HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Johnny071

#926 Re: HS kablovska

Post by Johnny071 »

Stoji im roba na carini, nemaju para da ocarine :lol: a cuo sam da se udruzuju u smislu sirenja i poboljsanja usluge, spojit ce se sa podravkom :lol: :lol: :lol: svi korisnici trebaju poslati dvije slike podravke i rodni list :lol: :lol: :lol:
tacna

#927 Re: HS kablovska

Post by tacna »

U vezi opreme sto je fol intaliraju, mozda prave novu zgradu pa im do 25 nece bti TV1 i nisam znao da zbog jednog kanala treba mjesec dana da se postavi oprema, ofirno da ofirnije ne moze biti.
zikmu

#928 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Procitah u drugoj temi za ovaj Klasik TV... kad na njihovoj stranici stoji da ce biti i na HS-u

http://www.klasiktv.com/hr/operateri.html
siki_sa

#929 Re: HS kablovska

Post by siki_sa »

zikmu wrote:Procitah u drugoj temi za ovaj Klasik TV... kad na njihovoj stranici stoji da ce biti i na HS-u

http://www.klasiktv.com/hr/operateri.html
ma kakav hs, ja kontam da odjavim hs :x
Russs

#930 Re: HS kablovska

Post by Russs »

Ljudi jeste li culi da famozna Behar tv nece prenositi signal TV1 tj. tekmu Luksenburg-BIH ????????
tacna

#931 Re: HS kablovska

Post by tacna »

Ma nek nece hs treba odjavljivati sto prije pa nek se bave svojom hema televizijom mater im smrdljivu. TV1 da je pametna i nebi trebali dati signal Beharu pa nek se hs zapita sto je to tako.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#932 Re: HS kablovska

Post by -LIBERO- »

Ma hajde ba,i ja sam prvi zakukao i zapanicio sada zbog toga sto nece biti na pocetku TV1 na HS-u,al' kada sam vidio o cemu se zapravo radi sto se tice ove TV1...sada sam "mrtav,hladan",sto se mene tice ne moraju je ni ukljucivati.

Hocel' biti kakvih novih kanala,ali zaista TV kanala,a ne ovakvih cirkusijada??

Arena,neko je spominjao nesto oko toga??
Duge

#933 Re: HS kablovska

Post by Duge »

-LIBERO- wrote:Ma hajde ba,i ja sam prvi zakukao i zapanicio sada zbog toga sto nece biti na pocetku TV1 na HS-u,al' kada sam vidio o cemu se zapravo radi sto se tice ove TV1...sada sam "mrtav,hladan",sto se mene tice ne moraju je ni ukljucivati.

Hocel' biti kakvih novih kanala,ali zaista TV kanala,a ne ovakvih cirkusijada??

Arena,neko je spominjao nesto oko toga??
Ja ih zvao prije 5-6 dana u vezi Arene i kazu mi da su potpisali ugovor i da je najdalje za 20 dana ukljucuju :D
nadrealista

#934 Re: HS kablovska

Post by nadrealista »

tacna wrote:
vendetta87 wrote:Meni ukinuše HBO, a nisam se izjasnio da ga ne želim :? :-)
Ja kolko sesjecam ako se ne izjasnis ostaje ti HBO i ide dodatna naplata.

Isti slučaj, ukinuše HBO i HBO Com dok na TV1000 stoji isti titl od prevoda jedno 5 dana, a nisam ništa odjavljivao i samo čekam račun :x
2407

#935 Re: HS kablovska

Post by 2407 »

Duge wrote: Ja ih zvao prije 5-6 dana u vezi Arene i kazu mi da su potpisali ugovor i da je najdalje za 20 dana ukljucuju :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Znas li mozda detalje? Hoce li biti svi kanali ili sam kec?
kakaljin

#936 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

2407 wrote:
Duge wrote: Ja ih zvao prije 5-6 dana u vezi Arene i kazu mi da su potpisali ugovor i da je najdalje za 20 dana ukljucuju :D

I meni su rekli da ce pustiti sve kanale, ali nisu rekli kada vec USKORO :sad:

arena 1 ce biti u osnovnom paketu dok ostala 3 ce biti na digitali u dodatnom paketu. Cak su mi rekli da ce biti i neki HD Arena sport pa cekaju da i to ubace, jer trebaju neki novi risiveri doc sa HDMI izlazom i podrskom za HD kanale. Ali koiko vjerovati njima kada nikada nista na vrijeme nisu uradili.
Dady

