PROTESTI, 08.03.2008. god. u 13h

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ribadori

Post by ribadori »

A jel zna neko nekog od gazdi basta da nam posude one plinske vanjske grijace ako koji ima... (kao ispred supermarketa na ciglanama - ako znate na sta mislim)...

Valja cuvat' jajnike i popravljati kroz nove narastaje ovu bijelu kugu sto nas napade od ove godine (mortalitet veci od nataliteta - prvi put od 1996-te... znak da je gore nego odmah poslije rata)...
vodoinstalater

Post by vodoinstalater »

Raja dajte da se potrudimo da sutra bude dovoljno ljudi, ja sam svaki puta do sada pokusavao dovesti nekoga ko nije dolazio prije toga.
Ulgavnom mi je polazilo za rukom, nemojte da sutra izgubimo zamah!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

vodoinstalater wrote:Raja dajte da se potrudimo da sutra bude dovoljno ljudi, ja sam svaki puta do sada pokusavao dovesti nekoga ko nije dolazio prije toga.
Ulgavnom mi je polazilo za rukom, nemojte da sutra izgubimo zamah!
Zajebashe nas za snijeg, ocistise sve :D
Fiore

Post by Fiore »

cheb wrote:bice novi trnas...
ajte prijedloge...
PADA SNIJEG PADA VLADA :)
Finaly

Post by Finaly »

SL67 wrote:SINOĆ NA TV ALFA GOST-ZAMISLITE KO :? NAŠA DRAGA MAMA, NISAM GLEDALA ALI MI JE PRIČALA KOLEGICA. SVO VRIJEME JE RIJEČ DELIKVENCIJA , NAŠA DRAGA GRADONAČELNICA I TO NEKOLIKO PUTA PONOVILA ZAMISLITE KAKO :? deliNkvencija :shock: :shock: :? :? :-? :-?
OBRATITE PAŽNJU NA SLOVO N :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kao što rekoše mnogi, to je sasvim OK, i presmiješno je da se čitava ova situacija svodi na jebeno N u riječi, ili Semihinu i Samirovu frizuru, puder isl... Treba se bazirati na ono što oni (ne)rade...a boli me briga da li joj je kompletić nov, i koliko pudera ima na licu...
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Ljudi sta vam je ne treba vam ni caj, ni voda, ni kafa...nego kakve dobre SLJIVE pa da vidis kako grije. :shock: :D Samo u granicama molim. :-D
O'zone
Globalni moderator

Post by O'zone »

SS nam primio goste iz CCI valjda se prepao da i njega ne predstave kao ne efikasnog političara ali eto ispade da je veoma efikasan skupa sa svojom Kantonalnom vladom, blago nama da smo ovo znali prije ne bi smo ni protestovali

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080307107
damirm

Post by damirm »

O'zone wrote:SS nam primio goste iz CCI valjda se prepao da i njega ne predstave kao ne efikasnog političara ali eto ispade da je veoma efikasan skupa sa svojom Kantonalnom vladom, blago nama da smo ovo znali prije ne bi smo ni protestovali

http://www.sarajevo-x.com/clanak/080307107
Da. Posebno je impresivno kako ngo uvijek naguze floskulom o ulozi civilnog drustva kao korektora rada vlasti. Zatim dolazi ona o partneru vlasti, pa savjetnicka radna mjesta itd.
Asana

Post by Asana »

Samo se sjetim savjetnice, kako je ispucavala podatke o potrosenim milioima na sport, na kulturu, na mlade... pa se hvalila nekim seminarom i okruglim stolom, nudila press clipping i fotografije ...

Ako je mjerilo uspjesnosti da li su potrosili novac kako su i planirali, onda su valjda uspjesni. Ali za gradjanina je mjerilo uspjeha rezultat tih investicija, a rezultat je - nezadovoljavajuci...
amrica

Post by amrica »

tek sam sada uspjela vidjeti danasnje vijesti na tv, ftv objavila super prilog o sinosnjim demonstracijama i najavila sutrasnje, sa slicicama "demonstranata"
Zox

Post by Zox »

Ima li neko vijesti o nasim kolegama ispred zgrade Vlade Kantona?
Do kada su izdrzali medijski pritisak?
cleo

Post by cleo »

Zox wrote:Ima li neko vijesti o nasim kolegama ispred zgrade Vlade Kantona?
Do kada su izdrzali medijski pritisak?
:lol: idem ja sad prema tamo, ponjecu nesto da ih nahranim, ako ih tajo nije poveo sa sobom kuci
Faust

Post by Faust »

