Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#926 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

:D necu
tamo pregledaju karte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ma ne znam nekako mi pustara

u vilsu uvijek nekog sretnes pozdravis

al ima nekih kretena...

ima jedan lik non stop me govori ĐES DOBRINJA.... valjda misli da sam odozdo

drugi debil uvijek imitira kako vozim kad me vidi :lol: :lol: :lol: skrstenih ruku... jer odmaram kicmu

treci debil stoji na sicu kad se zafura

ima jedno dijete sto se stalno trka sa mnom :lol: :lol: :lol: na rolama je... a mama ga bodri da me prestigne :lol: :lol: :lol: :lol: sad sad bukvalno cekaju da neko naidje

imam klapu male raje sto me uce da vozim na zadnjem :lol: :lol: :lol: :lol:
ma koma je

steta napustiti vils :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tataratira

#927 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by tataratira »

To sa kičmom griješiš, za kičmu je dobro da si u normalnom položaju za vožnju, naravno da je bic tvoj broj i sve podešeno kako treba (visina sica, lula, upravljač)
'em ćeš jednom pasti na glavu na sred Vilsa, a dobro si ga opisao :D
Truba

#928 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

pa lakse mi je kao da sjedim negdje nego da se naginjem naprijed :D
hakazvaka

#929 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

nakon prljavije voznje :D da li mogu oprati ram vodom obicnom, i naprskati masinicu, lance, amortizere i sl. sa WD-40 ?
hakazvaka

#930 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

u nedjelju u 11 kod konzerve ?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#931 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Romeo 80 »

hakazvaka wrote:u nedjelju u 11 kod konzerve ?
Treba li kružiti oko konzerve ili? :D
hakazvaka

#932 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

Romeo 80 wrote:
hakazvaka wrote:u nedjelju u 11 kod konzerve ?
Treba li kružiti oko konzerve ili? :D
vjerovatno cemo sjediti tamo na onoj bini..
dr.gog je na smedzoj Meridi, a ja na plavom Avalanche (takodjer ce ici sa mnom jedan prijatelj, na bijelom avalanchu).. valjda ces nas prepoznati :D
ovo vam je vremenska prognoza, tako da nemate razloga da se ne pojavite! :D
Image
jaza_HZSA

#933 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jaza_HZSA »

hakazvaka wrote:nakon prljavije voznje :D da li mogu oprati ram vodom obicnom, i naprskati masinicu, lance, amortizere i sl. sa WD-40 ?
WD-40 je smrt za takve stvari... pogotovo za amortizere... to ne radi ni za zivu glavu... amortizeri ti imaju dovoljno masti u sebi samo ih obrisi od prljavstine, blata itd... (osim ako ne osjetis da ti struze, para, itd... onda imas kupit ulje za amortizer).... lanac, kaseta i ti mehanicki dijelovi: najbolje ih je cistiti naftom, benzinom il posebnim preparatom koji imas kupit u radnjama za bike (moja preporuka.. benzin il nafta)... fino naneses benzin, onda sacekas malo da djeluje, ocistis sve to i onda namazes uljem (masiniskim, finim... moze i lancol (ulje za motorne pile) i imas ona ulja u radnjama takodje). ram slobodno mokrom krpicom, moze i detrdzent... fino to posusis i bike ti bude ko lampa :thumbup:
hakazvaka

#934 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

jaza_HZSA wrote:
hakazvaka wrote:nakon prljavije voznje :D da li mogu oprati ram vodom obicnom, i naprskati masinicu, lance, amortizere i sl. sa WD-40 ?
WD-40 je smrt za takve stvari... pogotovo za amortizere... to ne radi ni za zivu glavu... amortizeri ti imaju dovoljno masti u sebi samo ih obrisi od prljavstine, blata itd... (osim ako ne osjetis da ti struze, para, itd... onda imas kupit ulje za amortizer).... lanac, kaseta i ti mehanicki dijelovi: najbolje ih je cistiti naftom, benzinom il posebnim preparatom koji imas kupit u radnjama za bike (moja preporuka.. benzin il nafta)... fino naneses benzin, onda sacekas malo da djeluje, ocistis sve to i onda namazes uljem (masiniskim, finim... moze i lancol (ulje za motorne pile) i imas ona ulja u radnjama takodje). ram slobodno mokrom krpicom, moze i detrdzent... fino to posusis i bike ti bude ko lampa :thumbup:
hajd fino je znati, jer ja sam to vec isprsko :roll: :roll: :D
al nisam puno :? imal veze ?
zamolicu ja Hasu da mi to na nultom sredi :D
jaza_HZSA

