Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Basta

#926 Re: FK Sarajevo

Post by Basta »

Treba istini pogledati u oci i reci da je FK Sarajevo jos daleko od neke normalne ekipe. Nazalost... Kako objasniti posrtanje u Modrici. Nema opravdanja. U normalnim klubovima bi trener vec dobio nogu ili bi mu se cekao sledeci kiks. Igraci bi dobili ukor plus druge konsekvence. Jer samo tako se ide dalje i klub razvija. U ovom nasem slucaju ce sve biti kao i prije. Pojeo vuk magarca. Ovako i ona lijepa pobjeda protiv Helsingborga pada u zaborav. Izgleda da je FK Sarajevo kao i ostale ekipe prosjek kome je potrebno fanaticno navijanje i prepadanje protivnika da bi pobijedili. Meni se licno dopada NK Siroki. Oni nemaju podrske navijaca, ali igraju stabilno i tu stabilnost su u stanju drzati u kontinuitetu.
PasHon1

#927 Re: FK Sarajevo

Post by PasHon1 »

Basta wrote:Treba istini pogledati u oci i reci da je FK Sarajevo jos daleko od neke normalne ekipe. Nazalost... Kako objasniti posrtanje u Modrici. Nema opravdanja. U normalnim klubovima bi trener vec dobio nogu ili bi mu se cekao sledeci kiks. Igraci bi dobili ukor plus druge konsekvence. Jer samo tako se ide dalje i klub razvija. U ovom nasem slucaju ce sve biti kao i prije. Pojeo vuk magarca. Ovako i ona lijepa pobjeda protiv Helsingborga pada u zaborav. Izgleda da je FK Sarajevo kao i ostale ekipe prosjek kome je potrebno fanaticno navijanje i prepadanje protivnika da bi pobijedili. Meni se licno dopada NK Siroki. Oni nemaju podrske navijaca, ali igraju stabilno i tu stabilnost su u stanju drzati u kontinuitetu.
Siroki je slazem se prejak tim.
Ali ne znam,mene nekako drzi Helsinborg.
Svi gledamo tu Europa ligu,ali svakako da se PL ne smije zapustiti.
Tesko je naravno razmisljati o velikim utakmicama kada se gube "male".
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#928 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Uprava i samo uprava je kriva za ovu negativnu oscilaciju.

Sta zamjerate igracima sto imamo adekvatnih 12 igraca za prvu postavu.
Pa BUKVALNO su nam se nudili vrlo dobri igraci za nasu ligu,i pametnjakovici iz uprave su ih odbili sa opravdanjem kao da nam ne trebaju.

Vidimo kako nam ne trebaju.

A pominjanje evropskih ekipa u kontekstu igranja velikog broja utakmica,da ali,sve te ekipe imaju vrlo ravnopravnih kvalitetom barem 17-18 igraca,tako da je svejedno da li ce iz trenutno prve postave izvaditi za neku tekmu 5 ili 6 igraca i staviti neke nove.

O velikim razlikama u uredjenju i ozbiljnosti klubova pricate.

To isto kao da poredite po toj organizacionoj varijanti,i poslovnosti,nasu drzavu,i Italiju,Austriju,Svedsku..itd.

Jednostavno neuporedivo. :run:
Last edited by -LIBERO- on 10/08/2009 18:06, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#929 Re: FK Sarajevo

Post by jeza u ledja »

Basta wrote:U normalnim klubovima bi trener vec dobio nogu .
Vec dobio nogu????? Nakon sto je prosao dva nosioca uzastopno, 3 dana nakon toga trener dobio nogu zbog jednog poraza? U kojim to 'normalnim' klubovima?? U kojem ti svijetu zivis? Klubu prije svega trebaju 'normalni' simpatizeri, a ne oni koji ce psovati igracima 3 dana nakon Helsingborga i traziti smjene trenera.
strong69

#930 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

fksinfoweb!
Fordas

#931 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Pjesma 'Samo ti i niko vise' i pljesak nakon utakmice su, nemam rijeci, fakat neprocjenjivo.
Svaka cast, momcima :thumbup:
Zwanziger

#932 Re: FK Sarajevo

Post by Zwanziger »

U kol'ko sati pocinje tekma protiv Veleza?
KPNCTNJAH

#933 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Zwanziger wrote:U kol'ko sati pocinje tekma protiv Veleza?
20h
Zwanziger

#934 Re: FK Sarajevo

Post by Zwanziger »

KPNCTNJAH wrote:
Zwanziger wrote:U kol'ko sati pocinje tekma protiv Veleza?
20h
Odlicno :thumbup:

Hvala za info :D
Bijeli_sa

#935 Re: FK Sarajevo

Post by Bijeli_sa »

