Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
kiky

#926 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kiky »

ja mislim da če i karađić da pandrkne u zatvoru ...
kao i slobo, a vjerovatno i šele ...
:D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#927 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by plain vanilla »

Sda citam tekst, kako je karadzic izjavio da su markale namjestene i montirane, kako su tu dovlaceni lesevi da bi izgledalo da ima vise zrtava..nemam volje ni da vam copy taj tekst...
ja samo ne znam jel onako laprda ili je to zaista ludjak zamislio u svojoj glavi
a ne smijem ni pomisliti kako se osjecaju obitelji zrtava :cry:
strashno
Smoki

#928 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Smoki »

plain vanilla wrote:Sda citam tekst, kako je karadzic izjavio da su markale namjestene i montirane, kako su tu dovlaceni lesevi da bi izgledalo da ima vise zrtava..nemam volje ni da vam copy taj tekst...
ja samo ne znam jel onako laprda ili je to zaista ludjak zamislio u svojoj glavi
strashno
pa nije problem sto on to misli, nego sto skoro 10 miliona Srba u to vjeruje.
Cast izuzecima
riko-ga

#929 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by riko-ga »

Smoki wrote:
plain vanilla wrote:Sda citam tekst, kako je karadzic izjavio da su markale namjestene i montirane, kako su tu dovlaceni lesevi da bi izgledalo da ima vise zrtava..nemam volje ni da vam copy taj tekst...
strashno
Cast izuzecima

Nista novo za njih.Oni jos vjeruju da su pobjedili u Kosovskoj bici :? Jos jedna njihova zabluda u moru isti nije neka senzacija. :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#930 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

potres_mozga wrote:Ja ne kontam zasto Dragan Miokovic ima zasticen lik na svjedocenju Karadzicu :?
Pa, kada je u Sarajevu kreće se i po Istočnom Sarajevu,...Neko bi mu možda facu mogao zapamtiti, te mu nanijeti neku povredu,...

Eto, neka su ''muslimani'' lažirali ovu jednu eksploziju, a nismo je lažirali. Postavlja se pitanje ko je ispalio preostalih MILION granata na Sarajevo?
karanana

#931 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

PipiDugaDevetka wrote:
potres_mozga wrote:Ja ne kontam zasto Dragan Miokovic ima zasticen lik na svjedocenju Karadzicu :?
Pa, kada je u Sarajevu kreće se i po Istočnom Sarajevu,...Neko bi mu možda facu mogao zapamtiti, te mu nanijeti neku povredu,...

Eto, neka su ''muslimani'' lažirali ovu jednu eksploziju, a nismo je lažirali. Postavlja se pitanje ko je ispalio preostalih MILION granata na Sarajevo?
pa ako mu vec facu skrivaju, zar ne bi trebali skrivati i ime i prezime? ne moram vidjeti facu na tv-u da skontam ko je dragan miokovic. dovoljan je google.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#932 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Hoće, Googlaće ovaj građanin Istočnog Sarajeva što nosi ovu sliku:
Image
kiky

#933 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kiky »

do kada če trajat ovaj cirkus od suđenja karađiću ...
:?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#934 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by plain vanilla »

pa vjerovatno dok ne umre :bih:
Nekako s proljeća

#935 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Nekako s proljeća »

8-)

Image

Uploaded with ImageShack.us

Ovo je vojni objekat i barbari su ga morali neutralisati. Na avio bombe su fiksirali nekoliko raketnih motora od VBR-a i sa isto tako improvizovanog lansera katapultirali ih u pravcu ''vojne mete''. Jednu u stambeno naselje Pavle Goranin, drugu na zgradu Televizije, treću u C fazi Alipašinog polja....

Kada već nisu smjeli avionima, morali su ''krmačama'' da neutrališu te vojne objekte...kako bi na miru mogli da ''tihuju'' :zzzz:

P.S.
U vrijeme neutralisanja vojnog objekta sa slike, na nekoliko vojničkih balkona (osmatračnica) je bio izvješen mokar veš a srpska obavještajna služba je prepoznala čak tri maskirne košulje i jedan ruksak, što nedvojbeno potvrđuje namjeru Alije da napadne srpske položaje u Nedzarićima .
Nepeta

#937 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Nepeta »

riko-ga wrote:
Smoki wrote:
strashno
Cast izuzecima

Nista novo za njih.Oni jos vjeruju da su pobjedili u Kosovskoj bici :? Jos jedna njihova zabluda u moru isti nije neka senzacija. :lol:
Svaki narod i svako doba ima svoje lazi i zablude...a sto se tice Karadzica neka trune sa ostalim potpisnicima dejtona tamo negdje,mislim da je to pakao ili slicno jer ni jedan nije bolje zasluzio...