#935 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jaza_HZSA »

hakazvaka wrote:
jaza_HZSA wrote:
ako nisi puno nije frka... jer wd-40 ti je ustvari magnet za prasinu :D
na nultom sredi a kasnije benzin u ruke i lagano :D
hakazvaka

#936 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

jaza_HZSA wrote:
hakazvaka wrote:
jaza_HZSA wrote:
ako nisi puno nije frka... jer wd-40 ti je ustvari magnet za prasinu :D
na nultom sredi a kasnije benzin u ruke i lagano :D
zavaljivam :D na prijedlozima
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

#937 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

zgembo_sa wrote:Ma vala Vilsonovo i nije za bajk, pogotovo ne za ta neka trkanja i sl. Ako imate bajk ucinite sebi i drugima uslugu i vozajte ga negdje drugo, recimo imate slobodno najmanje od Marsalke do Vrela Bosne...
U pravu je čovjek 100%, meni je Vils postao prenaporan, osim ako nisam sa kćerkom, i to je brzina između 15 i 20 kmh.Sve iznad je previše, jer je fakat šetalište puno male djece.

Znači u 11 h, doći ćemo oko 11 i sačekati 10-15 minuta.A gdje ćemo :-) ? Ili da skontamo kad dođemo :-?
hakazvaka

#938 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

dr.gog wrote:
zgembo_sa wrote:Ma vala Vilsonovo i nije za bajk, pogotovo ne za ta neka trkanja i sl. Ako imate bajk ucinite sebi i drugima uslugu i vozajte ga negdje drugo, recimo imate slobodno najmanje od Marsalke do Vrela Bosne...
U pravu je čovjek 100%, meni je Vils postao prenaporan, osim ako nisam sa kćerkom, i to je brzina između 15 i 20 kmh.Sve iznad je previše, jer je fakat šetalište puno male djece.

Znači u 11 h, doći ćemo oko 11 i sačekati 10-15 minuta.A gdje ćemo :-) ? Ili da skontamo kad dođemo :-?
skontacemo kad dodjemo :D
samo neka bude nesto duze od nekih 30-40 km
hakazvaka

#939 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

gog, ne dodjes li opet, donji si :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa

#940 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dr.gog »

Šuti istući će me ovi iz CC-a zbog kritika..majke ti ko da sam rekao ne znam šta zato što sam kukao za servisom :-) ..aj vidimo see
hakazvaka

#941 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

jel opet slavko kruzio oko konzerve ? :D
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#942 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by trimi68 »

hakazvaka

#943 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

zasto mi nismo isli sa vama :roll: :roll:
tataratira

#944 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by tataratira »

dr.gog wrote:Šuti istući će me ovi iz CC-a zbog kritika..majke ti ko da sam rekao ne znam šta zato što sam kukao za servisom :-) ..aj vidimo see

:lol: :lol:
nidokralj

#945 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by nidokralj »

da vidite danas.ja lagano po wilsu.normala.kad ono na sred wilsa iskupilo se raje igraju odbojke.ja blehno ko budala???
hakazvaka

#946 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

nidokralj wrote:da vidite danas.ja lagano po wilsu.normala.kad ono na sred wilsa iskupilo se raje igraju odbojke.ja blehno ko budala???
nije to nista. ja prekuce sa gogom na vilsu, kad oni parkirali 30 auta. oni tuning nesto :shock:
nidokralj

#947 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by nidokralj »

a dobro to.organizavano.ali ovo ba.5-6 ljudi sa djecom i hajmo odbojke jos okolo djeca letaju.boze sacuvaj
Eborg

#948 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Eborg »

Znam da se prvenstveno radi o Sarajevu no interesuje me jedna stvar.Je li iko imao chast ciklirati po vecim evropskim gradovima? :D Trebam uskoro u Eindhoven na neki skup i izmedju ostalog se trebamo transportovati po gradu na biciklima.A ja kao i vi nisam bash navikao na trake nego ovu nashu slobodu,malo trotoar,malo cesta,malo livada itd. :D Dakle da ne idem kao mrtvi Balkanac tamo,imaju li neka nepisana pravila glede toga,recimo je li dozvoljeno nekad malo zastraniti na trotoar ako zhelim dobaciti do neke tachke a izbjegao bih uzhasne ceste sa po 3-4 trake? :D

'FALA! :D
slavkoimamodilera

#949 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by slavkoimamodilera »

hakazvaka wrote:jel opet slavko kruzio oko konzerve ? :D
:skoljka:

Jbga dobio primamljiviju ponudu :mrgreen: Igman ranom zorom... :)
Truba

#950 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

meni guma struze od kocnicu

i iskrivilo se cudo od vanjske gume kao da će izaci unutarnja i puklo malo na jednom mjestu i sada tu struze

sta da radim

:cry:
Post Reply