Dogovori za protest 13. 2.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vedoni

Post by Vedoni »

Ergot wrote:
fixer wrote:ergot najgore je sto ne donosis nista pametnog ni nama a ni vladi kantona koji su protiv nas. ljudi znaju tvoje stajaliste i vjeruj da neces nikog niti natjerati da dodje na prosvjed niti odgovoriti od toga. zbog svega toda tvoje pisanje je uzaludno. shvati da mi nismo protiv tebe. ne mozes ti toliko pisat koliko te mi mozemo ignorirat
Covjece, ovo je forum, pisanje na forumu je po definiciji uzaludno, nisi mi rekao nista sto vec ne znam. I zivo mi se jebe ko ce ignorirati, ko ce procitati, ko ce uvaziti itd.
Haj hvala ti. U pravu si. Samo ti pisi. :roll:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

radi jednog jedinog posta sad bi mijenjali lokaciju?

ostaje katedrala kao mjesto okupljanja, gdje ce se ici nije bitno

stavite transparente kao i prvi put na stepenice od katedrale i okrenite ih prema raji i niko nece gadjati u pravcu katedrale

nema sta biskup da se buni nije u katedrali skup

plac ispred je javno dobro

najava skupa nema smisla ako nijedna organizacija ne organizuje skup

policiji prijavljivanje skupa treba kako bi imali kga da terete u slucaju nereda i materijalne stete

nemogu traziti prijavljivanje skupa od strane obicnih gradjana

iz tog razloga i grozd i dosta javno isticu da nisu organizatori ovaj put

gotova prica
nesvjesna

Post by nesvjesna »

DaysleepeR wrote:radi jednog jedinog posta sad bi mijenjali lokaciju?

ostaje katedrala kao mjesto okupljanja, gdje ce se ici nije bitno

stavite transparente kao i prvi put na stepenice od katedrale i okrenite ih prema raji i niko nece gadjati u pravcu katedrale

nema sta biskup da se buni nije u katedrali skup

plac ispred je javno dobro

najava skupa nema smisla ako nijedna organizacija ne organizuje skup

policiji prijavljivanje skupa treba kako bi imali kga da terete u slucaju nereda i materijalne stete

nemogu traziti prijavljivanje skupa od strane obicnih gradjana

iz tog razloga i grozd i dosta javno isticu da nisu organizatori ovaj put

gotova prica
živio govornik :D
jolia

Post by jolia »

Mislim da bi trebali osloboditi ulaz u katedralu, da ga ne blokiramo kao u proslu subotu, znaci da se ne penjemo nesto kod vrata,a zamolila bih Daysleepera da mi posalje svoje radove :D od kojih bi neke uradila kao plakat
Ergot

Post by Ergot »

Zox wrote:
super sto imas vremena da radis uzaludne stvari.
Tipa revolucija bez dnevnog reda? :lol: :lol: :lol: :lol:
Zox

Post by Zox »

Ergot wrote:
Zox wrote:
da ja mislim da je nesto uzaludno, sasvim sigurno to ne bih radio.
nesvjesna

Post by nesvjesna »

zox, ne hrani trolove :-)

Image
alica.k

Post by alica.k »

nego, sto se tice ovih transparenata - ima li neko jos da bi pravio ovaj "ne gadjajte, oni jedva cekaju"? ja cu praviti pet tih.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

evo imam ideju za transparent

"NAŠE JE DA PITAMO, VAŠE JE DA ODGOVARATE!"
Ergot

Post by Ergot »

Zox wrote:
Ergot wrote:
Zox wrote:
Ti da mislis ne bi to radio. Ne na ovakav nacin, naime. Al dobro, lijepo se zabavite sutra, ja cu platiti krecenje i staklanje.
alica.k

Post by alica.k »

Ergot wrote:
Zox wrote:
Ergot wrote: Tipa revolucija bez dnevnog reda? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti da mislis ne bi to radio. Ne na ovakav nacin, naime. Al dobro, lijepo se zabavite sutra, ja cu platiti krecenje i staklanje.
bas si fin
Zox

Post by Zox »

Ergot wrote:
Zox wrote:
Ergot wrote: Tipa revolucija bez dnevnog reda? :lol: :lol: :lol: :lol:
deal!
Legolas