#937 Re: HS kablovska

Post by Dady »

nadrealista wrote:
tacna wrote:
Ja kolko sesjecam ako se ne izjasnis ostaje ti HBO i ide dodatna naplata.
Isti slučaj, ukinuše HBO i HBO Com dok na TV1000 stoji isti titl od prevoda jedno 5 dana, a nisam ništa odjavljivao i samo čekam račun :x
Ma ja nisam uopste bio korisnik digitalnog paketa, ali zena se navukla na HBO tako da sam se morao prijaviti za HBO :x
2407

#938 Re: HS kablovska

Post by 2407 »

kakaljin wrote:
2407 wrote:

I meni su rekli da ce pustiti sve kanale, ali nisu rekli kada vec USKORO :sad:

arena 1 ce biti u osnovnom paketu dok ostala 3 ce biti na digitali u dodatnom paketu. Cak su mi rekli da ce biti i neki HD Arena sport pa cekaju da i to ubace, jer trebaju neki novi risiveri doc sa HDMI izlazom i podrskom za HD kanale. Ali koiko vjerovati njima kada nikada nista na vrijeme nisu uradili.
Hajd dobro je bar se nesto kotrlja, bit ce valjda za mjesec dva :)
campa_xxx

#939 Re: HS kablovska

Post by campa_xxx »

Sto se tice Arene, sve je do HS-a...evo nasao sam ovo na njihovom sajtu..
Emir, Sarajevo
Poštovani,
na vaš odgovor da još uvjek niste dobili odgovor od strane HS kablovskog operatera i da ja kao korisnik istog nazovem i raspitam se, ja sam to i učinio i oni su mi rekli da treba arenasport bude na njihovom programu od 7 do 10 dana 100%, pa sada ja ne znam u šta da vjerujem.

31.08.2010. Odgovor: #7756
Od vašeg kablovskog operatera zavisi kada će naše kanale uvrstiti u svoju ponudu i mi na takve odluke nemamo nikakav uticaj.
Iskreno se nadam da će vaš operater HS ispuniti obećanje i za 7-10 dana početi sa emitovanjem naših kanala.
Znaci do HS-a je :x

http://www.tvarenasport.com/pitanja-i-o ... dex.2.html
nadrealista

#940 Re: HS kablovska

Post by nadrealista »

Dady wrote:
nadrealista wrote:

Ma ja nisam uopste bio korisnik digitalnog paketa, ali zena se navukla na HBO tako da sam se morao prijaviti za HBO :x

Tako ti je to sa ženama :dance: ...donose napredak :mrgreen: samo ja kontam da ove levate skroz otkačim i pređem na Logosoft...pa nek oni gledaju kod sebe u firmi Alfu, Behar i ono pecanje dok im se boje ne rastope
IcedFlame

#941 Re: HS kablovska

Post by IcedFlame »

Kakvo je stanje kod vas koji imate HS full paket i ovu digitalu?
Preskenirah ponovo sve kanale i situacija je sljedeca:

- Travel & Living, Pink BH, Fashion TV - NEMA NIKAKO
- Fox Crime, Fox life i TV1000 su negledljivi (prva dva zbog sinhronizacije tona i slike, drugi zbog 'kockica' iako je signal ok)
- HBO i HBO Comedy su ukinuli (SmartCard out of Date) iako nisam odjavio, valjda se prepali da raja nece placati :lol:

Ostali kanali su tu, al brate tuga i zalost. Slika za pohvaliti je jedino na nekoliko kanala tipa BBC, Rai1 i ovi njemacki kanali koje i ne gledam, tve, eurosport2 a ni ovi 'domaci' nisu losi za nase uslove (hrt1 i 2, obn i hayat).
Poprilicno dobri su Discovery Science i World, National Geographic, Reality, AlJazeera i CNN, viva i MTV adria.
Ostali kanali su ili poprilicno mutni i izgledaju kao los DivX u maloj rezoluciji.
espn je recimo super, al na njemu povazdan samo Baseball, inace veoma popularan sport kod nas, a i nasi timovi poput Al'pashino Yaliyashs, Breka Hornets, Grbavica Horozs i Sokolje's WhiteSocks su u samom vrhu svjetskih natjecanja.
Kad bi umjesto ovakvih stvari, turbo folk kanala i 2 kanala manekenki koje ne prestaju setati pistom, ubacili VH1 ili umjesto brzih camaca (isto popularan sport u nasem gradu) ubacili MotorsTV recimo, ili bar prebacili jos poneki dobar program sa analogne, moglo bi se sta i pogledati...

