BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
derion

#926 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by derion »

Izgleda da naš nogometni savez želi Nikolu Sarića iz Liverpoola. On je, inače, igrao za omladinske reprezentacije Danske.
U razgovoru za danske medije, Nikola je rekao da nikome ne zatvara vrata, znači ko bude brži... :)
BaileyS

#927 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BaileyS »

derion wrote:Izgleda da naš nogometni savez želi Nikolu Sarića iz Liverpoola. On je, inače, igrao za omladinske reprezentacije Danske.
U razgovoru za danske medije, Nikola je rekao da nikome ne zatvara vrata, znači ko bude brži... :)
Ne znam koliko je relevantan izvor srpski kurir ali ipak nisu sve mogli izmisliti. Evo nekoliko citata iz intervjua sa njegovim ocem...

... uz napomenu, radi se o bosanskom Srbinu, rodjen u Konjicu a u Dansku su dosli kao izbjeglice 98' godine. Pogledajte sta izjavljuje neko ko je cijeli rat proveo sa nama u Sarajevu.

Da li znate da je Neven Subotić pristao da igra za Srbiju?
- Pratim redovno vesti iz Srbije. Neven je napravio važan korak i ja sam kao navijač Srbije zadovoljan zbog toga. Jedina razlika između njegovog i Nikolinog slučaja je što mi kao imigranti, koji su od Danske mnogo toga dobili, osećamo moralnu obavezu prema toj državi.

Svedoci smo da želje očeva mogu da budu odlučujuće prilikom izbora reprezentacije. Šta vi mislite?
- Ako bi se samo moja želja poštovala, tu onda dilema ne bi postojala. Nikola bi igrao za Srbiju. Ja sam Srbin iz Bosne, ali Srbiju prihvatam kao jedinu zemlju posle raspada SFRJ. U Bosni me nervira nesloga, tamo, izgleda, ne mogu da se dogovore ni oko čega. Neke druge stvari me ostavljaju rezervisanog kad je reč o srpskom fudbalu.

HOĆU SRPSKI PASOŠ

Da li je neko iz Srbije kontaktirao sa vama?
- Čujem se telefonom sa selektorom mlade reprezentacije Slobodanom Krčmarevićem. Znam da je njegova želja ista kao moja i da bi rado video Nikolu u dresu Srbije već na Evropskom prvenstvu. Gledao sam njegovu decu protiv Danske u baražu i još jednom sam se uverio da smo mi majstori fudbala i da ćemo dugo to biti za druge Evropljane. Što se tiče ostalih poziva iz Srbije, njih dobijam samo od vas novinara. Savez nas još nije zvao.

Ima li vaša porodica srpski pasoš?
- Ne, ali bismo voleli da ga dobijemo.

Možda bi FSS mogao da reši taj problem?
- Pomoć bi dobro došla, inače sam planirao da ga sam rešim.
Za mene ovo ne bi bilo iznenadjenje jer znam i takve koji su nestrpljivo cekali "oslobodioce" po sarajevskim podrumima ali je problem sto danas nije politicki korektno to pominjati.
domi89

#928 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by domi89 »

nece biti ni prvi ni posljednji kojeg su nam komsije otele... :bih: :bih:
Topla voda

#929 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Topla voda »

ja bi ga zvao...i to ultimativno..on jos vaga..starom poslat ceku iz slavije, iz saveza i istom dati 5000 eura u djep ...i on ce mu sve o srpstvu objasniti...lova je posebna nacija
bijelo_dugme

#930 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by bijelo_dugme »

Topla voda wrote:ja bi ga zvao...i to ultimativno..on jos vaga..starom poslat ceku iz slavije, iz saveza i istom dati 5000 eura u djep ...i on ce mu sve o srpstvu objasniti...lova je posebna nacija
:lol:

Neznam kome vjerovati, znamo sta su srpske medije, slicne "izjave" smo citali i od Marina i Bojana. Uvali im sal Srbije, slikaj ih i to je to. Ako je istina ovo sto je izjavio danskim novinama, postoji sansa, mada sumnjam...