Post by Legolas »

Još bolje, šetnja može obuhvatiti i Kanton i Fedralni parlament, kao i Zgradu državnih institucija - i obavezno govoriti na protestima o svim drugim lopovlucima federalnih i kantonalnih političara, počevši od Brankovića, pa naniže.... i dakako uputiti poziv građanima Banja Luke i drugih gradova u RS da počnu raditi isto. Treba se povezati sa Dragomirom Babićem, Bojanom Bajićem i drugim antidodikovskim aktivistima. Vrijeme je da se pokažu zubi bagri.
alica.k

Post by alica.k »

EVO PITAJU IZ ONASE KOJA JE LOKACIJA PROTESTA? STA DA ODGOVORIM?
stochar

Post by stochar »

alica.k wrote:EVO PITAJU IZ ONASE KOJA JE LOKACIJA PROTESTA? STA DA ODGOVORIM?
Pa pise u saopstenju! :)

nemojte zbinjivati ljude, jer kad cuju da je sad tamo sad 'vamo, onda ce vecina ici linijom manjeg otpora i nece nikako. imate lokaciju, odatle je lako preci na trg. samo mirno, dostojanstveno i glasno!
Last edited by stochar on 15/02/2008 18:08, edited 1 time in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

Ovdje se ne zna ko pije pije ko placa :-)

1. Ne mozete vece prije protesta promijeniti lokaciju. Kakva je to sumanuta logika? Ako je receno ispred Katedrale onda je ispred Katedrale i gotova prica. Ovako jedino mozete imati dvije grupe ljudi na dva mjesta, jer dosta raje koja ne cita forum misle da je protest na jednom mjestu, a vi biste sad, 5 do 12 mijenjali mjesto. Bezveze!

2. U srijedu su uzaludni bili i plakati i megafoni. Na megafonima se 1000 puta ponovilo da se gadja i opet se gadjalo. Megafoni se nisu culi uopste, a i da su se culi, to bi ih samo izazvalo da jos vise gadjaju. To sto ce neko podignuti transparent sa "Ne gadjajte" nece apsolutno nista promijeniti.

3. Umjesto da se brinete oko prevoda i kako je koja rijec napisana usmjerite snage prema nabavljanju razglasa, jer ako ga sutra ne bude pisi propalo.

4. Da li ste odredili osobu koja ce procitati zahtjeve (na jos uvijek nepostojecem razglasu)?

Shvatite ove kritike kao dobronamjerne...
Homer_Simpson

Post by Homer_Simpson »

...
Last edited by Homer_Simpson on 15/02/2008 19:39, edited 2 times in total.
jolia

Post by jolia »

alica.k wrote:nego, sto se tice ovih transparenata - ima li neko jos da bi pravio ovaj "ne gadjajte, oni jedva cekaju"? ja cu praviti pet tih.

Pridružujem ti se
Zox

Post by Zox »

KATEDRALA je daleko vise otisla u javnost.ž
Pisati sad bilo sta drugo bi zbunilo ljude
ako se sutra ipak prekontamo i odlucimo preusmjeriti ljude ka vjecnoj, opet moze ostati Katedrala u medijima.
madner

Post by madner »

Ergot wrote: Pa valjda je jasno.
Nije, da je ko fol protest svatio bi. Ovo je protest u pravom smislu te riječi.

Ergot wrote: Pocetak svakako, kraj nikako. Vi ste preskocili odbranu i vezni red, i navrli ko munjeni dati gol. A to se placa.
Ko sad koristi floskule.

Ergot wrote: Kudikamo veci od dosad dostignutog.
60%, 70%, 80%?

Ergot wrote: Glasala ona djeca sto su bacala kamenje i flase? Jel' ti to mene zajebavas?
Bilo je ljudi koji nisu bacali kamenje a imali su pravo glasa. Da li su oni imali pravo demonstrirat?
Da li ostali nemaju pravo demonstrirat ako se okupi 50 ljudi sa namjerom da prosipa silu?

Ergot wrote: Moj propust, trebalo je pisati 'sva ostala sredstva.'
Ne slažem se, puno političkih pokreta prvo su nastali na ulici pa su tek onda
osnovali svoje partije. SDP prvi.