@ riko-ga ti jel`de ne znas puno srba pa po slobodnoj procjeni nagadjas u sta oni vjeruju...to je jedino realno objasnjenje za ovu digresiju o Kosovskoj bici :D
Dozer

#938 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Dozer »

A, kao, vecina ih ne vjeruje...?
Nepeta

#939 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Nepeta »

Definitivan pad Knezevine Srbije,trecina stanovnistva izginula koja bi budala to smatrala pobjedom...ili je to jedna zabluda o razmisljanju srba...eto otkrivena je jedna od zabluda ne-srpskog naroda :D :) :) :)
PipiDugaDevetka

#940 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Napeta wrote:a sto se tice Karadzica neka trune sa ostalim potpisnicima dejtona tamo negdje,mislim da je to pakao ili slicno jer ni jedan nije bolje zasluzio...
Opet izjednačavanje rahmetli A.I. sa ostalim glavnim akterima nedavnog rata u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji!?
:-)
Sto puta ''prežvakano'' i dokazano da rahmetli A.I. nije bio isti kao preostala dva pokojnika. Btw, uzgredbudirečeno, nisam poštovalac A.I. i neću više offtopičiti na temi o haškom uzniku R.K.
Bosnolog

#941 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Bosnolog »

Sveti oce Jadovane izdrzi,u ime onih kojima dugujes svoje grijehe,......
Sonja Karadžić: Radovan se smrzava, koče mu se vrat i leđa

"Zbog pravila Haškog tribunala ne mogu da iznosim sve što znam, ali ono što je javno izrečeno tokom suđenja dovoljno je da se stekne okvirna slika: njega od početka Tužilaštvo zatrpava mnoštvom materijala, hiljadama dokumenata za koje znaju da mu neće biti potrebni po optužnici", rekla je ona.
24.11.2010. u 14:50
Suđenje Karadžiću

Image

Sonja Karadžić, kćerka haškog optuženika Radovana Karadžića, izjavila da je haško Tužilaštvo pokazalo da nema dovoljno dokaza protiv njenog oca.

Ona je za srbijanske "Vesti" rekla da ga tužilaštvo namjerno zatrpava "smećem" od nepotrebnih dokumenata kako bi ga iscrpli i na kraju nametnuli advokata. Prema njenim riječima, "to se neće dogoditi".

Na pitanje da li je Radovanu Karadžiću bilo loše prošlog mjeseca ona je odgovorila da je sada bolje, iako ne sasvim dobro.

"To ste mogli da vidite u nastavku suđenja 26. oktobra. Nadam se da će i ova pauza pomoći da se oporavi, iako radi na dodatnih 15.000 stranica materijala", istakla je Sonja Karadžić.

"Zbog pravila Haškog tribunala ne mogu da iznosim sve što znam, ali ono što je javno izrečeno tokom suđenja dovoljno je da se stekne okvirna slika: njega od početka Tužilaštvo zatrpava mnoštvom materijala, hiljadama dokumenata za koje znaju da mu neće biti potrebni po optužnici", rekla je ona.

Kćerka Radovana Karadžića smatra i da Tužilaštvo to radi namjerno.

"Mom ocu su nametnuta četiri radna dana u sudnici, što nije imao niko do sada. Skraćuje mu se vrijeme za unakrsno ispitivanje svedoka, dovode kvazieksperti i svjedoci-papagaji, sve da izgubimo iz vida ono što bi trebalo da bude cilj - utvrđivanje kompletne istine. To je, za sada, samo cilj mog oca. Da ne govorim o držanju u sudnici satima pod ventilatorom od koga se smrzava, koče mu se vrat i leđa, ometa cirkulacija u mozgu", rekla je ona.