Koju poziciju igra?
klixober

#931 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Igra na poziciji napadaca,povrede su ga sprijecile da brze napreduje,ali mislim da ce uskoro biti na pragu prvog tima Liverpool-a.
Obzirom na agilnost naseg saveza,mislim da ce on igrati za Dansku.Ja sam jos prije dvije godine pisao na forumu o njemu,ali cisto sumnjam da su ga nasi iz saveza kontaktirali....mozda tek sada.
smijesni_ste

#932 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by smijesni_ste »

BaileyS wrote:
Za mene ovo ne bi bilo iznenadjenje jer znam i takve koji su nestrpljivo cekali "oslobodioce" po sarajevskim podrumima ali je problem sto danas nije politicki korektno to pominjati.
Ali si ti, ipak, odlučio spomenuti to forumskom pučanstvu... :roll:

Nek igra dečko za koga hoće...koliko se ja sjećam kad sam čitao o njemu, on bi za Dansku igrao...sad kome vjerovati
Sarajevski

#933 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Sarajevski »

ne treba bas vjerovati svemu stop pise u srbijanskim medijima,. jer danas ima tekst u sportskim novostima u kojima nikou svojataju i hrvati
evo sta je njegov otac rekao prije godinu dana za slobodnu bosnu

Kao i mnoštvo drugih talentiranih nogometaša, i Nikola Sarić najvjerovatnije je zauvijek izgubljen za bh. nogometnu reprezentaciju. U NS BiH vjerovatno niko do sada nije ni čuo za njega, a kamoli da ga je pratio ili razgovarao sa njim, pokušavajući ga dovesti u nacionalni tim. Nikola je igrao za dansku U-17 selekciju, a kako sada stvari stoje, u istom će dresu i nastaviti svoju reprezentativnu karijeru. “Niko me nikada nije kontaktirao iz bh. Saveza”, kazao nam je Nikola Sarić, dodajući kako će najvjerovatnije nastaviti igrati za Dansku. “Nisam baš najbolje upućen u sve ono što se dešava u BiH da bih mogao komentirati, ali vidim da nešto nije u redu s reprezentacijom. BiH je imala dobre igrače, dobru ekipu i nije mi jasno zašto oni više ne igraju.” S druge strane, njegov otac Predrag tvrdi da ne zna ni s kim bi pregovarao u vezi sa Nikolinom reprezentativnom karijerom. “Nikolu mnogi svojataju, pišu da je Srbijanac ili Hrvat. Mi smo Bosanci i uvijek ćemo se tako osjećati. Što se reprezentacije tiče, teško da se išta tu mo`e uraditi. U Sarajevu se izgleda ne zna ni ko pije ni ko plaća, u Srbiji su čelni ljudi Saveza pohapšeni i le`e u zatvoru. Nema čovjek s kim ni popričati. Previše je politike, previše je stvari koje nemaju nikakve veze sa sportom i onda je nekako najbolje za Nikolu da nastavi igrati za Dansku.”
domi89

#934 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by domi89 »

na njemu je da izabere,ali ja mislim da ovako samo zeli privuci paznju danaca da bi zaigro sto prije za njih :roll:
Edo_77

#935 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Edo_77 »

Image

Mislim da smo mi ipak treci po redu izbora...Pazi majce i natpisa... :lol:
Badboy25200

#936 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Badboy25200 »

Bosanski talent iz francuske, Mevludin Cuskic , Klub , Asm belfort Pozicija : Napadac

http://www.asmbelfortfoot.com/videos/id ... fc-metz-b/
http://www.asmbelfortfoot.com/videos/id ... re-metz-b/
http://www.facebook.com/photo.php?pid=2 ... 0014142172

2 talenat Bosanski iz francuske ,Klimentic Eldin : Klub us sochaux pozicija na terenu : Lijevo krilo
Klub Us sochaux , veliki talenat

Ovakvi igraca nije se znalo da ima po inostranstvu ? A POGOTOV U FRANCUSKOJ
:) !!
Ridjobrki

#937 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Ridjobrki »

Nedavno se pisalo da je Arsenal doveo mladog obrambenog igrača bh porijekla koji igra za mladu reprezentaciju Švajcarske. Zna li neko nešto o tome, valjao bi nam glave jedan takav?
domi89

#938 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by domi89 »

ridjobrki druze kasnis, momak je vec godinu dana u arsenalu a zove se sead hajrovic pozicija stoper moze i desnog bocnog igrati eto toliko pozzz
Ridjobrki

#939 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Ridjobrki »