Sarajevo nije uopste odigralo lose u modrici koliko to rezultat govori, alen je fulio gotovo ne moguce i onaj penal je vise nego smijesan, ne opravdavam poraz jer ova ekipa moze i mora puno vise ali nakog utakmice pritiv helsinborga logicno je bilo ocekivati poraz, ko je bio na utakmici zna o cemu pricam i koliko su se borili i jednostavno dali zadnji atom snage da prodju helsinborg, od mene im je oprost za ova dva kiksa, i ne sumljam da ce sarajevo u subotu poderati veleza, sigurno i minimalno 4-0, s tim rezultatom ulazimo u utakmicu sa cluzom i bio sam iskreno pesimista cijelo vrijeme ali nakon svega sto se desilo mislim da mozemo i ovo napraviti, SAD ILI NIKAD, garantujem sada svima vama, da ce sarajevo uzeti 12 bodova iz naredne 4 utakmice i tako ako ne sjesti na tron onda biti u velikoj igri na svim frontovima, budite ponosni na nas klub jer momci igraju fantasticno a to ce i pokazati u daljem toku sezone sigurno..
PasHon1

#936 Re: FK Sarajevo

Post by PasHon1 »

Bijeli_sa wrote:Sarajevo nije uopste odigralo lose u modrici koliko to rezultat govori, alen je fulio gotovo ne moguce i onaj penal je vise nego smijesan, ne opravdavam poraz jer ova ekipa moze i mora puno vise ali nakog utakmice pritiv helsinborga logicno je bilo ocekivati poraz, ko je bio na utakmici zna o cemu pricam i koliko su se borili i jednostavno dali zadnji atom snage da prodju helsinborg, od mene im je oprost za ova dva kiksa, i ne sumljam da ce sarajevo u subotu poderati veleza, sigurno i minimalno 4-0, s tim rezultatom ulazimo u utakmicu sa cluzom i bio sam iskreno pesimista cijelo vrijeme ali nakon svega sto se desilo mislim da mozemo i ovo napraviti, SAD ILI NIKAD, garantujem sada svima vama, da ce sarajevo uzeti 12 bodova iz naredne 4 utakmice i tako ako ne sjesti na tron onda biti u velikoj igri na svim frontovima, budite ponosni na nas klub jer momci igraju fantasticno a to ce i pokazati u daljem toku sezone sigurno..
I ja mislim da se mogu sada uvezati 4 pobjede i da se moraju uvezati.
Tih 12 ce nam doci :thumbup:
meme pitar

#937 Re: FK Sarajevo

Post by meme pitar »

Kako reče Alaim, igramo najljepši i najbolji fudbal, i zato Velež nema šta tražiti na koševu. Očekujem poraze prve tri ekipe na tabeli i da es sve lijepo izvasera a onda na titulu.
emigracija

#938 Re: FK Sarajevo

Post by emigracija »

Ma suhva mi Gracić, znam da je nalozen protiv ove uprave mogao bi narediti onim svojim da nam noge polome samo da ne dobijemo
Bijeli_sa

#939 Re: FK Sarajevo

Post by Bijeli_sa »

emigracija wrote:Ma suhva mi Gracić, znam da je nalozen protiv ove uprave mogao bi narediti onim svojim da nam noge polome samo da ne dobijemo

nalozeni su oni svi protiv nas,ali zato i jesmo ovo sto jesmo, a sta mislis kako ce zvucati 5 milja na sjeveru sugavice, i s takvom podrskom smo nepobjedljivi, nismo mi strumfovi, srusicemo stadioooooooooooonnnnnn
M-16

#940 Re: FK Sarajevo

Post by M-16 »

sta reci o klubu ciji jedan od vodja navijaca ubije momka jer nije posluzen?
benn_north

#941 Re: FK Sarajevo

Post by benn_north »

Ja sutra očekujem da Sarajevo svoju dobru igru konačno kruniše i nekom većom pobjedom.
Naravno HZ će biti kao i uvijek tu u velikom broju i svih 90 i kusur minuta odraditi kako su to svi već i navikli.
Očekujem od 5-8000 ljudi na Hasetu sutra.
Volio bih da utakmica počne Fatihom i minutom šutnja za rahmetlli Amara. Nije bio povezan sa BH sportom, al jednostavno čitav grad je uzdraman tom tragedijom.

Svi na Sjever!!!
strong69

#942 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Velez-Sarajevo 1:1. Trebalo bi da bude NISTA:NISTA. Sarajevo je fulilo penal i 3 100% zicera. Velez nije ni pokusavao da prede centar sto je logicno s obzirom da je imao 0:1. Generalno, losa tekma. Na kraju je dosla do incidenata kad su navijaci sa Zapada pokusali da se probiju u lozu i obracunaju s nekim iz Uprave. Sa Sjevera su takoder pokusali da provale u teren ali im policija nije dopustila. Sarajevo je samo pokazalo ono sto mjesecima pisem i ocekujem a to je da ce ovakva ekipa kratko trajati. Ova kriza dolazi u najgorem momentu pa je velika sansa da oborimo rekord koji Zeljo drzi i da nam Cluj natrpa mrezu do vrha.