Ergot wrote: Zato sto jedino besmisleno divljanje nema nikakvog cilja, odnosno samo je sebi cilj. Svi razumni postupci vode nekakvom cilju. E sad, posto vi cilja zapravo nemate, treba relativizirati vaznost cilja kao takvog. To nekom drugom prodaji. I nemoj, svega ti, o 'podizanju svijesti' i 'animiranju gradjana', povraca mi se od tih NVO kretenstina.
Dao sam ti razuman cilj, samo ti se povraca od njega.
Evo ti zivi dokaz, ovaj forum. Kolko ljudi koji nisu bili politicki aktivni prije deset dana sada jesu? To sto ljudi prodaju maglu oko jednostavnih stvari nije moj problem.

Ergot wrote: a) Nisam
b) Nisam
c) Ne bunim se
De primjeni taj koncept individualnosti na tvoj prvi post, koliko demonstranata ispunjave tvoje a i b?

Ergot wrote: Moralno je samarati romsku djecu i prodavati liberalne floskule :roll: Ako je tako lako 'kritikovat i naci greske' sto niste prepoznali greske u sebi i primijenili malo samokritike? Ah, da, zaboravio sam, posto su ciljevi nebitni ni (samo)kritika nema smisla.
Ko je rekao da nema samokritike? Kolko vidim pokusavaju izbjec mogucnost ponavljanja nasilja.
O samaranju prosjaka drugi put, samo ovo nisu liberalne floskule. Ako ljudi traze strozije kazne i efektivniju muriju, to je valjda desno od centra. Dakle u skladu sa prvim.

Ergot wrote: Za pocetak, da se prestanete preozbiljno shvatati, posto ste zapravo jedna trecerazredna cirkuska trupa bez programa predstave.
Koji ce razuman cilj biti ostvaren tom akcijom, osim umanjena energije koji ce ljudi ulozit?

BTW, nemam apsolutno nikakve veze sa organizatorima ili NVO-ima.
Last edited by madner on 15/02/2008 18:11, edited 1 time in total.
alica.k

Post by alica.k »

stochar wrote:
alica.k wrote:EVO PITAJU IZ ONASE KOJA JE LOKACIJA PROTESTA? STA DA ODGOVORIM?
Pa pise u saopstenju! :)

nemojte zbinjivati ljude, jer kad cuju da je sad tamo sad 'vamo, onda ce vecina ici linijom manjeg otpora i nece nikako. imate lokaciju, odatle je lako preci na trg. samo mirno, dostojanstveno i glasno!
znaci da ja opet pisem u 1 ispredkatedrale. ok. I SAD VISE ME NEMOJTE ZEZAT S OVIM.
Vedoni

Post by Vedoni »

Slazem se. Katedrala.
homo_sapiens

Post by homo_sapiens »

RSG javio da će biti spontanih protesta u subotu, "kako javlja forum" , ali nije sigurno da li će biti Katedrala, Vatra ili Svjetlost
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Legolas wrote:Još bolje, šetnja može obuhvatiti i Kanton i Fedralni parlament, kao i Zgradu državnih institucija - i obavezno govoriti na protestima o svim drugim lopovlucima federalnih i kantonalnih političara, počevši od Brankovića, pa naniže.... i dakako uputiti poziv građanima Banja Luke i drugih gradova u RS da počnu raditi isto. Treba se povezati sa Dragomirom Babićem, Bojanom Bajićem i drugim antidodikovskim aktivistima. Vrijeme je da se pokažu zubi bagri.
ja nisam za ovo

iako me je brankovic sinoc izbacio iz takta a svejedno mi je odvratan jos od ihihi godina prije jer znam sva govna koja je posrao, smatram da je glupost ici pred federalnu vladu kao i pred drzavne institucije

time popusta pritisak na kanton i jos ce vise skidati odgovornost za sebe

po milioniti put JEDNO PO JEDNO!

Boze sacuvaj i zakloni
alica.k

Post by alica.k »

homo_sapiens wrote:RSG javio da će biti spontanih protesta u subotu, "kako javlja forum" , ali nije sigurno da li će biti Katedrala, Vatra ili Svjetlost
ja sam sad na rsg poslala mail da je ispred katedrale!
Post Reply