Tačno ono što nam treba! Ovaj nam je potrebniji od Seferovića... Je li mu neko već zvao ćaću, mater, daidže, amidže? Oklen je, đe mu je kuća da ja odem pitati ako niko nije do sad...
anlayan12

#940 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by anlayan12 »

Trinaestogodišnjak iz Bihaća otkrio na stotine bh. talenata:
http://www.san.ba/index.php?id=10829
Topla voda

#941 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Topla voda »

Ridjobrki wrote:Tačno ono što nam treba! Ovaj nam je potrebniji od Seferovića... Je li mu neko već zvao ćaću, mater, daidže, amidže? Oklen je, đe mu je kuća da ja odem pitati ako niko nije do sad...
ja sam odgledo komplet svicu na u17 svjetskom prvenstvu.
mali je zvijer,ukratko receno.

malo je suvise grub,ne prasta...udara i dobija crvene kartone i zute,jak je i ima snage...lopta moze proci,al igrac nece :D

uglavnom,predobar...al predobar je i seferovic,visok,tehnicki jak,a ima nevidjen top u lijevoj nozi :)
cyprus

#942 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by cyprus »

anlayan12 wrote:Trinaestogodišnjak iz Bihaća otkrio na stotine bh. talenata:
Ovo si pretpostavljam ti? :D Svaka čast :thumbup: , al' de malo proguraj i domaćih talenata :)
jeza u ledja

#943 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Badboy25200 wrote:Bosanski talent iz francuske, Mevludin Cuskic , Klub , Asm belfort Pozicija : Napadac

http://www.asmbelfortfoot.com/videos/id ... fc-metz-b/
http://www.asmbelfortfoot.com/videos/id ... re-metz-b/
http://www.facebook.com/photo.php?pid=2 ... 0014142172

2 talenat Bosanski iz francuske ,Klimentic Eldin : Klub us sochaux pozicija na terenu : Lijevo krilo
Klub Us sochaux , veliki talenat

Ovakvi igraca nije se znalo da ima po inostranstvu ? A POGOTOV U FRANCUSKOJ
:) !!
jes se to eldine maxus zbog toga registrovo? :D
BaileyS

#944 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by BaileyS »

Ridjobrki wrote:Tačno ono što nam treba! Ovaj nam je potrebniji od Seferovića... Je li mu neko već zvao ćaću, mater, daidže, amidže? Oklen je, đe mu je kuća da ja odem pitati ako niko nije do sad...
Familija je iz Hrasnice, 90' odselili u Svicu gdje se i rodio mladji sin koji igra za drugu ekipu Arsenala. Mislim da su porijeklom iz Sandzaka ali to su samo moja nagadjanja.

Neki novinari su stupili u kontakt s njim i sa njegovim ocem a cak je i Usanovic kontaktirao Boru Primorca pomocnog trenera Arsenala u vezi ovog momka.

Uglavnom, stariji brat je vec nastupao za nase mladje selekcije, tj. odigrao jednu utakmicu ili je bio na pripremama kod selektora Bubala. Navodno su razocarani odnosom prema svom starijem sinu (opravdano ili ne, ne ulazim u to) tako da su skepticni po pitanju ovog mladjeg i nisu bas zagrijani da obuce dres BiH.

Eto, to bi bilo ukratko o Hajrovicu
udrch

#945 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by udrch »

Gdje ih sve nađe.. :D
IlijaLadin

#946 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by IlijaLadin »

udrch wrote:
San? Aman. Ovaj mali je taj spisak objavio na sportsport*ba neki dan. Kad niko od nas nije mogao, evo uradilo je dijete. :roll:
anlayan12

#947 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by anlayan12 »

IlijaLadin wrote:
udrch wrote:
San? Aman. Ovaj mali je taj spisak objavio na sportsport*ba neki dan. Kad niko od nas nije mogao, evo uradilo je dijete. :roll:
Da nije Sportin :D
IlijaLadin

#948 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by IlijaLadin »

U pravu si. Moja greška. Na sportinu je bilo :-)
Topla voda

#949 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Topla voda »

sta je s onim malim hadziresicem,igral gdje?
jeza u ledja

#950 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by jeza u ledja »

Topla voda wrote:sta je s onim malim hadziresicem,igral gdje?
Trenutno je clan ceskog kluba 'Mlad i Bolestan'. :D
Medjutim jos ga nema na terenu, barem ne za prvi tim. Moguce da igra za njihove mladje kategorije.
Post Reply