Sonja Karadžić je ukazala da njen otac nije imao, niti ima ikakvu pomoć od strane vlasti BiH i RS i dodala da je i dalje aktuelan problem finansiranja odbrane, pa je sa osam plaćenih saradnika smanjen broj na pet, a obim poslova se povećao bar 20 puta.
Been

#942 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Been »

Bosnolog wrote:Sveti oce Jadovane izdrzi,u ime onih kojima dugujes svoje grijehe,......

Suđenje Karadžiću

Image

Sonja Karadžić, kćerka haškog optuženika Radovana Karadžića, izjavila da je haško Tužilaštvo pokazalo da nema dovoljno dokaza protiv njenog oca.

Ona je za srbijanske "Vesti" rekla da ga tužilaštvo namjerno zatrpava "smećem" od nepotrebnih dokumenata kako bi ga iscrpli i na kraju nametnuli advokata. Prema njenim riječima, "to se neće dogoditi".

Na pitanje da li je Radovanu Karadžiću bilo loše prošlog mjeseca ona je odgovorila da je sada bolje, iako ne sasvim dobro.

"To ste mogli da vidite u nastavku suđenja 26. oktobra. Nadam se da će i ova pauza pomoći da se oporavi, iako radi na dodatnih 15.000 stranica materijala", istakla je Sonja Karadžić.

"Mom ocu su nametnuta četiri radna dana u sudnici, što nije imao niko do sada. Skraćuje mu se vrijeme za unakrsno ispitivanje svedoka, dovode kvazieksperti i svjedoci-papagaji, sve da izgubimo iz vida ono što bi trebalo da bude cilj - utvrđivanje kompletne istine. To je, za sada, samo cilj mog oca. Da ne govorim o držanju u sudnici satima pod ventilatorom od koga se smrzava, koče mu se vrat i leđa, ometa cirkulacija u mozgu", rekla je ona.

Sonja Karadžić je ukazala da njen otac nije imao, niti ima ikakvu pomoć od strane vlasti BiH i RS i dodala da je i dalje aktuelan problem finansiranja odbrane, pa je sa osam plaćenih saradnika smanjen broj na pet, a obim poslova se povećao bar 20 puta.
Pozivam međunarodne institucije da ulože maksimalne napore u akciji spašavanja ovog svesrpskog junaka i borca za otadžbinu koji je ni kriv ni dužan zarobljen u neprijateljskim kazamatima, te time potvrde svoju predanost u spašavanju Jadovana koji ne muhicu malu ne bi zgazio...

Šalu na stranu, kakvo odvratno cerekanje u lice žrtvama... Ponavljam, odvratno !!!
Kenan-sa

#943 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Kenan-sa »

"Mom ocu su nametnuta četiri radna dana u sudnici, što nije imao niko do sada. Skraćuje mu se vrijeme za unakrsno ispitivanje svedoka, dovode kvazieksperti i svjedoci-papagaji, sve da izgubimo iz vida ono što bi trebalo da bude cilj - utvrđivanje kompletne istine. To je, za sada, samo cilj mog oca. Da ne govorim o držanju u sudnici satima pod ventilatorom od koga se smrzava, koče mu se vrat i leđa, ometa cirkulacija u mozgu", rekla je ona
hahhaha,kad je to njemu cirkulacija u mozgu bila u funkciji!? nikada!on trune i trunut ce u zatvoru dok ne dobije zasluzenu robiju za najvece zlodjelo koje je napravio u Evropi poslije drugog svjetskog rata,Karadzic i Mladic su u nekim stvarima bili gori i od Hitlera,i molim Boga da ih zasluzeno kazni! ti srpski junaci su sada na smetljistu historije,trunu dok ne istrunu,kao i svako smetljiste koje se nalazi na otpadu! Karadzic ili ludjak cupo jedine slicnosti ima sa jos jednim ludjakom ,koljacom Batkom,koji isto trune u zatvoru samo onom bosansko-hercegovackom,dok mu se ne izrekne kazna dozivotne robije,bas ovi "junaci" iz rata slavno prolaze,sto mi ih je samo zao:) Tek kad sud u Hagu kazni sve zlocince,moze se ocekivati istinsko pomirenje medju narodima u regionu,zlocinac ima ime i prezime i djeca i cijelom regionu moraju iz historije uciti o zlocincima koji su u srcu Evrope 1995 godine pocinili Genocid,to je ujedno i najveca sramota covjecanstva!
PipiDugaDevetka