Ovako samo drzim ovu, nazovi digitalu, zbog flat interneta, a na tv-u se uglavnom vrti Discovery Science sa reprizama serija iz 2003-2008 godine :x
manki

#942 Re: HS kablovska

Post by manki »

Ja bih prešao na budući Telemach if I were you. :oops:
johnny_blazze

#943 Re: HS kablovska

Post by johnny_blazze »

IcedFlame wrote:Kakvo je stanje kod vas koji imate HS full paket i ovu digitalu?

- Fox Crime, Fox life i TV1000 su negledljivi (prva dva zbog sinhronizacije tona i slike, drugi zbog 'kockica' iako je signal ok)
- HBO i HBO Comedy su ukinuli (SmartCard out of Date) iako nisam odjavio, valjda se prepali da raja nece placati :lol:

Ostali kanali su tu, al brate tuga i zalost. Slika za pohvaliti je jedino na nekoliko kanala tipa BBC, Rai1 i ovi njemacki kanali koje i ne gledam, tve, eurosport2 a ni ovi 'domaci' nisu losi za nase uslove (hrt1 i 2, obn i hayat).
Poprilicno dobri su Discovery Science i World, National Geographic, Reality, AlJazeera i CNN, viva i MTV adria.
Ostali kanali su ili poprilicno mutni i izgledaju kao los DivX u maloj rezoluciji.
espn je recimo super, al na njemu povazdan samo Baseball, inace veoma popularan sport kod nas, a i nasi timovi poput Al'pashino Yaliyashs, Breka Hornets, Grbavica Horozs i Sokolje's WhiteSocks su u samom vrhu svjetskih natjecanja.
Kad bi umjesto ovakvih stvari, turbo folk kanala i 2 kanala manekenki koje ne prestaju setati pistom, ubacili VH1 ili umjesto brzih camaca (isto popularan sport u nasem gradu) ubacili MotorsTV recimo, ili bar prebacili jos poneki dobar program sa analogne, moglo bi se sta i pogledati...

Ovako samo drzim ovu, nazovi digitalu, zbog flat interneta, a na tv-u se uglavnom vrti Discovery Science sa reprizama serija iz 2003-2008 godine :x
samo ih flat vadi,ako ikad se pojavi konkurencija tek onda ce oni poceti da rade
Dady

#944 Re: HS kablovska

Post by Dady »

IcedFlame wrote:Kakvo je stanje kod vas koji imate HS full paket i ovu digitalu?

Danas i ova dva HD kanala (ZDF HD i ArteHD) ne rade. Sinoc radilo. To oni iskljuce/ukljuce kad im se cefne
Johnny071

#945 Re: HS kablovska

Post by Johnny071 »

Eneseeeeeeeeeeeeeeeeee jebo li te otac seljacki.
Last edited by Johnny071 on 21/01/2011 10:47, edited 1 time in total.
tacna

#946 Re: HS kablovska

Post by tacna »

J..o vas njihov FLAT kad te handre sa kablovskom i digitalnom samo bacanje para za nesto sto nemas. LOPOVI
kakaljin

#947 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Dady wrote:

Danas i ova dva HD kanala (ZDF HD i ArteHD) ne rade. Sinoc radilo. To oni iskljuce/ukljuce kad im se cefne
Kako su radili, i ja ih nadjem na risiveru ali uvijek budu prikazani kao radio, dok na lcd-u ne nadjemi ih nikako.
zikmu

#948 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Od sinoc konekcija malo je ima malo nema...
carlsberg

#949 Re: HS kablovska

Post by carlsberg »

Russs wrote:Ljudi jeste li culi da famozna Behar tv nece prenositi signal TV1 tj. tekmu Luksenburg-BIH ????????
Jel ovo sigurno :? :x
tacna

#950 Re: HS kablovska

Post by tacna »

Ja licno bih volio da se to desi samo zbog gubavaca iz HS-a.
Locked