok tu ne pocnu partijati a onda im jebi mater
fino uzmi konzervu od tune i stavi preko nje kutiju i odskrini je malo da mogu uci i cekaj dok tu ne pocnu partijati a onda im jebi mater
- alkalna_baterija
#941 Re: 1001 Koristan Savjet
Prečistila svaki mogući milimetar do kojeg sam mogla doći... ali ima par pukotina i šupljina gdje se vjerovatno zavuku... je li ima nek sprej, prah, krema, išta slično da nanesem na i oko tih pukotina?
- supercali
#942 Re: 1001 Koristan Savjet
ima al moras sa zastitnim odijelom onim stavljati tako da u biti nemaalkalna_baterija wrote:Prečistila svaki mogući milimetar do kojeg sam mogla doći... ali ima par pukotina i šupljina gdje se vjerovatno zavuku... je li ima nek sprej, prah, krema, išta slično da nanesem na i oko tih pukotina?
nego uzmi slame i stavi pod kutiju ili konzervu tune koja nije oprana pa ih namami tu
a pukotine mozes kasnije zamaltati ili slicno sta ja znam
nemoj samo brisati coskove nego vidi i medju stvarima jer uu biti vole vlazna i mracna mjesta a majka cuva jaja sve dok se ne izlegu jajasca tako da je lako unistiti "gnijezdo" i majku ako nadjes
- alkalna_baterija
#943 Re: 1001 Koristan Savjet
to će neko drugi da odradi, ja ih ne smijem ni cipelom ubit
hvala na savjetima
hvala na savjetima
- supercali
#944 Re: 1001 Koristan Savjet
a sad zamjeni metlu necim korisnijim 
- alkalna_baterija
#945 Re: 1001 Koristan Savjet
supercali wrote:a sad zamjeni metlu necim korisnijim
- supercali
#946 Re: 1001 Koristan Savjet
da ti iskreno kazem neces naci duzinu kao metla al eto potrudi se 
- Nisrin
#947 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako se rijesiti buha od macketina??? Ulicne mace mi usle kroz otvoren prozor i unijele mi buhe---inace, ne volim zivotinje po kuci...
- ema_
#948 Re: 1001 Koristan Savjet
Kako se riješiti mirisa vlage sa namještaja? Bilo mi malo počelo hvatati na podovima sećije i ja očistila domestosom to sve i bila ih okrenula naopako i zračila sedmicu, al kao da opet malo osjetim miris? Da, inače imam pseći nos
.
I još jedno, kako izvuči miris isto vlage - auto mi je bilo poplavilo i podovi su bili mokri i onako se osušili sami, al ostao miris onaj niđe veze, a nije bilo načina fakat da se to suši drugačije... Ikakav savjet?
I još jedno, kako izvuči miris isto vlage - auto mi je bilo poplavilo i podovi su bili mokri i onako se osušili sami, al ostao miris onaj niđe veze, a nije bilo načina fakat da se to suši drugačije... Ikakav savjet?
-
FrozenCastle
#949 Re: 1001 Koristan Savjet
Probaj šamponom protiv buha što ima kupiti po ovim tržnim centrima.Nisrin wrote:Kako se rijesiti buha od macketina??? Ulicne mace mi usle kroz otvoren prozor i unijele mi buhe---inace, ne volim zivotinje po kuci...
-
FrozenCastle
#950 Re: 1001 Koristan Savjet
Kad sam dobila ružine latice za slatko u njima je bilo puno uholadža da Bog sačuva. Neke su i pobjegle pa bi se kasnije pojavile i onda bi ih sprejom za bube sredila.alkalna_baterija wrote:Kako da se riješim uhalaža na balkonu? Nema apsolutno nikakve hrane tamo, a one kolo vode. Unesem ih bas 3, 4 kad unosim odjeću sa štrika. Krajnje su mi gadne i odvratne s onim njihovim antenama, da ne spominjem koliko ih se bojim...Neki efikasan prah, postupak, nešto...?
Stavi mrežu na prozor balkona da možeš zračiti prostoriju i ako imaš ruža na balkonu provjeri ili najbolje baci ih.