#944 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Kenan-sa wrote:Kćerka Radovana Karadžića smatra i da Tužilaštvo to radi namjerno.
"Mom ocu su nametnuta četiri radna dana u sudnici, što nije imao niko do sada. Skraćuje mu se vrijeme za unakrsno ispitivanje svedoka, dovode kvazieksperti i svjedoci-papagaji, sve da izgubimo iz vida ono što bi trebalo da bude cilj - utvrđivanje kompletne istine. To je, za sada, samo cilj mog oca. Da ne govorim o držanju u sudnici satima pod ventilatorom od koga se smrzava, koče mu se vrat i leđa, ometa cirkulacija u mozgu", rekla je ona
hahhaha,kad je to njemu cirkulacija u mozgu bila u funkciji!? nikada!on trune i trunut ce u zatvoru dok ne dobije zasluzenu robiju za najvece zlodjelo koje je napravio u Evropi poslije drugog svjetskog rata,Karadzic i Mladic su u nekim stvarima bili gori i od Hitlera,i molim Boga da ih zasluzeno kazni! ti srpski junaci su sada na smetljistu historije,trunu dok ne istrunu,kao i svako smetljiste koje se nalazi na otpadu! Karadzic ili ludjak cupo jedine slicnosti ima sa jos jednim ludjakom ,koljacom Batkom,koji isto trune u zatvoru samo onom bosansko-hercegovackom,dok mu se ne izrekne kazna dozivotne robije,bas ovi "junaci" iz rata slavno prolaze,sto mi ih je samo zao:) Tek kad sud u Hagu kazni sve zlocince,moze se ocekivati istinsko pomirenje medju narodima u regionu,zlocinac ima ime i prezime i djeca i cijelom regionu moraju iz historije uciti o zlocincima koji su u srcu Evrope 1995 godine pocinili Genocid,to je ujedno i najveca sramota covjecanstva!
Psihički bolesnici ne mogu dobiti ''pravu presudu'', nego presudu sa obaveznim liječenjem.
Nije pametno govoriti o R.K. kao da ima poremećen um čak iako pije sopstveni urin.
Umjesto u zatvoru, mogao bi skončati u nekoj begoradskoj bolnici. Već se desilo da je onaj narednik što je pucao po Dubrovniku i bulaznio u haškoj sudnici da je završio u Bgd-u u nekoj umobolnici.
zemomak

#945 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by zemomak »

BIVŠI PRIPADNIK VOJSKE RS NA SUĐENJU KARADŽIĆU: Viđao sam da srpski vojnici udaraju civile i da im psuju ustašku i balijsku mater
Ponedjeljak | 29.11.2010.

Nekadašnji pripadnik Vojske Republike Srpske, kao svjedok na suđenju Radovanu Karadžiću, kazao je u ponedjeljak da su pripadnici srpskih snaga učestvovali u pljačkama i protjerivanjima nesrpskih civila na Grbavici

Radovan KaradžićSvjedok Tužilaštva u Haagu, koji je iskaz dao uz mjere zaštite pod pseudonimom KDZ310, ispričao je da je od maja 1992. godine bio pripadnik Sarajevsko-Romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske (SRK VRS), te da su pripadnici ovog korpusa vršili zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u sarajevskom naselju Grbavica.

- Bilo je masovne pljačke. To je sve činila vojna i civilna policija i sama vojska. Nisu naravno svi vojnici pljačkali, ne moraju svi, dovoljno je da jedan čovjek to počini, prisjetio se svjedok KDZ310.

Zaštićeni svjedok je dodao da su nesrpski civili u naselju Grbavica bili izloženi „restriktivnim mjerama“, te da su mnogi od njih „protjerani s tog područja“.

- Vidio sam prema izrazima lica civila da je to bilo prinudno preseljenje, i da nije voljno. Ako žena plače nije to voljno - ne bi plakala, ne bi ostavila svoje stvari da opljačkaju. Druga stvar koju sam vidio je da srpski vojnici udaraju civile Hrvate i Bošnjake, da ih nabijaju u leđa i udaraju i psuju ustašku i balijsku mater. Onda sam vidio da se silom protjeruju ljudi, dodao je on.