Sad ce novine.... Jos malo.... Trebat ce printanja za ujutro, a onda do kopirnica pa platiti umnozavanje
:)
mala-i

Post by mala-i »

cekamo, cekamo: smajlistogrizenokte
Pearl

Post by Pearl »

mala-i wrote:cekamo, cekamo: smajlistogrizenokte
priprema... pozor.... print! :)
sniPod

Post by sniPod »

E pozz raja, nisam se dugo javljao, malo sam se potrudio i dizajnirao novi izgled bloga koji sam postavio na privremeni blog tako da svi mozete vidjeti i odluciti da li vam se svidja ili ne, ovo sam uradio jer bi trebalo malo osvjeziti ovaj sadasnji blog. Ako vam se svidi recite mi i ja cu vam dati html code i vi ga samo postavite bez ikakvih problema netrebate mi davati password ili username, samo dobijete u notepad-u i copy - paste fazon i gotovo sve je linkovano ...

Sadasnji izgled bloga : http://gradjani.blogger.ba/

Moja ideja : http://primjer.blogger.ba/

ako vam se svidja izgled ali pak trebalo bi nesto izmjeniti, bilo sto samo mi recite i to ce sve biti brzo gotovo! puno pozz svima! :D
Faust

Post by Faust »

Novine gotove, ko ima pristup rapidu, neka da mail da saljem novine pa da se link objavi vaskolikom forumu kako bi se printalo....
Faust

Post by Faust »

Text removed due to BBcode timeout problems
ribadori

Post by ribadori »

Ovo sa 'snjeskima' je stvarno extra... neko rece da tako nastavimo i sa lutkama od kartona...

E pa to mi se sve jako svidja jer je originalno i ima odlican efekt na one koji malo slabije kopcaju sta se desava sa ovim okupljanjima...

Elem, imamo dosta javnih povrsina koje bi mogli super iskoristiti... veliki park, trg ispred ekonomije, zeleni prostori ispred OHRa, ECDa, park druge gimnazije... A sto mnogo toga ne bi letjelo, visilo, stajalo svuda i potsjecalo ljude tokom citave sedmice o problematici...

Naravno, trebale bi nam ljestve da to sve pokacimo, i da pazimo da u procesu ne ostetimo stoljetna stabla
jasminasab

Post by jasminasab »

Info:

Cula sam da nam fali isprintanih peticija za Semihu pa ko moze nek' isprinta i donese...

link
Asana

Post by Asana »

Onda... je li neko prebrojavao listice... kako stoji Samir, kako Semiha?
fixer

Post by fixer »

sniPod wrote:E pozz raja, nisam se dugo javljao, malo sam se potrudio i dizajnirao novi izgled bloga koji sam postavio na privremeni blog tako da svi mozete vidjeti i odluciti da li vam se svidja ili ne, ovo sam uradio jer bi trebalo malo osvjeziti ovaj sadasnji blog. Ako vam se svidi recite mi i ja cu vam dati html code i vi ga samo postavite bez ikakvih problema netrebate mi davati password ili username, samo dobijete u notepad-u i copy - paste fazon i gotovo sve je linkovano ...

Sadasnji izgled bloga : http://gradjani.blogger.ba/

Moja ideja : http://primjer.blogger.ba/

ako vam se svidja izgled ali pak trebalo bi nesto izmjeniti, bilo sto samo mi recite i to ce sve biti brzo gotovo! puno pozz svima! :D
meni izgleda mnogo bolje nego ovaj sada.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:sad: premalo ljudi danas

očito je većini lijepo 8) 8) 8) 8)

samo da čujem kako neko kuka :oops: ima da dobije zelembaća u lice :D a u tramvaju ne ustajem dedama više :P
sniPod

Post by sniPod »

jbg-a zbog praznika... svi su isli negdje!
suncica24

Post by suncica24 »

komi wrote::sad: premalo ljudi danas

očito je većini lijepo 8) 8) 8) 8)

samo da čujem kako neko kuka :oops: ima da dobije zelembaća u lice :D a u tramvaju ne ustajem dedama više :P

Ljudi, danas je pred Katedralom bilo oko 6000 ljudi!!!

Naime, posto je receno da ce se danasnji protesti izraziti potpisivanjem peticije, a ne setnjom, skupljanjem i zvizdanjem, a kako je danas samo pred Katedralom skupljeno oko 6000 potpisa... DANAS NAS JE BILO 6000!
Ne nekoliko desetina, ne nas par, ne malo ljudi, vec 6000 dusa!
Idemo naprijed! :D
Locked