UPRAVA NAPOLJE! CALA NAPOLJE!
KPNCTNJAH

#943 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Ne znam za ekipu koja ima manje srece od nas :-? svaku utakmicu mora biti precka, stativa, zicer jos smo sad poceli i penale promasivati.. kad sam vidio da Maksumic treba pucati znao sam 100% da ide preko gola, kao i svaki pokusaj iz slobodnog udarca... Njihov golman je uzeo 15 minuta utakmice sigurno, sa zadrzavanjem je poceo vec u 15. minuti, a sudija mu daje zuti u 90+ nakon 10 potpuno istih situacija :roll: nije mi krivo kad nam npr. Siroki uzme bod(ove) na AFH jer znam da igraju ljudi fudbal cijelu utakmicu i ne valjaju se pola vremena na terenu, al opet i za takvu situaciju smo mi krivi jer uvijek u zadnje vrijeme primamo gol u prvih 15 minuta iz nekog kontra napada i onda pocinje show... UPRAVA NAPOLJE !!!
XxXBhFanaticosXxX

#944 Re: FK Sarajevo

Post by XxXBhFanaticosXxX »

pu fuj jebem ti bozic ljut sam ko vuk mamu im jebem u podocnjake kako ba ovo sta nam je odo sad u titovu da im jebem mamu nije cala kriv

svi u dzamiju sutra kljanjajte sabah bit ce bolje
burek_in_space

#945 Re: FK Sarajevo

Post by burek_in_space »

XxXBhFanaticosXxX wrote:pu fuj jebem ti bozic ljut sam ko vuk mamu im jebem u podocnjake kako ba ovo sta nam je odo sad u titovu da im jebem mamu nije cala kriv

Ti si mi onako bash BH Fanaticos. :roll:
XxXBhFanaticosXxX

#946 Re: FK Sarajevo

burek_in_space wrote:
XxXBhFanaticosXxX wrote:pu fuj jebem ti bozic ljut sam ko vuk mamu im jebem u podocnjake kako ba ovo sta nam je odo sad u titovu da im jebem mamu nije cala kriv

ma ja sam pitar :thumbup: stvarno ljudi donji smo neznas sta da kazem ljut sam tek 3 kolo ne osvoje li kup ili titulu bombu cu im bacit u prostorije kluba ostalo starom od rata ozbiljno kazem
PasHon1

#947 Re: FK Sarajevo

Post by PasHon1 »

XxXBhFanaticosXxX wrote:
burek_in_space wrote:

ma ja sam pitar :thumbup: stvarno ljudi donji smo neznas sta da kazem ljut sam tek 3 kolo ne osvoje li kup ili titulu bombu cu im bacit u prostorije kluba ostalo starom od rata ozbiljno kazem
Huligan smiri se sa tim bombaskim napadima.
Sto se tice Sarajeva :x
Ono je smjesno.
Nismo imali srece protiv Slobode,ni protiv Modrice,ni protiv Veleza...pa zar treba da se nastavlja spisak???
U svakoj utakmici primamo gol u prvih 5-6 minuta.
Pa gdje je tu igra???
Zagrmi sa Sjevera i uvijek prime gol.
I kasnje ganjaj!
Jos kkva nam je ova liga,dolazi nam seljadija na Kosevo,to se valja k'o da trave nije vidjelo.
A realno...zasto i ne bi.
Tu su bodovi i oni kuci zadovoljni...
Uprava zna se gdje joj je mjesto.
Cluj docekujem u nadi da se necemo obrukati.
Vjerujem ja u igrace,ali ne vjerujem u upravu i njihovu igru. Treba im stat u kraj,lopov do lopova.
Znaju doci poslije Helsinborga svi i pjevat s nama,a sad leze,ne smiju da pridju Sjeveru.
Boli njih kurac sto mnogi od nas nece moci da pricaju 2 dana,jer su promukli.
Dok nam Velezi,Slobode i Modrice bodove uzimaju kako da se nadamo nekoj Europi???
:run:
XxXBhFanaticosXxX