Radovan Karadžić, nekadašnji predsjednik Republike Srpske i vrhovni komandant njenih oružanih snaga, tereti se za učešće genocidu, zločinima protiv čovječnosti i kršenju zakona i običaja ratovanja u periodu između 1992. i 1995. godine. U optužnici se navodi da je Karadžić, između ostalog, s pripadnicima SRK VRS-a učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem provođenja kampanje snajperskog djelovanja i granatiranja usmjerene protiv civilnog stanovništva Sarajeva, koja je imala za cilj ubijanje, sakaćenje i terorisanja civila.

Svjedok je istakao da su pripadnici SRK VRS-a iz Grbavice „neselektivno pucali na civile u gradu snajperskim, artiljerijskim i minobacačkim oružjem“.

- Linije su bile tako blizu da mogu reći s jasnoćom da su pucali iza linija, gdje nije bilo vojnika. Mogao sam zaključiti prema paljbi minobacača gdje granate padaju. Vidio sam gdje tenk gađa i vidio da je to nije linija već dubina gdje su civili bili, dodao je svjedok.

Haško tužilaštvo smatra da se kampanja snajperskog djelovanja i granatiranja Sarajeva sastojala od neselektivnih i prekomjernih napada na civilno stanovništvo koje nije neposredno učestvovalo u neprijateljstvima. Pripadnici SRK VRS-a koji su učestvovali u različitim zločinima, po riječima svjedoka, nikada nisu dovedeni u Sud, niti su kažnjavani zbog svog ponašanja.

Suđenje Radovanu Karadžiću nastavit će se 7. decembra, javio je BIRN.

(** No links **, BLIN/md)
shtula

#946 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by shtula »

documentary on Dabic on RT TV

totally manufactured frontal personality would indicate schizophrenic split person per Jung, that he was able to maintain other personality under different name would indicate
toward that split, that split through deduction, regression would indicate potential sexual trauma at early age as origin of a split and psychotic outbursts at adulthood, sexual abuse as predisposition, predetermination for psychotic behavior
PipiDugaDevetka

#947 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

shtula wrote:documentary on Dabic on RT TV

totally manufactured frontal personality would indicate schizophrenic split person per Jung, that he was able to maintain other personality under different name would indicate
toward that split, that split through deduction, regression would indicate potential sexual trauma at early age as origin of a split and psychotic outbursts at adulthood, sexual abuse as predisposition, predetermination for psychotic behavior
NijE Dabić/Karadžić bolestan! Zdrav je ko drijen, zdravog uma, isto tako. Govori engleski, jeste da malo teže izgovara, ali ipak govori. Nema naznake da je bolestan. To što je pio svoj urin, pa i ja sam ogrebotine zapišavao da što prije zarastu ranice.
ZDRAV JE, RAZUMIO OPTUŽNICU, SVJESTAN,...I IMA DA ODLEŽI SVOJU DOŽIVOTNU KAZNU!
mO k3

#948 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

Bosnolog wrote:Sveti oce Jadovane izdrzi,u ime onih kojima dugujes svoje grijehe,......

Suđenje Karadžiću

Image

Zasto pomoc od strane bih??

A to sto mu se koci vrat ,nek dojde kod mene ja cu da ga izmasiram.....
pojedinac

#949 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by pojedinac »

07-12-2010 02:00
Karadžića čeka penzija u Sarajevu

Radovan Karadžić ima puno pravo na penziju iz Federalnog zavoda penzijsko-invalidskog osiguranja u Sarajevu. Ovo je izjavio advokat ratnog zločinca kojem se sudi u Hagu.
On ima pravo na penziju na osnovu sporazuma o socijalnom osiguranju koji su međusobno potpisale sve države nasatale raspadom Jugoslavije. Inače, karadžić ima tri državljanstva - BiH, Crne Gore i Srbije. On je 30 godina radio kao ljekar u Sarajevu i pravo napenziju niko mu ne može osporiti.
Ratni zločinac Ratko Mladić ima pravo na penziju u Srbiji pošto se u toj državi penzionisao.
D.D.
Image

http://www.san.ba/index.php?id=15270
Ne bi me začudilo da je i ostvari! :(
student001

#950 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by student001 »

Pa i ostvarit će je.
Post Reply