#948 Re: FK Sarajevo

Huligan smiri se sa tim bombaskim napadima.
Sto se tice Sarajeva :x
Ono je smjesno.
Nismo imali srece protiv Slobode,ni protiv Modrice,ni protiv Veleza...pa zar treba da se nastavlja spisak???
U svakoj utakmici primamo gol u prvih 5-6 minuta.
Pa gdje je tu igra???
Zagrmi sa Sjevera i uvijek prime gol.
I kasnje ganjaj!
Jos kkva nam je ova liga,dolazi nam seljadija na Kosevo,to se valja k'o da trave nije vidjelo.
A realno...zasto i ne bi.
Tu su bodovi i oni kuci zadovoljni...
Uprava zna se gdje joj je mjesto.
Cluj docekujem u nadi da se necemo obrukati.
Vjerujem ja u igrace,ali ne vjerujem u upravu i njihovu igru. Treba im stat u kraj,lopov do lopova.
Znaju doci poslije Helsinborga svi i pjevat s nama,a sad leze,ne smiju da pridju Sjeveru.
Boli njih kurac sto mnogi od nas nece moci da pricaju 2 dana,jer su promukli.
Dok nam Velezi,Slobode i Modrice bodove uzimaju kako da se nadamo nekoj Europi???
:run:[/quote]
tako je buraz
Bijeli_sa

#949 Re: FK Sarajevo

Post by Bijeli_sa »

Ne znam sta da kazem i dalje vjerujem u ovu ekipu ali malo reda se ovdje mora uvesti, ne mogu pricati o igracima jer ne zasluzuju ocjene, jedino Muminovic koji je vec 3 utakmicu po meni najbolji igrac na terenu, konacno je explodirao i on je blago koje sarajevo mora zadrzati, spomenucu jos konja Maksumica, pa ja ne znam jel se tom decku vise treba crtati ili objasnjavati da shvati da je on jebeni stoper, dakle konj koji nema sta da pametuje, i da dribla, on da je sposoban za to igrao bi u vezi, jos kada je uzeo loptu da puca penal, pored muminovica i ihtijarevica odmah sam rekao da ce ga fuliti, ne znam ali Janjoj mu mora pod hitno objasniti sta je posao stopera, previse pametuje, previse komplikuje i samo koci i ispada konstantno kada krene negdje naprijed, sve u svemu lose, nije im ovo trebalo, odrazice se na posjetu protiv Cluja...

UPRAVA NAPOLJE ZA KRAJ

PS; ONO VALJENJE VELEZA JE STVARNO ZA SVAKU OSUDU, ONO JE SRAMOTA ZA IME KOJE NOSE I SVE OSTALE, NEKA NAUCE OD KOMSIJA SA ZAPADNE STRANE STA JE FAIR PLAY, MISLLIM SHVATAM DA SE REZ. CUVA ALI ONO JE JAD DA NE MOZE JADNIJE.
PasHon1

#950 Re: FK Sarajevo

Post by PasHon1 »

Bijeli_sa wrote:Ne znam sta da kazem i dalje vjerujem u ovu ekipu ali malo reda se ovdje mora uvesti, ne mogu pricati o igracima jer ne zasluzuju ocjene, jedino Muminovic koji je vec 3 utakmicu po meni najbolji igrac na terenu, konacno je explodirao i on je blago koje sarajevo mora zadrzati, spomenucu jos konja Maksumica, pa ja ne znam jel se tom decku vise treba crtati ili objasnjavati da shvati da je on jebeni stoper, dakle konj koji nema sta da pametuje, i da dribla, on da je sposoban za to igrao bi u vezi, jos kada je uzeo loptu da puca penal, pored muminovica i ihtijarevica odmah sam rekao da ce ga fuliti, ne znam ali Janjoj mu mora pod hitno objasniti sta je posao stopera, previse pametuje, previse komplikuje i samo koci i ispada konstantno kada krene negdje naprijed, sve u svemu lose, nije im ovo trebalo, odrazice se na posjetu protiv Cluja...

UPRAVA NAPOLJE ZA KRAJ

PS; ONO VALJENJE VELEZA JE STVARNO ZA SVAKU OSUDU, ONO JE SRAMOTA ZA IME KOJE NOSE I SVE OSTALE, NEKA NAUCE OD KOMSIJA SA ZAPADNE STRANE STA JE FAIR PLAY, MISLLIM SHVATAM DA SE REZ. CUVA ALI ONO JE JAD DA NE MOZE JADNIJE.
Ma navikli smo,ali ovo sto kazes za Maksu...
Ja ne znam kako bas pored jednog Ihtijarevica,on suta penal.
Svaki slobodni ide 2-3 metra preko gola...
Igraci jednostavno nisu sposobni,ne kazem da ih treba mjenjati,ali treba da se dovede neko!
Kol'ko Skoro fali,ja ne znam.
Realizacija 0 bodova.
Daj Boze da nas Cluj ne unisti.
Uvijek u meni ima nade,ali sada pocinjem da mislim da je ova neopravdana (za Cluj)
Svi smo prizeljkivali tih 12 ali ostadosmo :shock:
Locked